Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peppo
őstag
válasz
Sztyepadzso #48199 üzenetére
Birodalmi rangot gyorsan ki lehet húzni, hogy legyen Cutter. 1-2 nap max. És közben pénz is jön, ha pl. egy Pythonnal repkedsz és szállítod a cuccaikat.
Szerintem megéri. Jól felépítve sokmindenre lehet használni. Legnagyobb raktere ennek van, így én szállításra is ezt használom, nem a T9-et. Pénz mondjuk kell hozzá, ha harcra pimpeled, milliárd környékén áll meg. De hát a pénz ebben a játékban nem számít. -
Sztyepadzso
őstag
@Peppo, @cabala1, @gabranek
Köszönöm minenkinek a válaszokat. Kicsit lemaradtam a dolgokkal, mert ősöknél kellett segédkezni, a gyerekek meg jöttek velem, szóval kevés időm lett volna játszani, épp csak elolvastam a dolgokat.
Közben jól be is szívtam, mert a JoystickCurves oldala leállt, az a fos meg, ha nem tud indításkor az oldalonán frissítést kereni, akkor nem megy, dobva a beállításaimat, úgy ahogy vannak. A laptopon még esélyes lehet, hogy egy trükkel becsaphatom, de az asztalin(hogy a Joystick Gremlin-t felkonfigutáljam) egy mozdulattal le is töröltem, és mint kiderült, installálni sem tudom az oldal nélkül . Szerencsére találtam egy verziót, ami nem foglalkozik az oldallal, elvileg a fejlesztői példány.
A nagy hajókhoz:
Cutterem nincs, nem is tudom, milyen rangon vagyok.De a Kraitem-et átépítettem Core/Subsurface-re, próbaképp. Erre nem vittem DSS-t, amivel a gyűrűt Hotspotok után megnézhetném-mint kiderült, ha másik hajóval megyek, a régi hajó ezen tudása nem vivődik át az újra....
-
cabala1
tag
válasz
Sztyepadzso #48195 üzenetére
Cutter a legjobb bányászhajó, elég sok hardpointja van, jól gyorsul, jól manőverezhető, elég nagy a raktere. Egy hátránya van, sajnos rosszul lassul.
-
gabranek
senior tag
válasz
Ha jól emlékszem neked hotasod van, azzal pedig sima liba a fix ágyúval is betalálni a résbe. Én egy condából csináltam anno core mining hajót és egész élvezetes volt vele játszani. Csak a rengeteg üresjárati repülés vette el mindig a kedvemet, mire sikerült végre találni egy megfelelő sziklát. 40-50 percnél soha nem bírtam többet bányászni egyhuzamban. Mindezt úgy, hogy azért csináltam a core mininget, mert a bányászatnak ez a legkevésbé unalmasabb verziója
-
Peppo
őstag
válasz
Igen, elméletileg így lenne, de nem tudom, hogy ez bányászatnál is működik-e. Nem sok core miningot csináltam, akkoriban a lézeres volt a sláger, ill. a tojásláz idején a sub surface mining, így inkább azokkal van tapasztalatom.
-
Peppo
őstag
válasz
Sztyepadzso #48193 üzenetére
Core miningra inkább vinnék közepes hajót. Az aszteroidák darabjai között repkedni egy ekkora döggel nem túl kényelmes, és a repedések lövöldözése is egyszerűbb.
De ha mindenképpen nagy bányászhajó kell, inkább vinnék egy Cuttert. Az is nehézkes, de még mindig ég és föld egy T10-hez képest. És 7 hardpoint is elég szerintem kb. mindenre.
Lehet persze vinni T10-et is, csak kell némi gyakorlás, hogy ráérezzen az ember, hogy kell vele célozni. Ill. szerintem nem mindegy, melyik hardpointra teszed azokat a fegyvereket, amelyekkel pontosabban kell célozni. Egy "oldalsó" hp-ról sokkal szarabb lőni ezekkel, mint egy olyannal,amelyik nagyjából a hajó elején van.
Multi-limpet controller? Tényleg rég léptem be a játékba.
-
Sztyepadzso
őstag
Egy-két kérdés a bányaszokhoz:
A turreted mining toolo-ok ugyanúgy működnek, mint a turreted fegyverek?
Ha egy repedést jelölök ki, akkor odafordulnak, és tüzelésre lőnek?
Azért kérdezem, mert lenne egy Type-10 bányáaszatra, de ennek a tehénnek szét van szóra a p*csába az összes Hardpointja, emiett eltalálni vele egy felszín alatti depositot, vagy a repedésbe belőni vele olimpiai aranyat ér.
Miután van elég Hardpointja, azért egy hybrid, laser-subsurface-core minig buildben gondolkozom(azaz már meg is van), de a találati pontosságom kritikán aluli.
A mining multi-limpet controller hogyan működik? Ha mondjuk egy 3C-t nézek, aminek 4 limpetje lehet, akkor hogyan választok a prospector meg a collerctor között? A Fire groupokban külön jelennek meg? a 4 limpet lehet bármilyen összeállításban(0-4;1-3, 2-2, és fordítva)?
Köszi
-
VikMorroHun
őstag
válasz
Leslie33 #48189 üzenetére
Olyan bázison tudod kifizetni a büntetést, ahol van InterStellar Factor. Ott is csak akkor, ha nem vagy notórius bűnöző. Tehát, ha pl. egy kalóz támadásnál halomra lövöd a kalózokat, majd egy hülye rendőr véletlenül beleszáll a lövésedbe, úgy, hogy előtte a hajója 99%-át már szétlőtte egy kalóz, akkor notórius bűnöző leszel, mert lelőttél egy rendőrt.
Ennél már csak az volt viccesebb, amikor véletlenül megkarcoltam egy hajót, amit nem kellett volna, ezért kaptam 400 credit vérdíjat. A rendőrök onnantól kezdve nem foglalkoztak a több százezres vérdíjjal repkedő kalózokkal, nekik az én 400-as vérdíjam kellett, hiszen "bűnöző vagyok", el kell tüntetni a rendszerből az ilyen törvényen kívüli elemeket...
-
buke
tag
válasz
Leslie33 #48189 üzenetére
Leslie33: szia, az 1. kérdésre nem tudom a választ, de nálam
revers is megjelenik a probléma a bázisokon-- gondolom nincs szinkron a bgs és a mission kiírás között.
Sabathius lájvjaiban többször láttam hogy kilövés előtt scanneli a delikvenset. Ennek mi haszna van azt még nem fedeztem fel. --Majd itt a fórumon valaki megmondja
A wanted-séggel nem kell annyira foglalkozni az ODY-ban ; a gyorsabb kifizetés szvsz a börtön választása, mert a normál kifizetés csak ott lehet, ahol nincs olyan frakció akár 1%-ban is amelynél wanted vagy. Egy jó materiál csomagot adó küldetést el kell vállalni mindenképpen független attól hogy illegális vagy nem. A növekvő hírhedtség esetén pedig vándorolni kell, amíg le nem csökken, de közben is farmolhatsz máshol inkább akkor anarchiás helyeken. -
Leslie33
tag
Mostanában vállaltam olyan küldetéseket, hogy ki kell iktatni egy konkrét személyt, egy felszíni bázison. Amikor felvettem, úgy jelölte, hogy ez nem illegális (sárga) küldi.
Elmegyek a bázisra, vagy egy elhagyatott helyre a bolygón (ahol egy űrhajó mellett találtam meg tök egyedül). Minden esetben úgy iktattam ki, hogy senki nem látta, nem fedezte fel a hullát, még a célpont sem vett észre. Felszállok és wanted vagyok, de nem csak a célrendszerben, hanem még ott is, ahol felvettem a feladatot. Tényleg nem vett észre senki, nem volt riasztás, meg semmi. Ez miért lehet, Rosszul csinálok valamit?
A másik, hogy ilyenkor csak börtönhajón tudom letudni a büntetést? Nincs már olyan, hogy bázison fizetek és ennyi? -
buke
tag
válasz
Sztyepadzso #48185 üzenetére
Sztyepadzso: "Milyen ugrási hosszabodás? "
Van egy biztonsági fék arra az esetre ha túl sok FC indulna meg egy időben. Ez ált. szerver újra indulás, frissítések után jön és tart 1-2 napig; azaz meghosszabítja az ugrások felkészülési idejét 15 percről akár 1:15 -re is.
Most viszont ez a vissza rendeződés ez idáig elmaradt.
A tünet annyi,hogy a napi idő múlásával, ahogy közeledünk a sűrű időszakhoz --USA+EU egyszerre--, úgy növekednek az ugrási idők. Kora reggel most nekem csak pár perc volt a túl időzítés. Most viszont megnéztem az egyik coloniai profilomat ott már 45 perc az ugrás idő. Ez kb. most 14:00 -kor volt. Jó igaz a mostani hétvége az az update utáni első hétvége.
Mégnéztem tegnap ESTE a mélyűri fiókomat és elképedtem: 1:15 volt az ugrás idő. Ott ahol nem sok FC lehetkb. 36 ezer fényévre vagyok a bubitól. Szóval nem a galaxis valamely területével van összefüggésben, inkább valami globális szerver igénybevétel félre értelmezés lehet, mert nyilván késő este vannak a legtöbben, de nem lehetnek többen mint a többi update megjelenésekor, sőt...
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Sztyepadzso #48185 üzenetére
Ah, most látom. Sebaj még haza kell vezetnem
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
[HUN]NIMROD #48184 üzenetére
Édesanyám hajlamos ilyen szócsodákat összepakolni, pl. "Ejj, de kinapszemüvegesedtél!"
Ilyeneket lehet látni twichesként? Megmondom őszintén, a második telefonon ment a twitch, wifiről, min. fényerőn, mert szabadságon voltunk. Kihaszbáltam a hotel wifijét... WoT és ED dropokból kb összesen 10 be lett gyűjtve....@buke
Köszi, igyekszem kihasználni. Milyen ugrási hosszabodás? -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Sztyepadzso #48182 üzenetére
Milyen kifli?
Éppen én is néztem a közvetítést amikor láttam hogy pont bekövetted az egyik dropos tviccsertgabranek: és nem is rosszak! Nekem a régi japán zászló ugrott be, és a korvett szemből is egy különleges látvány ezzel.
-
buke
tag
válasz
Sztyepadzso #48182 üzenetére
#48182 Sztyepadzso: Gratulálok az első anyahajódhoz !!
* a piros nem szándékos csak a betűket nemtudom hol kell feketére tenni bocs.
** pont most ugrási hosszabbodás van sajna nyomozzák már az okát miért ragadt be napokra a frissítés után
-
Sztyepadzso
őstag
Közben én is "kiflítkerrieresedtem"
-
gabranek
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD #48180 üzenetére
Végre a Corvette-hez is adnak skint
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Megint lehet tviccsen festéseket szerezni
-
Leslie33
tag
válasz
[HUN]NIMROD #48178 üzenetére
Köszi a választ NIMROD!
Egy kicsit nyaraltunk, pihentünk, de most már belevetem magam újra a játékba.
Szeretném most az űrruhákat és a kézifegyvereket fejleszteni, hogy jobban menjen a harc, csak lassan jönnek össze hozzá a komponensek. -
[HUN]NIMROD
senior tag
-
Leslie33
tag
Az állomásokon lévő illegális küldetéseket érdemes felvenni? Amikor teljesíted, akkor ott is wanted leszel, ahol felvetted, vagy csak abban a rendszerben, ahol a feladatot teljesítetted? Egyelőre nem merek ilyenekbe belenyúlni, mert félek, hogy mindenhol szétlőnek.
-
VikMorroHun
őstag
"Bolygó körüli pályán lévő állomások hogy jönnek létre?" A játék fejlesztői oda raknak egyet. Ha meg akarják szívatni a játékosokat, akkor óriási szélmalom-karokat is tesznek rájuk. (Nekem már volt olyan, amikor nem sikerült elkerülni, és majdnem szétzúzta a hajómat az egyik.)
-
Sztyepadzso
őstag
Ahol állomás van, ott emberek vannak, ott nincs új felfedeznivaló. Ha ismeretlen bolygókat akarsz felfedezni, akkor a Bubble-t el kell hagynod jócskán. Ha oda kimész, akkor a népszerű útvonalak mellett is csak 500-1000 fényévenként van egy, alapszintű szolgáltatásokat nyújtó (repair, refuel) állomas. Ezeknek _lehet_, hogy van valamilyen küldetése, de ebben sajnos nem tudok segíteni, a halál f@szán vagyok, ott nincs semmi, csak különböző növények.
De a Bubble-n kívül kell menned új bolygóért, de ott állomás nem lesz. -
Mbru
tag
válasz
[HUN]NIMROD #48172 üzenetére
Köszi
A fontos dolgokra megérkeztek a válaszokMindegyik kérdést jól értetted
Bolygó körüli pályán lévő állomások hogy jönnek létre? - itt csak arra lettem volna kíváncsi, hogy ha sikerülne felfedezni bolygót, azok körül szokott-e lenni állomás. Ahova be lehet dokkolni és küldetéseket lehet felvenni.
Névért kár. Sajnos nekem is a Clear Save jött szembe. -
[HUN]NIMROD
senior tag
Ha a rendszer 100%-át felfedted a FFS segítségével, akkor ott nincs több égitest, vagy én nem értettem jól a kérdést.
Ahová nem lehet leszállni, ott semmit sem lehet csinálni, ott nincs senki, vagy megint én nem értettem jól a kérdést.
Állomások csak nagyon ritkán jelennek meg új helyeken, leginkább amikor a fejlesztők egy új történetet indítanak. Pl a Colonia volt ilyen.
Kövi kérdést tényleg nem is értem.
Nevet csak akkor tudsz váltani, ha nyomsz egy Clear Save-t, de gondolom ez nem opció. Kikönyörögni nem lehet. -
No még egy FC kérdésem lenne.
Hordom szépen a tríciumot a raktérbe mint árut. Viszont nem jövök rá, hogyan lehet rögtön innen megtankolni a szállítómat.
Egyelőre egy hajóba átpakolva, majd innen az FC tankjába megy csak.. ezt így is kell? -
Mbru
tag
válasz
VikMorroHun #48153 üzenetére
Köszönöm
[HUN]NIMROD , VikMorroHun az infókat
Mikor egyedül vagyok akkor nagyon betud megint szippantani a játék. Sikerült eléggé a térkép széle felé menni. Találtam olyan helyet, ahol csak nap volt és egy bolygó. Szekenneltem és 100%-ot.
Kérdésem a következők lennének:
- Ilyenkor még lehet plusz bolygót találni?
- Olyan bolygókon ahol nincs leszállási lehetőség, ott várható, hogy legyenek emberek illetve küldetések?
- Bolygó körüli pályán lévő állomások hogy jönnek létre?
- Bolygókon vannak a nagy semmi kívül dolgok (élőlények, növények, fejlődő kolónia, eldugott város, lezuhant repülőn kívül, mert azok a küldetéseket csináltam mostanában).
- Jah és még valami, nevet hol lehet változtatni vagy kinek és hova kellene írni, hogy cserélve legyen -
Norbertbull
csendes tag
válasz
Norbertbull #48166 üzenetére
Jah, már adtál is
Bocsi reggel van. Köszi!
-
nTom
aktív tag
válasz
Norbertbull #48158 üzenetére
Hali
A discordon vagy? Ott nagyobb élet van. -
buke
tag
csigi: csak egyet tud, de létezik program amivel többet is lehet.
Mindenesetre ezt érdemes használni a Fleet Carrier Route nevűt
[link]
Az a program amit az elején írtam 1000 tonnáig tud, de ha sokat variálod utazás közben a monitoron a képeket oldalakat akkor hajlamoss "leakadni" az automatika, tehát megállA kép alapján lépked.
-
Skacok az anyahajómnak nem tudok hosszabb távra routot beállítani, csak kézzel a következő célpontot..
Megint bénázok? -
ToMy_
tag
válasz
Sztyepadzso #48160 üzenetére
Lehet ezt is kiadták indiai alvállalkozóknak.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Norbertbull #48158 üzenetére
Sokezer fényévre vagyok, emiatt sajnos erre nem tudok vállalkozni, de ezt az angolodra meg kell jegyeznem:
Ha itt valamit nem tudsz, az nem a te hibád. Naponta olvasok angol tech/tudomány cikkeket, a munkámat is angolul kell dokumentálni(repülőgépipar), és sok ezer óra számítógépes, 98%ban angol játék után állíthatom, hogy valami hibbant írhatja nekik a szövegeket, meg nevezheti el a dolgokat. Mintha karót kaptak volna egy fogalmazásra, és most meg kellene torolni. -
Peppo
őstag
válasz
[HUN]NIMROD #48156 üzenetére
Azért pénzt is lehet vele farmolni, ha sikerül összeszedni egy rakás massacre missiont az adott helyre.
Próbáltam egy barbipajzsos verziót high resben, de nem az igazi. Arra jó, ha az ember kaja közben otthagyja, aztán néha rányom a pajzstöltőre, de éjjelre már nem hagynám magára. -
Norbertbull
csendes tag
Sziasztok!
Régen játszottam a játékkal akkor sem voltam profi az angol tudásom elég sekélyes. Valaki felkarolna egy kis közös játékra vagy többre? 47 éves vagyok, szóval nem egy tizenéves hangos, idegesítő kis srác. Ha van egy kis csapat aki befogadna annak is örülnék. 300 óra felett járok a játékban van pár hajóm is. -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD #48156 üzenetére
Na hát a HighRES az már lehetetlen, nincs az az AFK build.
--
A 75276-os számú Lego készletből (SW rohamosztagos sisak) tök jól meg lehet csinálni egy kisebbfajta Anacondát, a maradékból meg egy hozzá képest arányában enyhén nagy Cobrát. -
[HUN]NIMROD
senior tag
Csináltam egy AFK hajót, otthagytam egy LowRES helyen éjszakára, és 10 óra után ez fogadott, kicccsit szétesett a kép
De életben volt, és 25 milliót gyűjtött. Ez nem lényeges, hanem az hogy a combat rangot fejleszti, bár nagyon minimálisan, de sok kicsi sokra megy. Ma már normál RES volt a kísérlet, és itt is állja a sarat, 6 óra után pajzs 100%-on, úgyhogy ki fogom próbálni a HighRES-t is.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
VikMorroHun #48153 üzenetére
Az más kérdés, hogy azért ne szállj le, van elég élet a Tejúton, hogyne ingyen csináld(de vegyél hozzá Artemis Suit-ot)
-
VikMorroHun
őstag
válasz
[HUN]NIMROD #48152 üzenetére
Sőt, életet sem kell keresni, elég csak leszállni (majd kiszállni a hajóból/SRV-ből) egy olyan bolygón/holdon, ahol még nem járt más előtted.
Mérnökök feloldásáról info.
Haladás követése, összefoglaló. -
[HUN]NIMROD
senior tag
Mérnökökkel szénné lehet tuningolni a hajókat, alkatrészeket, ruhákat, fegyvereket.
Egyben nagy leírást nem tudok, mindig arra kell rákeresni, ami éppen érdekel.
A felfedezés kiegészült a gyalogos életkereséssel, így van egy újabb lehetőség névre venni egy bolygót: az első aki otthagyta a lábnyomát. -
Mbru
tag
Sziasztok,
Pár napja leporoltam a játékot és belevetettem magam újra. Nagyon régen nem játszottam vele. Kb mióta az Odyssey megjelent. Meg van az is. Eléggé sok az új dolog így hirtelen nekem. Esetleg lenne tudnátok linkbe oldalt, oldalakat leírással nekem lineklni? Jelenleg utasokat szállítok, régen is azt csináltam. Nem kell hozzá nagy tudásFelfedezés is érdekelne. Jó lenne ott hagyni valahol a nevemet
A mérnökök mire jók, az teljesen vak folt nekem
-
Peppo
őstag
Teljes terheléssel egy 500-as ugrás132 tonna. Üresen kb. a fele. Legalábbis ennyi volt, mikor utoljára ugrottam vele, ami már jópár hónapja volt.
Mikor kijött a FC még duplája volt a fogyasztása, de aztán lejjebb vitték, ami jó ötlet volt. Most kb. korrekt. Továbbra sem olcsó mulatság, de végre el lehet vinni akárhova úgy, hogy nem kell napokig bányászni hozzá a naftát. -
válasz
[HUN]NIMROD #48146 üzenetére
Köszi!
Peppo: Igaz, hiába van sok, át is kell hordani még...
Ma teszteltem az FC-vel. Ugye nem akarok csak azzal bóklászni, felfedező típus vagyok. Ugrottam kb.500-at, majd előreugráltam a felfedező Kraitommal. Mikor meguntam, magam után hívtam az FC-t. Olyan tizentonna tríciummal utolért.
Szóval kis ugrás, kis fogyasztás. Fog ez menni! -
Peppo
őstag
válasz
fejesg2 #48144 üzenetére
Nem sokat voltam arra. Kétszer átutazóban, még az Odyssey előtt. A mérnököket behúztam, és kb. ennyi. Arra emlékszem, hogy a trícium drága volt, és a készlet sem túl nagy, de mivel összesen talán 1000 tonna kellett, ez nem volt akkora probléma.
Én biztos nem táboroznék le ott hosszabb időre. A lényeges dolgok még mindig a bubiban történnek.
De, simán meg lehet venni egy helyen is. Vannak rendszerek, ahol kb. mindig lehet kapni, és az árak is hasonlók. Csak az alapján szoktam választani, hogy hol lehet az állomáshoz legközelebb leparkolni a FC-t. Lentebb kolléga el is küldte neked a lehetséges helyeket.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Dehogynincs: inara commodity search. Rendezd csökkenő sorrendbe "supply" szerint.
-
-
Peppo
őstag
Bányászattal fedezni az üzemanyagot elég húzós, ha egyedül mész. Ilyenkor jobban jársz, ha inkább bevásárolsz egy full raktérnyi tríciumot, kidobálod az olyan modulokat, amelyekre nincs szükséged (pl. Shipyard nem kell, ha csak a te hajóidat viszed, ill. ha más pilótáknak csak 1 hajójuk van bedokkolva nálad. Outfitting is automatikusan jár a tulajdonosnak. Ez a két modul együtt majdnem 5000 tonna.). Ha rendesen kipucolod a rakteret (marad kb. 24000 tonna hely, majd televeszed tríciummal, fullra megtankolod, akkor azzal oda-vissza megjárod a Beagle Pointot. Annál messzebb meg nincs semmi. Persze, ha kitérőket szeretnél tenni, akkor már előfordulhat, hogy valahogyan pótolni kell. Én visszafelé a Colonia irányába kerültem, és ott vettem valamennyit, ami már elég volt hazáig. De pl. az is segít, ha mikor már teljesen tele a raktér meg a tank is, még bedokkolsz egy kb. 800 tonnás szállítmánnyal is (Type9 vagy Cutter elbír ennyit), mert a hajód raktere nem számít bele az össztömegbe. Ez így együtt már elég kell legyen egy oda-vissza útra bárhova a galaxisban. Az egész kijön kb. 1,2 milliárdból. Azt hamarabb összeszeded, mint a tríciumot bányászattal.
Arra azért érdemes figyelni, hogy ha a bubin kívül akar az ember tríciumot venni, az jóval drgább lehet.Ha mégis bányásznál, érdemes lehet használni ezt, (mondjuk amúgy is) megtervezed vele az útvonalat, és ha van már felfedezett trícium-lelőhely útközben, akkor azt írja.
Nagy utakat azért így nem vállalnék be, rengeteg idő elmenne a bányászattal. De ha csak egy kicsi hiányzik, azt lehet így pótolni.Ha viszont többen mentek, akkor simán járható út ez is. Persze akkor legyen mindenkinek bányászhajója a fedélzeten! És még akkor is felkészülhetsz, hogy a végére nagyon fogod utálni a bányászatot.
Azért hosszú utak előtt egy útvonaltervet érdemes csinálni, hogy ne 20000 fényévnyire érjen a meglepetés, hogy kifogytál.
-
Snoke
tag
Hát igen, a tricium bányászat lehetséges a jegyes gyűrűkben, de nem hatékony. Más jól fizető küldetésekkel kell megkeresni a pénzt és megvenni valahol. 50k / tonna körül szokott lenni az ára, kicsit olcsóbb, ha megtalálod a jó eladót. Mire bányászva szerzel egy tanknyi triciumot, az alatt a 100-szorsát keresed meg a megfelelő küldetésekkel.
-
-
FC profi használóktól kérdezném.
Nemrég vettem egy szállítót (fogyjon a túl sok lé..).
Macerásnak érzem a vele való utazást. Ugye bubin kívül nem tudok tankolni, csak bányászattal. Tesztelgetés jelleggel két hete elugrottam vele párat a semmibe, majd a környéken elkezdem üzemanyagot keresgélni. Nulla eredmény. Csak nagyobb bolygók gyűrűjében lehet ugye? Ha találnék is mennyi eklődés feltölteni?
Mert így most nem merek elugrálni vele fél tanknyi üzemanyagnál messzebbre, nehogy ottragadjak valahol...
Mi a rutinos, folyamatos mozgás módszere? -
Leslie33
tag
válasz
Sztyepadzso #48134 üzenetére
Uhhh! Én is beparáztam, hogy most mi lesz. SRV sehol, ott állok a semmi közepén. Para.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Minden jelenségre a magyarázat: hálózati probléma. Nemrég pont írtam, hogy a legutóbbi frissítéssel sok dolog megjavult, ezek szerint nem minden.
-
Leslie33
tag
Tiszteletem Parancsnokok!
Találkoztatok már olyannal, hogy megakad a játék, amikor bolygófelszínen éppen kiszállnátok az SRV-ből, vagy az űrhajóból? A hajóból amikor ki akarok szállni a bolygófelszínre, akkor egy pillanatra elsötétül a kép és a következő pillanatban kint vagyok a felszínen. Na itt előfordul, hogy a kép sötét marad és csak a lépések hangját hallom, mintha sétálnék a hajóban, a kijárat felé. Semmire nem reagál, csak az ESC billentyűvel lehet a főmenübe jutni és ott kilépni a játékból. Kilépsz, belépsz és ott vagy a felszínen a hajó mellett.
SRV-nél ugyan ez szokott lenni, sötét kép és csak a kilép, belép működik. Csak itt érdekesebb, mert amikor belépsz, a felszínen vagy, de az SRV visszakerül a hajóba, akárhol is van az.
Lehet visszasétálni a hajóig...
Szerintetek miért van ez? Nem hardver, mert gépet cseréltem nemrég, de ugyanúgy előfordul, kb óránként. -
fejesg2
senior tag
Üdv Pilóták!
Végül csak beszereztem egy X52 Pro-t, olyan jó áron volt (85 Euro), hogy nem tudtam a polcon hagyni. Most viszont úgy érzem, hogy tanulhatom újra a repülést.De sebaj, majd belejövök ismét.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Sztyepadzso #48126 üzenetére
Pontosabban: ha hajót váltasz, az új hajó raktere >= legyen mint az éppen hordozott árumennyiség az előző hajóban. Azaz lehet nálad áru, amit a váltásnál azonnal átrakodnak, de ez nem tud megtörténni ha nincs akkora befogadóképesség a második hajónál.
A hordozódnál ez annyiban módosul, hogy ha annak van üres tárhelye, akkor te mint tulaj a váltás előtt oda kirakodsz, és a második hajódba nem kötelező visszatenned.
Azt hiszem a helybe rendelés ugyanúgy működik mint állomásokon, de az egy jó kérdés, hogy mi történik ha közben elugrasztod a FC-t. Az első gondolatom az hogy ezt a kérdést elfelejtették vizsgálni (vagy lesz*rták a problémát), és csak úgy simán megérkezik minden, és ezt most megerősítette egy fórum-hozzászólás: "[...]You can still jump the FC while they are in transit - it won't cost you any extra and they'll still arrive on time."
-----------
A tegnap lezárult 2 CG megint jó móka volt: a titánokról kellett mintákat gyűjteni. Videóm itt, szerintem előbb-utóbb mindenkinek képesnek kell lennie odalátogatni, már aki ebben az AX irányban követni akarja a fejlesztéseket. Több új anyagot lehet róluk gyűjteni, amik biztos kelleni fognak. Imádom a Mambát, ahogy 600 m/s-mal közlekedik, bár azt a rohadék új vadászt még így sem lehet lehagyniKedden jöttem rá hogy egyáltalán van CG, gyorsan összeraktam a TG pulse neutralisert, és szerdán este 11-ig farmoltam a mintákat, ezzel pont benne voltam a 75%-ban. Ám tudtam, hogy az éjjel még változhatnak a dolgok és így is lett, ezért csüt. 7-8-ig még egy menetet lenyomtam, és így éppen sikerült benne maradni a 75%-ban (festék gyűjtőmánia
)
-
-
Peppo
őstag
válasz
Leslie33 #48117 üzenetére
Ahogy bármelyik bázison, úgy a FC-en is 40 hajód lehet bedokkolva maximum. A FC rakterének telítettségétől függ, mennyibe kerül az ugrás. Ha fullon van, kb. 130 tonna tríciumot zabál meg egy 500-as ugrás, de üresen kb. a feléből is megvan. A max. 25000 tonnás raktérbe csak az ott található rakomány ill. a FC moduljai számítanak bele (tehát a bedokkolt hajók nem). Ha egyedül magadnak veszed a FC-t, egy csomó nagy modult, mint pl. shipyard kihagyhatsz, mert az a szolgáltatás a tulajnak mindig jár.
Világot látni vele csak akkor érdemes, ha már van pár milliárdod pluszban, amit elkölthetsz. Ilyenkor televeszed tríciummal, aztán kb. elmehetsz vele a galaxis túloldalára meg vissza. De persze vehetsz is útközben néhány helyen (piszok drágán) vagy bányászhatsz is üzemanyagot.
Kereskedni lehet vele, ill. pénzt is keresni, de időigényes. A FC nem annyira a profitról szól, igazából viszi a pénzt rendesen. A gazdagok játékszere. De ha már van egy rakás pénzed, ez az, amire tényleg érdemes költeni. Én nem bántam meg egy percig sem, hogy megvettem. A fenntarftási költsége ki van fizetve pár évre előre, szóval nem kell aggódnom miatta.
-
Leslie33
tag
válasz
Sztyepadzso #48122 üzenetére
Csak egy picivel van több csatám, de neked sokkal jobb a statod.
BlackMajor1972 -
Leslie33
tag
válasz
Sztyepadzso #48118 üzenetére
Köszi a felvilágosítást! Kimerítő választ kaptam.
A tankos játék a WOT, amit szoktam nyomni, én még nem sokaltam be tőle. Klánnal szakaszba szoktuk nyomni és akkor szórakoztató is tud lenni. De ez nem az a fórum most...
Akkor én még messzebb vagyok az FC-től, majd később, ha megerősödök anyagilag, akkor meglátjuk. -
4580693
senior tag
válasz
Sztyepadzso #48119 üzenetére
Lehet, hogy wot.
Kb. 6 éve szabadultam a függőségtől. Azóta volt wows is, de onnan is szabadultam. Soha többet wg.Cyclopsokat gyilkolásztam. Egyszer még egy krait mk ii-vel is sikerült kiszedni egyet, de inkább corvette-t használok, mert a kraitnak mindig kitörték az ablakait.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Leslie33 #48117 üzenetére
Nekem sincs FC-m, de kb mindenkinek bejön, aki vesz, ezek a tapasztalatok, amiket redditen olvasok.
Igen.
Igen.
Max 500ly, nagyjából 20 percenként. Ennek a költsége 100.000 credit ugrásonként, és az üzemanyag, ami az FC-nek trícium. Az 1000t-s tank kb 10-15 ugrásra elég(itt kicsit homályban vagyok) , függően a távolságtól és a az összsúlytól. Ebbe beletartozik a trícium, a hajók és a 25.000 (huszonötezer) max rakomány. Elvileg tríciumot venni egyszerűbb és gyorsabb, de a Bubble-on kívül a direkt emiatt felállított FC-k meg megashipek aranyáron mérik(azt valaki tényleg odavitte meg kibányászta, lásd lentebb, lehet -e vele keresni). Bányászathoz kell egy icy ring ideálisan trícium hotspottal, meg egy lézerbányász(és subsurface) hajóval. Nekem van erre egy type-9-em szóval ezzel nem lesz bajom.
Hetente, csütörtökön fizetsz, ami kb 5 Milliótól indul(fapad) , kb 15-20M-ig. Ha belépsz, ha nem, fizetsz!!! A költség függ attól, mi működik a hajón, lehet ez Vista Genomics, Universal Cartographics stb.
Az ezen leadott anyagok a saját hajódon kevesebb pénzt(87,5%) , de ugyanannyi rangot adnak, más CMDR FC-jén ez 75%.
Ennek oka, hogy 12,5 % a FC tulajáé, 12,5% meg megy az FC bankjába. Itt bajban vagyok, hogy ezt eléri-e az FC, amikor fizetni kell, vagy hogy is van. Majd kiderül. Vagy valaki itt felhomályosít.
Ha nincs pénzed vagy a bankba, egy ideig mehetsz negatívba, aztán megy a MÉH telepre, te meg magkapod a lóvét, ha minden igaz.Ha beállsz egy forgalmas helyre vagy valamelyik oldalra feltöltöd a pozíciódat, akkor lehet vele keresni , szerintem jó helyen a fenntartási költségeket is. Van market, amire te szabod az árakat.
Én a térképek alapján kihaltabb helyeket tervezek vele felkeresni, ahol nem kell feszt fosnom, mikor b@szom oda a kis hajókámat, és vesztem el az összes adatomat.
-
Leslie33
tag
válasz
Sztyepadzso #48116 üzenetére
Akkor az FC-vel tudod vinni az összes hajódat? Háborítatlanul bányászhatsz bárhol galaxisban? Mekkorákat és milyen sűrűn tud ugrani egy FC? Mi a fenntartási fix költsége? Lehet ezzel keresni is? Mi az, amiért igazán megéri FC-t vásárolni? Bocs a sok kérdésért, de teljesen vakon vagyok az FC-kel kapcsolatban.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Leslie33 #48115 üzenetére
Köszi szépen!
Azért sok időbe telt, kicsit ki is vagyok tőle, de még megtolom a Coloniáig a szekeret(A Gagarin Gate-en adtam el ezt az adagot).
Addigra szerintem összejön a 15 Milliárd, ott meg veszek egy FC-t(hogy miért ott? csak mert), aztán bolyongok egyet, de akkor már a fll flottámmal, amit adhozatok a világ összes pénzéért.
Melyik tankos lenne az? -
Leslie33
tag
válasz
Sztyepadzso #48114 üzenetére
Szép summa! Gratulálok!
Én is gyűjtögetem, de 3 hete le kellett állnom. Talán ma, holnap megjön az új hotas és akkor repülhetek tovább. A tankos játékon már pont kezdek kiégni.
Felváltva repülök és tankozok, így jó az egyensúly, de most sok volt már a lánctalpakból. -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Sztyepadzso #48109 üzenetére
Igen. Mármint úgy, hogy a fényes oldalon nem volt egyetlen egy látható kék pixel sem, ilyenkor úgy hagyom ott a bolygót mint eb a szaharát. Nem húzom az időt a sötétben bóklászással, és nem várok arra hogy megforduljon. De azt is simán el tudom képzelni, hogy néha olyan icipici területet sorsol ki az adott életformának, ami fentről egyáltalán nem látszik.
undercover: igen, komoly AX háború van, és éppen most vagyunk egy olyan fázisban, amikor szinte hétről-hétre jönnek az újdonságok a T-anyahajók környékén. Várhatóan ennek az lesz a vége, hogy az újfajta begyűjthető anyagokból további fejlesztéseket lehet venni.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
undercover #48111 üzenetére
Nem tudom, mit jelent a "rég"
Pár hónapja a bogarak háborút indítottak a Bubble ellen, először csak interceptorokkal meg scoutokkal. Aztán küldtek kb 5 anyahajót meg egy új ellenfelet. A harchoz az újra felállított AEGIS(?) tuningolt fegyvereket kínál. -
undercover
őstag
Sziasztok! Régen voltam itt
Mostanában mi a helyzet a játékkal? Van még élet benne vagy haldoklik? Ugye korábban sok gond volt a fejlesztőkkel minden eltoltak nem volt igazán új tartalom stb.
-
4580693
senior tag
válasz
Sztyepadzso #48109 üzenetére
Többször is. Ha sokat baszkódok egy bolygón, megunom és megyek tovább.
-
Sztyepadzso
őstag
Esett már meg veletek, hogy a bio signalok egy része egyszerűen nem látható? 6 megvan, a maradék kettőt nem lelem a térképen. Fungoida meg Concha lenne, tudom is tapasztalatból mit szeretnek, de akkor is. Baromi zsíros bolygó, vizes légkörrel, ki akarom maxolni, eddig 16+16+10+8+2*1,5 M-es jelek voltak :...
-
Leslie33
tag
válasz
Sztyepadzso #48106 üzenetére
Igen, ez lehet az.
[link] -
Leslie33
tag
válasz
Sztyepadzso #48104 üzenetére
Sajnos a két egység nincs csak úgy egyszerűen összedugva, nem választható szét. Éppen ezért nehézkes is együtt pakolgatni és elég rövid is (számomra) a vezeték közöttük. A joystick talpán, ahol bemegy a vezeték, ott egy műanyag lappal és csavarral van leszorítva, hogy ne lehessen kitépni, ha mondjuk leesik a gázkar külön. Amúgy belül forrasztva van minden.
Neked is ilyen van? -
-
Leslie33
tag
Köszönöm a válaszokat Duvi és Sztyepadzso!
Egy vezetéket újra kellett forrasztani, mert elengedett és hol érintkezett, hol nem. Pár napig jó volt. Most meg azt csinálja, hogy amikor előre tolom a gázkart, eltekeri balra. Ha hátramenetbe húzom a gázkart, akkor meg jobbra csűri el. Amúgy szépen egyenesen tartja, csak nem haladok vele sehova.
Új hotas lesz ez, csak körülnézek kicsit. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
VikMorroHun #48101 üzenetére
Igen, de nem ott üzköztem. Elcsesztem a glideot, szóval ott voltam kb 22km magasan, és elindultam lefelé, ahogy írtam is. Otthagytam a gépet, mert kb 250-el repül, addig gondoltam, pakolok. Mire észbe kaptam, hogy a hajó még mindig megy lefelé (nem voltam a gép előtt ), addigra ott voltam pár méterre már a talajtól, 250m/s-el..Nem volt időm reagálni
A terv a leszállás volt, a glide nem jött össze a sebesség miatt. De nem terveztem újra glideba kerülni
-
VikMorroHun
őstag
válasz
Sztyepadzso #48098 üzenetére
Még az elején, amikor "elcsesztem a glide-ot, szóval 25km magasan ragadtam egy apró hold légkörében".
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- OTP Bank topic
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- MIUI / HyperOS topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14s Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- AMD AM5 Alaplapok
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza