- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PalCow07
újonc
Sziasztok,
van egy Epson xp-342es nyomtatom.Nem tudom jó helyre írok-e de úgy gondolom talán tudtok segíteni.
a Probléma hogy egyik napról a másikra elkezdett a nyomtatóm nyomtatás közben túl sokat húzni a papíron.ez azt eredményezi hogy kb. 2-3 cm-t kinyomtat a következő 2-3 cm pedig üresen marad és így tovább...
Esetleg valaki találkozott már hasonló problémával vagy tudnátok tippet adni mi lehet a baj?
Elöre is köszi -
atala
Topikgazda
válasz
Silious #7871 üzenetére
Ahogy a hozzászólásokat olvasgatom elég rendszeres a csíkozás, tömődés. Mivel ezt garancia időn belül teszi, így megjavítják garanciában. Egy idő után levegősödik is, de az hamar orvosolható. Nekem a 805-nél 1,5 év után kellett kiszívni a levegőket a kis patronból ami a fejnél van.
-
Silious
tag
Sziasztok!
Évek óta szemezgetek az epson külső tartályos nyomtatóival.
Eddig éveken át CISS-re alakított canonokat használtam, de már meguntam a vesződést a rendszerrel, ezért szeretnék már valami gyári megoldás felé nézelődni, és ebben szeretnék tapasztalatot kérni.
Szimpla otthoni használatra lenne a nyomatató, ezért az L310 ami így szimpatikus lenne.
Hetente, két hetente nyomtatgatok vele, pár oldalt (jelenlegibe kb. 3,5 év alatt 4000 oldal ment el), ezért első körbe az érdekelne, hogy mennyire jellemző hogy a nyomtatófejjel problémák vannak?
Például, eltömődik, csíkoz, stb. cserélhető-e?
A rendszerre mennyire jellemző, hogy levegősödik? -
allfinanz
senior tag
Epson L-1455
Túltöltöttem a kéket a csíkon felül.
Ha újra a csíkra kerül a szint, csináljak tintaszint újrakalibrálást?Remélem nem lesz gond.
-
-
atala
Topikgazda
Valakinek van itt L6170 nyomtatója? Az érdekelne, hogy az ADF szkennerje is két oldalas?
-
weres00
csendes tag
Sziasztok
Epson d4400 nyomtatom van . Jól működöt. Egyszer be akartam kapcsolni ès nem csinált semmit csak halkan sipol .
Mi lehet a baja? Snálnám mert egy karc sincs rajta. -
nemcso
őstag
Üdv !
Azután érdeklődnék, hogy az Epson WorkForce AL-M200DW-nek van-e valamilyen "típus hibája", visszatérő problémája ?
Műszaki paraméterei elég meggyőzőek, csere tonere pedig jó árban beszerezhető. -
vzozo
senior tag
Sziasztok, édesanyám már sok-sok éve egy Epson Stylus Office BX625FWD-t használ, azonban azt mondja elkezdett csíkozni, hiába a sok-sok fejtisztítás. Sajnos nem tudom pontosan mennyire rossz a helyzet, 1000km-ről nem látszik.
Esélyes, hogy cserélve lesz. Mit ajánlanátok hasonló kategóriában?
- Legyen színes
- Hálózati nyomtatás (wifi / kábeles, mindegy)
- Szkenner
- Nem árt ha duplex, de ez elhagyható
- Ne egye a festéket (LOL, gondolom ez általános szempont...)Köszönöm előre is a tippeket.
-
-
allfinanz
senior tag
Epson L1455.
Külső tartályban a kék alacsony szinten van.
Mikor kell rátölteni? Ha teljesen kifogy? Vagy a palackból rá kell töltögetni?
Kibontok egy festékpalackot, de nem kell belőle annyi, akkor az nem szárad bele a palackba?Köszi.
-
ocscsaba
tag
válasz
ssid3956 #7844 üzenetére
Isten őrizzen a műnyomótól, az ofszet technológia. 160- 200- 250 g-os kartonokra felső, azaz kézi tálcából a vastagság beállításával lehet nyomtatni. A reklám nélkülözésével, de jó tanácsképpen az Office Depot áruházakban lehet OD, Mondi típusú kartonokat kapni. Ezeket a kartonokat meg lehet nyomtatni lézeres és tintasugaras nyomtatóval. Az OD Pólus Centeri áruházában lehet kapni darabra is 120 és 250 g-os kartont.
Évtizedek óta ajánljuk ezeket a kartonokat, és nem is olyan drágák, mint egy papírnagykernél. -
ssid3956
tag
Sziasztok!
Epson L szériás tintasugaras nyomtatóhoz milyen papírt használjak? Ofset vagy műnyomó? (meghívó nyomtatáshoz)
Félek, hogy a műnyomó fényes felülete nem szívná be a tintát, és az elmosódna.
Próbálta már valaki a műnyomó papírt (250g) tintasugaras nyomtatóban? -
atala
Topikgazda
válasz
christini #7830 üzenetére
A használt tinta gyűjtőbe gyűjti a nyomtatás, és fejtisztítás miatt keletkező hulladék tintát. Az összes szín egy gyűjtő szivacsba érkezik. A nyomtató számlálja a kinyomtatott oldalakat, és a fej tisztításokat, az alapján számolja ki, hogy mikor kell cserélni.
Nekem most 56%-nál jár az L805-ösöm 7700 oldal után.A tartály csak egy tartály. Nincs chip, és oldalszám számlálás. Neked kell nézni a tartályt, hogy mikor van fogyóban a tinta, és után kell tölteni.
-
ssid3956
tag
válasz
Earl_Muttley #7839 üzenetére
Értem.
És jól gondolom, hogy az Epson EcoTank L3050 csak annyival több az L382-nél, hogy van benne WiFi? -
Earl_Muttley
őstag
-
ssid3956
tag
válasz
Earl_Muttley #7837 üzenetére
Köszi a választ
Akkor úgy néz ki hogy az EPSON L382 lesz a befutó.
Szerinted 220g-os kartonra (mikrobordázott felületű) tudna részletes szöveget, vékony vonalat nyomtatni jó minőségben? (Bocsi ha láma kérdés, ez lenne az első tintás nyomtatóm)
Esetleg az L310? Az csak sebességben tud kevesebbet? A felbontása a kettőnek elvileg ugyanaz. -
Earl_Muttley
őstag
válasz
ssid3956 #7836 üzenetére
Az L382 - L3050 azok lakossági nyomtatók, külső tartályosra átalakítva, míg az L805 egy kifejezett fotónyomtató külső tartályossá alakítva. A kettő más liga. Nekem L355 van, ami után még 2 modell jött ki, majd az L3050. Nincs rá egy rossz szavam, a fotóminősége nekem elég, szövegre, szerelési útmutatókra, ilyesmikre használom javarészt.
Kerülendő? L120. A legalapabb legprimitívebb gép, kis felbontással.
-
ssid3956
tag
válasz
Earl_Muttley #7835 üzenetére
Van olyan típus, amelyik kerülendő? Olvastam, hogy főleg az L805 ajánlott, de sajnos nem tudok rá annyit költeni. Maximum 60k. L382 van esetleg valakinek itt a fórumon?
-
christini
csendes tag
válasz
andrasferenc #7832 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszokat.
Amennyiben valóban 10e oldal után esedékes egy párnacsere/reset, akkor az még belefér szerintem.
Átlagban nem lenne leterhelve, de teljesen random, mikor mennyit kell majd nyomtatnom vele.
Canon IP 3000 a jelenlegi amin már teljesen tönkrement a nyomtatófej és igazából az eredeti patronok drágák hozzá az utángyártottakból, pedig egyik sem jött be, inkább csak ártottak, mint használtak.Akkor szerintem teszek egy próbát az Epson -al, azért nem sok cég vállal 3 év garanciát a termékeire.
-
ssid3956
tag
Sziasztok
Meghívók, névjegykártyák nyomtatásához keresek nyomtatót.
Eddig az Epson L382 illetve az L3050 a kiszemelt. Mi a véleményetek ezekről a gépekről?
Fontos, hogy vastag papírral (160-220g/m2) használnám. -
andrasferenc
tag
válasz
christini #7830 üzenetére
Nekem Epson L486-os nyomtatóm van.
Különböző helyeken azt telítettséget olvasni, hogy kb. 10 ezer oldal nyomtatása után jelentkezik a használt tintapárna telítettsége. Úgy látom, egy nagy párna van benne.
A biztonság miatt a telítettség előtt resetálja nyomtatót, hogy ne folyjon ki a festék. Hiába cseréli ki valaki a tintapárnát, szoftverileg is fel kell oldani a blokkolást. Állítólag a három éves garancián belül a szerviz ezt elvégzi költségmentesen. 8-10 ezer Ft-os árakat lehet olvasni, amennyiért a szerviz elvégzi a cserét. célszerű lenne a szervízt megkérdezni.
A színes fotók nyomtatása nagy mértékben függ a fotópapír minőségétől. Én három különböző papírra nyomtattam ugyan azt a fotót, amelyeken észre lehet venni a különbséget.
Átlag fotónyomtatáshoz megfelel az Epson által ajánlott fotópapír. Vastag papírt nem ajánlják.
Az EPSON Value Glossy fotó papír (183 gramm/m2) átlagos használatra megfelelő minőséget nyújt. A jobb minőségű papírok vastagabbak.
Főleg meleg időben ajánlatos a fúvóka ellenőrző teszt nyomtatását. Rendszeres használat esetén nem szárad be a fúvóka az eddig tapasztalataim szerint.
Gazdaságos a vele való nyomtatás. -
christini
csendes tag
Sziasztok!
Nyomtató-scanner masinát szeretnék venni és jelenleg a különböző típusok utáni kutakodást végzem.
Az Epson L 382 szimpatikus lenne a külső tintatartály és a gazdaságos üzemeltetés miatt, de az eddig olvasottak alapján az alábbi kérdések merültek fel.1.) használt tintagyűjtő párna:
- mennyi idő után (nyomtatott oldalszám vagy idő intervallum) szorul cserére?
- lehet cserélni?
- mennyibe kerül az új?
- egy nagy párna van, vagy esetleg színenként értendő?
2.) tintatartályok:
- itt is van valamilyen korlát (oldalszám, idő) ami után vagy ténylegesen cserélni kell vagy csak egyszerűen reseteli a nyomtató, hogy vegyél újat?A korábbi hozzászólásokban olvastam, hogy másnak is előjött a tintapárnával kapcsolatban ilyen probléma.
A hackelt reset progik sem mindenhol válnak be, így most dilemmázom a fenti típus beszerzésén.
Esetleg a fenti típussal van valakinek már hosszabb távú tapasztalata?Amúgy az alábbi igényeim lennének az új nyomtatóval kapcsolatban de amennyiben az L 382 helyett inkább másikat ajánlanátok, akkor megköszönöm a segítséget:
- színes, tudjon fotót is nyomtatni elfogadható minőségben
- lézer vagy tinta mindegy, bár inkább utóbbi felé hajlok
- scannelés
- gazdaságos nyomtatás
- eredeti tintapatron megfizethető legyen
- wifi nem szükséges
- kétoldalas nyomtatást tudjon, nem feltétlenül kell, hogy automatikusan
- kb 5-10 oldal nyomtatása /hét, amiben fotó is benne van (ez mondjuk változó lehet több vagy kevesebb is)
- otthoni használat, nem kell, hogy villám legyenVálaszaitokat előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Laci -
GoTReX
őstag
Sziasztok
Epson S22 Stylus kis házi nyomtatóval kapcsolatban lenne szükségünk segítségre. Rendesen feltelepítve Win 10 alatt és teljesen új fekete patronnal sem tudunk nyomtatást elérni. A cián és a sárga feltehetően teljesen kifogyott ,de ez nem tudom miért érintené a csak fekete nyomtatást. Villog a narancssárga lámpa , de hiába készítünk be papír egyszerűen csak áthúzza a nyomtatón és semmi nem történik, akár egyszerre 5 lapot is.
A segítségeket előre is köszönöm!
-
atala
Topikgazda
-
szerintem a hosszúkás pont nem ferdül el, mert az felül is támaszkodik
13x18-as fotópapír fordult el nálam picit a nyomtatás végén, de az 260 grammos volt. bekapcsolva az extra vastag opciót már nem volt gond. viszont azt sajnálom, hogy olyan dolgokat nem lehet állítani, mint a profibb gépeken, mint pl tintamennyiség, száradási idő meg papírvastagság, van olyan fotópapírom, ami kevesebb tintával jó lehetne, így viszont kb használhatatlan.
-
atala
Topikgazda
Én sokszor nyomtatok kis csíkokat (pl 70x210mm) az L805-el, és soha nem ferdült még el. Pontosabban egyszer, amikor az egész sarka fel volt penderedve, és elakadt a fejben egy kicsit.
Kb 190g-os papírokat nyomtatok.
Volt nálam egy L310-es, az első alkalommal elferdítette a kisebb papírokat. Ha összehasonlítod a kisebb L szériás nyomtatóinak, és az L805-nek az első fogaskerekét, láthatod a különbséget.Az új L szériásoknál már javult a helyzet, ha jól láttam azok már fém fogaskereket kaptak, de nem esküdnék meg, hogy mindegyik.
-
válasz
halagabor #7820 üzenetére
az l805 is csinálja, ha nagyon vastag papír van benne, nekem segített ha bekapcsoltam az extra vastag papír (vagy valami ilyesmi nevű) opciót.
csak feketével nem lenne elég nagy a felbontása, szürke tinták meg nincsenek benne. nekem is színeződik sajnos, remélem a kalibrálás segíteni fog majd rajta.
-
atala
Topikgazda
válasz
halagabor #7820 üzenetére
Az az oka, hogy gyenge a szerkezete. Amíg hátul fogja a görgő a papírt, rendben van, mert azok széles görgők, aránylag sűrűn. Viszont elöl csak pici műanyag fogaskerekek vannak, amik nem tudják megfogni rendesen a papírt. Nem sok mindent lehet tenni ellene. Nyomtass A4-es lapra, és vágd szét.
Esetleg próbáld meg nyomtatás előtt kiegyenesíteni a papírt, amennyire csak lehet, hogy ne akadjon el.
Az új L szériás nyomtatóknál ha jó láttam, már valamivel jobb a helyzet, már mint ami a fogaskerekeket illeti.
A régiek közül az L805 még a régi erős P50-es vázra épült, ennél nincs ilyen gond. -
halagabor
tag
Sziasztok!
Egy Epson L382-es nyomtatóm van. Néha mikor 10x15-ös fotópapírra nyomtatok képeket, akkor a vége felé, mikor már majdnem végzett, kicsit elforgatja a papírt és így ferde állásban nyomtat tovább. Tudja valaki, hogy ennek mi az oka és hogyan lehet megoldani ezt a problémát?
És az normális, hogy elviekben fekete-fehér képek esetén színeket is kever bele és nem csak a feketét használja?
-
fulton
addikt
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Még nem találkoztam ilyen jellegű hibával.
Van egy Epson PX730WD photo nyomtatóm, csináltam fuvóka teszetet ami sikeres. 2 patronra írja hogy kevés van és cserélni kellesz.Mikor fotót 10x5 lap, nyomtatok, valamiért beletesz random szerűen a képbe 1-2 pacalt rózsaszín festékből, mintha rácseppene a képre. két képet is nyomtattam ki, mind két képen volt de más helyen. Ez miért lehet? találkoztatok már ilyennel? tudom valahogy orvosolni? -
R_win
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Van egy Epson Stylus Photo PX730WD nyomtatóm amit ritkán használok így elég sűrün kell fejet tisztítanom mert mindig kicsit beszárad. Most a következő hibaüzenettel állt elő:
A nyomtató egyik tintapárnája hasznos élettartalma végéhez ért. Vegye fel a kapcsolatot az Epson terméktámogatással!
Na elmentem itt egy nyomtatószervízbe ahol azt mondták: 5000Ft-ért lerezetelik ami vagy sikerül vagy nem de a pénz mindenképp jár!
Na jó! Átnéztem pár fórumot letöltöttem pár progit de se az adjprog se az sscserve nem ismeri fel és ez a nyomtató nem szerepel a támogatásban! A Wiccreset felismeri de 8 dollárt kér egy kódért, ami nem sok de honnan tudjam hogy biztos letörli ezt a hibaüzenetet? Kipucoltam a tartályt és a szivacsokat, most már csak a reset kellene!
Tud valaki segíteni?
Köszönöm!
R_win -
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
EPSON LQ-670 nyomtatómhoz keresek kifogástalanul működő, hozzá való, C806781 számú hátsó lapadagolót .
Sikerült hozzájutnom egy új C806781 számú lapadagolóhoz, ami rátehető, de mechanikailag nem hajlandó együttműködni vele .
Üdv.
Astra
-
hitchins
őstag
Epson sx 510 nyomtatot hasznalok.
Korabban eredeti tontaval de most kiprobaltam az utangyartottat (ez print)
Az elejen minden ok volt de mosr kiirta hogy patron nem ismerheto fel. Mi lehet a gond? Patron meg legalabb 1/3ig van festek. -
nyikszi
őstag
Sziasztok! Mit rontok el? Új gép, nyomtatás megy wifiről, de a szkennelés nem. Epson L386-os nyomtató. USB-ről megy, de az nem nyerő. Az előző gépen ment simán.
-
atala
Topikgazda
Tegnap nálam is elő jött az Epson L szériások betegsége. Sajnos egy idő után be levegősödik a patron.
Egyik nap még szépen nyomtatott, a másik nap, csíkozott. Hiába nyomtam rá 5-6 tisztítást, nem hogy javult volna, még rosszabb lett.Ilyenkor vagy kell csinálni egy teljes átöblítést, vagy ki kell szedni a patronokat és ki kell szívni a levegőt a patronokból.
EBBEN a videóban 3 perc környékén látszik miről van szó. Annyit tennék még hozzá, hogy felül legyen a nyílás, és úgy kell kiszívni, így az összes levegőt ki lehet szedni.
Utána kell még neki egy-két fej tisztítás, és újra a régi a nyomtató.Majd beírom ezt az összefoglalóba is.
-
atala
Topikgazda
válasz
Stefano1 #7806 üzenetére
A ciss helyett én inkább tölthető patront tennék bele.
[link]
Vegyél bele eredeti L805-höz való tintát, és azzal töltsd meg. Így gazdaságos is lesz, és eredeti tintával tudsz nyomtatni.
Arra kell figyelni, hogy mindig legyen a patronban tinta, mert a szint jelzés nem biztos, hogy megbízható lesz. -
-
ocscsaba
tag
válasz
Stefano1 #7804 üzenetére
Az x960-as szerintem több funkciót tud, és A3-at is nyomtat, viszont a hátránya, hogy sokkal drágább lesz bele patront venni, mint az L860-ba. A Canon G1400-nál egy év múlva visszahozták nekem is a fotókat, kifakultak, nem akartam elhinni, most, hogy más is mondja, már elhiszem.
-
Stefano1
újonc
Ezt a két nyomtatót találtam ami szerintem jó minőségü képet tud nyomtatni, 6 színnel dolgozik és scannelésre is tudom használni :
Epson Expression Photo XP-960
Epson L850Nekem az Epson Expression Photo XP-960 szimpatikusabb mert lehet vele duplex-be nyomtatni,jobb a scannelője,és A3-ast is tud,bár nem tudom hogy mennyire jó a UV állósága a képeknek ?
Néha előfordult a Canonnál hogy 1év után el színeződtek a képek.Ha valakinek van valami tapasztalata,vagy tudna jobb típust ajánlani szívesen venném !
Köszi !
-
Stefano1
újonc
Nem volt gondom a beszáradással,csak egyik napról a másikra nem lehetett bekapcsolni (Ez egy Canon MG7100, ezeknek érintőgombos a kapcsolójuk)
és sajnos nem tápegység gondja volt.
A szervizbe azt mondták hogy ezeket a típusokat nem érdemes javítani mert nagyon drága az alkatrész hozzájuk.
Szerinted egy lézernyomtatóval tudok olyan jó képeket nyomtatni mint egy Epson L850,vagy Epson Expression Photo XP-960-al ?
Nem tudom hogy az XP-960 van e olyan jó mint az L850, vagy esetleg tudsz valami mást ajánlani amivel jó képeket tudok nyomtatni labor minőségbe ?
Tudom sok múlik a jó tintán (de ez az Epsonnál meg van ) és a Fotópapiron.Köszönöm !
-
atala
Topikgazda
válasz
Stefano1 #7800 üzenetére
Az L850 gyárilag Ciss rendszerű, és nagyon olcsó bele a gyári tinta. Ezért drága a nyomtató. Nekem egy L805 van már 2 éve, és lekopogjam kifogástalanul működik. Masszív, strapabíró egy darab.
Ha más nyomtatót alakítasz át tartályosra, csak a szívás lesz vele.
Egyébként nem azért kellett kidobnod a nyomtatókat mert beszáradt? Azt írod, nem sokat használtad. Akár milyen tintát nyomtatót veszel, ha nem használod beszárad.. Én napi rendszerességgel nyomtatok, de legalább hetente kell vele nyomtatni, hogy ne száradjon be.
Ha ennél kevesebbszer használod, akkor meg lézerest vegyél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest