Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz Mr.Grey #1137 üzenetére
kivéve, amelyik nem sajnos
(mint írtam, a nálunk lévő Kobo azonnal láthatóan kevésbé jó kijelzőt kapott, mint a Kindle3 - hiába névleg szintén "Pearl"... mivel külföldi fórumokon is lehet hasonló tapasztalatokat olvasni, valszeg arról van szó, h a nagyobb cégek kapják a jobb kijelzőket, a Kobo-hoz hasonló kisebb gyártók csak a második vonalat - ami szintén lehet jó, de nagy a szórás) -
Rebourne
aktív tag
válasz Mr.Grey #4059 üzenetére
Az ICARUS8 ugyanakkora mint az iPad mini, a tok innentől kezdve nem probléma. Elvileg ezeket a formátumokat tudja, de ezt nem a hivatalos honlapon találtam:
Ebooks: TXT, PDF, EPUB, FB2, HTML, RTF, MOBI, DJVU, CHM, IRC. Adobe DRM is supported in ePub and PDF files.
Pictures: JPG, BMP, GIF, PNG
Audio: MP3, WMA, WAV, AAC, OGG, FLACA 135 euró érte nem kevés világítás nélkül, de szerintem az egyedi képernyőnagysághoz képest nem is gátlóan sok, mert egyébként minőségesnek tűnik a kidolgozása. Androiddal elég sok kihozható belőle, remélhetőleg rootolható lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Mr.Grey #4059 üzenetére
nem hiszem, h ez szempont kellene legyen: ha esetleg nem támogatja jól a MOBI-t, akkor az EPUB-ot biztosan - és fordítva (bár az Amazonos olvasókat leszámítva úgyis EPUB szokott lenni a fő formátum, azzal nem lehet gond. A régi MOBI-ért pedig egyébként sem kár, az nagyon buta formátum, és gond nélkül konvertálható automatikusan EPUB-ra)
-
ABal
őstag
válasz Mr.Grey #4058 üzenetére
Azért is tudtam róla, mert a 7-8-as méretet preferálnám, ugyanis ilyen méretű a tabletem, és ez a méretkategória pont bevált. Csak az ember könnyen hozzászokik a jóhoz, és miután kipróbáltam a Kobo Aura HD képernyőjét, (igaz az "csak" 6,8") már húzom a számat a kisebb felbontástól és kijelzőmérettől. Ha nem így lenne, szerintem már rég vettem volna valamit. Viszont a kisebb márkákról nem tudok sokat, és az első olvasómat veszem, tehát tapasztalatom sincs. A jövő héten Paperwhite nézőbe megyek, kiderül az mennyire jön be.
"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
Degeczi
nagyúr
válasz Mr.Grey #4066 üzenetére
A kényelembe nálam a Calibre is beletartozik (hiszen egy dolog, hogy számítógépen gyűjtöget magának az ember e-könyvtárat, abban keresni is tudni kell, ezért a rendszerező program), ott pedig még csak külön elindítani sem kell a konvertálást: észreveszi, épp milyen eszköz van rákötve, és annak kedvenc formátumában küldi át a kiválasztott könyvet - ha pedig épp nincs ahhoz illő formátum, akár kérés nélkül elő is állítja azt (ami a MOBI-EPUB viszonylatban problémamentes)
-
Degeczi
nagyúr
válasz Mr.Grey #4068 üzenetére
használom már pár éve, de nem vettem észre ilyet rajta...
egyedül a pár kB-os borítót és metadata file-t tárolja el a könyvek mellett külön, illetve persze az adatbázisát építi, de az nálam az összegyűjtött több, mint 2000 könyv mellett is alig 7 MB (ami cserébe teljesen hordozható: Windows-Linux között is átmásolható, ahol még az is lényegtelen, 32 vagy 64 bites-e az oprendszer) -
qwertly
addikt
válasz Mr.Grey #4409 üzenetére
Szia!Köszi a segítséget,úgy látszik más lehet a gond mert én is gémkapocsal próbáltam vissza állítani a gyári állapotba.De nem ment, a fent kis led villant pillanatra kéket utána vörösre váltott és kész.Ezután a a bekapcsoló gombot hosszú ideg tartom lenyomva közbe pedig a home gombot is nyomta akkor is csak reader on jelet meg plusz alól,hogy a kis kockák elszíneződtek ahogy olvasott a ebook.
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz Mr.Grey #6700 üzenetére
Aztán nem lesznek rest a 30. nap tájéka körül visszautalni a pénzt. A legértelmesebb ötlet még mindig a MediaMark. Ott legalább több féle típust es márkát egyszerre lehet megnézni. Na de igen csak csukott szemmel kell járkálni ahhoz hogy az ember ne fusson bele egy ilyen cuccba.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Ébri
senior tag
válasz Mr.Grey #6868 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy ennek az ellenkezője is igaz időnként (nem láttam, nem ismerem, de nem jó, és mindenkit erről igyekszem meggyőzni). Egyébként én ezt se érzem teljesen feleslegesnek, ha valaki gondol valamit, de az nem igaz, akkor simán helyreigazítható. (Ha nem-de-nem-de "vitává" fajul, az valóban értelmetlen).
Másrészt mindenki a saját gépe hiányairól és többleteiről tud írni részletesebben, s ha már látott 1-2 másik olvasót, akkor azokhoz képest el is tudja helyezni.
-
Pierre75
senior tag
Egyrészt teljesen igazat adok neked. Másfelől néha jó egy-egy vita, ki milyen érvekkel tud előhozakodni. A gond akkor van, ha túl mélyre süllyed a vitakultúra. Ebben a topic-ban a mélypontot nekem az jelentette, mikor egy lelkes 9.7" tulaj az összes kisebb kijelzőjüről állapította meg, hogy sz@r. Írhattak neki bármi szépet, az ő lelke már döntött. Szerencsére az a vita is megmaradt a szánalmas, de még olvasható mederben.
-
ZooLee
senior tag
Visszatérve a villanykönyvekre: ha tényleg segíteni szeretnénk a kérdezőknek, akkor elsősorban tudni kellene, hogy milyen igényeknek kell megfelelnie az olvasónak és az általunk favorizált márkát/típust csak abban az esetben javasolni, ha megfelel a kritériumoknak és nem azzal kezdeni, hogy igaz, nem pont olyan mint amilyet a kérdező keres, de még így is jobb mint a többi.
Tudod, az az érdekes, hogy én is pont ezt írtam a többszörösen félreértett hozzászólásomban. Semmit nem ajánlottam, és semmit nem fikáztam, mindössze fennakadtam kicsit a látszólag ok nélküli "mindegy mit csak Kindle-t ne" kitételen.
Miért kellene bármit is felvállalnunk? Nehogy már valaki azért vonjon felelősségre, mert leírom a saját szubjektív véleményemet egy-egy készülékről...
Te most pont azért "vonsz felelősségre" (azt állítva, hogy flamet generálok) mert leírtam a szubjektív véleményemet a "kevés formátumot kezel" és a nem bővíthető kontra több 10000 könyv helyzetről.
Azt állítod, hogy személyed támdásnak fogtam, fogtuk fel, hogy leszólták a Kindle-t, holott senki nem ajánlott itt Kindle-t, kivéve doc-ot, mert - mily meglepő - az első információk alapján az tűnt legjobb választásnak. És erre jött a látszólag érthetetlen "ja, Kindle-t ne".
Sajnos nagyon rosszul sült el egy ártalmatlan kérdés, hiányzó információkkal, feltételezésekkel megspékelve, és itt kanyarodunk vissza oda, amit én is mondtam, te is mondtál: kideríteni azt, hogy mit is akar valójában a kérdező/kereső, és utána ajánlani valamit. -
littledon
tag
válasz Mr.Grey #11417 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Tehát akkor a lényeg, hogy mind a két típust törni kell ha igazán jót akar az ember...
Jailbreak után is vannak még érdembeli különbségek (hardveres oldalát most ne nézzük) vagy akkor már többnyire megegyezik a kettő?
"Whether you think you can or whether you think you can't, you are right!" - Henry Ford
-
axlfsi
veterán
válasz Mr.Grey #11427 üzenetére
Koszonom a linket!
... mondhatni, tobb mint furcsa (ennyiert, bontatlan allapotaban). Sajnos a jofogas tele van csalokkal. Ott vagyok egy bringas csoportban a Fb-on es napi szinten linkelik a csoporttagok az ujabbnal ujabb, kamu hirdeteseket (nonszent, tobb szazezres bringakat probalnak "eladni" par tizezerert).Azert teszek egy probat...
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
SaGa59
őstag
válasz Mr.Grey #11430 üzenetére
Már bocs, de minek egy Nookot rootolni? Az e-pubokat tökéletesen kezeli, a coolreader és társai egyelőre csak próbálják elérni azt a szintet, amit az ade és így a nook gyári olvasója is tud, mert azt az ade alapján fejlesztették. Ha nem mindenféle szedett-vedett, innen-onnan letöltött könyveket olvasol, hanem rendesen megcsinált e-pubokat (ha már nem veszed a könyveket, akkor legalább annyi energiát fektess bele, hogy a rissz-rossz pdf-ekből vagy doc/rtf-ekből készíts magadnak meg a családodnak rendes e-pubot), akkor nem nagyon találsz jobbat nála.
A Kindle azoknak való, akik az Amazontól akarnak e-könyvet venni, azw3-ban meg mobi-ban utaznak, a nook meg mindenki másnak, aki jó minőségű e-pubokat vesz, készít. A coolreader és klónjai azoknak valók, akik mobiltelefonon, tableten olvasnak, vagy nem hajlandóak még annyit se tenni a könyvekért, hogy azok valami emberi formátumban legyenek. Az fb2, ugyan e-book, de fapados, egyre jobban szorul kifelé, így az alapvetően ezeket kezelő (cool reader, fb reader, zx reader, stb...) olvasókkal együtt. A maga idején nagyon jók voltak, de túllépett rajtuk az idő, ahogy a pdb-n meg a lit-en is. Igaz, ezeket az olvasó appokat fejlesztgetik androidra de még mindig messze járnak a szabványos e-pub-okban létezhető formázások és egyéb szolgáltatások tökéletes kezelésétől. Azért meghackelni egy nookot, hogy a gyári parsernél gyengébb másikat is rátegyél, felesleges. Az "olcsó" e-book olvasók azért használják inkább ezeket, mert nem kell értük fizetni. Az ade-ért meg igen. Ez se tökéletes, vannak korlátai, de egyelőre nem nagyon van versenytársa e-pub kezelésben. Vannak ígéretes appok (pl az androidos pocektbook reader), de ezekkel is van még mit dolgozni.
A pdf meg nem e-book, hanem nyomdaipari forrás formátum.STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
Dava
tag
válasz Mr.Grey #11443 üzenetére
Na jó, most már rákérdezek: Mi ez az egész a konvertálás körül? Egyszerűbb, mint pl. iPod-ra zenét tölteni. Calibre-ban konkrétan két kattintás. Jó, a komolyabb beállításokkal bíbelődni már nagyobb falat, de én eddig akármit konvertáltam, azokat nem nagyon állítgattam. És minden könyv teljesen jól jelent meg a Kindle-ön, a tartalomjegyzék ott van és használható, az illusztrációk, meg az oldal alját/tetejét díszítő minták is hiba nélkül jelentek meg. Van vmi, amit nem veszek észre?
-
hampidampi
senior tag
válasz Mr.Grey #11442 üzenetére
The update was not successful.
UPDATE ERROR: 11Néha
UPDATE ERROR: 13És igen , próbáltam a sync.exe-t, kihúzás nélkül újraindítani, átnevezgetni, stb., de ugyanúgy nem megy, mint ahogy rajtad kívül mindenki másnak sem. Ezek a trükkök csak azoknak jöttek be, akiknek már jailbreakelve volt a készülék, de utána véletlenül felfrissítette magát wifin.
Szűz gépen nem megy. -
aggleány
addikt
válasz Mr.Grey #11465 üzenetére
Ezek szerint valóban félreértettelek. De nagyon úgy hangzott, mintha minden nőneműre érvényesnek tartanád, amit írtál. Az átlag nőt nem hogy nem érdekli az ilyesmi, de általában azt sem tudja, hogy mi az a technika - ezt szomorúan kénytelen vagyok elismerni.
Nincs morcogás.
-
Lune
tag
válasz Mr.Grey #15597 üzenetére
Megpróbáltam, nem sikerült. Sebaj! Már fagyogat is a kicsiket, egye meg a fene!
Más:
Eldöntöttem, hogy veszek egy háttérvilágítós Kobo-t. Végig néztem a kínálatot és árban nekem a Kobo Aura Edition 2 felelne meg. Viszont itt nem nagyon találok róla véleményt. Van valaki, akinek az van és szívesen leírná a pozitív és negatív tapasztalatait? Az igazság az, hogy a Kobonak tetszik a menüje és a kezelhetősége a legjobban. Anno volt kindle-öm is, de valahogy most a Kobo győzött meg a legjobban. Használtan is találtam pár lehetőséget, de nem nagy a kínálat.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
LittleBiG007
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Apple iPad Air 5 (2022) 64gb M1 chip - Makulátlan, Apple garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy tab A 6
- Apple iPad 10th Gen Wi-fi 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Ipad pro 12.9 3. gen 256GB Wifi+Cellular, némi hibával, üzletből
- Apple iPad (2017) Wifi + 4G 32GB, Megkímélt Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest