-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
greenface
aktív tag
sziasztok,
Wayteq xBook-60 HD-hez jár tok? -
Egress
újonc
Wyteq xbook 60HD -t kaptam és nem tudom hol lehet állítani a betűméretet,Elég kicsik a betúk.Tud valaki segíteni?
-
cabal
tag
Nos, átadta, de inkább az asszony használja. Igaz én állítom be neki.
Nincs túl sok hozzátenni valóm még az előző posztomhoz, mivel eddig nem volt másik olvasóm, összehasonlítási alapom sincs, illetve csak annyi, hogy áruházakban nyomogattam más típusokat is.
Az olvasó gyors, a gyári olvasó programmal is. Kipróbáltam rajta az AlReadert, azzal is jól megy. A háttérvilágítása egyenletes. Ja, az Onyx c67ml annyira az AfterGlow2, hogy ez felirat a kikapcsolt állapotban megjelenő háttérképen... (Az orosz piacon Magellan2 néven fut.)
A Google Play rendben működik, de eddig csak az AlReadert és a CoolReadert telepítettem.
Működik a böngésző is, figyelembe véve az eink hátrányait persze.
Egyszer viszont már lefagyott valami mobi olvasása közben: nem reagált az érintőképernyő semmire (viszont a fizikai gombok működtek, tehát nem a rendszer halt meg alapjaiban.) Megvártam míg kikapcsolt, visszakapcsoltam és ment rendben. Azóta nem történt meg ismét.
Az, hogy a kijelző mennyire kontrasztos ill. fehér, csak más készülék mellett tudnám értelmezni. Nekem bekapcsolt háttérvilágítás mellett szépnek tűnik, kikapcsolva meg nem használtam.
A Calibre rendben tudja használni. Tettem bele egy 16GB-os microSD kártyát, gond nélkül kezeli. Úgy vettem észre, hogy a kártyán lévő tartalmat mintha mindig újraindexelné (azaz, amikor bekapcsolod vagy készenlétből felébreszted). Ez lehet, h állítható, még nem néztem utána, nem zavar.Kérdezzetek, a konkrétumokra egyszerűbb válaszolni.
-
theooracy
aktív tag
Tudom, hogy a PDF nem eBook formátum és persze ismerem is, hogy ez mivel járhat. (Sajnos torrenten így vannak fent javarészt..) De átkonvertálva ePubra, aminek ugye már elvileg jónak kellene lennie is ugyan ez a helyzet. Végül is MOBI-ra konvertálva lett aránylag elfogadható az olvasmány, bár itt-ott tördeli egy kicsit, de olvasható...
-
deedee
őstag
nekem nem hozták meg a mai napig a pénteki szállítással ígért PocketBook Touch Lux 2-ot és a tokot a mall.hu-ról.
mivel utánvétes lenne a dolog, nem aggódok, mert egyszerűen nem veszem át ha valamikor a távoli jövőben kihozzák. csesszék meg!
a két ünnep között bemegyek az első mediamarkt-ba és meglepem magam onnan egy olvasóval.
ennyi.... -
csibe1
addikt
válasz
theooracy #9776 üzenetére
A pdf nem ebook formátum!
Jó lenne már elfelejteni, de aki szenvedni akar vele hát csak nyugodtan.
A PocketBook Basic 2-esnél (ha arról van szó) menüből, és a középső nagy gomb segítségével is lehet közvetlenül olvasás közben betűméretet állítani ( fel- illetve lefelé történő nyomogatással).Méretváltás után lapozásnál újraszámolja az oldalakat.Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
theooracy
aktív tag
Üdv. PocketBook 2-es olvasóm van és az a probléma, hogy egyes letöltött könyveket, legyen az PDF, vagy ePub nagyon kicsi betűkkel jeleníti meg. Mit lehet tenni, hogy nagyobbak legyenek a betűk?
-
griffin90
tag
-
kodmen
aktív tag
Ha jól ITT azt írják, hogy a c67ml nem egyenlő az AfterGlow 2-vel. Eddig tévedésben voltam, és az AfterGlow 2 a jobb teljesítményű.
-
kodmen
aktív tag
válasz
gyuszi78 #9770 üzenetére
Köszi, ezek szerint Pocket book-on is működik a Kindle és a Kobo mellett. De vajon Onyx AfterGlow 2-n megy-e? Annál van valami RSS megoldás is... azzal végül is ugyan ott vagyok szinte?
griffin90: Cabal "kolléga" említette FELJEBB, hogy ha a jézuska is átadta az olvasót, be fog számolni róla. Én is ezt várom még...
DE egyébként szinte tuti, hogy ezt választom. A korábbi C65-ös modellel volt valakinek gondja, nem tudom, az vonatkozik-e erre az olvasóra is. Mivel első lesz nekem, nem fogok máshoz viszonyítani, így talán kevesebb dolog fog zavarni, mert nem lesz "már jól megszokott" használat.
-
griffin90
tag
sziasztok!
ebook olvasó vásárlása előtt állok és nagyon megtetszett az Onyx Boox After Glow 2.
van bárkinek hosszabb használat utáni tapasztalata vele kapcsolatban? minden infó hasznos lehet
esetleg lenne másik olvasó, amit helyette ajánlanátok? olyat szeretnék, ami HD, háttérvilágítása van, kapacitív érintős, és szinte bármilyen formátummal boldogul. és természetesen legyen beszerezhető.
köszi -
gyuszi78
tag
remélem tudok segíteni:
SENDtoREADER böngészön kirak egy könyvjelzöt a sávon.
Regisztrálni kell.Majd reg után kéri hogy add meg a kindles mail címedet amire kitudja küldeni a kívánt tartalmat.Ugye idáig semmi extra,megint csak Kindle.De most jön az a rész ami nekem kell.Meg tudok adni egy másodlagos email címet is amire szintén kiküldi a kívánt tartalmat.Szóval PocketBookra simán müködik
A kindles mail címet meg valami@free.kindle.com címet adtam meg tiszta kamut....
-
kodmen
aktív tag
válasz
Libretom #9757 üzenetére
"wifivel internetről cikkeket is lehet egy gombnyomással küldeni pl. a Kindle-re, vagy a Kobo-ra"
Ezt csak ez a két gyártó tudja? EZ egy hasznos dolognak tűnik! A Kobo linux-os, vagy android? Ha jól értem, itt egy felhő tárhelyre tölt, és onnan tölti le az olvasó. Android-osokra gondolom lehet telepíteni valamilyen alkalmazást, ha ezt a funkciót szeretném, illrtve a szinkronizáció is megoldható gyártótól függetlenül valamilyen app-val. Vagy tévednék?
-
Libretom
aktív tag
Nem vettem kötekedésnek, amit írtál.
Én a Kobo Aura HD-re gyakorlatilag csak felhőből töltök könyvet, ami azért annyiban valóban "macerás", hogy a kepub formátum kiterjesztését át kell írni Total Commanderben epubra (kb. 3 mp/könyv). Ennek ellenére ezt alkalmazom, főleg azért mert a Calibre-ról történő áttöltésnél volt egyszer könyvtár adatbázis összeomlásom, aminek a helyrehozása nem nagy ügy, de jobb szeretem elkerülni a zavarokat. Tehát a Calibré-ban elkészített könyvet fellövőm a felhőbe. Valóban ahány ember, annyi szokás- Én eleve nem tárolok az olvasón túl sok könyvet. Kb. 100-120 lehet rajta. Egyszerre 2, 3 darabot teszek az olvasóra. A Calibre-n (és persze a Dropboxon) van az igazi "könyvtáram", és az a Kobo "könyv-forrása".
Gondolom, azért a szinkronizálási funkciót használod, mert ugye az is wifiről dolgozik.Persze az sem nélkülözhetetlen, mert a szoftver frissítés is mehet PC-ről.
-
Oldman2
nagyúr
CSS "varázslás" ügyben tudna-e nekem valaki segíteni?
Sigil alatt dolgozok, és az lenne a kérdésem, hogy CSS-ből létre tudok-e hozni olyan stílust, aminek az első és az utolsó sora fix, előre meghatározott?
Valamint tudok-e olyan stílust definiálni, aminek a jobb oldala is bentebb van a kijelző szélétől? A bal szélét be tudom tolni, de jobb oldalit is kellene.
-
Dinomano
őstag
TXTRBeagle-rol lemondok, ha szerintetek nem érdemes vesződnöm vele... 10e környékén ill. alatt van e-inkes E-book olvaso? Méret, tudás, hardver mindegy. Egyetlen szempont, h. ne legyen olyan körülményes és nehézkes a használat(feltöltés/betűméret állítás). mint Beagle...
-
tecsu
addikt
válasz
Libretom #9757 üzenetére
Nem kötekedés volt, csak jeleztem, hogy maga a WiFi nem egy lényeges szempont, sőt! Persze ok, valakinek hasznos lehet, de én azok táborát erősítem, akiknek nem.
Néhány hónapja van meg a Kobo Aura H2O, a WiFi-t és a netet egyszer kapcsoltam be, hogy kipróbáljam.
Nem valószínű, hogy valaha újra bekapcsolom ezeket az opciókat. -
Libretom
aktív tag
Természetesen ha nem érdekelnek a friss könyvek, akkor igazad van. Egyébként valóban nem nélkülözhetetlenek a wifi előnyei, hisz usb kábellel is megoldható a feltöltés.
Azt nem írtam, de ide tartozik, hogy wifivel internetről cikkeket is lehet egy gombnyomással küldeni pl. a Kindle-re, vagy a Kobo-ra (Save to Pocket alkalmazással). Aki tehát számítógépen nem akarja ezeket elolvasni egy kattintással az olvasójára küldheti, és később kényelmesen olvasgathatja.
Mindez csak lehetőség, és a kérdés valahogy úgy szólt, hogy mire jó a wifi az olvasón. -
tecsu
addikt
válasz
Libretom #9750 üzenetére
Mondjuk én nem igazán látom tényleges hasznát ezeknek a fícsöröknek. Felhő, közvetlen letöltés, netezés az olvasóval...
Ha rátöltök 1-2 ezer könyvet (vagy a kisebbekre mondjuk 500-at) akkor az 1-2 évig biztosan elég lesz, addig meg azért csak gép közelébe jutok, ahol már frissíteni is illik stb. 2-3 ilyen alkalom után pedig valószínű, hogy le lesz cserélve. -
gyuszi78
tag
a videónak amit elöttem linkeltek be,ugyanaz a szerzöje mint ennek a tesztnek.
-
Dhampir
félisten
-
csidat
csendes tag
Sziasztok.Tudtok valamit mondani a pocketbook inkPad-ról?Van rola tapasztalat?Sehol sem találok róla tesztet.
-
Libretom
aktív tag
válasz
fertilio01 #9736 üzenetére
Legtöbb olvasóra simán lehet letölteni a felhőkben, (pl Dropbox, OneDrive) tárolt könyveidet. Ilyen módon szükségtelen csatlakozni a pc-hez, bárhonnan leszedhető az olvasni való, ahol van wifi. Persze van kivétel: a B@N. annyira lebutította az új Nook Glowlightet, hogy nem nagyon alkalmas a wifizésre (sem) (Elvileg közösségi oldalra fel lehet vele jutni, viszont egyelőre nem nagyon lehet rootolni, szemben a ST Glowlight-tel) Elvileg lehet vele pl. a Google-on keresztül kijutni a netre, de én egy ilyen olvasót láttam, és azzal nem jött össze.
Eleve alkalmassá tették a wifis letöltésre, küldésre a Kindle-öket (Az Amazon ezen keresztül küldi rá a könyveit, illetve maga a felhasználó is a sajátjait), a Pocketbooknak van "Send to Pocketbook" alkalmazása. Szintén jól működik a felhőkből való letöltés a Kobo gépeken, vagy a Sonykon. Egyébként a MEK-ról is lehet így letöltögetni prc vagy epub formátumú könyveket. Böngészésre az eink villódzással járó oldal-frissítése miatt nem nagyon alkalmasak az ebook olvasók. -
Dinomano
őstag
Köszönöm az infókat...Kivárok egyelőre... Lenne egy TXTr Beagle ajánlat helyben (nem lenne postaköltsége sem)6000 ft-ért. Gondolkodom rajt, viszont nem szimpatikus a netes tárhelyről letöltés...Mi van, ha úgy dönt a T-com (ha ő üzemelteti a TXTR oldalt), hogy megszünteti a feltöltési lehetőséget? Valamint plusz költségként könyvelhetek el (igaz, nem nagy költség) 2 AAA-s akkus elemet.../+töltőt is, ha nincs/
-
Degeczi
nagyúr
Másfél éve nem gyártják az első szériát: ha újat hirdetnek valahol, az egészen biztosan a PW2.
Használtnál meg rákérdezel, ha nem írja.
(egyébként nincs hatalmas különbség a kettő között, csak a kijelzője lettt picit kontrasztosabb és a háttérvilágítása egyenletesebb, kevésbé kékes a 2-nek) -
xcsabo
senior tag
talán nem volt még:
http://blog.gsmarena.com/barnes-69-week/
hátha valaki ilyenre vadászik -
ZooLee
senior tag
válasz
fertilio01 #9736 üzenetére
Lehet, hogy nagyon alap a kérdésem, de mire lehet használni e-book olvasónál a beépített wifit?
Olvasója válogatja, de általában tartalom fel- és/vagy letöltésre Feltöltés pl. távolról ráküldött dokumentum automatikusan megjelenik rajta, letöltés: Az adott szolgáltató saját könyvesboltjában történő vásárlás. Vagy egy Calibre kiszolgálóról is tudsz letölteni könyveket az olvasóra, vagy a Calibrével rátöltelni. Van olyan olvasó, ami szinkronizálást is tud így végezni, vagyis amit egyik eszközön olvasol, azt utána a másik eszközön onnan tudod folytatni, ahol abbahagytad.
Vannak aztán még egyéb lehetőségek, pl. böngészés, vagy egyéb, hálózati hozzáférést igénylő alkalmazások futtatása, de ezek rendszerint eléggé hiányosan vagy nehezen használható funkciók (főleg az e-ink kijelző lassúsága miatt), inkább kísérleti jellegűek.Nem létszükséglet a megléte, de nem rossz ha van, rá lehet kapni a használatára...
-
fertilio01
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nagyon alap a kérdésem, de mire lehet használni e-book olvasónál a beépített wifit? Köszönöm előre is!
-
ZooLee
senior tag
válasz
Dinomano #9726 üzenetére
Picit még a TXTr Beagle-vel kapcsolatban...Csak PDF-et és ePub-ot tudnék rátölteni? Rátöltés mennyire bonyolult(saját könyvtárból)? Mennyire megbízható maga az eszköz? Fél év után beadja-e a kulcsot? Ár/érték aránya? Pro/kontra jellemzői?
Ahogy már írták, PDF nem fog menni, előtte konvertálni kell ePub-ra. A rátöltés maga nem lenne bonyolult, de a kapcsolat sokszor eléggé instabil, és mivel rettentő bután BMP képeket tölt át az olvasóra, azért sokáig is tart (egy-egy könyv akár 800MB is lehet) Ha megszakad, legtöbbször tudja folytatni, és áttöltés közben is lehet már olvasni, de nem biztos, hogy érdemes piszkálni.
Az eszközzel szerintem nem sok gond lehet, mert annyira faék egyszerűségű, hogy sok minden nem romolhat el benne (nincs oprendszere, csak egy buta vezérlőegység memóriával, és az e-ink képernyő a saját vezérlőjével). Megfogni, használni teljesen jó, kicsi, könnyű ha el tudod fogadni azt, hogy gyakorlatilag egy elektromos papírkönyvet használsz, mert nincs semmilyen előnye a papírkönyvekkel szemben, nem tudsz betűtípust, méretet, sorközt, margót állítani, nincs könyvtár, szinkronizálás, jegyzetelés, keresés, max. 5 könyvből tudsz válogatni.
Ezért az a véleményem, hogy elsődleges olvasónak, tapasztalatok nélkül nem biztos, hogy ajánlanám, de 5e forint alatt, egy másod-, harmadolvasónak (szakácskönyvnek) minden további nélkül...
Ha hozzá tudsz dobni egy kicsit, akkor szerintem mindenképpen jobb egy régebbi Sony PRS300 (ha már 5"-os méretben gondokozunk) vagy egy használt PB mini (de újonnan is bele lehet futni olcsóbban, volt akcióban 12 körül, annyiért best buy)
(#9731) geza844: És a PocketBook Mini elfér pl. kabát belső zsebben? Jó, tudom, milyen kabát?
Ing vagy zakózsebben is elférnek ezek a mai kicsi olvasók. A PRS300 még nem, az vastag volt és nehezebb is, de a kabátba az is belefért.
-
faki_
senior tag
válasz
Dinomano #9726 üzenetére
A webes felületre kell feltölteni a könyvet, a mobilos alkalmazás onnan szedi le és küldi át a txtr Beagle-re bluetooth segítségével. A fiókban, weben bármennyi könyv lehet, az olvasón egyszerre legfeljebb 5 db. A pdf felejtős, mint egyébként a legtöbb olvasón, az epub használható. Fél év után még nem döglött be, de csodálkoznék is rajta, annyira faék egyszerűségű eszköz.
-
csyo
senior tag
Sziasztok!
E-book olvasot szeretnék venni, Amazon Kindle Paperwhite ami tetszik.
A kérdésem az, hogy mi az, hogy "paperwhite2" ?
Ebay-en, es Amazonon nem látom, hogy megkulonboztetnenek paperwhite 1, meg 2-t...
Amit látok, hogy "free wifi", vagy "free wifi+free 3G"
Es annyi tesznek hoza, hogy next genaration, vagy previous genaration.Melyik akkor a PW2?
-
Dinomano
őstag
Köszönöm a kimerítő válaszokat; a legjobb akkor, ha kivárok.
Picit még a TXTr Beagle-vel kapcsolatban...Csak PDF-et és ePub-ot tudnék rátölteni? Rátöltés mennyire bonyolult(saját könyvtárból)? Mennyire megbízható maga az eszköz? Fél év után beadja-e a kulcsot? Ár/érték aránya? Pro/kontra jellemzői?
Dénesui.: Esetleg tudtok más E-inkes 10.000 körüli e-book olvasót? Színmélység/méret/extrafunciók nekem mindegy, csak e-ink legyen. (Használt is érdekel...)Van egy olcsó kínai LCD-sem, de az minden, csak nem szemkímélő.
-
Mirman
őstag
Üdv!
Könyvolvasót szeretnék venni amit mangák olvasására is szeretném használni zoomolgatás nélkül tehát szükségem van a nagy pixelsűrűségre. Eddig a Kobo Aura HD-t találtam ami megfelelhet az igényeimnek. Van más alternatíva esetleg ? A Kindle Voyage is szimpatikus , de 100 ezret nem vagyok hajlandó egy olvasóért kiadni. Köszönöm előre is.
-
faki_
senior tag
-
csibe1
addikt
Úgy hirtelen majd 14 ezer Ft-ért találta meg a guggli.Ezt nem nevezném olcsónak.
Az aprón is 10-ért hirdeti valami nagylelkű csávó, aki ingyen kapta.
Ennyiért már kapni egy Kindle-t kintről valamelyik nagyobb áruházból vagy az apróról, ami szerintem messze használhatóbb, mint ez a kütyü.
Aki használja annak egészségére, de azért pénzt nem adnék érte; elég messze van a jól használható ebook olvasótól az én fogalmaim szerint.(#9717) geza844
Elég drága amit linkeltél, és a garanciáról egy szó sem esik benne.Annyiból Kindle 6-ost kapni 1 év garival itt az aprón.
Érdemesebb kintről hozatni ha van ismerősöd.
(#9719) geza844
-
geza844
aktív tag
Esetleg egy Wayteq xBook-60w 15k-ért használtan, tokkal jó lehet?
-
geza844
aktív tag
Sziasztok!
Mit ajánlanátok kizárólag könyv olvasásra? Csak az lenne a fontos, hogy ne kelljen tölteni, mindig működjön, és magamnál tarthassam, hogy ha van egy kis időm, azt ne a telefonom lemerítésével töltsem
Még az érintő kijelző sem fontos, csak egyszerűen, logikusan lehessen kezelni könyv olvasásra.
Az ár eléggé szempont, mert most erre nem nagyon van keret.
Pl. ezt néztem: http://olx.hu/hirdetes/amazon-kindle-5-e-book-olvaso-ID22IGJ.html#4f408b03a1
De nem bánnám ha olcsóbban is kapnék valami értelmeset. Ha szerintetek ez alatt ne nézegessek, akkor inkább nem veszek sz.rt, de hátha van olcsóbban is.
Köszi!
-
faki_
senior tag
válasz
Degeczi #9707 üzenetére
Már régen olvastam Beagle leszólást, biztos kiment divatból, de még most sem teljesen értem... Tény, hogy az induló ára abszurd volt, viszont sokan hozzá tudtak jutni egy-két ezresért. Ennyiért mit kapsz? Egy e-ink-es gépet, ami 2 db AAA akkuval elmegy hónapokat. Betűméret? Papíralapú könyvön sem állítgattam. A Calibre-ben meg beállítottam a nekem megfelelőt és minden könyvet úgy konvertáltam/konvertálok. Ez egy pár oldalas könyvrészlettel hamar kikísérletezhető. Az androidos szoftver elég gázos, de annyira van időm, hogy öt könyv után leteszem egymás mellé a két készüléket amíg átmegy a következő öt. A mérete miatt könnyen hordozható és a fogása kifejezetten kézre áll az akksiknál lévő pukli miatt. Két bajom van vele, nem láttam még hozzá normális tokot és néha hiányzik a háttérvillágítás. Nem érzem nagy kompromisszumnak a használatát, szerintem adja azt, amire készült: olcsó, egyszerű, csak olvasásra való. Ha valaki nem tud vagy akar több tízezret "valódi" olvasóra szánni, az vígan el lehet vele.
-
csibe1
addikt
válasz
_stick_ #9714 üzenetére
Nagyjából fél éve innen rendeltem meg.Ott sem írják az oldalon a magyar nyelvet.
Bekapcsoláskor angolul indul el a készülék, és végigvezet egy rövid konfiguráláson.
Utána is bármit át tudsz állítani, szóval nem gond ha valamit akkor félrenyomsz.
Benne van a magyar nyelv, pár helyen van csak érdekes fordítás, de szerintem nem vészes.
Két év garival adják abban a boltban ahol nézted? -
_stick_
őstag
Sziasztok.
Pocketbook Basic 2-t vennék, de a shopline nem tudja beszerezni karácsonyig. Találtam egy másik boltot, ahol van raktáron, viszont a telepített nyelvek közt nem írja a magyart. Függ a beszerzési forrástól a nyelv? Vagy gyárilag benne kell lennie mindegyikben a magyarnak? -
Ébri
senior tag
Nekem nincs vele problémám, nem ismerem. (Számomra az a jó lapozási sebesség, hogy az előző oldal elolvasását követően felnézve tudjam folytatni, ezt pl. az Aura HD-m 3.3.0 FW-vel epubra nem tudta, 3.8.0-tól tudja, úgyhogy még azt hozzátenném, hogy újabb FW is hozhat ilyen értelemben javulást.)
-
ZooLee
senior tag
De lapozás sebességére elég akár a youtube-on keresni egy videót, bár annyira nem "érezni", mint valódi lapozáskor.
A PB-nek nem lassú a lapozási sebessége inkább kicsit furcsa a lapozási algoritmusa, mert egy pillanatra egyszerre látszik mind a két oldal szövege, szerintem emiatt tűnhet lassabbnak...
-
ZooLee
senior tag
Sziasztok!Alcor Codex-ről tudtok mondani valamit?
Szia,
Ha visszaolvasol pár napot, akkor láthatod, hogy volt némi eszmefuttatás erről az olvasóról, de konkrét tapasztalata senkinek nincs vele kapcsolatban. Ez mondjuk elgondolkodtató, azért itt elég jó merítés előfordul az e-könyv olvasó-tulajokból, de önmagában nem jelent semmit, ettől még lehet jó olvasó.
(#9705) Dinomano: Olcsó E-book olvasót szeretnék vásárolni; korábban egy TXTR Beagle-n gondolkodtam, de több hátrányát olvastam, mint előnyét a készüléknek. Kobo ER430 Mini eBook olvasó van akciósan a vaterán...
Kobo ER430 Mini nincsen, valószínűleg ez okozza a bizonytalanságot. Kobo Mini van, ami egy rendes, e-inkes 5"-os olvasó, és Kobo ER430 van, ami viszont - ahogy már írták - egy e-inkes tablet-szerűség. Szerintem ne vedd meg.
A Beagle mint hardver nem rossz (könnyű, vékony, sima AAA-s elemről megy), de valóban, mire felszenveded a könyvet, az eléggé gáz. És az is fontos, hogy ez tényleg nem egy e-könyv olvasó. Első, vagy "fő" e-könyv olvasónak semmiképpen nem javaslom, mert nagyon csalódni fogsz.
Érdemes most figyelni a karácsonyi akciókat, mivel eléggé slágerterméknek tűnik mostanság az e-könyv olvasó, elég sok akció van belőle. Vagy megvárni a karácsony utáni duplán-kapott-ajándék eladási hullámot -
Ébri
senior tag
Hmm, én MM-ben néztem, ott ment mindegyik olvasó éppen. (Mikor a kobot vettem németeknél, ott le volt merülve az Aura HD, de átdugtam a mellette lévő olvasóból a mikro usb töltőt.) Ha jól emlékszem extreme digitalban is voltak kitéve pb-k, de nem vagyok benne biztos.
De lapozás sebességére elég akár a youtube-on keresni egy videót, bár annyira nem "érezni", mint valódi lapozáskor.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Dinomano #9705 üzenetére
A Beagle nem "valódi" e-book olvasó, hanem gyakorlatilag egy fekete-fehér digitális képkeret... játéknak jó, gyakorlati célra felejtős, hiszen még egy egyszerű betűméret állításhoz is újra kell rendereltetni az oldalakat, és ismét fölmásolni rá
Gyors rákeresés alapján ez a Kobo pedig nem e-inkes
Ha új nem fér a keretbe, inkább egy használt példányt vegyél vmi beváltból, de ilyen vackokra nem érdemes pénzt elszórni
-
Dinomano
őstag
Sziasztok!
Olcsó E-book olvasót szeretnék vásárolni; korábban egy TXTR Beagle-n gondolkodtam, de több hátrányát olvastam, mint előnyét a készüléknek. Kobo ER430 Mini eBook olvasó van akciósan a vaterán... Gondolom, inkább ez mellett tegyem le a voksom... Bár semmilyen hivatkozást, jellemzést nem találtam azzal kapcsolatban, hogy az ER430 e-inkes-e? A TXTRBeagle-nak nagy húzóereje, hogy E-Ink kijelzős; viszont felhasználóbarátság terén nagyon leszerepel. (Csak netes feltöltés, szinte csak ePub, oldalak BMP-be mentése stb. ...)
Kérdésem az, h. van-e valakinek Kobo ER430mini, és mik a tapasztalatai? Kínai, olcsó LCD-s E-bookom van, de minőségileg (szövegolvasás) nagyon elmaradott. Szeretnék helyette egy minőségibbet... -
csidat
csendes tag
Köszönöm a válaszokat.De hol lehet kiprobálni az olvasókat?Az üzletekben csak ki van téve ,de nem mükődik!A MM-ban néztem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Apple iPad Air 2 tablet 9.7" arany szín 128GB
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- újszerű iPad Mini (6. generációs) 64GB Wi-Fi space gray asztroszürke tok
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest