Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- OLED monitor topic
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- 
			  PROHARDVER! A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra. 
 Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
- 

perfag aktív tag 
- 

Oly őstag Sziasztok Ebbe a kódba szeretnék egy olyan részt beszúrni, ami ellenörzi, hogy létezik-e a megadott könyvtár és, ha nem, akkor szól. 
 Továbbá kellene egy ellenörzés arra is, hogy a megadott filenév létezik-e, mert most kérdés nélkül felülírja.
 Ha kiveszem a Application.DisplayAlerts = False sort, akkor pedig mindig rákérdez... még ha nem létezik akkkor is!Dim Answer As String 
 Dim MyNote As String
 MyNote = "Biztos, hogy létrehozod a CSV file-t?"
 Answer = MsgBox(MyNote, vbQuestion + vbYesNo, "Mentés")
 If Answer = vbNo Then
 Else
 Dim FNV$
 Dim FN$
 FNV$ = InputBox("Kérem a fájl nevét!", "Fájl neve")
 FN$ = "Z:\Bulk\" & Format(Now(), "mmdd") & FNV$ & ".csv"
 Application.DisplayAlerts = False
 Sheets("table").Select
 Sheets("table").Copy
 ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=FN$, FileFormat:=xlCSV, _
 CreateBackup:=False, Local:=True
 ActiveWindow.Close
 Sheets("make").Select
 Range("A11").Select
 MsgBox "A file lértehozva: " & FN$
 End If
- 

DopeBob addikt Valakinek van tippje, hogy lehetne egyszerűen darabolni ilyen adatokat? xxx DB MEGNEVEZÉS xxx szám, tetszőleges számjegyű lehet, utána mindíg DB áll. Ezt kéne átteni egy másik cellába. Sajnos nem midíg a cell a elején van, MEGNEVEZÉS xxx DB is előfordul. 
- 

Delila_1 veterán válasz  ql0qxo

üzenetére ql0qxo

üzenetéreAkkor átírjuk a képleteket. F2: 
 =HA(INT(DARABTELI($E$2:$E2;$E2)/2)<>DARABTELI($E$2:$E2;$E2)/2;DÁTUM("20"& BAL($C2;2);KÖZÉP($C2;3;2);JOBB($C2;2));"")
 G2:
 =HA(INT(DARABTELI($E$2:$E2;$E2)/2)=DARABTELI($E$2:$E2;$E2)/2;DÁTUM("20"& BAL($C2;2);KÖZÉP($C2;3;2);JOBB($C2;2));"")
 H2:
 =HA(INT(DARABTELI($E$2:$E2;$E2)/2)<>DARABTELI($E$2:$E2;$E2)/2;IDŐ(BAL($D2;2);JOBB($D2;2);0);"")
 I2:
 =HA(INT(DARABTELI($E$2:$E2;$E2)/2)=DARABTELI($E$2:$E2;$E2)/2;IDŐ(BAL($D2;2);JOBB($D2;2);0);"")A J2 marad, ahogy volt, és a J3 üres, szintén, ahogy volt. 
- 

ql0qxo csendes tag válasz  Delila_1

üzenetére Delila_1

üzenetéreKöszi.  Most az lett a problémám, hogyha olyan fájlt töltök be ahol több dátum is szerepel egy név mellett akkor nem írja ki csak az első dátumot(órával és perccel) a többit üresen hagyja és a következő névnél írja ki megint a dátumot. Ilyenkor mit kell tenni? Most az lett a problémám, hogyha olyan fájlt töltök be ahol több dátum is szerepel egy név mellett akkor nem írja ki csak az első dátumot(órával és perccel) a többit üresen hagyja és a következő névnél írja ki megint a dátumot. Ilyenkor mit kell tenni?u.i.: amúgy nálunk -hál istennek- a dolgozók eléggé szabadon vannak, és még senki nem reklamált hogy 1 órát ha lecsúsztatt akkor miért nem 1,5 kap.  
- 

üzenetére ql0qxo

üzenetéreMeg lehet adni cellaformázással, hogy csak az órákat mutassa, de az megrövidíti a dolgozót, az 59 percet is elsumákolja. Nem javaslom,  így is kiszolgáltatott az, aki melózik. így is kiszolgáltatott az, aki melózik.Csúsztatás: van, ahol 10 órát dolgozik, ezt egyenlíti ki egy másik napon 6 órai melóval. A havi összes óraszám mutatja a valós bent töltött időt. Egyébként a csúsztatással is veszít, mert a túlórára plusz pénz járna, és nem valószínű, hogy több órát csúsztathat, mint amennyit ledolgozott, 1 óra pluszért nem szoktak 1:15 időt, vagy 1,5 órát adni. A havi összesítéshez ilyen formátumot javaslok: [ó]:pp. 
- 

üzenetére Delila_1

üzenetéreKöszönöm, így jó is lett. Azt már kitudom olvasni belőle, hogy bent volt-e 8 órát, és a túl órát is kiírja. Csak az a baj vele, hogy azt szeretném hogy csak egész órákat írjon. Formázzam meg a cellákat? A másik mi van akkor ha valaki nem volt ben t8h-át hanem lecsusztatott 2-őt?Ezt hogy lehet megoldani? 
- 

üzenetére Delila_1

üzenetéreSzia, Köszi a segítséget. Olyan kérdésem lenne, hogy neked a D oszlop milyen formátumban van? Mert azt nem tudja beolvasni nekem! És negatív idő lesz. Köszi. u.i.: Közben rájöttem, hogy neked a idő oszlopban 4 szám jegy van, nekem viszont csak 3-om van ha 10 előtt jött. És ez a baj, mert ha átírom 1 számot nézen az órából, akkor 10 óra utáni időt rontja el. 
- 

üzenetére ql0qxo

üzenetéreFel kell venned néhány oszlopot a csatolt kép szerint. Az F2 képlete látszik a szerkesztősorban. 
 G2:
 =HA(DARABTELI($E$2:$E2;$E2)=2;DÁTUM("20"& BAL($C2;2);KÖZÉP($C2;3;2);JOBB($C2;2));"")
 H2:
 =HA(DARABTELI($E$2:$E2;$E2)=1;IDŐ(BAL($D2;2);JOBB($D2;2);0);"")
 I2:
 =HA(DARABTELI($E$2:$E2;$E2)=2;IDŐ(BAL($D2;2);JOBB($D2;2);0);"")
 J2:
 =HA(G3=F2;I3-H2;24-H2+I3)
 Az F:J oszlopok formátuma idő, óó:pp. A J oszlopnál csak a 2. sorba írd be a képletet, és az J3 (üres) cellával együtt kijelölve húzd (másold) az adataid mellé, mert itt csak minden második sorba kell képlet. A többinél minden sorba kell.
 Az utolsó ember adatát átírtam, hogy kipróbáljam az éjszakás műszakot.
- 

bugizozi őstag Sziasztok! Egy problémám lenne a makró lefutásával 2 különböző gépen. 
 Az én gépemen, illetve az összes magyar xp/office gépen a cégénél szépen lefut, na de jött a német nagyfőnök az angol xp/német office kombós gépével 
 Egy Accessből szed át adatot az Excel gombnyomásra, ami a német gépén nem fut le rendesen. Az a sor virít sárgán, ahol az adatbázisfájl helyét adom meg..SourceDataFile = "\\ipcim\blablalba\Közös\Óranyilvántartás\Óranyilvántartás 2010.mdb" What's the problem?  Az Excelen kell valamit állítani, vagy a Win területi beállításoknál van a hiba? Kipróbáltam, hogy az én gépemet átállítom németre/angolra (területi beállítások, földrajzi hely, billentyűzet, speciális fül) de nekem akkor sem sikított a makró annál a sornál... Az Excelen kell valamit állítani, vagy a Win területi beállításoknál van a hiba? Kipróbáltam, hogy az én gépemet átállítom németre/angolra (területi beállítások, földrajzi hely, billentyűzet, speciális fül) de nekem akkor sem sikított a makró annál a sornál...
 A megosztott fájlokat természetesen látja a gép, ha a futtatásba beillesztem az Access file útvonalát, akkor az megnyílik... vagy esetleg a az ő office-a nem szereti hogy az elérési útban magyar ékezetes betűk vannak?Valakinek valami ötlet?  
- 

ql0qxo csendes tag Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a beléptető programjából ha ki importálom az adatokat a következőt kapom: sorszám azonosító dátum idő név 
 001 000001 110426 0530 Kiss Béla
 002 000002 110426 0532 Nagy Judit
 003 000003 110426 0550 Kövér László
 004 000002 110426 1402 Nagy Judit
 005 000003 110426 1409 Kövér László
 006 000001 110426 1802 Kiss BélaEbből szeretnénk egy munakidő nyilvántartást készíteni. Hogy lehetne megoldani? Köszönöm előre is a segítséget. 
- 

m.zmrzlina senior tag válasz  Pityke78

üzenetére Pityke78

üzenetéreNézd meg nincs-e olyan makró a munkafüzetben amihez az excel "gyári" billentyűparancsai vannak definiálva. Ha mondjuk rögzítesz egy makrót ami beszúr valahova egy cellát és megadod hozzá a Ctrl-s-t billentyűparancsnak akkor ha csak kijelölsz akármilyen cellát és nyomsz egy Ctrl-s-t akkor le fogja futtatni a makródat. De ha beleduplakattintasz egy cellába (ott villog a kurzor a cellában) és utána nyomod a Ctrl-s-t akkor a mentést akarja végrehajtani az excel - és ezt nem is szabad rossz néven venni tőle.  Csak találgatok. Na jó kicsit több annál, ki is próbáltam, de hogy miért van ez így arra nem tudom a magyarázatot. 
- 

Delila_1 veterán válasz  Zomb€€

üzenetére Zomb€€

üzenetéreKértem, hogy tegyél be képet. Mivel nem tettél, a saját elképzelésem szerint írtam meg a makrót, majd átalakítod kedved (és az adataid) szerint. Az egyik lap neve Oktatás, ahol az A oszlop tartalmazza a szak kódját, a B oszlop a szakra jelentkező nevét. A másik lap Jelentkezők névre hallgat, ahol az A oszlopban van a név, a B:F oszlopokban a hozzájuk tartozó többi adat. A harmadik lap az Összesítés, itt az A oszlopban lesz a kód, B-ben a jelentkező neve, a C:G tartományban a jelentkező többi adata. Szerencsére azt tudom, hogy a 2007-es verziót használod. Nem mindegy, mert egészen más a rendezés a különböző verziókban. Sub Adategyesítés() 
 Dim sorA%, usorA%, sorV%, usorV%, sorO%
 Dim kód$, név$, adatSor%
 Dim WSJ As Object, WSO As Object

Sheets("Oktatás").Select
 usorA% = Range("A60000").End(xlUp).Row

'"A" oszlop rendezése
 usorA% = Range("A60000").End(xlUp).Row
 ActiveWorkbook.Worksheets("Oktatás").Sort.SortFields.Clear
 ActiveWorkbook.Worksheets("Oktatás").Sort.SortFields.Add Key:=Range("A2"), _
 SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending, DataOption:=xlSortNormal
 With ActiveWorkbook.Worksheets("Oktatás").Sort
 .SetRange Range("A2:B" & usorA%)
 .Header = xlNo
 .MatchCase = False
 .Orientation = xlTopToBottom
 .SortMethod = xlPinYin
 .Apply
 End With

'Egyedi rekordok szűrése a V oszlopba
 Range("A1:A" & usorA%).AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=Range( _
 "V1"), Unique:=True

Set WSJ = Sheets("Jelentkezők")
 Set WSO = Sheets("Összesítés")
 usorV% = Range("V60000").End(xlUp).Row
 sorO% = 2

For sorV% = 2 To usorV%
 kód$ = Cells(sorV%, 22)
 For sorA% = 2 To usorA%
 If Cells(sorA%, 1) = kód$ Then
 név$ = Cells(sorA%, 2)
 WSO.Cells(sorO%, 1) = kód$
 adatSor% = WSJ.Range("A:A").Find(név$).Row
 WSO.Cells(sorO%, 2) = WSJ.Cells(adatSor%, 1)
 WSO.Cells(sorO%, 3) = WSJ.Cells(adatSor%, 2)
 WSO.Cells(sorO%, 4) = WSJ.Cells(adatSor%, 3)
 WSO.Cells(sorO%, 5) = WSJ.Cells(adatSor%, 4)
 WSO.Cells(sorO%, 6) = WSJ.Cells(adatSor%, 5)
 WSO.Cells(sorO%, 7) = WSJ.Cells(adatSor%, 6)

sorO% = sorO% + 1
 End If
 Next
 Next sorV%
 End Sub
- 

Cuci3 tag válasz  Zomb€€

üzenetére Zomb€€

üzenetéreHa jól értem: a 2. tábla a nagy (oktatás), az 1. tábla a kisebb (jelentkezők). Én is fkeressel oldanám meg, persze ügyelve, hogy a kulcsok ugyanolyan formátumban legyenek. És az eljársát kicsit gyorsítja, ha a 2. táblához hozzákapcsolandó 15 oszlopra nem egyszerre futtatod le az fkerest, hanem 1-2 oszloponként, majd értékként beilleszted (praktikus az első sort megtartani a képlet miatt). 
- 

Zomb€€ őstag válasz  Delila_1

üzenetére Delila_1

üzenetéreÚgy néz ki a dolog, mintha lenne 2 adattáblánk egy közös kulccsal. Az egyikben az oktatási adatok vannak a jelentkezőkkel, míg a másikon a jelentkezők adatai. És ebből kell egy 3 táblát csinálni az oktatásra jelentkezettek adataiból. (a 3-ik táblából pedig egy körlevél sablon dolgozik majd) 
- 

Konflikt addikt válasz  Fire/SOUL/CD

üzenetére Fire/SOUL/CD

üzenetéreigen, de mindegy a formatum, az mar okes  szval aztirtad hogy lehet time-scaled chart-ot kesziteni, annak akkor mi a modja? 
- 

Pityke78 őstag skacok, az mitől van, hogy excel 2007-nél előfordul az, hogy megnyitok egy excel táblát és például a Ctrl+s parancsra cellát akar beszúrni, a Ctrl+v-re is mást csinál. 
 Aztán kilépek, újra megnyitom és minden rendesen működik.
 Vélemény?
- 

Delila_1 veterán Látom, értékeket illesztettél be a table lapra. Ha ez nem fontos, fel lehet gyorsítani azzal, hogy kihagyjuk a Select-eket. Sub Masol() 
 Dim sor%, sor_1%
 Sheets("make").Select
 sor_1% = 1
 For sor% = 1 To 111
 If Cells(sor%, 1) > "" Then
 Sheets("table").Cells(sor_1%, 1).EntireRow.Insert
 Range("A" & sor% & ":I" & sor%).Copy Sheets("table").Cells(sor_1%, 1)
 sor_1% = sor_1% + 1
 End If
 Next
 End SubHa mégis az értékek beillesztése kell, holnap megírom. Szerk.: ez az A1-től másol, az A11-től való másolásnál a For-Next ciklust 11-től kell indítani. 
 A makródban nem látom a sorok beszúrását (EntireRow.Insert).
- 

Oly őstag válasz  Delila_1

üzenetére Delila_1

üzenetéreSzia macroTündér! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) Ezt a kódot próbáltam átültetni az én feladatomba, de nem sikerült.  A feladatom az lenne, hogy a "make" sheeten lévő a11:i111 tartományból azokat a sorokat szúrja be a "table" sheet a1:i1 sora elé. 
 Tehát tolja lentebb annyi sorral a táblázatot, amennyi adatot tartlamaz a "make" A11:A111 tartomány.Úgy próbáltam, hogy count fv-nyel megszámoltattam az A11:A111 teli celláit. 
 Ezt a B1-ben tároltam.Egy ilyen kódot írtam, de most valamiért szenved, pedig múkodott már félig: Dim dbteli As Long 
 Dim dbteli2 As Long
 dbteli = Cells(1, 2)
 dbteli2 = Cells(1, 2) + 10
 'MsgBox (dbteli2)
 'MsgBox (dbteli)
 Rows("11:" & dbteli2).Select
 Application.CutCopyMode = False
 Selection.Copy
 Sheets("table").Select
 Rows("1:" & dbteli).Select
 Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
 :=False, Transpose:=False
 Sheets("make").Select
 Range("A11").Select
 Application.CutCopyMode = FalseSelect methodof range class failed üzit dobja A dbteli-ből azért van kettő, mert egyik helyen A1-től a másiknál A11-től indul. Tudnál segíteni, hogy mit rontok el? 
 Köszönöm
- 

- 

Konflikt addikt válasz  Fire/SOUL/CD

üzenetére Fire/SOUL/CD

üzenetérekoszi a valaszt. 
 1-2.: az csak kavaras volt, a formatumok kozben megoldodtak 
 3. azzal semmi gond sincs, csak jeleztem h ez a 2. oszlop 
 4. kivitelezheto egy chart, persze, de az egyes idok (x tengely) kozotti tavolsagok konstansak lesznek, nem time-scaled, es ez a kerdeses pont, h hogyan. mert az elso oszlopban levo idopontok kozott teljesen random ido tellik el, ezert is lenne fontos a time-scaled.amugy miutan megcsinaltam, azt gyanitom hogy ~40000 soros source data-nal nagyon nem is latszodna a kul. egy allando felbontasu x tengely vs time-scaled kozott. 
- 

válasz  Konflikt

üzenetére Konflikt

üzenetére1. El kellene dönteni, hogy magyar vagy angol formázást használsz, mert amit megadtál az mindkettő ("hh:pp:ss.eee")  
 Vagy angol hh:mm:ss, vagy magyar óó:pp:ss2. Magyar formátum szerint így jelenítheted meg az ezredmásodperceket óó:pp:ss,000 
 (Ha nem magyar office-t használsz, akkor a formátumban a vessző helyére, azt a karaktert használd, ami az ezres elválasztó az excelben, pl pontot.3. "2. egy decimalis ertek 1-250 kozott." 
 Ööö, ezt sajnos nem értem, nem tudom ezzel mi a gond... 4. Az a grafikon meg kivitelezhető idővel... 
- 

Zomb€€ őstag Sziasztok! Ismét kérdés: 
 Adva van egy halmaz, egyedi azonosítóval (1. lapfül)
 Egy alapadatokkal rendelkező lapfül, amiben benne van az 1. kulcs (2. lapfül)
 A feladat egy 3. lapfülre össze Fkeresezni a kulcsokhoz tartozó alapadatokat (15 adat) és a kulcsokból is lehet 30-40 db. Ezt most Vlookup-al próbáltam, de rengeteg időt vesz igénybe. HOgy lehetne ezt egyszerűbben?
- 

Konflikt addikt sziasztok, egy kerdesem lenne, vagyis inkabb egy cafolatot varok, mert nagyon ugynezki hogy ezt csak siman nemtudja az excel  amit szeretnek csinalni: egy chart-ot, aminek a sorce data-ja 2 oszlop: 1. egy idopont, ilyen formatumban: "hh:pp:ss.eee" ahol az eee az ezredmasodperceket jeloli, mondjuk ilyen formatumot nem is talatam az excelben a celleformazas alatt. szval igy nez ki egy cella ebbol az oszlopbol: "18:21:53.361" 2. egy decimalis ertek 1-250 kozott. cel: az lenne hogy ebbol a ~40000 soros tablabol egy grafikont csinalni, ami time-scaled. (ilyesmit, csak idovel, nem datummal) mert sajnos ugytunik a help alapjan, hogy ilyen nem lehetseges, csak datummal: Time-scale charts and times: You can't create time-scale charts from data that is measured at intervals of hours, minutes, or seconds. Only days, months, and years are considered base units in time-scale charts. valami otlet? koszi elore is  
- 

Delila_1 veterán válasz  m.zmrzlina

üzenetére m.zmrzlina

üzenetére 
- 

Delila_1 veterán válasz  m.zmrzlina

üzenetére m.zmrzlina

üzenetéreA B2 cella érvényesítésébe kellene beírni a HA függvényt a Forrás-hoz. =HA(A1="fizetések";G1:G4;H1:H4) 
- 

m.zmrzlina senior tag válasz  m.zmrzlina

üzenetére m.zmrzlina

üzenetéreÚgy látszik "dikleksziás" vagyok mint Győzike  a B oszlopban az A-oszlopnak megfelelően kellene egy legördülőnek nyílnia, A tippem jó csak nem azt csinálja amit te szeretnél. Bocs  
- 

m.zmrzlina senior tag 
- 

Delila_1 veterán válasz  Geryson

üzenetére Geryson

üzenetéreA különböző tartományoknak nevet adsz. 
 Az A1:A2 nálam a Kategórianévre hallgat.
 Fontos, hogy az allisták azt a nevet kapják, amelyik főlista-beli kategóriába tartoznak. Az E1:E13 tartomány neve Kategória_1, az F1:F11-é Kategória_2.
 Az első érvényesítés az A13 cellában van, a lista forrása: =Kategória
 A B13-as érvényesítésnél a forrás: =INDIREKT(A13)Szerk.: 
 A Kategória egyes elemeinek a nevében nem lehet szóköz, és nem szerepelhet önállóan számjegy.
- 

Geryson addikt Egy furi kérdésem van. Delila volt olyan kedves és elárulta nekem is pont azt, amiről beszéltetek itt pár napja, mégpedig az érvényesítés legördülő menüs lehetőségéről. Nekem egy picit kellene ezt még továbbkombinálni, a kérdés, hogy lehetséges-e. Olyasmi kellene, hogy van egy bizonyos főkategória pl. az A oszlopban (azaz egy sima legördülős menü) és a B oszlopban az A-oszlopnak megfelelően kellene egy legördülőnek nyílnia, tulajdonképpen mint alkategória. Példa: A-oszlop kiválasztva "fizetések", a B-oszlopban csak az alkalmazottak nevei nyílnak meg. A-oszlop kiválasztva "adók", a B-oszlopban csak az adónemek nyílnak meg. Vélemény? 
- 

Geryson addikt válasz  Fire/SOUL/CD

üzenetére Fire/SOUL/CD

üzenetéreUch tényleg, én "általánosnak" formáztam és az nem volt jó. Köszönöm!  
- 

válasz  Geryson

üzenetére Geryson

üzenetéreIlyesmi kivitelezhető, csak rögtön szöveg formátumra kell formázni például az adott oszlopot . Onnantól már működik a megszokott módszer, azaz pl A1-be 2011-01, A2-be 2011-02, A1 és A2 kijelöl, majd lemásol ameddig kell. 
- 

Geryson addikt Mesterek! Tiszta hülye kérdésem van. Hogyan lehet olyan 2011-es sorszám-sort kialakítani, hogy az Excel tudja, hogy mit akarok ha továbbhúzom az oszlopban a kitöltéseket? 01-2011 nem megy, mert a 2011-et kezdi el növelni. Ha 02-2011-et írok utána, akkor meg ismétli a 01-02-öt és az évszámot növeli. 2011/01 sajnos január, ez megint nem jó. Tehát kellene az év benne és egy növekvő sorszám. 
- 

somasz addikt válasz  Fire/SOUL/CD

üzenetére Fire/SOUL/CD

üzenetéreAsszem leteszek róla, de csak videókártya, illetve ram, ssd, hdd, táp került volna bele, tulajdonságokat nem vettem volna figyelembe, csak a típust+árat. Mindenesetre köszi!  
- 

válasz  somasz

üzenetére somasz

üzenetéreLenyíló lista/érvényesítés néven ismert/lehet előállítani. 
 Amúgy ez egy szép feladat, de ha ezt kulturáltan szeretnéd megoldani, abba jó sok munkát kell befektetni. (Ilyen feladatot Én Access-ben oldanám meg)
 Az első és legfontosabb feladat, egy normális adatbázis struktúra kiépítése, mert ez a mostani a halálom. (Nézd el nekem, elég sok mindennel foglalkozom számteken belül, így adatbázis tervezéssel/építéssel) (Nézd el nekem, elég sok mindennel foglalkozom számteken belül, így adatbázis tervezéssel/építéssel)Külön kategóriák kellene (CPU/Alaplap stb stb) és az azokra jellemző tulajdonságok. (Hisz egy deszkának merőben más jellemzői vannak, mint egy CPU-nak) Tovább nem is megyek, megvárom, mit írsz erre... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
- 

somasz addikt Üdv! 
 Szeretnék csinálni egy gépösszerakót/konfigurátort, valahogy így szeretném, ha kinézne: 
 Tulajdonképpen ezeket a lenyitható "dolgokat" szeretném valahogy megvalósítani, csak nem tom még a nevüket se. (nem röhög) 
 Gondolom, hogy minden egyes "lenyílóhoz" kell egy adattábla, név+ár szeretném ha szerepelne, és több alkatrész közül lehessen választani. Meg szeretném adni a darabszámot is, és a végén összegezni a kiválasztott alkatrészek árait.
 Hol tudnék nekikezdeni? Segítsetek legyetek szívesek! (persze nem ilyen csilivili kell, hanem egy normális exceltábla kinézetű...) 
- 

csdm senior tag SEMMI megoldottam  
- 

DopeBob addikt Sziasztok, egy kis segítség kellene megint. Az algoritmus összeállt már a fejemben, de sajnos nem sikerült megcsinálnom  Lehet valahogy asszociatív tömböket használni VBA-ban? Van egy tábla, több munkalappal, az első amit kitöltenek, az adatok a többi táblából jönnek (legyen mondjuk 2, lényegtelen) Az első táblában lenyíló listából lehet elemet választani a második táblából. Egy olyan makrót szeretnék, ami megnézni, hogy a második táblában (A:A) lévő elemek mindegyike szerepel e legalább egyszer az első táblában lévő A oszlopban. Az ötletem az, hogy a 2. táblában lévő A oszlop elemeit feltöltöm egy asszociatív tömbe ( ha lehet ) és mindegyiknek 1-es értéket adok kezdésre. Kilépésnél az első táblában lévő elemeken végigmegy egy ciklus, és ha van ugyan olyan nevű elem a tömbben, akkor egyel csökkentem az értkét. A végén ami nulla felett, az nem lett egyszer sem kiválasztva. Tudna ebben valaki egy kicsit segíteni?  
- 

Vizes Tomi tag válasz  Fire/SOUL/CD

üzenetére Fire/SOUL/CD

üzenetéreEzek céges telefonok, ennyi azért nem jön össze  
- 

- 

Delila_1 veterán válasz  Fire/SOUL/CD

üzenetére Fire/SOUL/CD

üzenetéreIgaz, remélem nem beszélnek ennyit ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) . .Vizes Tomi 
 Szívesen.
- 

üzenetére Fire/SOUL/CD

üzenetéreFire, Delila köszönöm a segítséget !  A Perc, Percek csere volt a ludas. Excel 2007 használok abban perc függvény van.  Még egyszer köszönöm. üdv VT 
- 

- 

- 

Delila_1 veterán válasz  basaharc502

üzenetére basaharc502

üzenetéreCsinálsz a 2 adatsorból oszlopdiagramot. Kijelölöd azt az oszlopsort, amelyiket vonallá akarod alakítani. Jobb klikk, Minták, itt kiválasztod a vonalat. 
- 

válasz  Vizes Tomi

üzenetére Vizes Tomi

üzenetéreÍgy látatlanba nehéz lesz, de fussunk neki 1. A SZUM cella nem "[ó]:pp" formátumú 
 2. A percdíjak nem szám formátumú
 3. rosszul írtad be a képletet (szerencsésebb lenne kimásolni és beilleszteni)Ha meg még mindig gond van, akkor küld el a táblát (ha publikus), mert Nálam nincs gond vele 
- 

Delila_1 veterán válasz  Vizes Tomi

üzenetére Vizes Tomi

üzenetéreA SZUM függvény simán összeadja a két időpontot, csak az összegző cella is olyan formátumú legyen, mint az összeadandók (ó:pp:mm). A felszorzás, ha a 14,30 a H1 cellában van, az idő pedig az E1-ben: 
 =ÓRA(E1)*60*H1+PERC(E1)*H1+MPERC(E1)*H1/60 , ez 2620 Ft.
- 

üzenetére Fire/SOUL/CD

üzenetéreLeformáztam 
 Bemásoltam a képletet
 Ezt dobta ki #NÉV?
- 

válasz  Vizes Tomi

üzenetére Vizes Tomi

üzenetéreÍgy formázd a cellákat, akkor a SZUM is simán összeadja. Ha pl B1-ben van a SZUM(a telefonszámláitok összesített értéke), C1-ben meg a percdíjak, akkor a képlet =((BAL(SZÖVEG(B1;"[ó]:pp");SZÖVEG.KERES(":";SZÖVEG(B1;"[ó]:pp");1)-1)*60)+(PERCEK(B1)))*C1 
- 

basaharc502 aktív tag válasz  Fire/SOUL/CD

üzenetére Fire/SOUL/CD

üzenetéreKöszönöm!  
- 

üzenetére Fire/SOUL/CD

üzenetéreöö nem. Arról van szó, hogy a telefonszámláinkból összegeztem azt, hogy hány perc volt a belföldi hívás. Azt szeretném kiszámolni, hogy a régi percdíjjal ez mekkora összeg és ugyanez mennyi az új percdíjunkkal. 
- 

válasz  basaharc502

üzenetére basaharc502

üzenetéreVizes Tomi 
 Tehát két időből kiszámolod a különbséget (hány perc) és azt szoroznád a percdíjakkal? 
- 

basaharc502 aktív tag Sziasztok! 
 Nagy segítségre lenne szükségem excelben. Adott két adatsor, és ezt szeretném ábárzolni 1 diagrammon, úgy, hogy egyik adatsor oszlop a másik vonal legyen, mindezt 1 diagrammon belül? Hogyan lehetséges ez? Külön-külön pofon egyszerű, de én 1 diagrammra szeretném (kell) ranki...és az is fontos, hogy az egyik adatsor oszlopokban a másik adatsor pedig vonal legyen.
 Valaki? Pontosan ilyen kellene: Pontosan ilyen kellene:http://kepfeltoltes.hu/110421/727257798N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 
- 

Vizes Tomi tag válasz  Vizes Tomi

üzenetére Vizes Tomi

üzenetéreilletve még egy probléma ezt az időtartamot 3:03:13 úgy összeszorozni egy egységárral 14,3 Ft, hogy a valós összeget kapjak. 
 jelenleg ez 1,82 
 Köszönettel:VT 
- 

Vizes Tomi tag válasz  Delila_1

üzenetére Delila_1

üzenetéreDelila_1 Köszönöm a segítséget!  A makro nem megy és nem jöttem rá miért 
 de nem is érdekes mert rájöttem, a kinyert excel táblázatban nincsenek képletek a kinyert excel táblázatban nincsenek képletek
 így a percdíj csereberének nem lenne értelme.Ebből adódik egy újabb kérdésem, hogy időtartamokat,(Pl 0:02:10 és 0:04:13) hogyan tudok összegezni. A szumma nekem nullát ad. Köszönöm VT 
- 

- 

Zoll21 tag Syasztok kedves fórumozók. 
 Problémám a következő lenne:Van egy táblázatom amit DOS-ból másol ki egy kis program, amit .csv fájlba ment el.
 A problémám az hogy, amikor megnyitom winxp alatt(microsoft 2010) akkor valamelyik karakter(ékezetes magánhangzók) furcsa karakterekből állnak.
 KÉPET RAKTAM FELKÉRDÉS HOGY TUDOM EZEKET MEGVÁLTOZTATNI????????????????? 
- 

DopeBob addikt válasz  Fire/SOUL/CD

üzenetére Fire/SOUL/CD

üzenetéreMűködik tökéletesen, köszönöm mégegyszer! 
- 

- 

DopeBob addikt válasz  Fire/SOUL/CD

üzenetére Fire/SOUL/CD

üzenetéreSzia, köszi, majdnem sikerült ezek szerint, sima kijelöléssel csináltam és beletette a $-jeleket is, most vettem észre ahogy megláttam a képet  Köszönöm szépen! 
- 

válasz  DopeBob

üzenetére DopeBob

üzenetéreIgen, megoldható, a szabályban az ÉRVÉNYESSÉG-ben megadod a színezendő tartományt 
 (Itt a B oszlopban 5-nél nagyobb számok esetén színezi, az A oszlop megfelelő celláit)
- 

DopeBob addikt Sziasztok, meg lehet azt valahogy csinálni feltételes formázással, hogy van mondjuk 2 oszlopom, és az első oszlopra szeretném a feltételt alkalmazni, a második oszlop értékei alapján? Vagy makró kell már erre? Excel 2010-ről van szó. 
- 

Sir Pocok őstag válasz  Fire/SOUL/CD

üzenetére Fire/SOUL/CD

üzenetéreSZUMHA megoldotta a problémámat. Köszi! 
- 

- 

Sir Pocok őstag A segítségeteket szeretném kérni: Adott egy táblázat három oszloppal. Az első A oszlopban azonosító számok vannak, a harmadik C oszlopban pedig azonosító számokhoz tartozó értékek. Az A oszlopban egy azonosító szám többször is előfordulhat. A feladat az lenne, hogy az azonosító számokhoz tartozó értékeket összeadjuk. Remélem érthetően le tudtam írni. Előre is köszönöm a segítségeteket! 
- 

üzenetére Vizes Tomi

üzenetéreKüldd el a fájlt, így nehéz követni. A J1 megfelelője a cells(1,10). Itt előbb a sort, majd az oszlop sorszámát kell megadni. 
- 

Vizes Tomi tag válasz  Delila_1

üzenetére Delila_1

üzenetéreEz a dög makró még mindig nem akarja az igazat  
 A percdíj sornál hibával megáll.Csak azt nem értem, hogy az előbb már működött és csak azt a sort nem cserélte ki ahol a megadott szöveg volt a többinél mindnél    
 Arra még nem jöttem rá, hogy hogyan adod meg neki azt, hogy a J1 ből vegye az adatokat, mert ezt átállítanám mivelhogy ott most valami összegek vannak.
- 

üzenetére Vizes Tomi

üzenetéreCells(cseresor%, 5) = PercDij! helyett Cells(cseresor%, 6) = PercDij! legyen, mert a hatodik (F) oszlopba kell beírni a jelenlegi percdíjat. A keresendő szöveg is más. A Szoveg$ = "Hálózaton belüli hívások" sorban írd át arra a szövegre, amit a számlán találsz. 
- 

Delila_1 veterán válasz  peeter81

üzenetére peeter81

üzenetéreFunction AverageColor(Mintacella As Range, Tartomany As Range) 
 Dim rngCell As Range
 nColor = Mintacella.Font.Color
 nDb = 0: nSum = 0
 For Each rngCell In Tartomany
 If rngCell.Font.Color = nColor Then
 nDb = nDb + 1
 nSum = nSum + rngCell
 End If
 Next rngCell
 AverageColor = nSum / nDb
 End FunctionVidd be ezt a makrót a füzeted VB szerkesztőjébe. Ugyanúgy használhatod majd, mint bármelyik másik függvényt. 
 Pl. az A1:B20 tartomány azon részének az átlagát szeretnéd megkapni, ahol a karakter kék színű. A Mintacella paraméternél add meg (rákattintással) egy olyan cella címét, ahol kék a karakter. Legyen ez pl. a B6, a függvényed a területen kívül egy cellában:
 =AverageColor(B6;A1:B20)
- 

peeter81 csendes tag Sziasztok! A következő lenne a kérdésem: Van egy Excel-munkalapom. Az első oszlopba nevek vannak, a nevek melletti cellákban pedig különböző számok, különböző színnel írva. Itt a színeknek jelentőség van, azért is használtam őket. Próbáltam függvényeket keresni a problémám megoldására, de nem találtam, ezért is kérném a segítségeteket. Tehát: szeretnék a különböző színű számokkal műveleteket elvégezni - pl. átlagolás -. Van arra mód, hogy az Excel az azonos színnel írt számokkal hajtsa végre az adott műveletet? Ha igen, hogy? Köszi a segítséget! 
- 

Delila_1 veterán 
- 

Oly őstag Sziasztok makró guruk! Valaki tud segíteni egy olyan makró összedobásán, ami az A1:D3000-es tartományban megnézi az üres cellákat és oda a felette lévő cella tartalmát bemásolja? Mergelt cellák voltak, de most a merge-t szétbontottam és ki kellene tölteni az eredeti tartalommal. Köszönöm 
- 

üzenetére Vizes Tomi

üzenetéreA Cells(1,10) helyére írd be a makróban. PercDij=16 
 Akkor a J1 cellába nem kell beírnod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3431, 94% Akkumulátor
- Honor X7b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Viszont megint előjött egy új probléma. A beléptető néha 2x teszi be a beérkezést vagy a távozást... Megőrjít
 Viszont megint előjött egy új probléma. A beléptető néha 2x teszi be a beérkezést vagy a távozást... Megőrjít  Hogy tudnám leszűrni a dupla adatokat?
 Hogy tudnám leszűrni a dupla adatokat? 

Most az lett a problémám, hogyha olyan fájlt töltök be ahol több dátum is szerepel egy név mellett akkor nem írja ki csak az első dátumot(órával és perccel) a többit üresen hagyja és a következő névnél írja ki megint a dátumot. Ilyenkor mit kell tenni?
 Most az lett a problémám, hogyha olyan fájlt töltök be ahol több dátum is szerepel egy név mellett akkor nem írja ki csak az első dátumot(órával és perccel) a többit üresen hagyja és a következő névnél írja ki megint a dátumot. Ilyenkor mit kell tenni?

Az Excelen kell valamit állítani, vagy a Win területi beállításoknál van a hiba? Kipróbáltam, hogy az én gépemet átállítom németre/angolra (területi beállítások, földrajzi hely, billentyűzet, speciális fül) de nekem akkor sem sikított a makró annál a sornál...
 Az Excelen kell valamit állítani, vagy a Win területi beállításoknál van a hiba? Kipróbáltam, hogy az én gépemet átállítom németre/angolra (területi beállítások, földrajzi hely, billentyűzet, speciális fül) de nekem akkor sem sikított a makró annál a sornál...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

24:00 vagy annál nagyobb idővel már hibásan működik...
 24:00 vagy annál nagyobb idővel már hibásan működik...

Fferi50
 Fferi50