Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
Sziasztok!
A oszlop dátum
B oszlop 1-es számok (csak 1 található a sorokban)
A kép csak egy részlet. 6000 sor van benne.
Azt szeretném kiszámolni, hogy az adott 1-es milyen valószínűséggel fog következni!?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Geryson
addikt
Nagyon köszönöm Nektek, mindjárt ki is próbálom! Más kérdés, egy kimutatással kapcsolatban. Miért rakja bele az X és az Y tengelyre is az (üres) cellékat? A forrásnál nincs olyan cella, ami ne lenne kitöltve...
-
Geryson
addikt
Sziasztok! Egy kicsit "jegyzetelésre" szeretném inkább használni most az Excelt, adatokat szeretnék felírni egy-egy lapra és ezt a lapot elnevezni utána a számomra megfelelően. Nyilván utána tök egyszerűnek tűnik, mert alul, a lapok kiválasztásánál a megfelelé névre klikkelek és voilá! Igen, de ha 300 lapom van, akkor az már gázabb, nem is látod rendesen lent a lapok nevét. Az ABC-sorrendre meg eleve nekem kellene figyelnem a lapok elrendezésénél.
Hogyan lehetne valami hivatkozást létrehozni a kezdőlapon, ami utána a megfelelő lapot tárja elénk? Vagy ezt már csak ilyen makrós megoldással lehetne?
-
föccer
nagyúr
Ha nagyon pontosan megfogalmazod, adatstruktúrával, példákkal hogy mit szeretnél, akkor jó eséllyel tudunk annyit segíteni vagy össze tudd rakni.
Viszont a könnyen működő, makrómentes bepipálható mezők csak a frissebb excelekben van. Talán 2024-től, meg O365-től, de ebben nem vagyok biztos.
-
mckay
aktív tag
válasz
föccer
üzenetére
jó ötlet ;-)
háát, nem az örökkévalóságnak szánjuk, csak fél-egy évre
abba most nem ásnám bele magamés:
"minden szoftver eleje és vége excel"
-> szóval ami adatot beküldenek nekünk, azt be kell töltenünk egy adatbázisba
annak a grafikus interfésze úgy van megírva, hogy excel-t importálbiztos lehetne valamit írni arra a PDF dologra, hogy amikor hozzánk érkezik, akkor csináljon sorokat egy excelbe
de erre nincs képességünk/képességem, bocsi
azért köszi!
ehh, az egész onnan fakad, hogy valami szabályban le van írva, hogy az adatoknak emailben kell érkezniük - minek? egy webes űrlap sokkal jobb lenne...
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Megírnád, hogy milyen Excel verziót használnátok. Továbbá, miért írtad, hogy
" Néhányan majd Google Táblázatokkal, vagy ingyenes LibreOffice Calc-cal próbálják majd."
ha otthon fogják kitölteni és nincs Excel náluk?
A jelölőnégyzet helyett megfontolandó szerintem a cellához érvényesítési listát tenni (Adatok - érvényesítés) igen/nem listával. Ezt elvileg illene tudnia minden másik táblázatkezelőnek is. Ennek még az is az előnye, hogy nem csak két lehetőséget tudunk megadni, a lista akárhány elemű lehet.
Így nem beleírni kell a cellába, csak kiválasztani, ráadásul csak a listából tud választani a felhasználó.
Viszont a "kérdésfeltevést/definíciókat" úgy illene megfogalmazni, hogy az igen/nem (esetleg pl soha) válasz logikus legyen.
Üdv. -
mckay
aktív tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Értem, a jelölő négyzet csak egy form eszköz, grafikai trükk.
Sajnálatos, hogy a többi program, még a Google Sheet sem tart itt.
(Vagy igen?)Hogy ne használjunk Excel-t, az logikus, hogyne.
De itt egy állami apparátusról beszélünk, és
- nem lehet az agyakat ilyen gyorsan megreformálni ebben a szektorban,
- de legfőképpen lehetetlen a felhőbe tennünk a kérdőívet, on-prem kell tárolni és onnan letölteni a kitöltő gépére.Fferi,
akkor nem sok esélyt látsz arra, hogy mindenki gépén működő de mégis szép Excel-t csináljunk? -
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Én inkább a Google Sheet-et használnám, azt mindenki eléri, akinek van Google-s email címe.
Sőt a Google-ben szerkeszthetsz kérdőívet, aminek a linkjét kiküldheted. Ebben lehet pipálós mezőt is csinálni úgy emlékszem. Egyedi kitöltéseket nyilvántartja és összesítési lehetőségre is emlékszem.
Excel munkalapon a jelölő négyzet nem cella, csak fölötte egy form eszköz.
Üdv. -
mckay
aktív tag
Sziasztok,
kérlek titeket, segítsetek!
Egy űrlapfélét kéne Excel-ben kreálnom, ami:> Tartalmaz bepipálható mezőket
(elkerülném az üres cellákat, hogy bele kelljen írni kézzel egy X-et, stb)
Pl. "Jelölő Négyzet" - erről mit gondoltok?> Ha nincs bepipálva (vagy: nincs beírva az X), akkor rejtsen el másik mezőt
(zöldség vagy gyümölcs - ha közülük a zöldséget választja, akkor a zöldség alatt jelenjen meg olyan mező, ahova beírhatja pl. paradicsom - de amíg nincs kiválasztva a zöldség, addig ne is látszódjon a szabad szavas mező, nehogy beírják a paradicsomot)
Pl. "Feltételes Formázás" - ezzel meg tudtam csinálni, de lehet van ennél elegánsabb.És akkor egy csavar:
Ez nyilvánosan letölthető táblázat lesz. Óvakodnék a makrók írásától, nem kéne reckírozni, hogy emberek ne merjék megnyitni.
Amúgy sok száz ember fogja kitölteni, és nem mindegyiknek van otthon Office 365 meg ilyesmi. Néhányan majd Google Táblázatokkal, vagy ingyenes LibreOffice Calc-cal próbálják majd...
Ha ez a szitu, akkor mi a megoldás a fenti kérdésekre?Nyilván kipróbáltam úgy, hogy .XLSX-ben mentettem le, és aztán megnyitottam ezekkel az ingyenes progikkal. Hááát, a fentebb említett Jelölő Négyzet dolgot nem kezelik azok az alternatív progik...
Előre is köszönök minden ötletet!
-
andreas49
senior tag
MS 365 Excel programmal készült fájl tettem át az új notebookra, ahol Office Professional Plus 2024 program lett telepítve. A problémám, hogy egy képletet sem tudok jobbra-le-fel húzni, mivel ugyanazt az eredményt adja. Az egyik képlet pl.: =FKERES(M2;$AH$2:$AR$7645;3;0), de ugyanitt XKERES-t ( =XKERES($S2;$AH$2:$AH$7645;$AJ$2:$AJ$7645)) is próbáltam. Valami beállítási problémám lehet, vagy a fájl eredeti formája nem felel meg?
-
föccer
nagyúr
válasz
Bkrisz9
üzenetére
Én párhuzamosítással szoktam a hasonló problémát megoldani. Minden variáció ki van számolva egy (bárhol lévő) táblában, és a legördíthető alapján csak ebből a táblából keresem ki az eredményt. A számoló tábla ha érzékeny, akkor meg adni kell neki egy very hidden-t, azt Mezei User nem fogja előszedni, vagy levédeni, vagy bármit csinálni vele.
üdv, föccer
-
Bkrisz9
őstag
Sziasztok!
Nem vagyok tul nagy expert excelben, lehet egyszerubb a megoldas mint gondolom, igy elnezest ha alapveto kerdesbe futok bele.
Van egy tablam amiben egy vezerlo (legordulo lista) valtoztat kepleteken. Tobb ember is hasznalja ezt a tablat es azt kellene megoldanom, hogy ok csak bizonyos cellak tartalmat tudjak atirni. Ezt zarolassal egyszeruen kivitelezheto, de azt nem tudom megoldani, hogy a felhasznalo ne tudja modositani, a vezerlo viszont igen. Probaltam a lapvedelemnel modositani az engedelyeket de mindenhogy belefutok amikor valtok a listaban, hogy a vezerlo nem tud modositani a vedett lapon.
Tehat a kerdes: Hogyan tudnam a legegyszerubben megoldani, hogy egy cellat a felhasznalo ne tudjon modositani, de egy vezerlo igen?
Koszonom!
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Yettel topik
- Máris elfogytak az idei évre szánt HDD-k a Western Digitalnál
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- FarCry 4 Kyrat Edition eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Cellán állva jobb klikk, hivatkozás, majd a kép szerint kiválasztod a lapot, és a cellát, ahova ugrani akarsz a cellára kattintáskor.