Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#6301) Furkoo válasza Degeczi (#6299) üzenetére

Furkoo
(őstag)

Dupla -_-'

[ Szerkesztve ]

Csak az időnek nincs vége. http://hs4rc.deviantart.com/

(#6302) Edenyke válasza Degeczi (#6292) üzenetére

Edenyke
(PH! addikt)
LOGOUT blog

+ pár $-ért lehet kérni rá csomagoló papírt ha ajándékként van megjelölve, illetve egy kis cetli is lesz benne, hogy kitől van. :)

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#6303) Furkoo válasza Edenyke (#6302) üzenetére

Furkoo
(őstag)

3,99 pontosan :D de bevallom én a kínai minta szerinti vám-áfa kikerülősdire hajtottam, mint ugye felvilágosítottatok és közben beugrott, hogy amikor tavaly botot rendeltem USA-ból ott se volt kicsiocccsó megoldás, ez van kész, nincs apelláta fizess kapod, csók :D

[ Szerkesztve ]

Csak az időnek nincs vége. http://hs4rc.deviantart.com/

(#6304) Degeczi válasza Furkoo (#6300) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

nekem is pont akkora :D

2 héttel ezelőttig még jó eséllyel be lehetett szerezni USA-ból áfa nélkül, ha ebayről vettél vkitől egy reklámos változatot postával együtt $110 környékén, mert az könnyen átcsúszott a határon - azóta azonban már nem szállít az USA királyi posta ilyet, futárszolgálattal pedig szinte biztos az áfafizetés (és nyilván eleve drágább a szállítás is)

(#6305) Efreet válasza Furkoo (#6300) üzenetére

Efreet
(senior tag)

A kesztyű nem gond, infrahálós a képernyője (körben van egy vékony perem, ahol a lámpák vannak, olyan, mint a Neonode N2 telefon képernyője - a Mobilarénán van róla teszt a technológia leírásával), bármit érzékel - és pont ez a gond a vízálló toknál is, az állandóan belelóg :)

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#6306) Degeczi válasza Efreet (#6305) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

tényleg: vajon mennyire vastag ez a perem?
mert a K3-é nagyon vékony, messze nem lehet 1 mm sem - de már az is elég ahhoz, h lapos fényben (mint most a késő délutáni napsütés) már zavaróan hosszú árnyékot vessen, így változtatni kelljen az üléspozíción

(#6307) Efreet válasza Degeczi (#6306) üzenetére

Efreet
(senior tag)

Kép alapján elég sokkal vastagabb, de majd valaki, akinek volt a kezében mindkettő elmondja - nekem is K3-am van.

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#6308) KZP válasza Furkoo (#6300) üzenetére

KZP
(kvázi-tag)

Én is e két modell között filóztam, mielőtt megvettem a "simát", kb. 2 hónapja.
Az tény, hogy ha szöveget kell begépelni (ami persze nem annyira jellemző, bár néhány weboldalnál kötelező), akkor borzasztó lassú a navigációs gombokkal pötyörészni betűnként.
De ezen az egy dolgon kívül nem tudok rosszat mondani róla, és igazából ez sem rossz, mert ez a kis kütyü nem szövegbevitelre, hanem olvasásra van kitalálva, ami mellet az internet böngészés csak egy plusz (kisegítő) lehetőség. :))
Szóval, én nagyon meg vagyok vele elégedve! :C

(#6309) 2ttitan

2ttitan
(újonc)

Én próbáltam korábban K3-at, de végül magamnak Touch-t vettem nem olyan rég. Szerintem nem zavaró a gombok hiánya (persze az ideális az lenne, ha lenne az is rajta, így mindenki eldönthetné mit akar használni).
A menükben és a szótárazás esetén leírhatalanul gyorsabb a touch használata.
Továbbá többféle fogást is lehetővé tesz mint a "gombos verziók". Pl.:
-elforgatott képernyó esetén a kezelő szervek továbbra is kézre esnek! (ez a gomboknál nincs).
- én gyakran olvasok úgy, hogy hanyatt fekszem és a mellkasomon van az eszköz, melyet egy kézzel fogok, de nem oldalt, hanem felül, vagy oldalt-felül. Ilyenkor a gombok nem esnének kézre, de a képrenyőt ilyenkor is meg tudom érinteni. Stb.

Ami egyedüli hátránya (eddigi használat során), hogy ha olvasás közben szöszsös lesz a képernyő, akkor azt nem lehet egy újmozdulattal letöröni (hiszen lapozásnak érzékelné), hanem előbb ki kell kapcsolni.

Nekem összeségében megfelelőbb, mint a gombos. Gyári világítós tokom van hozzá (ezt mindenkinek ajánlani tudom) és 169 USD-mbe került együtt :-)

(#6310) BDave

BDave
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Nem tudom, hogy mennyien használjátok a Kindle Androidos verziója, de nektek se mutatja a mobi könyvek borítóját a "Device" listában? Ha látszódnak, akkor hogyan oldottátok meg hogy látszódjanak? Természetesen mindegyik könyvhöz megvan a borító és ha rámegyek egy könyvre, akkor lehet is látni a borítót, ha odalapozok. Viszont a listában nem lehet. Nem nagy gáz, de jól mutatna.

(#6311) BDave válasza BDave (#6310) üzenetére

BDave
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Meg is oldódott a probléma: fent voltak a mobi kiterjesztések mellet még az opf és a könyvek borítói is jpg formátumban. Mindent letöröltem és csak a mobi-t hagytam meg, így már látszódnak.

(#6312) BDave válasza BDave (#6311) üzenetére

BDave
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Mégsem oldódott meg a problem. Vagyis de: feltettem az FBReadert :-)

(#6313) fruel

fruel
(újonc)

Sziasztok!

Ki mire és mennyire használja a 3G-t ?

Első körben ezen gondolkoztam, de ahogy olvastam, a 3G csupán könyvrendeléshez, illetve wikipedia "böngészésre" alkalmas.

Az ár különbség 15000-20000 Ft, szóval nem mindegy.

Köszi előre is a hozzászólásokat.

Üdv.
Fr.

(#6314) Shadowfax válasza fruel (#6313) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Én akkor használom főleg, ha külföldre utazom. Email csekkolásra, időjárásjelentésre, hírböngészésre. Nem egy élmény a használata, de hozzá lehet szokni.

www.eladomakonyvem.hu

(#6315) fruel válasza Shadowfax (#6314) üzenetére

fruel
(újonc)

de idehaza is lehet vele bármit (hírek, mail stb stb) böngészni ?
Mármint 3G-vel, ahol nincs wifi se.

(#6316) Degeczi válasza fruel (#6315) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

mai modellekkel már nem, csak a 3-as Kindle 3G-vel
de böngészni egyébként is kínszenvedés, csak vész esetén érdemes, ha nagyon nincs más mód

(#6317) Shadowfax válasza fruel (#6315) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Persze, lehet bárhol, ahol van mobilháló (ha nem talál 3G-t, akkor EDGE-re vagy GPRS-re vált).
Amikor én vettem a Kindle-t, akkor csak 10k különbség volt a sima wifis és 3G-s változat között, nekem ennyit megért a különbség.

www.eladomakonyvem.hu

(#6318) fruel válasza Degeczi (#6316) üzenetére

fruel
(újonc)

vagyis Kindle 4 és Touch-nál stb. már nem működik az általános böngészgetés...

A nehézkes egész pontosan mit jelent ?

(#6319) Degeczi válasza fruel (#6318) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

3G-vel nem, wifi-vel igen, ha van hálózatod

de nem érdemes, önkínzás: döglassú maga a gép is,
az e-ink kijelző frissítése tizedmp-ekben mérhető, ezért scrollozni nem lehet rajta, csak lapozni, ami pláne annak fényében rossz, h a weboldalak már legalább egy évtizede nem 600 pixel széles fölbontásra vannak tervezve,
biztonságos (számot és kis/nagy betűket tartalmazó) jelszavak beírása kényelmetlenebb már nem is lehetne,
színek nincsenek - kell még sorolni miért?
nemigen lehet elképzelni webböngészésre kényelmetlenebb eszközt - még egy telefon is jobb

(#6320) Efreet válasza Degeczi (#6319) üzenetére

Efreet
(senior tag)

"nemigen lehet elképzelni webböngészésre kényelmetlenebb eszközt - még egy telefon is jobb"

A telefonom 176x220 pixeles "butatelefon" - Kindle-n böngészni egy élmény, minden rendben van vele :))
Egyébként én menetrendet olvasni, térképet nézni (GPS nincs), levelekre rápillantani szoktam vele, ezekre úgy-ahogy elfogadható, sok türelemmel, mobilra optimalizált oldalaknál.

(#6321) fruel válasza Degeczi (#6319) üzenetére

fruel
(újonc)

Persze én is a 3G-re gondoltam kizárólag.

A Touch-oknál a szoftveres billentyűzet rendben van ? Olvastam, h pl. az ékezettel van probléma. Egyéb gond ?
Én inkább e felé hajlanék a billentyűzetessel szemben.

...és ezek alapján úgy érzem a 3G nem ér meg több, mint 10.000-t.

A felbontási probléma miatt nagyon széttördeli az oldalt ? Erre nincs valami megoldás ?
Működik a két ujjas nagyítás ?

Most így hirtelen a sima WIFI-s Touch-ot érzem befutónak... ellenvetés?

Üdv.
Fr

(#6322) Efreet válasza fruel (#6321) üzenetére

Efreet
(senior tag)

Ha a mechanikus lapozógombok hiánya neked nem probléma, akkor teljesen jó választás a Touch, szótárazás szempontjából verhetetlen.

A tördelés amúgy nem olyan tragikus, meg van neki egy áttördelőrendszere, ami valamennyire normális eredményt mutat sok szöveges oldalakon, de tényleg nem erre való a Kindle :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.