Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mankó

    veterán

    válasz PistiSan #41778 üzenetére

    Letöltés napi szinten van, s emiatt vissza seedelés is. A nagyobb probléma inkább az, hogy sokszor emiatt akadást észlelünk a filmek alatt, plusz ott van még a jelenlegi számítógép kihasználatlansága is. Feleslegesen minek álljon benne a pénz?
    Az is egy verzió, hogy eladni a gépet, venni egy profi nast a másik helyére, bele a 3 Tb-s Red és kész. De arra a kicsi időre, azért nem árt ha van "asztali sz.gép is." Plusz a a profi nas fullos szolgáltatásait szintén nem használnám ki.

    Most 40-ből hozzájutnék ehhez a géphez, a meglévő cuccokból kitudnám egészíteni komplettre (kivéve belső 2.5-es hdd), a fenn maradókat pedig eladnám. Helyet, pénzt, fogyasztást tudnék felszabadítani és mindezek helyébe nagyobb teljesítményt is kaphatnék.

    A htpc ssd problémáján én is gondolkoztam, szerintem is felesleges lenne, de tekintve, hogy horror áron vannak a 2 tb-s 2.5-es hdd-k és a statisztika alapján nem is tekinthetők hosszú távú megoldásnak (hamar tönkre mennek) el kell gondolkodnom, egy külső usb3-as merevlemez féle verzióban is, Ebben az esetben pedig nem ártana egy kis fogyasztású háttértár, amin az op.rendszer és egyéb programok lesznek.

    Jelenleg ott tartok, hogy beszerzem a brixet, teszek bele ramot, egy ssd-t és a meglévő 1 Tb-s Usb 3-as külső hddm-et rádugva tesztelem majd. Aztán ha a háttértár kicsi lesz, és felesleges a benne lévő ssd, akkor kellene tovább lépni a következő fokozatra.

    Boot idő tényleg nem mérvadó, mivel 1x kellene felbootolnia, utána pedig az a kevés művelet akár memóriából is futhatna, vagy a belső 5400-es hdd-ről. (4 Gb-t tervezek bele rakni, azt is fel tudok egyet szabadítani itthon.) Ez még igen képlékeny.

    Egyszerre csak 2 eszközt tudok felszabadítani a 3-ból. NAS és média lejátszó, vagy NAS és számítógép. A média lejátszó mellett több minden szól, távirányító, kényelmes, mindent megeszik, feliratot, borítót egy gomb nyomásból tölt az adott filmhez stb.stb. (Medx600).

    Egyenlőre most még a média lejátszó megtartása felé húzok, de bármiféle ötletre, észrevételre, megoldásra nyitott vagyok.

    Bocsi, nem vagyok egyszerű, mint a faék, de esetemben ezek a körülmények az adottak. :)

    Celtis: gyenge a hardver. 256 mb ram, 1.2 Gb arm Kirkwood proci. Full hd filmeket nézünk, s nem mindegyik akad, de ami igen, az marha idegesítő tud lenni,

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák