Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- OLED monitor topic
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
5150head
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Miért érzem úgy, hogy ez egy kamikaze akció a dögök részéről?
Ha a legnagyobb morális kárt szeretnéd okozni, mi lehet jobb célpont az emberiség bölcsőjénél? -
[HUN]NIMROD
senior tag
+4580693: Jaja, már látom hogy a Naphoz utazik. Akkor ezért látszik mindenhonnan, mert éppen halad. Érthetetlen, vajon mire számítanak, miután 8-ból 7 elpusztult?..
Azt hittem az utolsó "hazamegy", hogy esetleg valamit fejlesszenek rajta, de neeem, elindul oda ahol a legnagyobb erőnk koncentrálódik... -
4580693
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Dehogy. Felfedezőtúrán vagyok és állandóan feltűnik az FFFS-en.
-
42861
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
-
4580693
senior tag
Bio adatokért adnak már meritet? Illetve eddig nem találtam meg, de valahol nyomon lehet követni, hogy az aktuális utamon mennyi bio adatot gyűjtöttem össze?
-
4580693
senior tag
Nahát. Itt van ez a bigyó. Szerintem el is megyek másik irányba.

Amúgy mit lehet ezzel kezdeni?
-
No, megvolt egy hét a powerben.. 105000 merit nagyrészt vadászatból plusz szkennelésből, black box gyűjtögetésből.
Így azért már jobban lehet haladni, de nagyon darálós. Kicsit oda az élvezet, azt hiszem visszaveszek a tempóból, jövök-megyek, közben vadászgatok, ilyesmi a terv. -
5150head
senior tag
-
5150head
senior tag
Ó még mindig rohadt "vicces" ez a játék...
Heti egyik PP küldi az, hogy Sohou Xingbe szedjek össze podokat és szállítsam le a lokál kontaktnak.
Összeszedtem a podokat, landoltam az egyetlen állomáson, erre inaktív a search and rescue, power contactnál sincs semmi, mondom mi a tök. Megnézem a rendszert: anarchy stage-ben van...
Anarchyában meg nincs search and rescue...Öröm az ürömben: a megashipeket támadják több reinforced rendszerben is, uh ott lövöldöztem meritért meg bountyért. Hajónként adott legalább 70+ meritet, meg ugye a megaship scan is már 900 merit.
-
5150head
senior tag
Igen, mert az escape podot meg a rare goodsot még nem kapcsolták vissza, uh azért nem jár merit, ellentétben a felfedezésekkel, amikért már jár elvileg.
Rohadtul nem értem amúgy, végigpróbáltam mindenféle rendszert, de sehol se adott, így eladtam a bio adatot 270m-ért ami volt + a térképeket is mielőtt bebukom valahol...
Miután volt az exobios balhé, hogy mindenki eladta az exobioját inudláskor és 100-as lett, kikapcsolták az explot meg a biot, aztán amikor visszakapcsolták akkor volt az a megkötés, hogy 7.-e előtt szerzett bioadatért már nem jár merit.
A guideban az van, hogy:
Hand in biological research samples - turn in exobiology data to PC in RS (PA LYR) (see notes)
Hand in cartography data - Sell exploration data in RS via Universal Cartographics (EM A PA NK LYR ZT)
Szóval a bion annyira nem is pörögtem, mert Mahonnál nem ad, de a Cartora kellene adnia...
Lehet h bug, de a bugreportokat már a tököm fogja túrni, hogy akkor most mi is van... -
5150head
senior tag
Skacok, nem ez jelöli a térképen, hogy az adott rendszer elfogad felfedezés és bio adatot?
Nekem eddig még cartograhpicot nem sikerült úgy eladnom sehol, hogy meritet kapjak érte.... Most az egyik kisebb bioval is bepróbálkoztam, de arra se adott ebben a rendszerben, meg a térkép adatra se.
Elvileg már visszakapcsolták ezt a két funkciót.
Jó lenne ha valaki felvilágosítana, köszi.Szerk: Bocs csigi nem neked akartam válaszolni.

-
válasz
5150head
üzenetére
Én bio adatokból lettem milliárdos. Fél év alatt meglett a carrierem.
Itt most a powernél hajót cseréltem és inkább vadászom. Ilyen főnököt is választottam.
És igen most már jobban megy a gyűjtögetés.
Múlt heti tempóban, minimum egy év kellett volna a 100-as szinthez. Most azt gondolom három hónap lesz. Meglátjuk.. -
5150head
senior tag
Igen, jelentős buffot kapott több tevékenység, köztük a felfedezés is.
Én a hét közepén elindultam egy kisebb körre kipróbálni az exobiot, de ahogy néztem azt Mahonhoz nem biztos hogy be fogom tudni váltani meritért, bár úgy emlékszem, hogy a reinforced rendszerekben írta, hogy az explo meg bio adatokat is elfogad... -
válasz
wollnerd
üzenetére
Akkor jó!
És igen, korábban valami 100-200 merit volt, ha teljesítetted, most meg 3600..
Ha más nem, 10 perc alatt egy kör a szomszéd rendszerbe (én még buktam is az eladásán) is megéri.szerk: ja és közben teljesítettem a két szállítós feladattípust is, és beindult szépen a rank, már most 8-as vagyok.
Köszi a segítséget!
-
-
wollnerd
aktív tag
"Viszont továbbra is "0" a rankom. Korábbi kérdésem áll még."
Meg kell csinálnod a weekly assingments-eket (sztem egy héten belül), aztán jön ranglépés.
Ui.: Itt egy kis videós segítség a feladatokról. -
buke
tag
FC visszaszámlálás normális 15:07, pedig közeleg a csúcs idő. Mi a fene történik itt ? Nem bírják a grindet úgy látszik. Az a baj hogy én sem már.
Tesztelni viszont igen. -
buke
tag
válasz
wollnerd
üzenetére
wollnerd: Szia, csak követi az FC "cselekményeit", de ezt sokkal inkább jobban teszi, mint az előző fcmacros. Most pédául a szerver szétkapcsolódásnál a CATS-nál is megakadt a tű a lemezen.
Persze ez a hiba csak az update utáni időszakban van. Kb. félúton vagyok a Sas köd felé és hiba nélkül megy, nem indít rá előbb, nem akad el a tritium betöltésnél, akkor sem ha nem találja meg a tritium slotját. Persze nagy útra nem kéne más cargot vinni.
-
Jó hír, jelentősen növelték a meriteket!
pl. egy hajó scan eddig 5, most 20 merit. Egy sima enemy vadász kilövése eddig 7-20-30 volt, most 300-400!
A két hozzászólásom között nem telt el egy óra és gazdagabb lettem 5300 merittel..Viszont továbbra is "0" a rankom. Korábbi kérdésem áll még.
-
Na most mit nem csinálok jól?
Gyűjtögetem szorgosan egy hete a meritet, 21800 lett. Azt gondoltam, most csütörtökön van az elszámolás...
De semmi: 21800 merit, 0 rank. Ez mikor/hogyan fog emelkedni? -
buke
tag
buke: Megoldódott a CATS FC robotpilota problémám, ugyanis megjelent egy javítás most nov.19.-én, ami végülis egy komplett realease. Előző verziót töröltem. Ezt csak kibontottam a C meghajtóra (Realease mappa) és már elindult minden. Egy elérési utat nem látott, de ezt a gondot a DC-jükön megtaláltam: a sor végére egy fordított perjel kellett ( ...\/ ) és ezt az ablakon felül a ''All settings save"- ben menteni.Ennyi.Kezelése egyszerű.Volt egy patch exe is, de azt nem másoltam erre rá, mert az a régebbiekhez lett készítve.
Sokkal stabilabb mint az fcmacros, tritiumot is betölti és működik máshelyen lévő fiókokkal is.
Ezt ajánlanám mindenkinek az fcmacros helyett, aki távolsági utazásokra készül.
Még lesz egy nagy teszt, délután elugrálok a Sas nebuláig és vissza, szerkesztett útvonallal, hogy a közbe eső állomásokat is érintsem. Bár lehet megint tömeg lesz a PP2.0 miatt, vagy most épp nerfelik ? -
Újra lehet pecázni a kilőtt hajók személyzetét! Tegnap nem, de ma újra jött merit az escape pod után..
-
5150head
senior tag
válasz
wollnerd
üzenetére
Bocsmá', hogy a hivatalos közlemény után csak 3 órával később írtam be ide...
Nem titkosak ám ezek az infók.
Nyilván lesz még ezen a PP2.0-án is reszelés meg bugjavítás. Ahogy néztem kb 1-2 hét után vissza is esett a játékos szám. Sokan megnézték, hogy milyen, látták h grindfest aztán mentek tovább mást játszani. -
wollnerd
aktív tag
válasz
5150head
üzenetére
Jókor szólsz.
Én is újra elkezdtem nyomni az ED-et és Yuri Grom-hoz csatlakoztam.
Épp ma azon voltam, miután 5 féle rare goods-ot felpakoltam a FC-re már 300-575 mennyiség között, indultam volna vissza Yuri Grom székhelyére eladni ezeket...
Szerinted most mit érdemes tennem? Pakoljam tovább a FC-t, hogy mégtöbb mennyiséggel adjam el, amikor visszaaktiválják?

Ui.: Amúgy tényleg: Felbuffolták a mérnökölést és nyersanyag spawot/mission reward-ot, hogy a játékosok kedvére járva visszaszorítsák a farmolást, de a PP2.0-vel meg visszahozták a grindolást?! WTF? Hogy gondolja ezt a dev?
Jobban teszik, ha úgy szabják meg a meritek osztását hogy legalább az áru mennyiségével egyezzen, persze más területen is várnék buff-ot... -
5150head
senior tag
válasz
5150head
üzenetére
Leteszteltem, tényleg jobban adja a meritet egyesével, mintha egyszerre adod el a cuccot...

Palladium 23431c 49% profittal
db - merit
1 - 6
2 - 9
10 - 20
50 - 44
100 - 63
500 - 141Explosives 592c 260%-os profittal
db - merit
1 - 2
2 - 3
10 - 7
50 - 15
100 - 21
500 - 48Mondjuk a 720-as rakteret adogassa el egyesével akinek két anyja van.
De azért ez így wtf amúgy?
Gyanítom, h ez a rare cuccoknál is működött... -
5150head
senior tag
válasz
5150head
üzenetére
Megválaszolom magamnak a kérdést, felkészül a trade
Trading glitch: Sell 728 Silver all at once and get 69 merits. Sell 728 Silver 1-by-1 and get 3 merits at a time, for a potential 2184 merits.
Mondjuk a limpet bugot nem sietnek ennyire javítani mint a PP2.0-t...
Amennyire bugos a game, meg eleve grindos a kontent nem kell csodálkozni ha a playerek elkezdenek kerülőutakat keresni.#48866csigi
Nm. Én meguntam kicsit a rare tradet uh visszaültem a Cutterba sima tradelni két Mahon rendszerben jelentős profittal. Így azért több credit is jön, meg merit is vmennyi, bár a rare gyorsabb még mindig.
Mondjuk azt nem tudom, hogy a fenti bug már minek számít. Mert exploitnak nagyon nem nevezném azt, hogy egyenként adsz el valamit pl az item duplikálással szemben. -
5150head
senior tag
Mielőtt besz@pnátok:
A devek felfüggesztették a következő tevékenységeket a PP2.0-ban:
Rare Goods Trading
Settlement Data Delivery
Escape Pods
Azt írják többen, hogy volt valami item duplikálásos explo.Kezdéskor, kikapcsolták a felfedezést, most ezt a hármat
mi lesz a kövi? -
buke
tag
Sziasztok ! Aki esetleg az FC-je automatizálásához CATS nevű programot használ, leírhatná mi szükséges a letölthető fájlokon kívül még a futtatásához. Pillanatra felugrik egy fekete ablak. Aztán vége.ED-ben kellene valami interfacenek előjönni. Nálam az fcmacros nevű autopilot azt mondta, hogy nyekk. Nyilván a profilok átrakásának nem örült, de azt meg kellett tennem, mert elfogyott az üres terület. A DC oldalon nem igazodom el.
-
5150head
senior tag
Ezzel van sok embernek problémája.
Szerinted én végig fogok most így tolni még 18 hetet, hogy maxos legyek?
Most megtoltam kicsit a lehetőségeimhez mérten, benne vagyok a top 10-ben, de biztos, hogy fogy majd a lendület, meg mással is "kell" nyomni.
A másik meg az h 34. (talán) szintnél adja az első modult a hajóhoz. Addig csak a bónuszokat meg a csomagokat kapjuk. Sztem ezt is lehetne előrébb hozni, mondjuk 10-es szintre. Az a 10 szint földi halandóknak kényelmes tempóban kb 2-3 hét, aztán legalább kaptál valamit cserébe, mert ez így tényleg grind. 2 hónap mire eljut az ember az első modulig.
Biztos, hogy finomítanak majd ezen is. A mérnöklésen is finomítottak, ugye bejöttek a mati traderek, meg a pörgetés rng-je se megy már negatív irányba. (Az elején ha jól rémlik vissza tudott ugrani kisebb értékre a meglévőnél.)Amúgy lehet, hogy tényleg az a megoldás, hogy az ember kifarmolja az FC-t aztán azzal tolja. Összességében úgy gyorsabban megvan talán.
-
5150head
senior tag
Nem hiszem, hogy fog. A payout az a menüben jelenik meg, nem pedig a bounty összegén. Legalábbis a trade-nél Mahonnál így van.
Szóval ha pledged van Archernél és elérted rankban a +100% bónuszt akkor kapod meg a dupla kreditet, de azt is powercontactnál tudod beváltani, nem duplázza a "felvillanó" bounty összeget. Csak az eredeti számít, a bónusz után nem jár merit. Legalábbis én trade payoutnál nem kaptam az tuti. -
5150head
senior tag
Tegnap leugrottam a Corvette-el Archon Delaine-hez. (ugye ő érzékeny a bounty huntingra) HRes-ben vadászgattam. Szépen sorban jöttek a wantedek, de kb alig adott meritet. Azt néztem, hogy hajóként kb 3-30 merit között adott. A kérdés, hogy ha rendes questben vadászod le a kalózokat akkor mennyire tolhatja meg a meritet a bounty nagysága. Ahogy néztem, minél magasabb a bounty annál nagyobb a merit értéke is.
A két hét alatt 10-es rankig sikerült felmenni. "Röpke" 20 hét / 140 nap alatt ki is lehet maxolni a cuccot.
Estére sikerült a top 10%-ba bekerülni, remélem az éjszaka folyamán nem csúsztam ki belőle.
Annyi még, hogy a power credit búnoszokat mindig húzzátok be a a contactnál, mert ha meghaltok ugyan úgy elveszik mint a bounty meg a explo data. (Tegnap sikerült ezt is tesztelni az afk type10-el
) -
4580693
senior tag
Köszi srácok a hotasos válaszokat. Még agyalok rajta. Amúgy is gépet kellene újítani. Nagyon öreg már a kicsike (core i5 3570k + nvidia 970). Gépfejlesztés után rá fogom szánni a forintot egyre.

Melyik puska a leghatékonyabb most a játékban? Nekem csak multicannonok vannak felszerelve minden hajómra grade 5-re mérnökölve (corrosion shell vagy mi a bánata). Viszont mostanában nem annyira hatékony, mint régebben. Talán eljárt felette az idő?
-
ToMy_
tag
Az itteni topiclakók javarésze már visszafelé jön onnét, ahová te még csak keresed az utat.
Ennek tudatában flexelj itt a menő szókincseddel, kicsi csíra. (jól mondom, ugye?)További pro tipp, hogy IRL ezt a stílust ne erőltesd, mert neked lesz nagy hüppögés a földön, miután magadhoz tértél.
És tényleg jót tenne a topicnak, ha most már tényleg eltakarodnál innét.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Mindenkinek is mondom: legyen béke!

Ne kezdjetek bele a keresztbe-kasul odamondogatásokba, legyen elég annyi hogy azért lásd be, nem volt túl kedves az a hsz, és most se volt szerencsés le-hópihézned őket. DE FÁTYLAT RÁ, én egyiket sem vettem magamra.A lényegre: annyit mindenképpen megér bárkinek, hogy mondjuk egy akciózás alkalmával néhányezer Ft-ért behúzza. Aztán ugyanígy a kiegészítőket.
A VR pedig tényleg elképesztő élmény az Elitben, bár én nem úgy tolom napi szinten, de pl egy Coriolis hangárban körülnézni a pilótafülkében ülve, már az döbbenet.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Nem csak a PowerPlay van, amiről itt most szó volt (de az sem unalmas amúgy). El kell kezdeni egy forgalmas állomáson végigpróbálgatni az összes küldetéstípust. Csak az hetek-hónapok (óra/nap függvényében), mire mindegyiket alapszinten kiismered, annyira sokfélék. Ody miatt kb megduplázódik, mert bejönnek a felszíniek is. És akkor még nem maxoltuk ki őket, nem jutottunk el oda, hogy bármelyikből a legnehezebbet is meg tudjuk csinálni...
-
5150head
senior tag
Ahogy írtam, nekem a Rare goods hozta eddig a legtöbbet Mahonnál.
Tegnap a legtöbb rendszer Boomban vagy expansionban volt, uh adták a rare-t rendesen. Egy packért volt h 1000 meritet is kaptam. Körönként meg volt a kb 5e-6e merit.
Ez az útvonal egy Trader Pitonnal:
Orrere - Uszaa - Diso - Leesti - Lave
Aztán keresek egy Mahon által Reinforced rendszert több mint 150Ly-re és eladom a Rare motyót.
Annyit bolondítottam még a dolgon, hogy amikor szedem össze a Rare cuccot akkor megnézem inarán, hogy a kövi rendszerbe mit tudok átvinni legnagyobb profittal és azzal telerakom a hajót, úgy ugrok át a következő rendszerbe. Ez hoz plusz creditet, meg ha 40% felett van a profit akkor kapod a meritet is utána, uh ebből is jöhet 20-30 merit/tranzakció akár.
Itt van, hogy ki hogy ad a különböző tevékenységekért.
Ezt meg linkeltem korábban is, hogy az egyes tevékenységek mennyi meritet adhatnak -
válasz
5150head
üzenetére
Én is vadászatban utazom, és elég siralmasan haladok vele. Két nap (2x néhány óra) alatt szereztem 1400 meritet kb. Ezzel a tempóval több év lenne a 100-as szint... el is ment kissé a kedvem tőle.
Egyébként a különböző power főnökök ugyanazon séma alapján adják a meritet? Szóval mondjuk egy hajó szkennelése nekem barbinál 3 merit. Mind ugyanezt adná, vagy van köztük különbség? -
5150head
senior tag
Ahogy nézem, földi halandónak kb lehetetlen grind ez a PP2.0 FC nélkül. Bár FC-vel is elég grindos hordani a cuccot.
Tesztelgettem pár dolgot, eddig a Rare trade az ami legjobban adta a meritet, de egy idő után rohadt unalmas tud lenni, továbbá a rendszer state erősen befolyásolja a rare goods mennyiségét.
Sima tradet is néztem az is elég szarul adja. Nagyban függ a profit nagyságától is.
Az explo-t nerfelték már az első héten, uh az se nagyon játszik.
Salvage és megaship scan se ad túl sokat. Megashipet elég sokat kell keresgélni, meg van amelyik rohadt messze van a rendszeren belül.
Olvasgattam nagyrészt a nolifer playerek már 100on vannak így vagy úgy (leginkább az első heti explo miatt) A többiek meg pislognak csak, hogy wtf?.
Ma a harcra akarok ránézni, láttam egy ötletet, hogy stronghold shipeknél kell előcsalogatni is a fightereket leszedegetni, és csak azokat semmi mást. Bár ezt nehéznek tűnik, a fighterek elég mozgékonyak.
Akinek van vmi jó tippje az ne tartsa magában.
-
Snoke
tag
válasz
fejesg2
üzenetére
Alzában vettem egyszer egy új x52pro-t. Elitet játszottam vele csak, kb 1 hónap után kezdett olyan érzésem lenni, mint az a mondásbeli tehén p**jában a ló**sz úgy lötyög. Egyre nagyobbra kellett állítani a deadzone-t, mert elmászkált a középállás. Örültem nagyon, mikor eladtam.
-
gabranek
senior tag
válasz
4580693
üzenetére
Ha nem idegenkedsz a használt cucctól, nekem van egy eladó x52 pro-m, ami nem lötyög, nem nyekereg. Ha érdekel dobj egy pm-et. Sajnos én hatalmasat csalódtam az Eliteben, úgyhogy nagyon kicsi az esély, hogy visszatérjek. Ráadásul megmacskásodtam, és mint köztudomású a macska és a lógó, futó kábelek nem kompatibilisek egymással
-
mumtaz
senior tag
válasz
4580693
üzenetére
Én egy mezei X-52-vel tolok minden szimet. Jelzem, hogy az ED-ben van 967 óra játékidőm, más játékokat meg ehhez az időhöz hozzá lehet számolni. És az X-52 2007 óta van meg (igen, 14 éve) és akkor is használtan vettem.
Persze azóta 2-3 alkalommal szét lett szedve újrakenés végett. Nem nyekereg, meg semmi ilyesmi.
-
Peppo
őstag
válasz
4580693
üzenetére
A drágábbak is tudnak nyekeregni.
Nekem az X-56 kicsit nyekergős. Nem nagyon zavar, mert fejhallgatóval játszom, de azért hallható. Ezt leszámítva szeretem. Csak gyaloglásnál váltok bill+egér kombóra, amúgy minden más hotas.
De állítólag a nagy pvp mágusok is egérrel tolják, azzal lehet a legpontosabban célozni. -
4580693
senior tag
Bill+egér kombóval nyomjátok vagy hotassal? Én az előbbivel, de már nagyon régóta birizgálja a fantáziám a hotas, csak baromira nem akaródzik 100+ ezrest kiadni egy jobb cuccért.
Az olcsók meg ne nyekeregjenek nekem, mert attól meg meghülyülök.
-
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Köszönöm!
-
Snoke
tag
válasz
5150head
üzenetére
Ha nem próbálkozol, mikor ki akar szedni, hanem leveszed a gázt nullára, és hagyod magad, akkor sokkal gyorsabban lehűl a hajtómű és tudsz ugrani másik rendszerbe.
[HUN]NIMROD - Gankerek nem kifejezettem rád hajtanak, hogy üldözzenek rendszereken keresztül, hanem darab darab elven mindegy nekik, csak megölhessenek valakit. Utánam még soha nem jöttek másik rendszerbe, pedig találkoztam már jó pár ismert és profi gankerrel. Olyan hajókkal vannak, amik minden porcikája a gankelésre van összerakva, nem szeretnek wake szkennelgetni meg ugrálni.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
A második kérdésedre régen az lett volna a tuti válasz, hogy be kell spájzolni, mert ha kilépsz tőle, akkor elveszik a vásárlás lehetősége. Szerintem ez most is így van, mert kicsit durva lenne ha nem.
Az elsőre én most csak találgatni tudok, de a kollégák itt azóta pont ilyen dolgokkal kapcsolatban írtak, ha jól értem. Legvalószínűbb hogy a szintlépéshez a meriteket kell növelni és ennyi, más nem számít. Ha ezt valaki úgy csinálja hogy csak egyféle módon keresi meg mindig a megfelelő célrendszert, az is jó.
#48828 Snoke : na és ha van wake scannere? Azzal megtudja a célrendszert, legalábbis az elsőt. Ha mi onnan azonnal továbbugrunk egy harmadikba, úgy már tényleg tuti a menekülés.
-
5150head
senior tag
Köszi a tippet, 0 tapasztalatom van pvp-ben, nem is nagyon emlékszem, hogy találkoztam volna így playerrel.
Kockáztattam két okból: Közel volt már az állomás, és SC-be ugrással gyorsabban tölt a hajtómű és fostam, hogy a hosszabb töltés alatt szétkapja a pajzsom. De így is sikerült meglógni.
-
5150head
senior tag
Hogy Ti ne szopjatok ezzel (vagy csak én vagyok béna
):
Ha a PP heti feladatokat csináljátok, a térképen PP nézetben érdemes nézni, hogy a rendszer milyen feladatokért ad meritet. Ha nincs ott az adott feladat -pl az én esetemben salvaged cuccok leadása- akkor hiába az a rendszer ami neked kell -pl reinforcing- az adott rendszer nem is fog meritet adni azért a feladatért és a hetit se fogja számolni. Szóval lehet olyan eset, hogy két undermining rendszer két ugyan olyan feladatért az egyik ad a másik nem ad meritet... szóval nézzétek jobb oldalt a rendszer ablakában a listát. Görgetni kell hozzá (miért is legyen szem előtt egy ilyen info...)Tegnap esti sztori:
Éppen a mérnökölt Kraittemmel igyekeztem vissza az egyik állomásra mikor valaki ki akart szedni. Mondom nono. Gázkar lehúz SC-ből kilép. Nézem, ez egy player. Akkor esett le hogy openben vagyok, mondom dejó. Se szó, se beszéd elkezd lőni rám, ráfordulok, egy szétszkinezett cutter. Mondom még jobb. Belelövök párat a pve kraittel 1-2 % megy le a pajzsa, nem lesz ez így jó. Lekapta a pajzsom felét, uh felvettem Sir Robin taktikáját
Boost boost aztán ugrás SC-be.
De persze utánam jött, itt már bírkóztunk egy kicsit a kiszedéssel, de megint sikerült meglógnom.
Ekkor feltűnt, hogy amikor beléptem SC-be szinte pár másodpercen belül elindította az ID-t. Ez csak úgy lehet, hogy ő előzőleg előbb elugrott mint én. Nah mondom itt lesz a lehetőség a meglógásra.
Birkózás SC-ben aztán persze megint kiszedett. Hül a hajtómű, boost boost. Lehagyom. Elindítom a SC töltést. Figyelem a radart. Elugrott. Mondom háhááá megvagy. SC abort. Egy random rendszer kiválaszt, töltés, másik rendszerbe elugrás.
Megnéztem volna az arcát amikor pislogott az SC-ben hogy hol vagyok, aztán rájön, h át lett ejtve.

-
Power -el kapcsolatban lenne két kérdésem (egyelőre csak oktató anyagokat nézegettem):
- Ha már elkezdtem a mókát, látom hogy van 5-6 féle küldetés. Ezeket egytől-egyig meg kell csinálni, hogy szintet lépjek? Avagy ki mit szeret, lehet mondjuk csak fejvadászatból is az egészet végigvinni?
- Másik, hogy amikor elnyertem jutalmul egy kütyüt, akkor abból be kell vásárolni, spájzolni, vagy innentől már bármikor, bárhol meg tudom venni? Akkor is ha kiléptem a powertől?Köszi!
-
5150head
senior tag
-
buke
tag
válasz
wollnerd
üzenetére
wollnerd: Szia, szerintem az update jellege is befolyásolja az FC használat szintjét. Kifejezetten szükség lehet az FC-re most, amikor a felfedező fő foglalkozású játékosok kipróbálhatják az új explorer hajót. Talán a PP 2.0 is igényelheti, nem tudom, mert nem értek hozzá. De tény, tavaly 2023 elején egyszer csak egy update után már jóval tovább tartott és nagyobb ugrás idők is jelentkeztek. Ezek szinte mindig előjöttek, előjönnek. Nem gondolom, hogy hirtelen sokkal többen vettek FC-t. Tehát volt egy éles ugrás tavaly. Egy szigorúbb algoritmus került vissza egy frissítéssel és egyszerűen nem merték visszatenni a lazábbat, mivel mindenki tudja, mit jelent egy leállás, ha valami miatt több lesz az fc-t használó. Szóval ez az én összeesküvés elméletem. Rengeteget használtam és használom most is ezeket.
Bár most inkább iszom egy fröccsöt, minthogy kivárjam az 1:15-öt 
-
wollnerd
aktív tag
Sziasztok!
Ti is tapasztaljátok hogy mostanában a FC rendszerugrás előtti ideje szinte soha nincs 15 perc körül, sőt, napok végezetével csak egyre nő... Reggel talán megvan még a 15 perc, de délután már 30-40p is lehet, este meg 1ó 15p is. Az én FC-emmel rendszeresen ez történik. Pedig ha jól tudom, most nincs is CG, csak egyszerűen egyre több parancsnoknak van Fleet Carrier-je... Ezzel a jelenséggel pár hónapja/1 éve is találkoztam.
Miért nem növelik meg a FC-ek szerverének kapacitását végre, vagy eszközölnek pár optimalizáló kódsort?
-
5150head
senior tag
Most is lehet generálni, fent írtam rá a példát, nem kell ehhez AI.
Az más kérdés, hogy itt már ilyen szinte 100% h nem lesz, lásd pl az foot rész optimalizálatlanságát.
Szerintem ennek a powerplay 2.0-nak és az új hajóknak a megjelenés után 3-4 évvel kellett volna jönnie nem most...
Mi okozna neked valódi felfedezés-élményt? -
buke
tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
[HUN]NIMROD: "Féket azért majd csak bele kell tenni, nehogy az legyen hogy hirtelen az egész galaxisban mindenhol ott legyünk, elveszne az ismeretlen varázsa."
A lakott - lakatlan rejtélyes arányokat talán nem zavarja majd meg, ha 1-2 milliárd rendszer lakott lesz és persze nem elszórva a nagy ismeretlen óceánban, mert utóbbi tényleg hangulat romboló tudna lenni. Szóval ezeket ki kell kalkulálniuk.
-
buke
tag
válasz
5150head
üzenetére
5150head: "ED-ben ráadásul egy kicsit realisztikusabban kellene ábrázolni a random lényeket."
Pedig a Frontier a lények alkotásában nem lehet rossz, hiszen két játékuk is nagyrészt ezekről szól
. Tény viszont, hogy itt a bolygók tulajdonságaihoz kellene igazítani a lényeket és ez elég más feladat, főleg úgy, hogy ezt milliós terjedelemben, procedurálisan jöjjön létre, durva hibák nélkül. -
buke
tag
Qhira: "Mi maga a felfedezés izgalmas része jelenleg?"
Most rátapintottál az egyik lényeges szempontra, mert igaz, hogy a fejlesztők csak egy szűk szegmensét készítették el a bolygókon lehetséges létformáknak, de a galaktikus skálán vizsgálva ezt, aránytalanul kicsi a diverzitás, tehát a 0.6% felfedezett rendszert elérve, ami nem is mind exobio feltárás, hanem még a sima scanneléses rendszer, elfogytak a felfedezésre váró ismeretlen,(nem a már ismertek változataira gondolok.) fajok ?
Valaki van aki arról tud-e, hogy találnak-e még teljesen új fajokat ? -
42861
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Nekem egy gyűrűs earth-like volt a bakancslistás. Olyan aminek én vagyok az első felfedezője és első mapelője is. Mikor meglett, 15k fényévre volt a legközelebbi lakott rendszer, ahol le tudtam adni az adatokat. No, annak a 15k fényévnek a megtétele tuti rekordidő volt.

-
5150head
senior tag
Azt is érdemes megjegyezni, hogy aki a nagy tojásláz idején nem szedte meg magát credittel és vett carriert, az most nehezebben boldogul. Nekem sincs FC-m, de szerintem nem is fogok csak creditet ezért farmolni. Kb a fele összeg van meg, de sokat kéne nyomni, hogy összejöjjön a lóvé. Sajnos engem a bughunting nem nagyon köt le, meg nem is vagyok annyira ügyes benne, uh nekem marad a kereskedés/bányászat ami aránylag kifizetődő.
Mondjuk én sokat ki is hagytam, de ez a PP2.0 most nekem egy kellemes felüdülés, aztán a többit meg majd meglátom.
De ha credithez lesz kötve a colonizáció akkor a hasonló playereknek mint én kb elérhetetlen lesz. -
[HUN]NIMROD
senior tag
Amikor én futottam meg kétszer Beagle Pointot még régen, mindig arra mentem rá hogy minél több földszerű bolygót vagy extra csillagot írhassak a nevemre. Esetleg találjak valamit, ami befér a rekordok könyvébe (ilyen nem sikerült). Továbbá saját célom az olyan rendszer, ahol minél több csillag van olyan módon, hogy fentről lefelé pontosan színsorrendben vannak. Azt hiszem 5-ös volt a legtöbb, de nem találom a képet.
Szóval ebben is mint minden másban, meg kell alkotnia mindenkinek a saját céljait. -
5150head
senior tag
A divezifikálást nagyon nehéz megoldani. Nézd csak meg a NMS-t. Ott is 10+ évbe telt mire rendberázták és az ED-ben ráadásul egy kicsit realisztikusabban kellene ábrázolni a random lényeket. De egy idő után ez a randomitás is tud unalmas lenni.
De hogy a kérdésedre válaszoljak. Igen kb ennyi, hogy egy olyan rendszerbe lépsz be és fedezel fel, ahol előtted még más player nem járt és odakerül a neved a rendszer/bolygó mellé.
Plusz adalék, hogy a guardian telepeket is playerek fedezték fel, szóval még akár bármi is lehet odakint. Múltkor olvastam valahol hogy a playerek a galaxis 0,6%-át fedezték fel eddig. -
[HUN]NIMROD
senior tag
Szerintem ez nem lesz sajáttőke-függő, és nem fog hozzá sokmilliárd kelleni. Nagyon gyanús, hogy ebbe az új játékelembe is ugyanúgy bele lehet majd kezdeni, mint mondjuk a településharcba ahol egy új játékos az alap felszereléseivel csak a Low CZ-nál esélyes, aztán szépen felfejlődhet az ott vagy máshol szerzett bevételeiből, küldetések jutalmaiból. Legalábbis tiszta hülyeség lenne a részükről amiatt tovább inflálni a pénzt, csak hogy milliárdokat lehessen elkölteni, vagy eleve kizárni a játékosok túlnyomó részét akik nem kőgazdagok. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a kolonizálást nem lehet majd csak saját szakállunkra csinálni, hanem valamelyik hatalom megbízásából, és akkor kvázi ők állják a cehhet.
A solo/open téma nem lesz átírva emiatt, ahogy az FC-k, úgy az új telepek is meg tudnak jelenni bárki számára.
Féket azért majd csak bele kell tenni, nehogy az legyen hogy hirtelen az egész galaxisban mindenhol ott legyünk, elveszne az ismeretlen varázsa.
--
Más: ki ismeri a twitchet annyira hogy tudja: miért jelent meg nálam néhány napja a DropsEnabled tag? -
buke
tag
válasz
4580693
üzenetére
4580693: Még a részletek ismeretlenek, de egy biztos bármi is lesz, az jól meg fogja bolygatni a jelenlegi játékot. Abból indulok ki, hogy most vasárnap is leállások voltak csak a szokásos frissítés utáni gubanc. Az elcsesződött FC kereskedést majd kijavítják, ha mással is végeztek.
Nem tudom kinek van kedve grindelni több 10 milliárdot, de nekem már nem igen sajnos.
Jó lenne, ha be tudnánk árazni egy átlagos kolonizált csillag rendszer értékét. Én úgy gondolom ez az egész a mostani credit szerzési metódusból nagyon kilóg felfelé. A "felső 10 ezer" fog tudni kolonizálni a többiek meg izzadnak a grindeléssel még évekig vagy lassan,de biztosan feladják, a jól informált kezdők egy része meg sem veszi emiatt a játékot. Ne legyen igazam és képzeljük el, hogy gyorsabb fejlődést találnak ki, credit bőség jön és emellett át skálázzák az egész gazdaságot. Talán így elkerülhető, hogy csak a gazdagok tudjanak beleszólni a fejlődésbe.
Az is lehet, hogy nem függ a pénztől az egész, amikor kész van a rendszer lesz egy elméleti értéke. Azt sem tudjuk eladható lesz-e.
Láttam egy kommentet
YT-n, hogy pl. 200 milliárdért azért el lehet bányászgatni egy ideig 
Nekem FC-kben és szolgáltatásaikban, plusz a hajókban van a kreditem 80% ami kb.140 milliárd és a készpénz max.kb. 20 milliárd szétszórva az acc.-jaimon. Nekem ez egy jól működő "gépezet", most ezt kellene megbontanom egy vagy két rendszer fejlesztése miatt. Ráadásul hallottam olyan hangot is a YT-n, aki azt mondta: nagy hiba lenne az fdev részéről a szoló játékosokat ebbe bele venni
Lassan áttérnék a közös játékra, de ez nem egyszerű. Bocsi a sok szövegért. 
-
4580693
senior tag
Csak maradtam a buniban. Csinálom a fejvadász küldiket, hogy végre meglegyen a combat elite rang. Merít is szépen potyog így. Egy scan 3 merít, egy kalóz lepuffantásáért meg 25 és 115 merít között fizet. Szóval jó móka ez.
Mikorra várható a jövőévi játék bővítés? Most van olyan 6.5 milliárd kreditem és ha lesz időm, elmegyek felfedezni és hozzá rakok még 4 milliárdot.
-
5150head
senior tag
PP 2.0
Találtam ezt a jó kis data sheetet. Éremes lehet böngészni. [link]
Én tegnap Mahonnál Rare goodsot fuvaroztam több rendszerből. Szépen adta a Meritet, de az már most látszik, hogy nagyon grindos ez a tartalom és az első modult és elég későn adja. - Szerencse, hogy régről van már barbipajzsom. - Cserébe bármivel lehet meritet szerezni. Pl már egy hajó scan is ad 1-et
Majd ha megunom a fuvarozást akkor rámegyek a roncsvadászatra azt kedveltem régen, csak sok értelme nem volt nyomni. Most a salvaged cuccokért, podokért elég jól ad, aztán lehet hogy közben becsúszik pár bounty is. Ma estére még a fuvarozás van tervben, az a terv, hogy összedobok egy pitont, mert Cutterral nincs sok értelme forgolódni, csak tegnap az volt kéznél.
-
buke
tag
Sziasztok ! Próbálgattam a teleport lehetőséget, mivel a szokásos játékomat szüneteltetni kényszerültem a frissítés okozta bug jelenléte miatt.

Azoknak lehet hasznos akik a játékaik során rendszeresen egymástól távoli helyszíneket használnak, (több száz, több ezer fényév.) mellette időkorlátos eseményeik vannak (pl. valamilyen csoportban küldiket oldanak meg.) és aránytalanul sokat kell utazniuk ehhez.
Ezzel jelentős időt lehet megtakarítani.
Működésének a lényege, hogy az utolsó dokkolást ( a frissen vásárolt sidewindert el kell vinni egy körre és így bedokkolni vele.) veszi figyelembe a játék, ha nem talál a közelben alkalmas dokkoló helyet. Tehát ezt az előkészített, bedokkoltatott hajót, amelyen azért az fsd-t lecseréljük egy 20Ly+ ugrótávúra és esetleg Guardiannal boosterral megtoldva elszállítatjuk arra az állomásra ahonnan vissza akarunk teleportálni az erdeti állomásra. Figyelem ennek a végrehajtása a távolsággal arányos. A szállítás fogadására nem jó természetesen az outpost. Eredeti dokkolási helynek, tehát ahova vissza szeretnénk jutni, viszont jó. Én csak nagy állomásokon próbáltam, ahol shipyard van.
A teleportálás lebonyolítása: kidokkolva keresünk egy állomás és FC mentes üres rendszert +20Ly távolságban a teleportra előkészített hajó (hajók = 1 hajó 1 teleport) szállítását fogadó állomástól--nekem így minden esetben sikerült pl. a bubi-->colonia teleport--és itt felrobbantjuk magunkat.
Majd újjá éledünk ott, ahonnan elszállítottuk az előre ide bedokkolt hajót.(hajókat)
FC-ről --> gyalogos menekítővel --> állomásra.
Állomásról --> FC-re a leírt módon szállítással.(még az FC indulása előtt értelemszerűen)
Jó teleportálást kívánok Mindenkinek !
-
Peppo
őstag
válasz
4580693
üzenetére
Prismatic Shield Generator. Van mindenféle méretben. Nehéz, sokat fogyaszt, de a legerősebb pajzs, amit pénzért vehetsz. Ha beállsz Aisling Duval (miatta lett Barbipajzs a neve) kis csapatába, a kedvére teszel (sajnos nem úgy) és ott maradsz egy hónapig akkor elérhetővé válik a pajzs. Bárhol megveheted, ahol a technikai szint elég magas hozzá. Legalábbis eddig így működött, nem tudom, ehhez hozzányúltak-e.
#48800buke
Ha a FC ötmilliárd volt, gondolom, ez sem lesz olcsó.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- OLED monitor topic
- World of Tanks - MMO
- Gitáros topic
- Yettel topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Azt hittem az utolsó "hazamegy", hogy esetleg valamit fejlesszenek rajta, de neeem, elindul oda ahol a legnagyobb erőnk koncentrálódik...

Anarchyában meg nincs search and rescue...
Tesztelni viszont igen.
Én is újra elkezdtem nyomni az ED-et és Yuri Grom-hoz csatlakoztam.
Jobban teszik, ha úgy szabják meg a meritek osztását hogy legalább az áru mennyiségével egyezzen, persze más területen is várnék buff-ot...

Lassan áttérnék a közös játékra, de ez nem egyszerű. Bocsi a sok szövegért.