Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _Smooth

    senior tag

    Na tegnap összeraktam az új rendszert (FM2-es AMD helyére J1900DC).
    Hát brutális, nagyon élvezem. Felülmúlta a várakozásaimat. Most így hirtelen azt mondanám, egy jó darabig biztosan az Intel mellett teszem le a voksom.
    Az AMD már egy frissen telepített rendszeren is folyamatosan kergetett valamit (sosem volt a CPU-nak nyugalmi állapota). Itt, ha mindent betöltött indulás után, akkor az asztallal magam előtt 1% a CPU használat (1,3GHz-re le is veszi), a RAM-ból se kér többet 1,3-1,4GB-nál és a lemezeket se piszkálja - pedig egy Spotify-jal és egy Kodival máris több, mint amivel az AMDnek kellett foglalkoznia (annak sosem volt nyugta - 3 és 20-30% között ugrált).

    Teljesen néma, nem is melegszik különösebben (BIOSban kb 40-42°C-nál nem írt többet - egy FHD teszt után reboot és oda kellett belépnem).
    Villámgyorsan dobálja az ablakokat és teljesíti a parancsot is.

    Egy dolgot nem bírok elérni nála, ez pedig az Ultra Fast Boot. Van erre valakinek tippje? Ha beállítom, mentem és kilépek, akkor mindig automatikusan visszalép a biosba. Pedig SSD van benne, W8.1 van fent, dualchannel ram, elvileg minden adott.

    Ja és kivételesen a Kodit is sikerült (pontosabban a médiatárat) rendesen belőni, most már egy sorozat kivételével minden tartalmat szépen megjelenített.
    AMD alatt folyamatosan volt némi szaggatás az utóbbi időben (képet nem dobált el és a 23,9xx is megvolt, mégis laggolt), itt hibátlan a lejátszás. A hangot is jobban adja ki (egyelőre csak ugyanúgy analóg 5.1, mint az AMD esetén - később akarok egy erősítőt és arra HDMI-n kötni).

    Szóval mindenképp ajánlós, pláne, ha valaki óckodik a teljesítménye miatt, és inkább valami erősebbet szeretne. Erre a célra felesleges, hibátlanul dolgozik. A külső táp meg külön öröm.
    Igaz, egyelőre a ház kapcsolójának a kábele túl rövid, így csak telefonról tudom bekapcsolni. Ilyen kábelt lehet valahol szerezni? Egyik végén ugyanolyan kis 4pines műanyag csatlakozó van, amivel a SATA táp is csatlakozik erre a lapra, másikon pedig a szokásos kis dugók, amik a lapon lévő tűkre mennek rá.

    # I got bored one day and put everything on a bagel...

Új hozzászólás Aktív témák