Dupla -_-'
[ Szerkesztve ]
Csak az időnek nincs vége. http://hs4rc.deviantart.com/

Dupla -_-'
[ Szerkesztve ]
+ pár $-ért lehet kérni rá csomagoló papírt ha ajándékként van megjelölve, illetve egy kis cetli is lesz benne, hogy kitől van. 
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

3,99 pontosan
de bevallom én a kínai minta szerinti vám-áfa kikerülősdire hajtottam, mint ugye felvilágosítottatok és közben beugrott, hogy amikor tavaly botot rendeltem USA-ból ott se volt kicsiocccsó megoldás, ez van kész, nincs apelláta fizess kapod, csók 
[ Szerkesztve ]

nekem is pont akkora 
2 héttel ezelőttig még jó eséllyel be lehetett szerezni USA-ból áfa nélkül, ha ebayről vettél vkitől egy reklámos változatot postával együtt $110 környékén, mert az könnyen átcsúszott a határon - azóta azonban már nem szállít az USA királyi posta ilyet, futárszolgálattal pedig szinte biztos az áfafizetés (és nyilván eleve drágább a szállítás is)

A kesztyű nem gond, infrahálós a képernyője (körben van egy vékony perem, ahol a lámpák vannak, olyan, mint a Neonode N2 telefon képernyője - a Mobilarénán van róla teszt a technológia leírásával), bármit érzékel - és pont ez a gond a vízálló toknál is, az állandóan belelóg 
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

tényleg: vajon mennyire vastag ez a perem?
mert a K3-é nagyon vékony, messze nem lehet 1 mm sem - de már az is elég ahhoz, h lapos fényben (mint most a késő délutáni napsütés) már zavaróan hosszú árnyékot vessen, így változtatni kelljen az üléspozíción

Kép alapján elég sokkal vastagabb, de majd valaki, akinek volt a kezében mindkettő elmondja - nekem is K3-am van.
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

Én is e két modell között filóztam, mielőtt megvettem a "simát", kb. 2 hónapja.
Az tény, hogy ha szöveget kell begépelni (ami persze nem annyira jellemző, bár néhány weboldalnál kötelező), akkor borzasztó lassú a navigációs gombokkal pötyörészni betűnként.
De ezen az egy dolgon kívül nem tudok rosszat mondani róla, és igazából ez sem rossz, mert ez a kis kütyü nem szövegbevitelre, hanem olvasásra van kitalálva, ami mellet az internet böngészés csak egy plusz (kisegítő) lehetőség. 
Szóval, én nagyon meg vagyok vele elégedve! 

Én próbáltam korábban K3-at, de végül magamnak Touch-t vettem nem olyan rég. Szerintem nem zavaró a gombok hiánya (persze az ideális az lenne, ha lenne az is rajta, így mindenki eldönthetné mit akar használni).
A menükben és a szótárazás esetén leírhatalanul gyorsabb a touch használata.
Továbbá többféle fogást is lehetővé tesz mint a "gombos verziók". Pl.:
-elforgatott képernyó esetén a kezelő szervek továbbra is kézre esnek! (ez a gomboknál nincs).
- én gyakran olvasok úgy, hogy hanyatt fekszem és a mellkasomon van az eszköz, melyet egy kézzel fogok, de nem oldalt, hanem felül, vagy oldalt-felül. Ilyenkor a gombok nem esnének kézre, de a képrenyőt ilyenkor is meg tudom érinteni. Stb.
Ami egyedüli hátránya (eddigi használat során), hogy ha olvasás közben szöszsös lesz a képernyő, akkor azt nem lehet egy újmozdulattal letöröni (hiszen lapozásnak érzékelné), hanem előbb ki kell kapcsolni.
Nekem összeségében megfelelőbb, mint a gombos. Gyári világítós tokom van hozzá (ezt mindenkinek ajánlani tudom) és 169 USD-mbe került együtt :-)
Sziasztok!
Nem tudom, hogy mennyien használjátok a Kindle Androidos verziója, de nektek se mutatja a mobi könyvek borítóját a "Device" listában? Ha látszódnak, akkor hogyan oldottátok meg hogy látszódjanak? Természetesen mindegyik könyvhöz megvan a borító és ha rámegyek egy könyvre, akkor lehet is látni a borítót, ha odalapozok. Viszont a listában nem lehet. Nem nagy gáz, de jól mutatna.
Meg is oldódott a probléma: fent voltak a mobi kiterjesztések mellet még az opf és a könyvek borítói is jpg formátumban. Mindent letöröltem és csak a mobi-t hagytam meg, így már látszódnak.
Mégsem oldódott meg a problem. Vagyis de: feltettem az FBReadert :-)

Sziasztok!
Ki mire és mennyire használja a 3G-t ?
Első körben ezen gondolkoztam, de ahogy olvastam, a 3G csupán könyvrendeléshez, illetve wikipedia "böngészésre" alkalmas.
Az ár különbség 15000-20000 Ft, szóval nem mindegy.
Köszi előre is a hozzászólásokat.
Üdv.
Fr.

Én akkor használom főleg, ha külföldre utazom. Email csekkolásra, időjárásjelentésre, hírböngészésre. Nem egy élmény a használata, de hozzá lehet szokni.
www.eladomakonyvem.hu

de idehaza is lehet vele bármit (hírek, mail stb stb) böngészni ?
Mármint 3G-vel, ahol nincs wifi se.

mai modellekkel már nem, csak a 3-as Kindle 3G-vel
de böngészni egyébként is kínszenvedés, csak vész esetén érdemes, ha nagyon nincs más mód

Persze, lehet bárhol, ahol van mobilháló (ha nem talál 3G-t, akkor EDGE-re vagy GPRS-re vált).
Amikor én vettem a Kindle-t, akkor csak 10k különbség volt a sima wifis és 3G-s változat között, nekem ennyit megért a különbség.
www.eladomakonyvem.hu

vagyis Kindle 4 és Touch-nál stb. már nem működik az általános böngészgetés...
A nehézkes egész pontosan mit jelent ?

3G-vel nem, wifi-vel igen, ha van hálózatod
de nem érdemes, önkínzás: döglassú maga a gép is,
az e-ink kijelző frissítése tizedmp-ekben mérhető, ezért scrollozni nem lehet rajta, csak lapozni, ami pláne annak fényében rossz, h a weboldalak már legalább egy évtizede nem 600 pixel széles fölbontásra vannak tervezve,
biztonságos (számot és kis/nagy betűket tartalmazó) jelszavak beírása kényelmetlenebb már nem is lehetne,
színek nincsenek - kell még sorolni miért?
nemigen lehet elképzelni webböngészésre kényelmetlenebb eszközt - még egy telefon is jobb

"nemigen lehet elképzelni webböngészésre kényelmetlenebb eszközt - még egy telefon is jobb"
A telefonom 176x220 pixeles "butatelefon" - Kindle-n böngészni egy élmény, minden rendben van vele 
Egyébként én menetrendet olvasni, térképet nézni (GPS nincs), levelekre rápillantani szoktam vele, ezekre úgy-ahogy elfogadható, sok türelemmel, mobilra optimalizált oldalaknál.

Persze én is a 3G-re gondoltam kizárólag.
A Touch-oknál a szoftveres billentyűzet rendben van ? Olvastam, h pl. az ékezettel van probléma. Egyéb gond ?
Én inkább e felé hajlanék a billentyűzetessel szemben.
...és ezek alapján úgy érzem a 3G nem ér meg több, mint 10.000-t.
A felbontási probléma miatt nagyon széttördeli az oldalt ? Erre nincs valami megoldás ?
Működik a két ujjas nagyítás ?
Most így hirtelen a sima WIFI-s Touch-ot érzem befutónak... ellenvetés?
Üdv.
Fr

Ha a mechanikus lapozógombok hiánya neked nem probléma, akkor teljesen jó választás a Touch, szótárazás szempontjából verhetetlen.
A tördelés amúgy nem olyan tragikus, meg van neki egy áttördelőrendszere, ami valamennyire normális eredményt mutat sok szöveges oldalakon, de tényleg nem erre való a Kindle