Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fer
őstag
Hogyan lehet +-os lemezen rögzíteni az író típusát?
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
fer
őstag
válasz verybigboy #5394 üzenetére
Neked miért nem a GL27-es Fw van az íródon?
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
piadex2
senior tag
sziasztok!
dvd vagy hdd?
szerintetek melyik tartósabb?
kösz és üdv,piadex2
ps: abból indulok ki, amikor mind a kettőből a legjobbat választom...
[ Szerkesztve ]
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
kicsirigó7
senior tag
válasz verybigboy #5394 üzenetére
Fontos mit mivel írunk és hogy azt milyen sebességgel tesszük!!! Ugyanarra a lemezre lehet jól is írni, meg kevésbé jól is írni, attól függ milyen íróval, azon belül meg hogy milyen firmware-el párosítjuk az adott lemezt!
Optodisc R016
Pioneer 116D 6x pörkölés:
Felajánlott írási sebesség:4-6-8-12-16-18xLG H10N 4x pörkölés:
Felajánlott írási sebesség:4-8-16xAzt hiszem ezt nem lehet jobban szemléltetni.
De kiegészíteném.
Ugyanarra a lemezre lehet jól is írni, meg kevésbé jól is írni. Sőt akár minősíthetetlenül is pörkölni,ha nem a hozzá megfelelő lemezzel használjuk az írónkat.[ Szerkesztve ]
-
verybigboy
senior tag
Pár mostanság megírt lemezem:
Egy "régi" MID, de kimagasló eredmény:
RICOHJPN-R01-02, Optiarc AD-7200S, v1.06, 4x írva
Egy mai lemez, mostanság jól csengő MID-el:
INFOME R30, LG GSA-4163B, vA106, 8x írva
A végére pedig egy "nyálcsorgatós" lemez ... Verbatim DVD+R Made in UAE
MCC 004, Pioneer 215D@215L, v1.22, 12x írva
Fontos mit mivel írunk és hogy azt milyen sebességgel tesszük!!! Ugyanarra a lemezre lehet jól is írni, meg kevésbé jól is írni, attól függ milyen íróval, azon belül meg hogy milyen firmware-el párosítjuk az adott lemezt!
-
tyan
senior tag
válasz Henicica #5382 üzenetére
Szia!
Régebben belefutottam ebbe a kínai Verbatim DVD lemezbe. Nekem iszonyat rosszul írta meg az íróm, ezért azt az egy gurigát, amit vettem visszavittem és kicseréltettem. Mondtam a srácnak, hogy nagyon szar minőségűek a kínai verbák. Erre az volt a válasz, hogy vagy nem jó az íróm, vagy más gond van, mert a kínai verbák jó lemezek. Innentől kezdve nem is vettem tőle többet lemezt...
A kínai verba tényleg kerülendő, sajnos gagyi minőség.
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Tudja vki, h Pécsen hol vagy kitől juthatnék hozzá olcsón TDK lemezekhez hengerben?
Aprók közt nincs kifejezetten pécsi hírdetés.
Gúgli sem a barátom.
Köszönöm! -
Henicica
tag
válasz verybigboy #5387 üzenetére
Köszi a tippet, akkor bespájzolok az említett lemezből!
Remélem ez már tényleg jó lesz! -
guiness
csendes tag
válasz verybigboy #5365 üzenetére
Szia!
A Philips DVD-R Infomediar30 típusú lemezek közepén az alábbi sorozatszám szerepel amit én vettem: TH 000043.
üdv.
-
verybigboy
senior tag
válasz Henicica #5386 üzenetére
Mint ahogy kicsirigo7 is mondta, jelenleg az említett lemeznél jobbat nem tudok/tudunk ajánlani. Az is igaz hogy ez a lemez is rendelkezik jobb és kevésbé jobb sorozattal (szerencse kérdése hogy mit kapsz), de még a "kevésbé jó széria" is sokkal jobb mint bármely más mai minuszos lemez ... tán a Taiyo Yuden DVD-R 8x-os az ami még ajánlható. Ha biztosra akarsz menni, manapság ez az ami ajánlható és szinte 100% hogy jó lemezt kapsz. A Verbatim lemezek lutrik, ha jó szériát fogsz ki akkor jó, de erre sajnos nem sok esély van mostanság. A kínai lemezek meg - mint ahogy írtam is - szörnyűek, én ezeket nem fogom felhasználni ... igaz "csak" 20 db. van belőle. Nem az a baj hogy nem lehet megírni őket, a baj az hogy nagyon szarul lehet, nagyon szarul. Játékra esetleg jó, amivel mondjuk nem akarsz 1-2 év múlva játszani, de családi fényképeket, videókat SEMMI KÉP NE!!! ments rá (én nem tenném).
-
Henicica
tag
válasz kicsirigó7 #5385 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
kicsirigó7
senior tag
válasz Henicica #5384 üzenetére
[Philips DVD-R 16x 25cake] INFOMEDIA R30 mid.
Talán most ez a legjobb minőségű -R lemez. Kisebb minőségbeli szórással kapható, mint bármely más mid-es lemez.
Viszont vigyázni kell, mert nem mindegyik Philips -R rendelkezik ezzel a mid-el.
A linken található 25 cake és az 50-es cake jelenleg az. Legalábbis az itmedianál. -
Henicica
tag
Esetleg tudna valaki ajánlani megbízható és jó minőségű lemezeket, lehetőleg " - r"-est?
Verbatim dvd -r-ben bíztam, de ez a kínai széria eléggé megviselt...
Taiwani gyártásút hol kapni? -
gg72
veterán
válasz verybigboy #5381 üzenetére
Valóban, a kínai Verbatim nagyon nagy ívben kerülendő, borzalmas lemez.
-
Henicica
tag
válasz verybigboy #5381 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy kuka?
Ez szörnyű!!! Abban nyilvánul ez meg, hogy írni sem tudok rájuk vagy elrontja a lemezt az író?
A Jvc archival dvd +r azért jó választás? ( TY minőségű? ) -
verybigboy
senior tag
válasz Henicica #5379 üzenetére
... ne is mond ... szintén sikerült beszereznem made in china lemezeket ... borzasztóak ... nem akarlak elkeseríteni, de ha ezekből spájzoltál be akkor sajnállak. Nem tudok rájuk mást mondani mint hogy pocsék lemezek, még az a szerencsém hogy én visszafogottan vettem belőle!
-
belinho
senior tag
Hello!
Szeretnék kiírni egy 6.39gb-os lemezkép fájlt.
Imgburn programot használok.
Mit mire kell állítani, hogy biztosan jó legyen?Írtam már ilyen duplarétegű lemezt de akkor még nerot használtam ott udf lemez létrehozását kellet választani és automatikusan beállított mindent a nero, de most imgburn van, itt meg lehet választani annyi fájlrendszer között iso9660+joliet+udf, meg ezek kombinációja között.
Félek hogyha konkrétan a lemezkép írása lemezre funkciót választom,akkor rossz fájlrendszert állít be magának és a 2.réteg olvashatatlan lesz, mint a multkor.
Az is mindegy, hogy lemezképként kerül a fájl a dvd-re vagy egyból install dvd lesz belőle, csak működjön.
Szóval mit mire állítsak? -
Henicica
tag
Sziasztok!
Én tegnapelőtt rendeltem a Gold Mediatól Verbatim lemezeket nagy mennyiségben.
Erről lenne szó:
http://www.gold-media.hu/verbatim-dvd-r-25-os-hengerben-47gb-16x
Én úgy tudom, hogy a Taiwanban gyártott a legjobb.
A dobozán viszont az áll, hogy made in China, valamivel lentebb pedig az, hogy Australia Verbatim Pty. Ltd. Melbourne.
Van valakinek ezzel a kiszereléssel tapasztalata?
Illetve rendeltem JVC Archival dvd +r lemezeket ebben a kiszerelésben:
http://www.gold-media.hu/jvc-dvdr-10-es-hengerben-archival-47gb-16x
Ez TY minőség? Mert a dobozán nem látnám ráírva.. Vagy ezt máshonnan tudom meg? -
Balulord
csendes tag
Szaisztok!
Lehetne egy NEC AD-7173A típusú meghajtóval verbatim DVD+r dl lemezeket írni?
Xelon
-
Marci79
senior tag
Tesztképes író hiányában benchmark tesztet csináltam.
7260S,Verbatim DVD+R, made in taiwan, 12X írással:
7260S, JVC DVD-R (TY), made in japan, 12X írással:
[ Szerkesztve ]
"Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
-
King Unique
titán
válasz King Unique #5373 üzenetére
+ ezt. PIE még "elmegy",de PIF,Jitter nem a legjobb , lehet AD7240/7260 (inkább) jobban írja vmennyivel...,de...
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
-
gg72
veterán
válasz verybigboy #5371 üzenetére
-
verybigboy
senior tag
... na akkor most melyik teszt ad rendes eredményt ... 4x-est használtam anno én is, aztán mondták ha jól emlékszem itt hogy az nem jó, a 8x-os az elfogadott ...
Tudsz küldeni itt, vagy ha nem itt priviben egy linket az említett fórumról ahol ezt taglalják (4x-es vagy 8x-os sebesség ajánlott minőségellenőrzésnél)
Más: Mit ajánlanál, ajánlanátok Verbatim DVD+R lemezek írásához (milyen írót, milyen sebességgel) ... (szinte bármilyen író jöhet, van 20-30 a tarsolyomba ... Pioneer, NEC, LG, Samsung)
-
koliz1
tag
Sziasztok
A Fortis +DL ami elvileg CMC média menyire írható egy NEC AD7240 vagy 7260 íróval?
koliz
-
gg72
veterán
válasz verybigboy #5368 üzenetére
Ja, hogy a tesztet futtassam le 8X, azt hittem, hogy az írási sebességre gondolsz. Megcsinálom szívesen, de szerintem a 8X tesztelés nem ad pontos értékeket, ezt pl. a club.myce.com fórumozói is így látják általában.
-
gg72
veterán
válasz verybigboy #5366 üzenetére
Este csinálok egyet, de annyira számít az az 5 perc...?
-
verybigboy
senior tag
válasz guiness #5363 üzenetére
Köszönjük az információt!!!
Esetleg egy tesztet lehetne kérni az adott "új" beszerzésű csomagból, ill. még azt hogy a lemez középső részén található sorozatszámot beírnád? Köszönöm!
... az Infomedia-s lemezeknél is van jobb és kevésbé jobb széria!!! ... persze az igazsághoz az is hozzá tartozik hogy a "rossz" széria is veri a mostani Verbatim "jó" szériáit!!! ... és ez nem az Infomedia érdeme, ez sajnos a Verbatim szégyene!!!
-
gg72
veterán
válasz verybigboy #5350 üzenetére
Szóval megírtam egy ilyen Verbatim lemezt 6X az NEC 7203S írómmal és az eredmény szerintem sokkal jobb, mint a mai átlag Verbatim lemezeké. A lemez dizájnja pedig különösen szép szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
guiness
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget nyújtani, aki most vásárolna Philips DVD-R típusú lemezt, ma vásároltam 50+10-es kiszerelésű csomagot a Gold-Medianál, és a mostani dvd lemezek médiakódja: INFOMEDIA R30. A kisebb kiszerelés most nincs készleten nekik.
Köszönöm a segítséget azoknak akik megosztják a tapasztalataikat a lemezekkel kapcsolatosan, sokan tanulunk belőle, ezért is választottam a Philips típusú lemezt, remélem helyesen döntöttem.Üdvözlettel: guiness
-
King Unique
titán
válasz Flashget #5356 üzenetére
Gondolom indiai...az van manapság ált.sajna csak Verba DL 10-es hengerből ,a taiwani is jobb,de azt se kapni már nagyon hengeresbe,a singapúri korábban a legjobb volt minőségre,csak eltűnt egy ideje,de most megint van,ahol mondtam.
Mert ugye DL-be se mindegy milyen gyártású,bár az indiai is megírható azért...
-
Egon
nagyúr
válasz feco100 #5359 üzenetére
Ha minden ugyanaz (az íróprogram is), akkor ez parajelenség, amire nem igazán fogsz magyarázatot találni (ugyanis nem szabadna eltérésnek mutatkoznia). Próbáld ki másik íróprogrammal, másik lemezzel, esetleg telepítsd újra a Wint; jobb ötletem nincs
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Flashget
félisten
-
Egon
nagyúr
Téves. Az .mdf kiterjesztésű fájlok ugyanúgy image fájlok, mint az .iso kiterjesztésűek, viszont tartozik hozzájuk egy .mds kiterjesztésű ún. katalógus fájl, ami tartalmazza az általad említett infókat (vagy valami hasonlót... ). Az iso-k önálló állományok szoktak lenni (a .cue-.bin párossal kevered szerintem).
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Patice
nagyúr
válasz feco100 #5347 üzenetére
Az ISO-t MDF fájlal írod ki? Vagy csak magát az ISO-t?
Ha jól emlékszem az MDF fájl egy kép mellett azért szerepel, mert ez a fájl tartalmazza azt az infót, hogy adott bitnek (pitnek) hol kell lennie a lemezen, ahogy az azon a lemezen szerepelt amiről az ISO-t készítette az ember.
Amikor csak megírsz egy mínuszos lemezt, akkor a program "találja" ki magától hogy hova kell írnia azt a lemezre. Pluszos lemeznél ugye megvan ez az útvonal ("A rács" ) és ezért ad jobb minőséget.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Ateszzero
őstag
Sziasztok. Az alábbiak közül melyik a legjobb , illetve milyen sorrendet állítanátok fel megbízhatóságukkal kapcsolatban?
- Sony AD 7260S
-Samsung sh s223
- NEC ND-4571A
Ezek nagyjából kaphatóak, és nem is drágák, azért esett rájuk a választás. -
Flashget
félisten
-
feco100
tag
Sziasztok!
Szerintetek miért van az,hogy ha kiírok egy iso fájlt, akkor egészen jó értékek jönnek ki teszteléskor,de ha ugyanolyan lemezre, ugyanazzal az íróval(azonos sebességgel) írok ki avi fájlokat, akkor enyhén szólva is katasztrófális eredmények születnek.
Van erre valami megoldás,hogy jobb legyen az írásminőség? Ti, hogyan írtok ki avi fájlokat?Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Úgy tanul a gyerek, ha kérdez!
-
King Unique
titán
válasz Flashget #5345 üzenetére
Milyen,indiai?
Digitaldepo-nál azt mondták kb.1,5 hete,h van singapúri verba DL. ,igaz 336 Ft/db 10-es hengerben. ,de az legalább jobb,mint az indiai,igaz az se szar annyira...
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Erre szerintem érdemes lecsapni, amíg van készleten: [link]
Igaz, hogy csak 8X lemez (mondjuk én úgyis csak max. 6X írok), de egyrészt pofás is, másrészt taiwani és biztosan minőségibb lemez, mint a mostani ömlesztett kínai és indiai Verbatim-ok... -
leslieearth
tag
válasz kicsirigó7 #5339 üzenetére
-
kicsirigó7
senior tag
válasz King Unique #5338 üzenetére
Csak rövid távon tartsd őket tégelyben. Vagy az olyanokat, amikért nem kár.
Hosszú távra mindenképp az alukoffer a megoldás.A por a meghajtónak sem tesz jót, az is hamarább tönkremehet tőle.
Ne tud meg, hogy nézett ki pár használtan vett íróm belseje.
Nagyrészt biztos hogy a lemezekről került bele. Nem hinném hogy direkt beleöntötték a porszívó tartalmát.
De nem egy olyant is vettem, ami úgy nézett ki belül, mint ha új lenne. -
kicsirigó7
senior tag
válasz leslieearth #5336 üzenetére
Valóban kár a végéért.
Rengeteg másik író tulaj örülne, ha ezt a lemezt így megtudná pörkölni.
Próbálj meg egy 8x pörkölést. Hátha segít a dolgon. -
King Unique
titán
válasz kicsirigó7 #5337 üzenetére
A por az a halálom,vettem is spec törlőkendőt letörölni a fontosabb lemezeket,ill.a hengereket,amelyik fontosabb, fólia zacskóba teszem... Tokban függőlegesen tartva is azért beleszáll vmennyire a por...,bár a vetemedés.
Egyesével tokozni az necces lenne azt a sok lemezt ,sok helyet foglalna,inkább az alukoffer,bakeliteket is abba tartom,újabban CD-ket is,max akkor veszek még egyet,v egy nagyobb CD táskát.
A hengerben ideális körülmények közt tartott lemezek,akkor mindenképp jóval hamarabb tönkremennek,olvashatalanok lesznek, az ok,ha nem vigyáz rá az ember és tiszta kosz,karc a felülete,de ilyen tárolás is ennyire "kártékony"?Kösz az infót,tippet! Tudtam,h nem jó a sok por,de h ennyire problémás tud lenni,h,csak simán beszívárog és... azt nem gondoltam (sejtettem azért vmit).
[ Szerkesztve ]
-
kicsirigó7
senior tag
válasz King Unique #5335 üzenetére
A henger azért nem jó, mert vízszintesen vannak benne a lemezek egymás fölött.
Ezáltal ha por kerül két lemez közzé,a lemezek alsó írott/írható része, nagyon könnyen karcolódhat.
Vízszintes elhelyezés azért sem jó, mert a gravitáció/hő hatására a lemez vetemedhet.
Míg függőlegesnél kisebb erre az esély.Na most biztos az van a fejedben hogy a frissen vásárolt tégelyes kiszerelés, mind vízszintesen van gyárilag.
Csak épp míg megveszed. Jobb esetben a lemez légkondicionált raktárban van tárolva.
(Nem a piaci fekete kereskedelemre értem). Légmentesen zsugorfóliázva, hogy ne menjen bele a por. De miután megveszed kibontod-megpörkölöd, máris por kerül a lemezre. Vagy a tégelybe kerül por, mert már nem fóliázott.
Gondolom nem fóliázod vissza?Tehát pörkölés után egyesével DVD tokban érdemes tárolni.
Vagy, speciálisan erre a célra gyártott Alu kofferben. -
King Unique
titán
válasz kicsirigó7 #5334 üzenetére
Akkor a "+"os jobb,mondjuk már korábban is írtátok.
Tárolással kapcsolatban,külön tokban kell,azt is olvastam már,én mondjuk sokat hengerben tartok,hosszútávon mi a veszélye,a hordozórétegek "összeragadnak,majd szétválnak",v mi? Illetve mért függőlegesen,vízszintesen nem jó?
[ Szerkesztve ]
-
kicsirigó7
senior tag
Ha már Maxell Ritek lemezt vettél, akkor jobb választás a +R.
Nálam már vannak 3-4 éve megírt RitekF1- RitekF16 lemezek.
Köztük a különbség, hogy az F1 évenként romlik 10-20 PI, 1PIF max értéket.
Míg az F16 minőségromlása elhanyagolható,szinte semmi.
Persze mindegyik DVD tokban függőlegesen van tárolva.Ettől függetlenül a 4 éve megírt RitekF1 lemezeim is olvashatóak.
Csak már a PI Max nem=11-17, hanem PI Max=70-80-110
Sajnos sok már az olyan, ahol a megírásakor még PIF Max 2 tüske volt, mára már 4-5-6 max.
Majd kíváncsi leszek a kínai verba -R lemezeire. Mert azok már frissen pörkölve elérték a RitekF1 hároméves állapotát. -
kicsirigó7
senior tag
válasz Flashget #5331 üzenetére
Oké, de ez már nem ezen a héten történt.
Azóta mindkét helyen körülbelül 4-8 árubeszerzés volt, ha nem több.
Az én tegnapi infóm szerint, az it-nél, a 25cake és 50cake INFOMEDIA R30 mid-es. Mármint ami jelenleg van a készletükön.Mert hát, akár a TDK akár a Philips 4-5 lemezgyártóval áll kapcsolatban. Így egy köv beszerzés az EU-s disztribútortól már lehet hogy CMC-s lesz,vagy Ritek, MBI, de akár MCC is lehet. Aztán a köv,már lehet hogy megint INFOME
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz verybigboy #5324 üzenetére
Pedig mikor vettem én is mindkét helyről megirtam a kiszerelést is, és azt is az it-nél oda van írva INFOMEDIAR30 a csomag 50+10 volt
a goldnál meg 25+5Realme GT Master Edition
-
fer
őstag
válasz verybigboy #5327 üzenetére
Sajna lemondtam azt a rendelést, mert nem volt nekik raktáron, inkább rendeltem máshonnan, igaz az nem slim tokos!
-
verybigboy
senior tag
Hmmm ... van abban ráció amit mondasz, és végül is én is osztom ezt a nézetet ... most már inkább a blue-ray lemezek lennének azok amik a kor követelményeinek megfelelnének ... de ott, az még annyit nem bizonyított mint amennyit a DVD lemezek, de az biztos hogy az irány a nagyobb mennyiségű adatok tárolására szolgáló lemezek felé tendál.
-
Egon
nagyúr
válasz verybigboy #5326 üzenetére
Én veled ellentétben, már arra készülök, próbálom úgy alakítani a dolgokat, hogy minél kevesebbet kelljen optikai adathordozóra írni. Szerintem a DVD felett eljárt az idő.
-
verybigboy
senior tag
válasz King Unique #5325 üzenetére
Sokat archiválok, régi lemezeimet ha kell újraírom, születnek új lemezek családi felvételek, fényképek, céges adataim ... szóval van mit írni.
A lemezekkel kapcsolatba, vigyázok rájuk mint a szemem fényére, és ha találok tényleg jó lemezt, szériát bespájzolok belőle (ez történt anno a Maxell Xtreme Protek lemezeimmel, most az Infomedias Philips lemezekkel ill. a Made in UAE Verbatim lemezekkel).
Most nem hajt a tatár hogy bármi áron valami szutyok lemezt megvegyek mert írnom kell a lemezeket kifelé és már nincs mire ... ha meg látok időközbe valahol valami jót, azt megveszem, nem kér az enni.
-
King Unique
titán
válasz verybigboy #5324 üzenetére
Hát igen UAE Verbát én is bánom,miért nem vettem belőle nagyobb tételt. Szerintem már nem lesz,v ki tudja,talán? Esetleg,ha majd megmarad belőle fölös,megvenném...na jól van,vicc volt,gondolom úgyse adnád el,úgy vigyázol rá,mint a ...
800-1000 db Philips dvd,azért az nem kevés,ilyen sokat írsz ? (gondolom persze jó előre bespájz,akár évekre)
-
verybigboy
senior tag
válasz King Unique #5322 üzenetére
Köszi az infot!
Most ebbe nem vagyok érdekelt, csak nem tudtam honnan tudtad hogy Infomediasak a lemezek, ezért érdeklődtem.
... év elején bespájzoltam ebből én is, van vagy 800-1000 ebből a jó szériából ... na meg persze a Verbatim DVD+R made in UAE-ből is 250 ... azóta sem látok sehol ilyet ... sajnos
-
fer
őstag
válasz verybigboy #5317 üzenetére
Naná hogy megírom! Nem is azért rendeltem, hogy ne írjam meg!
-
King Unique
titán
válasz verybigboy #5321 üzenetére
ITMediánál kiírásban is ott van Philips DVD-R ***16x*** 50cake INFO!!! (IT6144).ill a kompatibilitási xls-ben is ott van.h INFOMEDIA R30,továbbá,aki onnan vett mondta az övé olyan volt.
Gold-nál,aki ott vette azt a kiszerelést,amit mondtam,az mondta,h INFOMEDIA volt.
Aztán,h most milyet árulnak Goldnál nem tudom,rá kell kérdezni.[ Szerkesztve ]
-
verybigboy
senior tag
válasz King Unique #5318 üzenetére
Én egyik linknl sem látom az INFOMEDIA jelzést, ezért kérdem!
"Régebben" tényleg Infomedia volt ez ill. a 30-as és 25-ös kiszerelés, de most én nem tudom milyenek ezek ... és megjegyzést sem találok egyik oldalon sem erre ... vagy valamit elnézek?
-
King Unique
titán
válasz piadex2 #5319 üzenetére
Ugye DL lemezről lévén szó,ez jó mid,ez jó meg az MKM-es Verba!
Azonban vannak olyan esetek,h hiába van meg a "jó mides" lemez,lehet vmi lestrapált (stamperes) gyártósoron lett legyártva,ami odavághat a minőségnek.Pl.ilyen middel vettem korábban Emtec+R DL lemezt,Tesco DL is ilyen volt asszem' ,nagy rakás szar volt mind2 ,viszont Ricoh,Kodak márkájú lemez uilyen middel perfekt volt.
Milyen a lemez pontosan? Ja bocs , fentebb írtad,h Ricoh,akkor jó ez.
[ Szerkesztve ]
-
piadex2
senior tag
hello!
köszönöm segítséget. elővettem a discspeed 5-öt.
sajnos nagy tesztet nem tudok csinálni, csak annyit, hogy milyen lemez van bent:RICOHJPN D01 067 (43h)
ez mond Nektek valamit? hogy milyen minőség? (mondjuk egy verbatimhoz képest)
kösz:
piadex2
-
King Unique
titán
válasz verybigboy #5316 üzenetére
IT médiánál "címébe" is ott van,ill IT és Goldnál is korábban írták,akik ott vettek,h INFOMEDIA mides. 100% garancia persze nincs rá ,vásárlás előtt érdemes érdeklődni náluk,v itt a többiektől hol-milyen kiszerelésőt vettek,ami az volt,de fenti 2 helyen van ilyen,az 50+10-es "Carry Pack" az pl.az.
[ Szerkesztve ]
-
verybigboy
senior tag
válasz King Unique #5302 üzenetére
Hmmm ... kérdésem honnan tudod hogy az említett kiszerelések (és adott linkek) FIX Infomedia MID-esek?
-
legenda
problémásabb lemeznél nem is lenne gond, de azt írtad, hogy mindent így olvas be, még a tökéletesen megírt lemezeket is...
volt pioneer íróm, nem is egy típus, és megfelelő minőségű lemeznél aránylag szépen olvastak! mondjuk az igaz, hogy a problémás korongoknál jobban tétováztak, mint néhány más író!
nézz át a dvd írós témába, ott is találsz néhány szép piós görbét, régebbi és újabb szériás íróktól is!
ilyesmire gondolok; link[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
fer
őstag
Tudom, hogy milyennek kéne lennie a visszaolvasási görbének, de tekintetbe véve a lemez állapotát amiről már fentebb mutattam képet akkor beláthatnád, hogy az a visszaesés nem is olyan jelentős, és csoda, hogy egyáltalán vissza lehet olvasni! Nem tudom, hogy volt-e egyáltalán pio íród, ha igen akkor tudhatnád, hogy nem egy bajnok az olvasás terén!
-
fer
őstag
Nem tudom milyen problémáról beszélsz!? A pio nálam mindent így olvas be, még a tökéletesen megírt saját lemezeit is!
-
piadex2
senior tag
sziasztok!
milyen teszt programot ajánlotok a most frissen szerzett DL DVD-m teszteléséhez. eddig verbatimot vettem, de most az el volt fogyva, így ricoh-ra kényszerültem. hogyan tudom ellenőrizni a minőségét?
előre is köszönöm a segítséget:piadex2
-
fer
őstag
válasz kicsirigó7 #5293 üzenetére
Itt a pio beolvasás, valóban nem olyan a görbe mert lassabban olvasta, de a pio nálam minden lemezt lassabban olvas!
-
fer
őstag
Rendeltem ebből egy nagyobb tételt, remélem ez is lesz olyan jó mint a mostani hengeres!
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Ahogy időközben kiderült pár info lentebb,a régebbi írók a minőségi "-"ost a szeretik,v akár jobban,elvileg akkor mehetne Verba, JVC,de előtte kéne vmi teszt,mert így nem tudom én se biztosan,h + v -,csak azt,amit előtte mondtam,h a mostaniak a "+"ost kajálják jobban.
Ilyen "iso problémám" már nekem is volt (bosszantó,h pár MB hílyán nem fér rá a +osra ),dvd filmeknél,de nekem csak pár db film volt,azokat Verba DVD-R 8x Medidiscre,ill.8x Verba -R Gold Archivalra írtam,azok jó minőségűek,csak picit drágák. A régi írók meg amúgy is a 8x lemezeket tán jobban is írták.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz King Unique #5302 üzenetére
Vannak olyan .iso-k, amelyek éppen hogy ráférnek egy dvd-re, és ezek általában a mínuszos méretére vannak kalibrálva, ami ugyebár pár megával nagyobb, mint a pluszos.
Vettem anno pluszos lemezeket, de mindig belefutottam ilyenekbe, úgyhogy azóta inkább a mínuszos lemezeket preferálom.
Azt hiszem, akkor inkább veszek egy pár pluszos lemezt, és a maradék jófajta mínuszos lemezeimet (van cca. 10 db Made in Japan TY Verbám még...) elteszem az ilyen alkalmakra... Köszi a segítséget."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
King Unique
titán
Hát nem tudom...
Verba DVD-R gyengébb,mint a +R, Sony-R dicsérték korábban,most azt mondják egyesek gyengült az is,inkább +R.Talán még Philips DVD-R,de csak az,amelyik fix INFOMEDIA mides pl. itt v itt. De függ írótól is milyen minőségben írja INFOMEDIA mides lemezt,visszaolvasol,találsz jó egy-néhány tesztet.Miért kell mindenáron "-"os,a mai írók jobb írásminőséget produkálnak a "+"osokkal?
-
kicsirigó7
senior tag
válasz IRON STORM #5296 üzenetére
Így van Eredetileg PPéter tollából származik. Amit részben pontosítottam kibővítettem.
Hogy relatíve kezdő felhasználók is megértsék, hogy mi benne a lényeg.
PPéter, utólagos engedelmeddel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest