- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbi0604
aktív tag
Sziasztok!
Mostanság honnan érdemes DVD-t vásárolni? Megbízható, nagy választékkal rendelkező online bolt érdekelne. Köszi
-
törölt tag
Sziasztok!Tudom,hogy nem a legjobb helyre írok de lenne egy kérdésem.Feltelepítettem a CD Burner XP nevű free író programot,azt szeretném kérdezni,hogy ebben a programban lehet-e állítani az írási sebességeket?Előre is köszi.
-
djculture
félisten
Nemárt betartalékolni mert ha nem lesz vinyó ráfog ugrani mindenki a lemezekre.Már most is erősen ráugrottak,csak lesem hogy a goldnál is alig van valamilyen lemez.
-
Hyria
csendes tag
Sziasztok!
arról szeretnék érdeklődni, hogy milyen korongot ajánlanátok szimpla film és adat tárolásához, valahogy úgy, hogy az kölcséghatékony is legyen...???
előre köszi a válaszért! -
Flashget
félisten
válasz
november #6584 üzenetére
DL: Verbatim, Ricoh
DVD+R Philips INFOMER30 mides
DVD-R Philips INFOMEDIAR30 mides
verbatimból csak a DVD+R a made in china kerülendő miként a DVD-R.
nagyjából ez a helyzet jelenleg..
használd a topic keresőt a márkák beírásával és a 2011-es év találatait érdemes elolvasnod. Aztán Te döntesz kinek hiszel azt itt felgyűlt tapasztalatoknak vagy a boltosoknak.mínuszos lemezt a régebbi írók szeretik az újak manapság kaphatók a +R lemezt.
ha neked régebbi íród van ne cseréld le mert szebben pörkölik mindkét lemez tipust.
-
november
tag
Sziasztok!
Szerintetek milyen sima és duplarétegű dvd-t érdemes venni? És mennyire állja meg a helyét az h a márkás dvd-k, aminek darabját 4-500 forintért árulják (lásd maxel, verbatim, sony stb) jók? És még egy kérdés; nekem az egyik boltban azt mondták h a mínuszos lemezek jobbak mint a plusszosak, merthogy a régebbi meghajtók is jobban beolvassák.
Örülnék neki ha valami hozzáértő válaszolna ezekre a kérdésekere -
Flashget
félisten
Vajon a DVD lemez piacot mikor rengeti meg a thaiwani árvíz? A Philipseket ott gyártották.
mert a vinyókat már elég rendesen úgy felment az áruk -
Kam1kaze
aktív tag
Megoldották a problémát, most néztem és már megy rendesen.
-
Flashget
félisten
válasz
kicsirigó7 #6579 üzenetére
ez fertőz:
URL: http://m-e.crossfitharlem.net/z/st1valamit becumiztak tegnap még nem volt ez.
-
Kam1kaze
aktív tag
Gondoltam körbenézek GoldMedia-nál... ilyen szép üzeneteket kaptam felváltva, míg be nem zártam teljesen a böngészőt xD
-
IRON STORM
őstag
válasz
#77246208 #6570 üzenetére
Persze ez a Te dolgod, nem is különösebben érdekel ki hogyan tárolja az adatait.
Általánosságban írtam, főleg türelmem nincs már lemezekre írogatni, meg variálni mikor melyik lemezt éppen melyik író fogja jól megírni. Meg persze az idő, sokkal gyorsabb vinyóra rátolni. -
Flashget
félisten
-
törölt tag
válasz
Flashget #6569 üzenetére
Ez a játékprobléma nem érint. Az is biztos, hogy annyi filmet BD-n nem fogok vásárolni, mint amennyi jelenleg van (gyári) DVD-n. Sajnos sok olyan alkotás van, aminek a beszerzése DVD-n is problémás, nem hogy BD-n (Teljesen érthető, hogy a kiadók először a gyorsan, sok zsetont hozó filmeket nyomatják blu-ray lemezen. Engem viszont hidegen hagynak az AvatarTransformersStarwars-jellegű műremekek
).
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Olvasgattam a topikot,de kérdésemre nem találtam választ,ezért bátorkodom rákérdezni.
Van két íróm, egy satás PIONEER DVR-216D és egy IDE-s Samsung TSSTcorp SH-S182M.
Eddig Maxell DVD-R lemezre írtam (RITEKF1),különösebb gondom nem volt vele,viszont itt úgylátom elég jól szidjátok.
Most szeretné megint úgy 100 db dvdre beruházni és még vagy 25 DL lemezre plussz vagy 25 CDre is. Miket ajánlanátok ami nem túl drága?Maxell dvdket 40 ft körüli áron vettem. és honnan? Legjobb lenne a személyes átvétel Debrecenben,de a posta vagy futár is megteszi.
Köszi előre is.
-
törölt tag
válasz
IRON STORM #6568 üzenetére
1. Nincs 1 TB-nyi fényképem
2. Nekem nem kell választanom, hogy DVD vagy vinyó, mert nálam ez úgy hangzik, hogy DVD és vinyó.
3. Legtöbbször filmet írok DVD-re, olyat, ami nem kapható itthon (és a számomra szükséges jellemzőkkel nem vásárolható meg külföldön). Ha valamelyik lemez tönkremenne, csak egy filmről van szó, nem tragédia.
4. Fontosabb dolgokat több darab és több féle lemezre írok. Időnként csekkolom és újraírom őket.
5. Fénytől védve, tokban tartva, páramentes helyen tárolva a lemezeket, eddig még megúsztam az adatvesztést (kopp, kopp...)
6. Tisztában vagyok vele, hogy a DVD, mint adathordozó nem atombiztos. Mint ahogy a BD, vagy a vinyó sem. -
djculture
félisten
válasz
verybigboy #6565 üzenetére
Ez a kérdés megfog oldódni mert 1-2 év még és a dvd mint olyan teljesen kimegy a divatból.Nem fog ráférni semmi,annyira növekszik minden tipusú fájl mérete.Számomra már most is kínlódás de hozzászoktam. lassan viszont nem lesz választás elkell felejteni.Venni kell 2-3terás vinyókat.
-
verybigboy
senior tag
Sajnos így van
... Taiyo Yuden-ék táján is leadtak a minőségből, vagy másképp fogalmazva, a vevőik nem hajlandók a mi általunk keresett minőséget megfizetni. Ennyi pénzért azt mondják ezt tudjuk adni. ... valószínű nem Ők gagyisodtak el, ill. nem tudnak már lemezt gyártani, pl. a JVC azt mondja Nekik van X dollárom egy 50-es tégelynyi lemezre, erre a TY azt mondja OK, akkor ebből a stócból tudok Neked adni ezért a pénzért! Pl. Panasonic azt mondja van X+3 dollárom Ő már egy másik stócból "válogathat", ezért is voltak a Panasonic TY lemezei jók ... de mintha pár hozzászólással ezelőtt ezt mondtam volna Neked, nem?
-
Joltee
aktív tag
válasz
verybigboy #6562 üzenetére
Nem voltak egyértelműek a jóslások (#6526)... Na mind1... ebből látszik: nem minden arany, ami MIJ.
-
Joltee
aktív tag
válasz
verybigboy #6528 üzenetére
Igazad volt, a "Made in Japan" TYG03-as Verba nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Még csak egyet írtam meg, íme. Ja, az író egy SH-222L volt.
-
djculture
félisten
Én ma jvc dvd-r vettem tyg03 média kódos.Csak jó lesz remélem.
-
Flashget
félisten
ez a fajta promo csomagolású volt az INFOMEDIAR30 a 25+5, 50+10 és a 100-as kiszerelésű.
-
Kam1kaze
aktív tag
Sima 25-ös csomagolású volt, vagy a promo 25-ös?
Ilyet akartam rendelni, tegnap néztem, hogy érkezett, de most látom már elfogyott. -
miko_
tag
Megérkezett a Philips DVD-R 16X: 25-ös hengeres kiszerelés:
Mid: Sajnos : CMC MAG, AM3
Író: Optiarc AD-5260S4X írás:
8X írás:
Lehet tudni mennyire tartós ez a MID? Az írás minősége sajnos nem éri el az infomediar30 minőségét.
-
IRON STORM
őstag
válasz
kicsirigó7 #6551 üzenetére
Igaz, lehet rá költeni, de ez látványosabb főleg nyáron
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
IRON STORM #6550 üzenetére
Na ne már.
Kétnaponta az csak 1 óra.
De ezt te is tudod.Szk:
Az anyagi oldala már más kérdés. -
IRON STORM
őstag
válasz
kicsirigó7 #6549 üzenetére
És különben is... csak a gyúrás
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
verybigboy #6548 üzenetére
Nem húzod. Már régebben említetted priviben
Leálltam az író vásárlással. A készleten lévő lemezeimhez, a meglévő írók is tökéletesek. -
verybigboy
senior tag
válasz
kicsirigó7 #6545 üzenetére
... a null lemezes Benq 1640 író itt figyel a dobozában, még a védő fólia is az elején rajta van ... húzzam a szíved még???
-
zsizsef
senior tag
válasz
kicsirigó7 #6545 üzenetére
Nekem sikerült szerezni egy igen kikímélt Benq 1655-öt. Azzal tesztelek, és csak arra használom.
-
zsizsef
senior tag
válasz
kicsirigó7 #6085 üzenetére
Ezt én kiegészíteném.
Nem mindegy, hogy 1 ECC vagy 8 ECC mellett történik a minőségi ellenőrzés.
Mert:
"280 PI & 4 PIF maximums for liteons and other 1ECC burners."
"280 PI & 16 PIF maximums for Benq's & other 8ECC burners." -
Migee
tag
Szerintetek s 8x vagy a 4x -es olvasás a valós dvd minőségellenőrzésnél?
CD-DVD speed
-
-
Dobos91
csendes tag
Haverhoz elvittem és az ő LG DVD írója meg hiba nélkül megírta, az xbox is tökéletesen olvassa..
Pedig az LG írókat leszólják?!
-
Dobos91
csendes tag
Sziasztok!
A minap vettem 10 dbos maxell DVD+r DL lemezt
Médiakód: RITEK-S04-66
Optiarc 7261S felénél sávváltáskor erőlködik az író, majd elrontja (power calibration area error)
Próbáltam a régi Pioneer 116D-vel ugyanez a probléma...
Ennyire sz*r ez a lemez vagy én rontok el valamit??
-
verybigboy
senior tag
válasz
Kam1kaze #6535 üzenetére
100%-ban egyet értek Veled!!! Nem megválni a jól bevált íróktól (azért mert valami "öreg" nem biztos hogy rossz ... sőt!!!). Ami meg az alaplapokat illeti, igaz egyre nehezebb, de azért még találni olyan új alaplapot melyen ott figyel az IDE csatlakozó is (hála Isten!).
-
Kam1kaze
aktív tag
válasz
verybigboy #6534 üzenetére
Na igen, ezek még elég tűrhető eredmények, de viszont ha már 4x írnám, nagyon pocsék lesz... már pirosba megy a grafikon tesztnél, és olyan értékeket ad ki...
Nem is akarok megválni tőle, amíg életképes a Pioneer, marad a gépbe.
Ha esetleg új alaplapot vennék egyszer, akkor is olyat, amin van IDE csatlakozó is. -
verybigboy
senior tag
-
Kam1kaze
aktív tag
-
miko_
tag
Csak érdekesség képen az első dvd amit írtam Verbatim DVD-R 8X
A lemez 2004-ben lett írva most így nézz ki:
-
x_o_n
veterán
a mostani dvdr- maxell lemezekről van valami pozitiv vélemény?
-
honda23
aktív tag
Én négy helyről vettem philipseket, és mind rossz.
Ugyanolyan nulla a minősége, mint a többinek.
De még ez a legtűrhetőbb az összes közül, pluszos és mínuszos is.
4 és 6-szorosan még meg tudom írni a négy író közül elfogadható eredményűre, viszont 8-szorosan már nagyon gyenge a minősége...
Hozzáteszem, a pio írja meg a legjobban, csak azt a jitter ugrálást nem értem én sem. -
Kam1kaze
aktív tag
Nekem is ilyen, vagy rosszabb eredményem lett az 50-es hengeres Philipsnél, amiket múlthéten vettél, pedig én 4 hónapja szereztem be. Úgyhogy nem idővel romlott, csak sikerült kifognod, meg nekem is, egy "rosszabb" szériát. Ettől függetlenül, még midig ezek a legjobb lemezek, főleg a 25+5-ös volt az.
Pont tegnap készítettem teszteket, közvetlen megírás után és 1,5 - 4 hónappal később újratesztelve, milyen különbség lesz.
Pioneer DVR-115D JVC+/- 8x írás [4 hónappal később]
Pioneer DVR-115D Philips-(25+5, 50) 4x írás [3-4 hónappal később]
Pioneer DVR-115D Philips+(25+5) 4x írás [1,5 hónappal később]Ha lesz időm, készítek ma Verbatimokkal is ugyan ilyet, és feltöltöm.
-
verybigboy
senior tag
Hááát, azért én nem vagyok ebbe olyan biztos!!!
A TYG03-as Panasonic lemezek voltak tudomásom szerint nagyon jók, a Verbatim ugyanezen MID-el szereplő lemezei már annyira nem voltak kimagaslóak ... persze jobbak voltak mint a mai Verbatim lemezek, de a kérdés hogy mihez akarunk viszonyítani. Én annyira nem voltam elájulva ezen Verbatim lemezektől!
-
Joltee
aktív tag
Japán gyártmányú TYG03-as Verba lemezek milyenek? Ugyanis tudnék szerezni egy 25-ös csomagot, de az én régebbről maradt u.ilyen lemezeimet nem sikerült vmi szuperül megírnom. Viszont azokat nem tudom hol gyártották! A Tayio Yuden meg ugyebár mostmár többfelé is gyártat a világon...
-
engine88
aktív tag
Akkor Xbox játékokhoz miért a Verbát ajánlja mindenki?
Mi más alternatíva jöhet szóba? -
verybigboy
senior tag
Ez úgy van ahogy írod, régen nagyon jó alapanyag volt a Verbatim lemezek, sokat, nagyon sokat is tudtak anno eladni belőle, lehet kicsit a számok meg is őrjítették őket, elszálltak maguktól azt íme a végeredmény. Olyan fos lemezeket adnak ki a kezük alól hogy az még jóformán a közép mezőnybe sem igazán tud beférni. A Philips nagyon jót tett ezzel az Infomedia alapanyaggal, tényleg kimagasló eredményeket lehet elérni rajtuk, arról nem is beszélve hogy a DVD-R kategóriában is!!! (ami nem igazán egyszerű dolog!!! sok DVD-R lemez közelébe sem tud jönni, nagyon-nagyon sok DVD-R lemez nem tudja meg sem közelíteni)
-
miko_
tag
Persze értem én pont azért írok mostanában Philips-re mert ezek a legjobbak csak megdöbbentem mert azt hittem hogy itt nincs akkora szórás mint a Verbatimnál egyébként teszteltem 1 éve írt Philips-eket és kb ugyanolyan mint amikor megírtam. A durva az hogy van olyan Verbatim lemezem amit még 2004-ben írtam és most olyan a minősége mint egy kiválóan megírt Philipsnek , régen a Verbatim egy kiváló lemez volt de sajna változnak az idők. Még jó hogy a filmjeim 70%-át még 2005-ben írtam mindet Verbatim-ra tuti nem írom át őket soha mert még most is nagyon jó a minőségük.
-
Joltee
aktív tag
válasz
Flashget #6518 üzenetére
Igen.
miko_, próbálj ki pár 16x Maxellt, Verbát, TDK-t meg Sonyt, utána szerintem értékelni fogod a Philipset. Sajna bele kell törődni, hogy DVD téren ma ez van, ennek senki sem örül...
A PIE/PIF még nem minden: ha a Philips INFOMEDIAR30 és INFOMER30 lemezei akár a te általad mutatott eredményeket pár hónap múlva visszaellenőrizve is hozni fogják, azaz tartósak, akkor nincs ok aggodalomra. (Azért egy karcálló réteg nem ártott volna.)
-
Flashget
félisten
azért ezt nem mondanám..ez még bőven az értékek alatt van. nem hogy márkán belül vagy gyártáson belül eltérhetnek a lemezek mínőségei, de még azonos gurigán belül is!
ezekhez viszonyítsál..aztán írjál meg egy 16x Verbatim DVD+R made in taiwan lemezt és átgondolod amit a philipsről írtál.
PI max 250
PIF max 4
Jitter max 12%
PIF össz hiba max 1000inkább azt teszteld le újra amit 2 hónapja írtál.
-
miko_
tag
Író: Sony Optiarc AD-5260S
Lemez: Philips DVD-R 16X
MID: infomediar30
4X írás mind2
2 hónappal ezelőtt rendelt 50-es henger:múlthéten rendelt 50-es henger:
Úgy látszik a Philips is kezd szar lenni.Többet is próbáltam mindegyiknél ez a helyzet.Aztán írtam a régebbiből az jó lett.
-
Joltee
aktív tag
válasz
verybigboy #6512 üzenetére
Angol eBay-ről... ne kérdezd meg mennyiér'...
(ez már kezd nálam megszállottság lenni
) Van egy pár Verba Pastel (4x DVD+R; YUDEN000_T01) is.
-
Tompie
őstag
Azt szeretném kérdezni, hogy az itmedia-nál kapható Philips DVD+R 16x 25cake (IT5512), RITEK-F16-01 MID-es DVD milyen lemeznek számít?
-
Joltee
aktív tag
Jó régi TYG01-es 4x TDK DVD-R lemez, Samsung 222L-lel 4x pörkölve: eredmény. Nem kimagasló, de igen jó.
Majd megpróbálom egy Pio 111D-vel is, lehet hogy az jobban passzol a 4x-esen írható lemezhez, legalábbis korban mindenképpen.
-
jeni
félisten
Akkor ez a Verbatim sima lemezes egy kivehető tokban? [link]
-
jeni
félisten
válasz
IRON STORM #6500 üzenetére
A Gold-mediánál a Verbatim DVD-Ram lemez 560 Ft-ra jön ki 3-s csomagolásban
-
jeni
félisten
válasz
IRON STORM #6500 üzenetére
abból a Panasonicból 2 van (az áruházban arany árban mérik) ami 3-4 éve polcon van 1 írtam rá és megörültem míg végeztem vele,az is igaz,hogy nem kell teljesen törölni az adatokat hanem olyan mint egy flopyy lemez.
-
jeni
félisten
válasz
IRON STORM #6496 üzenetére
akkor nem véletlen,hogy maga a DVD-Ram lemez akár 1000 Ft/db
-
flash-
veterán
válasz
IRON STORM #6496 üzenetére
értem
szóval szerinted archiválásra a ram lemezek megbízhatóbbak mint ezek az archiválásra való dvd-k?Én azért misztifikálom a dolgot,mert haver járt úgy hogy kiirt jópár ricoh lemezt,aztán pár év és nem olvasta őket se az asztali,se a pc-s olvasó...
-
IRON STORM
őstag
Érdemes újraírni a lemezeket pár évente, szerintem az megoldható egy RAM lemeznél.
Addigra meg lesznek egyéb tároló technológiák amelyek kiváltják.
Amit linkeltél archival lemezeket valóban tovább bírják elvileg, de konkrét tapasztalat nincs róluk.
Nyugodtan írj RAM lemezre nem lesz gondod velük.szerk: túl van misztifikálva ez a lemez dolog véleményem szerint. A sokak által szidott f.s minőségű Princo lemezek, amelyek legalább 7-8 évesek simán visszaolvashatóak.
-
flash-
veterán
válasz
IRON STORM #6494 üzenetére
ezt olvastam a wikipedián:
"Élettartam [szerkesztés]
Egy közönséges DVD élettartama, jó tartási körülmények közt 10-15 év. Érdemes fénytől védett, hűvös, páramentes helyen tartani őket. Léteznek archiválási minőségű DVD-k, ezek élettartama hosszabb (100 év). Áruk a normál DVD többszöröse (5-6X).
A DVD-lemezek élettartama igencsak szóródik. Az ismert NIST-tesztek szerint csupán a vizsgált termékek 47%-ának becsült élettartama van túl a 15 éven. A legrosszabb eredmény 1,9 év a becsült élettartamra"
Tehát ez a 10-15 év azt jelenti hogy utána eltünhet az adat róla?....
és ezek az archiválási dvd-k valóban jók?
-
djculture
félisten
Nekem 10 éve van pár darab,ha vigyázol rá vagy karcálót veszel akkor több tíz évet is elvan.Viszont ha simát veszel akkor gyorsan kilehet nyírni.Én az egyiket odaadtam egy havernak az meg így tok nélkül levágja az asztalra a lemezeket ahova épp sikerül.Tönkre is tette lett rajta pár szektor hiba.Több lemezt mondjuk nem viszek oda.
-
flash-
veterán
válasz
IRON STORM #6491 üzenetére
igen pont ezért kérdezem hogy érdemes e ezen tárolni a családi képeket.
kb hány év a tartóssága amig biztos nem tünik el róla az adat?
dvd+- nál asszem 5 év a garantált.
-
IRON STORM
őstag
Mint egy merevlemezre másolhatsz rá ,törölhetsz róla.
Megbízhatóbb mint a dvd-r, dvd+r . Hozzávetőlegesen 100.000-szer újraírható.
Ellenben lassabban írható, mivel írás közben azonnal visszaellenőrzi a rögzített adatokat.
Eddig még nem találkoztam hamisítvánnyal. A fontos családi és egyéb fényképeket RAM lemezen tárolom. -
flash-
veterán
Van valami előnye a DVD-RAM-nak?
mikor és kinek érdemes iylet venni,ilyenre írni?
Régebben olvastam hogy több ideig tárolja az adatokat,megbítzhatóbb tároló mint a DVD -+R
Ez igaz?
-
-
törölt tag
Előfordulhat az amit írsz, de akkor minden hengeres csomagolású lemeznek sérülnie kéne, nem? Nem is beszélve arról, hogy a 25+5 kiszerelésű hengerekhez képest az 50-es, 100-as tégelyekben méginkább ki vannak téve az efféle sérülésnek a lemezek. Meg aztán régebben, amikor még nem volt ekkora lutri a lemezvásárlás, nem szenvedtek ilyen betegségben a "gurigás" lemezek.
-
Joltee
aktív tag
A Taiyo Yuden 8x-osan írható lemezekből a mínuszosak (TYG02) vagy a pluszosak (YUDEN000 T02) jobbak?
-
Joltee
aktív tag
válasz
#77246208 #6481 üzenetére
Az nem lehetséges, hogy tudnak a lemezek a hengerben mozogni egymáson, ergo minimálisan is, de megkarcolják egymást?
Nyilván minél inkább alul van, annál jobban rányomódik az alatta lévőre. Egyébként nekem is u.ez az eset volt (u.ezzel a fajta lemezzel), az alul lévőket rosszabbul sikerült írnom. Meg a Philips lemezek amúgy sem karcállók.
-
Met
nagyúr
Optiarc AD-7200S íróhoz milyen lemez ajánlott?
Nyomtatható!
Idáig Verbát használtam. -
törölt tag
A Milyen DVD-írót vegyek? topicban már említettem, hogy a Philips DVD+R hengerben az alsóbb lemezek picit gyengébbek a felül lévőknél. iHAS-124A-val jobban sikerült ezeket a lemezeket írni, mint az egyébként kitűnő Samu SH-S222L íróval. Azért próbálkozom a Samuval is
Philips DVD+R, Samsung SH-S222L, 6x:
Több lemez tesztelése után a következőket figyeltem meg:
- 200 MB-nál mindig jelentkezik 11 db PIF, 2-es mérettel
- kb. 3.8 GB-ig igen alacsony a PIF szám (25-30), azután lódul meg változó mértékben.Verbatim DVD+R DL, iHAS-124A, 4x:
Sikerült kifognom egy gyenge eresztést a Verbatim DVD+R DL-ből (10-es henger). A második réteg ilyen sz.r, azaz ilyen jó, ha LiteOn-nal írom. A Samsung ennél rosszabb eredményt produkál, a nem rég vásárolt Optiarc AD7260S-nal nem sikerült megírnom egy ilyen lemezt. Egyszerűen elszállt az írás hibával a második réteg égetése közben.
Eredetileg úgy gondoltam, hogy csak tesztelésre fogom használni a LiteOn-t, de több DL lemez megírása után azt kell mondjam, hogy a három íróm közül ez írja legjobban a DVD+R DL-t (nem csak a legutóbb vásárolt hibás 10-es henger lemezeit).Verbatim DVD-R Gold Archival 8x (Made in UAE), Samsung SH-S222L, 6x:
Háát, ahhoz képest, hogy milyen drágán vesztegetik...
-
Met
nagyúr
Létezik valami bolt aminél az EuroPark környékén lehet átvenni személyesen?
Idáig az IT Mediától rendeltem személyes átvétellel a körúton de kiköltöztem kispestre és eléggé kiesik a belváros -
Flashget
félisten
Philips DVD+R 16x, 25-ös hengerben, nyomtatható, repack: 39 Ft/db (INFOME-R30-00 alapanyag!)
itmédiánál..
-
Joltee
aktív tag
válasz
djculture #6475 üzenetére
Na azért ezek szerint van ez CMC MID-del is...
-
djculture
félisten
válasz
verybigboy #6474 üzenetére
philips lemez sose volt karcáló,tehát ha szlovákba lehetne kicsit drágábban ezt venni mint a philipset nem gondolkoznák.
-
djculture
félisten
válasz
verybigboy #6472 üzenetére
Én boritékosan látom errefele elég sok nagykerben kiskerben.Persze nem olcsó matricásan.Philipset árulták eddig de elfogyott és most ez van helyette.Nem tudom honnan jöhet amugy angliába van rengeteg,jóformán csak uk honlapon hirdetik.Szlovákba nincs ilyen.
-
djculture
félisten
intenso dvd-r nagyon kafa amúgy,kár hogy nem lehet csak igy borítékosan szerezni kiskerekbe.Tipikusan ma véletlen meglett izomból az egyik karcolva csavarhúzóval.Mondom ennek annyi.De azért megpróbáltam megirni és nulla baja.Ekkora karcot még a jvc archival grade se bírt.
-
Joltee
aktív tag
MCC 01RG20-as MID-et melyik író ismeri? Pio 110D és 215 listájában nincs benne. (régi Verba 4x (!) DVD–R)
-
AtG
aktív tag
Maxell DVD+R (Made in Taiwan) AD-5260S-sel 6x sebességgel írva:
Miért tér el ennyire a PIF hibák jelzésében a 2 szoftver? Egyik gépemen már lejárt az Opti Drive licensz, szóval a másikon néztem meg, mert megijedtem a Nero-s értékeket látva. Ugyanígy jelzi az 5260S is a Nero DiscSpeed-del. Valamit állítani kéne a Nero DiscSpeedben?
Opti drive
Nero -
Kam1kaze
aktív tag
Nekem a mínuszos Philips Infomedia lemezeket írta meg a legjobban, ezen belül is a 25+5-ös kiszerelésű volt a legjobb széria, amit sajnos egy ideje már nem lehet kapni. Az 50-es kiszerelés már sokkal rosszabb volt, nem tudom most a sima 25-ös promó csomagos milyen lehet, azt még nem próbáltam.
Utána jön a Philips plusz, majd a JVC+ aztán a JVC-.
1-2 hónap után is újrateszteltem, abban is a Philips- nyert, a JVC+ "sokat" romlott ilyen kis idő elteltével. Philips+ még nem tudtam újratesztelni, mert frissen írottak voltak csak, de majd lassan azokat is lehet.
Visszanézed keresővel, akkor megtalálod a teszteket.
Én jelenleg a 115D írómhoz, a Philipseket tartom a legjobbnak, azokat is ha 4x-en írom.
Többi lemeznél a 8x írás hozza a legjobb eredményt, de így is el vannak maradva... -
jeffo
tag
Én 1-2 éve vettem színes Verbatim lemezeket, de gyengébbnek tűntek a normál szitázásúaktól. Pl. kétrétegűből volt hogy az 5 db-os csomagból 1-et nem tudtam megírni, ill. az újraírható dvd+rw-ból is rövidebb ideig, kevesebb törlésig bírta, mint bármely másik. Persze lehet ezek között is változó minőség, ill. nem tudom, hogy a sima írható milyen, amit belinkeltél, mert olyan nem volt soha nálam.
-
Kam1kaze
aktív tag
Rakás szarok az új verbák. Héten is néztem egy filmet asztali lejátszón, és háromnegyedétől elkezdett akadni folyamatosan a végéig, vagy 50x, és csak pár hónapja lett megírva. Múltkor is volt ilyen, amit csak pár hónapja írtam ki verbatimra, háromnegyedétől akad. Pioneer író 70-75% körül leáll, csak próbálja beolvasni, de nem megy neki, Asusnak sikerült csak. Idén kb. 200 db ilyen verbatimra írtam, úgyhogy nagyon örülök most ennek...
Írhatom majd át őket Philipsre, ha lesz rá keret, meg idő. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
djculture #6456 üzenetére
Nekem is van Ricoh Silver 8x DVD+R lemezem (MBIPG101 R04 001) MID-el.
A mai lemezekhez képest über minőségben.[link]
De a mai DVD-R (MBI 01RG40) MID-nél, több a pocsék minőségű mint a jó.
Tehát ha akarnának tudnának minőséget is. Mára nagyon kevés gyártó ad erre valamit is, a DVD lemezeknél. -
djculture
félisten
sony 5 féle színes dvd-r egész jó pedig szintén mbi.
-
kicsirigó7
senior tag
Én nem használok Verbatim lemezeket, nem is fogok.
Azoktól kérj infót, akik ezt a márkát használják.
Az itt leírt tapasztalatok alapján a Made in China Verbatim-tól jobb az Indiai, de változik ennek is a minősége. Egyik tégely jó, a másik már lehet hogy közepes minőségű lesz. Szerencse kérdése az egész. Tudtommal a Thaiwani gyártásúnál is ez a helyzet. -
ginola
addikt
válasz
kicsirigó7 #6453 üzenetére
Ennyire rosszak az Indiában készült lemezek, Verba is?
-
-
djculture
félisten
indiai lemez a divat,ma voltunk egy két boltba,verbától kezdve sony tdk-n át maxelig mindenre made in india volt irva,gondolom mbi az összes.
-
Joltee
aktív tag
Verba Pastel lemezek vkinek?
(Nem én árulom sajna...
)
(Ezek még TYG01-esek lehetnek?) -
Joltee
aktív tag
válasz
IRON STORM #6448 üzenetére
Nekem pl. nem lehet külön állítani, én is így szerettem volna! (Asus P8H67-M Pro)
-
Flashget
félisten
-
Migee
tag
AZ AHCI módban történt jitter ellenőrzés nem valós?
SSD-t használok,ami igényli ezt a beállítást.
-
Migee
tag
Kinek mi a tapasztalata? Asus 24B3ST-hez melyik a legjobb írásminőségű firmware?
GL27,GL29 (Lite-On 624B)
vagy Plextor 1.05 , 1.06 ? (Plextor 890SA)
-
Joltee
aktív tag
Ajánljatok nekem légyszi vmi olyan alukoffert (nem csillagászati áron), aminek a tokjaiba ha belerakom a lemezt, nem karcolja sz@rrá. A GM-tól vásároltam egy ilyet, hát miután kivettem a tokból a lemezt (1x!), már láthatóan karcos volt! (előtte abszolút nem!)
(egyből lett is a lemezen egy 3-as max PIF, a kettes helyett...)
-
zoltanz
nagyúr
Érdekes írni akartam 8x-an lemezt, erre jön valami üzi, hogy nem jó pozícionálási gond. Mondom ok, megpróbálom 4x-en, csont nélkül sikerűlt, ugyanarra a lemezre persze.
-
Joltee
aktív tag
Ilyen lemezre (MCC 02RG20) a írt már vki ezen pörkölők valamelyikével: Samu 222L, Optiarc 7200S, 7260S, Pio 110D, 216D?
Mit tudnak ezen párosítások? -
kicsirigó7
senior tag
Tevion 16x DVD+R = CMC MAG M01 esetleg Plasmon2C01
Tevion 16x DVD-R = CMC MAG AM3A CMC nem túl jó MID. Talán a +R változat még megérne egy próbát.
Plasmon2C01. Amit találtam róla infót, az nem sok jót ígér. Aro márkanévvel (made in China)
Meg kellene nézni a csomagolásán, a gyártási helyet. Ha China akkor felejtős.
De én a helyedben nem kockáztatnék. -
ginola
addikt
Nekem pioneer 109-em és 111-em van, milyen lemezt pörköl jó minőségben?
-
ginola
addikt
Valamelyikőtök használt már aldiban vásárolt dvd lemezeket, Tevion-ra gondolom, tapasztalat?
-
Joltee
aktív tag
válasz
djculture #6430 üzenetére
Na, leteszteltem őket; nem gagyi lemezek, de láttam már sokkal jobbat is...
7200S (1.09 fw), 2x
7260S (Sony 1.61 fw), 2x
SH-S222L (SB03 fw), 2x -
Joltee
aktív tag
Került hozzám egy pár Mitsubishi Black Diamond 2x DVD–RW lemez. MID: OPTODISCW002. Még nem volt időm tesztelni (meg ráadásul ugye csak 2x...), kíváncsi leszek.
Ezzel a MID-del találkoztatok már?
-
tyan
senior tag
válasz
Altair24 #6420 üzenetére
Számít, hogy csak 3,3 GB van felírva egy lemezre vagy közel a teljes kapacitás tele van írva. Egy lemezről csak akkor kapunk objektív képet, ha a teljes lemez tele van írva. Már jártam úgy, hogy kb. 3,2 GB-ig minden OK volt, aztán a lemez vége iszonyatos lett.
És még valami. Ha fontosak az adataid, akkor a TDK lemezeket inkább cseréld le valami normálisabb minőségű lemezre, amiről fél-egy év múlva is vissza tudod olvasni az adatokat.
-
Altair24
csendes tag
válasz
Flashget #6416 üzenetére
Mit számít az, hogy csak 3,3GB és nem 4,3GB? Ekkora volt a film és kész!
Ha végig írom akkor sem lesz jobb.
Ki mondta, hogy jó minőség? Én csak azt mondtam, hogy ez a lemez ezzel az íróval ezt a sebességet szereti legjobban, a többi sebességen még ennél is rosszabb az eredmény. -
Midway
senior tag
Milyen 16* DVD lemez ajánlott most minuszosból? (film,programok írására)
7241s írom van.
Eddig verabatimot meg maxelt használtam, de olvasom, hogy azok már gagyik lettek. -
engine88
aktív tag
üdv!
Xbox360-hoz szeretnék írni játékokat, Sony Optiarc DVD RW AD-7560S íróval,
Dual-Layer lemezre.Milyet ajánlotok?
-
Joltee
aktív tag
Újraírható (RW) lemezek "öregedés" szempontjából hogyan viszonyulnak az 1x írhatókhoz? (Mondjuk egy japánban gyártott DVD–RW.)
-
djculture
félisten
Borítékos philips lemezek a helyi kiskerbe elfogytak,valami intenso dvd-r van most hoztam párat mert én még életembe nem láttam ilyet.Állitólag jó minőség...ume02 a média kódja.Scratch-resistant coating van ráirva.
-
jeni
félisten
válasz
kicsirigó7 #6400 üzenetére
erre értettem
Maxell Xtreme Protek -
ginola
addikt
Nekem pioneer 109-em van azok anno milyen minőséget képviseltek, ill. milyen dvd-t szeretnek?
-
-
törölt tag
válasz
kicsirigó7 #6405 üzenetére
Nem rég vettem AD7260S-t. Milyen MID-eknél rosszabb az 1.03 fw, mint a korábbiak? Nekem gyárilag 1.03 volt az iróban. Azért kérdezem, mert lehet, hogy visszatennék egy régebbi fw-t.
-
Joltee
aktív tag
válasz
verybigboy #6403 üzenetére
Vagy csak a 6x írás miatt van. (?)
(Pont most írtam 16x-os Verba DVD–R-t (MCC 03RG20); a 222L és a 7200S is szebben írta 6x-osan, mint 8x-osan!) -
Joltee
aktív tag
válasz
kicsirigó7 #6400 üzenetére
Hmm... nekem a RITEK F16-os Maxell ilyet "tudott" (úgy emlékszem a zöld-fehér-sárga fajta volt):
7200S (fw: Liggy's 1.09), 8x
7260S (fw: Liggy's 1.03), 8x
Samsung SH-S203B (fw: SB04), 8x
Samsung SH-S222L (fw: SB03), 6x
Új hozzászólás Aktív témák
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagarival
- WD BLACK SN850X NVMe 2TB - Új
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest