- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
stigma
üzenetére
Szerintem ez nem verzió, hanem Locale függő (hogy pont-tal felveszi-e a dátomut).
A biztonság kedvéért mindenhol célszerű az egyértelmű formátumban megadni. Legegyszerűbb az ISO formátum (YYYY-MM-DD), ezt mindenképp meg kell egye.
Álatalában még a YYYY/MM/DD formátumot is elfogadják a parserek, mert ez is egyértelmű és alapértelmezett elválasztót használ. -
Louro
őstag
válasz
stigma
üzenetére
Első lépésben a vezérlőpultban megnézném a területi beállításokat, hogy ott hogyan szerepel a dátumbeállítás. Lehet elállítódott

Sajnos dolgoztam olyan helyen, ahol napi szinten állítgatták a külföldi vezető miatt, akinek csak az amerikai dátumformátum volt értelmes, míg minden más a éééé.hh.nn formátummal dolgozott.
-
stigma
addikt
Szaisztok.
Lenne egy VBA-s kérdésem, mégpedig az hogy lehetséges az, hogy Office 2010-ben úgy tudtál dátumot konvertálni, hogy a megadott string-ben pontokkal voltak elválasztva (pl: Cdate("2017.01.01") a dátum éh-hó-napja, és ez 2013-ra megváltozott ? Cdate("2017/01/01")
Mert én napokban váltottam Office 2010-ről 2013-ra és elég sok makró melyet írtam és használunk , ott string konverzióként ponttal választottam el, ezek mind hibára futnak = > Type mismatch (error 13)
Találkozott valaki ilyesmi problémával?
-
gondolom nem Sheet1 a munkalap objektum neve.
Ehelyett ez kell:
Worksheets("Munkalap neve").ChartObjects(1).Activate
Ha több chart is van a sheet-en akkor lehet, hogy a ChartObjects(1) helyett (2) vagy nagyobb szám kell.De ugye az is megvan, hogy a következő sorban is a helyes referenciát kell adni. Oda mutasson, ahol a felirat értékek vannak és pontosan annyi legyen (és olyan felosztásban), amennyi sor és oszlop van:
ertekek_tabla = "B8:E11" -
bb.bocs
őstag
válasz
Fferi50
üzenetére
hivakozások vannak. de végül úgy oldottam meg hogy egyben kimásoltam a linkeket,igy a sorrend is megmaradt(átnéztem utána) éééés egy külön prugival leszedtem az urleken lévő képeket. mappába tette és kész
ez a makrós dolog micsoda? ez nekem új
köszi a segítséget 
objektumokra nem talál semmit. a linkek nem kékek! (már ugye megoldottam de egy próbát megér hogy ha legközelebb iylenbe futok hátha könnyebben is megoldhatom
bár a végleges megoldás is fényévekkel könnyebb mint egyenként leszedni.a makró sem talált semmit 
-
-
bb.bocs
őstag
sziasztok!
adott egy excel file benne mondjuk 100db hivatkozással (kép)
van arra valami megoldás hogy 2-3 kattintással leszedjem a képeket egyben, vagy egyenként szenvedjem végig? nagyon jó lenne egyben leszedni,hátha tuddtok valamit
-
RAiN91
őstag
Sehogy sem jön össze az időzítés, tudnátok segíteni? Az Application.Ontime-nél az a gond, ha azt a fajta időzítőt behívnám, akkor ott az idő letelte után egy subot kellene behívnom, én viszont csak annyit szeretnék, hogy ha lefut az időzítő, folytassa ugyan ott az eredeti makrómat, ahol abbahagyta.
Private Sub worksheet_calculate()
Dim i As Integer
Application.EnableEvents = False
CALL "idozito "'IDE SZERETNÉK MÁSODPERC vagy MS ALAPÚ IDŐZÍTŐT
For i = 9 To 39 Step 2
Cells(i + 1, 38) = Cells(i, 8)
Next i
Application.EnableEvents = True
End Sub -
2003-ban is van ilyen. Beállítod, hogy mutassa az értékeket az oszlopok felett és egyesével belekattintva meg tudod változtatni annak az értékét.
Makróval:
Sub Feltolt()
Sheet1.ChartObjects(1).Activate
ertekek_tabla = "B8:E11"
sor = Range(ertekek_tabla).Row
oszlop = Range(ertekek_tabla).Column
Dim c As Range
For Each c In Sheet1.Range(ertekek_tabla)
ActiveChart.SeriesCollection(c.Row - sor + 1).Points(c.Column - oszlop + 1).DataLabel.Text = c.Value2
Next
End Sub -
oke
senior tag
Sziasztok!
Adott egy egyszerű táblázat, mely átlagokat tartalmaz és az alábbi grafikon készült belőle:
Van egy másik ugyan ilyen táblázat, melyben a darabszámok vannak, amiből a fenti átlagok keletkeztek.
Hogy tudnám ezeket a számokat megjeleníteni a grafikon oszlopain, hogy lehessen látni, az adott átlag szám hány darabból jött össze?Excel 2003
-
lenkei83
tag
-
RAiN91
őstag
Sajnos mégsem jó, egyikkel sem. Az excel táblában 3 munkaablak van, és online kapja az adatokat. Viszont ha az eddig működő Worksheet_calculate()-t használom, akkor nem frissíti online. A többinél pedig automatikusan kell elindítanom a subrutint, és akkor is csak az egyik munkaablaké fut.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Van egy ilyenem, 3 excel táblában is.
Private Sub worksheet_idozito()
1
Cells(6, 6) = Cells(9, 8)
ido = Timer + 0.2
Do While (Timer < ido)
DoEvents
Loop
If Cells(9, 8) < Cells(6, 6) Then
Cells(6, 7) = Cells(9, 8)
ido = Timer + 1.5
Do While (Timer < ido)
DoEvents
Loop
Cells(6, 8) = Cells(9, 8)
ido = Timer + 1.5
Do While (Timer < ido)
DoEvents
Loop
Cells(6, 9) = Cells(9, 8)
ido = Timer + 1.5
Do While (Timer < ido)
DoEvents
Loop
Else
End IfGoTo 1
End SubHogyan lehet megoldani, hogy ha elindítom az excel fájlt, akkor ezek automatikusan fussanak?
Ha kézzel indítom, akkor csak az egyik worksheetben fut. -
xAttilaxB
csendes tag
Sziasztok!
Adott az alábbi táblázat [link]Az lenne a kérdés, hogy hogyan tudnám azt megcsinálni, hogy az egyes nevekhez tartozó oszlopok az "Összes" sor adatai alapján rendeződjenek balról jobbra csökkenő sorrendben. Tehát, hogyha jelen esetben "Suginál" a legnagyobb az összes értéke, akkor az ő hozzá tartozó oszlopok legyenek első helyen, és így tovább sorrendben.
Köszi
-
Juditta_56
aktív tag
Sziasztok!
Bocs, hogy itt kérdezem, de nem tudom hol kéne... Múlt hónapban szereztem be az Office 365-öt, havi előfizetéssel. Május 11-én a virtuális kártyámról fizettem be a havi összeget először. Május 27-én jelezte a MS, hogy június 10-én automatikusan megújul az előfizu, de nem vonták le a kártyámról a mai napig (van rajta pénz). Keresgéltem a MS fiókomban, hogy be tudom-e "kézzel" fizetni, de nem találtam ilyen lehetőséget. Kapcsolat vagy ilyesmi menüpontot sem látok.
Kell-e jeleznem valahova a késedelmet (ha igen, hova), vagy csak "Isten malmai" módi van a Microsoftál is? Nem szeretném, ha eccercsak nem tudnám használni az excelt meg a wordöt.
Előre is köszi
, ha valaki tud segíteni - akár priviben is, hogy ne terheljük a fórumot. -
vegyszer
addikt
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy olyat lehet-e könnyen (olcsón és legálisan céges környezetben) csinálni, hogy több cella tartalma egy vonalkódba, QR kódba, más hasonló telóval/kód olvasására alkalmatos virtuális billentyűzettel olvasható kódot generáljunk cellákba?
Pl termék neve (max 40 karakter), cikk szám (8 karakter), gyártás napja (ÉÉÉÉ.HH.NN), elkészült mennyiség (5 karakter).Ennek hogy kéne nekiesni? Mert láttam Excel beépülőket, de fizetősek.
Köszönöm a segítséget!

-
DeFranco
nagyúr
válasz
foregister
üzenetére
olyat keresel, ami nincs benne. amit rátettél, az egy formátum "maszk" de alatta az excel csak azt látja, hogy 100 (hiszen ez az értéke a cellának, a többi csak formátumként rá van pimpelve) így nem is talál olyat amiben "óra" van.
-
foregister
tag
Ezt nem egészen értem, most is meg van adva a(z egyedi) formátum. Esetleg az a gond, hogy egyedi a számformátum és nem előre definiáltból választott?
Egyébként a segédoszlopot el szeretném kerülni, mert sok-sok további oszlopom van (munkaerőforrások szerint bontva) még a tételhez ami így +1 oszlopot jelent és elrejteni nem túl elegáns.
-
lappy
őstag
válasz
foregister
üzenetére
Segédoszloppal működik ahol meg van adva neki hogy milyen formátumú.
-
Cicero
őstag
válasz
Fferi50
üzenetére
A hszem másodszori elolvasásra valóban nem sikerült valami érthetőre. A cellatartomány (a cellák száma) változik a min-max által határolt intervallumban, amit egy lépésközzel osztanék fel. Azt szeretném elérni, hogy az oszlopot ne manuálisan kelljen "lehúzni", hanem min-től indulva húzza le magának az excel, a lépésközzel mindig inkrementálva a következő cellát. Ez az automatizálás miatt lenne fontos.
-
foregister
tag
Sziasztok!
Egy oszlop bizonyos értékeit szeretném összeadni, ha az adott szó szerepel adott cellában. Erre azért van szükségem, hogy új tételeket copy paste-tel lehessen hozzáadni. Ha csak az adott cellákat adom össze (hagyományos + formulával), akkor új sorok beszúrásánál, az új sorral már nem számol a végösszeg, ezért marad a SUM.
Erre ott van a SUMIF vagy a COUNTIF formula, de az láthatóan 0-t ad vissza.
Íme amivel próbálkozom - a C sorban a formátum, illetve a formula:

Egy kis segítség a reprodukcióhoz:
#" óra";#" óra";"-"
#,0" nap";#,0;"-"
# 000" Ft";#;"-"
#" óra";#" óra";"-"
#,0" nap";#,0;"-"
# 000" Ft";#;"-"
=SUMIF(B1:B6;"*óra*";B1:B6)
=SUMIF(B1:B6;"*nap*";B1:B6)
=SUMIF(B1:B6;"*Ft*";B1:B6)Mit csinálhatok rosszul?
-
Delila_1
veterán
válasz
kacsaesokos
üzenetére
Nincs mit, szívesen.

-
Delila_1
veterán
válasz
kacsaesokos
üzenetére
Azért nem jön össze, mert a költséghelyek lapon a adatok végén szóközök vannak.
A TRIM függvénnyel levághatod egy segédoszlopban, majd a megtisztított adatokat értékként beillesztheted az eredeti helyre, a C oszlopba.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
kacsaesokos
üzenetére
csak szólok hogy én nem tudom letölteni technikai okokból, de majd a többiek ránéznek.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
kacsaesokos
üzenetére
egy kicsit jobban körülírhatnád a problémát, mert ez így kiszeraméra. hogy a mita keresela hova?
-
kacsaesokos
tag
hali!
Fkeres függvényt használnám, de ugyanabban a cellában számokat és szöveget is kombinálnék, a számok is szöveggé válnak, és azt követően nem működnek számokként, nem működik a képlet.
Ezt hogyan tudnám kikerülni?
Ha kiveszem a betűket gyönyörűen végigfut, de kellenének a számok elé a betűk. (pl T12340 nem talál, Hiányzik! értek, 12340 végigmegy)
Valakinek van ötlete? -
Dilikutya
félisten
Élőfejet hogy lehet csoportosan módosítani. Sok munkalapos munkafüzetekről van szó, és az élőfejekben csak pár karaktert kéne módosítani. Egyenként szívás ugyanazt a két karaktert átírogatni.
-
Slowman
aktív tag
Sziasztok,
Nem tudom miért nem enged egy bizonyos munkafüzetbe beszúrni diagramot, szeletelőt stb. mikor nincs rajta lapvédelem se közös munkafüzet se semmi.
Nincs valakinek rá tippje (sajnos viszonylag SOS a dolog mert holnapra kéne készítem belőle valamiféle kimutatást). Cégnél több ember is dolgozik benne így nincs kizárva, hogy valaki valami olyat csinálta mit nem is akart vagy akár valaki a régmúltba levédte mert "nagyon titkos" (semmi extra nincs ebben az excel file-ban csak vannak paranoiásak
Köszönöm!

-
lappy
őstag
válasz
ledgeri-sos
üzenetére
-
ledgeri-sos
újonc
Üdv!
Egy olyan függvényre lenne szükségem, ami cellatartalommal dolgozik, nem számokkal:
vagy 5 cella tartalmát kéne permutálva különálló cellákban rögzíteni (pl ha egy cella jele {x} ahol x a tartalom, akkor {a}{b}{c}{d}{e} ből kéne {abcde} {abced} ... stb-ket generálni;
vagy a fentihez hasonlóképp de egy fokkal bonyolultabban mindezt úgy, hogy létezik {a} és {A} úgy mint {c} és {C}, de ezek közül csak az eggyik szerepeljen a listázásban, fenti példánál maradva
{a}{A}{b}{C}{c}{d}{e}ből legyen {Abcde} és {abcde} is a végeredmény, de nem lehet (vagy nincs rögzítve) {Aacde} sem {Aabcde} stb. -
Cicero
őstag
Sziasztok! Szeretnék egy olyat csinálni excelben, hogy cellánként elszámoljon adott MIN -től MAX-ig, szintén adott lépésközzel. Tehát pl. 1-től 10-ig 0,5-önként lenne egy cellám. Függvényábrázoláshoz kéne, ahol az értelmezési tartomány minden adatsorra változik.
-
csferke
senior tag
-
csferke
senior tag
válasz
Fferi50
üzenetére
=IF(SUM(akármi)=0,"",SUM(akármi))

Ezzel megoldódott az A és B oszlopban a feltételes formázás/színezésDe mivel az A és B oszlopban tömbképlettel kapott adatokkal tovább kell számolnom az E oszlopban
=A52-B52a következő vizsgálatot is el kell végezni az E oszlopban=IF(ISTEXT(A52);"";(A52-B52))
eddig OK
de hogyan lehet egyszerre vizsgálni azA52:B52tartományt, mert mindkettő lehet szám vagy üres is de az E oszlopban a megfelelő érték kell, hogy legyen szám # üres -
AtthysKA
csendes tag
Sziasztok! Kérlek segítsetek az alábbi probléma megoldásában:
Egy táblázatot szeretnék csinálni egy futás challenge-hez ahol a felhasználó rögzítheti a teljesítéseit.
Egy dátum oszlop, egy futott km oszlop és a harmadik oszlop (itt kellene a segítség) kiszámolja mennyi van hátra a megadott 1020km-ből. Odáig egyszerű, hogy szimplán kivonja a felső mező értékéből a legutolsó teljesített távot, amit szeretnék viszont, hogy sem képlet sem érték ne jelenjek meg az összes mezőben ebben az oszlopban, amíg nem került bejegyzés a mellette lévő lefutott mezőben. Ergo csak abban a sorban jelenjen meg mennyi van hátra, amelyikben épp bevitt egy lefutott távot. Remélem érthető volt a leírás. Milyen trükköt használjak ehhez?
Köszönöm előre is! -
Fferi50
Topikgazda
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Bajlódok 1 feltételes formázással és a segítségeteket kérem.
Adott tartományban
A52:A63gyűjtődnek a havi forgalmi összegek. Itt kellene feltételes formázással színezni a cellákat Top3-at és Bottom3-at. A bökkenő az az, hogy ugye most még csak a 6.-ik hónapban vagyunk és a következő 6 hónap értéke még nulla. Tehát a feltételes formázás csak azokat a cellákat vegye figyelembe amelyek értéke nagyobb mint nulla.
Angol Excel 2007köszi
-
Delila_1
veterán
válasz
aclandiae
üzenetére
D. Kijelölöd a tartományt (egy tetszőleges cellára állsz a táblázatodban, Ctrl+a, vagy Ctrl+t). Behozod a Ugrás menüt a Ctrl+g-vel, Irányított, Állandók.
E. Ha már bekapcsoltad az Autoszűrőt, a méret legördülőjén klikk. A felsorolásnál kiveszed a pipát az összes kijelölése elől, és kiválasztod a látni kívánt tételt.
C. A nullákat (látszólag) másképp is eltüntetheted. Az Excel beállításainál Speciális, Beállítások megjelenítése ehhez a munkalaphoz, majd kiveszed a pipát a Nulla megjelenítése a nulla értékű cellákban négyzet elől.
-
föccer
nagyúr
válasz
aclandiae
üzenetére
C-re: Az adatokat képletből generálod, vagy statikus elemként van betéve? Ha képletből generálod, akkor az egész képletet ágyazd be egy felételbe az alábbiak szerint =HA(eredetiképlet=0;"";eredetiképlet). ezzel a célcella értéke üres lesz. Kicsit kókány, biztos van szebb megoldás, de én ezt szoktam meg.
Ha statikus elemként jelenik meg, akkor feltételes formázást kell rá beállítani, hogy a a cella értéke 0, akkor legyen fehér a szöveg és aháttér is. Ekkor a cella értéke megmarad 0-nak, csak nem fog látszódni, mert fehér háttéren, fehér szöveg van. Illetve van még egy verzió ha simán leszűröd az adott oszlopait autoszűrővel és törlöd őket.D: csak úgy tudod kijelölni őket, ha a CTRL-t nyomva tartod végig kattintgatod az összes kijelölendő cellát. Ezen módszeren kívül (tudtommal) csak folytonos kijelölés működik.
E: Lásd C-re adott választ, gyakorlatilag ugyan az a felállás. Vagy feltételbe ágyazod, ha dinamikus cella értéked van (tehát képlettel meghatározott), vagy feltételes formázás. Egyébként azt, 3-5 cm között van nem tudja értelmezni akkor ha a cella értéke "3-5 cm". A cella értéke vagy szám formátum (ekkor működnek a kisebb, nagyobb, egyenlő logikai operátorok), vagy szöveg formátum, amikor csak összehasonlításra van lehetőség. a fenti példában a "3-5 cm" szövegnek minősül.
-
aclandiae
senior tag
válasz
föccer
üzenetére
Működik!

C, Létezik valami megoldás, hogy az egyik oszlopban lévő 0 értékeket kiszedje? (ne látszódjon)
D, Hogyan tudom kijelölni az összes cellát, amiben adatok vannak? Az üresek nem kellenek.
E, Van olyan képlet, hogy pl. csak az látszódjon ami 3-5cm között van vagy pl. csak a pontylazacokat mutassa?
-
föccer
nagyúr
válasz
aclandiae
üzenetére
LEgegyszerűbb, ha bekapcsolod az autószűrőt a fejlécen (kijelölöd a sort, majd CTRL+L)
Vagy kijelölöd az A oszlopot, adatok->sorba rendezés és a felugró ablakban bővíted a kijelölést és leokézod.
A méret szerint így ebben a formában nem fog menni, mert egy csomó olyan adatod van amit nem tud értelmezni. Segédtáblával a méretben megadott adatokhoz valami értéket kellene rendelni, amit ezután sorba lehet rendezni a fenti módszerek egyikével.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Sziasztok!
A következő probléma megoldásában kérem a segítségeteket.
Van egy adattábla, ahonnan adat importból szúrom be az értékeket. Sok oszlop, mégtöbb sor.
A oszlop szállítólevél számokat tartalmaz. D oszlop tétel azonosítókat tartalmaz.
Minden tétel külön sorban van felvéve, de a szállítólevél alapján azonosítható (Tehát A oszlopban és D oszlopban is többször szerepel ugyan az az érték (szállítólevél szám, vagy tételazonosító), ellenben nincs olyan sor, ahol mind a kettő szerepel.
Ééés, oké, ebben a másodpercben meg is van a megoldás, köszönöm a figyelmet.
Most már azért is beküldöm a postot. 
üdv, föccer
-
pirit28
csendes tag
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni, legördülő lista betüméret változtatással kapcsolatban. Jelenleg olyan pici hogy nem lehet belőle látni semmi. Ha felnagyítom az excel táblát akkor lehet kiolvasni ,mi is van oda írva.
Ezen lehet -e változtatni , és hogyan ? A lista text alapu,de szerintem ez nem változtat semmin.
A választ előre is köszönöm. -
lappy
őstag
Mivel nem ismerem a tábládat én vagy kiegészíteném a napi dátummal és akkor már lehetne a következőket:
- ha függvény megnézi hogy az adott dátum nagyobb e mint a mai, ha igen akkor a kivonás eredményét osztja az üresen hagyott cellák számával így megkapod az elvárást ha viszont nagyobb akkor üresen marad -
lappy
őstag
-
PETEE78
senior tag
Nyár van, több a kérdés mint a válasz...

-
Baros05
csendes tag
Sziasztok!
Munkahelyen egy tucat excelt használunk, egy rakás hivatkozással hálózati meghajtókról.
A probléma a következő: pár embernek különböző a meghajtó betűjele, így a hivatkozásokat nem mindenkinek nyitja meg.
Pl. akinek J a meghajtó betűjele és belerakja a hivatkozást, egy M meghajtós nem tudja megnyitni. (azt mellékesen írom, hogy egy R betűjeles megtudja...)
Tudja valaki, hogy lehetne megcsinálni, hogy mindenkinek megnyisson mindent? Vagy mi alapján tudja az egyik megnyitni, a másik meg nem ? (attól a megoldástól tekintsünk el, hogy az osztályon egységesítjük a meghajtók betűjelét mindenkinél
)Köszi előre is!
-
d.bali
csendes tag
Sziasztok! A következő problémám lenne. Szeretnék egy nagy „gyűjtő” excelt csinálni melybe, több a gyökérmappából létrehozott mappában lévő excelekből szeretnék cellákat behivatkozni. Milyen módon tudom megoldani, hogy a „gyűjtő” excelben a behivatkozott cellák folyamatosan frissüljenek a forrásexceleknek megfelelően és az útvonal relatív legyen (a forrásexcelek helye nem változna, de az őket tartalmazó mappa neve lehet, hogy változna). Arra gondoltam, hogy az almappákban a forrásexceleket nevezném el adat1, adat2… adat20.xls néven. A relatív útvonalra azért lenne szükség, hogy ha fő mappát másolom át egy másik eszközre, akkor ne az eredeti helyen lévő teljes útvonallal keresse (vmi hasonló: ../munka/feladat1/adat1.xls b10 cellája). Remélem érthetően fogalmaztam meg a kérésemet.
Előre is köszönöm a segítséget! -
kisg
tag
Sziasztok!
Lenne egy feladatom...segítséget szeretnék kérni hozzá
egy bolt napi forgalmát kellene összesíteni havi/éves szinten. Havi célforgalom van, és meg kellene jeleníteni hogy a kitűzött havi célig mekkora forgalmat kell csinálni és a hátralévő napok tükrében, napi milyen forgalmat kell összehozni átlagban, hogy meg legyen a hó végi kitűzött cél.A napi forgalmat kitöltöm, a végén a szumma összeg megadja a havi aktuális forgalmat, ezt kivonva a kitűzött havi célforgalomból, megkapom hogy mennyi kell még hozzá. De azt hogyan tudom számoltatni, hogy a hátralévő napok alapján milyen napi átlagot kell elérni a végső célig? Ez ugye mindig változik az új napi forgalom után és a hónapból hátralévő napok is csökkennek.
Előre is köszönöm!
-
PETEE78
senior tag
Sziasztok!
Outlook2013 Inbox beérkező levelek küldő, tárgy, dátum, esetleg méret adatait szeretném kigyűjteni egy excel munkalapra. Nyilván a Ctrl+c volna a legegyszerűbb...
Ezt hogy lehet vb-ben megírni? Mondjuk adott, hogy az adott excel is már meg van nyitva illetve nyilván az Outlook is.
Vagy esetleg csak a fent említett adatokat 1db txt file-ba lementeni?
Ha útmutatót adnátok milyen parancsokkal induljak el, nekem az is megfelel.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
RAiN91
őstag
Sziasztok
Van egy excel táblám, amiben folyamatosan frissülnek online az adatok, fél másodpercenként.
Szeretnék egy időzítést bele, ha egyik cellába valami kerül, akkor másik cellába valami íródjon.
Ezt dobtam össze:
Sub ido()
If Cells(6, 6) > 1 Then
Application.Wait Now + TimeValue("00:00:02")
Cells(6, 7) = 2Application.EnableEvents = True
End SubA fő gond az, ha teljesül a feltétel, elindul az időzítő, megtörténik amit kértem, és utána teljesen meghal az excel, megáll minden benne, bezárni is csak a feladatkezelőből tudom. Mi a rossz?
Nagyon köszönöm

szerk: az "ido" szubruting for next-el kérem le folyamatosan, lehet ez a gond? Hogy lehet lehívni máshogy, úgy, hogy folyamatosan figyelje a "cells(6,6"-ot?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
sirarcheer
üzenetére
Szia!
Ha célterület (ahová másoljátok), már meg van formázva a szabállyal, akkor másolás-beillesztés helyett másolás - irányított beillesztés - értéket használjatok.
Ha van makró lehetőség, akkor a Ctrl V billentyűparancsot át lehet állítani csak érték beillesztésre. De a menüszalagra is feltehető az értéket beilleszt pont.Üdv.
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
A következő problémában kérném a segítségetket.
Adott egy hálózaton lévő excel file, amit tervezésre használunk (bal oldal dátum, felül mivel kell dolgozni).
Egyes cellákba beírva egy adott szöveget a feltételes formázás kiszínezi.(vagyis beírod kutya az mindig piros hátterű lesz)
Viszont ha ezt a cella másolásra vagy kivágás/beillesztésre kerül, akkor duplázza a feltételes formázást és pár hónap után annyi feltételes formázási szabály lesz, hogy nagyon lelassítja a file megnyitását, kezelését.
Van valamilyen mód hogy ezt elkerüljük? Vagyis másolás/beillesztés során ne duplikálja a szabályt?Segítséget előre is köszönöm.
-
Delila_1
veterán
válasz
Juditta_56
üzenetére
Operation:=xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=FalseMikor ezeket elhagyod, az xlPasteValues elé sem kell kiírnod a Paste:= -t.
-
Delila_1
veterán
válasz
Juditta_56
üzenetére
Eleinte én is így adtam meg, de egy másik fórumon felvilágosítottak.
-
Juditta_56
aktív tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Oooóóóóh, megint tanultam valamit, kösz, átírom! Úgy tudtam (sejtettem, inkább!), hogy ha vesszővel, egymás után beírom őket, akkor mind integer lesz!
Ezt is köszi!
Szerk: "Az eredeti specbeillesztésnél néhány olyan paraméter szerepelt, ami alapértelmezés, azokat elhagyhatjuk."
Itt mire gondolsz? -
Delila_1
veterán
válasz
Juditta_56
üzenetére
A helyfoglalásnál minden változóhoz meg kell adnod a típust, másképp Variant lesz, ami több helyet foglal a memóriában.
Dim EllSor As Integer, EllOszl As Integer, JelSor As Integer, HibaOszl As IntegerSzerk.:
Az eredeti specbeillesztésnél néhány olyan paraméter szerepelt, ami alapértelmezés, azokat elhagyhatjuk. -
Juditta_56
aktív tag
válasz
poffsoft
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm Neked is a segítséget!

Először a Te javaslataidat próbáltam ki:
A variant/integer különbséget nem találtam, sztem mindegyik integer:
Dim EllSor, EllOszl, JelSor, HibaOszl As Integer
Dim OsszSor, OsszOszl, OsszOszlMax As IntegerIgen, van Sheets(1) mindkét munkafüzetben, ezt már ellenőriztem - adott lapon: =LAP() -, de azért most változóba raktam mindkét lapnevet (LapNeve és ElsoLap), és átírtam őket.
A Range hivatkozásait vagy hatszor ellenőriztem, jók, a cellákban, ahonnan a változók az értékeiket veszik, abszolút hivatkozás van az oszlopokra-sorokra, hogy ha kell, akkor be lehessen szúrni oszlopokat-sorokat.
Sajnos, így sem működött, ugyanott, ugyanazt a hibát dobta.

Viszont Delila megoldása tökéletes! Újra, és gondolom, nem utoljára, nagyon szépen köszönöm!

("Természetesen", Delila, az első válaszod után a másik három copy-paste blokkban nem az egész sort, csak a végét (PasteSpecial xlPasteValues) javítottam, mert a lényeget nem vettem észre!
) -
Dilikutya
félisten
A különböző Excel verziók által mentett xlsx fájlok között van valami eltérés? Valami eltérés a fájlszerkezetben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- ASUS routerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Spórolós topik
- Arc Raiders
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-11. gen.
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (218)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

ez a makrós dolog micsoda? ez nekem új

, ha valaki tud segíteni - akár priviben is, hogy ne terheljük a fórumot.

Ha statikus elemként jelenik meg, akkor feltételes formázást kell rá beállítani, hogy a a cella értéke 0, akkor legyen fehér a szöveg és aháttér is. Ekkor a cella értéke megmarad 0-nak, csak nem fog látszódni, mert fehér háttéren, fehér szöveg van. Illetve van még egy verzió ha simán leszűröd az adott oszlopait autoszűrővel és törlöd őket.
Most már azért is beküldöm a postot.
)