- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Megárthattak az Intel VGA-terveinek az emelkedő árak
- Elképesztő lemaradásban van az aktuális Loongson CPU-család
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Táp ventilátor csere
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egér probléma
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dtpeter
csendes tag
Sziasztok!
Kimutatással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Excelben nem túl járatos ismerősnek segítenék egy táblázatot készíteni a kisvállalkozásához, de én is elakadtam. Adott egy pénztárnyilvántartás (Dátum, Szöveg, Bevétel, Kiadás, Egyenleg oszlopokkal), amit ki kéne egészítenem azzal, hogy az áfa összegét is követni lehessen. Ezt új oszlopok beiktatásával gondoltam megoldani (Áfakulcs, Fizetendő áfa, Levonható áfa, Időszak), és ebből a bővített táblázatból készítettem kimutatást. A kérdés szempontjából lényeges lehet, hogy az Időszakot a Dátumból automatikusan számoltatom / =HA(A2882="";"";ÉV(A2882)*100+HÓNAP(A2882)) , ami pl. szeptemberre ezt eredményezi: 200909/. Ez eddig egészen jó, a kimutatás is működik, de felmerült néhány problméma:
1, Lehet-e az excel 2003-as verziójában a kimutatásnál az Oldal mezőben egyszerre több elemet is kijelölni? Alapban nem, de talán valami beállítással meg lehet oldani. Olyasmire gondolok, mint a 2007-esben, ahol pipálgatni lehet, hogy mely időszakokat szeretném látni a kimutatásban, ne kelljen egy negyedéves elszámoláshoz háromszor lekérni az adatokat. Gondoltam arra is, hogy eleve negyedéves Időszak adatot veszek fel a táblázatba (végülis ezt is meg tudom oldani egy segédtáblával és Fkeressel, de praktisabbnak gondolnám az eredeti ötletet, hátha csak az adott hónap adatai érdekesek)
2, A tesztelés során érdekes sorrendben vannak a legördülő lista elemei, ezzel is szeretnék kezdeni valamit, ha lehet. Kb. így néz ki: 200910; (üres); 200911; egy teljesen üres sor; 200912. A tök üres sort nem is értem, hogy miért van ott.
3, Felmerült, hogy a kimutatásból nyert adatokkal további számításokat kéne végezni, és lehet is hivatkozni az összegzésekre (kimutatásadatot.vesz képlettel), de miután nem feltétlenül van minden áfakulcsból minden időszakban, ezért néha #HIV!, néha #ÉRTÉK! az eredmény... Meg lehet-e oldani, hogy egy adott cellába kigyűjtse a 18%-os áfa összegzését (ha nincs, akkor 0), és egy másik cellába a 25%-os áfa összesített adatát? Tehát az lenne a lényeg, hogy ez a cella ne "vándoroljon" a kimutatás esetleg bővülése miatt.Elnézést a hosszas kifejtésért, és előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Honda topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Iqos cigaretta
- Formula-1
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- Dell Precision 7550,15.6",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11, 2 KAMERA
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-F - i5-8265U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4275
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Fferi50