Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aljasvip

senior tag

válasz Crus #153509 üzenetére

Minden rendszernek van valami egyedisége.
    Valószínűleg az RGB miatt magasabb modul vs régebbi toronyhűtők modulok féle nyúlása volt a félelem, azért kötötték be elsődlegesnek a távolabbi slot-okat. (ezek pontos helye ugye ATX szabvány, szóval nincs sok játék benne)
    //És végülis igazat kell nekik adjak, nekem is a RAM-ra volt tolva egy régi HyperX Evo hűtő ventije, nem lehetett fel-le mozgatni.

Memória bővítéssel AM4-en még voltak gondok, de úgy tudom Intel-nél se "csak beszerelős" történet, ha nem a JEDEC órajelen mennek. 4 modulra általánosan igaz, hogy az IMC-t jobban terheli...

2-es kitnél nincsenek általában gondok, sőt, saját tapasztalat alapján a QVL listában nem szereplő RAM-ok is szépen mennek, hacsak valaki direkt nem keres az ember valami oda nem illőt - mint én anno a Patriot 4400C19-es szettel (Intel-hez lett profilozva, de ment egyedi beállítással [kép]).
    4 Modul esetén, ha utólag szereled be, akkor általában szenvedősebb: lejjebb kell venni az órajelet vagy emelni az IMC feszültségein... de ha túlzásba viszed akkor meg melegedik és instabil lesz. Igazi szenvedés, így inkább azt szoktuk ajánlani hogy vegyél új 2x kit-et a bővítés helyett.
    Ha 4x__GB kit-et veszel, akkor az XMP/Expo/DOCP profilban benne lesz a működő beállítás.

Új hozzászólás Aktív témák