Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Védelmébe vette az Intel volt vezére az Intel 18A node-ot
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amazon Fire TV stick/box
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibiajax
nagyúr
válasz SunMount3r #48865 üzenetére
nálam egy próbát megért, aztán kuka..
-
Tibiajax
nagyúr
más kérdés, ha már erre járok
kicsit szenvedek most a szaggatásmentes lejátszással.
a dsplayer kodi van fennt. na most, van középtájt a setupban ugye egy player menüpont, azon belül van a dsplayer-es szekció.
a lap tetején kérdezi, hogy use as default player. ha ezt on-ra állítom, akkor ugye a dsplayert használja. ez esetben, ha elindítok egy filmet, elkezdi nekem váltogatni a képfrissítést orbba-szájba, mire elkezdi valóban a lejátszást, és ez sok esetben rosszul sül el, mert egy kinagyított torz képpel indul végül pl a film. nem mindegyik, de a régebbi divx-el mind. viszont, a lejátszásom sima és szaggatásmentes.
ha off-ra állítom, akkor mindig gyönyörűen, azonnal indítja a filmet, bármelyiket, de a lejátszásom szaggat. pont ugyanúgy, mint amivel annak idején annyit szenvedtem, mikor kiküldtem másik monitorra (tv) a képet a 15m-es hdmi-kábellel.. a tévém új, 24p-t természetesen tudjaa madVR-t akarom használni mindenképp, de ehhez a dsplayer "use as default player"-t mindenképp ON-ra kell állítanom? ha naz off, akkor a madVR pl nem is aktív?.. nem lenne egyébként ezzel bajom, hiszen simább a lejátszás, de ez a hosszas állítgatását a frekinek, a lejátszás indításakor hogyan lehetne kilőni?
a madvr-be raktam be profilokat ide, ugyanilyen módon, elképzelhető hogy azok zavarhatnak be? -
Tibiajax
nagyúr
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Patice #48538 üzenetére
egy ilyen esetleg? Peachtree Audio X1
-
Tibiajax
nagyúr
válasz MasterMark #48537 üzenetére
ez a lapom [link] van ezen ilyen?.. :/
Xonarokat nézem, ez áll legközelebb a megoldáshoz, de a koax kimenete -egyelőre- még kérdőjel nekem. van olyan koax digi kábel, ami egyik végén rca, másokon jack?..Patice mittomén már, jó lenne valami olyan is persze, de segíts már..
lényeg, hogy jó minőségben csurogjon ki a gépből a 75ohmos jel és tartalmazzon dolby d és dts-jeleket is. m2tech hiface two-történet nem jó, csak két csatornát enged ki.. -
Tibiajax
nagyúr
Sziasztok, ide is beírom
hangkártyát vadászok a htpc-mbe, ezek kellenek:
- koax spdif kimenet
- pci-e foglalat
- és ugye, slim méretés egyszerűen nem találok.. tudtok segíteni? bármilyen megoldás érdekel, amivel jó minőségben, koaxon ki tudom kérni a jelet a htpc-ből
minden tanácsot megköszönök -
Tibiajax
nagyúr
válasz bajnokpityu #44938 üzenetére
öö.. bár eddig koaxoztam, a popi 500-as kéthetes szerelmünk kicsit átvezetett most ismét az analóg összekötésre, úgyhogy most sztereózunk.. és akkor ez a wasapi éppen jól fog jönni.
de megmondom őszintén - ahhoz képest amire számítottam -, a kis giga lapom directsound outja egész kis korrekten szól.. jó, a sabre-tól nyilván elmarad, jóval szűkebb, de egész bíztató
és ez akkor még nem a wasapi volt -
Tibiajax
nagyúr
válasz Tibiajax #44935 üzenetére
kiváncsi vagyok pl erre a ReClock cuccra is
most ez tulajdonképp a kimenő kép és hang frekijét módosítja valamelyest, valami alapján? van már tapasztalata valakinek ezzel?ez az órajelmodifikáció mindenképp hasznos lehet (legalábbis, ha emelik ), asztali játszók bizonyos típusainál létezik már az effajta tunning. nem kis összegekért
[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
válasz devil-k #44928 üzenetére
maga a gép azért nem olyan gyenge, egy fix 3gigás skylake i3 azért nem olyan rossz..
ami tény, h nincs még dedikált vga-m, csak az igp, de így is nagyon durva a differencia gyerekek a megjelenített képben. ez az, ez fog kelleni nekem. mert hiába az ilyen-olyan jukebox, csili viliség, meg maximálisan testreszabható pc-alapú médialejátszó, ha a képe kommersz.. de amit a srác linkelt, az egy nagy segítség volt. a xml-szerkesztgetős bénázás nekem nem működött, amúgy is olyan buhera meg mókányolás szaga van az egésznek, nekem-nem jön be.
ez így, ez a ds player integrált kodi, hibátlannak néz ki eddig
és még csak most jönnek majd a finomhangolások[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
válasz devil-k #44898 üzenetére
tehát akkor Kodi-val kb ez a max, amit most látok..
de ha meg mpc-zek, akkor hol lesz a jukeboxom, meg a kényelem?
régebben volt szó arról, h integrálni lehet az xbmc-be a mpc-t, vagy rosszul rémlik már nekem ez?
annak idején, az első htpc-s nekifutásomnál még nem ástam jobban magam bele (nem láttam akkor még oppo meg a vxp-s sigmák képét.. ), most jobban érdekelneha kap a gép egy komolyabb radeon-kártyát, azzal fogok egyáltalán előrébb lépni a KODI képe terén?
[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
átfutogattam az első hszt-t, mégis felteszem a kérdést, hátha kapok konkrétabb választ. mi jelen pillanatban a módja a lehető legjobb képminőség elérésére KODI-val és asztali géppel?
tudom, h kissé banális a kérdés, de komolyan kérdezném.. adott tehát a gép (i3 skylake, vga nélkül, egyelőre), win 10 pro, legutolsó KODI (Jarvis).
Mit kellene tennem/felraknom/állítanom/stb win-en, drivereken belül, esetleg a mpc-vel kellene valamit bütykölnöm hozzá?
köszi! -
Tibiajax
nagyúr
ez oké. nekem maga a menet nem tiszta. kell csinálnom tehát egy bootolható pendrive-ot a rufusszal? és utána rakjam rá még a LibreELEC-et? vagy csak azt kell, és egy másik pendrive-ra a KODI-t és a LibreELEC-ről bootoljak be majd utána válasszam ki a KODI-t, a másik pendrive-ról?
tehát maga a sorrend, és a miértek nem tiszták előttem -
Tibiajax
nagyúr
sziasztok,
tudtok adni egy linket leíráshoz, mostanság hogyan kell gyorsan felrakni pendrive-ra az új Kodi-t? gondolok itt erre a LibreELEC-re, stb..addig jutottam csak el most így elsőre önállóan, h LibreELEC megformázta a pen-t, arról bootoltam, de ez még édeskevésnek tűnik
köszi!
-
Tibiajax
nagyúr
válasz #75912448 #30583 üzenetére
ne felejtsd el kitérni majd arra a részre is, hogy ha már össze van rakva a hardver és fennt a win8.1, mit kell még felraknunk, mit állítsunk be és hogyan, ha azt az állítólagos jobb képet szeretnénk elérni, mint a popcorn sigma chipje által előllított kép
mert állítólag ugye ezt is tudná egy jobb htpc, ezt sokszor hangoztatod.
millió köszi előre is[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
válasz #75912448 #30365 üzenetére
Csatlakoznék én is a témához. Én azért dobtam most el végül az ivy alapú egyébként szeretett előző htpc-met, mert a runco-n egyszerűen kalapszar volt a kép. nem fátyolos volt, sőt -hát nyilván azért csak egy runcós kép volt - nyilván nézhető volt (x távolságból), de ahogy közel mentem hozzá.. tele volt a kép zizegéssel, zajjal, borzalom volt és elszomorodtam. ezt előtte a qnap-lejátszómmal nem tapasztaltam, ezért is érintett hidegzuhanyként. és ez nem beállítás kérdés volt, nem fátylas kép volt, nem fakó színek, hanem konkétan zajjal telített akármi.
jött az a400, helyre állt minden, zajtalan és sima lett ismét a vetített képem
alaplapi ivy kimenetem volt, hogy ez az ivy miatt volt-e végül nem tudom, mindenesetre nagyot csalodtam a pc-s képalkotásban, legalábbis az integrált hdmi-s megoldásban
de most megint ott tartok h mégis htpc lesz újra, csak sokkal jobban odafigyelve mindenre - olyan alapokon nyugodva, amit -többek közt- Te is ajánlasz, rendesen belőve a szoftver - amiben persze majd segítséget fogok kérni
egyelőre lap, proci, kártya megvan -
Tibiajax
nagyúr
válasz MasterMark #30309 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
válasz devil-k #30255 üzenetére
hi, neked megy a 50hz/24hz frekiváltás az új kodi-ban?
nálam egyelőre istennek se akar váltani. pedig rémlik, mintha openelec alatt lett volna a video-szekcióban ilyen beállítás h auto-detect, vagy h 24frame on, vagy valami ilyesmi.. de már lehet, h keverem a popival
így most ez nekem egyelőre nagyon nem jó -
Tibiajax
nagyúr
na, hát ennél szebb hötöpöcö-házat... nem nagyon tudok még én sem elképzelni
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Vikthor #28274 üzenetére
alapvetően nem lenne annyira borzalmas képe a integráltnak sem, de azért ha egészen közel megyek vászonhoz, nem gyenge zizegő zajokat látok a sötét háttereknél.... eléggé kiábrándító
kutatgatok a neten külföldi av-forumokon, van-e vajon valami komolyabb gyártónak valami videokártya-félesége, amit be lehet illeszteni htpc-be és egy mondjuk highend-felé hajló szintű képkimenetet ad, de nem nagyon találok. egyelőre azzal vigasztalom magam ha lenne is ilyen, mocskos árat kérnének érte úgyis, meg csak amcsiból lehetne beszerezni, stbstb.. bár ez utóbbi még a legkevesebb -
Tibiajax
nagyúr
gondolkodom egy komolyabb video-val bíró vga beszerzésén a htpc-be, leváltva az integrált sandy celeront..
van valami ötletetek esetleg, mit lenne érdemes beszerezni? -
Tibiajax
nagyúr
van valakinek tapasztalata/infója m-audio -kártyákról, működnek openelec alatt?
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Patice #22212 üzenetére
ezen dolgozom én is.
akkor már ketten vagyunkaz a baj, h olyan tul sokat nem tudunk belenyulni a sztoriba. lap,cpu,táp adott, kábelekkel tudok játszani szinte csak, kapott a ház rezgéscsillapítást, egy jó hangkártyán töröm a fejem még, de igazából nem tudom, mennyit szólna bele egy drága hangkártya egy spdif kimenet jelbe.. mert szerintem nem sokat. feleslegesen meg nincs sok kedvem venni 50+ezre kártyát, csak egy koax out-ért..
most a délelőtt azt találtam ki, hogy elviszem a koax hátlapi kivezetésemet kácsáékhoz, nézünk hozzá egy normálisabb 75ohmos kábelt és átforrasztatom velük a cérnakábelt. vagy, ha meg tudnák oldani a hms-kábelemet, akkor azt kéne már egyből valahogy ráaplikálni a lapra, közvetlen..
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Patice #22177 üzenetére
ez így van, igazából ez nem is kellene, h vita tárgya legyen. nem kell hozzá vakteszt sem, csak egy normálisabb fül. a kommersz kínálatban minden esetben, egyértelműen jobb eredményt kapunk koax spdif-fel, mint optikai kapun keresztül. Az optikai fényátvitel, mint technológia az átlagember számára elérhető audioszegmensben arra jó kb, ha valaki parázik az esetleges összedett zajok miatt, panellakásban lakik, zavaró interferenciák vannak a légterében, stb. oda az kell. egyéb esetekben drámai a difi, főleg akkor, ha ráadásul még egy jobban megépített 75ohmos kábelt is használunk.
Nem kérdés, nincs benne fénnyé alakítás odavissza, nem szól bele a hangba a filléres jelátalakító chip a készülékben.
Maga ez a tény, amit leírtam, nem lenne létjogosult persze, ha az átlag szegmensben is mondjuk broadcast, at&t-szabványú da átalakítókat biggyesztenének a cuccok hátuljába.. na akkor nyilván nem érné szó a ház elejét, akkor már az lenne a jobb, nagy valószínűséggel, mivel ott már nyerne a zajmentes előnyével
akkor én is azt választanám nagy valszínűséggel -
-
Tibiajax
nagyúr
válasz dabadab #22079 üzenetére
ez valóban így van, ebben igazad van.
Én pl annak idején hittem azoknak a meséknek, hogy a runco a projektorok világában jó. drága, nagyon drága, de nagyon jók. végül voltam annyira cuccfetisiszta, h vettem is egyet. és tényleg jó. hasonlóképp jártam a TAG termékeivel is, arról is jókat olvastam, meg hallottam, dehát azok is nagyon drága dolgok. de végül csak lett egy cucom tőlük is és megint csak széles vigyor ült az arcomra, a fene egye meg..
Bolondok ezek a cuccfetisizták
Egyébként én zsigerből nem tudok hinni az olcsó kínai cuccoknak. Jó dolog olcsón megúszni mindig a vásárlásokat, de ennyire olcsón azért ne.. De ha tényleg csak egy alap dig out kell, egy célkimenet, arra jó persze -
Tibiajax
nagyúr
válasz dabadab #22072 üzenetére
Ertem en, hogy van az audiofil egyhaz, ahonnan kitagadnak barkit, aki nem kellokeppen draga cuccokat vesz, de azert ennek messze nem mindenki tagja.
most azért ezzel elég blőd dolgot írsz, azzal azért tisztába vagy, gondolom..
az "audiofilség", de szimplán csak a jó minőségű hangzás felé vetett kitartás és türelemjáték nem feltétlen kell, h egyenes arányban legyen a forintális kiadásokkal. felesleges ezt erőltetned, mert tényleg sokakban ezt hinted el
pedig ez nem így van -
Tibiajax
nagyúr
válasz Patice #22067 üzenetére
mondjuk..
de mindettől függetlenül, a support még a lényegtelenebb kérdés..
elég szerintem a kérdésre válaszként annyi, hogy kétezer forint, szállítással együtt, egyenesen kínából..
és erre bízod rá majd a rendszered hangját.. ha részedről ez ámen, én nem fogok veled vitába szállni, ettől nem kell tartanod -
Tibiajax
nagyúr
válasz Tibiajax #22027 üzenetére
feldobtam pendrivera ez alapján az openelec-ez ez alapján, fenomális, köszönöm innen is az útmutató készítőjének. Egyszerű, gyors, pontosan ami kell, a htpc-re, egyelőre imádom. Most, h egyetlenegy kis venti van az mx31-ben -hátul a 80-as nexus-, a proci stagnál 32fokon, hd-filmjátszás alatt 38fok. 40-et még nem érte el, a kis ninja borda hideg rajta, ez is szuper. hozzátartozik az igazsághoz, hogy nincs rárakva a ház teteje il. ugye kis légmozgás van rányomva. este ki fogom kapcsolni a vetit és nyomok egy tartós moziest-tesztet csont-passzívan, kiváncsi leszek. Úgy viszont gyak. hangtalan lesz a cucc és hasít.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Tibiajax #22021 üzenetére
nno. első körrel elkészültem, egyelőre így jó leszek.
szab.tam kollége hozzott egy jó kis hűtőt nekem, pont befért, pont elég is passzívan. persze, hátul egy kis nexus azért rásegít, biztos ami biztos. de ennyi lett az össz zajforrás, meg az ultrahalk 300-as minitáp.[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Pista0001 #22020 üzenetére
sajna nem..
tanúságképpen beszéljenek a képek, hátha valaki más is túl akarja méretezni a hűtést az MX31-ben..a magassággal alapvetően nem is lett volna gond, ahogy azt mindenki gondolta. a szélessége az, ami mindenhol beleütközik valamibe
fordítva sem jobb a helyzet, itt a hülye táptartó ketrec széle...
itt a oldalmerevítő vas (így lenne pedig a legjobb )
nna, itt faszán rámenne, csak hát....
[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
írtam celeron g1610 ivy. Nem rossz ez a noctua, de ha ennyi pénz, akkor bejön a képbe pl a be quiet shadow rock topflow-ja is, ami nagyon tetszik, de az se olcsó. Viszont halk rohadtul, pl. Szóval vagy passzív borda kellene, vagy valami más jó lenne azért 10k alatt maradni..
-
Tibiajax
nagyúr
Tudtok ajánlani codegen mx31 házba olyan -nagyon csendes- procihűtőt, ami alá beférnek még a normál (nem lp) ramok is?
ivy cerka-proci, ház-légcirkuláció megoldva, van egy gondolatom, h elmehetne a proci paszív hűtéssel is, csak nyilván akkor valami nagyobb borda kellene..
Köszi! -
Tibiajax
nagyúr
aha.. köszi a válaszokat
na Mercutio, akkor még értekezünk.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Path of Exile (ARPG)
- BestBuy ruhás topik
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Gurulunk, WAZE?!
- Védelmébe vette az Intel volt vezére az Intel 18A node-ot
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest