-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
Ha egymás alatt vannak az összevont cellák, akkor a kijelölésük után a makrót indítva beírja mindegyikbe a fölötte lévő értéket hivatkozással.
Érdemes utána kijelölni az oszlopot, és saját magára irányítottan beilleszteni az értéküket.
Sub Cella_felosztás()
Selection.UnMerge
Selection.SpecialCells(xlCellTypeBlanks).Select
Selection.FormulaR1C1 = "=R[-1]C"
End Sub -
Padam
aktív tag
Sziasztok!
Van egy táblázatom, amiben egy csomó cella egyesítve van és ezeket szeretném szétválasztani.
Van arra mód, hogy, ha pl. 4 cella egyesítve van, akkor úgy válassza szét őket, hogy mind a 4 cellába beírja azt a szöveget/értéket, ami az összesített cellában volt?Előre is köszi a segítséget!
-
-
Pá
addikt
válasz
Delila_1 #11488 üzenetére
Elvileg felvettem, de amikor beütöm a billentyűt, akkor ezt kapom: "Compile Error: Sub or Function not defined"
Amúgy ennyi lett maga a makró:
Sub Wings()
'
' Wings Makró
'
' Billentyűparancs: Ctrl+w
'
SolverOk SetCell:="$A$7", MaxMinVal:=2, ValueOf:="0", ByChange:= _
"$G$2,$O$2,$Q$2,$R$2,$S$2,$Z$2,$AB$2,$AC$2,$AD$2"
SolverSolve
End Sub -
DopeBob
addikt
Sziasztok,
egy olyan kérdésem lenne, hogy adottak sorszámok 00-99 össze vissza. Meg tudom mondani azt függvénnyel, hogy melyik az első, ami nincsen használva? Vagy makró?
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Van (vagy ha most még nem hosszú, akkor majd az lesz) egy hosszú egy oszloppárból álló excel táblázatom, ami tehát még bővülhet és a bővítés után szeretném ABC sorrendben újrarendezni.
Viszont az egészet úgy kéne megjeleníteni nyomtatásban, hogy fekvő oldalra kerüljön az oszloppár és ha bal oldalon leért az oldal aljáig, akkor hasábszerű folytatódjon ugyanazon az oldalon tőle jobbra, amíg fér, aztán a következő oldalon ugyanígy folytatódna.
Ezt hogy lehet megoldani?
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Makróval meg lehet oldani, hogy gombnyomásra induljon a solver?
Igazából nem a gombnyomás a lényeg, hanem szeretnék beállítani 5 különböző setupot. Mindegyiknél más lenne a cél cella és a módosuló cellák és azt szeretném, hogy egyszerűen tudjam őket futtatgatni, amikor kedvem támad, anélkül, hogy kézzel mindig át kéne állítanom.Szóval lenyomom az első hotkeyt, lefut az első, aztán a másodikra a második setup stb.
-
hyperspace69
csendes tag
Sziasztok!
Ha valaki kedvet érez két grafikon beszúrásához és 8 db függvény megírásához amivel sokat segítene nekem akkor az innen letudja tölteni a táblázatot. [link]] Ez sajnos meghaladja a képességeimet és enélkül hiányosnak érzem a naplómat.
Köszönöm a segítséget!
-
Pityke78
őstag
Skacok, hogy tudok excelben perc:min formátumot létrehozni?
Mondjuk 5:43 az 5 perc 43 másodpercet jelentsen.Köszi
-
Badb0y
addikt
Van olyan lehetőség excelben, hogy pl a "BONTOTT" -at tartalmazó sorokat kitörölje ? Vagy amit a bontott helyett megadok, a komplett sorokat törölje ? Ha valaki jártas linuxban ott ezt a sed -i '/BONTOTT/d' -vel tudom megcsinálni.
A fájl egyébként csv.
-
gigi183
csendes tag
Huhha nem nagyon látom át.
Mutatok két képet. A bal oldali a manuálisan megoldott táblázat, ennek kellene valahogy kijönnie, a jobboldali a segédtáblám.
Már csak a pirossal kiemelt rollovereseket kellene megoldanom, hogy szintén csak beágyazósok(make) legyenek.
Valakinek ötlet? Az alaptáblát szivesen elküldöm mailcímre, hogy ne kelljen szenvedni vele.
Az O14-be beírt képletem: =HA(G14="";"EMPTY";HA(DARABTELI(H:H;G14);HA(DARABTELI(F: F;G14);HA(DARABTELI(I:I;G14);"rollover";"maketoo");"make");"CO"))
A maketoo csak feliratában különbözik a make-től, csak magamnak jeleztem, hogy ezt már azért nem húzzák át, mert már csak egy éjszakát marad.
-
lappy
őstag
válasz
gigi183 #11473 üzenetére
Szia!
Egy számodra talán jó megoldás!
Most nincs összegezve a SL és DL. Ha azt szeretnéd akkor a képletet még egy oszlopba rakd be ami csak a DL számolja és ezután egyszerű szum-al megoldod.
Nem tudom hogy maga a táblázat mennyi időben dolgozik, mert akkor a keresési feltételt kell változtatni.
Szerintem a kiköltözik vagy áthúzandó lepedő között nincs különbség, csak annyi hogy sima vagy dupla. -
Mythunderboy
csendes tag
Sziasztok tudna valaki segíteni?
Egy munkafüzet munkalapján számítások után értékeket kapok,ezek az értékek között vannak azonosak melyeket szeretnék szűrni úgy,hogy automatikusan mindenféle gombnyomás nélkül egy új munkalapon jelenjenek meg már többszöröződés nélkül!...2007-es excel-t használok......(tudom van szűrés gomb ami ezt megoldja de ezt automatikusan szeretném megjeleníteni mindenféle gombnyomás nélkül...gondolom valami makró segíthetne de ennyire nem értek hozzá...előre is köszönöm a segítséget
Üdv: TBoy -
gigi183
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #11471 üzenetére
Az eredeti táblázatomban természetesen egy egész hónapnyi adat szerepel, tehát nyilván van aki szombaton jön és kedden távozik, csak leszűkítettem egy hétre, kiindulásnak mindenki hétfőn jön, és vasárnap mindenkit kipakolnak
A D oszlopban csak szoba sorszám van, teljesen elhanyagolható, nincs semmilyen jelentősége.
-
gigi183
csendes tag
Kicsit off, szakmailag magyarázat.
A szinezéssel nem kell most törődni, de hogy érthető legyen, a hotelnek van 3 darab twin szobája, de ha például az adott napra 5-en akarnak twin szobát, akkor két foglalót beraknak egy triple-be hiszen senki sem bánja, ha nagyobb ágyban alhat, de a szállónak is jó, hiszen a lényeg a telítettség. Nyilván ez visszafelé nem működik (három embert nem rakhatnak twin szobába).
Tehát a szinek azt jelentik, hány ember lesz az adott szobában. Nyilván ha valaki twint foglal ami két szingli ágyat jelent, az egy triple szobában is ugyanúgy fogja a két ágyat (egy két és egy egyszemélyeset) használni.A lepedőcserés dologhoz annyit, hogy itt ez a szokás, nyilván van olyan szálloda ahol minden nap cserélik, de ilyenről nem tudok. Ismerősi körökben is minden szállodában ez a rendszer megy.
-
gigi183
csendes tag
válasz
gigi183 #11459 üzenetére
Megpróbálom ábrázolni mit is szeretnék.
A lényeg annyi, hogy mindenki két éjszaka alszik ugyanabban az ágyneműben, harmadik éjszakára már újat kap, kivéve, ha az az utolsó éjszakája a hotelben.
Manuális megoldása pedig így néz ki - segítségül pirossal jelöltem az utolsó éjszakásokat - vagyis akiknek az ágyát másnap át kell húzni, lilával pedig azokat, akiknek másnap át kell húzni az ágyukat mert még legalább két éjszakát maradnak utána.
A lepedőket mivel másnap kell áthúzni, ezért az eltolódás az összegzős táblázatban. Vagyis akinek az utolsó éjszakája hétfőn van, annak kedden húzzák át az ágyát, kedden kellenek az új lepedők.
-
gigi183
csendes tag
Szia!
Az a baj ezzel az eljárással, hogy mint említettem, nem biztos hogy az adott emberke a következő napon ugyanabban a sorban szerepel...
Köszi a segítséget, de nem nagyon működik a képlet, nem tudom pontosan mit értettél félre és nem tudom sajna követni ezt a logikát sem :S -
zenus
csendes tag
válasz
gigi183 #11459 üzenetére
Szia!
Segédoszlopot használj. G-H oszlop közé tégy be egy új oszlopot, majd miután kész az egész, rejtsd el. Így most a H oszlopot fogod használni - amelyet most szúrtál be, és nem az eredetit, amit a képen látsz.
H14 esetén mindenképpen új lepedőd van - ha jól értem a dolgot. H15 esetén akkor van új lepedőd, ha az a cella nem üres és nem egyezik meg az előző cellával.
Tehát: H14 = "Új"
H15: =HA(ÉS(H15<>"";H15<>H14);"Új";"")Majd lehúzod végig a H15ös cellát a G oszlopban szereplő adatok szerinti sorig.
Ezután: G11: ide jöhet a számlálós függvényed.
Rejtsd el a H celládat.Ismételd meg minden szükséges oszlopban a fentiek alapján a feladatot.
-
jerry311
nagyúr
Delila_1
A SZUMHATÖBB nem jó, mert az számokat akarná összeadni, legalább is ez a hbaüzenet.m.zmrzlina
Ez nekem nem megy, a DARABHATÖBB az angol verzióban COUNTIFS. Beadom neki a napokat (B), meg hogy melyik nap kell (E2), a neveket (C
), meg hogy ki kell éppen (F1) és az eredmény nulla. A különbség a te táblázatodhoz képest, hogy angol napok vannak benn és abc helyett nevek, illetve más cellapozíciók.
=COUNTIFS($B:$B,$I$1,$C:$C,$H$2) -
jerry311
nagyúr
Help pls!
Adott egy excel tábla, első oszlop dátum (A), második oszlop napok neve (B), harmadik oszlop a melós neve (C).
E mellé szeretnék egy olyan táblázatot, ami darabra megmondja, hogy melyik dolgozónak mennyi hétfője, keddje, stb, volt.
COUNTIFS függvényt próbáltam, kevés sikerrel. Ha csak egy oszlopot számoltatok vele, akkor visszaadja szépen az rtéket, pls, hogy hány hétfő van a táblázatban, Ha már mellérakom a nevet is, akkor az érték nulla. Ugyanez működik, ha a dolgozók nevét számoltatom. Ha összerakom egybe a két kritériumrendszert, akkor mindig nulla. Hol a hiba?
=COUNTIFS(B:B,"Mon",C:C,"Kiss Csilla")
-
gigi183
csendes tag
]Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni megint
A csatolt táblázat az alapom. Kis magyarázat hozzá: Egy hotel egy heti foglalásait tartalmazza, szobatipusonként van szinezve, bal oldali táblázatban található, hogy az adott szobában hány sima és hány dupla lepedő található az ágyakon. A cellákban a nevek szerepelnek. Értelemszerűen valaki egy valaki több napig tartózkodik. A cellákat a foglalások sorrendjében töltik fel, így általában ugyanaz a személy nem ugyanabban a sorban szerepel a következő napon.
Talán még hasznos tudni, hogy akik a következő napon már nincsenek a táblázatban, az azt jelenti, hogy másnap jelentkeznek ki, vagyis aki hétfőn szerepel, az kedden jelentkezik ki, kedden kerül lecserélésre az ágynemű.A megoldandó problémám a következő: Ki kellene számolni, lehetőleg makró nélkül, hogy melyik napon hány lepedőt kell kicserélni az egész hotelre vonatkozólag. A kijelentkezők esetében ez egyértelmű, aki másnap nem szerepel a listában az kijelentkezik, így le kell cserélni az ágyneműjét. Ehhez pedig hozzájön az, hogy ha valaki 2 éjszakánál tovább marad, akkor minden második napon áthúzzák az ágyát, tehát azokba a szobákba is új ágyneműk kerülnek. (aki egész héten marad, annak kedden, csütörtökön és szombaton is áthúzzák az ágyát)
Próbálkoztam darabteli függvény segítségével segédtáblával megoldani, de nem igazán sikerült tökéletesen. Bármilyen megoldás érdekelne, akár segédtáblával megoldott, akár csak összetett függvénnyel
[/L
-
-
Piistii
tag
válasz
perfag #11456 üzenetére
köszi ez külön oszlopban jó csak így szólt az egész feladat
H oszlopba a G oszlop (bruttó ár) 10%-kkal csökkentett 10 forintra kerekített ára szerepeljen.a százalékot megoldottam a kerekítés is jó lenne csak ha hozzá írom akkor híbát ír ki
( körkörös hivatkozás ) és 0 át ír hogy kell hogy egyszerre számolja ki a cellábban a százalékot és a kerekítést is? -
Piistii
tag
Sziasztok
Lenne egy kis problémám már kicsit régen volt az iskolában az excel
Szóval 10 forintra kerekített ára szerepeljen a h oszlopnak vagyis a h 2 oszlopba van irva hogy 7191 ft és ezt 10 forintra kerekítse ezt hogy kell? előre is köszönöm
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
m.zmrzlina #11449 üzenetére
Csak Select Case szerkezetben kell a páratlan sor helyett a párosból kivonni az 1-et így:
Természetesen a "páratlan sor" helyesen "páratlan oszlop".
-
beers
addikt
válasz
m.zmrzlina #11452 üzenetére
Ezt is megnézem hétfőn! (cégnél ilyen)
-
m.zmrzlina
senior tag
Csak Select Case szerkezetben kell a páratlan sor helyett a párosból kivonni az 1-et így:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim cella As Range
Dim datumoszlop As Integer
Dim maradekos As Integer
maradekos = (Target.Column Mod 2)
Select Case maradekos
Case Is <> 0
datumoszlop = Target.Column
Case Is = 0
datumoszlop = Target.Column - 1
End Select
If Not Application.Intersect(Target, Range(Cells(3, datumoszlop), Cells(18, datumoszlop + 1))) Is Nothing Then
For Each cella In Range(Cells(3, datumoszlop), Cells(18, datumoszlop + 1)).Cells
If Not cella.Address = Target.Address And Target.Value <> "" Then
If cella.Value = Target.Value Then
MsgBox Target.Value & " erre az időpontra nem osztható be!"
Target.Value = ""
Exit Sub
End If
End If
Next
End If
End SubA napokat írhatom a végtelenségig?
Igen, bár ennek a megoldásnak van legalább egy komoly hibája, mégpedig hogy ez a sor:
If Not cella.Address = Target.Address And Target.Value <> "" Then
meg ez:
If cella.Value = Target.Value Then
kiakad, ha nem egyetlen cellán, hanem tartományon szeretnél műveletet végezni. (pl Beszúrás stb..) -
beers
addikt
Sziasztok!
A probléma a következő:
Office 2007 ezen belül excelről lenne szó!
Látom a kezdőlap, lap elrendezése, beszúrás stb füleket, de az alattuk lévő tartalom csak akkor jelenik meg, ha rá is kattintok a fülre!
Ha visszalépek a táblázatba, akkor újra eltünnek!
Biztos baromi egyszerű, csak én nem találom, hogy hol lehet ezt beállítani!
Előre is köszönöm! -
poffsoft
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #11425 üzenetére
Az volt az! Köszi!
-
Padam
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #11400 üzenetére
Szia!
Kicsit változtatni kellett a táblázaton, úgyhogy most úgy néz ki, hogy az A,B oszlopban fix infók vannak, tehát a napok így vannak:
C,D oszlop szeptember 26:
C oszlop délelőtt, D oszlop délutánE,F oszlop szeptember 27:
E oszlop délelőtt, D oszlop délutánstb.
Ez alapján módosítanád kérlek amit írtál?
A napokat írhatom a végtelenségig?Előre is kösziiii!
-
poffsoft
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #11425 üzenetére
megnézem, de emlékeim szerint csak az excell adja ezt az advenced feature-t...
-
varsam
őstag
válasz
Messss #11443 üzenetére
"Mivel Access-ben is már külső adatokkal (ODBC adatbázis) dolgozom, ezért Excel-ből is külső adatok átvételével oldottam meg a kapcsolatot, így egyszerűen importálom az access lekérdezést excel-be."
Ez oké. Ettől még működik amit írtam, én is így használom.SQL parancshoz kell egy külső kapcsolat. Adatok fül Kapcsolatok alatt találod.
-
Messss
csendes tag
-
varsam
őstag
válasz
Messss #11441 üzenetére
azért mondom, h írd meg a megfelelő lekérdezést access-ben
pl:
SELECT valami1, valami2 FROM tábla
WHERE valami1 like "a*";Ezt a lekérdezést elmented akármilyen néven, pl query1, és akkor excelben már csak annyit kell csinálnod, hogy SELECT valam1, valami2 (vagy *) FROM query1 és kész.
De lehet félreértelmezem a kérdésed. Írd meg a lekérdezést akkor. -
Messss
csendes tag
válasz
varsam #11437 üzenetére
Igen, de akkor excelben további szűrések kellenek.... ezt szeretném elkerülni.
Tehát a problémám:
"Külső adatok átvételével hozom át az adatokat access-ből, de ha a lekérdezés egyik feltételében *-al helyettesítem a karaktereket, akkor nem hoz eredményt excel-ben, noha access-ben tökéletesen működik." -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
A google dokumentumokban nem lehet olyat csinálni a feltételes formázásnál, hogy nem a cella értékét vizsgálom hanem a képlet értékét?
Vagy én nem találom?
-
bugizozi
őstag
válasz
RAiN91 #11434 üzenetére
Formátum / Feltételes formázás
ugyanígy működik az openoffice-ban is -
RAiN91
őstag
Sziasztok. Van egy ha függvényem, 3 lehetséges kimenetellel. Ez már meg van csinálva. Azt szeretném még, hogy a cella háttérszíne, vagy karakterek betűtípusa is változzon. Hogyan tudnám meg csinálni? Igazából Openoffice-m van, de szerintem elég ha excel-re írjátok le, majdnem ugyan az.
-
Messss
csendes tag
ÜDV!
Még 1 probléma az excel-access párosításban.
Külső adatok átvételével hozom át az adatokat access-ből, de ha a lekérdezés egyik feltételében *-al helyettesítem a karaktereket, akkor nem hoz eredményt excel-ben, noha access-ben tökéletesen működik.
-
lomajpure
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #11431 üzenetére
ok. már annyi köszönöm volt, hogy helyette itt egy grat taps
-
-
lomajpure
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #11428 üzenetére
Amúgy amikor alulra kiírja a színkódokat, azoknak adhatok fehér színű betűtípust ugye? és akkor nem is lenne látható
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
m.zmrzlina #11426 üzenetére
Illetve hogy legyünk konzekvensek és ne keveredjen a Target.... meg az Activecell....:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Target.Row >= 3 And Target.Row <= 5 And Target.Column <= 32 And Target.Column >= 3 Then
If Target.Interior.ColorIndex <> 24 Then Target.Offset(10, 0).Value = Target.Interior.ColorIndex
If Target.Interior.ColorIndex = 24 Then
Cells(Target.Row, 36).Value = Cells(Target.Row, 36).Value - 8
Target.Interior.ColorIndex = Target.Offset(10, 0).Value
Exit Sub
End If
Cells(Target.Row, 36).Value = Cells(Target.Row, 36).Value + 8
Target.Interior.ColorIndex = 24
End If
End Sub -
lomajpure
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #11426 üzenetére
Pfűűű.. azta!! stb.. örök hála. Amúgy hogy értsd miben segítettél: ez egy munkanap naptár bruttó+nettóbérszámoló lesz. Emberke odakattintgat amikor dolgozott, és kidobja az elvileg pontos bruttóbérét majd, aztán már csak arra kell rájöjjek hogyan szedjem ki a nettober.com ról a nettóbér számolót
köszönöm!! -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
lomajpure #11422 üzenetére
Akciós áron sikerült hozzájutnom több tonna IF..THEN..END IF szerkezethez ezért most mindent azzal akarok megoldani
If Target.Row >= 3 And Target.Row <= 5 And Target.Column <= 32 And Target.Column >= 3 Then
If Target.Interior.ColorIndex <> 24 Then ActiveCell.Offset(10, 0).Value = ActiveCell.Interior.ColorIndex
If ActiveCell.Interior.ColorIndex = 24 Then
Target.Interior.ColorIndex = ActiveCell.Offset(10, 0).Value
Exit Sub
End If
End If
End Sub -
válasz
m.zmrzlina #11421 üzenetére
A makró első futtatásakor tárold le tömbben az eredeti színeket , aztán onnan vissza tudod állítani. (pl egy változót 0 kezdőértékkel, ezt viszgálod az első futtatáskor, ha 0, akkor elmented a színeket, majd a változót 1-re állítod, így a következőkben már nem ne mentődnek el a színek, hisz felesleges is lenne)
poffsoft
Nem lett véletlenül benyomva a scroll lock a billentyűzeten?
(vagy be van ragadva, de ilyenkor más alkalmazásokban is "furcsa" dolgokat kellene tapasztalnod) -
poffsoft
veterán
Üdv!
Excel kezeléssel lenne problémám, a léptetéssel:
Időnként a kurzor billentyűkre nem a fókusz mozog a cellák közt, hanem maga a munkalap görgetődik ( mint az egér kerékkel is) , a fókuszt csak egérkattintással tudom mozgatni. Szerkesztésben már működik a kurzor, de a munkalapon nem.
A kérdésem az, ezt hogyan lehet ki/be kapcsolni?
Mert jelenleg magától kapcsolgatja- legalábbis én nem kérem rá -
lomajpure
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #11420 üzenetére
Tökély. Már csak az a bibi, ahogy láttad, vannak színezett cellák alapból, és fehér lesz mind szürke után. Gondolom megjegyeztetni nem lehet vele a cella színét, hogy milyen volt, és olyan legyen ha visszakattintok. Elvileg így is jó, köszönöm még1x.
-
m.zmrzlina
senior tag
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
lomajpure #11419 üzenetére
Próbáld ezt:
If ActiveCell.Interior.ColorIndex = 24 Then
Target.Interior.ColorIndex = xlNone
Exit Sub
End If
End If
End Sub -
lomajpure
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #11417 üzenetére
Még talán annyit, ha lehet, hogy ahogy látom a cellák 24-es színt kaptak belül. Hogy ha adott sorban 24-es színű cellára kattintok, ahol ugye már számolta a 8at, akkor levonja, és visszakerüljön az eredeti szín?
-
lomajpure
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #11413 üzenetére
Hali!
Köszi a segítséget, szürkülnek a cellákViszont ha jól veszem ki a kódból, a 36. sorba írná az eredményt, de én nem látok sehol semmit, ahol számolna.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
lomajpure #11409 üzenetére
Rendeld a munkalaphoz a következő kódot:
If Target.Row >= 3 And Target.Row <= 5 And Target.Column <= 32 Then
End If
End SubMunkalaphoz rendelni így kell.
Figyelj rá, hogy ez a kód nem vizsgálja a cella tartalmát amire kattintottál. Tehát ha nem D-re kattintasz a DE sorban akkor is hozzáad az összeghez nyolcat.
-
lomajpure
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11410 üzenetére
1: igen, csak 1x. checkbox szerűen
2: igen, csak ezeknek kellene ilyen funkció+ha lehet, akkor ha még 1x kattintana az ember, akkor eltűnne a kijelölés illetve azt a 8-at levonná az eredményből.
sajnos kezdő exceles vagyok, azért kérdezek ennyit
köszi még1x -
-
lomajpure
csendes tag
Üdv!
Lenne egy segítség kérésem
Adott egy táblázat (csatolva), és azt szeretném ha valahova kattintok a dátumok alatt, az adott műszak mellé (de, du, éj) annyiszor 8-at írna a szélén lévőhöz:
pl: ha a bal szélén lévő "DE" mellett végigkattintok a D betűkön, úgy a jobb szélén lévő "DE" melletti cellába 72 lenne írva, és ha lehet a rákattintott cellák háttérszíne megváltozzon. Válaszokat előre is köszönöm! -
válasz
Delila_1 #11407 üzenetére
Kösz a bizalmat, de erről sajnos nincs tudomásom.
Adott munkalapon meg lehet jeleníteni az összes utódot/elődöt és azt kinyomtatni (képletként is), de hogy egy amolyan "tree view" jellegű listaként megjeleníteni, avagy az összes hivatkozást kimenteni, arról nem tudok...
-
Delila_1
veterán
Ráállsz a cellára, Képletek, Képletvizsgálat, Elődök- vagy Utódok mutatása.
Ha másik lapon-füzetben van az előd, vagy utód, egy kis táblázat kinézetű ikon jelenik meg, szaggatott vonallal. Erre a szaggatottra duplán klikkelsz, és megjelenik a hivatkozás helye.
A hivatkozást kijelölve, okézva az adott helyre ugrik a fókusz. -
zhari
csendes tag
Üdv.
Az lehetséges, hogy v.hogy az Excel (2007 HUN) kilistázza, hogy egy cella értékét melyik munkalap melyik cellája használja még? (munkalapon belül utódcella, de munkalapon kívül?) -
Messss
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11399 üzenetére
Meg is van a probléma...
mdb kiterjesztésű volt az adatbázisom, ami nem tetszett az excelnek, accdb-vel semmi probléma nincs.
Azért köszi, hogy foglalkoztál vele! -
Delila_1
veterán
válasz
Pulsar #11401 üzenetére
A linken jobb klikk, Mentés másként. Htm formátumban menti. Ezt megnyitod az Excelben, ez a füzet legyen az aktív.
Előtte már megnyitottad azt a füzetet, amibe bemásoltad a makrót, amit most indítasz.A "kapitányos" sorokat kitörli az a makró, amit először írtam, azt használd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Update 06.11. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest