Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alien!
senior tag
válasz SunMount3r #56698 üzenetére
látom pont csak a lényeget nem sikerült megérteni.
-
Alien!
senior tag
válasz spiky03 #56681 üzenetére
Ki tudod váltani az eszközöket de korlátokkal. Nekem még mindíg az a bajom a HTPC-vel, hogy nincs egy közös indítófelülete (launcher) illetve a Kodin és a Plex HTPC-n kívül szinte semmi nincs távra otimalizálva, tehát kváz csak egérrel tudod irányítani az appokat (Netflix, HBO, Disney+, Youtube, stb). A Streamek nagyrésze ráadásul nem is kadenciahelyes, a felhasználói élményük pedig így messze elmarad pl az android tv-s társaiktól.
-
spiky03
veterán
válasz SunMount3r #56692 üzenetére
A jó mozis hang a lényeg
Van HDMI az erősítőn, de ha átállok esetleg végfokra oda kell majd a hangkártya.Ha jól láttam egyik gépen sincs HDMI kimenet, átalakítóval meg nem tudom milyen lenne.
Most az AVXen is megnéztem mik vannak és találtam kész configot is.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
python1
veterán
válasz SunMount3r #56692 üzenetére
Basszus igazad van, csak a konfigot néztem a képeket nem is nézegettem, mondjuk nálam is átakaítóval megy az egyik gép az még + 2500 pénz.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz python1 #56690 üzenetére
Ezen van HDMI? Én úgy látom, hogy nincs, akkor ehhez még kell egy DP->HDMI átalakító.
#56688 spiky03: Hangban amúgy most nem értem mi lenne az elvárás? Kellenek a HD hangok, de nem tudod HDMI-vel rákötni az erősítőre? Mert az úgy no-go, mert a HD hangokhoz HDMI fog kelleni, SPDIF-en csak a DD és a DTS 5.1 megy át. Vagy lehet félre értek, vagy olvastam valamit és valamit...
[ Szerkesztve ]
-
Zsömica
aktív tag
-
spiky03
veterán
válasz python1 #56687 üzenetére
Szép torony.
Nah igen valami ilyesmi jó lenne nekem is, gratul a fogáshoz!@#56686Zsömica
Köszönöm neked is, ez is tetszik, és árban sem olyan vészes!Amúgy most gyorsan átfutottam az aprót és ezeket találtam, amik szimpatikusak:
Intel NUC 7 minigép [link]
Fujitsu ULTRA Mini PC Esprimo Q9000 [link]
Intel® Pentium® Processor G3258 [link]
Asus Chromebox CN60 [link]
Beelink GK Mini [link]Ez közül valamelyik használható?
-
spiky03
veterán
válasz python1 #56684 üzenetére
Jól néz ki az a ház. Menniyre hangosak ezek?
Mondjuk az F22 hangja vsz elnyomja őket.Igaz nekem ez már egy picit nagy lenne.
Vagy kb mekkora ezeknek a minimum hely ami kell? Mert a végdokok helyére lehet elfére, az meg felmenne a BD lejtszó helyére, ha az úgyis kikerülne a képből.De közben rákerestem a márkára és van/volt neki kisebb házuk is pl.: Origen ae M10
-
python1
veterán
válasz spiky03 #56683 üzenetére
Nos, a vendégszobában van egy 4.gen i5 4570s-es processzorral szerelt gépem, 8G-rammal 120G-s ssd-vel, a beépített HD4600-as IGP elegendő még 4k HDR lekonvertálásához 1080p-re, gyengébb madvr beállításokkal, szóval nyugodtan vágj bele.
A bal oldali a másik èpîtès alatt
Alaplap: 10e
Processzor: i5 4570- 4690K bezárólag 6-13e
Ram: 8e
SSD: 8e
Táp: 10e
Ház tetszőleges[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz python1 #56682 üzenetére
Köszi az infót!
ÉS akkor így a PC-n menne a Streaming is a saját appjával fullHD-ban meg DD+ hanggal?
Vagy ezt a KODI addonnal tudnám csak kivitelezni?Amúgy én valami alaplap+ procira gondoltam, ami elbírja a fenti elvárásokat.
Beépített vidókártyával és hangkártyával.
Szerintem 8 giga Ram elég lenne, meg egy 128 GB SSD és kész, mivel azon más progi nem lenne csak, ami a filmekhez kell.Ez így kb járható út lenne?
Vagy ha van fix ajánlott config azt is szívesen látom ám!
Hát ha kb 120 ezer, akkor szerintem darabokban kell összevadásznom majd őket, mert most nincs annyi feleslegem sajnos.
Szerencsére nem hajt a tatár, szóval időm az mint a tenger.
Meg ha beválik, akkor az X96 meg a BD lejátszó az megy az apróra.
Sticket megtartom a TV-be, hogy az asszony napközben tudjun sorozatozni, meg esetleg a gyerekek mesézni.MOD:
Nah az a 40-50 már jobban hangzik. Gondolom akkor a madvr-ről le kell mondanom?[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz spiky03 #56681 üzenetére
Ez mind megvalósítható röhögve.
Nálam jelenleg 4. gen inteles gépen, NV kártyával megy minden flottúl, úgy hogy 4k HDR 1080p re lekonvertálva madvr-rel, amit javaslok neked is, már csak a projektor miatt is, hogy maximálisan kiélvezd a képminőségét.
Kb 120-e-ből + valamilyen ház, innen aprón meg is tudod szerezni a hozzávalókat.
Viszont ha a videókártyát kihagyjuk ebből a konfigból, akkor 40-50e forint, de ha újabban gondolkodsz, akkor AMD alapokon risen processzoros gép is elég lehet, de az is kb annyiból jönne ki, csak dedikált GPU nélkül.[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Sziasztok!
A következőben kérném a tanácsotokat.
Már egy ideje kacérkodom a gonolattal, hogy át kellene térnem a sötét oldalra és mindent lecserélni egy HTPC-re. Igaz a házimozis fórumon azt javasolták, hogy ne.
Amim most van az egy X96-os lejátszó CE-vel, ezen nézem a kölcsönzős REMUX filmeket.
Van egy Amazon Firestick 4K MAX-om, ezt használom Streaimingra (Netflix, HBO MAX, Disnye+, Amazon Prime)
Valamint van egy Pioneer BDP-150 BD lejátszóm, amiket a BD lemezeket nézem.Az első ötletem az lett volna, hogy az X96-ot lecserélem a FrieStickre, viszont a Stick nem tudja kezelni a HD hangokat, így sajnos ez a tervem nem jött be.
Na mármost szerintetek a fent megnevezett 3 eszközt kitudnám váltani egy HTPC-vel?
Van egy BD íróm (Pioneer BDR-206DBK), ami jelenleg egy külsőházban van, és csak biztonsági mentésre haszánlom , laptopra kötve.Kérdés, hogy létezik-e olyan ház, amiben ezt beletudom tenni?
Nem szeretnék nagy házat.
Első körben micro PC-ben gondolkodtam, a méret és a hang miatt, de ugye így az kisesett. Valamint az így kapott BD képminőség eléri-e a gyári BD lejátszó minőségét? Mert azt olvastam, hogy pl a HTPC/KODI párossal jobb képet kapni, mint pl egy DUNE lejátszóval.Amire még jó lenne használni a PC-t az a Carven, mert erről is csak jókat olvastam a házimozis fórumon és nálam is a mozi a lényeg.
Jelenleg egy Anthem MRX710 lenne mögé kötve, de ezt lehet idővel lecserélném egy végfokra (egy 5/7 csatornás Emo, vagy több Crown). Igaz ehhez kellene majd hangkártya is a PC-be, mert csak HDMI-vel nem tudom rákötni.És akkor most jön a turpisság, hogy ha megoldható nem szeretnék 100 ezreket költeni az egészre. Használt is teljesen jó nekem.
A tervem az lett volna, hogy a melóból veszek valami "leselejtezett" micro PC-t (pl DELL 3040/3050) , de sajnos már jó ideje nincs ilyen vásár, pedig most lett lecserélve kb az összes asztali gép laptopra.Mi az a mondjuk alap config , amin a következő dolgok mennék rendesen?
- Streaming szolgáltatók
- REMUX filmek
- gyári BD lemezek
- SpotifyJah és nekem nem szempont a 4K meg HDR meg DV.
Teljesen elég a FullHD, mert a TVm és a Projektorom is csak az.Segítségeteket előre is köszönöm és elnézést a terjedelmes hozzászólásért!
-
Smiley
addikt
válasz devil-k #56679 üzenetére
Persze ez stimm, es ertem amit mondasz. Csak itt az a helyzet, hogy a szar programozas miatt csereljem le a szamomra amugy mindent kielegito es jol mukodo erositomet es vegyek melle meg egy streamert is. Igazabol a mostani cuccom is tokeletesen jo lenne hozza, csak hat na...
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
-
Smiley
addikt
Nem tudtam elengedni szoval fogtam es hozzadtam az HBO MAX addon-t a TV-n futo Kodi-hoz... Hirtelen jo lett a hang. A Disney+ addon-t meg nem neztem, de gyanitom hogy ott is ez lesz.
Tovabbra is vicc az egesz... ami ebben zavar, hogy ez az egesz nem mas mint szar programozas es en ezert fizetek.
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #56675 üzenetére
Kiváncsi vagyok, a 2022-es kiadás meg tudja ezt oldani?!
- mozi bolondéria -
-
Smiley
addikt
válasz devil-k #56674 üzenetére
Koszi! Lehet veszek egyet es megnezem mit tud. Ha jol latom most jelenik meg az uj november elejen. Aztan ha tetszik akkor vadaszok hozza egy erositot is. Bar ahogy nezem, kicsit elszalltak a hasznalt vasak arai is.
-
Alien!
senior tag
válasz Smiley #56666 üzenetére
hasonló problémába futottam bele én is Philips/Androidon (9-es verza). Ha van HDMi arc eszköz rákötve a tévére, akkor optikán bizonyos appok nem tolnak ki bitstream jelet. De van amelyik egyáltalán nem...
Nálam ami működik:
Kodi,
Plex
Vimu player
NetflixAmi nem:
Disney+
HBO max
Emby
VLCValóban a legolcsóbb megoldás egy HDMi audio extractor, online rendelj és akkor van visszaküldési lehetőséged.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Smiley #56669 üzenetére
Hát vannak mindenféle HDMI splitter dobozkák (audio extractor-ok), amik az egyik kimeneten csak a hangot küldik tovább, a másikon csak a képet. De ezekkel pl. itt elég kevés a tapasztalat, mert ugye mindenképp olyan kellene, ami biztosan nem generál hangelcsúszást. A kínai webshop-okban, vagy e-bay, amazon-on lehetne keresgélni és olvasni hozzá az értékeléseket.
-
Smiley
addikt
válasz devil-k #56667 üzenetére
Nekem is ez volt az elso gondolatom,, ha mar ugyis apple minden itthon. De rakerestem es ugyanugy tele van a reddit a lipsync szarsaggal.
A jelnlegi setup amugy tokeletesen kielegiti az igenyeimet, a mellette levo 10+ TB-s Plex storage-el. Csak gondoltam, ha lehet akkor nem lopom a tartalmat es fizetek erte, mert az a havi par ezer forint megerne ennyi kenyelmet, de nem fogok azert kozel 300k-t elverni hogy utana talan majd nem fog csuszni... meg talan jol fog mukodni. Ha tenyleg ekkora mutatvany egy normalis lejatszo app-ot irni 2022-ben ugy hogy mindenre van kesz megoldas, raadasul egy fizetos szolgaltatasrol beszelunk... akkor inkabb lemondom a francba es letoltom, az eddig is tok jol mukodott.SunMount3r: Igen ezt akartam elkerulni ha lehet, ne kelljen draga AVR-t venni csak a feature-ok miatt.
-
-
Smiley
addikt
Sziasztok. Ezer eve jartam itt utoljara es azt hiszem a 20 ev mindenfele IT tapasztalat most elfogyott. Elore sorry, de ezt ki kell adnom magambol.
Szoval ott bukott ki nalam a bili, hogy az HBO GO-t lemondtam a francba mert hasznalhatatlan fos volt akkor. Par honapja itt az ami az egesz vilagon elerheto, jo 1-2 sorozat miatt elofizettem az HBO MAX-ra es a Disney-re a Netflix mellett. Es itt jott az amitol elkezdtem kitepni a maradek hajamat is, ugyanis 2022-ben ez vicc, hogy 10+ ev gentoo uzemeltetesi multtal nem tudok megoldani egy szaros filmlejatszast ugy hogy mindenert fizetek.
Szoval a setup:
- Sony 55XG8096 TV (android tv 9)
- kb 20 eves Yamaha RX-V457
- Polk S55E + S35e
- Mac mini 2012 (ezen fut a spotify itt meg van optikai kimenet a jack-en, ehhez van apple remote es soha nem kell foglalkozni vele)A TV toslink-el ossze van kotve az erositovel. A Netflix es a Plex tokeletesen mukodik rajta kitolja az 5.1-es hangot az erositore (ha ugye HD hangot tartalmaz a film akkor ertelem szeruen a limit miatt csak a core megy ki), ott meg be van ugy allitva nekem hogy az en igenyeimet kielegitse sub es surround hangfalak nelkul. Havi 1 film es par sorozat resz amire osszesen van idom.
Az HBO MAX es a Disney erre termeszetesen nem kepes, mert csak. Azt latom hogy mindenki anyazik erte es ez ilyen, vagy megy vagy nem, van akinek csak ARC-el van akinek ugysem. Akkor ugye a limitek, toslink/ARC-on keresztul csak a DD/DTS megy ki... es ha jol ertem visszafele kompatibilis a codec, tehat ha a DD+ ha 640kbit/s-nel nem nagyobb a bitrate-el lett kodolva, amire ha jol latom a streaming szolgaltatok elegge ugyelnek (mert amire rakerestem torrent-re mindenhol 640kbit/s az E-AC3 es az nfo szerint ez erintetlen.) tehat kurvara mennie kene, de nem megy.
Van egy regebbi 1080p MiTV stick-em ami szinten android tv 9 ott mukodik az hogy HDMI-n keresztul tolja a DD+ jelet a TV-nek az rajon, hogy ezt tovabb kell dobni az erositonek mert majd az foglalkozik vele a jelenlegi beallitasok szerint, csak ugye ebben a lancban keletkezik par ms keses amit sehol nem lehet allitani. A 4k-t hianyat meg el tudnam engedni, de a lipsync dolog rohadtul idegesit.Oke, ezzel nem tudok mit kezdeni... Az otletem, hogy kellene egy barmilyen "uj" erosito ami tud HDMI-n jelet fogadni es epiteni egy 2 HDMI kimenetes HTPC-t, es akkor az egyiken megy a kep a TV-be akkor lehet HDR10 meg 4K, a masik mehet az erositobe es akkor lesz HD hang is. (Igy eleg barmilyen regebbi ARC kepes 1080p nagyvas is es nem kell 1 millaert 4k-s belepo eARC-os vasat venni ami mellett cserelhetnem a sima ARC-os TV-met is.)
Most oprendszertol fuggetlenul, ez amit szeretnek PC-n megvalosithato? En tenyleg szeretnek fizetni a streaming-ert es csak annyi a keresem, hogy tudjam hasznalni az 5.1-es hangot es a lejatszas kezdetekor igazitsa a TV es frissiteset az adott musor frame rate-hez. Az plusz extra lenne, hogy mondjuk a TV taviranyo CEC-en keresztul vezerelni is tudna.Amugy mint hozza nem erto halando ember, ezt hogyan valositja meg otthon? Gondolom ez amit akarok nem egy olyan nagy elvaras. Neztem medialejatszokat, de ott megint bele fogok futni ebbe a szarba, hogy vagy a lipsync-et vagy valami mast nem fogok tudni allitani.
Az is lehet hogy en reagalom ezt tul egy kicsit, de 2022-ben tenyleg ilyen mertekben kell ahhoz beleasni magam ebbe az egesz szarba, ahhoz hogy este megnezzek egy 40 perces sorozatreszt reklamok nelkul eredeti nyelven amiert meg fizetek is?Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
python1
veterán
válasz Zomb€€ #56664 üzenetére
Ahogyan Patice írta úgy jó lesz, de minimum 14cm-es ventivel, és elég neki egy külső táp amit egy olyan elosztóba kell bedugni, amit a PC indít, és akkor az autómatizálás is megoldott. Ami még fontos, hogy ne 12V-ról menjen, inkább 5V vagy 7V- ról így szinte hangtalan lessz a szellőztetés, de én még azért alúlra is tennék 1db 14cm-es ventit, természetesen porszűrővel.
[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
válasz Zomb€€ #56657 üzenetére
1 gondolat
a meleg felfelé szál mert tudja a fizikát
ti meg akarjátok erőszakolni lefelé...
fordítva nem lehet?egyébként fogalmam nincs mennyi hőt termel egy AVR de biztos kel aktív elem aminek hangja van?
Film szerintem itt nincs nagy terhelés ergó hő sincs sok elég a passzív áramlás nincs zaj
Zene ott van teljesítmény ergo hő is de ki hall egy ventit"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Zsömica
aktív tag
válasz Zomb€€ #56660 üzenetére
Nekem egyszer volt hasonló kialakításban /berendezésben szekrényem - és a jobb oldalára bal alsó és jobb felső negyedbe építettem be 1-1 db befújó és elszívó irányú ventiket; hangszóró ráccsal letakarva.., rend és nyugi volt a szekrényben kb.2 évig míg más lett a berendezés..! Úgyhogy nem rossz az ötlet..!
-
Zomb€€
őstag
Sziasztok,
kérdésem csak közvetetten tartozik a topikhoz, de talán a többség egy szekrénybe suvasztja a htpc-jét, így legit lehet a hőelvezetés témája itt is.
Egy cimbinek segítem az alábbi média központot tervezni, és elakadtunk ott, hogy talán kéne hőkivezetés. Szerintem igen, de meggyőzhető vagyok
Ez a média szekrény metszete (~2,5m), falra függesztve, elöl egyik részén füstüveg, illetve zárt fa ajtók.
HTPC , WiFI AC 0-24, a többi eszköz pedig napi több óra használatára lehet számítani, így mindenképpen aktív keringetés kell, aho la fő szempont az AVR hűtése, mivel az passzív.
Ami nehezíti a dolgot, hogy a felső részt semmiképp nem szeretnénk megnyitni, illetve preferáltan a baloldalt sem, így maradt a szekrény jobb oldala és az alja.Az én első elgondolásom az volna, hogy a szekrény bal végén ventilátorokat telepítve lefele fújjuk ki a levegőt, így pedig passzívan szívnánk be jobb oldalról a friss levegőt, végigvezetve azt az eszközökön.
Az ajtókon ugye jöhet be fals levegő, kérdés, hogy ez mennyit tud rontani a hatékonyságon.Ha direkt válasz nem is lesz, akár egy topik-útbaigazításért is hálás lennék
[ Szerkesztve ]
"Egyszer fent...egyszer fent!"
-
Patice
Topikgazda
válasz ratkaics #56648 üzenetére
Amlogic-os box-okon általában csak 1 HDMI kimenet van, ha kettő kell akkor megfelelő HDMI splitter kell utána.
Van itt Amlogic-os topik, menj át oda, az összefoglaló is nagyon jó, érdemes átolvasni, ill. rákeresni a HDMI splitter-re.
Azzal számolj, hogy a jó splitter közel annyiba fog kerülni, mint a box…Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
ratkaics
senior tag
Köszi Mindenkinek a segítséget!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
SunMount3r
nagyúr
válasz ratkaics #56645 üzenetére
Egy Amlogic Box-ra gondolsz CoreElec-el? Ilyen Box-ok nem nagyon vannak, amin eleve 2db HDMI kimenet van, ehhez pedig ez kellene. Hacsak be nem éred a HD hangok helyett az SD 5.1-es DD és DTS hangokkal, mert akkor a Box SPDIF optikai kimenetéről megoldható a hang kiküldés. Ha meg kellenek a HD hangok is, akkor egy HDMI audio extractor (leválasztó) kellene hozzá, ami az egyik kimenetén csak a képet (de fontos, hogy 4K / 60Hz / HDR-t tudjon), a másikon csak a hangot küldi tovább. Ezzel kapcsolatban esetleg itt érdeklődj.
-
ratkaics
senior tag
válasz Patice #56646 üzenetére
"DP-HDMI kábellel menjen a kép a TV-be.
HDMI kimeneten pedig a hang az erősítőbe."
Ez sajnos több okból is nehezen kivitelezhető. Lehet, hogy keresek valami olyan "toldót, amivel a DP HDMI kábelből tovább tudok menni a HDMI-HDMI kábelre...Erre esetleg tudsz megoldást?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Van egy Dell Optiplex 3040-em intel G4400-as CPU-val.
Feltelepítettem rá a LibrELEC-et, de több bajom is van vele.
1. Úgy szeretném használni, hogy a Display port kimenetén menne a hang az erősítőre a HDMI kimenetén pedig a kép a TV-re (azért kellene ez, mert az erősítőm nem tud 4K-t, a TV-m viszont igen). De sajnos valamiért csak a Display port-on ad ki képet, nem is lehet kiválasztani másik kimenetet. Ezt lehet valahogy módosítani?
2. Létezik, hogy ez a CPU kevés a 4k .h265-höz? Mert néhány film akad vele...Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
rudi77
tag
Jriver minden jól megy! De ha beállítom hogy win10 újrainditás után automatikusan elinduljon akkor el is indul és a videok lejátszásakor fekete kép fogad de hang az megy. Nem értem...........
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
-
freelanced
addikt
válasz devil-k #56638 üzenetére
Üdv,
A gép építős topikból kerültem át ide, vélhetően a form faktor, és a gép jellege miatt, de úgy tűnik, hogy valamelyik másik hasonló topikban tudnak segíteni, így megoldódni látszik, köszönöm azért a jelzést. Akár törölhető is hogy ne ácsorogjon itt feleslegesen
Köszönöm
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
devil-k
nagyúr
-
freelanced
addikt
Üdv,
NAS-on gondolkodom és szeretném megnézni az opcióim, így kíváncsi lennék épített terén milyen lehetőségek vannak. Ami fontos lenne, az az alacsony fogyasztás.
Tudnátok ajánlani esetleg pár alkatrészt erre a célra?
Egyelőre amit néztem: Asus Prime j4005I-C (lap + processzor)
Ehhez esetleg kérhetnék még táp, memória és gépház ajánlást? Kettő HDD kell, hogy beleférjen mindössze.
KöszönömGentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
tendetiti
tag
válasz SunMount3r #56635 üzenetére
Köszönöm, megnézem.
-
tendetiti
tag
Sziaszok! KODI Raspberry Pi-n. Tudna valaki ajánlani IPTV addont ahol van lehetőség felhasználónév/jelszó megadására is az url cím mellett? Valami olyasmire lenne szükségem amivel az androidos IPTV Stream player alkalmazást helyettesíthetem. Köszönöm!
-
Gombinyó
őstag
válasz bajnokpityu #56632 üzenetére
Megmondom őszintén nem figyeltem. Régebben rá voltam ezekre függve, pont amiatt AMD-ztem, de most örülök, ha jut időm 1-2 hetente megnézni egy filmet. Észre nem vettem semmi zavarót, úgyhogy, ha van is vele baj nem érdekel.
-
rudi77
tag
Ahogy látom madvr-el hdr kimenet se szükséges a vga-ból. Madvr tone map megoldja.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz nihil41 #56625 üzenetére
Ha HDMI 2.0 kimenete van, akkor elvileg tudnia kell a HDR-t is.
#56623 rudi77: Intel: 7th Gen-es Core procik és attól fölfelé, AMD: a G-s (APU-s) procik már támogatják.
#56626 rudi77: Nem kell izmosabb és már MadVR se kell hozzá, itt a Topic összefoglalót olvasd el és voilá...
[ Szerkesztve ]
-
rudi77
tag
Videókártyát elírtam NVIDIA geforce 1060-al rendelkezek!
[ Szerkesztve ]
-
rudi77
tag
Hat év után ismét HTPC-re való visszatérésen gondolkozok.
Lényeg 4k hdr menjen rajta. Ne legyen akadás!
Távirányítót KODI-n szeretnék használni. Kényelem hiánya véget szükség lenne rá. Erre még találtam jó megoldást egyenlőre. Remélem kapok valami ajánlást.
Nvidia 8600 videokártyán lenne hozzá. De ahogy olvastam madvr-hez izmosabb kellesz lehet.
Proci I5 vagy ryzen lenne.
Alaplap is kérdéses még.
Remélem kapok tőletek segítséget nincs kedvem félre vásárolni. -
abrtom87
tag
Köszi mindenkinek!
-
bnorci71
addikt
válasz abrtom87 #56619 üzenetére
https://www.energydirect.hu/shop_search.php?search=hdmi+2.1
én innen rendeltem anno egy Ugreen 2m-est teszi a dolgát rendben, árban se a kifizethetetlen kategória, de szerintem egy Baseussal se nyúlsz mellé"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
abrtom87
tag
Sziasztok! 3 méteres HDMI 2.1-es kábelt tudtok ajánlani PC-TV közé? TV támogatja. Sajnos nincs 50 ezrem kábelre, pedig tudom, hogy egy Audioquest Forest 48G lenne a befutó. Valami jól teljesítő olcsó verzió létezik?
[ Szerkesztve ]
-
Alien!
senior tag
válasz SunMount3r #56617 üzenetére
Annó a Samu c750-emen csináltunk haverral tesztet, áthozott egy imax 3d blurayt majd összevetettük egy halftab mkv-val. 1,5 méterről kb semmi különbséget nem vettünk észre. Viszont pl nekem ezen a tv-n az sbs kódolás mindig sokkal "puhább" volt, láthatóan életlenebb mint a másik ezért nem is volt preferált. Voltak olyan infók annó, hogy a Samu 3D tévék egy része eleve nem tudott fullhd-t 3D alatt, hanem vmivel trükköztek, lehet hogy ezt láttuk mi is(?).
Amúgy a 3D hatás inkább függ a megjelenítőtől/szemüvegtől/szemtől mint kódolástól. Ha egy SBS mkv zavarja a szemet az nem szabályosan lett rippelve és valami félrecsúszott. Crosstalk ugyanez, azonos forrásnál aktív tévéken mindig rohadt zavaró volt, passzívon és 3D vision monitoron alig látható, projektoron pedig zéró. -
SunMount3r
nagyúr
válasz Alien! #56616 üzenetére
Ahogy a "sima" FHD esetén is csakis a Remux-ok jöhetnek szóba (a legjobb esetekben), úgy a 3D esetén is. Igen, biztos van különbség. A konvertálásból és bitráta nyesésből keletkező minőségromlás vitathatatlan és erre jön még rá sokszor, hogy sajnos nem minden SBS Rip (Samu TV-m van, így azok nekem jobbak lennének) sikerül a 3D szempontjából sem jóra. Szellemképes, "kanycsítos" lesz sokszor a végeredmény. Láttam már egész jó SBS-eket is, de ha mellé tennénk az "eredetit", tuti tudnám melyik az.
-
Alien!
senior tag
válasz SunMount3r #56615 üzenetére
volt éles teszt amúgy, hogy mekkora minőségromlást látsz, vagy csak elméletben zavar?
Nálam QHD 3Dvision monitoron futnak ilyen fájlok, sőt 720p projektorral 3D-zek 3méter átmérővel, mindegyiken abszolút top az élmény. -
SunMount3r
nagyúr
válasz Alien! #56614 üzenetére
TV-nél. Menekülni ilyen minőségromlás fejében nem fogok. Csakis real 3D MVC jöhet szóba. Ilyen régi driver-t meg biztos nem rakok majd fel a játékok miatt, hát ha nincs már kerülőút, akkor lemondok a 3D-ről. Bár lenne a prociban rendes Intel IGP, ami ugye még mindig tudja, de ez újabb kavarodás lenne a dVGA-val együtt használni. Mert gondoltam már rá, hogy az IGP-t kötöm a TV-re a videózáshoz, a dVGA-val meg játszom a monitoron, de szerintem ez eléggé kacifántosan kivitelezhető csak.
-
Alien!
senior tag
válasz SunMount3r #56613 üzenetére
jól írják bizony, az az utolsó működő driver. meg kell nézned, hogy 1660-ra egyáltalánfelmegy-e. A 30-as széria ezért nem szerencsés pl 3D szempontjából.
Milyen megjelenítőnél fontos neked a 3D MVC amúgy? Menekülésnek ott van a 3D sbs/tab verza, azt minden lejátsza.
-
SunMount3r
nagyúr
Még ami eszembe jutott az a 3D MVC lejátszás a DP->HDMI átalakítózással kapcsolatban. Vajon ez menni fog?
A másik nagy kérdés ezzel kapcsolatban, hogy az újabb Nv driver-ek esetén a 3D videó lejátszást még meg lehet trükközéssel oldani? És ha igen, akkor ez nem jár semmi hátránnyal ha játékra is akarom használni a kártyát? (Egy 1660 Super lesz valószínűleg).
Szerk.: Vagy úgy látszik már a 3D fix sem működik? Itt azt írják a 452.06-os driver volt az utolsó, amivel még működött.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Gombinyó #56611 üzenetére
Az pedig nem egy olcsó fajta, ez alapján gagyinak sem mondanám. Ha a 4K / 60Hz átment rajta, akkor a HD hangoknak is át kellett volna. Lehet valami "handshake" problémát okozott, már olvastam hasonlóról, bár nem pont a hangok kapcsán. Mind1, a Reddit-en majd rákeresek ilyesmikre, ha gyakran vannak ilyen esetek, ott biztos találok rá példát.
-
Gombinyó
őstag
válasz SunMount3r #56610 üzenetére
Club3D kábel volt, amin átment a 4k kép gond nélkül, de én csak arra szerettem volna használni, hogy erősítőre azon menjen a hang, a kép meg egy hdmi kábellel közvetlen a megjelenítőbe ment külön.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Gombinyó #56609 üzenetére
A lelendő VGA a használt piacról lesz, így nagyon válogatni nem tudok, de így kb. esélytelen, hogy 2db HDMI kimeneteset fogjak ki (amúgy is elég ritka, vagy csak a nagyon drága típusú kártyákon van).
Ilyen kábelekben gondolkodom, ezek állítólag már aktívak. 4m kell minimum, hogy azon átvigye a FHD / 60Hz-et. Ez a szívás az aktív kábelekkel "érdekes" dolog, sose olvastam még róla. Ha van még valakinek valami megerősítő tapasztalata az is írhatna. Nem lehet hogy csak a sávszélje volt kevés a kábelnek? A pontos típust tudod linkelni?
-
Gombinyó
őstag
válasz SunMount3r #56607 üzenetére
Filmezéshez nem jobb egy passzív hdmi-dp adapter? Anno én szívtam az aktív kábelekkel, nem mentek a hd hangok csak a hagyományos dts/dd. Miután kicseréltem az aktív dp-hdmi kábelt egy mezei hdmi-re és egy dp adapterre minden megoldódott. A technikai miértjének nem néztem utána, azóta meg olyan vga-ra váltottam, amin van 2 hdmi kimenet.
-
Borisz76
veterán
válasz SunMount3r #56607 üzenetére
Ha az átalakítás miatt romlik a kép és hang minősége akkor azt szemmel , füllel nem lehet észrevenni.... maximum műszeres mérés mutatná ki.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
SunMount3r
nagyúr
Visszatérve erre a DP->HDMI átalakítózásra: ez szerintetek lehet bármi hatással a "képre" egy ilyen aktív átalakító kábel használata? Értem itt képminőséget és a kadenciahelyességet is. Mivel digitális->digitális jelátalakításról beszélünk ez furcsán hangozhat egyeseknek, de a Hi-Fi-s, meg házimozis Topic-okban olvasni furcsábbakat is e téren. Úgyhogy ennyiben áll a kérdés... ???
-
Ijk
nagyúr
válasz MasterMark #56603 üzenetére
Máshol van moziszobában a gép, nem tudom tesztelni, de most itthonin ezt találtam, a bekarikázott részt kellene kipipálgatni?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Win10 új telepítés, 3570k proci (HD4000), alaplapi hdmi-n megy a kép és hang az AVR-be. Kodinál és MPC-HC-nél is csak a két fronton adja a hangot (nem lekeverve, tehát pl. nincs beszédhang). A windows mediaplayerével viszont megy az összes csatorna (DD+, E-AC3). Próbáltam passtrought állítani Kodiban de sehogy nem sikerült. Kellene valami külső codec még?
/人◕ ‿‿ ◕人\
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest