Új hozzászólás Aktív témák
-
-
beencee
őstag
Ha esetleg valakit érdekel, az első hsz.-ben szereplő HTPC gépem költözés miatt eladó, Microsoft Remote távirányítóval, Microsoft Remote Keyboard MCE billentyűvel. Pontos konfig az adataimnál, érdeklődni a szintén az adatimnál lévő e-mailen.
-
Mercutio_
félisten
Hoppácska, rossz topicba ment
-
-
Na mostanában senki nem vetemedett ilyesmire?
-
Oldmobil
aktív tag
Hahó!
Én innen vettem paneltápot és külső tápegységet. A panelt beépíted, a hozzá kapott kábellel megtáplálod az alaplapot és a meghajtókat, a külső táp része pedig a házon kívül van.És ha már Denon CD-nál tartunk, akkor itt az én megoldásom, amit a cikk írása óta megelégedéssel használok.
Üdv, -
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #1612 üzenetére
Igazad van, ez után már tényleg csak a víz jöhet.
Két oldalra be is fér 1-1 ilyen.
nonee: Köszönöm. -
nonee
aktív tag
Elég tetszetős a gépezet!!
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #1610 üzenetére
Mintha a Ninja nem lenne épp elég kretén ötlet...
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #1605 üzenetére
Én az #1600-ban
Én tennék a linkelt Silverstone házba valami Llano (vagy Trinity) konfigot Ninja mini-vel, arra írtam hogy sajnos az alaplap végleges kialakítása miatt nem fér bele, az előzetesen bemutatott verziók jobbak voltak szerintem.
-
nonee
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #1605 üzenetére
Nemakarok Japánból rendelniXD
-
nonee
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #1603 üzenetére
Tudod,ezek nekem még szakszavak,ezért a google a barátom
amugy az emlitett alaplapot,már 35be megtudnám venni,viszont elég neki a 120Wos táp?
A hely a legelső,körbenézek régi dvd felvevők,meg lejátszók terén,veszek vmit ,esetleg ha van vmi általad átgondolt,és netalántán hasznosított méret is ami elegendő egy htpc beszerelésére,megoszthatnád velem..én nagyon kezdő vok ez a lap 17cm X17cm.. -
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #1601 üzenetére
Ütközne a Ninja a DVD-vel.
-
nonee
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #1601 üzenetére
Értem.és tápegységet milyet javasolsz?ok a lap drága,de ugyse egyszerre venném meg a dolgokat,sajnos annyi pénzem nincs..:S
-
TESCO-Zsömle
titán
A lap nem olcsó mulatság., de meg van tömve minden jóval, mint láthatod távirányítóval is. A proci ára attól függ, milyet veszel.
Táp nincs. Az csak 1-2 ION-os lapon van. Ezt onnan látod, hogy milyen csati van a deszkán. Ha van rajta táp, akkor max egy 4p molexet találsz, ha nincs, akkor meg a 20-24p-es alaplapit és a 4-8p proci-tápot. Ez esetben még indokolt is, mivel gond nélkül bele lehet tolni a lapba 100W-os TDP-jü procit... De azt mai napig nem értem, hogy az ION-nal egy szinten levő Brazos-hoz miért nincs integrált táppal gyártott alaplap...
Pista0001: Nem látom az okát, hogy miért ne férne bele.
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #1598 üzenetére
Nagyon tetszetős az az Asus lap, főleg a sok hozzáadott érték (WiFi, távirányító, stb), de nagyon sajnálom hogy nem olyan lett mint ahogy először bemutatták. Az eredeti kialakítás jó eséllyel beleférne egy ilyen Silverstone házba Ninja minivel.
-
nonee
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #1598 üzenetére
huhh ..ez igen tetszetős..mennyi ebbe a proci külön?van a lapon táp?ezt hol tüntetik fel?
-
TESCO-Zsömle
titán
Egyedül az integrált táppal lehetnek bajok. Én eddig csak az ION platformnál láttam ugyanis. Még a leggyengébb Brazos is 24p-es csatival van felszerelve...
Ha most kéne HTPC-t építenem, akkor valszeg egy ilyet vennék paneltáppal, procival, rammal. Esetleg megvárnám a Trinity-t.
-
nonee
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #1596 üzenetére
Igen.amugy a denon képeidet nemtudtam megnézni mindegyik link az előlapot mutatja,lehet elnéztem..:S
amugy nekem is ilyen elképzelésem van,egy full intergált cuccos lapot vennék,amin van wifi,távirányítós téma..
még keresgélek meg olvasgatok,azért nem kell fizetnibiztos nem lesz olcsó,de a végeredmény ami megfizethetelen(plána ha frankón működik),minden másra meg ott a mastercard..XDna jó komolyra véve azért nem akarok 100ezreket beleverni..majd alakul
-
TESCO-Zsömle
titán
Először is kell egy minél kisebb, lehetőleg ITX lap. Aztán kell egy akkora CD/DVD lejátszó/felvevő, amibe belefér minden. Sok múlik az igényeket, és a ráfordítható anyagi részen.
Én egy első generációs ION-t használok. Nem volt olcsó, de az integrált táp miatt megérte. Gyak az alaplapon van egy 19V-os DC bemenet hátul, a WiFi alatt, bent meg egy 4p Molex kan a lapra forrasztva. ATX/SFX tápok 8k körül kezdődnek, és nagyok. PicoPSU/paneltáp 10+k. A lap 45k volt.
A ház szerepét nálam egy régi Denon DCD-715-ös tölti be. ODD nincs, így bele tudtam préselni 4db 3,5"-es vinyót. A gép 24/7 megy, házi-szerverként.
-
ethrnz77
csendes tag
Sziasztok,
Tapasztalt HTPC építőt keresek, aki egy-két egyeztetés után, és miután minden alkatrészt beszereztem összepakol nekem egy HTPC-t.
Sajnos nekem nincsen időm bíbelődni, inkább kifizetem a munkadíját annak aki járatos és tapasztalat a témában.
Core i3/i5 alapút szeretnék, házak közül Antec-et vagy Thermaltake-t néztem. Optikai meghajtóra, tunerre nincsen szükségem. Komplett médiacenter funkciókat szeretnék, illetve szükségem van Windows-ra élő online stream (NBA Playoff, Digisport, stb.) lejátszása céljából.
Amennyiben valaki kompetens a témában nyugodtan írjon akár privátban is. Köszönöm.
Román Zoltán
-
TamasM
csendes tag
Elkeszult a donor haz hatuljanak a beultetese a CDbe.
Bar a gep meg nem erkezett meg, ugyhogy addig nem is folytatom.Eloszor csak a hatlapot akartam bele tenni, de aztan az alja is bele kerult, mert igy rogton meg is maradtak az alaplap tartok.
En nem tudom mibol volt a Fuji haz, de 2 fem csiszolokorong kopott el vagas kozben!!!
Amugy egy kozepmechanikas Onkyo CDre esett a valasztas a hossza miatt es mert bar allitva nem, de fektetve el fog ferni a videokartya es ha minden igaz a slim CDt se fogja zavarni..
A gombok meg hatra vannak, bar trukkosek, mert tobb gomb van 1 vezeteken, csak mas ellenallassal kapcsolodva, de majd elvagyom a nyakon a vezetot es atkotom kulon.
Ime a hatulja, az eleje nem erdekes meg, az egy sima CD..
http://kepfeltoltes.hu/view/120118/Onkyo_CD_hatulja_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
TamasM
csendes tag
Sziasztok,
Tok jo, hogy ratalaltam erre a forumra.
Arra gondoltam en is beszallnek egy sajat htpc haz epitesebe, mert amit lehet kapni normalis hazat (thermaltake dh, zalman hd160) iszonyu sokba kerul.
Elsore mini itx szabvanyra gondoltam, most brazos de kesobb majd lehet lehessen fejleszteni. pl egy 1155os + videokartya.
Ha jol sejtem, azert erositobe epitkeztek alapbol, mert eleg nagy a hely, de nekem szuksegem lenne dvd-re is, nem akarok lemondani rola vagy kulsot alkalmazni.Ezt viszont csak akkor lehetne normalisan megoldani, ha cd-be vagy dvd-be epitkeznek.
Ha sikerulne kiszurnom egy jo magas hazat (pl.tobb cd-s) esetleg meg egy felmagas videokartya is elfernenek, nem kene elfektetni a videokartyat. Az atx-s tapnak is bele kell ferjen magassagra.Ami mindenkepp kene a hangero szabalyzo gomb es a lejatszo gombok, elvegre htpc.
Ezzel kapcsolatban arra gondoltam, hogy lehet venni infras tavot (2-3eFt) es annak a gombjait fixen beforrasztani. Igaz kicsit hulyen hangzik, hogy hazon belul van az infra vezerlo es fogado, de nincs mas otletem, hogy lehetne usb-s vezerlest csinalni olcson.Mit szoltok az otlethez? Ellenvetes?
koszi
-
Akybron
aktív tag
Az alábbit alkottam.
Alaplap: MSI E350IS-E45
RAM: 2GB
Tuner: Asus My Cinema PE6100 Analog
HDD: 320GB Samsung
Ház: Valami digitális műholdvevő doboza 2000 környékéről. Több, mint 10 éve várja, hogy valami beleépüljön
Táp: LC Power házból lett kivéve.Az LC Power ház volt a közeli boltban, nem kellett csak tápot rendelni nemt'om honnan, ráadásul a szállítással együtt drágább lett volna, mint ez. A ház majd jó lesz valami másra
Nem ezt a HDD-t szántam bele, de hát a mostani árak ugye... Ez meg volt otthon.
A felfüggesztése 4 db szilikongumi csík, a rezgéselnyelés miatt.PCI-E Riserért sajnáltam a sokezer forintot, inkább csináltam ingyen. Roncs alaplapból van az aljzat, a szalagkábel konkrétan nem tudom miből van, de ilyesmit használnak pl. DVD lejátszóban, monitorokban, egyéb elektromos készülékekben a részegységek összekötésére. A lényeg az 1mm-es osztás.
A Ventilátor is tuningolt, a motorzaj lett csökkentve egy kis trükkel.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Stylewars_kp #1585 üzenetére
PÜ!
-
Stylewars_kp
őstag
Helló mindenki!
Valakinek egy analóg fekete beltéri egység moddingányolásra?
Sz: 35 cm
M: 5 cm
H: 27 cmHa valaki épít belőle valami szépet annak ingyen és bérmentve odaadom csak a postát kell állnia. Jövőhét keddig áll az ajánlatom utána kukába végzi a kicsike.
(Bocs, hogy itt hirdetek, de szerintem ez csak felajánlás.
-
fkenny
senior tag
Sziasztok! Egy éve csináltam HTPC-t Annyi a különbség ma már hogy brazos dübörög benne és SSD[link] a gépben van:
-2x8w-os erősítő
-2ventis hőszenzoros vezérlő
-4x20karakteres usb-s kijelző
-usb-s távirányító vevővel
-digitális hangerőszabályzó az erősítőhöz
-Táp
A lelke: brazos 2x1,6GHz 2GB ram 16GB SSDJa a ház egy régi parabola vevő vagy mi volt
-
-
ZetorGumi
addikt
Értem mit mondasz, csak sajnos nem megvalósitható, mivel a táp egy normál ATX tápegység házából lett kibontva, és amint látszik a bordák miatt nem fér oda (egy 8centis ventit is épphogy oda tudtam kókányolni úgy, hogy szellőzzön), Máshol meg nemnagyon van hely. De kitalálok valamit, vagy ha később jól alakul a pénzügy, akkor kicserélem a vinyót egy 2,5"-os példányra.
-
válasz
ZetorGumi #1578 üzenetére
HDD-t én a video oldalához rögzítve (vízszintesen) oldottam meg.
Igaz, nálam egyben a vékony tápon fekszik.
Te is esetleg megpróbálhatod a hátfalhoz rögzíteni, illetve ha befér, az előlapn is láttam egy lyukat, kellően alátámasztva szivaccsal, az 1 csavar is elég lehet.
Mindkét esetben fekvő hdd-re gondoltam.
Másik megoldás ami régen divat volt, alulról felfogatni - fúrsz 2-4 lukat a video aljába, megfordítod a hdd-t, és odacsavarozod. -
ZetorGumi
addikt
Szép jóestét mindenkinek.
Én nem egy kérdéssel, hanem egy kész géppel állnék be ide.
Az állapot kb 90%-os, mert még 2db 8cm-es furatot el kell helyezni a ventillátoroknál.
Ime a képek: [link]Elnézést a kuplerájért, ez a műhely + nyárilak egyben, és hát...
Annyi a kérdésem, hogy a merevlemez felfogatását hogy oldanátok meg, hisz most 2 vastagabb drót tartja oda L alakba hajlitva, az alaplap rögzitőpontján átdugva, tehát mozgatás ellen nem nagyon van védve.
Gondolkodtam a fedlaphoz való rögzitésen is, csak nem akarom nagyon összegányolni a külsejét, hadd nézzen ki eredetinek. -
válasz
TESCO-Zsömle #1576 üzenetére
Köszönöm mester az pont elég most szedtem darabokra a házat elég jól lehet vele gondolkodni
-
Na a 2 lényeg megvan! Innentől jó barát a flex
Mivel a ház 16cm magas és a hűtő is
De így volt elgondolva
Kérdés mennyit magasít az alaplapi tálca+pöckök+cpu foglalat+cpu rajta remélem sokat!
hűtő:[link]
ház:[link]
Szeretek sza... várat építeni csak a váz és az oldal lapok kellenek a neve Stand up lesz (Állj fel.) Ebből lehet következtetni h igen álló ház lesz a fekvőből vagy mind2 -
-
-
wrox
őstag
A lényeg, hogy nem akarok semmit venni, a meglévő cuccaimat akarom használni. (csak porosodik a sarokban
)
Egyedül egy soros Infra vevőt csinálok, de az pár száz forint. Gondoltam a hifi vevőjének a helyére beszerkesztem, a CD tálcához meg teszek egy írót.
Csak az a bajom, hogy nincs előttem, a Hifi váz, és nem tudom pontosan, hogy mi hogy fér el benne. Mivel az ATX-es lap kb 30x22 cm, ezért lehet hogy állítva az oldalához fér bele. A táp meg a másik oldalra. A hifi kijelzőhöz meg betenni egy 4x20-as LCD-t. (arról már álmodni sem merek, hogy esetleg a gyári kijelzőt használhatnám.) -
Pont ez az a téma, ahol mindent lehet
Próbáld meg elképzelni hogy mit hova teszel az adott cuccban, meg hogy hogy tudod kivitelezni, aztán hajrá.
Minden egyéb menet közben derül ki, vagyis hogy mit hogy hova tudsz rögzíteni, mennyire melegszik a cucc, vagyis milyen a szellőzés, stb. -
wrox
őstag
Sziasztok.
Én is át szeretném tenni a masinát valami HIFI cuccba.
Szerintetek HIFi toronyba rétegesen egymásra építve milyen lenne a történet?
ATX-es lapot akarok beletenni, és normál méretű tápot.
Mint látom 2-vel előttem is így szeretnék.
Vagy valakinek ötlet, hogy mibe lehet beletenni?
Esetleg olyan erősítő, ami elég magas? -
imanoob
csendes tag
válasz
mitkov77 #1564 üzenetére
Köszi ha vége akkor írok egy sajátot hátha nem a recept alapján sikerül összehozni .Addig is leírom hol tartok.Ebbe a Sony erősítőbe tömném a gépet.
Még mindig kicsi a hely ahhoz hogy egy normál Gép beleférjenATX méretű alaplap és egy Enermax Eco 80+ 350W táp
Tudom úgy nem is lenne kihívás ,de most mehetek a tápok topikba infóért.Nem szeretnék mini atx-es alaplapot -
imanoob
csendes tag
Siker!!Hosszú várakozás után sikerült megvennem az alap Sony erősítőt,és CD lejátszót amiben majd a Htpc-fog helyet kapni.
KudarcSajna az erősítőm nem elég magas így be kellett szereznem low profile alkatrészeket a normálok mellé így vettem még egy projekthez elég erősítőt és egy dvd lejátszót.Amint megjönnek az alkatrészek jöhet a faragás.Viszont annyira megszállt az ihlet hogy már be sem érem egy Htpc-vel,vagyis a Htpc-vel.Kicsit komolyabbra tervezem a rendszert de ez még titok nem lövöm le a poént!!
Annyit kérdeznék hogy az én tapasztalataimat hogy publikáljam szerintetek?Simán posztoljam itt vagy logout blog? -
kopi120
tag
Sziasztok!
Én is elkezdtem egy HTPC-t építeni, már elég jól haladok vele, de nem akarok túl sokat írni, úgyis szeretném valahol publikálni
Most épp a hővezérelt CPU ventillátorral küzdök.
Holnap teszek fel képeket
-
Olyanba könnyű építkezni, legutóbb a nagyanyám tette ilyenbe a HTPC-jét
Tessék szépen keresni a kihívást
Nézz körbe itt, expresszen, vaterán, apróneten, bizományikban, aluljárókban a hajléktalanoknál (nem vicc), ha ér neked annyit.
Régebben a Verseny utcai piacon biztos találtál volna de az ugye bezárt.
A PeCsa lehet még alternatíva. -
törölt tag
Helyére költözött a monitorom:
HTPC asztal -
-
Steve-0
őstag
Nem, nem tehát: előlapi panel (led, power, reset) ami szabvány - rádugod az előlapi USB-k paneljére, ami ebből kijön szalag, azt rádugod a shuttle alaplapra.
Tehát ez a szalag kábel viszi egyesítve tovább a led, power, reset + előlapi usb, mic, hang firwire stb.-t tovább, az alaplapra.
Holnap, valszeg összeáll már csak USB portokat kéne vhonnan kukázni
-
-
válasz
Steve-0 #1547 üzenetére
Mi a gond?
1. Rövid a kábel? Ez esetben forrassz hosszabbat a csatlakozóra / toldd meg az eredetit.
2. Csak a csatlakozó, ami az alaplapra megy, vagyis hogy más a formája, lábkiosztása?
Ekkor húzd ki a lábakat a műanyagból, ha jól megnézeg látod hogy hol kell megemelni egy kis pöcköt. Ez után vagy raksz rá másik műanyagot ami megfelel formailag, vagy rátolod, és rányomsz egy kis pisztolyos ragasztót, vagy harmadik lehetőségként leszigetelőszalagozod, vagy egyesével, vagy már rátolva az alaplapra. Vagy ha bátor vagy és tudod hogy nem fog mozogni, úgy hagyod szabadon. -
Steve-0
őstag
Sziasztok, sikerült szereznem egy ilyen házat: Shuttle XPC SB86i.
Lenne több megoldandó problémám, de az egyik legfontosabb ez lenne:
Létezik ilyen hosszabbító kábel amellyel sikerülne összekötni az alaplapot az előlapi panellel.
Ezeket is ki kell cserélnem mivel a shuttle egyedi csatlakozókkal látta el őket, így nem tudom rákötni az alaplapomra igazából 2 db USB port elég lesz, esetleg van vki elfekvőben vagy hol tudnám beszerezni?
-
Pont ezen agyalok, hogy a nyílásokat is figyelembe véve, hasznos is legyen, meg el is férjen.
Egyik amin agyalok, az direktbe a vga-ra, ahogy szokás, csak kérdés, hova megy ekkor a levegő és honnan.
Másik, hogy a vga csatlakozókkal ellentétes oldalára, a gép eleje felé, merőlegesen be tudnék rakni egyet, csak az meg megint nem sokat ér figyelembe véve a vga bordáinak állását.
Lehet kipróbálom mindkettőt, megnézem a hőfokokat, aztán kiderül az igazság. -
Elférne benne bárhol is egy hűtő?Akár 4cm-es is?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Elkészültem.
GlacialTech hűtő túl magas volt, kénytelen voltam gyári intelt használni (S775).
Ennek viszont utálom a rögzítését, meg feszíti is a lapot rendesen, ezt átalakítottam csavarosra.
Táp egy hosszú de vékony, 160 wattos Dell, egy SD RAM-os, vékony S478-as Dell gépből.
Ami maradt: az USB előre vitele, jelenleg hosszabbító jön hátulról.
Szeretném a HDD ledet rátenni a fent látható kijelzőre, pl. a REC részre, az szép piros ha világít. Tudja valaki hogy hogy kellene megoldani? Hány volttal mennek ezek a kijelzők, lehet tudni általánosságban?
A hozzá tartozó 2 lábat max. megkeresem, olyan lehet mint a billentyűzet, van 40 fölötti világító egység, de 20 alatti a bemenő lábak száma. -
Az előlapon az USB-nek keresek még helyet, az alsó gomb helyét néztem ki, ezzel csak ergy bibi lehet, mégpedig hogy ha kiszedem, és nem válik be az ötlet, nehéz lesz visszarakni, maximum ragasztani lehet akkor már csak.
A fölötte levő lesz a bekapcsoló, led is van benne, a nyomógomb meg (mivel a látható rész alatt a led van) a két gomb között van fizikailag a mögötte levő panelon. Na ez az ami bezavarhat az USB helyretételekor. -
Borzasztóan megtetszett a topic, meg az ötlet, így előszedtem a régi videomagnót a szekrény mélyéről, úgyis hibás volt.
Még jó hogy semmit nem dobok ki, bár az asszony nem mindig van így vele.
Belét kikaptam, a szükségtelen és útban levő műanyag tartólemezeket, szerkezeti elemeket eltüntettem belőle, fűrésszel lassan ment, hát csípőfogóval tördelve, egész baráti lett az eredmény. -
nagynorbi
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #1526 üzenetére
Na ez nekem már sok lenne
Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
urbanjozsi #1524 üzenetére
Igen, normál méretű ODD-nél valóban egyszerűbb lenne, de a slim-nél magán a tálcán van az a kis rugalmas réz lemezke, amit ha megnyom a műanyag gomb, akkor érintkezik a mögötte levővel. De köszönöm a jótanácsot, és tanulmányozni fogom az albumodat is.
Üdv.:
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
nagynorbi #1523 üzenetére
Igaz, hogy én nem slim, hanem normál odd-nél csináltam meg. A gyári mikrokapcsoló két "pontot" zár össze nyitáskor. Erre a két pontra kell ráforrasztani egy másik kapcsolót, amit tetszőleges helyre el lehet helyezni. Akár az eredeti eject gomb mögé.
Nálam ilyen lett: képekAz albumban vannak egyébb "modding" képek, nézd át, hátha ad vmi ötletet.
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
#42431471 #1519 üzenetére
A szoftveres nyitogatás eszembe sem jutott
Elektronikai munkálatok terén (mit hova, miért, honnan) nincs tapasztalatom, a bekapcsoló gomb volt az első ilyen jellegű próbálkozásom, és mint említettem, a forrasztást is egy gázlángon hevített késhegy segítségével végeztemEz egy icsit meghaladja a jelenlegi ismereteimet. Esetleg ezt részletesen kifejthetnéd, hogy még én is megértsem
A saját mikrokapcsolóját hogyan kössem át? Az a tálca elején van, ami ki-be jár a tálcával együtt. Ezt is kifejthetnéd bővebben, ha esetleg van rá egy kis időd. Még csak most kezdtem gyűjteni a tapasztalatokat, teljesen kezdő vagyok ezen a téren.Üdv.:
-
törölt tag
Teljesen offtopic: ezt nem tudja valaki micsoda, és hol szerezhetek?
Több kép a korábban is linkelt oldalon.
-
törölt tag
válasz
nagynorbi #1518 üzenetére
(én ügye teljesen kihagytam az ODD-t, szóval én sehogy
)
Több utat is látok:
=> csak szoftveresen nyitod.
->Valami usb-s gamepadot bekötsz a gyári gombok mögé, és bekonfigurálod.
->Ha amúgy is van valami rendszertávod, azokon alapból van
=> a saját mikrokapcsolóját átkötöd a házon lévő megfelelő gombra. -
nagynorbi
aktív tag
válasz
#42431471 #1517 üzenetére
Na látod, nekem is bántja a szépérzékemet, de nem tudtam másképpen megoldani a slim ODD nyitását
Kénytelen voltam abból dolgozni, amit itthon találtam, és ez a randa fehér műanyag kis bizbasz volt a legalkalmasabb, mármint a funkcionalitást tekintve
Szerinted hogyan kellett volna megoldanom, te hogy csináltad volna? Csak a Sony CD lejátszó tálca-takaró eleme volt meg amit rátettem a slim meghajtó elejére, és így jó messze lett a nyitást érzékelő "gombocskától", ami a meghajtó tálcájába van beépítve.
Ha van még észrevételed, véleményed, akkor ne kímélj, biztosan tanulok belőle.Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
Ennyire rossz lett?
-
nagynorbi
aktív tag
Sziasztok!
Nos, megépítettem életem első (de remélhetőleg nem utolsó) HI-FI házba költöztetett HTPC-jét.
A ház alapjául egy Sony CDP-M18 CD lejátszó szolgál. Nem lett a legfényesebb kivitelezés, de szerszámok sem nagyon álltak a rendelkezésemreFlexelni, fúrni pl. egy 22W-os géppel próbálkoztam, amit eddig az asszony használt körömcsiszolásra, meg ilyesmire
. Nem volt egyszerű dolgom vele. A forrasztásos munka pedig forrasztópáka nélkül készült. Hogy hogyan, hát gáztűzhely lángja felett izzított késheggyel
Az esetleges bírálatoknál kérném az előbb elhangzott tényeket figyelembe venni, na meg azt, hogy eddig semmiféle tapasztalatom nem volt sem a fémmegmunkálás terén, sem tervezésben.
Alalplapnak nem mini-itx formátumot választottam, mert azok drágábbak voltak a m-atx-nél. Így a választásom egy Gigabyte H55M-UD2H lapra esett. Egy i3 540 proci dolgozik benne alulfeszelve (1.1V), melynek a dobozán megadott TDP értéke furcsa módon nem 73W, hanem csak 65W. A hűtéséről a gyári venti gondoskodik, és elég jól teszi a dolgát. A tápegység egy Cooler Master 150W-os Flex-ATX, az ODD egy Sony AD-7590s, a wincsi egy 160GB-os Hitachi 5400 fordulattal percenként. A RAM-ok Team Extreem márkájúak, és 1.4V-on mennek 1333-on 7-7-7-21 időzítésekkel. A vezetékek (bekapcsoló, ledek) egy ősrégi üres házból származnak.
Vannak még hiányosságok, mint pl. festés, meg előlapi USB, stb... ezeket majd később pótolom ha lesz rá egy kis pénzmag, mert most kiürült a zsebem :-)
Ha esetleg lenne kérdésetek, akkor szívesen válaszolok rájuk (ha tudok :-) ), és véleményeket is szívesen fogadok.Üdv.:
-
GabN73
addikt
válasz
urbanjozsi #1494 üzenetére
van olcsóbban zotac lap amibe megy i5
Nekem az lesz a kiszemelt áldozat
-
törölt tag
Kész a HTPC-m kívül, belül. ODD végül nem került bele (max slim férne el, vagy ha lecserélném a vinyót 2,5" ra, akkor normál is.)
Sajnos hiába minden próbálkozásom, a vinyót nagyon hallani (ha nem kötöm be, teljesen csöndben van), szóval a jövőben az biztosan kikerül a gépből, és jön valami halkabb -
1500! Jelentem még élek! Csak laptopos korszakomat élem! Ha bármit be kell rakatni akkor pm nekem és intézem!
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #1510 üzenetére
Amikor én néztem még jó volt... gondolom elbabrálta.
Mindenesetre holnap posztolom a befejezett gépem
(csak ODD amit egyáltalán bele sem rakok... blu ray-em úgysincs, mást meg minek) -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
nikolidisz #1508 üzenetére
"Ezt az albumot csak a tulajdonosa tekintheti meg, miután bejelentkezett az oldalon.
A bejelentkezéshez használja a bal oldali mezőket."
-
törölt tag
válasz
nikolidisz #1508 üzenetére
szép tiszta munka. Gratta
-
nikolidisz
csendes tag
Jelenleg itt tartok ha valakit esetleg érdekel.
-
törölt tag
válasz
urbanjozsi #1502 üzenetére
Sajnos megfő benne a vinyó
így hogy még a táp se viszi ki a házból a levegőt, csak az alaplap kis 5cm-es ventije pörgeti benn a levegőt, szép lassan melegszik az egész...
Szóval nem úszom meg, hogy tegyek egy 12 cm-es ventit az alaplap fölé, hogy legyen valami légáramlás.
Pedig eléggé lerontja majd a látványt... Bár remélem a helyén már nem fog úgysem látszani csak az előlap nagyjából -
anti22
tag
Ha valakinek volna eladó Thermaltake DH-101 VF7001BNS háza az keressen már meg priviben.Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Eredeti Sony PS4 Dualshock 4 kontroller - Vezeték nélküli
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest