Hirdetés
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Üdv
NAS-sal kapcsolatban lenne pár kérdésem. Nem tuti, hogy ez a legmegfelelőbb topic erre, de végülis HTPC related a kérdés, mivel azt etetnéFullHD tartalom, csak letöltés, seed máshogy van megoldva. 2x 4TB WD Red lenne, vagy hasonló.
Szóval a lényeg, építenék egyet, mert a 325v2 kissé gyenge transmissionhoz, illetve kb 10MBs download körül 100%-os a proci, és szinte elérhetetlen az egész NAS. De ezt már kitárgyaltuk korábban, hogy ez ennyit tud, és pont.
Ami érdekelne. FreeNAS lenne a környezet, illetve, google és YT videók után, én erre a következtetésre jutottam, hogy az pont ok ide. TM menne, esetleg Google Drive kliens, de ez utóbbi, gondolom nem sok vizet zavar.
Ami a dilemmám. Milyen alaplap + proci kombó az ideális? Használtban gondolkozom, UK ebayt nézegetem. Nem akarom túltóni, de azért legyen benne kakaó.
Szóval Ivy/Sandy B. elég, vagy H.well/B.well, esetleg Intel embedded config? J19xx N31xx
Az is kérdéses volt még, hogy ezeken a mini ITX lapokon, általában 2 SATA csati van, ami kell a 2 HDD-hez. De akkor mi van az OS-sel? Elég neki az USB? Abból akkor kell a 3.0?
Esetleg dobjak be egy Pci-e raid karit? Avagy m2 inkább? Végülis, a bootra tudok várni, szóval akár jó az USB is, de boot után használja azt még a FreeNAS, futás közben? Mert akkor inkább valami SSD kellene.Esetleg találtam még ezt a lapot: AsRock J4005B
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Parfüm topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mobil flották
- Horgász topik
- Milyen monitort vegyek?
- Óra topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest