- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autóhifi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nyáron jönnek a gyártói DGX Spark verziók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
_Smooth #35757 üzenetére
YT addon létezik, gondolom OE-re is felmegy.
-
Celtis
veterán
válasz
_Smooth #35682 üzenetére
Pedig milyen szép a marketingje. De mielőtt ráhúznánk a kábelre a vizes lepedőt, érdemes lenne tesztelni egy másik USB tápforrással. (legalább fél amperes telefontöltő vagy PC USB port). Ha azzal is ott a szivárvány, akkor ez a kábel is ugyanolyan ócska. (Ha vastagabb vezetőből is van a kábel, a 2m hossz ronthat az ellenálláson.)
-
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #35682 üzenetére
Ok, közben megtaláltam:
As usual you can override the behaviour in config.txt if you understand the risks:
avoid_warnings=1 removes the warning overlay.
avoid_warnings=2 additionally allows turbo when low-voltage is present.Nem hiszem, hogy szükségem lenne a turbo módra... jelenleg is szépen megy, csak néha kicsit zavar a szivárványos logó.
-
Celtis
veterán
válasz
_Smooth #35205 üzenetére
Amit ajánlottam az kizárólag azt akadályozza meg, hogy a Pi bekapcsolja a TV-t. Minden más CEC funkció működni fog. Azt is érdemes kikapcsolni, hogy a TV leállításakor leálljon vagy sleepbe menjen a Pi. (Megtalálod a menüben) Ugyanis kikapcsolni még lehet, de utána nekem csak tápelvétellel éled újra a Pi.
Ha a TV-d bír 0,4A-t és a Pi-ben csak egy SD van, akkor az ajánlott kábellel a színes négyzet el fog tűnni.
-
Celtis
veterán
válasz
_Smooth #35201 üzenetére
Az alacsony táp kárt nem tesz, de bizonytalan működést, instabilitást okoz.
Azt honnan veszed, hogy leáll a kütyü? Ha meg leáll, akkor mitől kapcsol be a TV elindításakor???Én azt gondolnám, hogy a TV kikapcsoláskor elveszi a tápot az USB aljzatról. Akkor viszont hogyan kapcsolná be a Pi a TV-t?
Ha mégis az történik, hogy a Pi a TV kikapcsolása után is áram alatt van és valami miatt újraindul, és ekkor bekapcsolja a TV-t, akkor a megoldás
- A Kodi CEC konfigurációban (Beállítások /rendszer/perifériák/CEC adapter) kivenni a pipát a Kodi legyen alapértelmezett kezdésnél, illetve bekapcsolás a Kodival együtt részben ne legyen semmi beállítva.
- az SD kártyán lévő config.txt fájlban a HDMI_IGNORE_CEC_INIT -et 1-re kell állítani. Ez a fájl megosztáson is elérhető a /flash folderben. -
Celtis
veterán
válasz
_Smooth #35191 üzenetére
A PI magában bőven fél amper alatti áramot vesz fel. Ha tud ennyit a táp (a legtöbb telefontöltő is lead ennyit), akkor nem a tápcsere a megoldás.
Nemrég sokat játszottam vele és a mérések alapján egyérteműen kiderült, hogy ha egy átlagos telefontöltő micro USB kábelt használok, akkor azon esik a feszültség, akár fél volt is. Volt itthon vagy 10 különféle töltőkábel, mind rossz volt. Egyiket szétvágtam kimérni, és nagyon magas az ellenállása. -
Patice
nagyúr
válasz
_Smooth #34143 üzenetére
"Megjelenítésre nem elegendő a Pi2? (mint második HTPC)"
De.
Zyxel NSA325v2 kb. 30-ból megvan lemezek nélkül. Ajánlott NAS. Ezeknek meg az a dolga, hogy mindig menjen, keveset fogyaszt, annyit meg meg is spórolnál az áramon, mert más eszköz meg kevesebbet menne.
Több média eszköz kiszolgálása tartalommal már inkább NAS-t igényel.
-
Patice
nagyúr
válasz
_Smooth #34135 üzenetére
Szerintem egy NAS nem lenne rossz megoldás a tartalommegosztásra, bár tény, hogy plusz költség.
Ahogy látom az aláírásodban (gondolom az van) a jelenlegi HTPC-d nem eszik túl sokat, így az akár fájlszerverként is működhetne. NAS vásárlás előtt kipróbálnám ezt a vonalat, hogy mennyire működőképes.
A hálószobai, nemokos TV-hez tényleg kellene egy egyszerű, hálózatos médialejátszó. Erre a Málna (főleg az újabb 2-es változata) tökéletesen alkalmas lenne OpenELEC-kel. Vezetékes hálózat kell majd neki.
Tényleg kell böngésző is a MP-re? Netezni is akarsz rajta?
(A hálózatos működéshez nem kell böngésző.)
Elfekvő alkatrészekből is érdemes lehet egy kis otthoni fájlszervert csinálni, csak kérdés, hogy mik azok az elfekvő komponensek.
NAS-ból pl. egy Zyxel NSA325v2 szerintem pont elég lenne arra, amire igényed van. USB-n ráköthető a két meglévő külső HDD-d. A topikjában kérdezz esetleg rá, hogy belső HDD nélkül megy-e, vagy mindenképp kell bele is minimum egy HDD. Ha kell, akkor esetleg nincs otthon elfekvőben?
Jelenlegi gépeden milyen OP rendszer van? Mert ha azt használnád fájlmegosztásra, akkor Linux ajánlottabb lenne a HTPC és Málna közé. Természetesen vezetékes kapcsolattal!
-
tlala
addikt
válasz
_Smooth #30470 üzenetére
Nagyon köszi, hogy válaszoltál egy abszolút kezdőnek!
Pont valami ilyesmire gondoltam, amin elindultál.Szerintem valami ilyesmi kéne az összefoglalóba:
1.) Ajánlott alaplap/CPU ill. SOC típusok, hogy ne nyúljunk nagyon mellé
2.) Ajánlott min. RAM
3.) Ajánlott házak (pl. ez a Chieftec kezdőknek)
4.) Javasolt tápok (belső, külső)
5.) Billentyűzetek, távirányítók
6.) Szoftverek és minimál beállítási tanácsok (keretrendszerek, lejátszó, stb.) -
canniball
nagyúr
válasz
_Smooth #30239 üzenetére
Igen, én is kb. ezek miatt vettem, ráadásul itt az aprón is fel-fel szoktak bukkanni úgy még kellemesebb az ár.
Az viszont problémás lehet, hogy elfektetve a HDD tartó "kellemesen" betakar a rácsnak/a felfelé irányuló légmozgásnak, így én azt bele sem raktam. Aztán jött a matekozás hogy akkor hova. Ha pár centivel magasabb lenne akkor valamelyik oldalára fel lehetne fogatni egy (vagy két) 2,5" meghajtót, de ahhoz meg túl alacsony. Egy kis sakkozással az SSD-t el tudtam helyezni benne, de HDD-hez már nem biztos hogy ajánlanám.
-
Patice
nagyúr
válasz
_Smooth #30236 üzenetére
Egyik, németben élő fórumtárs segített a vételben, mert azt hittem, hogy ott kapni feketében. (Mert azt írták, hogy van feketében.) Hát nem.
Kicsivel olcsóbban sikerül így beszerezni, mint az általad linkelt boltban.
Amúgy az itthoni ár sem rossz, ha figyelembe vesszük, hogy mennyi lesz, mire ideér külföldről.(#30237) canniball:
Igen, a hűtése majd meglátom hogy lesz. Agyaltam már rajta. Scythe Kozuti megy majd bele, és még agyalok, hogy hogy lenne jobb. Ha a venti a hűtőbordák tetején lesz és felfelé nyomja ki a levegőt, ami egyezne a fizikai iránnyal is. Vagy felülről szívná a frisset és belül szétterülve hűtene mindent és oldalt távozhatna, csak ez ugye ellenkezik a fizikai iránnyal. + azt sem szeretném, hogy hangos legyen. Passzívban nem hiszem, hogy elmenne a Kozuti-val, még alulfeszelés, freki csökkentéssel sem, bár lehet teszek egy próbát.
(#30238) bajnokpityu:
Hasonló alternatíva hőcsöves kivitellel a Streacom kínálatában van.
Csak hát az ára...
A másik jelöltem korábban egy Antec ISK110 volt. De az nem alumínium.
-
hrvp
aktív tag
válasz
_Smooth #30212 üzenetére
Köszi a javaslatokat. Egy 33(mély)x42(széles)x29(magas) cm-es helyre kerülne, ezért a magas/álló házaknál szerintem nem lenne a legjobb a szellőzés inkább valami szélesebb/fekvő elrendezésű ház kéne. Ezüst szín sincs kőbe vésve, a konzolok (360 és ps4) úgyis megtörik majd a dizájnt.
-
törölt tag
válasz
_Smooth #30214 üzenetére
Örülök, hogy tetszik az új masina, bár alábbi brutális ellentmondás:
Az előző (AMD) konfig folyamatosan, látványosan szaggatott, miközben 0 drop és 0 skip volt. Rém idegesítő volt. Itt most látom, hogy a skip növekszik (apránként), de egy mikronyi rezdülést nem látok a képen.
... lényeg, hogy jónak látod. Korábban láttam linkelt képet Bay-trail lapról, ahol egész pontos lejátszás volt látható skip/drop nélkül. Szóval nálad sem kéne, hogy növekedjen.
-
Dave™
nagyúr
válasz
_Smooth #30212 üzenetére
Ja értem, tehát nem csak HTPC feldatokat lát el az a gép, így maximálisan érthető a dolog. Egyébként igen, a csempés megoldás kifejezetten passzolna a HTPC felhasználáshoz, viszont sajnos jelen formájában azért még nem túl kényelmes erre a célra (tableten, amire elsődlegesen szánták viszont mindenképpen). Én ezért is használom XBMC alatt is az Xperience1080 skint, mert annak is csempés a felülete, és remekül használható erre a célra
-
Dave™
nagyúr
válasz
_Smooth #30210 üzenetére
Nagyon kíváncsivá tettél, az asszony miért ragaszkodik a Windowshoz?
Jó esetben ugye csak a Kodit látja az egészből, az pedig ugyanaz, mindegy mi van alatta. Illetve csak bátorítani tudlak, régen én is minden alá Wint pakoltam, most meg már csak ott használom, ahova tényleg az kell. Pedig egyáltalán nem értek a linuxhoz - mint a többség - , viszont szerencsére pont a többség a célközönsége az Openelecnek illetve a hasonló optimalizált linuxoknak.
-
hrvp
aktív tag
válasz
_Smooth #30170 üzenetére
Én most pont egy ilyen konfigon agyalok: Asrock Q1900DC-ITX+4GB SO-DIMM RAM meg egy ~90W-os noti táp. Médialejátszásra(1080p mkv, nagyritkán BD25-50) és torrentre elsősorban, illetve youtube és Spotify.
Házra (persze a konfighoz is) viszont szívesen vennék pár tanácsot. Nem kell nagy méret, most egy 3.5 WD Red menne bele, később egy ssd-vel bővülne és ennyi, ODD és több vinyó nincs tervben egyáltalán. Viszonylag kis méret és lehetőleg ezüst/szürke/fém külső, mivel a beltéri is és a tv (Sony KDL50W815) kerete is ilyen színű, beleillene egy ilyen htpc az összképbe
-
válasz
_Smooth #30180 üzenetére
A picoPSU egy db sata tapcsatijat ertettem, nem a lapot
Ebben a lapban az nem jatszik, ertem es ez nem is baj.
!Ööö amit kifelejtettem az, hogy vinnie kell böngeszöböl az Amazon Prime stream hd filmjeit (Silverlight alapu)! Ez is menne vele? A netes streamnel szokott gyors mozgasokkor mikro-akadni a 2500K es azt sem tudom mitöl...
-
válasz
_Smooth #30170 üzenetére
S a prociban levö "Intel HD video" az mit tud? Van benne annyi nafta, mint a 2500K belsöjeben?
Ha Ti gyorsan megmondjatok, akkor nem kell a netet turnom. Filmet vigyen FullHD-ben 3D nelkül
Aztan ez a picoPSU sem nez ki rosszul - laptop tapot kell utana kötnöm?
Felve kerdem, nagyobb audiofilkedes nelkül, h ez van-e annyira stabil, mint egy normalis pc tap? Az stx-nek kell külön molex betap, azert kerdem. rosszabb ne legyen, mint eddig...
Illetve az egy db sata csati kicsit keves, bar megoldhatom, ha muszaj... -
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #30170 üzenetére
Esetleg egy ilyen ház hozzá (még akár standard ATX táp is mehet bele és akkor hasonló lap DC nélkül - vagy bármilyen ITX az általad választott procival... szerintem egy Pentium G3xxx is elég lenne, de akár i3 is mehet bele).
Mondjuk nincs tapasztalatom Xigmatek házakkal, csak képek és leírás alapján tűnt korrektnek. Majd megírják a többiek, ha esetleg kerülendő lenne. -
válasz
_Smooth #30164 üzenetére
Nekem jelenleg a 2500K gpu-ja is eleg, a mikro akadasok nem attol vannak (ahol vannak), illetve nem tudom mitöl. Nem futna zene, filmen kivül mas. A tap is overkill, de kisebb gyakorlatilag nincs jo hatasfoku, csendes kinezetü (illetve en nem talaltam, mert nem tusom mire keressek). Fanless megoldas is jo volna nyilvan kb 120W is eleg, külsö adapterrel. Csak nem latok
-
-
törölt tag
válasz
_Smooth #29952 üzenetére
Persze, mindkét oldalon van egy rakás jó lehetőség, Kabini, Kaveri, Haswell és Bay Trail, ezekre mind lehet építkezni ízlés szerint. Nem húzok ide vagy oda én sem, de ha ajánlani kell, szoftverek szerint szoktam tanácsot adni. Most Kodi mellett sem mindegy mit használunk, ahogy oprendszer szerint sem, nem beszélve ha GPU erő kell rendererhez. Mind-mind mást kívánhat...
-
törölt tag
válasz
_Smooth #29949 üzenetére
Nem akadnak az AMD-k (sem), az mindig beállítási probléma, valahol valami elcsúszik, user error. Legalábbis én még nem találkoztam akadó AMD-vel.
#29937 Melorin
HDPLEX 250W DC-ATX PSU-hoz jók a Dell adapterek, ahhoz használjuk, vagy egyéb DIY lineárist.
(#29924) Melorin
Ha bekapcsolod a DXVA-t, akkor besegít a GPU is, értelemszerűen ha offon van, a CPU dolgozik.
-
drdr
senior tag
válasz
_Smooth #29938 üzenetére
Öröm hallani, úgy néz ki nekem is kell egy ilyen kis gépet összerakni hamarosan egy ismerősnek...
"Az AMD már egy frissen telepített rendszeren is folyamatosan kergetett valamit (sosem volt a CPU-nak nyugalmi állapota)."
Nekem nem volt ilyen gondom (A10-6800 és A8-7600 esetén sem), főleg miután az összes windows update-et leszedte....
"Egy dolgot nem bírok elérni nála, ez pedig az Ultra Fast Boot. Van erre valakinek tippje? Ha beállítom, mentem és kilépek, akkor mindig automatikusan visszalép a biosba"
Esetleg bios frissítés? Secure boot be van kapcsolva és működik is? (csak tippelek...)
"AMD alatt folyamatosan volt némi szaggatás az utóbbi időben (képet nem dobált el és a 23,9xx is megvolt, mégis laggolt),"
Ez engem is bosszant az AMD-ben. Jó, de még se (mindig)... Viszont a 24fps-es anyagok lejátszására kíváncsi lennék. Ha nem jó, akkor jó lenne ha itt jeleznéd.
" - később akarok egy erősítőt és arra HDMI-n kötni)."
Pedig épp kérni akartam teszteld, hogy DTS HDMA és TrueHD ill. társai most már átmennek-e HDMI-n, korábban valaki írta, hogy most már ok, de jobb ezt többször hallani
dehát akkor majd más megerősíti (remélem).
-
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #29486 üzenetére
Sőt! (és bocsánat, de már nem engedett módosítani, viszont most jutott eszembe)
Én kalibráltam pókkal a TV-met is, de utólag még belenyúltam egy kicsit. Elhiszem, hogy az a tökéletes, az ideális, az optimális, a kiváló, a kalibrált stb bármit. De nekem nem úgy volt szép/élvezhető. (viszont gyorsabb volt vele beállítattni, majd ahhoz képest kicsit finomhangolni) -
envagyok
veterán
válasz
_Smooth #29313 üzenetére
Ami fontos, az a zajtalanság.
Nem szeretnék nagyon ventilátort rakni, inkább vmi jól szellőző ház lenne jó.
Külső laptoptápom van is, de alaplapból a külső tápos kb. 9000-el több.
Így lehet jobban jönnék ki belső tápos házzal, csak nem tudom van-e olyanból fanless..
Méretben minél kisebb... -
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #29231 üzenetére
Csak megerősítésként, akkor a Q1900DC-ITX lap bármilyen noti RAMot megeszik? (DDR3 ofcourse)
Vagy háklis bizonyos márkákra, típusokra, frekikre, időzítésekre, stb...Illetve a NB táp-on (ha állítható 15-24V között) hova érdemes? 9-19V-ot ír a lap. Igazából teljesen mindegy (minden szempontból), hogy 15, 16, 17, 18 vagy akár 19V-on üzemeltetem? (gondolom, az áramerősséget igazítja hozzá és maximálisan akkor is csak 70W-ot enged) - de mégis, ha van bármi jelentőssége, hogy mit kap...
-
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #29236 üzenetére
Na mindkét problémát sikerült megoldanom, most már tökéletes a kép
Nem szaggat, nem dobál el kockákat, 23.976 megvan stabilan, és nem is szemcsés/zajos kép.
Viszont van egy idegesítő problémám (eddig is megvolt), ami egyre sűrűbben jelentkezik. Eddig vagy hardveres vagy windowsos problémára gyanakodtam, de mostanság leginkább csak XBMC esetén jelentkezik - és most két próbából kétszer egy filmből való kilépéskor (film megállításával).
Jelenség: egyszerűen leveszi a rendszer felbontását kb a lehető legkisebb értékre, és esélytelen visszaállítani, mivel a képernyőn csak az asztal (vagy az adott kép) balfelső sarkából látszik egy egész kicsi.
Reboot után megoldódik.
Van erre valami tippetek? Mással is fordult már elő ez? (Win7 alatt nem csinálta korábban, de ott még XBMC-ből is valami régebbi volt - most W8.1 és XBMC 13.2 egyidejűleg kerültek fel, és kb csak azóta csinálja) -
Játékos
addikt
válasz
_Smooth #27061 üzenetére
Valóban írta, csak gyorsan olvastam, átsiklottam felette.
Illetve arra koncentráltam, hogy milyen ördögi mágia, ami elnémít 2 nagy vincsit?
Nekem például volt régebben Watercool Silentstar-ban 2 vincsim, mindez 2 cm vastag szigetelt tölgyfaházban, passzív radiátorral, és akkor volt néma kb. 0,5-1 méterről a gép. De az egészet átgondoltam, és most egy HDD sincs a gépben, inkább leköltöztettem a pincébe egy kis home serverbe mindet, így valóban nem hallom őket. -
sb
veterán
válasz
_Smooth #26916 üzenetére
Tipical-t így lehetetlen mérni, ahogy te írod.
Pl. XBMC meg torrent alatt fogyaszt 30W-ot az egész rendszered. Ha neked az a tipikus felhasználásod akkor arra mit mondhatunk?
Más meg mondjuk egész nap filmet kódol rajta. Annak meg egész nap 80W-on megy a cucc.Szóval ebből a szempontból "tipikus" fogyasztást megadni lehetetlen. Épp ezért a TDP az a full terhelést vagy a full terhelés átlagos mértékét adja meg. Utóbbi esetben hosszabb-rövidebb időre át lehet lépni.
Ha eszerint nézzük (ez alapján szokták és van értelme a fentieket tekintve) az A6-od bekajálja az 50- 65W-ot.
-
LógaGéza
veterán
válasz
_Smooth #26867 üzenetére
Ahogy számolgattam, Pi-hez olyan 10es körül lehet (50db-os ledsor + táp + felfogatás). PC-hez módosul ez annyival, hogy kell valami, ami átalakítja USB-sre. Na ezt a valamit nem tudom, hogy mi lenne...
Mindenesetre ha többeket is érdekel, akkor beleásom lehet magam a témába, és megosztom ha találok valamit. -
adam3
aktív tag
válasz
_Smooth #26832 üzenetére
Nekem Samsung 40"-os aktív 3D TV-m van, és már találkoztam ezzel a jelenséggel. Ami érdekes, hogy egy Hobbit alatt nem jött elő, általában csak a természet filmeknél. Legutoljára egy óceános filmet néztem, ott amikor kiúszott volna felém a hal a képből, akkor volt nagyon erősen tapasztalható az általad is leírt jelenség. Ilyenkor ugye jobban eltávolodik egymástól a bal és jobb szemnek szánt kép, és mintha a fejem nem rakná össze őket. Te milyen távolról nézed a TVt? Nálam olyan 4 méterre van.
-
Quelrin
csendes tag
válasz
_Smooth #26805 üzenetére
Köszi az ötletet megnézegetem jobban mit is tud, a gigabyte-okra valahogy autoszűr aszemem
...
De jól gondolom, hogy ebbe még kell ram és vmi hdd/ssd?Örülnék pár tapasztalatnak is ilyen készülékekkel kapcsolatban, mégiscsak az a tuti, ha valakinek lenne szívesen beszélgetnék kicsit róla.
-
-
sb
veterán
válasz
_Smooth #26766 üzenetére
Én értem amit írsz, de értelme akkor sincs ennek a vonulatnak.
1. Vannak i5, i7 HTPC-k? Ja, tömegével. De minek?
Visszakanyarodva a példánkhoz épp annyi értelme van, mint SUV-val vinni két utcát a gyereket anyunak reggel az oviba. Van, de értelmetlen és semmivel nem jobb, mintha kisautóval vinné. Sőt, sok esetben inkább rosszabb. 2x annyit fogyaszt, nem férsz be a parkolóhelyre, rendre meg is húzzák, stb... Ugyanez az i5/i7 vonal... felesleges a legtöbb esetben. De az emberek nem racionálisak...2. Igen, traktorból is lehet biztos némiképp városi autót csinálni de érdemes?
Akárcsak az i7... ott is alulfeszeled, leszabályzod meg nem is hajtod csak 5%-ban a procit, így ugyanannyit fog fogyasztani mint egy Celeron. Ebből is "városi" HTPC lett... de akkor minek vette meg az ember 5x áron?Vagy a traktort, hogy utána szívhasson az átalakításával feleslegesen?
Vikthor-nál nyilván más a helyzet, ő nem irracionalitásból vette, mert játszani is használja. Játszani meg nem lehet igényesen i5/i7+erős vga nélkül. Tehát ezt egy percig nem kérdőjelezem meg, hogy neki szüksége van rá. A gond csak az, hogy HTPC-nek hívja.
-
Tomacko
senior tag
válasz
_Smooth #26711 üzenetére
Hát ez az SSD kérdés egy HTPC-be, úgy látom örök vita tárgya fog maradni. Nekem egy teljesen más konfigom van az is igaz. Szóval nálam a rendszer az Win7 64 bit... a gép egy Asus E45M1-M Pro . Nos amikor az asztali PC-met fejlesztettem be vásároltam ezt azt, többek közt SSD-t is név szerint Samsun ssd 840 PRO 128 gigás méretben, gondoltam kipróbálom a HTPC-be is kezdésnek. "Ellenfele" egy WD Green 1 terrás méretben. Azon felül, hogy az SSD-vel hamarabb áll fel a rendszer, nem nagyon vettem észre előnyt ami az SSD javára lett volna írható. Mindezt természetesen ugyanabba a konfigba próbáltam ki, ugyanazt a rendszer telepítettem mindkét meghajtóra stb.stb. Ezek után az én véleményem is az mint sokaknak itt, hogy HTPC-be nem kell az SSD, hacsak azért nem ha valaki annyira türelmetlen, hogy ne tudjon kivárni egy rendszer betöltést normál HDD-vel
-
SzJoco_
csendes tag
válasz
_Smooth #26706 üzenetére
Köszi a választ!
Ahogy írtad is, jellemzően SD és 720p-s tartalmak mennének rajta, esetleg egy-két 1080p-vel megpróbálkoznék, de annak már nagy a mérete, nincs még NAS-om, szóval egyelőre ennyi.
Igen, mivel DVI-D csatija van, így a DVI-D->HDMI játszik.
Mekkora problémát jelentene, ha nem SSD-t tennék be? Mennyivel lenne lassabb?
Illetve más: mennyire érdemes használt ssd-t venni? Ha igen, milyen állapotút?
Csak azért kérdezem, mert az SSD több lenne, mint a gép maga. (kb 2x) -
canniball
nagyúr
válasz
_Smooth #26688 üzenetére
Nekem egy ilyen távirányítóm van, egész pontosan ennek a vevője van a gépre dugva, így (készenlétből) be tudom kapcsolni a gépet, nem kell odamenni hozzá és a ház gombját nyomkodni.
Ilyesmi megoldással+egy általad is említett m/s elosztóval megvalósítható amit akarsz.
Vagy az elosztó helyett egy Logitech Harmony (szerű) távirányítóval, ami képes egyszerre több eszközt be/kikapcsolni. -
Immy
őstag
válasz
_Smooth #26530 üzenetére
Köszönöm a tippet!
Szerintetek elég egy 100wattos pico psu (PSU120W + ACDC12090 [link]) 3darab 3,5 colos winchesternek és egy pentium G3220-nak?
Jobban járok ha megveszem a 120wattosat, és akkor ha picit megugrik a fogyasztás, akkor azt jobban viseli? (3000FT a differencia)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen egeret válasszak?
- Állítólag megérte kitiltani az okostelefonokat az iskolákból
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Trollok komolyan
- Nyaralás topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest