-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
3szli
tag
Sziasztok,
Ajándékba szeretnék adni egy Ebook olvasót. Fontos lenne a magyar nyelvű menü
Én olyanra gondoltam amivel lehet akár a neten is olvasni (láttam van olyan ami Andoid rendszerre épül pl) de nincs tapasztalatom mit ajánlanátok (lehet akár külföldről rendelős is) -
válasz
Pinyo16689 #24763 üzenetére
Ez valami ifjúsági regény?
-
Pinyo16689
senior tag
válasz
Davebowman #24762 üzenetére
Most fog megjelenni a Pocketbook verse pro, ami igazából egy új köntösbe csomagolt Hd3, de usb c csatlakozóval, és sztem jobb vízállósággal. Árban nagyjából ugyanannyi, ahogy nézem.
-
Pinyo16689
senior tag
válasz
Davebowman #24762 üzenetére
Erre gondolsz?
-
Davebowman
senior tag
válasz
Pinyo16689 #24756 üzenetére
A PocketBook HD 3-at nézem, a lapokat csak számozza alul, vagy tudja a fejelezetekből hátra lévő időt/lapot számolni? A felhasználói kézikönyve (beépített oldalszámozás) nem írja, hogy tudja, de lehet egy verza frissítéssel megoldották. Egy régi kindle-t váltana. Köszönöm.
-
Cs1csó
titán
Üdv, jól értem, hogy a
PocketBook Basic Lux 4 és a PocketBook Touch Lux 5 között annyi a különbség, hogy a Basic-ben "sima" háttérvilágítás van a "Touch"-ban pedig "smart" (tehát akár sárgítani is lehet) ?
(a formátumfelismerési különbség nem érdekel már ha van vagy hogy x GB vs. y GB a tárhely, mostanában megszoktam, hogy mindent EPUB-ba konvertálva pakolok fel a Touch Lux 5-ömre)
-
Cs1csó
titán
válasz
Pinyo16689 #24759 üzenetére
-
Pinyo16689
senior tag
-
itldj
aktív tag
A német amazonon akciós a Kindle PW5, 125 ojró a felnőtt és a gyerekverzió is (+ gari és tok)
-
Cs1csó
titán
válasz
Pinyo16689 #24756 üzenetére
Ez gyakorlatilag az "inverz" mód? (a betűk fehérek a háttér fekete) a Koreader alapban tudja.
-
Pinyo16689
senior tag
Jött frissítés PB Touch HD3ra. Lett sötét mód.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
sziszi-fuszi #24751 üzenetére
Egy ilyen tokom van: [link]
-
eOnebook Dual Screen 7.8″ Manga e-Ink Reader - ez "csak" 440 USD -
tekes
tag
Az a jó ebben, hogy hébe-hóba azért van a piacon kifejezetten rétegigényeket kielégítő eszköz is.
Hogy találtad? Ebook olvasóra keresve az első tízezer találatban biztos nincs benne!
-
hockeyapu
senior tag
válasz
sziszi-fuszi #24740 üzenetére
Szerintem bármelyik nagyobb olvasón tudsz dupla oldalon olvasni, mintha tényleg egy nyitott könyv lenne !
Én is csak így olvasok ! -
válasz
sziszi-fuszi #24740 üzenetére
Gvido Dual Screen Music Reader 2021 - elsősorban kottaolvasásra, potom 1800 USD... jó nagy, ezt kézben tartani nem lehet kellemes, kottatartóval esetleg
-
sziszi-fuszi
senior tag
Uraim és hölgyeim! Az iránt érdeklődnék óriási tisztelettel, hogy valaki hallott, láttott esetleg olyan e-book-ot, aminek van jobb- és baloldali kijelzője is. Valami olyasvalamire gondolok, hogy úgy működjön és nézzen ki, mint egy "könyv". Persze állandó a két oldal. Kényelmesebbnek tartanám használni, mint most a tabletszerűeket. Kutattam már egy kicsit a neten. Próbálkozásokat láttam ilyenből itt-ott, (már 2010-ben is) de kész és üzletben kapható terméket nem sikerült felfedezni. Ha valaki tud ilyenről kérem ne tartsa magában, és válaszoljon nekem! Előre is köszönöm!
-
bacsaba
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék venni egy e book olvasot, az lenne a kérdésem, bármelyik online boltban vásárolt könyvet fel lehet tölteni az olvasóra?Elég fogalmatlan vagyok az egészhez, amire gondoltam az a paperwhie 5.
-
ValoVillam
tag
Sziasztok,
Kinéztem (én is) a "Kindle PaperWhite 5"-öt.
Rögtön egy tokkal együtt szeretném. Ezért egyetlen dillemma maradt, a honnan: alza vagy kindlewebshop.
Szempont
* a jótállási idő, ami előbbinél 2 utóbbinál 1 évnek olvasok, vmint
* hogy személyesen (Bp.) preferálom átvenni a rendeléseimet
A fentiek szerint az előbbi lesz a befutó, de..
...van esetleg komoly érv a kindlewebshop mellett? (tőlük soha nem vásároltam még) -
Vasti74
senior tag
-
Laslow
senior tag
Igen, csak a zárképernyőn van reklám, de ha írsz egy szabvány szöveget az Amazon ügyfélszolgálatnak, hogy te egyébként Magyarországon élsz és ott használod az eszközt, azonnal átállítják reklámmentesre.
A mailboxde-com-on regisztrálsz egyet, és kapsz cserébe egy német címet és egy ID számot. Az Amazonnál erre a címre kéred a postázást, és fontos, hogy a címben szerepeljen az ID is, hiszen az alapján tudják majd, hogy ténylegesen melyik ügyfelüknek is jött ez a csomag. Amikor megérkezik a készülék a Mailboxde-hez, a honlapon látni fogod, hogy milyen módokon tudják továbbküldeni a tényleges címedre, és melyik mennyibe kerül. Én bankkártyás fizetéssel kifizettem a Mailboxde-nek a kb. 12 EUR-t, és fizetés után már adják is tovább a küldeményt a GLS-nek, ami pár munkanap alatt kiszállítja Magyarországra, csomagkövetéssel. (A küldeményeket a GLS-nek du. 2-kor szokták átadni.)
Én a költségek miatt vettem közvetlenül az Amazontól, mert nem mindegy, hogy 40.000 Ft alatt fizetek (tokkal és szállítással együtt), vagy 60.000 Ft felett a magyar kereskedőnek. A garancia annyira nem érdekelt, mert nem nagyon szoktak ezek meghibásodni, de ha mégis, talán valóban egyszerűbb az ügyintézés az Alzával mint az Amazonnál (a termék esetleges postázásának költségére gondolok). -
itldj
aktív tag
válasz
Laslow #24702 üzenetére
Köszönöm a sok tanácsot, egyelőre úgy néz ki, hogy a Kindle PW5 lesz a nyerő.
Azt jól értem hogy a reklámos verzióban a zárképernyőn lesz reklám ha van net és ennyi?
Erről a mailboxde-s rendelésről tudna valaki bővebben írni? Ott regisztrálok egy postafiókot amibe meg tudom rendelni a német amazonról, és onnét a mailboxosok küldik tovább nekem?
Garancia és egyebek miatt továbbra is csak az amazontól érdemes megvenni, vagy vehetem mondjuk az alzán is? (Nyilván az ára az annyi amennyi itt és ott) -
spgabor
aktív tag
válasz
BMizutani #24710 üzenetére
Szia,
köszi a tanácsokat. Végolvastam amit találtam róla, néztem videókat, átnéztem mindkettő manualját. A pocketbook szimpatikusabb ez alapján, de továbbra is inkább ez szubjektív vélemény, annyira hasonló a kettő szerintem.
Egy utolsó kérdésem lenne. Libre 2 esetében láttam, hogy támogatja a horizontális elfordítást is. Ez Era-nál is így van? Tehát nem csak a bal és jobbkezes tartást támogatja az is, hogy fejtetőre állítsam, hanem azt is, hogy a szélesebb oldala van felül vagy alul és úgy is megjeleníti az oldalt?Köszi!
Üdv.
spgabor -
Apollyon
Korrektor
Az "olvasólámpa" kifejezés sem egy veretes hülyeség amúgy, mert a papírkönyvekhez még mindig létezik ilyen, a lényege itt is ugyancsak az, hogy egy eszköz / mód, amivel tudsz sötétben olvasni. A régi, kobo touch-omhoz van egyébként egy ilyen olvasólámpa: [kép], de ez most mindegy.
Még akár a háttérvilágítás is elfogadható, mert végül is a káva alatt vannak a LED-ek, és a "háttérből" világítják meg a kijelzőt. De ez is nyelvi értelmezés kérdése, szerintem bőven elegendő lenne kijelző megvilágításnak hívni, nem kell speckó kifejezést keresni, mert a lényegi információ úgyis az, hogy tudsz-e vele sötétben olvasni, vagy sem. Ezt a termékjellemzőknél elegendő lenne leírni, mindenféle offenzíva nélkül, úgyis inkább az értelmesebb réteg foglalkozik olvasással, szóval tudnák miről van szó. ¯\_(ツ)_/¯
-
csendes
addikt
Egy menüpont rövid, egyszerű és érthető, nem kell hozzá részletesen ismerni, sem ismertetni a műszaki hátteret. Mindenki érti azt, hogy világítás, azt meg a többség nem érti, hogy mi az előtérvilágítás. Az informatikában ezt abstraction layernek hívják: ki -vagy bekapcsolom vagy fokozatosan állítom a fényerőt a felhasználói felületen, mindegy, hogy mögötte, neon, LED, OLED frontlight vagy backlight, vagy bármi egyéb világítás van.
-
bwoay
nagyúr
válasz
csendes #24727 üzenetére
nem volt ebben semmiféle gúnyolódás, elnézést kérek, ha félreérthető volt, és sajnálom, ha annak érezted.
a frontlight - mivel az általunk rendszeresen használt backlight (háttérvilágítás) ellentéte - szerintem lehet akár előtérvilágítás is. ami ugyan furán hangzik, mert szokatlan. de a háttér is hülyén hangzik, ha belegondolsz, mégis így használjuk, pusztán azért, mert már így rögzült. ott a háttérből jön a fény, itt az előtérből, ennyi. igaz, lehetne szimplán csak világítást írni, de ha megfigyeled, rendszeresen írják itt is sokan, hogy "háttérvilágítás" a frontlightra, helytelenül. szerintem célszerű lenne már a megnevezésben tudatosítani, hogy az nem olyan, mint az LCD megvilágítása, mert elölről jön, de ezt hogyan fejezed ki egyetlen szóval, ha nincs még rá kifejezés? -
bwoay
nagyúr
válasz
csendes #24723 üzenetére
a "frontlight" szó szerint fordítva sem előtérvilágítás, hanem elülső megvilágítás
akkor úgy kérdem, hogy a bevett, megszokott, széles körben használt "háttérvilágítás" szóban is találsz kivetnivalót, és arra hátsó megvilágításként kellene hivatkoznunk, vagy az rendben van?
nem érzem, hogy a lámpa vagy az olvasólámpa bármi módon megfelelő lenne, de ez igazából hit kérdése. ha valakinek az ilyesmi dealbreaker, lelke rajta.elnézést, dealbreaker helyett ügylet-gátlót akartam írni
-
csendes
addikt
Ötleteim: Lámpa, Olvasólámpa, Világítás, Fényerő.
Az igénytelenség az, hogy nyilvánvalóan gépi fordítást használtak és nem volt anyanyelvi lektor sem. A "frontlight" szó szerint fordítva sem előtérvilágítás, hanem elülső megvilágítás, de egy menüpont legyen a lehető lgrövidebb, lényegre törő és főleg érthető.
Az Akkufeszültség helyesen Akku töltöttség, a Gazdaságos akkuhasználat (Battery saving) pedig Akkukímélő üzemmód. -
bwoay
nagyúr
válasz
csendes #24715 üzenetére
engem tényleg érdekelne, hogy (számodra) mi lenne a megfelelő kifejezés az előtérvilágítás helyett. frontlightra nemigen van jó magyar szó, és miután háttérvilágítás egyetlen e-inkes olvasóban sincs, szerintem ez a szó pont, hogy jól leírja a lényeget, nem pedig nyelvi "igénytelenség".
-
laracroft
senior tag
Rosszalkodik az akku a Touch Lux 5 olvasómban. Van bejáratott hely itthon, vagy random aliexpress 628-as akku?
Köszi -
Bozek
nagyúr
válasz
csendes #24715 üzenetére
Azért a kettőt ne hasonlítsuk össze. Az e-ink kíméli a szemet, az LCD nem. De az, hogy előtérvilágítás van írva, az semmit se ront a helyzeten. Főleg, hogy alapvetően nem is téves. És a többi menüponttal sincs probléma szerintem, talán az akkufeszültség nem stimmel teljesen.
-
csendes
addikt
Ezért jó, hogy sokféle olvasó van, mindenki megtalálja, ami neki megfelel
. Itt a fórumon pedig meg lehet osztani a különböző igények, szempontok alapján a véleményeket.
Ilyen alapon e-ink sem kellene egyébként, mert tök jó az LCD kijelző (még AMOLED se kell), mert az is csak "kössünk bele valamibe, hogy lehúzzuk a tabletet", hogy kicsit villog.
Ha valaki szeret olvasni, akkor esetleg a nyelvi igénytelenség is zavarhatja. -
BMizutani
tag
válasz
spgabor #24707 üzenetére
Üdv. Pocketbookról tudok írni mert az van a készüléken van egy áruház www.bookland.com ami a pocketbook szolgáltatások része az ajánlatokat a beállításokban simán ki lehet kapcsolni sőt az áruház indító ikon simán eltüntethető .
A választáshoz https://versus.com/en/kobo-libra-2-vs-pocketbook-era-64gb
De ajánlott a használati utasítások letöltése átnézése .
-
Laslow
senior tag
válasz
BMizutani #24705 üzenetére
Mivel nekem Kindle van, azt ismerem, arról írtam. Email küldés itt is van, Dropbox szerintem nincs. Nyilván tökéletes lehet a Pocketbook is.
TeamViewer szerintem nem szükséges, anélkül is jól lehet távolról is kezelni az olvasót. Esetleg első használat előtt kell a személyes jelenlét, utána már nem.
-
BMizutani
tag
válasz
Laslow #24702 üzenetére
Üdv. Miért Pocketbookon három távoli könyv küldés lehetséges.
1 Send-to-PocketBook
Az email cimes könyvküldés .
2 Dropbox
A Dropbox megfelelő mappába felmásolt könyv letöltödik az olvasóra .
3 Pocketbook cloud sync
Más eszközön a pocketbook alkalmazásban a könyv felhőbe való feltöltése után az olvasóra letötödik a könyv.Szinkronizáció után .
Pocketbook videók .link
-
Bozek
nagyúr
-
Laslow
senior tag
Szerintem a Kindle Paperwhite 5 jó lenne anyukádnak.
€115 az ára amazon.de-n akciósan (Kids verzió, ami ugyanaz mint a sima, csak nincs rajta reklám, és van hozzá gyári tok is), a szállítás Magyarországra €12 (mailboxde.com).
Vízálló, beépített világítása és kékfény szűrése van. És ami a lényeg: tényleg játszi könnyedséggel lehet rá könyveket tenni távolról: egy kattintás, és 3 másodperc múlva ott van a könyv a Kindlen. Szóval ezt nagyon jól tudnád távolról kezelni, felrakni rá a könyveket, amiket el szeretne olvasni.
Hátránya, hogy a felület nem tud magyarul, de ez minimális hátrány csak, tényleg nem bonyolult használni (és érintőképernyős).
Most €150-ért látom, de rendszeresen akciós: https://www.amazon.de/kindle-paperwhite-kids-includes-over-a-thousand-books-a-child-friendly-cover-and-a-2-year-worry-free-guarantee-black/dp/B08WPJMC44/ref=mp_s_a_1_1?keywords=kindle%2Bpaperwhite%2B2023%2Bkids&qid=1695551104&sr=8-1&th=1&psc=1
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmgyűjtés
- Melyik tápegységet vegyem?
- VGA hiba
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Microsoft Surface Go 3, Intel Core i3-10100Y, 8Gb, 128Gb SSD, 10,5
- Samsung Galaxy TAB S7 Plus 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest