Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dtpeter

csendes tag

Sziasztok!

Kimutatással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Excelben nem túl járatos ismerősnek segítenék egy táblázatot készíteni a kisvállalkozásához, de én is elakadtam. Adott egy pénztárnyilvántartás (Dátum, Szöveg, Bevétel, Kiadás, Egyenleg oszlopokkal), amit ki kéne egészítenem azzal, hogy az áfa összegét is követni lehessen. Ezt új oszlopok beiktatásával gondoltam megoldani (Áfakulcs, Fizetendő áfa, Levonható áfa, Időszak), és ebből a bővített táblázatból készítettem kimutatást. A kérdés szempontjából lényeges lehet, hogy az Időszakot a Dátumból automatikusan számoltatom / =HA(A2882="";"";ÉV(A2882)*100+HÓNAP(A2882)) , ami pl. szeptemberre ezt eredményezi: 200909/. Ez eddig egészen jó, a kimutatás is működik, de felmerült néhány problméma:
    1, Lehet-e az excel 2003-as verziójában a kimutatásnál az Oldal mezőben egyszerre több elemet is kijelölni? Alapban nem, de talán valami beállítással meg lehet oldani. Olyasmire gondolok, mint a 2007-esben, ahol pipálgatni lehet, hogy mely időszakokat szeretném látni a kimutatásban, ne kelljen egy negyedéves elszámoláshoz háromszor lekérni az adatokat. Gondoltam arra is, hogy eleve negyedéves Időszak adatot veszek fel a táblázatba (végülis ezt is meg tudom oldani egy segédtáblával és Fkeressel, de praktisabbnak gondolnám az eredeti ötletet, hátha csak az adott hónap adatai érdekesek)
    2, A tesztelés során érdekes sorrendben vannak a legördülő lista elemei, ezzel is szeretnék kezdeni valamit, ha lehet. Kb. így néz ki: 200910; (üres); 200911; egy teljesen üres sor; 200912. A tök üres sort nem is értem, hogy miért van ott.
    3, Felmerült, hogy a kimutatásból nyert adatokkal további számításokat kéne végezni, és lehet is hivatkozni az összegzésekre (kimutatásadatot.vesz képlettel), de miután nem feltétlenül van minden áfakulcsból minden időszakban, ezért néha #HIV!, néha #ÉRTÉK! az eredmény... Meg lehet-e oldani, hogy egy adott cellába kigyűjtse a 18%-os áfa összegzését (ha nincs, akkor 0), és egy másik cellába a 25%-os áfa összesített adatát? Tehát az lenne a lényeg, hogy ez a cella ne "vándoroljon" a kimutatás esetleg bővülése miatt.

Elnézést a hosszas kifejtésért, és előre is köszönöm a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák