Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Egérpad topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós kamerák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dm1970 #52967 üzenetére
Ja, hát így már egész más a dolog...
Makróval egyszerűen megoldható, hogy képlettel is, azon még cizellálni kell...
A példádban a színek határoznak meg mindent, a szabály egyszerű:
Ha az adott cellában az 1. szó az egyik szín (1.-3. sor) vagy a 3. szó (5. sor) az egyik szín, akkor az adott színt kell megjeleníteni.
Ha az adott cellában a 2. szó az egyik szín (4. sor), akkor az azt követő szót kell megjeleníteni. Ez az, ami a 6. sorban nem működik, mert ott tollnak kellene megjelennie.Az a megközelítés, amit használni szeretnél, nem jó (JOBB/BAL függvények), hisz ha bekerülne csak 2+ szín (pl. fekete és fehér), már ezzel is teljes káosz lenne a képlet.
De mint írtam, még cizellálok rajta, hogy képlettel meg lehet-e oldani(nem biztos), de szeretem a fejtörőket.
-
dm1970
aktív tag
válasz
Fferi50 #52964 üzenetére
Szia!
Honnan tudja a képlet,
Igen ez a kérdés, de ennél a példánál sem tudom megfejteni, hogy miért áll le:
A képlet:=+HA(BAL(A6;1)="k";"kék";HA(JOBB(A6;3)="tét";"betét";HA(SZÖVEG.KERES("zö";A6)>0;"zöld";HA(JOBB(A6;2)="ll";"toll";""))))
Tehát az elsőknél el tudja dönteni, amint bekerül a "szöveg.keres" már nem megy tovább. Pedig ha jól értelmezem a képletem, ha tartalmaz a cella zö-t, akkor írja be "zöld", ha nem, akkor jönni kellene a következő "ha"-nak. Vagy nem jól gondolom?
Szerintem egyszerű a válasz, de én nem jövök rá.
Ha nem jön megoldás, akkor hétfőn elküldöm a tényleges táblámat.#52963Fire/SOUL/CD
Szerintem a fenti példából jobban látszik, hogy mit szeretnék. A Te megoldásod erre nem jó.KÖSZI
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Galaxy S24 FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3260, 100% Akkumulátor
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest