Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
duvi
nagyúr
válasz
Leslie33 #48097 üzenetére
Szia,
Az a baj az X52-vel (és az összes alsó/középkategóriás hotassal), hogy ha intenzíven használod, akkor pár év után megadják magukat. Nekem 2db sima X52-m volt a 6 éves ED pályafutásom alatt és azok még jobb anyagból és jobb minőségben készültek. A mai darabok általában a gari lejárta előtt megadják magukat, ha napi szinten használod. Ehhez képest piszok drágák (60K körül indul a sima X52). A Pro verzió annyivall jobb, hogy fém rugófeszítő tányért kapott a műanyag helyett, illetve régen adtak mellé többféle erősségű rugókat, de ez utóbbit már megszüntették. Egy kicsivel olcsóbban (46K) meg tudod venni a Thrustmaster T16000M Space SIM duo sticket, ami Hosas rendszerű (2 joy van benne) és ez is tud annyit (sőt, ha megszokod, még jobb is, mint az X52.) -
Sztyepadzso
őstag
válasz
VikMorroHun #48096 üzenetére
Ha 600m magasn lennék, akkor bevált volna, de kb 6-on voltam. Konkrétan az pergett csak le előttem, mennyi kreditet vesztek.
-
Leslie33
tag
Sziasztok! Tudom, hogy már többször esett szó a Hotasokról, de most bemondta az unalmast a Thrustmaster T. Flight-om. Össze, vissza csúszkál a yaw axis. Nagyon nehézkes így az irányítás, amikor talajközelben önhatalmúlag elcsúszik random irányban.
Nézegetem a Logitech Saitek X52 Flight control, vagy Pro flight control vezérlőt. Melyikről mi a véleményetek, Melyiket ajánlanátok?
Köszi a válaszokat! -
VikMorroHun
őstag
válasz
Sztyepadzso #48090 üzenetére
Szerintem ilyenkor ugyanazt kell tenni, mintha "belezuhannál" egy csillagba. Megfordulsz, ugrani próbálsz, megkeresed a szökési vektort, irányba állsz, és mehetsz tovább (miután lehűlt a hajtómű).
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Sztyepadzso #48094 üzenetére
Jéé, tényleg. De úgy látom, semmi extra, le kell lövöldözni a "gyümölcseit". G5 anyagok biztos ritkán jönnek belőle, mert amikor ilyet kellett farmolnom, nem ezt csináltam.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
[HUN]NIMROD #48093 üzenetére
Hát hogy de, van rajta növekmény, de én az SC nem ismerem(lásd a videót ) , nem tudom, hogyan is néz ki a szüret
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Sztyepadzso #48092 üzenetére
Jó lenne a Mamba, csak hiába állat gyors, így is eltalálja az interceptor, még akkor is ha folyamatosan 20% alá hűtöttem. Baromi élvezetes lenne azzal vadászni, csak már egy küklopszot is kínszenvedés volt leszedni, nagyobbra menni eszembe se jutott ezek után.
Tuber témához nincs mit hozzátennem, mi a konkrét kérdés?
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
[HUN]NIMROD #48091 üzenetére
Akkor értem vissza, amikor kb 50 m magas volt. Reagálni nem tudtam persze, szóval volt ott egy pillanat dermedt csend. Épp az FC-re gyűjtök, 600M hiányzik a minimumhoz, de kb 2B adat van a hajón, szóval igen, bennem volt a para.
A Mamba jó arra? Fordul rendesen? Azt hittem, az gyors, de nem ügyes. Szép mentés mindenesetre.
Amúgy a Sinuous tuberhez mit szólsz? -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Sztyepadzso #48090 üzenetére
Az szép baleset volt, hogy 64 m magasra visszapattant a hajó
Gondolom rakás felfedezési adat is ment volna a kukába...
Én voltam nemrég 0%-on is, amikor a vadonat új Mambám kipróbáltam AX harcra. Az első bevetésen későn kaptam észbe, és így 0(.x)%-on ugrottam ki SC-ba. Aztán sikerült óvatosan letenni az állomáson, pedig pajzs se volt. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
[HUN]NIMROD #48086 üzenetére
Nem. Én sem látom sehol leírva. Nem láttam még S.C.-t, de gondolom, h azon is így terem, nem?:
Aki exobiózik, és 1 jelet lát egy többcsillagos rendszerben egy égitesten légkör nélkül, ÉS távol a fő csillagtól(C.S.-nél ez 12k lys), érdemes megnéznie.
https://youtu.be/_Fincw_KPe8 -
[HUN]NIMROD
senior tag
-
[HUN]NIMROD
senior tag
-
Sztyepadzso
őstag
Hi,
Arra van valakinek ötlete, miért van mindenhol a Crystalline Shards a Sinuous Tuber helyett preferálva?
Most landoltam egy holdon, ahol ezek nőnek, 9/10 tellúros. -
ledgeri
nagyúr
válasz
ledgeri #48080 üzenetére
There's nothing obvious on your account that would be causing this, but we've received some similar reports and think it's likely to be a caching issue.
Írta ezt a support... majd küldött is egy alapra állított jelszót (konkrétan azt, nem reset linket). Azzal -igaz TOR-on keresztül csak- be tudtam lépni... A másik accountommal meg a korábban TOR-on se működővel IS. -
gabranek
senior tag
Érdemes ránézni a twitch-re, megint adnak 4 skint.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
[HUN]NIMROD #48081 üzenetére
Talán nem átlagos, de normális: Mindenen látnám ha az oldal valamit el akarna érni, de nem tud, csak pont hogy nem látszik semmin se, hogy valami extrát el akarna érni. Az utóbbi fél évben ~250 egyéb accountomon mentem át emellett a setup mellett (email-cserék), és mind ment valahogy. Ez sehogy...
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
ledgeri #48080 üzenetére
Valószínűleg igen, de úgy látom a felsorolt (kissé paranoid
) listából hogy csak egy teljesen alap böngészőből, normál hálózati környezetben nem próbáltad, talán úgy menne.
---
U15 amúgy óriási előrelépést jelent nálam hálózati szempontból, azóta egyetlen kidobódás sem volt, pedig előtte mindenféle színű mindenféle űrhajós hibákkal kivágott rendszeresen. Plusz amikor tartalomszűrős hálózatról toltam, akkor a SC-ból kilépés legtöbbször egy percig tartott, ez is nyomtalanul megszűnt. -
ledgeri
nagyúr
Üdv! A jelszót, és emailcímet ugye csak a frontierstore-on keresztül belépve lehet módosítani?
Azért kérdem mert hiába próbálok belépni, csak tölt az oldal majd visszatérek a belépési felületre. próbáltam alap körbevédett ff-on, brave-en, VPN-nel, ungoogle-d chromiummal, még a meglévő portmastert, és esetleges routeres adblockot (amik nem jeleztek/blokkoltak semmi extrát) megkerülendő még TOR-on keresztül is, de ugyanaz. Ha jelszóhelyreállítást kérek azt kiküldi, szóval account és jó mailcím összességében még kétezik. -
Leslie33
tag
válasz
Sztyepadzso #48075 üzenetére
Köszi a segítséget!
Kicsit kétségbe estem, mert először nem találtam a felhasználó mappában az AppData mappát se. Aztán kiderült, hogy rejtett mappák voltak ott. Feloldás után megjelent vagy 20 mappa... Nem tudom miért lettek rejtve, én biztos nem állítottam ilyet be.
Na majd jövő hét elején kiderül, hogyan fog működni az új PC-n. -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Sztyepadzso #48075 üzenetére
Igen, nálam is ez volt, nem tudtam lapozni. Mindig azonnal összeomlott ha a "köv. oldal" gombra nyomtam.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Leslie33 #48074 üzenetére
Ebben a mappában találod azokat a billentyúzet-beállításokat, amiket a játékban látsz:
C:\Users\YourName\AppData\Local\Frontier Developments\Elite Dangerous\Options\Bindings
Ha ezt átmásolod, akkor működnie kell
(leszámítva hogy néha hülye-tegnap játszottam, hosszú idő után végre egy állomásra értem, de a csillaghoz érve hívott a szebbik felem vacsorázni. Kiléptem, majd vacsora után el akartam menni a bolygóra leszállni, de már nem jött elő az FSS a gombnyomásra, egyszerűen elfelejtette, mint utólag kiderült. De csak azt..)
@ [HUN]NIMROD
Ha sok exobio adatot adsz el, neked is összeomlik a játék?
Tegnap eadtam kb 3,5 Milliárdért, összesen 3 oldalnyi adatot.
Rákíttintok: írja, hogy 266Millió, rábökök a redeemre írja hogy extra +1,6milliárd, mert első voltam. Szuper.
Nyomok, hogy akkor kövi oldal, erre összeomlik. Írtam bug reportot, újraíndítom, 2. oildal, ugyanez... -
Leslie33
tag
Sziasztok! Új gépre, újra fogom telepíteni a játékot. Ki tudom menteni a beállításokat és a friss telepítésbe beilleszteni, hogy ne kelljen újra beállítgatnom mindent? Köszönöm a segítséget!
-
abéla
senior tag
válasz
miqlas #48043 üzenetére
Hoho, épp most kezdtem el megint, sokadszorra, de végre most az "eredeti" magyar puha fedeles kiadásokban; amiknek sajnos megvan az a komoly hátrányuk, hogy hordozhatóságukból kifolyólag hülyének néznek, amikor itt-ott olvasva fel-felröhögök belőlük
05.25-én törülközőtök legyen!
...a pacalos-gumicukros a kedvencem -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Sztyepadzso #48070 üzenetére
Valóban, ez most kezdődött a felszíni AX harcoknál, az űrben macerásabb lenne. A hajó egy AspX teljesen mérnököletlenül, de azért fullosan, mert adtam neki előbb 400 millát (FC maradék painite és osmium 5%-os áron), aztán már 1 mrd-nál tart, mert megosztogattam vele oda-vissza a hydrás és egyéb küldetéseket. Lehet hogy ha nem választok vele oldalt egy CZ-ban, akkor csak ott lebeg és senki sem bántja..? Mondjuk akkor team nincs, de talán elég lenne a jelenléte, és hogy a "barátom".
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
iFriend77 #48069 üzenetére
Ha nem haragszol, akkor ezt nem írom le, mert annyi időm nincs, de itt megtalálsz mindent:
https://elite-dangerous.fandom.com/wiki/Engineers
Egyébként, amikor a felkszínen bogarászol, előbb-utóbb összetöröd az SRV-t, ha jól emlékszem, akkor a javításához kell pl a króm material, ez egy elég mindnenapos dolog. Vagy a limpetek utántöltéséhez: Nekem az EXObio hajóm 4t bír el, az is csak azért van, hogy néha limpetet csináljak, mert Ace Ventura módjára landolok("Like a glove!") -
Sztyepadzso
őstag
válasz
[HUN]NIMROD #48068 üzenetére
Oké, köszi. A problémát ismerem
.
Egyébként annak idején, amikor először mentem, nem AX Cz-be, hanem kalózt lövöldözni, akkor úgy volt, hogyha meghaltam, akkor a vouncher elveszett. AX CZ-nél legalább megmarad..
De felteszem, a 2. nem olyan kipattintott hajóval van, mint a fő fiók, nem? Surface CZ-nél gondolom elég, ha landolsz és lerakatod magad. De ugy űrbelinél hogyan? Mondjuk, gondolom van elég materialod eg ykicsit összébbkapni a második fiókot.
Most jól lebukok, egy barátom adta azt az egy meta alloy-t, ami ha jól emlékszem, Felicity Fareseernek kell. Meg hogy soloba menjek Deciatra a gankerek miatt -
iFriend77
csendes tag
válasz
Sztyepadzso #48067 üzenetére
Igen, köszönöm a segítséget, közben sikerűlt rátalálnom az inventory -> matrials menüben.
Chromium nevű kristály. Ezzel mit lehet fejleszteni? -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Sztyepadzso #48064 üzenetére
De, úgy tűnik pontosan, jól érted
Ha egyedül lennénk egy instance-ban és elhagyjuk, akkor a szerver azt mindenestül felszámolja, az összes dolog alaphelyzetbe kerül. CZ esetén ez azt jelenti, hogy elölről kezdődik a harc.
(A stratumos adatgyűjtést is jól adtad elő, nincs mit hozzátennem.) -
Sztyepadzso
őstag
válasz
iFriend77 #48066 üzenetére
Ha a különböző vulkáni vagy geológiai aktivitások nyomán, pl lávakitörések oldalán, gejzírek szélén kialakuló, Crystalline Cluster Crystalline Fragments Needle Crystals Piceous Cobble-ról beszélsz(rálőttél és leesett, amd azt felszedted), akkor azok a raw materials-hoz tartoznak, amiket ugyanazon a jobb oldali panelen, de másik, lentebbi fülön találsz meg.
Ezek, és a másik kettő fajta material(encoded és manufacured) szükséges ahhoz, hogy különböző mérnököknél a modulokat tuningold, esetleg mérnökök nélkül készen vegyél, vagy szintézissel például feltöltsd a hajód vagy SRV-d készleteit, esetleg javítsd a dolgaidat.
Ezeknek 4 saját osztályuk van, gyakoriságukat tekintve. Emellett mindnek van egy saját rekesze, amie meghatározott számú material fér. (150-300 között).
u.i. Annyi még, hogy középre vegyed a KIJELÖLT materialt, a kerekek közé, különben kirepül a p*csába, és b@szhatod, elveszett. -
iFriend77
csendes tag
Ezt most nem értem. SRV-n a cargo scoop-al elvileg két kristályt is begyűjtöttem de a cargóban nem jelzi hogy bármit is felvettem volna, ergó üres a raktér. Wtf?
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Beethoven #48058 üzenetére
Explorerrer exobiology. Nimrod linkjait használva, a bubble-on belül csak magasabb értékű fajok, azzal egész gyorsan haladhatsz.
Stratum tectonicas pl 19 Millió, nekem 800m magasról rendereli a játék. 5 perc max a 3 minta, mert a síkon él. szerintem kb 10 perc kettő teljes mintavétel-befejezés között az idő. De Nimrod biztos nagyobb tapasztalattal van ilyen témában. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
[HUN]NIMROD #48041 üzenetére
Várj már, nem értem pontosan.
Megvetted a játékot kétszer, és egy másik gépen a 2. profiloddal bejelentkezve, elmentél wingbe magaddal, és egy AX CZ-be repültél(tetek). Ott, amikor elhagytad a CZ-t, pl SC-ban a 2. profilod ott maradt, és oda kerültél vissza, amikor visszajöttél? -
VikMorroHun
őstag
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Beethoven #48061 üzenetére
Szvsz a kiindulási felvetésedet is lehet át kéne gondolni, mert nem nagyon látom értelmét annak, hogy bizonyos árukat eltegyünk későbbre. Amikor kell valami - bármi, akkor azt azon melegében mindig meg lehet szerezni. Bár lehet hogy engem a FC előtti idők szoktattak rá erre a gondolkodásra, hiszen addig erre voltunk kényszerítve. Amúgy most sem tárolok rajta semmit.
Ettől függetlenül pénzt keresni és 5 milliárdot összerakni nem túl nehéz, ahogy a többiek mondták: felfedezés (Road 2 Riches és ez is R2R), biológia (Expressway to Exomastery), és én idehoznám még a painitebányászatot is (Hotspot finder - kedvencem a dupla mező a Delkar rendszerben). Aztán csak jó áron kell eladni, 250k körül/T. -
-
gabranek
senior tag
válasz
Beethoven #48057 üzenetére
Az sajnos nem fog működni
mivel hajó váltásánál cipelned kell a sallangodat is. A rakomány nem a hajóhoz van kötve, hanem a pilótához...vicc. Csak az FC-nél működik ez másként, annak rendes raktere van. Amit ott leraksz az ott is marad.
Számomra a legjövedelmezőbb pénzkeresés a kalózirtás (küldetés+bounty). De egy erős kalózirtó hajóra szerintem 220 milla kevés lenne (inkább a nagyobb hajókat preferálom, több védelem felfér rájuk
de azok ugye drágábbak). Én egy pythonnal elkezdenék kamionozni, hogy összejöjjön a pénz egy anacondára és a felszerelésére.
Pár hete xenobiológusosat játszottam és az is egész szépen fizetett.
-
buke
tag
válasz
Beethoven #48057 üzenetére
Beethoven: Szia, a cargo tárolása miatt ne vegyél hajókat, mert a játék mindig az aktuálisan aktív hajódba teszi mindig az árut. Tehát raktározni nem lehet iyen módon. Ha nem fér el az éppen használt hajódban, akkor jönnek az ilyen-olyan utasítások, hogy beférjen..., tehát el kell adnod vagy ki kell dobni ahol nem büntetnek meg érte.
-
Beethoven
tag
De ha tud valaki megoldást hogyan lehet szerezni minél gyorsabban 5 milliárd kreditet akkor egye fene veszek egy fleet carriert. Jelenleg kb 220milla áll rendelkezésre a hajóim értékével együtt
-
Beethoven
tag
válasz
Sztyepadzso #48054 üzenetére
A fleet carrier nekem is eszembe jutott de gondoltam hátha van valami anyagilag elérhetőbb megoldás is
Akkor max az lehet opció hogy összeállítok egy teherhajót csak a tárolás végett. Már csak az a kérdés a hajók rakterei között lehet mozgatni a cuccokat? -
Sztyepadzso
őstag
válasz
[HUN]NIMROD #48055 üzenetére
Jogos.
Köszi
Épp WoT videókat néztem, ott meg Field mod van -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Sztyepadzso #48054 üzenetére
Apró pontosítás: Fleet Carrier.
--
Egy kis látványos bug a Xeno CZ-ból 1:23.20-tól ITT. -
Beethoven
tag
Sziasztok!
Raktár vagy tároló eszköz igényelhető a játékban?
Gondolok itt pl a különféle fejlesztésekhez szükséges alkatrészekre, alapanyagokra amiket jó lenne tárolni valahol mielőtt felhasználásra kerülnének hogy ne foglalják a hajó rakterét, meg hát a folyamatos kalóz inzultusok elkerülése szempontjából is hasznos volna ha kitehetném a cuccokat. -
Sztyepadzso
őstag
Aki csak azzal játszik, meg csak FA OFF, napi szinten , annak így megy. Nekem nem, de a redditen épp ma láttam, h bemelegítésként a csávó a FC valamelyik oldalsó lyukán boostol át FAOFF ban, majd újra, de már hátra fordulva.
Ha finom célzást hiányolod, ahjor a joystickcurves progi kell neked.
-
summers
tag
Üdv!
FAOFF-ban hogy lehet ilyen pontosan célozni?
https://youtu.be/X8tEoSsNMVM -
Sztyepadzso
őstag
válasz
[HUN]NIMROD #48048 üzenetére
& @buke
Köszi a választ mindkettőtöknek! -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Sztyepadzso #48046 üzenetére
Nem vágom a rendszert nagy mélységekig, de azt írja a súgója ha fölé visszük a nyilat hogy csak azokat a parancsnokokat számolja, akik ottjártuk közben ráfrissítettek a profiljukra, vagy akik használják valamire az API-t (ha jól értem). Az biztosnak látszik, hogy a valós forgalom sokkal nagyobb lehet.
--
Más: HALLELUJA!! Végre van egy olyan felszíni CZ, ami a NAPOS oldalon fekszik! Utáltam a vaksötétben éjjellátózni. Amúgy már csak öszvissz 3 rendszerben van harc, lehet hogy a vége felé közeledik a háború, vagy valami váltás lesz, esetleg átmozognak az anyahajók..? -
buke
tag
válasz
Sztyepadzso #48046 üzenetére
Sztyepadzso: emlékszem erre, nem vagyok oda regisztrálva és láttam a forgalmi adatot, legalábbis régebben.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
[HUN]NIMROD #48045 üzenetére
Egy kérdés az inara-hoz:
Ha jól emlékszem, akkor egy rendszerre keresve lehet látni, hány hajó haladt át rajta az utóbbi időben.
Ezt annyi alapján tudja, hogy be vagyok regelve, vagy futnia kell valami programnak a háttérben, miközben játszok? -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
5150head #48044 üzenetére
Miért, ott is volt ilyen haladáskövető rangrendszer a játékszerverekkel összekötve, amire volt értelme beregisztrálni? Nekem ez nem tűnt fel, csak a kereskedelmi útvonalakat néztem ott.
--
Anti Xeno-jelentés: még a hétvégén abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy együtt harcolhattam Itapen parancsnokkal (Inara 3. helyezett). A slusszpoén az volt, hogy mind a két hydrát nekem adta a rendszer, ezek szerint többet sikerült beléjük sebeznem. Mondjuk ez azért nem volt olyan nagy mutatvány, tekintve hogy ő egy gauss-os Chieftainnel repült. Tegnap viszont az egyiket megszívtam szólózás közben, mert túl bátor voltam, és azt hittem hogy az utolsó két szív menni fog egyszerre. De valahogy sokkal nehezebb volt előhívni az utolsó előttit mint általában, és az utolsónál már hiába menekültem 1x% élettel, üldözött és kinyírt. Utána persze kivégeztem, ám ezek szerint a halálom előtti sebzést nem veszi figyelembe, csak az újjászületésemtől számított kb 10% károkozást nézi, és kevésnek ítéli ahhoz hogy beszámolja a statisztikába. -
5150head
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD #48042 üzenetére
EDDB megszűnt, szóval nem kell meglepődni, hogy most átvándorolnak/regelnek páran.
-
miqlas
őstag
... az a repülés a Galaxis útikalauz stopposoknak 3. kötetébõl!
„A repülésnek is megvan a maga művészete, vagyis inkább fortélya.
Abban rejlik, hogy megtanuld magad a földre vetni és elhibázni azt.
Válassz ki egy derűs napot – javasolja –, és próbálgasd.
Az első rész könnyű.
Mindössze annyi kell hozzá, hogy képes légy teljes súlyoddal a földre vetődni, azzal az elhatározással, hogy nem baj, ha fájni fog.
Ugyanis ha nem sikerül elhibázni a földet, akkor fog.
A legtöbb embernek nem sikerül, és ha tényleg lelkiismeretesen próbálkoznak, egyre valószínűbbé válik, hogy úgysem sikerül.
Tehát inkább a második rész, az elhibázás a nehéz.
Az egyik probléma az, hogy teljesen véletlenül kell elhibáznod. Semmi értelme szándékosan próbálgatni, mert úgysem sikerül. Az a lényeg, hogy félúton valami hirtelen elvonja a figyelmed, és ne is gondolj tovább a zuhanásra vagy a földre, vagy arra, mennyire fájdalmas lesz, ha mégsem hibázod el.” -
[HUN]NIMROD
senior tag
A létszám témához egy adalék:
Inarán ma hajnalban (3 óra körül) az utolsó sorszám 418111 volt. Ez önmagában beszédes, még akkor is, ha nyilván vannak akik azóta letették a játékot. Meg hát akadnak olyanok is talán szép számmal, aki meg nem léptek be az Inara kötelékébe.
Viszont most ahogy ezt írom, a sorszám már felment 418150-re, és a bekezdés elején még eggyel kevesebb volt.Hydra-harci újabb tapasztalat: volt szerencsém egy másik 6 shardos anakondás kollégával küzdeni, és már ennyi elég volt ahhoz, hogy a szerencsétlen teljesen megzavarodjon. Mivel kétfelé kellett figyelnie, és folyamatosan kapta a pusztító tüzet, elméletileg le tudtuk volna darálni egy menetben, csak én még nem voltam hozzászokva ehhez, és a szóló módszer szerint kiszálltam javítani, igaz, ez is 35% hullnál történt, a rendes 50 helyett. De kis szerencsével könnyen ott maradhattam volna a végéig, mert mire visszaértem, már 0 szíve és 11% élete volt csak.
...és már 418151
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Na végre összejött egy viszonylag rendes felvétel a Hydragyilkosságokról. Eddig mindig közbejött valami gubanc, hálózat, külső körülmény, ilyenek. Ez is csak az első áldozat felénél indul, mert megint rám fogták egy NPC halálát, épp a dutyiból jöttem. Szerencsére jól működött a másodlagos profil-horgony, bár az első pár visszatérésemnél új CZ-t akart rám tukmálni, de aztán valahogy sikerült elérnem hogy mellé érkezzek meg.
Ami kiakasztó, hogy egy komplett CZ egyedül az elejétől, 10 körüli küklopsszal, számtalan felderítő és a 2 hydra összesen 1 azaz EGY százalékot visz a harci rangon... Ha ennyi idő alatt csak a felderítők első hullámát aprítom mindig újraindítva, akkor kb 5%-ot nyerek. Lehet a Frontiernél is úgy gondolkoznak mint GimliUgyanez Star Wars változatban. Kéne csinálni hydrásat, valaki?
-
válasz
Dijon Libra #48039 üzenetére
Ja igen, tisztában kell lenni a súlycsoportunkkal..
-
Dijon Libra
csendes tag
Áh, legyintettem egyet és lemondtam róla. Szűkös volt a határidő, én meg amatőr szálítóként kevés esélyt láttam rá, hogy sikerül összeszedni ezeket a ritka ásványokat.
Utólag néztem csak, hogy a küldetésadó jelezte is, ez egy csapat alapú küldetés,
nem hiába tejelt volna több millát. -
válasz
Dijon Libra #48036 üzenetére
Ha megérkezel egy bányászforráshoz, és nem akarsz konfliktust, előbb repülj odébb néhány Km-t. Ott nyugisabb lesz.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Dijon Libra #48036 üzenetére
Na akkor mégsem volt ez olyan nagy rejtély, a "too shallow" hibaüzenet azért eléggé beszédes
Na sokat habozz a vásárlással, szombatig tart a -60%!
-
Dijon Libra
csendes tag
Fú, hát nagyon köszönöm a válaszokat!
Sikerült ráérezni, valóban a túl alacsony repülési szög volt a hiba.
Egyébként nagyon élem a felszínen való bányászatot, elképesztő addiktív. Főleg az az űropera zene, ami bányászás és felfedezés közben felcsendül, na az...
Jelenleg Bromellite-re vadászok. Célba is vettem egy jéggyűrűs bolygó aszteroida mezejét. Küldtem a kutató drónokat, de mielőtt még kielemezte volna az aszteroida nyersanyag tartalmát, már lőtték is seggbe a Type-6-emet.
Mondjuk számítottam rá, hogy nem lesz egyszerű a bányászat az ilyen helyeken.
Lényeg a lényeg, hogy csak becsúszik a kosárba az az Odyssey a napokban.
-
buke
tag
válasz
4580693 #48032 üzenetére
4580693: szia, igen van lehetőség fejleszteni a többi ruhához hasonlóan. Én az első 1-2 hónapos utamra egy vásárolt G3-as ARTEMIS ruhával mentem, viszonylag gyorsan megvan a vásárlása; 1-2 óra, a demokratikus rendszerekben előfordulhat mindenféle állomáson, a többi ruhához hasonlóan.
-
wollnerd
aktív tag
válasz
Dijon Libra #48027 üzenetére
Igen, ahogy a többiek is, mondják túl laposan repültél be a Glide módba.
Fontos hogy amikor a jobb oldali magasság mérőn látod hogy DF-hez közeledik a vonal, akkor tartsd megfelelően alacsonyan a sebességet, (max. 10km/s körül) és a szöged pedig MINDENKÉPPEN 5 és 60 fok KÖZÖTT legyen. Pl. egy 35-50 fokos belépés tökéletes.
De még arra is figyelj, hogy Glide közben is tartsd a szöget 5 és 60 fok között, mert különben megszakad a Glide! Amikor azt mondja az hajó kéken, "glide completed"' (ami általában 20 km és 5 km-es magasságban történik meg a belépési szög és az égitest méretétől függően, akkor már minden rendben. Talajfelszín közeledtével kiengeded a talpakat és keresel lehetőleg lapos területet. A hajó radarján kékben megjelenik a hajó grafikonja, ha megfelelő a talaj a hajónak. -
4580693
senior tag
Az elsők között vettem meg anno az Odyssey-t, de nem igazán játszottam vele, mert picit lassú volt a gépem hozzá.
Aztán az történt, hogy elmentem a galaxis túlfelére felfedezgetni, de bio szignált sehogy sem találtam a Horizonsban. Ma délután gondoltam egyet és elindítottam az Ody-t. Erre az első utamba eső csillagrendszerben találtam is. Óhh....
Kiszáltam a hajóból, bejártam tolnát-baranyát gyalog, megsimogattam a bacitelepeket, de szkennelni sehogy sem tudtam. Aztán pici utánaolvasással rájöttem, hogy ahhoz discovery gúnya kell.Szóval az lenne a kérdésem, a discoveryhez fejleszteni, gradeelni kell?
-
válasz
Én sem láttam, de akkor megmondták a többiek a tutit!
No, hogy sikerült? -
5150head
senior tag
válasz
Nem kell a "kékben" tartani a szöget. Túl laposan repülsz.
A lényeg, hogy a "csíkos" meg a "kék" zóna között legyen a szög. A sebességgel kell játszani. -
Raymond
titán
válasz
Nem kell olyan laposan szallnod, siman tartsd 25-30 fok korul. A vegen ki is irja mi a problema: Glide failed, too shallow
Szerk: lehet nagyobb a szog is egyebkent csak ne legyen tul sok, 60 fok felett ott van a csikozott resz mar a HUD-on, abba ne menj bele. Tartsd felette (50-60 fok) es a sebesseg ne legyen tul sok, tehat azt is tartsd a kijelolt reszben. -
pcnet
addikt
válasz
Dijon Libra #48024 üzenetére
Az aproach suite modult nem kapcsoltad ki véletlenül energia menedmentnél? Prioritás legyen 1en.
Szerk: Esetleg nem lehet, hogy horizon helyett az alapjátékot (ED) indítod el? Más tippem már nekem dincs sajnos.
-
válasz
Dijon Libra #48023 üzenetére
Csak az elején kell lapos szögben érkezni, később szinte a derékszög is jó.
Egy jutott még eszembe, ha ki van jelölve célpontnak a bolygó, akkor a várható érkezési időt (is) kiírja. Ez ne menjen le 6-7 sec alá. Én olyan 10-15 között igyekszem tartani, de nem nehéz, mert csak az elején kell így is figyelni, kis lassulás után fullgázon és meredeken is rendben van a dolog.
Ha tudnál egy videót mutatni...
-
Dijon Libra
csendes tag
Mintha kacsázni akarnék a hajóval az atmoszférán, úgy repülök rá a bolygókra.
Amikor bekapcsolódik a Planetary Approach Module, megjelenik ugye egy kék sáv a röppálya Hud-on. 5 és -5 között jelöli kéken. Hiába tartom akár nullán, akár -5 ön a szöget, egy idő után kidob a sebességből.Néztem számtalan videót, ahol - 25 (nem jutt eszembe a mértékegység, bocsi) röppályán szálnak rá a bolygóra és bedobja őket glide-ba. Én kétszer körül repülöm a bolygót kb, olyan kis szögben repülök és nem sikerül.
Lehet, hogy már kell a landoláshoz az Odyssey és a Horizon már nem elég hozz? : O
Másra már nem tudok gondolni. -
abéla
senior tag
válasz
Dijon Libra #48021 üzenetére
"betartom a röppályát, a sebességet" sztem itt van a kutya elásva;
igen kis szögben kell megközelíteni, gyak. mintha le sem akarnál szállni, csak épp érinteni a -nem létező- atmoszféra felső rétegét, de inkább, mintha el akarnál szállni az égitest mellett, de a végén kicsit elhibázod -
Dijon Libra
csendes tag
válasz
[HUN]NIMROD #48020 üzenetére
Igen, a bolygó "landolható", van körülötte kék félkörív.
Igazából már próbálkoztam több bolygóra is landolni, egész nagy bolygókra,
nem Holdakra és mindig ugyan úgy kidob a sebességből.
A sebességet minimumra veszem vissza, ameddig csak lehet, de egyszerűen
nem enged be a glide-ba. Kidob a sebességből, mondva, túl közel vagy.Kezdem feladni, mert itt megállt a tudásom, fogalmam sincs mit cseszhetek el.
Számos másik fórumon is olvastam, hogy elég sok pilóta találkozott ezzel a
jelenséggel, megoldást viszont nem írtak sehol, csak az általános leszálási
procedúrát hangoztatták, de az sajnos mindhiába.Pedig azért telepítettem fel ismét, mert látom, hogy akciós az Odyssey és gondoltam
mielött megveszem, megyek egy két próbakört a Horizon-al, csak, hogy frissítsem a tudásomat. Hát ez nem sikerült. -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Dijon Libra #48019 üzenetére
Nehéz kérdés, mert a legfontosabb dolgokat jól csinálod. Az biztos hogy a bolygó "fogadóképes"? Van körülötte kicsit távolabb egy kék félkörív, de nincs közvetlenül mellette teljes halványabb/sötétebb karika?
A másik, ha ez egy nagyon kicsi hold, akkor lehet hogy csak a minimum sebességgel szabad megközelíteni, nem elég ha nagyon lassan megyünk, ténylegesen 0 gázzal kell süllyedni. -
Dijon Libra
csendes tag
Sziasztok,
noob kérdés következik:
Próbálok landolni a bolygókra (amelyikre lehet, olyanra), betartom a röppályát, a sebességet és mégis mindig kidob a sebességből, mielőtt
glide-olni tudnék.Megnéztem tucat videót, olvastam annál is több fórumot, próbálkozok már több órája de egyszerűen nem sikerül landolni a
bolygóra.Odyssey nincsen meg, a Horizon-al játszom és azt is indítom el.
Advanced Planetary Approach Module beépítve a hajóba és aktiválva.
Tudd ezzel kapcsolatban valakit tanácsot adni, hogy mit rontok el?
-
abéla
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD #48017 üzenetére
Ohhó, én még nagyon az elején járok, engiket hajtom és igaz összelövöldöztem 700-800m-t (kicsit meg is untam
), meg bányászok, kereskedek, szóval jól elvagyok vele, de nem hajtom a grindet ...ezért is van már 500 órám benne és még nem tartok "sehol"
Most a jó öreg Anacondával tolom, killes buildben(persze bányász-builddel is fut, ha kell):
hullok rogyásig + shield booster(4x), chaff(3x), point def;
gimball beam laser (4 + 3), gimball frag cannon(3 + 3), seeker missile(2+2 + 1+1)
fire1: laserek + s. missile(ez így nagyon ok, mert lehet szabályozni mikor lövöm el a rakettát, mert mielőtt befogja és launch, unlock/lock és kezdi előlről, pl közleről így nem lövi el a saját lézerem a rakétám)
fire2: frag cannon(közelről tunkolom)
lasereknek(lent mindkettő) gyak nincs utánkövetése, fr.cannonak viszont akad, ezért az jó a felső helyekre, így a két pár jól kiegyenlíti egymást(nem kell rángatni a hajó orrát),
s.missile meg jó kis dmg-gel adja a ráadást (nem beszélve, hogy az egyes slotban alul, kb semmi sem igazán jó, oldalsó 2esekben meg max frag cannon, mert a többi borítja powerdraint és/vagy heat/powerlimitet.Szóval látod, ott vagyok, mint más 5-6 éve
.
Most viszont bajban vagyok, mert Odysseyben megint újra nyomatnom kell
.
De legalább most már nem esek neki majd a wing-es bounty küldiknek, főleg nem egy no-engi Krait-tel
(bakker mit nem anyáztam, amíg lenyomtam azzal azt a pár deadly 40-50-es küldit, mire rájöttem, hogy a nem wing bountyknál kb felvonulnak a levadászandóak külön-külön, nem esik neked 7-8 brutál enemi), no meg már látom bányászatnál is, mi és hogyan megy.
Persze lehet legacy Horizons-hoz képest változott ez-az, de legalább lesz +kihívás.
Thargoidok meg még hol vannak? ...hát én nem is hiszek bennük
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Király vagy, köszi a tippet, már be is húztam a segédprofilomnak, ennyiért a hülyének is megéri
Így most már végleg megoldódott a szóló-hydra feladat, odaparkolok vele a fő profilom alá, tehát nyugodtan robbanhatok is akár. Egyébiránt kipróbáltam a Cuttert is, de nem jött be, hiába 70-es a páncélkeménysége, és 8-as a hajtóműve, nem lehet vele fordulni, nagyon hamar leamortizálják, és nem jó a fegyverelosztása. Anakonda a király, csak ki kellett tapasztalni, milyen mérnököléssel ideális a felszíni CZ körülményeihez. Ez így elég védett, elég gyors, és a felderítőket is viszonylag jól lehet köpködni a teljesen egy pontra irányuló 3 db spéci M sharddal (ezeket nem jól exportálja az EDSY felé. Előmérnökölt változatok).
-
abéla
senior tag
válasz
Raymond #48014 üzenetére
repülővel valóban nincs értelme mást használni,
de helizésben, legalábbis a próbált "test flight" -ok alatt(összes kipróbálhatót repültem) meglepően jól (és a keyb+mouse-nál jobban) működik a joy1(pitch/roll), joy2(yaw), pedál(collective = throttle) kombóm, agilis gépeknél (pl francia ECC665/ japán AH-1S) különösen élvezetes így vezetni (akár sim nehézséggel, de szigorúan damper(SAS) módban!) és a VR is nagyon jól használható, szemben a repcsis mouse-view-val, ami mellett nincs/alig van gyakorlati haszna egy hmd-nek (persze szigorúan csak a kompeticiót nézve, egyébként ott is nagyon fasza)
szerk: nna most nézem mégis van egy "csupasz" heli pve mission
-
abéla
senior tag
Elég szép leárazás van Steamen Frontieréknél!
pl. Odyssey 13eur-ért még akkor is megéri, ha nem...ehh, és ha már szóba került a free-to-play: időnként visszacsábulok, főleg WT-be, hát gondoltam nyomok egy kis heli-ökörködést az alapvetően DCS-re és ED-re kiépített joy-joy-gázkar-pedál-VR kombómmal, amolyan Leroy stílben, nyííílván
;
hát biza' offline heli-mission egy szál sem (ha esetleg kiidegel az online, már pedig előbb-utóbb ki fog, tudom) és 50eur egy nyamvadt prém-gép ...na igen vagy grindeljek érte pár hetet/hónapot;
velkámtudöfrívörld
Mindezt nem a fentiek apropóján írtam, csak most jött velem szembe.
...ja és 5150head-nek: lehet kicsit karcosan fogalmaztam, de semmiképpen sem személyeskedésnek szántam, ha annak érezted, elnézésedet kérem!
Na és persze Písz! -
4580693
senior tag
Úgy látom, valamikor megint hegesztettek valamit a játékon.
Most megint bele lendültem vagy fél éves kihagyás után. Nyakamba kaptam a lábaim és elindultam felfedezni. Hát, ha van olyan rendszer, ahol egy-egy bolygónak van 2-3 geológiai aktív területe, lecsokizom a bokám a boldogságtól. Biológiai aktivitásról nem is beszélve. 🙄 Régen azért nem kellett a fél galaxist átutazni, de ez a pangás... 250 rendszer átnézése után sem találtam biológiai aktivitást. Régebben azért talán nem volt ennyire lutri. De geológiai aktivitásból sem volt éppen ritka 5-6-7 vagy esetleg több.
Oké, most is szeretek felfedezni, de a régi remdszert jobban csipáztam. -
[HUN]NIMROD
senior tag
Hehe, van egy ilyen nevű csillag hogy "TURBO". Úgy botlottam bele hogy IF kellett, mert AX CZ közben egy NPC elém repült miközben 6 shardot zúdítottam egy goidra, és hát nem meglepő módon ebbe belehalt. Kaptam a fejemre a vérdíjat ahogy kell, az állomás innentől nem szolgált ki, nem tudok javítani. Ez szuper, pont megint eljutottam a hydrákhoz, és ez így kuka, kezdhetem elölről. Tényleg, nincs kedve valakinek segíteni, akinek van egy legalább scoutok ellen jó hajója? Amikor hydrára megyek, azzal iszonyú kínszenvedés eljutni a CZ végére, mert a felderítőket nem optimális egy dögnehéz fix shardos kondával kergetni... Ráadásul a végén is jól jönne egy csapattárs, mert ha meghalok és nincs ott senki, akkor resetelődik az egész és újra lehet kezdeni megint elölről.
-
5150head
senior tag
Te kezdted el felhozni a zsáner címeket példaként, nem én. Én csak utána néztem/kérdeztem, hogy vajon mi lehet az a masszív tömeg amiről szó volt, mert nekem nem tűnt úgy az utóbbi 2-3 évben hogy olyan sokan nyomnák, hátha valamiről lemaradtam, de a Te példádat követve az is látszik, hogy a várva várt thargoid invázió se hozta meg a playerszám növekedést.
Nem piszkálja az én csőröm semmi, nem kell belelátni mindenbe a rosszat.Mivel elkezdtél személyeskedni részemről lezárom a témát.
Mindenkinek kellemes időtöltést. -
VikMorroHun
őstag
Ha megbízható játékosszám statisztikát akartok, akkor SteamDB.
Kíváncsi vagyok, mi történhetett 2021. május 13-án, amikor történelmi csúcsot állítottak fel 28.000 játékossal (igaz, egy hónap alatt szépen lecsengett).
Itt meg a No Man's Sky. Összevethető az Elite-tel, de ránézésre 33%-kal többen játszanak vele.
"Túl sokan, állandóan fullon vannak a szerverek." Ezek szerint 11 év alatt még nem sikerült megoldani a kiszolgálók dinamikus üzembe helyezését. Pedig azt az Amazon Web Services úgy tudom, támogatná. -
abéla
senior tag
válasz
5150head #48006 üzenetére
Arra próbáltam rámutatni, hogy az a masszív tömeg amit keresel, igazából sosem volt az.
Meg hát nyilván ki lehet ragadni bizonyos időintervallumokat, hogy erőlködve igazold magad ...de mond, minek?
(pl NMS febr 22 után "duplázta" meg a jelenlétet, gondolom akció, ilyesmi;
előtte kb egál az ED-vel)
És igen, valóban vannak népszerűbb címek, de ez nyilván a korábbi megállapítások fényében nem releváns, mert hogy ami piszkálja a csőröd(bár tudnám, hogy miért), hogy megállapítást nyert, miszerint az ED-vel játszók száma, ennyi évet követően is számottevő.
Mivel ez egy ED fórumon, egy ED-vel aktívan játszó véleményeként látott napvilágot, ő nyilván nem egy pábdzsí ellenében/viszonyításában állította mindezt.De hát ha mindenáron igazat akarsz magadnak adni, akkor igen, köss bele ebbe, és veregesd meg a vállad.
(egyébként meg hagyjuk már ezeket az "ingyenes", de nyilván idő és pénzrabló címeket; pont eleget toltam ilyeneket, hogy lássam mekkora egy rabbit hole mind (pl WoT, War Th. és tsai))
-
5150head
senior tag
Nem az volt a kérdés, hogy más (zsáner) játékokhoz képest hogyan teljesít a game, hanem hogy vajon mekkora lehet az a "masszív tömeg".
De ha már példát hozunk fel akkor pl a NMS-ban is dupla annyian játszanak mint itt.
10 év után a Warframe-ben vannak 40-50e-en napi aktív playerek. Én arra mondanám hogy "nem rossz"
Kíváncsi lennék, hogy a SC-t hányan nyomják. -
abéla
senior tag
válasz
5150head #48003 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, ez az eredmény egyáltalán nem rossz ebben a sub-ban; pl MSFS, úgy hogy kb 2,5 éve jelent meg és van némi mani a háttérben, csak ~20%-kal jobb;
DCS meg kb harmadát(!) hozza az ED-nek,
nem beszélve, hogy a stayhome-os időszak előtti állapotokhoz képest lényegében nem változott az Elite átlag-létszáma.De igen, időnként baromi unalmas és/vagy frusztráló tud lenni az ED.
Alt viszont alig, hát nosza, itt a piaci rés, tessék fejleszteni! -
5150head
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD #48002 üzenetére
Örülök, hogy így érzel, nálad ez valószínűleg szerelem, de valljuk be ez azért elég ritka.
Nem ekézni akarom, de gabraneknek abban igaza van, hogy a sorozatos ballépések rányomták a béllyegét a játékra és aki nem fanatikus az "kiszeret" belőle és rossz szájízzel fog játszani.
Ha nem hozták volna be az onfoot részt, hanem a hajózást bővítették/csiszolták volna, új hajók, game-módok, normális reward rendszer, stb akkor valószínűleg még én is tolnám.Nem tudom mennyire megbízható statisztikák, én a steam chartson néztem. [link]
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
5150head #48001 üzenetére
Első nap óta tolom, és egy pillanatra sem vált unalmassá. Mondjuk én alapból nem is ismerem az unalom érzését, de elitezni bármikor tudok, és folyamatosan csinálom.
Garantált hogy a steam nem az összes játékost mutatja, és még a sajátjait sem biztos hogy jól számolja, ha abból indulok ki hogy a játékóráimat is valami nevetségesen alacsonynak mutatta.
-
5150head
senior tag
válasz
Leslie33 #48000 üzenetére
Az a baj, hogy egy idő után unalmassá válik a játék és már az is fájni fog ha ugrani kell a géppel...
#47997[HUN]NIMROD
"Szóval nem halott a dolog. Az lehet, hogy volt korábban egy olyan játékosszám-csúcs, aminél most kevesebben vagyunk, de még így is masszív a tömeg."
Hát a steam statisztika szerint az a "masszív tömeg" az utolsó 30 napban átlagosan 3700 ember... Gyanítom, hogy az epicen meg a többi platformon sincsenek sokkal többen.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W