-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
válasz canniball #29996 üzenetére
Na megvan a bibi: én úgy próbáltam eddig, hogy film lejátszás közben "M" betü, majd alul a kis felirat ikonra katt. Ekkor előjöttek a neten található feliratok, de a sajátjaim nem.
Most kipróbáltam a "L" gombot nyomni, és úgy már kiválaszthatóak a sajátok is.Jelenleg minden filmemhez rendben vannak a scrape adatok. 4 órámba telt mire minden filmemhez hozzáadtam a port.hu-s linket tartalmazó .nfo-kat, mert nem találta meg a legtöbb filmemet a scraper
Ha most exportálom "külön-külön file-ba" a médiatáramat, és az létrehoz minden film mellé egy .nfot, akkor felülírja a sajátjaimat, igaz? Vajon a jelenlegi linkjeimet fogja beleírni az exportba?
-
Melorin
addikt
Újabb gebasz XBMC-ben... : a műfajokat angolul és magyarul is megadja a TMDB: Action -> Akció; Adventure -> Kaland stb.
Ha a preferált nyelvet angolra állítom, akkor persze csak az angol műfajelnevezések maradnak, de nem bírom csak a magyart beállítani neki. HELP! -
Plasticbomb
addikt
Hali!
Pár hibáról tudtok-e megoldást:
1 Youtube: beloginolás nélkül működik, csak a feliratkozásaimat nem tudom lesni, stb, ha megpróbálok beloginolni a google felhasználónevemmel és jelszavammal, akkor meg failed.
2:
00:13:54 T:7016 ERROR: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<--
- NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS!
Error Type: <type 'exceptions.ImportError'>
Error Contents: No module named StorageServer
Traceback (most recent call last):
File "C:\Users\AttilaTam�s\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.common.plugin.cache\default.py", line 40, in <module>
run()
File "C:\Users\AttilaTam�s\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.common.plugin.cache\default.py", line 31, in run
import StorageServer
ImportError: No module named StorageServer
-->End of Python script error report<--
00:13:54 T:3228 ERROR: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<--
- NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS!
Error Type: <type 'exceptions.ImportError'>
Error Contents: No module named watchdog.observers.api
Traceback (most recent call last):
File "C:\Users\AttilaTam�s\AppData\Roaming\Kodi\addons\service.watchdog\service.py", line 25, in <module>
from core import main
File "C:\Users\AttilaTam�s\AppData\Roaming\Kodi\addons\service.watchdog\core\main.py", line 28, in <module>
import emitters
File "C:\Users\AttilaTam�s\AppData\Roaming\Kodi\addons\service.watchdog\core\emitters.py", line 21, in <module>
from watchdog.observers.api import BaseObserver
ImportError: No module named watchdog.observers.api
-->End of Python script error report<--Ezt mi okozza?
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
drdr
senior tag
válasz Plasticbomb #30004 üzenetére
Esetleg itt is meg lehetne próbálni, hamarabb válaszolnának....Talán a fejlesztők is látnák a hibákat...
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Szerintetek ha nem SSD-re menne az oprendszer, hanem egy 3.5" 5400rpm HDD-re, az mennyire befolyásolná a fogyasztást, és a sebességet?
Sajnos választanom kell: vagy egy 3TB HDD, vagy SSD+Ház. Mindegyikre jelenleg nincs pénzem :\
A jelenlegi 1TB HDD-men már fogytán a hely, azért tervezek egyébként mégegyet. -
canniball
nagyúr
válasz Melorin #30006 üzenetére
Szigorúan szvsz: a boot lehet pár másodperccel lassabb lesz, de ha már felállt a rendszer nem hiszem hogy éreznéd a különbséget; a fogyasztás szintén boot alatt némileg nagyobb difi, de működés közben pár W.
Szerintem nyugodtan vedd meg a HDD-t és telepíts arra, aztán ha lesz pénzed SSD-re akkor majd átteszed arra.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
-
asanotadanob
tag
válasz Plasticbomb #30004 üzenetére
Rossz a win-es felhasználó neved, mert ékezetes karakterek tartalmaz. Csinálj egy új felhasználót ékezetes karakterek nélkül.
-
Melorin
addikt
válasz canniball #30007 üzenetére
Igazad van
Sőt, kitaláltam még jobbat: most az asztali PC-ben van egy SSD és az 1TB HDD.
Az oprendszerét átteszem az 1TB HDD-re, így van egy SSD-m, amit beteszek a HTPC-be.
A kis HDD-ről átmásolom az új 3TB HDD-re a filmeket, és minden oké, a kecske/farkas/káposzta átkelt a folyón -
canniball
nagyúr
válasz Celtis #30008 üzenetére
A port scraperben van olyan opció, hogy a műfajt fordítsa magyarra. Ettől függetlenül nálam (Frodoval) amit a TheMovieDB scraper talált meg azoknál is mind magyar a műfaj.
Melorin!
Az asztalin szerintem már zavaró lesz ha SSD helyett HDD-ről fut az OS/ott sokkal jobban kijön a különbség. Én a helyedben inkább kipróbálnám először a HTPC-t HDD-vel aztán ha nem tetszik majd ráérsz filozofálni a dolgon.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Celtis
veterán
Hátha valakit érdekel, megmutatnám a legújabb hálószobai HTPC-met.
- Asrock AM1H-ITX
- AMD Athlon 5150
- Kingston HyperX 2GB 1600MHz (olcsó volt, mert rájöttem, hogy a másik HTPC-be nem kell 4GB, így átraktam a felét)
- TeVii S471 DVB-S2 HDTV PCIe műholdvevő tunerkártya + egy átlakított flexibilis PCIe toldó.
- Realan C3 Black Mini ITX ház (12 USD volt+ költségek!)
- Pulse-Eight USB - CEC Adapter
- Rövidesen egy 16GB-os SSD, de egyelőre egy USB3 pendrive.
- Openelec 5.0betaCél volt a minél kisebb doboz. Hát ennél kisebb nehezen lehetne.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Hátha van hozzáértő emberke
Sorozatoknál a médiatár nézetben 2 módszert használok, Nem látott+epizódok szerinti rendezés, másik pedig minden video+cím szerinti rendezés.
Na most ezt szeretném 1 toggle key-el megoldani
Ameddig eddig eljutottam, hogy minden videó + nem látott közötti váltás:
<MyVideoLibrary>
<keyboard>
<u>SendClick(14)</u>
</keyboard>
</MyVideoLibrary>Na most jönne az a rész, hogy kellene nekem egy gyakorlott ember, aki csinált már ilyet, és tudna mondani ötletet, hogy hogy lehet macrozni ezt, na meg a cím szerinti + epizód szerinti rendezést megoldani, hogy 1 gombnyomással váltson 2 típus között.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Kiskopika
senior tag
Tudtok valami brutal halk cpu hutot ajanlani a 4130T hez? 1150 es, es max 80mm magas lehet! A gyari intel szerintem tul hangos erre a celra, es ha van alternativa megneznem
-
envagyok
veterán
Próbált valaki már hibás blu-ray játszóból házat, infrát, meghajtót, tápot felhasználva passzív j1900-as htpc-t csinálni? Vagy esetleg berakni egy raspi-t?
-
Plasticbomb
addikt
válasz asanotadanob #30009 üzenetére
Miért sejtettem én, hogy ez lesz a baja... De sajnos a felhasználói profil nevét nem én állítottam be. Felhős bejelentkezés.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
devil-k
nagyúr
Megszületett!
- mozi bolondéria -
-
-
devil-k
nagyúr
válasz windlord #30023 üzenetére
Köszönöm!
(#30025) hétalvó
Miért kellene nagyobb, ha nem használnám ki? Van fix NAS-om emellett és külső HDD is. Innentől kezdve számomra csak pénzkidobás lenne a nagyobb ház, benne 4-5 zakatoló HDD-vel. Ez valami berögződés lehet nálad kedves kolléga.
(#30027) radi8tor1
Ha-Ha.
Melorin
Itt vannak más konfigok ilyen házban, részletesen látszik.
(#30029) radi8tor1
Köszönöm! Belemerülök majd a témába és akkor szolgáltatok majd több infót is. Tegnap már fáradt voltam, így csak a Win 8.1-t löktem rá gyorsan.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz radi8tor #30029 üzenetére
Nagyon sokáig agyaltam ezen a ház témán én is, nehéz szülés volt, nem gondoltam volna, hogy ennyire. Úgy voltam vele, hogy házat csak egyszer kell venni. Pedig külsőre nem 100%-ig egyezik meg ez a ház az ízlésemmel.
(#30030) Kiskopika
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Patice
Topikgazda
válasz hétalvó #30025 üzenetére
A HDD-k rázhatják a házat, persze lehet gumibakos rögzítéssel ezen csillapítani + olyan HDD-ket venni, amik kevésbé rezonálnak, de nem küszöbölhető ki 100%-ig. Plusz elektromágneses tér, és kell nekik (javaslott) az aktív hűtés, amihez ventiket használsz és ezek további zajokat keltenek a belső táplálásban. A ház is alumínium, ami kevésbé mágnesezhető, mint az acél, az igaz, hogy úgy lenne a legjobb, hogy minden egyes komponens elkülönített kamrában legyen, de akkor a ház még drágább lenne. Főleg, ha még nagyobb házat akar az ember. (Lásd pl. HFX házak)
Nagyon nem mindegy, hogy a szokásos PC alkatrészeket, hogyan "szolgáljuk ki", mit teszünk alájuk, hogyan tápláljuk. A szokásos PC-s tápok nem megfelelőek hang szempontjából, túl zajosak. Ezért kell ezt is "tuningolni" egy ilyen PC-nél.
"Emelle fixen kell egy nas."
Igen. Céleszközökkel lehet elérni a legjobb eredményt. A NAS-ban jobb helyük van a HDD-knek.
A csúcs hálózatos lejátszókban van HDD? Na ugye.Ha audio szempontból is jó az épített PC, akkor mozin is jó lesz.
Szerintem.
Peace!
(#30022) devil-k:
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
törölt tag
válasz devil-k #30022 üzenetére
Ügyesek vagytok, jó lett. Ált. nem hiszik el, hogy házat a legnehezebb választani, pedig de. Akkor vettem volna nagyobbat, ha HDD kerül bele, ami legtöbb esetben hűteni is kell. Vagy VGA, ha erőseb rendereret használnál, mint madVR NNEDI3 image doubling, és vagy LUT, nagyobb számítási teljesítmény miatt stb. Mivel elsősorban Kodi gép lesz DXVA-val, ennek megfelelően tökéletesen rendben van. A HD 4600 madVR Bicubic75+AR, Lanczos+AR max, amit tud.
Azt sajnálom, hogy Kodi mellé egyelőre nem tudtam 100%-kal jó szívvel ajánlani az A8-at, amit megfelelő lappal APU-IGP szinten mozis felhasználásra ( az én ízlésemnek, tudásom szintjén ) a legjobbnak tartok, mind kép, mind hang szempontjából. Egy szó mint száz, kb kihoztál mindent, amit adott felhasználásra, minőségre törekedve ki lehet, minden passzol mindenhez. Később a szoftveres részt még fabrikálhatod.
Remélem este már tudod próbálni, hangjára kív leszek.
-
devil-k
nagyúr
-
törölt tag
válasz Celtis #30015 üzenetére
Nagyon jó kis ár/érték masina, gyakorlatilag minden ma népszerű és fellelhető multimédiás igényt kielégít. Mivel hajtod, házhoz járt adapater?
(#30037) devil-k
Na várjál, előbb indítsd be, aztán gondolj ezt azt. Lehet kivágod az ablakon, volt már aki váltás után ezen gondolkodott.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
-
Mezga Aladár
veterán
Szaktársak!
Telepíteném az XBMCbuntuhoz a dual audio patch-et. Kellene egy kis segítség.
-
hétalvó
addikt
csak hogy értsük egymást, patice és devil-k.
hétalvó htpcoptikai meghajtó kell, ami tetszik meg van lemezen.
lin táp így befér
még 2 3.5-es is befér és szépen lekapcsolnak, ha nem mennek.
a 2.5-es hdd megy folyamatosan torrentezninekem ezért kell ekkora
[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
canniball
nagyúr
válasz devil-k #30045 üzenetére
Miért, mitől lesz valami "hagyományos "fekvő" PC" és nem HTPC?
Mod. Látom kiegészítetted. Ennyi erővel nálam a HTPC méretben passzol az erősítőhöz, akkor meg a tiéd nem az. Kerüljük kérem a sztereotipizálást![ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
hétalvó
addikt
válasz devil-k #30045 üzenetére
nekem ez htpc-nek tűnik : hétalvó htpc2
a betápja még alakul, az a lógó arany madzag...
silverstone htpc kínálat
ideális hifi méret, talán ez is lehet szemponta zokni az extra
cannibal: szívesen adok belőle egy harit
[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Dell notebook topic
- TCL LCD és LED TV-k
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Samsung LCD és LED TV-k
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Horgász topik
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest