- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rufusz
tag
Epson SX100-nál normális hogy semmit nem tudok rendesen kinyomtatni? Fejtisztítást meg igazítást is megcsináltam a segédprogramjában, de továbbra is trágya.
Piszkozat módban történő nyomtatásnál csak minden 2. sort nyomtat ki.Van valami megoldás, vagy gyújtsam fel?
-
stefi70
csendes tag
sziasztok hol lehet vásárolni csip nullázót???
köszi előre is válaszokat ha kérhetem erre a címre:
kosaistvan70@gmail.com
jó lenne teló szám vagy emil -
stefi70
csendes tag
sziasztok
ha valaki tud epson sx 100 illetve epson 4400 ashoz nullázót a patronhoz újratöltöttem őket
akkor a kosaistvan70@gmail.com-ra legyen szíves küldeni
előre is köszi -
stefi70
csendes tag
sziasztok kéne nekem egy epson sx 100-hoz nullázó ha valaki tud SEGÍTSEN
előreis köszönöm -
Kuter
senior tag
válasz
SaleenS281 #2438 üzenetére
Hi. Sajnos nem ki kell cserélni a feketét csak akkor fog nyomtatni.
-
SaleenS281
csendes tag
Hello Mindenkinek!
Kéne egy nagy segítség.
a EPSON Stylus DX3800 nyomtatómból kifogyott a fekete tinta ezért nem enged nyomtatni.
meg lehetne valahogy oldani hogy mégis tudjak nyomtatni?Holnapra ki kellene nyomtatnom pár lapot és nincs időm elmenni a boltba új tintapatronért.
Aki tudd segíteni annak nagyon megköszönném.
-
Kuter
senior tag
Hi .Mindenkinek már rég jártam itt.
Vettem autoresetelős újratölthető patronokat sx 105 nyomtatomba .Eső tapasztalatok nagyon jók,egyáltalán nem leszek tintás ,nem keletkezik légbuborék,meg ilyesmi.Nekem is van patron resetelőm és én is töltötem a nem auto resetes patron az is jó volt,de eznnél jobbat ne tudok elképzelni.Ha kifogy a nyomtató szerint a patron csak kikapcsolom meg be és már le is resetelte a patron 2-szer tudom ezt megcsinálni tőltés nélkül,utána már érdemes tölteni ja és nem kell kivenni a nyomtatoból a patron simán a nyomtatóban meg lehet tölteni,csak oda kell rá figyelni nehogy túl tölsd.Ezidáig ez a legjobb megoldás szerintem.Üdv:kuter
ui.ja v.6 az autóresetes patron chipje.
-
multimelon
tag
hi
nekem sx215 van még eredeti patronnal használtam eddig most vettem egy pack utántöltöttet v6.0 mind a 4, egyszerre lesz cserélve. Epson szoftver 6.60 még nem frissítettem.
Nem bírom végigolvasni a topicot, Vki leírná nekem pár mondatban hogy érdemes cserélni mire kell vigyázni. Meg fel kell rázni mielőtt berakom a patront? Leírás szerint előtte érdemes egy fejtisztítást csinálni.
ja az auto driver frissítést hol lehet egyébként kikapcsolni
-
danikamm
csendes tag
Csatlakozom Mindyhez és Bexxterhez!
A problémám ugyan ez.
Egy ideig minden rendben, aztán egyszer csak a cián parton nem ismerhető fel.Van valami megoldás?
-
Mindy_
csendes tag
Szia.
Köszi a választ! Hát most egy ideje már áramtalanítva van (mióta írtad), most beüzemeltem újra, de a helyzet változatlan.. ugyanúgy nem engedi használni a tintákat, és azt írja ki, hogy a "Telepített tintapatronok nem kompatibilisek" :S
Van még valami ötleted/ötletetek?
Érdemes szervizeltetni amúgy ezeket a nyomtatókat? (mármint költséget tekintve, megéri e)
Köszi
-
bexxter
tag
Üdv Nektek!
Nekem is hasonló gondom van mint Mindy_ -nek:
Megvétel óta utángyártott patronokkal üzemel a gép, 2-3 garnitúra már el is fogyott, gond nélkül. Most azonban gondolt egyet, és megmakacsolta magát, másolni sem hajlandó. ezt írja hibának: C - TO712, gondolom ez a cián patron. Kivettem, kipucoltam, de nem lett jobb semmi. Ehhez kéne a chip resetter? Ja, DX8400 a gép. -
Norberto008
tag
sziasztok.
Van 1 Epson sx115-ös nyomtatóm, én után gyártott patronnal nyomom, de a 3. vagy 4. patroncserémnél ugyanazzal a után gyártott patronnal, mindig ugyanazt írja ki: " A telepített tintapatron nem kompatibilis ezzel a nyomtatóval." De eddig akkor miért fogadta el ? (mindegyik patron tele van tintával). Ja és nem 1 ilyen patronnal próbáltam már.
Köszönöm ha vki megoldást tud mondani a hibára....
-
szbence
csendes tag
válasz
Stirlitz #2050 üzenetére
Sziasztok!
Már egy ideje szívok a "kedves" kis tintapatronokkal és az Epson nyomtatómmal (dx7450).
A fórumon olvasott ajánlás miatt ezPrint nevű patronokat vettem bele, 4et egyszerre cseréltem ki, felismerte a nyomtató, egy pár oldalt jól kinyomtatott(jó minőségben is).
Most meg eltelik pár nap és olyan homályosat nyomtat hogy rossz olvasni. Ezután már 4x tisztítottam a fejet és mintha még rosszabb lenne a minőség, fejbeállítást is végeztem, semmi...
Most küldjem vissza nekik, hogy minek gyártanak olyat ami nem működik rendesen?
Vagy van más megoldás? -
Osynho
addikt
Üdv!
Cseréltem patront az SX515W nyomtatómban (gyárit ezPrint-re, mindet egyszerre) és most csíkoz, meg itt-ott kihagy részeket. Pedig mikor betettem, jó volt (bár a színei eltértek a gyáritól valamelyest), aztán állt pár napot és most produkálja ezt a hibát. Nyomtató fej tisztítást csináltam, most kipróbálnám, csak Win7 alá nem megy fel a network utility, így hiába kerestettem meg vezérlőpultból, nem nyomtat. A scanner rész megy wifivel... Van vmi ötlet?
MOD: usb kábellel nyomtat és meg is szűnt a csíkozás. Remélem nem kell hetente fejet tisztítanom... Viszont kommunikációs hibát ír, mikor megniytom a kis tálca ikont és a tintaszinteket se írja ki -
lamiki
senior tag
Én amikor patront cseréltem innen rendeltem [link]
Beírod a patron keresőjébe hogy Epson és R200 és hozza a patronokat tintákat hozzá.
A 336 Ft-ost vettem hozzá, nem a legolcsóbb, de szépen nyomtat, ettől lehet sokfelé egy 100-assal olcsóbban is kapni, de legolcsóbb megtölteni, kb 7-10 ml fér bele kifogyáskor, szóval 50-60 Ft körül megtölthető/ patron -
-
lamiki
senior tag
Szerintem nem fogja.
Ha nyomtatsz vele rendszeresen pl hetente 1-2x akkor biztosan nem beszáradás lesz.
Kérj egy patroncserét, hajtsd fel a fej leszorítót, és nyomkodd meg lefelé a hiányzó szín patronját. ha nem lett jobb, akkor 1-2 szoftveres fejtisztítás szokott segíteni.
Nem ilyen, vagy hasonló alul szelepes patronod van? (A felirat a patron töltéséhez készült)
De akár még olyan is lehet, hogy a patronból kifogyott a tinta, találkoztam már olyannal, hogy a chip szerint még volt benne, de amúgy üres volt a patron, vagy akár levegő is okozhat gondot, ezt a rögzítő fülnek a patron oldalához való többszöri ütögetésével tudod megszüntetni.
Na megyek aludni, jó éjt -
Z00L
csendes tag
-
lamiki
senior tag
Papírtörlő kendővel szépen fel lehet itatni a tintát, csak arra vigyázz el ne törj valami kis műanyag bigyót, vagy ki ne akadjon valami rugó amikor oda nyomod a papírtörlőt.
A Clin ablaktisztító is megteszi.
Én a helyedben inkább nem szerelném ki, mert nem biztos, hogy többé vissza tudod szerelni, nagyon nem fontos puccba vágni. Úgy is tintás lesz tisztításkor. Csak vastagon rászáradt tinta ne legyen rajta (pl a havernak akadályozta a fej kijutását a parkoló pozícióból, mert néha nagy recsegés-ropogás közepette nem engedte el a fejet a bölcső) és ne tocsogjon lehetőleg a tintában.
-
Z00L
csendes tag
Köszönöm!
1; EzPrint. Eddig nem próbáltam ilyet G&G-ből már több kanyar elfolyt papírra a gépben.
2; Nem ipari nyomtatásra használtam sose. Havi 50 oldalnál többet nem nyomtatott. És még az első patronja félig volt, amikor vettem.
3; Azt a szivacsokat megnyomkodtam, a gumit letakarítottam papírtörlővel.
96% alkohol vagy Clin van itthon. A kocsiból nem akarok most leszívni ablakmosót.Jó valamelyik helyette?
Mod: Ezt a feleslegestintagyűjtő cuccot nem lehet tok-vonó kiszedni valahogy? Elég retek van arrafelé.
-
lamiki
senior tag
A kalibrálás úgy is csak függőleges igazítást végez, a vízszintes csíkokat nem szünteti meg.
A fúvóka ellenőrző mintázaton úgy látszik a feketéd elég maszatosan nyomtat, és a sárgából sem megy vagy 3 fúvóka. A maszatolás 3 dolog miatt lehet.
1. Nagyon rossz minőségű tinta
2. A sok ezer oldal nyomtatástól szétkoptak már a fekete fúvókák.
3. Rászáradt tinta akadályozza a tinta kijutását a fúvókákból. A tinta lehúzó gumin rengeteg rászáradt tinta van, és ahelyett, hogy lehúzná a felesleges tintát, csak bekeni a fúvókákat tinta ragaccsal. Ezt tudod orvosolni,óvatosan letörlöd a rászáradt tintát a gumi mindkét oldaláról, zöld nyári bogároldós szélvédő mosóval átitatott papírtörlővel, és a mögötte lévő filcről is itathatsz fel tintát, ha az újaiddal lazán rányomod a papírtörlőt rengeteget felszív, majd fél ív papírtörlőt összehajtogatsz, a közepére töltesz kevés szélvédő mosót, majd bekapcsolod a nyomtatót, ha a fej kimozdult kihúzod gyorsan a tápkábelt, így már tudod mozgatni a fejet kézzel. Elhúzod a fejet kicsit balra, berakod a fej alá a papírtörlőt, és finoman húzogatod jobbra-balra, ezt megismétled szükség szerint még pár ív papírtörlővel, ez lehozza ha van rászáradt tinta a fúvókák környékén.
(Középen alul ott a gumi)
Nekem két R200-asom van, az egyiknél nekem is el-el mentek a színek, a gyári patronnal, mert abban egy olyan szelep van a patron alján ami lezárja a tinta áramlást. Ezt a szelepet egy a patron alján lévő kis bütyök nyomta be, nekem a fejleszorítóban a hiányzó rugó miatt csinálta, nem bindig nyomta be a bütyök a szelepet teljesen.
Ezért bár a gyári patronok is tölthetők és resetelhetők ennél a tipusnál, lecseréltem a patronokat ITMEDIA-s utángyártottra, amiben nincsen ilyen szelep. -
lamiki
senior tag
Csak ismételni tudnám magamat [link]
Ha az adott színből nem nyomtat legalább pár pöttyöt 2-3 szoftveres fejtisztítás után akkor fejhibás, és ezen nem segít újabb 3-4 garnitúra patron sem. Ennyi tisztítástól ha beszáradás lenne a gondt akkor legalább pár fúvóka már dolgozna
Nekem megfordult már több ilyen nyomtató a kezem között, van amelyik scannerként végezte, van amelyikkel sepia beállításokkal nyomtatnak a fekete hiánya miatt, vagy színes fénymásolónak jó, mert ott többnyire nem tiszta feketével dolgozik a nyomtató, hanem a színesből keveri ki.
A legutóbbinak a kékkel volt baja, az meg egy egyetemi jegyzetek másolására és szürkeárnyalatos nyomtatására alkalmas, nagyon olcsó nyomtatóként végezte -
lamiki
senior tag
Tegyél be ide egy nem túl kis képet had nézzem azt a fúvóka ellenőrző mintázatot, meg azt a csíkozást is. Olyan nem létezik, hogy a fúvóka ellenőrző mintázatot tökéletesen nyomtatja, de mégis csíkoz.
Egy próba erejéig vedd ki a pipát a gyors nyomtatástól, ennek hatására csinálja a két irányú nyomtatást. Ha megszűnik a csíkozás akkor a kalibrációs beállítást kell egyszer normálisan megcsinálni, mert nagyon el van állítva. Addig is míg ki nem derül mi okozza a problémádat, állítsd a nyomtatást fénykép módba, és sokkal kevésbé fog csíkozni. -
Z00L
csendes tag
Üdv!
Érdeklődök, hogy javítható-e, illetve mi lehet a baja a nyomtatómnak?
Epson R200-as készülék. Azt hiszem EzPrint T048-as garnitúrával.Utángyártott tintákkal már több patront is sikeresen kinyomtattam üresre.
Most egy ideig nem volt használva, üres közeli patronokkal is állt egy darabig.Rendeltem bele új garnitúra festéket, de csíkosan nyomtat. Gondoltam beszáradt, de a beszáradt fej ellenőrzésére szolgáló kis vonalas mintákat sikeresen kinyomtatja. Szöveget nyomtatva azonban vízszintes csíkokban kimarad a nyomat. Pl nyomtató tesztoldalán a kis win logo színesben kb jó, de a fekete szöveges sorokban kihagyott csíkok vannak.
A kalibrálóval pedig jelenleg semmire sem megyek. Hiába állítgatom semmi változás.
Évente 4-5 alkalommal kellene DVD-re nyomtatnom, és feleslegesen nem vennék új nyomtatót. Köszönöm előre is a segítséget!
Ja, OS jelenleg W7, ha ez számít.
-
P100
senior tag
Szia,
Áramtalanítottad is egy időre a nyomtatót?
Én kérdésem: ugye én már hetek óta próbálom tisztítgatni a nyomtatófejem, elhasználtam 3-4 patron tintát mindegyik színből, jelenleg ott tartok, hogy a fekete kivételével mindegyik szín tökéletes, de ez a nyamvadt fekete egyszerűen nem akar megjavulni, akárhány tisztítást nyomok neki. Találkoztatok már ilyennel?
-
Mindy_
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy DX7400 (T0711-714) multim van, 3 éve zökkenőmentesen működik EzPrint utángyártottal, de tegnap besztrájkolt, kifogyott a kék (cián) patron, kicseréltem, erre kiírta az összesre hogy "A telepített tintapatron nem kompatibilis"... kipróbáltam már mindent, kikapcs-bekapcs, kivesz-berak, új gyári epson patronra kicseréltem (csak azt az egyet, mert költséges lenne mindet, főleg ha azokat se lenne hajlandó elfogadni), a gyári epsonra is ezt írja, nem reagál semmire...
Próbáltam chip resetterrel az összes patront, szintén minden módon ki be rakosgatni, de semmi újat nem mond, csak "a telepített tintapatronok nem kompatibilisek"...Van még valami ötletetek?
Eddig semmi gond nem volt, nem értem mi lehet ez a hisztije most..
Köszönöm előre is!
-
Scharnebeck
csendes tag
Üdv! Segitség kellene Epson ügyben. Epson PX650 -hez kellene utángyártott patron. Vagy TO 8O1-806 vagy TO791-796 . Egy félét már vásároltam MMC /T0791-796 de azt nem ismeri fel a gép.Olyan patron kellene ami olcsó és fel is ismer a gép. Ha valaki tud ilyet ,vagy használ amivel müzli a nyomtató légyszi irjon. Előre is kösz.
-
P100
senior tag
Sziasztok,
Arra nincs semmilyen mód, hogy akkor is tudjak fekete szöveget nyomtatni, ha csak 1 fekete patron van a nyomtatómban? (Epson RX425)
-
lamiki
senior tag
Ok
Nekem nincs CISS, csak olvasom a különféle fórumokat, és ott találkozok rengeteg CISS problémával, pl ezt is ott olvastam: Ezek szerint neked sem mindig működött
Nekem belefér az a havi 1-5 patron töltés, és nem kerül pénzbe sem, mert mindig ugyan azt a patront töltöm meg, sőt nekem jobb is a nullázás meg töltés, mert ált mindig van 2-3 fajta Epson nyomtatóm, és a családban, valamint haveri körben is az van, így nekik is én töltöm nullázom a patront.
-
Szab02
aktív tag
Kicsit későn volt este (már reggel 5kor keltem...)
Akartam mondani megfelelő chippel a ciss-t. Igen nekem is levegősödik, ha sokáig nem használom, de egy héten 1 oldal talán azért belefér. Lett rendelve még egy (nem nekem) azzal még annyi probléma sincs. Sajnálom, hogy neked nem működött (megkímél a töltögetéstől).
-
lamiki
senior tag
Szerinted ez badarság. De mi is?
Mert több valamire válaszoltam, bár ez is badarság"megfelelő típusú chippel kell megvenni a chipet és semmi gond vele"
4-5 nyomtatós fórumot olvasok napi szinten és sorra írnak olyanok kik a netről rendeltek, egy helyről garnitúrát és mondjuk láss csodát mégis a fekete-sárga vagy akármelyik más szín más márka, más chip verzió stb és nem megy vele a nyomtató, nem ismeri fel meg ilyenek.
A CISS-sel kapcsolatban sem nehéz összeszedni jó pár olyan hozzá szólást, ami már-már személyeskedéssé fajult, a forgalmazó , eladó és a vevő között, mert nem megy a CISS, összefolytak a színek, állandóan lelevegősödik, nem jó T-idommal, nem megfelelő tömítéssel O gyűrűvel szállitották a CISS-t stb. Biztos van rengeteg valaki akinek gond nélkül működik, de sok olyan is akinek nem.
-
lamiki
senior tag
376-380-as hozzászólás
Szerintem bármelyik chip reseter jó hozzá amelyik ismeri a T0711-714-es chipeket -
lamiki
senior tag
-
lamiki
senior tag
Ez ugyan nem T071x patron, hanem un Ecosaver cserélhető betétes patron, de Epsonban is van amit így kell megtölteni, alul benyomni a szelepet , felülről lassan tölteni, és úgy nem puffad fel a levegőtől.
Ennél meg úgy töltsd, hogy először kireseteled a patront, majd élére állítod, hogy a levegőztető nyílás legyen felfelé, középre benyomod a tűt vagy 3-4 cm-re (eseteg tarthatod kicsit ferdén is ha jobban kézre esik tölteni, a lényeg a levegőztető felül legyen töltés közben, mert így több fér bele) Az 5 ml-es fecskendőbe max 6 ml-t tudsz felszívni, lassan bele nyomod, ha belement mind, vagy jön vissza a tinta a levegőztetőn (ilyenkor szívj vissza 0.5 ml-t, ha kifolyt a tinta) akkor abba hagyod megtörlöd, leregasztod, és kész.
Nézd meg nem került e tinta a chipre, ha igen gondosan töröld meg -
lamiki
senior tag
patron töltés
Nem tudom, hogy megérik e ezek a tölthető patronok, nem használtam még őket soha, ha kifogyott utángyártott, azt könnyű megtölteni, meg pénzt sem kell érte adni. Vagy gumikesztyűbe töltsd, vagy majd a Chlorox fehérítő leviszi a kezedről, ha össze tintáztad.
Ált. 5-6 ml fér a patronba, a resetelés meg kb 5 mp
Új hozzászólás Aktív témák
- Megújult a PROHARDVER!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Indiában szeretnek TV-zni
- Milyen videókártyát?
- Mozilla Firefox
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest