- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsek
tag
Oculus Rift-et használ valaki egyébként? Érdekelne a dolog, főleg, hogy a Samsung VR szemüvege péntektől már forgalomba kerül (igaz, csak Ámerikában)
(plusz gépigény, kütyük, egészséges használathoz szükséges feltételek, teszem azt tér a szobában és hasonlókra gondolok)
-
baphomet
senior tag
válasz
orientcx #8092 üzenetére
- színesíti a játékot, hiszen a barát/szövetséges zölden jelenik meg a radaron
- szövetséges rendszerben, gyorsabban és több zsandár érkezik a megsegítésedre, hogy aztán csak tébláboljanak ott, akadályozva az érdemi gyilkolászást
- szövetségesek ritkábban szednek ki SC-ből izzókészlet ellenőrzésre, és kisebb eséllyel szkennelnek a zsaruk állomásközelben (az állomás mindig szkennel!)
- egy sóhajtásnyival olcsóbb és nagyobb az outfitting választék szövetséges állomáson (bár erre nem vennék mérget) -
orientcx
őstag
Bocs a hülye kérdésért(bár ha ismertek, akkor mi mást is várhatnátok tőlem), de amúgy a reputációnak mi jelentősége van, már azon kívül, hogy csak akkor vehetsz pl Clippert? Mert én azt most ki sem fejteném bővebben, hogy az Empire hova dughatja magának azt a gépezetet, egyéb pluszt meg nemigen tudtam felfedezni. Ezért ezekre a fejvadász küldikre én nem haraptam rá egyszer sem, mert annyi olyat olvastam a fórumokon, hogy "még a nagyapám szépapja vállalta, hogy elfenekeli gen Döbrögit az ő elite Dropshipjében, és már felkerestük a létező összes USS-t, 2X, aztán meg még 3X, de nem találjuk, most mit csináljak?" Ja, és mindezt kőkemény 130.000 Creditért, amit egy RES-nél kb két molylepke lecsapásával hoz össze az ember. Én őrzöm a függetlenségemet, ha adnak reput, adnak(a fed-nél valamiért csípnek, ott csak úgy potyogtatják rám a csillagokat), ha meg nem, akkor meg legfeljebb nem hívnak meg a kormányzó báljára. Ha ilyesfajta rendezvényekre vágyom, akkor elcsónakázom Curacaoba, vagy Port Royalba, ott puszi pajtás a kormányzó, és a lányaik is beautiful kategóriások(vagy nem? Na mindegy, a fedélzeten mindig van rum)
-
duvi
nagyúr
Kiegészítésképp még megemlíteném, hogy folyamatosan vándorolni kell. Ha a helyi frakciónál megkaptad a Naval küldiket (kb. 3-4 db/állomás), akkor utána már nem adnak újakat. Mindig tovább kell menni egy "szűz" állomásra, ahol még nem questeltél a helyi frakciónak és ott folytatni a rank húzást.
-
_Kondor_
tag
válasz
Htibimor #8073 üzenetére
Adott frakcióhoz tartozó állomáson a küldetést nem feltétlenül az állomást irányitó frakció adja. Lehet független állomáson FED küldetést kifogni, ha van a rendszerben FEDes frakció és forditva is. Akár két ellenséges frakció küldetési is megtalálhatóak egymás állomásán.
Nem úgy kell elképzelni, hogy a küldetést nem az állmás adja, hanem az állomáson tartózkodó emberek, egy frakció ügynökei, akár kalózok, csempészek is.Pl.:
(Ehhez még hozzá jón, ha felveszel egy küldetést, USS-ben sokszor lehetőség van egy másik frakció által felkinált alternativ megoldást választani, amivel a küldiért kapott reputáció is változik.)
-
baphomet
senior tag
Az a platform valószínűleg független kézen volt. No mindegy, ezért ki nem próbálom mit reagál egy Fed kézen lévő platform, ha ellenséges vagyok az egész Föderációval.
A wantednál állomáson sincs gond, az nem nyit tüzet rád, csak a közeg, ha van a közelben. Persze jobb platformot használni ilyenkor, mert ott nem szoktak rendőrök kolbászolni. Eleinte én is óvatoskodtam, de felesleges*, volt már olyan, hogy a zsaruk bőszen lőtték hátsómat miközben szép nyugodtam bementem az állomásra kifizetni a bírságot.
*ahogy játékot, meg magamat ismerem ez egyszer még bekerül az utolsó mondatok rovatba
-
Kronus
tag
válasz
baphomet #8084 üzenetére
Na most megfogtál
Még sose esett le a repum ilyen szintre, így módom se volt még ezt a kérdést tesztelni.
Én abból indultam ki, hogy ha Wanted vagy akkor platformnál nincs para. Persze ez nem jelenti, hogy ez a repu leesése esetén is fennáll.Htibimor kolléga bejegyzését olvasva igen, le lehet szállni
"Sajnos a forgó bázisok közelébe se mehetek mert leszednek. Így csak a platformokon csinálhatok küldetéseket." -
duvi
nagyúr
válasz
Htibimor #8078 üzenetére
- Igen, az F10 a beépített képmentés funkciógomb
Az képek elérési útvonala: c:\Users\"user name"\Pictures\Frontier Developments\Elite Dangerous\
- Sajnos a repu javítása sokkal nehezebben megy, mint a lerontásaSzerk:
Kikerült az ED hivatalos Twitter oldalára a tegnapi fotófőpróbánk, eredménye! -
Dzsek
tag
Én a Fed. rangokkal akadtam meg, sehol sem kapok naval questeket, pedig allied vagyok a nagy frakciónál...
-
Htibimor
senior tag
A másik rendszer is ugyan ahhoz a frakcióhoz tartozott. Azért voltam ott, mert úgy gondoltam, hogy elég közel van ahhoz, hogy valami hatása legyen a szomszédos rendszerre is. És ugye itt nem voltak nagy állomások amik veszélyesek lehetnek. Képet pedig majd küldök, de estig dolgozom akkor majd küldök át. Képet egyébként F10-el csináljak, mert a print screenel nem ment a múltkor?
-
baphomet
senior tag
válasz
Htibimor #8073 üzenetére
Bocs, ha hülye a kérdés, de menjünk biztosra. A platformokon a Federal frakcióknak csináltad a küldetéseket, vagy fűnek-fának?
A fejvadászat jó megoldás egyébként, bárhol, ahol van fed frakció be tudod váltani a fed vérdíjat, és az is növeli repedet.
(#8074) Kronus A kereskedés ebben az esetben nem működik, ahhoz a fedekkel kéne kereskednie, de az ellenséges státusz miatt be sem engedik az állomásokra.
-
Htibimor
senior tag
Szia!
Még mindig HOSTILE vagyok. Baromi sok ilyen küldetést csináltam változott is a repum. De amint átmentem egy szomszédos másik rendszerbe ugyanúgy HOSTILE voltam. Sajnos a forgó bázisok közelébe se mehetek mert leszednek. Így csak a platformokon csinálhatok küldetéseket. Mit tegyek még? Már nagyon unom ezt a pepecselést. Kicsit kilátástalannak tűnik.
-
baphomet
senior tag
válasz
rtitusz #8064 üzenetére
Azért nem olyan vészes az FDL helyzete sem, ha huge hardpoint bugját javítják, és készülnek esetleg újabb fegyverek, amit használni is lehet rajta, akkor megérdemel majd egy újabb esélyt.
Valami autocannon féleség például tervbe van véve. Nagyjából ilyesmi: https://youtu.be/6RqdgXx0PAE?t=70 -
gigafun
senior tag
válasz
Zsooodammit #8070 üzenetére
Kösz. Akkor nyugodt vagyok.
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
rtitusz #8066 üzenetére
Remélem a pénzemmel még benne vagyok a 40%-ban. 12,5 misi helyett 15 az nem rossz
Direkt este 10 kor még beléptem megnézni, akkor még ment az event. Ha tudom, hogy vége lesz akkor reggel beléptem volna megnézni.. Most várhatok estig.
Amúgy kb 1,5 millióval voltam a 40% ban azzal még vajon ott voltam? -
baphomet
senior tag
A két -számomra- legfontosabb hiányossága az FDL-nek:
- A huge hardpoint korlátozott használhatósága, alig van hozzá fegyverválaszték, és mivel a hajó hasán van, ezért a célpontot célszerű mindig magad "alatt" tartani. Ráadásul egyelőre bugos is (Field of fire issue with the Huge Hardpoint on the Fer-De-Lance ). Hol lő, hol nem, mint a mesében.
- Nagyon lassú a fordulási (pitch) sebessége. Úgy értem L...A...S...S...Ú! És ami aztán meg tényleg érthetetlen, hogy SC-ben is.Szerintem minden más hajó ugyanazzal gyorsasággal fordul SC-ben, de az FDL valamiért lassabban görbíti a teret, vagy nem tudom.
További előnyök, hátrányok:
Pro
- Nagyon erős pajzsok, amihez nagyon sok boostert is lehet még pluszba pakolni
- Gyors. A5-ös thruster-ekkel 4 pip-pel 300 a végsebessége, de még 0 pip-pel is 250.
- Nagyon jó fegyver elrendezés fix fegyverekhez
- Brutál tűzerőKontra
- Kicsi hatótáv, és fuel tank. 2-3 ugrás után meg kell állni tankolni
- Kevés compartment. (amiből az egyik 4-est máris félre tehetjük fuel scoopnak)
- A gimbaled fegyverek aránylag kis területet képesek lefedni (turrettel nem próbáltam)
- A galaxis legostobábban elhelyezett pilótaülése.Az általános vélekedés most az, hogy 1 az 1 elleni küzdelemre a Clipper a legalkalmasabb, míg az FDL az 1 a sok ellen brillírozik. Így leginkább Conflict Zone-ba, vagy wing elleni PVP-re való, minden másnál fájni fognak a hiányosságai.
-
rtitusz
őstag
válasz
_Kondor_ #8059 üzenetére
Jelenleg kb. 55 millióm van. Ha ehhez kapok 12-15 milliót még a háborúban aratott győzelmeim honorálására, akkor már 70 millió környékén járok, és ahhoz már nem kellett volna sok egy fullos FDL-hez... De akkor lehet gyűjtögetek még egy harcias Clipperre. Meg rangot is kéne hozzá szerezni. Eddig csak egyszer jártam a birodalomban, mikor beváltottam egy csomó bountyt.
-
_Kondor_
tag
válasz
rtitusz #8057 üzenetére
Azzal ne törődj, szerintem azok az értékek a hajóhoz járó alap modulokkal érvényesek.
Sokkal jobban manőverez mint a Python, de az FDL-nél azért gyengébb. A kis hajókhoz képest kicsit sodródós, nagy a tehetetlensége, de azt meg lehet szokni. Az enyém kb. 425-öt megy(boost), úgyhogy a sebességgel nincs baj. -
rtitusz
őstag
-
_Kondor_
tag
válasz
rtitusz #8028 üzenetére
FDL-t én eladtam, nem tetszett, hogy az oldalsó hátsó hardpointokon lévő gimbalok nem tudnak egyszerre tüzelni közeli célra, de van, hogy egyik sem lő, ha nagyon közel és középen van a célpont. Illetve az alsó huge HP-ot is elég korlátozottnak érzem.
Még mindig a Clipper a legszimpatikusabb, bár elismerem, hogy pusztán NPC vadászatra hatékonyabb a Python. -
Gilthanas
aktív tag
Fejvadász küldetések működnek már? A javítás listában nem olvastam ezek orvoslásáról.
-
gigafun
senior tag
Rohanok Aulinba.
-
rtitusz
őstag
válasz
gigafun #8048 üzenetére
Elég komoly harci gépet lehet csinálni belőle, de annak ára is van: www.edshipyard.com
Mondjuk nem tudom, hogy mennyire pontos az oldal, mert kívülről nem egy T7-nek tűnik a fürgesége (agilityre kettőt mond a rendszer)...
-
Tharus
csendes tag
Az én hajóm ilyen, http://www.edshipyard.com/#/L=603,4yH4yH7u57u50mI3wK0_q0_q,2-9iAA887_9Y8I6k,0Bk7Um07207205U7fE0nE2Uc
Ha valakinek van jó tippje szívesen fogadom.Ja, és lassan indulok Aulinba
-
rtitusz
őstag
-
Rakamaz
tag
válasz
_Kondor_ #7925 üzenetére
Három napja nem tudtam belépni "Could not connect to matchmaking server" hibával. A mai frissítéssel helyre állt a rend és zártam a ticket-emet, de időközben a support-tól nem kaptam reakciót.
Korábban is volt ticket-em egy jelentéktelen hibára, de kb. 2 hónap alatt válaszoltak, hogy ha továbbra is fennáll a hiba nyissak egy újjat. Köszi!Nem tudom hogyan működik a support, valakinek pillanatok alatt válaszolnak, valakit meg lesz..nak.
Hát én nem adok nekik +-t, még kicsit sem -
zso79
őstag
-
rtitusz
őstag
~2,1x-os szorzó van rajta jelenleg (1,16^2*1,12^4), ezt 4db A-s SB-el lehetne kihozni(mindegyik 1,2x-es szorzó), és való igaz, hogy az még fel fér (igazad van, nem romlik a teljesítmény/áram arány), azonban ezek mellé már a chaff és a D-s KWS fogyasztása nem fér el. Az 5db A-s és 1db C-s shield booster meg nem megy el ennyi árammal, amennyi maradna neki, ha KWS és chaff nélküliben gondolkozom. Vagy csak nem tudok jól legózni.
-
zso79
őstag
válasz
rtitusz #8032 üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy kisebb a hatásfoka? Teljesítmény/fogyasztás aránya mindegyiknek kb.16%! A teljesítény/súly arányban van egyedüli eltérés, de az meg úgy sem érdekes. Ha azt rakod fel amit írtam, akkor belefér a chaff + kws és ugyanott vagy, mint az eredeti konfigoddal
-
gigafun
senior tag
Nem tudom, másnak is eszébe jutott-e már, de esetleg néha tarthatnánk házi PvP harci gyakorlatokat. Persze csak barátilag, modjuk 50% hull-ig, vagy valami ilyesmi. Így éles helyzetben, de biztonságos körülmények között mindenki felmérhetné a saját, és hajója képességeit.
-
-
rtitusz
őstag
Ha vége lesz a Lugh eventnek, és megkapom érte a pííííínzt, akkor már nagyon közel lesz az új dráágaszááágom: ED:Shipyard - Fer-de-lance 80 mihály, de ez így elég kemény csapásmérő eszköz lesz.
-
gigafun
senior tag
Úgy döntöttem, hogy Lugh-ban már nem fogok feljebb jutni, ezért ma kísérletezgettem egy kicsit.
Kidobtam az összes SCB-t, és rogyásig telepakoltam az Asp-et Hull Reinforcement Package modulokkal. Plusz van ugye a Military Grade armor. Ez most úgy néz ki, hogy összesen 6 HRP, a gyári páncél értéke 210, ehhez jön egy Cl5(240), 3*Cl3(3*60) és 2*Cl2(2*30) HRP. Így a teljes páncél értéke 690. Csak az összehasonlítás kedvéért az Anaconda gyári páncéja 525.
Az eredmény:
[link]
Szinte nulla pajzszsal estem a Pythonnak, és 80% hullal sikerült végezni. Persze tudom, hogy ez csak Competent volt, de majd keresek erősebbet is. Aztán jött a következő, ugyan így, de ott már fogytán volt a meggymagom, ráadásul még ketten rám szálltak hátúlról, és ha kilövik a hajtóművet, nézhetek. Úgyhogy tudomány ide, kísérlet oda, 35%-os PPvel ott hagytam a másodikat és léptem. Így megúsztam 58% hullal.
A korábban belinkelt video is ennek a kísérletnek a része, ahol 13-an estek nekem egyszerre.A tanulság számomra az, hogy ha nem szándékosan ilyen eszetlenül rohanok a tűzvonalba, akkor nagyon kemény ez a hajó így felszerelve.
Ha megjön a fizu, veszek még egy 6A pajzsot, és akkor kész az Asp.
Egyre jobban szeretem ezt a hajót.(#8023) duvi
Én a changelog-ra gondoltam, de valakinek ez is hasznos infó lesz. -
Tharus
csendes tag
-
duvi
nagyúr
válasz
gigafun #8022 üzenetére
Ha nem találnátok a címet, akkor elég megnyitni az EDHU kezdőoldalát és a felső sorban láthatjátok a TS szerver direkt linkjét:
-
duvi
nagyúr
válasz
gigafun #8019 üzenetére
Természetesen használhatjuk az EDHU Ts szerverét.
Más: Wings Update 1.2.06
"Hi everyone,
The Galaxy servers will be down from 3PM GMT for up to 30 minutes to allow us to update to Elite: Dangerous 1.2.06. See the full list of changes below:
Client Changes:
- Stability fixes for wing invites in cases where invites get through but only exist for a second
- Stability fix for low level thread deadlock
- Crash fix and better error handling for TrackIR
- Fix crash caused by trying to get a system address from a name before it was ready
- Fixed all the inconsistent canopy health values
- Fix for ship internals no longer listed
- Move JEPOCHAL-G OUTPOST away from planet so it can be reached
- Move Castellan Station away from Lave 2 to prevent people not being able to supercruise away
- Fix erroneous (empty) messages about combat bonds
- Put in a clamp to eccentricity in the constructors of orbits
- Fix for auto generated news malformed string
- Fix typos in Leestian Evil Juice descriptionServer Changes:
- Unblock the queue of minor faction influence changes from missions ending in certain star systems
- Allow exploration data to be listed and sold for certain commanders
- Automated the start and end of faction states of war and election
- Minor factions in a conflict can only take influence from other factions in the same conflict
- Fix to allow Commanders to remove old Albino Mammoths from their cargo holds
- Fix to allow Commanders to reject invitations to join other Commanders' private groups
- Stock the last few remaining ships and modules at Jameson Memorial
- Clear out ships' refinery buckets when removing a refinery moduleThanks guys!
Ed " -
gigafun
senior tag
Ilyet látott már valaki?
SC-ben teljesen belassul, de csak openben. Soloban nem.
[link] -
gigafun
senior tag
Ma majdnem megvolt a negyedik pukk.
Épp kilőttem az utolsó Fedet a közelben, indultam vissza a tömegbe, pajzsom majdnem nullán, aztán egy kicsit meglepődtem, mert 13 Fed hajó kezdett lőni rám egyszerre. Lehet, hogy egy kicsit felbosszantottam őket?
[link] -
gigafun
senior tag
válasz
rtitusz #8012 üzenetére
GMT=Galactic Mean Time.
Egyszer eszembe jutott, hogy miért nem lehet saját időzónára átállítani a hajó óráját, és a Frontier fórumon írta valaki, hogy a galaxisban nincsenek időzónák, és a hasonló találkozók miatt jó a GMT.(#8013) duvi
OK. Tehát 19-20 óra GMT.
Én még nem tudom, akkor épp hogy alakul az este a család miatt, de ha tudok, ott leszek. Ezért most nem is írom be a másik fórumra. -
duvi
nagyúr
A fejlesztők meghirdettek egy selficam közösségi megmozdulást a Twitter oldalukon. Ha van kedvetek és időtök, akkor most péntek vagy szombat este (márc 27-28) 20-21 óra közötti időpontra szervezünk egy találkozót, Aulin/Aulin Enterprise állomáson. Aki eljönne, az kérem, hogy jelezze az alábbi topicban: Jelentkezem
-
Diopapa
addikt
válasz
rtitusz #8008 üzenetére
Nem kell minden csillag, elég, ahol állomások vannak. Ilyesmi kéne.
-
Diopapa
addikt
Üdv! Napi kérdés rovatunk.
A Frontier fórumot bújva talált valaki olyan topikot, ahol xls-ben vagy csv-ben ott vannak a naprendszerek 3D-s koordinátái? Egyszer még a béta alatt egy pár ezres listát felraktak a devek. Azóta láttatok ilyesmit?
-
baphomet
senior tag
Clipperre a legutóbbi patchig a Gutayama nem engedélyezte, hogy a tulajdonosa csak úgy összefirkálgassa.
(#8003) Ry0K3N Nem teljesen egyformák a RES-ek. Olyan rendszert érdemes keresni ahol nagy a népesség (több hajó van RES-ben), és alacsony a security szint (kevesebb zsaru bukkan fel, nem zavarnak a vadászatban). No meg az sem árt, ha a közelben van állomás, hogy minél kevesebbet kelljen utazni az újratöltéshez.
-
duvi
nagyúr
válasz
zolee0307 #8001 üzenetére
Outfitting/Livery fülön lehet festeni és matricázni a hajókat. Festés még nem minden típushoz van, de folyamatosan bővül a lista. Mercenary Edition tulajoknak a csomagjukhoz jár ajándék festés + matrica. Webshopból lehet további festéseket vásárolni. Matrica minden típusra elérhető, a rankunk alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest