Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Üdv
    NAS-sal kapcsolatban lenne pár kérdésem. Nem tuti, hogy ez a legmegfelelőbb topic erre, de végülis HTPC related a kérdés, mivel azt etetné :B

FullHD tartalom, csak letöltés, seed máshogy van megoldva. 2x 4TB WD Red lenne, vagy hasonló.

Szóval a lényeg, építenék egyet, mert a 325v2 kissé gyenge transmissionhoz, illetve kb 10MBs download körül 100%-os a proci, és szinte elérhetetlen az egész NAS. De ezt már kitárgyaltuk korábban, hogy ez ennyit tud, és pont.

Ami érdekelne. FreeNAS lenne a környezet, illetve, google és YT videók után, én erre a következtetésre jutottam, hogy az pont ok ide. TM menne, esetleg Google Drive kliens, de ez utóbbi, gondolom nem sok vizet zavar.

Ami a dilemmám. Milyen alaplap + proci kombó az ideális? Használtban gondolkozom, UK ebayt nézegetem. Nem akarom túltóni, de azért legyen benne kakaó.
    Szóval Ivy/Sandy B. elég, vagy H.well/B.well, esetleg Intel embedded config? J19xx N31xx
    Az is kérdéses volt még, hogy ezeken a mini ITX lapokon, általában 2 SATA csati van, ami kell a 2 HDD-hez. De akkor mi van az OS-sel? Elég neki az USB? Abból akkor kell a 3.0?
    Esetleg dobjak be egy Pci-e raid karit? Avagy m2 inkább? Végülis, a bootra tudok várni, szóval akár jó az USB is, de boot után használja azt még a FreeNAS, futás közben? Mert akkor inkább valami SSD kellene.

Esetleg találtam még ezt a lapot: AsRock J4005B

köszi

Új hozzászólás Aktív témák