Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• emvy

félisten

válasz tuzpenge #16229 üzenetére

Eveken keresztul arrol irt, h csodbe fog menni a Tesla, es mar csak hetek kerdese. Biztos ert valamihez, de a posztjainak 95%-a arrol szolt, hogy validalja a sajat eletdonteseit (koltozes, munkahely, stb.). Az internetes beszelgetesek legrosszabb oldala az, amikor a resztvevok valojaban sajat bizonytalansagaik miatt folytatnak kereszteshadjaratot a tobbiek ellen. Ez az identitaspolitika problemajanak a lenyege: ugy igazoljuk magunkat es probalunk 'hatalmat' szerezni, hogy invalidaljuk a masikat. Nem azt mondjuk, hogy 'nekem jobb volt Nemetorszagba koltozni, mert X Y', hanem azt, hogy 'aki nem koltozik el, az vagy idiota, vagy gyenge akaratu, vagy Orban-hivo'. Nem azt mondjuk, hogy 'en rendszeresen 600+ km-es utakat teszek meg, ezert nekem egy dizel az idealis', hanem hogy 'az elektromos autosok sotetzold idiotak'. Nem azt mondjuk, hogy 'en szeretem ejjel otszor megszoptatni a keteves gyerekemet', hanem azt, hogy 'aki nem csinalja a kotodo neveles extrem formait, az tonkreteszi a gyereke jovojet, es ettol lesz rakos negyven eves koraban'.

Stb. stb., ez a tipusu 'beszelgetes' a tarsadalom egyik fo tonkretevoje, lenyeben ez vezetett oda, amit most akar Magyarorszagon, akar az USA-ban lathatunk, es SB ennek az egyik zaszlovivoje volt (nem hiszem, hogy rosszandekbol, csak tenyleg valami sulyos mentalis problemarol van szo, ami mellett persze intelligensen meg tudott nyilvanulni pl. gepeszeti kerdesekben).

Na ennyit errol.

Új hozzászólás Aktív témák