Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bicskeyd
csendes tag
Ja azt elfelejtettem írni,hogy 10×15ős epson fotópapírra nyomtam képet(5öt) és a szinek fele elfogyott a tintaszint jelző szerint. Most minden patroncserénél fúvókatisztítást csinál automatice a gép?És ha kiveszem és ugyanazt a patront teszem vissza akkor is?Meg párszor lefutattam a fejigazítást is meg a fúvóka ellenörzést is.De nem hinném ez a néhány ábra meg négyzet amit ekkor nyomtat ki,hogy ez ette volna meg a tintát.
-
bicskeyd
csendes tag
Helló mindenkinek! Epson dx7450 -em van és most fogyott ki belőlle a gyári fekete tinta.Tavaly karácsonykor lett vásárolva a nyomtató,tehát nem igen van használva.Vettem bele Ezprint v6-os chippel patront.Beleraktam(mind a 4et) és nem ismerte fel,próbáltam kikapcsolt géppel is és szoftveresen is.Visszavittem és egyből odaadták az árát(4990ft
) még jó hogy nem ment,legalább nem szívtam meg az árával.Utánnanéztem a neten és [link] végülis ezt rendeltem meg.Nem tudom mi a márka mivel Orink hiány miatt mást adtak,de ezzel egyből ment a dolog pedig ez is v6-os chippel van. A kérdésem az lenne mivel ezek 13ml-esek a gyári meg ha jól tudom 7ml akkor a chip ami rajta van az utángyártotton az ugye nincs kapcsolatba a benne lévő tintával mint a gyárinál(valahol azt olvastam hogy a 6os chippek már a tintaszint jelzést is tudják,de ha nem ér a tintába honnan)tehát akkor most az utángyártott patront is elvileg 7ml-esnek ismeri fel a nyomtató?És ezért kell egyszer kireszetelni mert ekkor még a fele benne van? Előre is köszönöm!
-
LA_COSTE
senior tag
-
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1694 üzenetére
Pont ezt mondtam én is:" 2. nullázásra legkésőbb nem lesz benne semmi tinta"
1 nullázást jó esetben kibír, ha mégsem akkor közben kifogy a tinta, ami nem olyan nagy gond, mert legfeljebb korábban kell kicserélni a patront mielőtt a chip szerint kifogyna
A gond akkor van, ha a folyamatos használatot csak a cyan és más szín nullázásával akarná megoldani. Mert ekkor ugyan tud a feketével gond nélkül nyomtatni, és nem kell költeni a színesekre, de akkor a feketét kivéve az összes szín csontig beszárad.Annyira sóher nem lehetsz, ha csak 2x nyomtatsz 1 patronból
mikor 2 garnitúra patron árából (T0711-714), bocsánat a tiedbe olcsóbb, ezért helyesbítek, 4 garnitúra árából majdnem veszel egy 1100 ml-es tintaszettet, amivel kb 55x tudsz megtölteni egy garnitúra patront.
-
Stirlitz
senior tag
Az utángyártot patronok, legalábbis amiket én használok, 12ml-esek. Ezek miután kifogytak, pont egy resetet kibírnak, és akkor lesznek üresek. Minimális tintamenyiség marad benne ilyenkor. Szal gazdaságos. De nem kötelező utánam csinálni. Én szegény legény vagyok. Vagy csak túlságosan sóher.
-
lamiki
senior tag
válasz
LA_COSTE #1685 üzenetére
Ha csak nullázod az utángyártott patront és nem cseréled, akkor a 2. nullázásra legkésőbb nem lesz benne semmi tinta, és a fejben a cyan fúvókák be fogna száradni teljesen, és ha mégis akarsz nyomtatni akkor kínlódhatsz a fej kitisztításával.
Nem értem minek ez a spórolás, akkor megérteném ha 4-6 ezer Ft lenne 1 patron, de 4-600 Ft, sőt ha megtöltöd akkor 30 Ft/ patron. Te tudod. -
Geza26
senior tag
Hello!
Epson E20 nyomtató nem ismeri fel a gyárilag adott fekete patront! (Eddig felismerte, tegnap este óta nem!) Tud rá valaki megoldást? Köszönöm!
-
LA_COSTE
senior tag
Hello!
Nekem egy Epson Stylus SX400 típusú multifunkciós készülékem van.
A cián színű tintapatron kifogyott (eredeti, T0712) és azt szeretném megoldani -mivel csak fekete színben szoktam nyomtatni-, hogy ne kelljen újat venni. Megoldható-e így a dolog és milyen módszerrel? Vagy újat kell vennem, hogy továbbra is nyomtathassak? -
lamiki
senior tag
válasz
masodiklepes #1682 üzenetére
A chip nullázó nem kell hozzá, hogy nyomtatni tudj az utángyártott patronnal, de még akkor is jó szolgálatot tesz, ha nem akarsz patront tölteni, hanem csak teljesen kifogyasztani a patronokat, ugyan is elég sok tinta benne marad az üresnek látszó patronban, akár 50-100 %-al többet tudsz nyomtatni így egy patronnal. Kifogyás után csak kiveszed, reseleted a chipet rajta, és visszarakod, nyomtatsz tobább míg ki nem kopik belőle a tinta.
Tölteni meg nem olyan bonyolult, mit amilyennek gondolod: -
kircso13
senior tag
válasz
masodiklepes #1682 üzenetére
webaruhaz.hu
itt a 4 szint kapod meg 1600Ft éert! Én itt rendeltem és nagyon korrektek voltak! Ha a nyomtatód nem ismeri fel a patront akkor visszaküldöd és levásárolhatod az értékét!
-
masodiklepes
csendes tag
Üdv!
Hasonlókat tapasztaltam, mint az 1596. hsz-ban olvasható.
Epson BX300F ketyerém van, az eredeti kezdőcsomag kifogyta után utángyártottra cseréltem, és természetesen először a feketét, mert az fogyott ki először, és csak később a színeseket. (Kb. 10 éves HP Officejet nyomtatómhoz szokva ilyen szintű faxnizásra nem gondoltam, hogy még a színeket is egyszerre kéne cserélni, pedig egy-két dolognak utánanéztem.) Mikor az első csere után elkezdett nyomtatni az utángyártottal, megnyugodtam, de úgy látszik, korán. Egy keveset nyomtat a festékkel, aztán közli, hogy nem ismerhető fel, és cseréljem.
Tovább folytattam a tájékozódást, és most a következő kérdésem van:
Ha a nyomtassolcson.hu-ról veszek ilyet, az jó lesz-e? Ez gondolom V6-os chippel van, úgy értelmezem, az a jó. (Egyébként amit most használok/használnék, annak a tasakján ilyen jelzés nem is volt, csak a kibontott patronra van ráírva, hogy V5.)
Ha veszek ilyen packot, akkor ahhoz már nem kell kisütögetés meg chipnullázó meg szoftveres meg kütyüs nullázás/sütés(-főzés)?
Ha kell, akkor (viszonylag) pontosan mi? (Átnéztem sok fórumot meg leírást, csak amikor az ember olyannal szembesül, amivel még sose, akkor nem mindig egyértelmű számára a sok új információból a lényeg.)
Tudom, hogy a töltés még olcsóbb, mint utángyártottakat venni, de egyelőre utángyártottakkal szeretném megoldani a meglehetősen égető és zsebbevágó nyomtatási problémámat, a töltögetéssel még várok, míg felbátorodom a témában.
Előre is kösz a válasz(oka)t!
Üdv
ml -
lamiki
senior tag
válasz
corners #1679 üzenetére
Ha kamrás kialakítású, akkor vissza szívod a tintát belőle amennyit tudsz, aztán addig töltöd vízzel amíg kitisztul.
Ha szivacsos, akkor sokkal nehezebb lesz, pláne sárga színél, a kék hamarabb jó lesz, bár ki tudja, még nem próbáltam szivacsosnál, elvileg többszöri vízzel feltöltés és kiszivattyúzás után felhígúl a tinta, és előbb utóbb eltűnik a fekete, de, hogy mennyire lesz tökéletes, azt nem tudom, lehet sosem, mert marad valamennyi fekete a szivacsban és elviszi a színt. -
corners
csendes tag
Ha a színes patronokat feketével töltöttem fel, kilehet valahogy tisztítani, hogy újra színesek legyenek?
-
lamiki
senior tag
válasz
Margonca #1677 üzenetére
Szerintem jó lesz az, de ha mégsem, akkor meg lehet próbálni más gyártó V6.0-ás patronját, amíg meg nem leled az igazit, mert úgy hallom nem minden márkát szereti minden nyomtató.
A nyomtató beállításánál ha van olyan lehetőség, hogy a drivert netről frissítse, még véletlenül sem engedd meg neki, mert onnantól csak a legújabb utángyártott patronokat fogadja el, vagy még azt sem, várhatsz rá amíg kijön a V6.1 chip, vagy V7. -
Margonca
csendes tag
Hali
Tudnátok nekem segíteni? Vettem egy px710w nyomtatót és azt szeretném kérdezni hogy milyen utángyártott patront lehet vele használni? Egy ismeröeöm már hozott bele orink-et mind a 6 szint to801-806 bele is tette hogy próbáljam ki, nem ismerte fel . Aztán vissza tetettem vele az eredetit mire a nyomtató félig üresnek érzékeli pedig majdnem tele voltak.Szóval most nem tudom hogy mi van? ha esetleg meg tudnátok mondani hogy mien patron jo hozzá és hol lehet szerezni azt megköszönném.
-
kjany
tag
Tudom, hogy ez Epson topic, de mivel itt nagy a forgalom belinkelném ide is a problémámat [link], hátha tud valaki megoldást, vagy megbízható szakit ajánlani.
-
maxxum120
csendes tag
válasz
mr_ricsi #1655 üzenetére
Van egy öreg HP PSC2210 masinám , beszáradt 56-57 patronokkal vettem .
A patronokat egy hétig úsztattam kólásüvegben tacskó ablakmosóban , levegővel utána kifújattam a bogároldót , telenyomtam tintával !
A nyomtató szépen működik , a Vaterán nem kaptam volna meg 500 ért ha működött volna . -
mr_ricsi
veterán
"Megkerestem már, mert úgy emlékeztem régebben más volt a véleményed:"
Igen, csak időközben jött pár Canon nyomi, amelyeknek a fekete fúvókáit kellett volna kipucolni, és a Tacskósnak beletörött a bicskája.A kinyomtatott lap elvileg G&G Canon feketével van bepiszkolva. Beszereztem párféle fekete tintaoldót, most azokat próbálgatom ki. Ha nem válnak be, akkor jön a maró anyag, csak be kell lőni azt az összetételt, ami már nem káros a fejre.
-
Stirlitz
senior tag
válasz
mr_ricsi #1664 üzenetére
Én a fékfolyadék összetevőinek feladatai felől közelitettem a témához. És ezek alapján jogosan kérdezhettem, mit vártál a fékfolyadéktól? Az tintát nem fog oldani, mivel a glikol származékok pontosan a viszkozitás miatt vannak benne, nem pedig oldószerként. Az autófényezést, pedig egy másik összetevő marja a fékolajból, aminek ráadásul számtalan keverék összetétele lehet. Ez erősen gyártó és kategória függő.
Az alkoholnak pedig adj egy esélyt. Gyógyszertárba be, kis alkoholal ki, és a szokásos fecskendős mosogatás. Ha valóban csak beszáradás volt a hiba, 15mp öblités elég neki. Több nem kell. Saját tapasztalat.
A kérdésemre várom a választ. Milyen eredményeket kaptál a "titkos" szerrel, kipróbáltad nyomtatófejen?
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Stirlitz #1661 üzenetére
"Szal fékfolyadéktól mit vártál?"
A nyomtató tinták tartalmaznek monoetilén-glikol-t (fagyálló), és a polietilén-glikol-t (fékfolyadék) is. A fékfolyadék pedig kiválóan oldja az autók fényezését, például. Már csak az utóbbi miatt is érdemes volt kipróbálnom.
"Glikol alapú fékfolyadék van csak már forgalomban. Ezek pedig oldószerként nem tartalmaznak alkoholt."
Az alkohol molekulában egy db -OH gyök van, a glikolban pedig 2. Emiatt a többértékű alkoholok közé sorolják, mint pl. a glicerint is.Egyébként az oldást kipróbáltam mindkétféle glikollal, valamit etil- és isopropil alkohollal, és vízzel is, de egyik sem oldja a tintát.
Emiatt pedig én nem értem, hogy mit akarsz folyton az alkohollal.És az iparban van egy csomó olyan vízzel higítható festék vagy ragasztó, ami száradás után már vízálló. Emiatt egyáltalán nem triviális, hogy a beszáradt vizes tintát feloldja a víz.
-
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1658 üzenetére
Én sem
Ahány gyártó, annyiféle, akár teljesen eltérő összetétel, a múltkor amikor volt pár üzenetváltásunk mr_ricsivel ebben a témában, akkor utána néztem ennek, elolvastam pár biztonságtechnikai adatlapot. A szappanos adalék anyag meg szerintem csak segíti a csonttá száradt tinta oldását.
Köztünk nincs vita, és nézeteltérés sem. -
lamiki
senior tag
válasz
mr_ricsi #1659 üzenetére
Tényleg nem oldja
Amit küldtél képeket, csak azt bizonyítja, hogy azt a fajta (talán pigmentes?) fekete tintát nem oldjadja, az Epson pigmentes, és univerzális tintákat ellenben igen, és főleg a a rászáradt tintaragacsoknál oldódik jobban a tinta mint a sima vízben.A titkos folyadékod meg inkább csak valami fehérítőt tartalmaz és nem oldószert, mert nem feloldotta a tintát, csak elhalványította, amit pl a Clorox is megtesz, csak ettől erősebben.
-
Stirlitz
senior tag
válasz
mr_ricsi #1659 üzenetére
Etilén-glikol.......... Glikol alapú fékfolyadék van csak már forgalomban. Ezek pedig oldószerként nem tartalmaznak alkoholt. A ricinus olaj alapú fékfolyadékok tartalmaztak oldószerként alkoholt. De ezek a termékek a hajdani SZU-ban gyártott cuccok voltak, jellemzően az 50es években kisérletezték ki őket. Szal fékfolyadéktól mit vártál? A titkos cuccod pedig, úgy tűnik a papírt erősen elsárgitotta, (visszavonva, rosszul láttam, csak a tinta sárgult el) tehát erős kémiai reakció van. Túlélte ezt nyomtatófej? Mi a tapasztalatod vele?
-
lamiki
senior tag
válasz
mr_ricsi #1655 üzenetére
Megkerestem már, mert úgy emlékeztem régebben más volt a véleményed:
[link]
http://prohardver.hu/tema/patronutantoltes_topic-minden_amit_a_patronok_utantolteserol_tudni_kell_tapasztalatokkal/hsz_297-297.htmlNe vedd kötekedésnek, mert nem annak szántam, amennyire megtudom ítélni, szinte mindig hasznos, és célravezető válaszokat adtál a felmerült problémákra.
Én csak azért alkalmazom a szélvédő mosót, mert használ, és olcsó, és az Epson pignemtes tintákat is szépen oldja, a gyári patronnal beszáradt nyomtatókat is sikerrel kitisztítom pár ml szélvédőmosóval, az olyanokat is amit már ki akarnának dobni a kukába, vagy eladnak alkatrésznek.
-
mr_ricsi
veterán
"És pont annyira oldja, vagy jobban, mint az a tisztítófolyadéknak nevezett valami, "
A gyakorlat nem támasztja alá az állításod:
Tesco bogároldós nyári zöld szélvédőmosó folyadék:
Ezeknél láthatóan nincs semmiféle tintaoldó hatás.
És amelyeknél van (növekvő sorrendben):Ecet (a hatás hosszabb idő eltelte után jelentkezett):
(A Tintaoldó1 azonnal oldotta a tintát, de gyorsan el is múlt a hatása. Ezt a leírása szerint patronba töltve kell alkalmazni. A Tintaoldó2 először csalódást okozott, de néhány perc múlva jelentkezett a hatás. Ezt tálkába kiöntve, és a patront beleállítva kell használni.)
-
Stirlitz
senior tag
Lamiki nem vitázni akartam. viszont az tény marad, hogy az összes kereskedelemben kapható gépjármű szélvédőmosó folyadék tartalmaz alkoholt. (persze lehet kapni anélkül is a nagyon olcsót, de az annyit ér, mintha feltöltenéd az ablakmosó tartályt, és öntenél hozzá autósampont egy kupakkal) A nyári kis menyiségben, a téli pedig sokkal nagyobb koncentrációban, hogy a fagyáspont alacsonyabb legyen. És jó még nyomtatófej tisztításra a Clean univerzál ablaktisztító folyadék is. Az is tartalmaz alkoholt, hogy az ablaküveg szép tiszta, foltmentes legyen. A vízbázisú tinta oldószere pedig alapból a víz. A szélvédőre felkenődött és az erős napsütésben odasült bogáré pedig a bogároldónak nevezett adaléké. Az pedig egy szappanos anyag. A kereskedelemben kapható nyomtatófej tisztító folyadék, pedig nem más, mint alkohol erősen hígítva desztiláltvízzel.Mert ugye nem a bogároldóra és az illatosító anyagra van ott igazából szükség. (még mielött kérdezné valaki, szervizben dolgozom, és minden anyagnak, így az ablakmosónak is van biztonsági tanúsítványa, ami a termék csomagolásán lévő adatlappal együtt minden összetevőt azonosít) Off vége
-
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1656 üzenetére
És pont annyira oldja, vagy jobban, mint az a tisztítófolyadéknak nevezett valami, amiből 30-50 ml-t adnak 600-1000 Ft-ért, vagy még drágábban különböző számtech. boltokban, és az összetétele persze nincs rajta feltüntetve, max. annyi van ráírva, hogy Tisztító folyadék.
A sima víztől azért jobban oldja, mossál le egy szélvédőt sima vízzel, ami tele van ragadva bogarakkal, és nézd meg az eredményt, mennyire tiszta, vagy mázgás a szélvédő, menyire könnyen, vagy nehezen oldja fel a rászáradt dolgokat.
Nem passzióból adják hozzá a különböző adalékanyagokat hozzá a desztillált vízen kívül.Mivel több tucat beszáradt nyomtatót sikerült már vele sikeresen kitisztítanom, köztük olyanokat is amik évek óta patron nélkül száradtak,ezért nekem már bizonyított, más meg azzal tisztítja ki a nyomtatóját amivel csak akarja, és annyit fizet az általa favorizált csoda folyadékért amennyit csak akar. Mindenkinek szíve joga.
-
Stirlitz
senior tag
válasz
mr_ricsi #1655 üzenetére
De oldja. Pont anyira, mint a sima víz. Csak ez habzik is. (2 ismerösöm pedig gyógyszertári alkoholal mosogatja a fejet. Az egyik Canonos a másik Epsonos ismerös. Én is kimostam vele a fejet, amikor megvettem az Epsonom, semmi baja nem lett töle. Nem buzditok senkit semmire, én úgy gondolom, itt a hangsúly az óvatos átöblitésen van.)
-
lamiki
senior tag
válasz
corners #1651 üzenetére
Q&Q az nem valami óra márka?
Én csak G&G márkájú patront ismerek, ami jó, csak olyan 600-1200 Ft/patron az ára a T0611-614-es patronjainak, más márkából 250-300 Ft/patron áron is kapsz mindenfelé.
Ha tölteni akarod, majdnem mindegy, mert az első kifogyás után úgyis a saját tintádat töltöd bele.
Két dolog számít, az ára, és jól tölthető legyen, a fóliás oldalúak amelyek hasonlítanak az Epson gyári patronjának kialakításához, azok sokkal nehezebben, macerásabban tölthetők.
Az a legjobb amelyiknek a tetején 2 lyuk van, középen egy töltő, és az egyik szélén egy levegőztető, ezek pár mozdulattal megtölthetők, az előbbinél meg kell tüzesített szike a patron tetejéből kivágni egy pici darabot, és egy hegyes vékony szeg átszúrni a patront a megfelelő helyen.. -
lamiki
senior tag
válasz
corners #1648 üzenetére
A HA-1000 jó az utángyártott patronok reseteléséhez is, csak azt írják nem garantált, lehet van olyan gyártó terméke amit nem resetel, de én még nem láttam olyat. Az itmediánál, vagy vaterán is beszerezhető 1800 Ft körűl + posta, a típus nem lényeges, mert a T711-714-esnél régebbi 7 érintkezős patronokhoz elméletileg mindegyik jó.
QE868 azért jobb választás, mert az reseteli a régebbi és az újabb patronokat is. -
corners
csendes tag
Sziasztok! Hol tudok venni, és milyen fajta chip reseter kell t0611-14 es utángyártott patronokhoz? Printymaxon néztem Maxxum120 tanácsára, de nincs. Itmedián azt írták nem jó a HA-1000 utángyártott patronokhoz. Aki használ ilyet, lécci írja már le,milyet, és hol lehet beszerezni, köszi!
-
lamiki
senior tag
válasz
Tommi000001 #1645 üzenetére
Azért pontosíthatnád kicsit, ha fúvóka ellenőrző mintázatot nyomtatsz nem nyomtat semmi pirosat? A többi szín tökéletes?
Ha csak kis része nem dolgozik a fúvókáknak akkor még meg lehet próbálni 1-2 fejtisztítást, ha sok kihagyás van benne, akkor nyomj a fejbe 1-1 ml nyári zöld bogároldós szélvédőmosót fecskendővel, (a fecskendő végét rászorítod a csonkra, ha ügyes vagy nem spriccol,mellé semmi sem) lassan, óvatosan, de csak abba a csonkba ami csíkoz, ezt megismétled max. 2-3-szor pár perces szünetekkel.
Előtte beraksz a fej alá fél ív összehajtogatott papírtörlőt, hogy feligya a szélvédőmosót. ( Bekapcsolod a nyomtatót, ha kimozdul a fej kihúzod a tápot, ekkor mozgatható a fej, be lehet tenni alá a papírtörlőt.
De csak óvatosan, mert ennek a típusnak nagyon érzékeny a fej, a túl nagy nyomás átszakíthatja a kamrákat, és akkor kampec, lett egy scannered. -
maxxum120
csendes tag
válasz
Tommi000001 #1645 üzenetére
Szia !
Van két lehetőség , a könnyebb a kuka !
A nehezebb : olvasás a fórumon , és tacskós nyári szélvédőmosó !
Picit macerás de 90 % hogy megjavul a masina ! -
Tommi000001
aktív tag
Helo Epson dx3850 es em van...
Pobélma:új patronnal sem akar igazi piros színt nyomtatni ,,2 fej-tisztítás után sem....Van valakinek jő ötlete??
Üdv
Tomi -
maxxum120
csendes tag
Hali mindenkinek !
Nem csak a Vatera létezik , a Tesz-vesz honlapján rábukkantam újra a printymax-ra .
Ott 2890-ért hírdeti a nullázót , de a jutalék árát ráterheli a postaköltségre .
Beszéltem velük telefonon , ha valaki hívja őket és nem az aukciós oldalon vásárol 500 Ft-ot megspórolhat .
Akit érdekel : printymax.hu . -
Stirlitz
senior tag
válasz
öregrocker #1638 üzenetére
Én hardver hibára gyanakszom, és nem tudok rá megoldást.
-
Stirlitz
senior tag
Ne, csak a Vaterán nézelődj! Itmedia, Printymax és sorolhatnám még. Google jó barát...
-
mkRoland
senior tag
válasz
Mike1987 #1634 üzenetére
Ha kifogyott, nem. Azt kell hinnie a nyomtatónak, hogy mindegyik patronban van még festék, különben nem enged nyomtatni (ez akkor idegesítőbb, ha kifogy a magenta, és te csak feketét nyomtatnál, de nem engedi). Az üresedés előtt (kb. 1/5-nél - elvileg) felajánlott egy választást a nyomtató a fekete patron kímélésének érdekében, hogy kikeveri a többi színből, ha nagyon fogyóban van (de ha már kifogyott, nincs mit tenni - cserélni kell, vagy resetelni (ha nem eredeti)).
-
mkRoland
senior tag
válasz
zpalmai #1633 üzenetére
Epson Chip Resetter
Én most rendeltem a vaterán (mindenképpen t071x-el kompatibilis kell)!
Ha megérkezik, kipróbálom, bár itt a többieknek van pozitív tapasztalata (lamiki, stirlitz).
Sajnos ez egy újabb beruházás, annak a beszerzése nélkül nem lehet megcsinálni. De ez állítólag kb. 1000x használható. És ne dobd ki a nyomtató által üresnek hitt patronokat! Légmentesen lezárni, és fénytől, hőtől védve tárolni. -
Mike1987
csendes tag
Sziasztok!
Nekem annyi kérdésem lenne, hogy Epson SX105-ös nyomtatóból kifogyott a Fekete festék, de a maradék 3 festékből még van. Belehet-e állítani úgy a nyomtatót, hogy ilyenkor esetleg a 3 színből keverje ki a Fekete színt?
-
zpalmai
csendes tag
Sziasztok,
Tudom, hogy valahol már leírta valaki a megoldást, de nem nagyon van lehetőségem két kisgyerek mellett végigolvasni 1600 hozzászólást. Valaki tud nekem segíteni, hogy a dx7450-es nyomtatóm chipjét hogyan kell nullázni? Annyira dühít, amikor kicserélem a patront, hogy még legalább félig van töltve, és ő már azt jelzi hogy tök üres. Folyamatosan dobom ki a pénzt az ablakon.
Ha valaki tud nekem segíteni, azt megköszönöm.
Üdv.
-
mkRoland
senior tag
Én innét rendeltem a legutóbb, a 9 patron (3x t071 + 2x t072 + 2x t073 + 2x t074) 3960-ba kerül (440/db); ezPrint gyártmány, 6. generációs chippel. Eddig mindennel meg vagyok elégedve (oldalon fellelhető infók, rendelés menete, fizetési módok, szállítás gyorsasága, kompatibilitás, minőség).
-
lamiki
senior tag
Találtam egy újabb patron forgalmazót is, ott van a legolcsóbbak között, ismeri valaki?
Milyen márkát árul, mennyire gyors, megbízható stb [link] -
lamiki
senior tag
válasz
mkRoland #1629 üzenetére
Értem, nem volt dolgom még V6.0-ás EzPrinttel, a V5.1-es még kemény műanyag, házas, és jól tölthető volt, amiből nekem folyt a tinta, az nem tudom milyen márka volt, és ráadásul a T0611-14-es (pl DX3800-4800-ashoz való sorozat) volt.
Amúgy annyi fajta patron kapható, és annyi fajta chippel, hogy csak na, a minap kaptam egy rakás üres T0711-714-es patront, és abban volt annyi féle fajtájú, kialakítású,és különféle chippel szerelt változat, hogy még én is elcsodálkoztam.
Közben találkoztam olyan kamrás kialakítású (nem szivacsos, mert lötyög benne a tinta), patronnal is ami egy határig nagyon jól tölthető (6-7 ml), ám ha ettől többet nyomok bele, akkor elkezd alul folyni, és kb majdnem kifolyik belőle annyi tinta mint amit bele nyomtam. Persze a márkáját ennek sem tudom, mert nem nagyon divat feltüntetni -
mkRoland
senior tag
Így igaz. De a Te töltéssel kapcsolatos hsz-dben volt szó egy olyan, nehezen tölthető utángyártott patronról, amelyiknek az egyik oldalon nejlonfólia van, a műanyagon meg csepp alakú kivágás. Na nekem a kék és a magenta ilyen, a másik kettő meg csak műanyag. Egy helyről, egyszerre voltak rendelve az összes egy szállítmányból származik, mégis külsőre különbözőek, de gyártmányra ezPrint, a chip pedig mindnél v6.0. Ha emiatt a hártya miatt kifolyik a beletöltött tinta, akkor átmegyek Orink-ékhez.
-
lamiki
senior tag
válasz
mkRoland #1627 üzenetére
Amúgy ha tölteni akarod, akkor mindegy a patron márkája nem?
Csak az első töltésig számít milyen tinta van benne, utána a saját tintád minősége számít.
Aztán már csak az a lényeg, hogy jól, és könnyen tölthető legyen, megmaradjon benne a bele nyomot tinta, ne follyon ki belőle bele a nyomtatóba. -
lamiki
senior tag
válasz
mkRoland #1625 üzenetére
Abba nem tudsz belepiszkálni másoláskor milyen minőségben nyomtasson, szerintem a kb szöveg és kép beállítást használja.
Ha sima szöveget nyomtatsz akkor is inkább a szövegés kép beállítást használd, az nem olyan sokkal lasabb, de jobb minőségű, alig "szőrös", bár sokak szerint ez a szőrözés az nyomtatógyártó bosszúja a nem gyári patront használókon. Többek szerint ha a driver észleli, hogy nem gyári patront használsz kicsit elrontja a nyomtatást, én nem tudom, hogy ez tényleg így van e. Majd ha lesz pigmentes tintám meglátom szebben nyomtat e másoló papírra.
Epson pigmentes tintát meg lehet vásárolni, és akkor megszűnik a szőrözés, 1 liter 6200 Ft a printmaxnál, és az 1 litert kérheted úgy is, hogy pl 400 ml pigment fekete és 3*200 ml nem pigmentes (Epson for Use) színes tinta.
Vagy most küldenek 50 ml-es termékmintát egy olcsóbb pigment fekete tintából, majd megnézem milyen lesz. -
mkRoland
senior tag
Hogy ne csak OFF-oljak:
Ha a dx7400-mal szöveg minőségben nyomtatok nagyon csúnyán maszatos lesz a kép (gondolom a gyorsaság rovására áldozza a minőséget, ami az ezPrint utángyártott patronnál így mutatkozik meg). Ha kissé pontatlanul fejezem ki magam: szőrösek a betűk, vagy valami hasonló szakszó. Józan paraszti ésszel ezt annak tudom be, hogy túl sok tintát nyom ki a fejből, ami így nem áll meg egy helyen, hanem a papírlap mikroszkópikus réseibe beszivárog, így rontva az összhatáson (gondolom az eredeti Epson patron viaszos tintája megmaradna egy helyen). Ha azonban fotó vagy legjobb fotó minőséget választok, akkor rengeteget javul a helyzet (feltételezem, ilyenkor kisebb tintacsepekkel operál), a sebesség rovására (ki hitte volna....). (A nyomtató beállításainál (hogy kizárjam a színes patronok bekavarásának kockázatát) minden esetben beikszeltem a "Csak fekete tintával" pontot.) Ha gépről nyomtatok, ez nem gond, mert alapértelmezettként beállítottam a fotó minőséget. Na de ha "fénymásolok" PC nélküli módban akkor természetesen a nyomtató nem erőlteti a fotó minőséget. Van erre mód, hogy megváltoztassam (a sebesség másodlagos szempont)? SSC (még) nincs a nyomtatómhoz.
Tű, fecsi, gumikesztyű nem akadály, OMSz-nál dolgozok (NEM METEOROLÓGUS VAGYOK! A MÁSIK OMSZ!). -
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1623 üzenetére
Igen az Itmediás is jó tinta tanúsíthatom, a haver most vett belőle 400 ml-es tintaszettet 3000 Ft-ért,csak olyan nagy béna fecskendőket adnak hozzá, és a tűk sem hegyesek, hanem tompa végűek, de ez nem nagy gond, mert 30 Ft-ért vesz az ember fecskendőt+vastag tűt a gyógyszertárból.
-
Stirlitz
senior tag
válasz
mkRoland #1619 üzenetére
Ha neked bejött az ezprint, használd nyugodtan. De sokaknak meg nem. Én Orink patronokat használok, legnagyobb nyugalomban. Nagyon egyszerű őket tölteni is. Takaró matrica felhajt, kis gumidugó kihúz, és simán beletöltök 12ml festéket. Amikor üresnek jelzi a nyomtató, akkor resetelem és nem töltöm. Következő alkalommal amikor üresnek jelzi, ismét töltök bele 12ml festéket és resetelem. aztán mikor megint üres csak reset, és így tovább és így tovább
Itmedia-nál kapsz festéket utántöltéshez, jó az, meg vaterán meg tesz-vesz-en, meg ezer helyen kapni. Én tescosat használok épp, mivel maradt a lexmark nyomtatóhoz való, az is jó. De végül is bárhol is veszel festéket, majd ne felejtsd el színkalibrálni a nyomtatód.
-
lamiki
senior tag
válasz
mkRoland #1621 üzenetére
Igen a scannelés mindig torzítja a színeket, a kinyomtatott kép mindig jobban hasonlít az eredetire, mint a scannelt , nekem is kékesebb lesz, gondolom a csúszkákkal való játszadozással ezen is lehet javítani, mint a nyomtató színhelyességén is.
Tintát meg most rendeltem a printymax.hu-tól 4800 Ft az Epson for USE 1100 ml-es tintaszett, én meg vagyok vele elégedve, fél litert már eltöltögettem belőle különféle Epson nyomtatókba.
-
mkRoland
senior tag
Ahogy az előbb megígértem magamnak, itt vannak a képek:
eredeti
nyomtatott-scannelt.
Élőben a nyomtatott kép kevésbé kékes-zöldes, színekben majdnem tökéletesen élethű... (azt hiszem, a scanneremre ráférne egy kalibrálás.) A képet az A/4 fél oldalára nyomtattam (A/5). Köszönöm Lamiki-nek is! -
mkRoland
senior tag
Ez gyors válasz volt, köszönöm Stirlitz!
Van erre külön téma, de ha már itt vagy: milyen tintát ajánlasz (4 patronos: Cyan, Magenta, Yellow, Black)? Most gyári beállításokkal szerintem gyönyörűen nyomtat az ezPrint a LIDL-es A4-es AGFAPHOTO Premium Glossy vízálló papírra, és azonnal szárad (mindjárt töltök fel egy scannelt képet, a 96kbps-es netemmel); ha jól tudom, te Orink-et használsz (vagy valami hasonlót -> kipróbálnám azt is, de ha már bevált az egyik, maradok annál). -
mkRoland
senior tag
Köszönöm a válaszokat. Eddig kinek mennyit bírt ki a resetelő (egyáltalán volt-e már olyan, hogy meghalta magát; kb. 1000 resetet írnak -> gondolom ezután csak egy elemet kellene benne cserélni, de az macerás)? Melyik patront nem sikerült nullázni?
-
Stirlitz
senior tag
-
mkRoland
senior tag
Köszönöm, olvastam a termékleírást, de bíztam benne, hogy a forgalmazó csak nem próbálta ki fejjel lefelé belerakni a patront (meg azt írják, hogy 7-tűs, a patron meg 9-es, de a +2 tű nem abban vesz részt)... De akkor az úgy bukta. Keresgéltem az általatok ajánlottakat, de nem találok. Az itmedia-nál nem tudom, mikor lesz megint, de van yxd a vaterán. Akkor ezPrintes t0711-12-13-14 v6-tal az okés, ugye (leírást tudok olvasni, személyes tapasztalat érdekel)?
-
lamiki
senior tag
válasz
mkRoland #1607 üzenetére
A resetelő kinézete kb. megegyezik, de a rajta lévő chip más, ha elolvasod a leírást amit belinkeltél, akkor magadnak is megválaszolhatod a kérdést.
A T0711-714-es patronokhoz nem jó a HA-1000-es, ahhoz pl a QE868-as jó, a printymax.hu-tól is tudsz ilyet rendelni, vagy lesz YXD-968-as az Itmediánál is előbb utóbb. -
mkRoland
senior tag
Sziasztok!
Itt ugyan már feltettem a kérdést, de ebben a topicban is van erre utaló hsz, úgyhogy megismétlem önmagam: lamiki azt írta, hogy a 9-pines (t071x) patronokat úgy kell nullázni a 7-pines eszközzel, hogy fordítva teszem rá. Müxik ez vajon a fent említett típusú, v6.0-s utángyártott chipes patronokkal is, ha az eszközöm egy HA-1000-s? Köszönjük a választ (gondolom Krisz79 is hasonlóra kiváncsi)! -
Krisz79
őstag
Epson sx 100-hoz milyen a resetter tipusszáma?
Illetve a Dx3850-em még mindig vihető.
Köszi. -
lamiki
senior tag
Chip nullázása: [chip nullázóval]
A gyári T0711-714-eseket tölteni és nullázni macerás. -
maxxum120
csendes tag
A patronokat nem tudod nullázni az ssc-vel , az csak a nyomtatóhoz használható .
Vegyél máshonnan patront , és szerintem menni fog a masina .
A patron nullázáshoz chip nullázó kell ami nem egy progi hanem kézzel fogható eszköz .
Ha olvasod a fórumot mindent megtalálsz , már sokszor ki lett vesézve ez a dolog .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Megérkezett az Android 15
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Revolut
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest