- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Microsoft Excel topic
- (kiemelt téma)
-
33800 - 33701
54992 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 35901 35900 - 35801 35800 - 35701 35700 - 35601 35600 - 35501 35500 - 35401 35400 - 35301 35300 - 35201 35200 - 35101 35100 - 35001 35000 - 34901 34900 - 34801 34800 - 34701 34700 - 34601 34600 - 34501 34500 - 34401 34400 - 34301 34300 - 34201 34200 - 34101 34100 - 34001 34000 - 33901 33900 - 33801 33800 - 33701 33700 - 33601 33600 - 33501 33500 - 33401 33400 - 33301 33300 - 33201 33200 - 33101 33100 - 33001 33000 - 32901 32900 - 32801 32800 - 32701 32700 - 32601 32600 - 32501 32500 - 32401 32400 - 32301 32300 - 32201 32200 - 32101 32100 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-11-13 08:31 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
Nekem eszembe sem jutott volna.
Ezt sikerült összehoznom végül:
Public Function STR_SPLIT(ByVal str As String, ByVal sep As String, Optional ByVal n As Integer = 0)
Dim V() As String
Dim num As Integer
V = Split(str, sep)
num = UBound(V)
If num < n Then STR_SPLIT = "#SOK": Exit Function
If n = 0 Then STR_SPLIT = num Else STR_SPLIT = V(n - 1)
End Functiona képlet pedig:
=STR_SPLIT(CELLA("filenév");"\";STR_SPLIT(CELLA("filenév");"\"))ahol:
=STR_SPLIT(CELLA("filenév");"\")
megadja, hány darabból áll a mappanév,=STR_SPLIT(CELLA("filenév");"\";2)
megadja, hogy a 2. mappa nevét.
Szia!
Szép-szép. Csak azt nem értem, miért kell a cella függvényt is belekeverni, ha már egyszer felhasználói függvényt (azaz makrót) írunk, mikor van arra egy értelmes VBA funkció (Workbook.Path), hogy megtudjuk a file elérési útját, ráadásul itt nem zavar be semmilyen más tényező, az utolsó tag az a mappa, amelyikben a fájl van.
Public Function neve() As String
Dim mappa As String
mappa = ThisWorkbook.Path
neve = Split(mappa, "\")(UBound(Split(mappa, "\")))
End FunctionÜdv.
-
nordican
tag
Public Function STR_SPLIT(ByVal str As String, ByVal sep As String, Optional ByVal n As Integer = 0)
Dim V() As String
Dim num As Integer
V = Split(str, sep)
num = UBound(V)
Erre a mappa dologra nem tudok rájönni, valaki le tudná írni röviden az én szintemen, hogy mit hová kell írni?
Már ott elakadtam, hogy nekem az élőfejbe kéne képletet írnom, de oda nem enged képletet írni (pontosabban hatástalan a képlet). -
Delila_1
veterán
Sziasztok!
Van egy táblázatom, amit szeretnék "felokosítani". Csináltam egy mintát, ahogyan jelenleg kinéz a táblázat.

A listát az indirekt függvénnyel hívom meg, és ez remekül is működik. Viszont szeretném még tovább szűrni, hogy csak a lemezt vagy a köracélt dobja ki a fémeken belül. Leginkább ez úgy lenne jó, ha a B10-be beírnám a fémet, és pl. a C10-ben még csak alcsoportot tudnék választani (lemez, köracél, stb). Az alcsoportokon belül pedig a képen látható módon a csak abba tartozóak között listából tallóznék. Lehetséges ilyet létrehozni, vagy hamvába holt a projekt?
Nehezítés (ha egyáltalán az), hogy ez a "választós" rész más munkalapon lenne, mint az a lista, ahonnan mazsoláznék.
Köszönöm a segítséget

Nézd meg a névkezelőt.
Mindegyik lista bővíthető. -
poffsoft
veterán
Szia!
Valószínűleg:
mappa=split(mappa,"\")(ubound(split(mappa,"\")))
Még az jutott eszembe, nem biztos hogy az aktulális könyvtár (ami a curdir() eredménye) ténylegesen megegyezik az éppen megnyitott munkafüzet mappájával, ezért valószínűleg biztosabb lenne az
Activeworkbook.Path használata.Üdv.
Dim V() As String
Dim num As Integer
V = Split(str, sep)
num = UBound(V)
-
nordican
tag
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Valószínűleg:
mappa=split(mappa,"\")(ubound(split(mappa,"\")))
Még az jutott eszembe, nem biztos hogy az aktulális könyvtár (ami a curdir() eredménye) ténylegesen megegyezik az éppen megnyitott munkafüzet mappájával, ezért valószínűleg biztosabb lenne az
Activeworkbook.Path használata.Üdv.
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Van egy táblázatom, amit szeretnék "felokosítani". Csináltam egy mintát, ahogyan jelenleg kinéz a táblázat.

A listát az indirekt függvénnyel hívom meg, és ez remekül is működik. Viszont szeretném még tovább szűrni, hogy csak a lemezt vagy a köracélt dobja ki a fémeken belül. Leginkább ez úgy lenne jó, ha a B10-be beírnám a fémet, és pl. a C10-ben még csak alcsoportot tudnék választani (lemez, köracél, stb). Az alcsoportokon belül pedig a képen látható módon a csak abba tartozóak között listából tallóznék. Lehetséges ilyet létrehozni, vagy hamvába holt a projekt?
Nehezítés (ha egyáltalán az), hogy ez a "választós" rész más munkalapon lenne, mint az a lista, ahonnan mazsoláznék.
Köszönöm a segítséget

-
poffsoft
veterán
Sziasztok, nagyon köszönöm, ehhez kell egy kis idő, hogy feldolgozzam, de igyekszem.
Ez pedig, remélem, az utolsó kérdésem (nem gondoltam, hogy az Excel függőséget tud okozni).
A munkafüzetem sok munkalapból áll, amelyek egy részét nem mindig használom, így elrejtettem. Ha viszont kellenek, szeretném őket felfedni, és nem egyenként. A neten találtam is egy ilyen makrót, amivel mindet fel lehet fedni egyszerre (talán másnak is hasznos lehet, bocs, ha nagyon banális):Sub Minden_munkalapot_felfed()
Dim sh As Worksheet
For Each sh In Sheets
sh.Visible = True
Next sh
End SubKiválóan működik, de: Hogyan lehetne úgy átírni, hogy csak meghatározott munkalapokat fedjen fel? Két munkalapot mindig rejteni szeretnék, mert képletek vannak rajta.
Én a ciklus után újra rejteném a kiemelt sheeteket:
Sub Minden_munkalapot_felfed()
Dim sh As Worksheet
For Each sh In Sheets
sh.Visible = True
Next sh
Sheets("Munkalap1").Visible = False
Sheets("Munkalap2").Visible = False
End Sub -
nordican
tag
Sziasztok, nagyon köszönöm, ehhez kell egy kis idő, hogy feldolgozzam, de igyekszem.
Ez pedig, remélem, az utolsó kérdésem (nem gondoltam, hogy az Excel függőséget tud okozni).
A munkafüzetem sok munkalapból áll, amelyek egy részét nem mindig használom, így elrejtettem. Ha viszont kellenek, szeretném őket felfedni, és nem egyenként. A neten találtam is egy ilyen makrót, amivel mindet fel lehet fedni egyszerre (talán másnak is hasznos lehet, bocs, ha nagyon banális):Sub Minden_munkalapot_felfed()
Dim sh As Worksheet
For Each sh In Sheets
sh.Visible = True
Next sh
End SubKiválóan működik, de: Hogyan lehetne úgy átírni, hogy csak meghatározott munkalapokat fedjen fel? Két munkalapot mindig rejteni szeretnék, mert képletek vannak rajta.
-
poffsoft
veterán
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Az előttem szólóhoz csatlakozom:
Létrehozol egy nevet a következők szerint: NEVE, a hivatkozásba beírod =CELLA("filenév")
Ezután alábbi tömbképlettel megkapod a mappa nevét:=HELYETTE(KÖZÉP(NEVE;NAGY((KÖZÉP(NEVE;SOR(A1:A50);1)="\")*SOR(A1:A50);2)+1;50);KÖZÉP(NEVE;MAX((KÖZÉP(NEVE;SOR(A1:A50);1)="\")*SOR(A1:A50));50);"")
Ha nem szeretnél nevet létrehozni, akkor a NEVE helyére a képletbe mindenhol beírod a CELLA("Filenév") szöveget.
A tömbképletet Ctrl+Shift+ Enter billentyűkombóval viheted be.
Az A1:A50 tartomány azért szükséges, hogy végig tudjon menni a képlet az egész néven, teljesen mindegy, hogy mi a cellák értéke, hiszen csak a sorszám kell nekünk. Ha hosszabbak az elérési utaid, akkor megnövelheted a tartományt.A képlet első része "eldobja" a mappa neve előtti részt, a helyette függvény pedig eltünteti a mappa név utáni részt.
Az élőfej/élőlábban pedig szerintem maradhat az elérési út.
Makróval a Curdir() adja vissza elérési utat, abból a mappa egy ügyes ciklussal megkapható.
Üdv.
A ciklus:
mappa= curdir():do while instr(mappa,"\")>0:mappa=mid(mappa,instr(mappa,"\")+1):loop -
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Az előttem szólóhoz csatlakozom:
Létrehozol egy nevet a következők szerint: NEVE, a hivatkozásba beírod =CELLA("filenév")
Ezután alábbi tömbképlettel megkapod a mappa nevét:=HELYETTE(KÖZÉP(NEVE;NAGY((KÖZÉP(NEVE;SOR(A1:A50);1)="\")*SOR(A1:A50);2)+1;50);KÖZÉP(NEVE;MAX((KÖZÉP(NEVE;SOR(A1:A50);1)="\")*SOR(A1:A50));50);"")
Ha nem szeretnél nevet létrehozni, akkor a NEVE helyére a képletbe mindenhol beírod a CELLA("Filenév") szöveget.
A tömbképletet Ctrl+Shift+ Enter billentyűkombóval viheted be.
Az A1:A50 tartomány azért szükséges, hogy végig tudjon menni a képlet az egész néven, teljesen mindegy, hogy mi a cellák értéke, hiszen csak a sorszám kell nekünk. Ha hosszabbak az elérési utaid, akkor megnövelheted a tartományt.A képlet első része "eldobja" a mappa neve előtti részt, a helyette függvény pedig eltünteti a mappa név utáni részt.
Az élőfej/élőlábban pedig szerintem maradhat az elérési út.
Makróval a Curdir() adja vissza elérési utat, abból a mappa egy ügyes ciklussal megkapható.
Üdv.
-
lappy
őstag
-
nordican
tag
Szia, igen elérési út, fájlnév van, de nekem pont mappanév kellene.
Az elérési út nem fontos, csak a mappa neve lenne az, mert az egyben kód is. -
Fferi50
Topikgazda
Basszus, nem értem, miért fejlécet írtam. Szóval az élőfejre gondoltam. Beraktam oda egy azonosító kódot, aminek a munkalap egyik cellájában automatikusan meg kellene ismétlődnie, de sehogyse tudok rá hivatkozni. Sőt ezt még meg kéne fejelnem azzal, hogy az élőfejben lévő kód mindig annak a mappának a nevét kapja automatikusan, ahol a munkafüzetet tárolom (magyarul a kód egyúttal a mappa neve lenne), mert a munkafüzet egy sablon, amit mindig egy adott mappába teszek, és ott testre szabok. Ha ez utóbbira lenne megoldás, az is nagy könnyebbség lenne, akkor még a hivatkozásról is lemondanék.

Szia!
Ha az oldalbeállítás élőfej élőláb lapján az egyéni élőfej - vagy egyéni élőláb lehetőséget választod, akkor ott választhatod az elérési út, a fájlnév stb. beszúrását.
Mivel ez jelöléssel kerül be, másik fájlban más értéket kap.
Szerintem ezt keresed.Üdv.
-
nordican
tag
Basszus, nem értem, miért fejlécet írtam. Szóval az élőfejre gondoltam. Beraktam oda egy azonosító kódot, aminek a munkalap egyik cellájában automatikusan meg kellene ismétlődnie, de sehogyse tudok rá hivatkozni. Sőt ezt még meg kéne fejelnem azzal, hogy az élőfejben lévő kód mindig annak a mappának a nevét kapja automatikusan, ahol a munkafüzetet tárolom (magyarul a kód egyúttal a mappa neve lenne), mert a munkafüzet egy sablon, amit mindig egy adott mappába teszek, és ott testre szabok. Ha ez utóbbira lenne megoldás, az is nagy könnyebbség lenne, akkor még a hivatkozásról is lemondanék.

-
Rcsi
csendes tag
Szia!
Sorbarendezed cikkszámonként. Feltételezve, hogy van fejlécet (első sorban az oszlopok nevei):
Ezután a D2 cellába beírod =C2. A D3 cellába pedig =Ha(A3=A2;D2 & ";" & C3;C3).
Ezt a képletet végighúzod a D oszlopon.
Az E2 cellába beírod =HA(A3=A2;"";A2). Ezt a képletet az E oszlopon húzod végig. Ezután a D:E oszlopot másolás irányított beillesztés értéket művelettel átalakítod értékké. Szűrsz az E oszlopra, feltétel üres. Ezeket a sorokat kitörlöd. A D oszlopban ott lesz a kívánt eredmény.
A D oszlopot átmásolod a C oszlopba, utána kitörlöd a D:E oszlopot.Üdv.
Aztaleborultszivarvégit!
Jó lenne érteni, de a lényeg hogy működik

Bizonyára lesznek még kérdéseim, és nem kérdés hogy ide jövök vissza!
Hála, és köszönet!
-
Fferi50
Topikgazda
Üdv!
Nem vagyok nagy excel mágus, viszont össze kell hoznom egy adatbázist. Ehhez kérném a segítségeteket.
A jelenlegi problémám ami miatt nem tudok továbbjutni:Adatbázis adatai:
A cikkszám
B név
C méretAz van, hogy minden egyes termék külön sorban van és adva van hozzá egy méret. Amire nekem szükségem lenne az úgy nézne ki, hogy minden termék (cikkszám) csak egyszer szerepeljen az adatbázisban, és a hozzá tartozó méretek egy cellában a "C" oszlopban legyenek felsorolva.
Nem vagyok biztos benne hogy megoldható, de gondoltam egy próbát megér.Előre is köszi a segítséget!
Excel 2007 MagyarSzia!
Sorbarendezed cikkszámonként. Feltételezve, hogy van fejlécet (első sorban az oszlopok nevei):
Ezután a D2 cellába beírod =C2. A D3 cellába pedig =Ha(A3=A2;D2 & ";" & C3;C3).
Ezt a képletet végighúzod a D oszlopon.
Az E2 cellába beírod =HA(A3=A2;"";A2). Ezt a képletet az E oszlopon húzod végig. Ezután a D:E oszlopot másolás irányított beillesztés értéket művelettel átalakítod értékké. Szűrsz az E oszlopra, feltétel üres. Ezeket a sorokat kitörlöd. A D oszlopban ott lesz a kívánt eredmény.
A D oszlopot átmásolod a C oszlopba, utána kitörlöd a D:E oszlopot.Üdv.
-
poffsoft
veterán
Ezt nem igazán értem.
A fejlécben milyen adatra gondolsz? Melyik fejlécben?
-
Rcsi
csendes tag
Üdv!
Nem vagyok nagy excel mágus, viszont össze kell hoznom egy adatbázist. Ehhez kérném a segítségeteket.
A jelenlegi problémám ami miatt nem tudok továbbjutni:Adatbázis adatai:
A cikkszám
B név
C méretAz van, hogy minden egyes termék külön sorban van és adva van hozzá egy méret. Amire nekem szükségem lenne az úgy nézne ki, hogy minden termék (cikkszám) csak egyszer szerepeljen az adatbázisban, és a hozzá tartozó méretek egy cellában a "C" oszlopban legyenek felsorolva.
Nem vagyok biztos benne hogy megoldható, de gondoltam egy próbát megér.Előre is köszi a segítséget!
Excel 2007 Magyar -
nordican
tag
Sebaj, akkor marad a manuális átméretezés. És arra van megoldás, hogy fejlécben lévő adatra hivatkozzak valahogy egy cellában? Szóval hogy a fejléc tartalma automatikusan megismétlődjön egy cellában?
(A sortörést próbáltam) -
poffsoft
veterán
Köszi, ez az! Igen, munkalapokra gondoltam.
A 10-zel nekem sortörést is csinált, lecseréltem hasraütésszerűen 9-re, és most már egymás mellé mennek a tételek. Újabb kérdés: Ha sok tételből áll az összesített cella, és több sorra csúsznak át, jó lenne, ha automatikusan átméreteződne a cella magassága. próbáltam már az automatikus sormagassággal, sortöréssel és anélkül, de meg se kottyan neki. Erre van ötleted? (Ja, most olvasom, hogy a sortörést írtad is.)Csak makrós megoldásról tudok, de még akkor sem az igazi, az excel nem viseli jól a hosszú szövegeket...
esetleg a cellaformázásnál az igazítás/sortöréssel több sorba?
-
nordican
tag
Köszi, ez az! Igen, munkalapokra gondoltam.
A 10-zel nekem sortörést is csinált, lecseréltem hasraütésszerűen 9-re, és most már egymás mellé mennek a tételek. Újabb kérdés: Ha sok tételből áll az összesített cella, és több sorra csúsznak át, jó lenne, ha automatikusan átméreteződne a cella magassága. próbáltam már az automatikus sormagassággal, sortöréssel és anélkül, de meg se kottyan neki. Erre van ötleted? (Ja, most olvasom, hogy a sortörést írtad is.) -
poffsoft
veterán
Sziasztok, még mindig ugyanazon az adatbázison dolgozom, lassan kész is vagyok. Még egy kérdésem felmerült: Szeretném, ha két különböző (és két külön munkafüzeten lévő) cella tartalma (a példában A1, B3) automatikusan átmásolódna egy harmadik cellába (a példában D4), de úgy hogy a két cella szövege vesszővel legyen elválasztva.
Pl.
(Munkafüzet1) A1: alma
(Munkafüzet2) B3: körte(Munkafüzet3) D4: alma, körte
A =Munkafüzet1!A1&Munkafüzet2!B3 képlet működik is, csak nekem még egy vessző és egy szóköz is kellene a két elem közé.
Erre van valami képlet?munkalapokról beszélsz, nem munkafüzetekről, ugye?
Jó a képleted (&=összefűz), csak még stringként be kell szúrnod a többit:
=Munkafüzet1!A1&", "&Munkafüzet2!B3&"."Ha speciális karaktert (pl. sortörés) is akarsz bele:
=Munkafüzet1!A1&", "&KARAKTER(10)&Munkafüzet2!B3&"." -
nordican
tag
Sziasztok, még mindig ugyanazon az adatbázison dolgozom, lassan kész is vagyok. Még egy kérdésem felmerült: Szeretném, ha két különböző (és két külön munkafüzeten lévő) cella tartalma (a példában A1, B3) automatikusan átmásolódna egy harmadik cellába (a példában D4), de úgy hogy a két cella szövege vesszővel legyen elválasztva.
Pl.
(Munkafüzet1) A1: alma
(Munkafüzet2) B3: körte(Munkafüzet3) D4: alma, körte
A =Munkafüzet1!A1&Munkafüzet2!B3 képlet működik is, csak nekem még egy vessző és egy szóköz is kellene a két elem közé.
Erre van valami képlet? -
poffsoft
veterán
Szia!
"Egyszeru havi osszeveteseket, nem ertem, mit nem lehet ezen erteni."
Például azt, hogy milyen módon szeretnéd az összehasonlításokat elvégezni. Havi összes értékeket, napi átlagos értéket, átlagtól való eltéréseket, trendeket stb.
Vagy az a kérdésed, hogyan lehetne összehasonlíthatóvá tenni a különböző hónapoknak a hosszából következően eltérő értékeit? Erre pl. egy módszer, hogy az adott hónap napi átlagértékével számolva 30 napos hónapokat veszel, legyen az 28-29-30-31 napos akár. (Erre példa a kamatszámítás egyik módszere.)
Esetleg a havi trendet folytatva kiegészíted a nem 31 napos hónapok adatait becsült adatokkal.
De az is lehet, hogy beletörődsz abba, hogy a hónapok hossza különböző és olyan összehasonlításokat teszel (pl napi átlag), amelynél nem számít, hogy hány napos a hónap.Szerintem hasznos lenne egy-két statisztikai módszerekkel foglalkozó honlap felkeresése, ahol ilyen problémák megoldásának autentikus módjáróll is bizonyára lehet hasznos tanácsokat kapni.
Üdv.
Megnyugodtam. Eddig féltem, megint nekem vannak szövegértési nehézségeim.
Kategorikusan havi adatok összevetéséről beszél a kolléga.
Szerintem még mindig az a gondja, hogy hogyan állapítsa meg az adott hónap napjainak számát (vagyis az átlag, median, módusz, stb.) számításához mekkora range-t kell kijelölnie.
Gondolom, perpillanat csak fix 31 cellás vektorokkal tudja a képleteket beírni...
De nem okoskodom tovább, megvárjuk a válaszát
-
Reinhardt
őstag
Rögzíts egy sort, amiben csak egy nyomtatást hajtasz végre. Ez azért kell, mert a rögzítés tartalmazza, hogy melyik nyomtatóra küldöd az anyagot.
Másold be egy modulba a lenti makrót.
Sub Nyomtat()
Dim napig, nap As Integer
napig = Application.WorksheetFunction.EoMonth(Date, 0)
napig = Day(napig)
For nap = 1 To napig
ActiveSheet.PageSetup.CenterHeader = "Date: " & nap & "/" & Month(Date) & "/" & Year(Date)
'ide jön a rögzített nyomtatási sor
Next
End SubA megjegyzésbe írt 'ide jön... helyére másold be a rögzített sorodat. Mentsd el a füzetet makróbarátként.
A lapról töröld ki a sort, ami most a dátumot tartalmazza, mert ezt a makró az élőfejbe írja majd be.
A makró az aktuális hónap minden napjára elkészíti a nyomtatást, a fejlécben a napi dátummal.Koszi, nyaralni voltam, holnap megnezem

-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
"Egyszeru havi osszeveteseket, nem ertem, mit nem lehet ezen erteni."
Például azt, hogy milyen módon szeretnéd az összehasonlításokat elvégezni. Havi összes értékeket, napi átlagos értéket, átlagtól való eltéréseket, trendeket stb.
Vagy az a kérdésed, hogyan lehetne összehasonlíthatóvá tenni a különböző hónapoknak a hosszából következően eltérő értékeit? Erre pl. egy módszer, hogy az adott hónap napi átlagértékével számolva 30 napos hónapokat veszel, legyen az 28-29-30-31 napos akár. (Erre példa a kamatszámítás egyik módszere.)
Esetleg a havi trendet folytatva kiegészíted a nem 31 napos hónapok adatait becsült adatokkal.
De az is lehet, hogy beletörődsz abba, hogy a hónapok hossza különböző és olyan összehasonlításokat teszel (pl napi átlag), amelynél nem számít, hogy hány napos a hónap.Szerintem hasznos lenne egy-két statisztikai módszerekkel foglalkozó honlap felkeresése, ahol ilyen problémák megoldásának autentikus módjáróll is bizonyára lehet hasznos tanácsokat kapni.
Üdv.
-
kezdosql
tag
Egyszeru havi osszeveteseket, nem ertem, mit nem lehet ezen erteni.

Barmelyik havi adatot ossze lehessen hasonlitani barmelyik havival es grafikonban abrazolni, de nem lehet, mert kulonbozoek a napok szamai, ha mindet 31-re veszem, akkor azokat nullanak veszi. -
gregus021
tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni egy makró létrehozásában!
Egy DVD gyűjteményból szeretnék táblázatot létrehozni, amely adott információkat automatikusan, IMDB adatok szerint cellákba ír ki. Lekérdezéssel sikerült manuálisan létrehoznom egy ilyen táblázatot, mellékeltem is a fájlt, de sajnos nem sikerül automatizálnom a folyamatot.
Készítettem egy makrót, ami megkettőzi a korábbi lekérdezést, egy adott cella értékére változtatja a lekérdezés nevét, majd hozzáfűzi azt a korábbi lekérdezésekhez, de nem sikerült egy adott cella értéke alapján megváltoztatni a lekérdezéshez tartozó linket. A teljesen ideális megoldás az lenne, ha az A oszlopba egy cellában megadott szöveg alapján kerülne a film kézzel beírt, magyar címe, mivel ez nem lekérdezhető IMDB-ről, így a mostani adatok egy oszloppal jobbra csúsznának. A második munkalapon mellékeltem, mi az elképzelés, ahonnan a makró felhasználná az adatokat. Ezek a cellák lehetnek konstansok, minden filmnél átírnám a cellák értékeit, tehát csak a makró futásáig lenne lényeges a tartalmuk.
Mellékeltem egy videóban, manuálisan hogyan adom hozzá a filmeket a listához.
Előre is köszönöm a segítséget! -
_Smooth
senior tag
Most kipróbáltam itthon is egy tesztlapon, itt se működik.
A metódus: jobbklikk, "Hivatkozás...", mappa betallóz, enter.
Na ennek az elérési útjában lévő szavak egyikét próbáltam cserélni, nem megy.
A táblákat én csak megörököltem, nem HIPERHIVATKOZÁS függvénnyel készültek (ha esetleg Neked ezért működne).(#33767) poffsoft
Csak képletben engedi, nincs más opció. -
Delila_1
veterán
-
poffsoft
veterán
Én sem értem.
Lehet darabtelivel soronként keresi a napok számát, és indirektel akar hivatkozni a tartomány(ok)ra? :-) -
poffsoft
veterán
-
Delila_1
veterán
Mit akarsz mivel összevetni?
Vannak a januári adatok az A1:A31 tartományban, és vannak a februáriak a másik lap A1:A28 tartományában. Mit, és hol akarsz ezekből kihozni?
Ez az összevetés nem elég konkrét megfogalmazás (szerintem).
-
kezdosql
tag
Nem erted.:-(
Van evenkent 12 sorod, februar idonkent 28, kulonben 29 nap, a tobbi 30 vagy 31 adatot tartalmaz.
Ezeket kell osszevetni egymassal, de nem megy, mert kulonbozo hosszuak az adatsorok.:-( -
Delila_1
veterán
Megint kipróbáltam, összejött.
Nem tudom, mi lehet Nálad a gond. -
_Smooth
senior tag
Én is próbáltam már, mielőtt megkérdeztem volna... most is megnéztem, nem működik :/
Azt írja, nem talált cserélendő adatot (cellában csak a "link" felirat látszik, én meg a mögötte lévő hivatkozás útvonalát akarom módosítani). -
Delila_1
veterán
Igen, hülyeséget írtam. Nem FKEREST akartam, hanem a ctrl+f, illetve a csere (ctrl+h - megszokásból ctrl+f szoktam használni és átkattintok cserére).
De hiperhivatkozásban így nem fogja cserélni.
Ezért kéne valahogy kinyerni a link mökül a teljes elérési utat egy cellába, ott már működik ez a csere, majd onnan újra linket csinálnék belőle.
De van függvény arra, hogy az elérésiutakat kiszedjem?Kipróbáltam a cserét, mielőtt leírtam, és működött.
-
_Smooth
senior tag
Igen, hülyeséget írtam. Nem FKEREST akartam, hanem a ctrl+f, illetve a csere (ctrl+h - megszokásból ctrl+f szoktam használni és átkattintok cserére).
De hiperhivatkozásban így nem fogja cserélni.
Ezért kéne valahogy kinyerni a link mökül a teljes elérési utat egy cellába, ott már működik ez a csere, majd onnan újra linket csinálnék belőle.
De van függvény arra, hogy az elérésiutakat kiszedjem? -
Delila_1
veterán
A MAX függvénnyel nem lehet gond.
Az
E1:E15tartományba írtam adatokat.Minimum érték:
=HA(DARABTELI(E1:E15;0)>0;KICSI(E1:E15;2);MIN(E1:E15))
Átlag:=ÁTLAGHA(E1:E15;">0") -
kezdosql
tag
-
Delila_1
veterán
Sziasztok!
Adott az alábbi probléma, segítséget/ötletet kérnék.
Excel file-okban hiperhivatkozások, amelyek a könyvtárban lévő egyéb file-okra és könyvtárakra (illetve azok tartalmára) hivatkoznak.
Évváltás miatt a könyvtárak megnevezésében lévő évszámok megváltoztak, így a hivatkozások nem működnek.
Ez igazából kb 7 könyvtárnevet érint, de több száz linket. Nyilván egyszerűbb lenne 2016-ra visszaírni azt a 7 mappát, de az elég suta (főleg, majd 2020-ban).
Inkább kivenném az elnevezésből az évszámot, de ehhez is legalább egyszer újra kellene írni a hivatkozásokat.Van valami lehetőség csoportos frissítésre?
Gondolkoztam olyanon, hogy ha kiolvasható egy cellába, akkor csak FKERES -> csere (és kitörlöm a 2016-okat), majd HIPERHIVATKOZÁS és CELLA függvénnyel visszaírom őket.Mi lenne a módja a hivatkozás kiolvastatásának? Vagy van-e ennél gyorsabb, egyszerűbb megoldás?
Köszi előre is.
A Csere funkcióval (Ctrl+h) cseréld ki az évszámokat.
-
_Smooth
senior tag
Sziasztok!
Adott az alábbi probléma, segítséget/ötletet kérnék.
Excel file-okban hiperhivatkozások, amelyek a könyvtárban lévő egyéb file-okra és könyvtárakra (illetve azok tartalmára) hivatkoznak.
Évváltás miatt a könyvtárak megnevezésében lévő évszámok megváltoztak, így a hivatkozások nem működnek.
Ez igazából kb 7 könyvtárnevet érint, de több száz linket. Nyilván egyszerűbb lenne 2016-ra visszaírni azt a 7 mappát, de az elég suta (főleg, majd 2020-ban).
Inkább kivenném az elnevezésből az évszámot, de ehhez is legalább egyszer újra kellene írni a hivatkozásokat.Van valami lehetőség csoportos frissítésre?
Gondolkoztam olyanon, hogy ha kiolvasható egy cellába, akkor csak FKERES -> csere (és kitörlöm a 2016-okat), majd HIPERHIVATKOZÁS és CELLA függvénnyel visszaírom őket.Mi lenne a módja a hivatkozás kiolvastatásának? Vagy van-e ennél gyorsabb, egyszerűbb megoldás?
Köszi előre is.
-
poffsoft
veterán
Ennyit lát a kolléga, amit ide beillesztettem képként. A fájl nevét kitakartam, nem publikus, de nem is érdekes, a kiterjesztés azért látszik, ez egy makrós sablon excel fájl.
Szóval egyszerre 1 felhasználó nyitja meg írásra is, azt mondja, a megnyitásnál nincs semmi gond, nem ír ki semmit a fájl, meg tudja nyitni, tud bele írni, csak a mentésnél kiabál vissza. Akik csak olvasásra nyitják meg, mert csak annyi kell nekik, hogy lássák az adatokat, és nyomtatni tudjanak belőle, azok igazából csak 1-1 másolatát nyitják meg, tehát nem is a fő fájlt. Ők időnként ráfrissítenek, hogy lássák a fő fájl aktuális adatait.
Még az jutott eszembe, hogy pont egyszerre megy valakinél a saját másolatának a frissítése a másik felhasználó mentésével és az kavarja össze a fájlt. Most minden esetre kipróbáljuk, ami eszünkbe jut.
Eddig ilyen nem volt, pár éve használjuk már, és most jelentkezik ilyen először. Ami változás történt a rendszeren a kezdetek óta, hogy új az Office csomag.O.k.
Ebben nem tudok segíteni. -
kikisell
csendes tag
Ennyit lát a kolléga, amit ide beillesztettem képként. A fájl nevét kitakartam, nem publikus, de nem is érdekes, a kiterjesztés azért látszik, ez egy makrós sablon excel fájl.
Szóval egyszerre 1 felhasználó nyitja meg írásra is, azt mondja, a megnyitásnál nincs semmi gond, nem ír ki semmit a fájl, meg tudja nyitni, tud bele írni, csak a mentésnél kiabál vissza. Akik csak olvasásra nyitják meg, mert csak annyi kell nekik, hogy lássák az adatokat, és nyomtatni tudjanak belőle, azok igazából csak 1-1 másolatát nyitják meg, tehát nem is a fő fájlt. Ők időnként ráfrissítenek, hogy lássák a fő fájl aktuális adatait.
Még az jutott eszembe, hogy pont egyszerre megy valakinél a saját másolatának a frissítése a másik felhasználó mentésével és az kavarja össze a fájlt. Most minden esetre kipróbáljuk, ami eszünkbe jut.
Eddig ilyen nem volt, pár éve használjuk már, és most jelentkezik ilyen először. Ami változás történt a rendszeren a kezdetek óta, hogy új az Office csomag. -
poffsoft
veterán
A képletet kell tovább másolni lefelé, plusz az A oszlopba beírni a kívánt sorszámot.
-
Delila_1
veterán
-
kezdosql
tag
Lenne valakinek otlete, hogyan lehetne kulonbozo napokbol allo honapokat osszevetni egymassal excelben?
-
nordican
tag
-
the radish
senior tag
-
Fferi50
Topikgazda
Sziasztok,
Van valakinek ötlete, mi lehet az alábbi felugró ablak oka, ami a képen látható?

A fájlt többen használják közösen, de csak egy ember használja úgy, hogy szerkesztésre nyitja meg, mindenki más csak a már benne lévő adatokkal dolgozik, nyomtatnak belőle, de nem írnak bele új adatot. Aki szerkesztésre szokta megnyitni, nála mentésnél jelentkezik mostanában ez az üzenet, miközben állítása szerint csak ő van benne a fájlban szerkesztési módban, senki más, és így nem tud rámenteni. Ami eszembe jutott, azoknál a részeknél nem történt olyan módosítás, ami ilyen akadályt csinálna, szóval szívesen fogadom mások tapasztalatait, hátha már valaki találkozott ezzel.
Szia!
Automatikus mentés nincs beállítva az Excelben? Illetve még az is előfordulhat, hogy a közössé tétel során a változások automatikus mentése lett beállítva x percenként a fájlban.
Amikor a mentés folyik, más nem menthet.Üdv.
-
nordican
tag
-
poffsoft
veterán
Sziasztok,
Van valakinek ötlete, mi lehet az alábbi felugró ablak oka, ami a képen látható?

A fájlt többen használják közösen, de csak egy ember használja úgy, hogy szerkesztésre nyitja meg, mindenki más csak a már benne lévő adatokkal dolgozik, nyomtatnak belőle, de nem írnak bele új adatot. Aki szerkesztésre szokta megnyitni, nála mentésnél jelentkezik mostanában ez az üzenet, miközben állítása szerint csak ő van benne a fájlban szerkesztési módban, senki más, és így nem tud rámenteni. Ami eszembe jutott, azoknál a részeknél nem történt olyan módosítás, ami ilyen akadályt csinálna, szóval szívesen fogadom mások tapasztalatait, hátha már valaki találkozott ezzel.
excell sharing feature.
zárolásleíróknál nincsen ott, hogy milyen felhasználó fogja?
esetleg egy mentés másnéven, eredeti törlése és átnevezés eredeti névre? -
poffsoft
veterán
-
kikisell
csendes tag
Sziasztok,

-
poffsoft
veterán
-
Fferi50
Topikgazda
Sziasztok.
Hosszú idő után újra a segítségetekre szorulok.

Szeretnék összehozni egy makrót, ami az első 160 sor
A:Btartományát egyenként átmásolja, de a másolások között vár 3 másodpercet.Manuálisan ez hosszadalmas lenne, nem tudom, hogy lehetne leegyszerűsíteni.
Előre is köszönöm.
Szia!
Sub masolos()
Dim sor As Integer
For sor = 1 To 160
Range("A" & sor & ":B" & sor).Copy Destination:=Range("x" & sor)
Application.Wait Now + TimeSerial(0, 0, 3)
DoEvents
Next
End SubA Range("x" & sor) helyére írd a célcella címét.
Üdv.
-
nordican
tag
-
qqcqqc
őstag
Egy kis segítséget kérnék:
A táblám 3 lényegi sorból állna:
A: név, B egy tetszőleges érték, amit én adok meg, C: egy véletlenszerű sorszám, ami nem változik.
Próbáltam a VEL függvényt, de kiosztotta ugyanazt a számot a harmadik sorba többször, és minden szerkesztésnél változik.
Nekem az kéne, hogy a sorok számával megegyező véletlenszerűen kiosztott érték lenne a C oszlopban és ez az érték állandó lenne.Kompatibilitás: 2007-2016
előre is köszönöm a segítséget.
-
the radish
senior tag
-
poffsoft
veterán
-
lappy
őstag
Sziasztok.

A:Btartományát egyenként átmásolja, de a másolások között vár 3 másodpercet.Manuálisan ez hosszadalmas lenne, nem tudom, hogy lehetne leegyszerűsíteni.
Előre is köszönöm.
WaitTime = Now() + TimeValue("00:01:00")
While Now() < WaitTime
DoEvents
Wenda késleltető tag
-
nordican
tag
-
the radish
senior tag
Sziasztok.

Előre is köszönöm.
-
lappy
őstag
-
MZsoltee
veterán
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne. Adott két halmaz amelynek minden elemét szeretném kombinálni. Milyen függvénnyel tudnám ezt megtenni?
Halmaz1: 1, 2, 3, 4
Halmaz2: A, B, C, DKombináció:
1 A
1 B
1 C
1 D
2 A
.
.
.
. -
poffsoft
veterán
Még egy kérdés jöhet?
Olyan legördülő listát szeretnék, amelyiknél ha a lista nevére kattintok, a hozzátartozó elemek is betöltődnek a listanév alatti cellákba. Szóval van pl.A menü
húsleves
rántott hús
somlóiB menü
tojásleves
szilvás gombóc
almás rétesA legördülő menüben választok A és B menü közül, de egyúttal a hozzátartozó elemek is betöltődnek az alatta lévő cellákba.
sikerült?
-
Snoop-y
veterán
Ugyan ne viccelj hisz te segitesz nekem
Erdekes hogy a te verziodat megnyitva automatikusan konvertalja viszont a kepletet mert abban is vesszo szerepelt. -
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Úgy látszik, csak a függvény neveket írtam át, a pontosvesszőt nem cseréltem le vesszőre (nekem csak magyar Excelem van, az pedig pontosvesszővel müxik). Sorry.
Üdv.
-
Snoop-y
veterán
Szia!
Nem az aposztrófot hiányolja, nem tudja értelmezni a képletet, ezért próbál okoskodni. Azt mutatja, hogy a képletet egyenlőségjellel kell kezdeni, akkor számol, ha pedig aposztróffal kezded, akkor szövegként kerül be a cellába.
Üdv.
Koszi igy mar mukodik

A problema az az volt hogy a tomboknel pontosvesszo volt vesszo helyett (a screenshotodban is ugy van de ugy nem mukodik a keplet)
-
EmberXY
veterán
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Örülök...
Ha az If-fel kezdődő kódsor végére még ezt is beírod: ": Sheets("Jegyzetlap").Activate", akkor oda is ugrik a jegyzetlapodra. Az idézőjelek közötti részt (kettősponttal kezdődik!) kell beírni.Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Nem az aposztrófot hiányolja, nem tudja értelmezni a képletet, ezért próbál okoskodni. Azt mutatja, hogy a képletet egyenlőségjellel kell kezdeni, akkor számol, ha pedig aposztróffal kezded, akkor szövegként kerül be a cellába.
Üdv.
-
Snoop-y
veterán
Szia!
Az alábbi tömbképlet remélhetőleg megoldja a problémádat.
A képletet a B2 cellába kell beírni, feltételezi, hogy az adatok a 2 sortól kezdődnek a Sheet1 lapon:=IFERROR(INDEX(Sheet1!$F$2:$F$5;MATCH(1;((Sheet1!$C$2:$C$5 & Sheet1!$D$2:$D$5<=$A2&B$1)*(Sheet1!$C$2:$C$5 &Sheet1!$E$2:$E$5>=$A2&B$1));0));"")A tartományok végét, ami nálam most az 5. sor, a saját listád végéhez igazítsd, fontos, hogy mindegyik vége egyforma legyen.
A tömbképletet Shift+Ctrl+ Enter billentyű kombóval lehet bevinni, az Excel kapcsos zárójelbe teszi, a szerkesztőlécen igy látod.
Üdv.
At tudod esetleg kuldeni az excel filet?
nalam most a masodik az INDEX utani
:$F$5nel irja ezt az aposztrofos problemat
-
EmberXY
veterán
-
Snoop-y
veterán
Szia!
A képletet a B2 cellába kell beírni, feltételezi, hogy az adatok a 2 sortól kezdődnek a Sheet1 lapon:=IFERROR(INDEX(Sheet1!$F$2:$F$5;MATCH(1;((Sheet1!$C$2:$C$5 & Sheet1!$D$2:$D$5<=$A2&B$1)*(Sheet1!$C$2:$C$5 &Sheet1!$E$2:$E$5>=$A2&B$1));0));"")A tartományok végét, ami nálam most az 5. sor, a saját listád végéhez igazítsd, fontos, hogy mindegyik vége egyforma legyen.
A tömbképletet Shift+Ctrl+ Enter billentyű kombóval lehet bevinni, az Excel kapcsos zárójelbe teszi, a szerkesztőlécen igy látod.
Üdv.
Szia,
Nem sikerul mindig hibat kapok:
you type: =1+1 cell shows 2
To get around this type an apostrophe ( ' ) first:
you type '=1+1, cell shows =1+1
nem igazan latom hol hianyolja az aposztrofot

-
muszty
tag
Szia!
"Nyolc részre szeretném osztani a KÉK mezőbe beírt (jelen esetben 500) értéket úgy, hogy a számok 2,4-es szorzóval növekedjenek."
Egy mértani sorozat összegének és hányadosának ismeretéből szeretnéd előállítani a sorozat tagjait. Ehhez első körben az összegképletet felhasználva számolható ki az első tag, majd utána a többiek. A kerekítés miatt szükség van egy segédsorra, amiben a tagok száma szerepel.

A segédsor az I2-P2, a célösszeg a H1, a hányados az I1 cellában van.
A képlet az I3 cellában van, ezt kell végighúzni a P3 celláig.
A képen láthatod, hogy az ellenőrző összeg a kerekítések miatt 2-vel nagyobb, mint a cél, de azt gondolom, ezt már kezelni lehet.Üdv.
Köszi, sikerült.
-
Fferi50
Topikgazda
Elore is koszonom

Itt egy pelda es benne a keplet ami csak a date range -t nezi (nyilvan ezert nem helyes az eredmeny mert nincs kriteria a userre megadva)
Szia!
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
-
EmberXY
veterán
Szia!
Bocsánat, teljesen igaza van az Excelnek. Ha modulba illeszted, akkor az utolsó sor nem end if, hanem end sub kell legyen, bárhova is illeszted be. Nem akartalak megszivatni, csak figyelmetlen voltam, sorry

Sub figyelmeztet()
If Application.CountIf(Sheets(jegyzetlap).UsedRange, "n") > 0 Then MsgBox "Elintézetlen tétel van"
End SubHa a Thisworkbook Workbook_Open eseményébe, akkor csak a középső sor kell a megjelenő vázlat közé:
Private Sub Workbook_Open()
If Application.CountIf(Sheets(jegyzetlap).UsedRange, "n") > 0 Then MsgBox "Elintézetlen tétel van"
End SubA korábbi kérdésedre: Ebben a formában csak az egyedülálló "n"-eket keresi (így pl. az igen nem játszik a számolásnál. Ha "n"-t tartalmazó szavakat keresel, akkor "*n*" minden olyan cellát beleszámol, amelyben az n betű előfordul.
Üdv.
Szia!
Most a következő hibaüzenetet kapom (mindkét beillesztési mód esetében ugyanúgy): Run-time error '9' Subscript out of range. -
Snoop-y
veterán
Elore is koszonom

Itt egy pelda es benne a keplet ami csak a date range -t nezi (nyilvan ezert nem helyes az eredmeny mert nincs kriteria a userre megadva)
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Foglalkozom vele, de nem olyan egyszerű, légy türelmes. Elképzelhető, hogy csak makróval fog menni, de még gyűröm a képletes verziót.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
+ Fferi50:
Nekifutottam, teljes sötétségben, beillesztettem a kódot a megadott módon, de a dokumentum megnyitásánál a következő hibaüzenetet kapom: Compile error: End If without block If.
Kipróbáltam úgy is, hogy a thisworkbook lapon a Workbook és az Open van kiválasztva, oda illesztettem a kódot, ekkor a megnyitásnál az a hibaüzenet, hogy Compile error: Expected End Sub.
Mit csinálhattam rosszul? Rossz helyre tettem, vagy kihagytam valamit?

Szia!
Bocsánat, teljesen igaza van az Excelnek. Ha modulba illeszted, akkor az utolsó sor nem end if, hanem end sub kell legyen, bárhova is illeszted be. Nem akartalak megszivatni, csak figyelmetlen voltam, sorry

Sub figyelmeztet()
End SubHa a Thisworkbook Workbook_Open eseményébe, akkor csak a középső sor kell a megjelenő vázlat közé:
Private Sub Workbook_Open()
End SubA korábbi kérdésedre: Ebben a formában csak az egyedülálló "n"-eket keresi (így pl. az igen nem játszik a számolásnál. Ha "n"-t tartalmazó szavakat keresel, akkor "*n*" minden olyan cellát beleszámol, amelyben az n betű előfordul.
Üdv.
-
Snoop-y
veterán
Sziasztok a kovetkezo problemara keresem a megoldast (angol nyelvu excel 2013)
Sheet1
C oszlop: (nevek) D oszlop (start date) E oszlop (end date) F oszlop (Tag)
ember1 2017.01.01 2017.01.06 HOL
ember1 2017.05.01 2017.05.01 BUS
Sheet2
A oszlop (nevek) B oszlop - AF oszlopig (datumok 2017.01.01 es igy tovabb)
ember1
A feladat az hogy a Sheet2 B tol AF oszlopig beirjuk a Sheet1 F oszlopaban levo Tag erteket pl HOL.
A Sheet1 peldajat kovetve ezert Sheet2 -n a kovetkezot szeretnem latni ember1 -nel:
A B C D E F G H
Nevek 2017.01.01 2017.01.02 2017.01.03 2017.01.04 2017.01.05 2017.01.06 2017.01.07
Ember1 HOL HOL HOL HOL HOL HOL uresAmeddig en eljutottam az az hogy egy adott datumot meg tudok keresni egy range-ben (lasd Sheet1 D es E oszlop) ha az a range csak egyszer szerepel az adott Sheet-en. A problema az hogy nem tudom az adott range-et az Ember1-hez kotni es ha a range tobbszor is ismetlodik csak mas emberrel akkor nem mukodik illetve a Sheet1 -en is tobbszor szerepelhet az adott ember csak mas tag-el (de nem ugyanazzal a date range-el

=LOOKUP(2,"1"/('Holiday IGBS'!D:D<=B1)/('Holiday IGBS'!E:E>=B1),'Holiday IGBS'!F:F)Erre esetleg valaki?
Ha szukseges felrakok egy peldat mert leirva eleg nehezen ertheto igy visszaolvasva viszont a peldabol egyertelmuen latszik mi a problemam
-
EmberXY
veterán
+ Fferi50:
Nekifutottam, teljes sötétségben, beillesztettem a kódot a megadott módon, de a dokumentum megnyitásánál a következő hibaüzenetet kapom: Compile error: End If without block If.
Kipróbáltam úgy is, hogy a thisworkbook lapon a Workbook és az Open van kiválasztva, oda illesztettem a kódot, ekkor a megnyitásnál az a hibaüzenet, hogy Compile error: Expected End Sub.
Mit csinálhattam rosszul? Rossz helyre tettem, vagy kihagytam valamit?

-
Delila_1
veterán
No, képlet elfogadva, a háttér megváltozott, de nem úgy ahogy én szeretném. Nekem az kéne, hogy üres cellánál legyen háttérszíne a cellának, de ha írunk bele, akkor tűnjön el a háttérszín. Ha pedig van háttérszín, az nyomtatásnál ne látszódjon. Szóval hogy rögtön lehessen látni, hogy milyen cellákat kell kitölteni, de ha ki vannak töltve, akkor már olyan legyen, mint a többi cella. Azt gondoltam, erre sokkal gyakrabban szükség van, semmint hogy az egész internetet feltúrjam a megoldásért.

A fenti angol linken így működik a dolog. Nekem most simán kitöltötte a hátteret, ha van venne szöveg, ha nincs, amit a Kitöltéssel is meg tudok csinálni. Vagy még mindig én b...ok el valamit?4 cellához vittem be a feltételes formázást, A1; B2; C3 és D4. Ezek nem zároltak, mert ide lehet adatokat bevinni.
A felt. formázás képlete
=ÜRES(A1), az érvényesség pedig=$A$1;$B$2;$C$3;$D$4.
Védett lapon is működik. -
Fferi50
Topikgazda
Szia!
"El tudnád ezt küldeni nekem"
Csak az elrendezést és a képletet kell lemásolni a képről. A képletet beírod a B3 cellába, majd végighúzod a soron.Üdv.
-
poffsoft
veterán
Még egy kérdés jöhet?
Olyan legördülő listát szeretnék, amelyiknél ha a lista nevére kattintok, a hozzátartozó elemek is betöltődnek a listanév alatti cellákba. Szóval van pl.A menü
húsleves
rántott hús
somlóiB menü
tojásleves
szilvás gombóc
almás rétesA legördülő menüben választok A és B menü közül, de egyúttal a hozzátartozó elemek is betöltődnek az alatta lévő cellákba.
Én érvényesítéssel ("A menü", "B menü")és tartomány nevekkel csinálnám meg ("A menü" tartomány, "B menü" tartomány). Az alatta lévő cellákba képlet mondjuk az eltolás.
-
nordican
tag
Még egy kérdés jöhet?
húsleves
rántott hús
somlóiB menü
tojásleves
szilvás gombóc
-
nordican
tag
-
poffsoft
veterán
No, képlet elfogadva, a háttér megváltozott, de nem úgy ahogy én szeretném. Nekem az kéne, hogy üres cellánál legyen háttérszíne a cellának, de ha írunk bele, akkor tűnjön el a háttérszín. Ha pedig van háttérszín, az nyomtatásnál ne látszódjon. Szóval hogy rögtön lehessen látni, hogy milyen cellákat kell kitölteni, de ha ki vannak töltve, akkor már olyan legyen, mint a többi cella. Azt gondoltam, erre sokkal gyakrabban szükség van, semmint hogy az egész internetet feltúrjam a megoldásért.

A fenti angol linken így működik a dolog. Nekem most simán kitöltötte a hátteret, ha van venne szöveg, ha nincs, amit a Kitöltéssel is meg tudok csinálni. Vagy még mindig én b...ok el valamit?=ÉS(CELLA("védett";A1)=0;A1="")a nyomtatásban ne látsszon-t már passzolnám.
-
muszty
tag
-
nordican
tag

A fenti angol linken így működik a dolog. Nekem most simán kitöltötte a hátteret, ha van venne szöveg, ha nincs, amit a Kitöltéssel is meg tudok csinálni. Vagy még mindig én b...ok el valamit? -
poffsoft
veterán
-
Fferi50
Topikgazda
-
poffsoft
veterán
-
nordican
tag
-
nordican
tag
Kipróbáltam 2016-os Excellel, annyival más, hogy azt írja ki, hogy a "képlet hibát tartalmaz". Nem lőnél egy képernyőfotót a képletbeírási ablakról meg a táblázatról a háttérben?
-
nordican
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
33800 - 33701
54992 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 35901 35900 - 35801 35800 - 35701 35700 - 35601 35600 - 35501 35500 - 35401 35400 - 35301 35300 - 35201 35200 - 35101 35100 - 35001 35000 - 34901 34900 - 34801 34800 - 34701 34700 - 34601 34600 - 34501 34500 - 34401 34400 - 34301 34300 - 34201 34200 - 34101 34100 - 34001 34000 - 33901 33900 - 33801 33800 - 33701 33700 - 33601 33600 - 33501 33500 - 33401 33400 - 33301 33300 - 33201 33200 - 33101 33100 - 33001 33000 - 32901 32900 - 32801 32800 - 32701 32700 - 32601 32600 - 32501 32500 - 32401 32400 - 32301 32300 - 32201 32200 - 32101 32100 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Microsoft Excel topic
- (kiemelt téma)
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- VR topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Projektor topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- HP nyomtatók
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Forza Horizon 6 Premium / Standard Pre-Order kódok
- Forza horizon 6 prémiumot vásárolnék
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 256GB Black -2 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS5506
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 27% - LG UltraGear 32GS75QX-B Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest