Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz verybigboy #15173 üzenetére
én már ott tartok,hogy az asszony egyedi tiltást tett a bankkártyámra DISC lemezek vásárlására
még akkor sem ha Taiyo Yuden lemezt tudnék venni per darab 50 Ft áron. -
jeni
félisten
válasz tomaszka88 #15018 üzenetére
A DL disc lemezről már kijelenthető,hogy sem választék sem minőség se nagyon van. Ez a típus a DVD korszak sajátossága,valamint a Xbox 360 konzolra kihegyezett formátum. Ide sorolható a DVD-RAM is.
Amúgy meg drágább a Blu-Ray lemeznél is.
Aki teheti és nem az említett konzolra kel és van BD írója és asztali lejátszója akkor már érdemesebb a BD lemezre átpártolni. -
jeni
félisten
válasz kedvesgabor #14989 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz kedvesgabor #14987 üzenetére
Még forgalomban se láttam olyant!
-
jeni
félisten
válasz Motion_Blur #14985 üzenetére
Szia!
Használtan tudsz jót venni de gari nélkül. Újat is kapsz de tény azok már nem az amit még 3-4 éve lehetett kapni. Lemezekből is már kevés a jó minőség. Olvass vissza melyik íróval írták és milyen lemezeket.Elég sok infót lehet összegyűjteni,hogy milyet is vegyek?
Általánosságban elmondható,hogy a Pioneer és a Sony írók azok amelyik szépen írnak több lemezre. -
jeni
félisten
válasz winhate #14974 üzenetére
Melyik lenne a legjobb írásban, ha mindegyik tesztelni, Jitter-t is tud mérni?
LITE-ON iHAS122-04
LITE-ON IHAS122-14
LITE-ON IHAS124-14
LITE-ON IHAS324Ezek közül a 324-es, de az sem világbajnok pörkölő...
ezek már C verziók amik rosszabbak pörkölésre mint a B verziók.
tesztre még mindig jobb vétel,hiszen e célra szeretnél venni.
-
jeni
félisten
válasz winhate #14972 üzenetére
az aprón van ez most tesztképes-Mediatek chipes Asus
ASUS DRW-1814BLT DVD író
esetleg Samsung SH-224 keres.
a Samsung is jó azzal a pici hátránnyal,hogy az jittert nem mér.igazából Liteon-t kéne vadásznod de azt most nem látok sehol.
-
jeni
félisten
válasz winhate #14968 üzenetére
https://diit.cz/clanek/asus-drw-1814bl-18x18-dvd-r-8x8-dl-14x-ram-lightscribe-ide
http://www.cdrlabs.com/reviews/asus-drw-1612bl-16x-dvdrw/conclusion.html
ezek alapján nézd meg,hogy a tied is teszt képes-e?
már nem garis,így megtudod bontani.amúgy írásra továbbra is a Pioneer a javasolt. természetesen ehhez jó minőségű lemezek is dukálnak!
ha mégsem teszt képes akkor az aprón olcsón tudsz beszerezni arra alkalmas írót (Samsung és Asus,Plextor klónok),vagy a a boltban még lehet kapni Liteon írókat.
-
jeni
félisten
válasz Ottó58 #14958 üzenetére
Igen csak sajnos direkt rövid a termék életciklusa. Kényszerből kell lecserélni,mert már addigra javíthatatlan lesz!
Lásd Whirlpool mosógépek.
Nálunk és a családi,rokoni körökben szinte mindenkinek a teteje,oldala elkezdett rozsdásodni. A fateré pedig olyan volt a 110000Ft-s gépe amit még 2005 körül vettünk mintha mindig a szabad ég alatt tartottuk VOLNA TÉLEN-NYÁRON.
A Zanussi,a Hajdú ezekkel nem volt ilyen gondunk. A márkaszerviz egyik dolgozója elismerte,hogy direkt nem rozsdamentes lemezből készülnek azon a részen ahol több esetben víz vagy nedvesség éri! két év után hiába mentem be sőt kötöttem biztosítást a vásárlásnál a cuccra,ERRE ROZSDÁSODÁSRA NEM ADNAK GARIT,CSAK HA ELROMLIK 5 éven belül vagy ha összedől a ház. -
jeni
félisten
válasz Ottó58 #14956 üzenetére
Ehhez jön az elavulási szemlélet az gyártó részéről.
Tudják,hogy ha olyan terméket állítanak elő mint az 1900-s években,hogy kötelezően ki kell bírniuk 15-20 évet egy termékeknek akkor nincs is profitjuk,rövidesen bezárnának!
Profit éhes világban élünk,ahol a haszon termelés a fontos és szembe megy azzal,hogy ha kell cseréld le újabbra,szebbre és majd azt is cseréld le 2 év múlva.
Tutira tudnának olyan írót és lemezeket legyártani ami még a 15 évet is kibírnának,de akkor hol lesz a profit,a bevétel a cégeknek? -
jeni
félisten
válasz -szabi- #14942 üzenetére
Ehhez szerintem olyan DVD olvasó kell ami be is tudná olvasni. Tartók attól,hogy ilyen nem lesz. Biztosra vehető,hogy sérült az adat a lemezen. Ha videóról van szó akkor szerkesztő programmal talán megoldható. Ameddig beolvassa azt a részt elmenteni és és a következő olvasható részt meg hozzá toldani.
Na ezért jó a S-VHS technika. Messze neked digitális világ!!!
-
jeni
félisten
igen
Ezért mentek fel az áraik a korábbi Liteon gyártású írók melyeket direkt Xbox360 lemezekre a legjobb írók arra acélra ami engedi a 8,5DL túl írást.
igen azokat Flashelés megoldással oldják meg.
az aprón volt párt napja egy ilyen eladó.
azt meg lehet próbálni,hogy venni Xbox 360 szervizéből egy ilyen meghajtót.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Don.Corleone #14914 üzenetére
Az aprón vagy a ITmedia
-
jeni
félisten
ez van legközelebb az 50 Ft/db lemez árhoz.
Traxdata PRO DVD-R 16x 100cake *Thermal White* -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz tomko38 #14868 üzenetére
LG GH24NSB0 kérdés,hogy alapból mivel jön ki ha kapnál ilyet.
Ugyanis erre sem kapsz újabb firmware-t mivel már kifutott modell !
Erre rá kell keresni mit takar áramkörileg?Elméletileg a Liteon iHAS 124F is van,ilyet vettem tavaly. Lehet,hogy azonos a tieddel.Liteon-hoz nagyobb eséllyel kapsz firmware-t. Az enyém se újabb típus.
Miért ragaszkodsz az M-Disc lemezhez?
Semmi sem bizonyított,hogy hosszabb távra vagyis 1000évig megőrzi az adatokat.
Akár vehetnél LG BH16NS55 írót,mert ebben is van M-Disc és mellette van Blu-Ray amihez minőségileg még kapsz lemezeket hozzá.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz tomko38 #14866 üzenetére
Ez volt az utsó HQfirmware felrakva ami korábbi verzióra érvényes LG GH24NSB0
-
jeni
félisten
válasz tomko38 #14864 üzenetére
Ez alapján mégis teszt képes az íród! Feltehetőleg Liteon belsős!
-
jeni
félisten
válasz PerczelZita #14857 üzenetére
Tárolás körülmények és az 100 évre tervezett elévülés ami sosem igaz!
-
jeni
félisten
itt az van,hogy mással jó de a Panasonic DVD 75 az eléggé régi típus,és lehet,hogy a DIVX,XVID vagy AVI-t nem kezel,ettől még a lemez jó lehet.
Ha másban meg az adott lemez akkor a Philips lemezt nem komálja a Panasonic. Ezért szokták a lejátszót is frissíteni. -
jeni
félisten
válasz gergo84 #14850 üzenetére
2 okból:
laposabb így a csomagolás
és
olcsóbb isa memória kártya és a pendrive ilyen esetekben sokkal többe kerül. ráadásul a gyártó részéről nincs biztonságos adat tárolás ,lévén bármikor tönkretehetőek,törölhetőek. arról nem is szólva ha netalán valamiért törlődik mennyi pereskedés és kötelező vissza vásárlással járna a dolog?
a lemezről nem lehet törölni,ott meg egyértelműen kideríthető gyártói hiba vagy az USER tette tönkre fikailag.3. esetben annyival többet kellene gyártani a memória kártyákból,pendrive egységekből és így a optikai gyártók erősen felemelnék a szavukat ha az optikai gyártás és az optikai olvasókkal,írókkal leállnának kényszerből.
ez alapján megdrágulnának az asztali DVD és Blu-Ray lejátszók!-ehhez kapcsolódó szórakoztató elektronikai kütyüket gyártó cégek sem néznék jó szemmel!
ezért még a filmgyártók is felemelnék a szavukat!
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz zozopapa68 #14839 üzenetére
Hello!
Perfect! -
jeni
félisten
válasz zsizsef #14833 üzenetére
Ha kérdés arra vonatkozik,hogy maga a Nero nem látja teszt módban akkor arra nem alkalmas az író.
Maga a Neró író progi se látja ha nem teszt módban van?Az alábbi amit írók az a Windows rendszerre vonatkozik.
BIOS?
Ha ott nem látod akkor kábel csere vagy csati csere (más helyre dugd be).
Ha egyik sem akkor marad a végső,hogy egy másik gépbe (ez az ritkább eset)
berak,ha ez sem segít akkor kipurccant az író.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Moonwolf #14831 üzenetére
Talán így könnyebben találnál rá az adott lemezekre.
Az ITMEDIA ott nincs ilyen?[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Ottó58 #14812 üzenetére
ha életre tudod kelteni a Liteon iHBS 112 BD írómat olyan téren,hogy bármilyen lemezt felismerjen,akkor akár 1 hónapra is oda adom kölcsönbe 1 Ft-ért.
nekem úgy néz ki,hogy firmware közben elhalt. azóta csak a gép mint írót látja ,minden egyébre működik csak egyet nem . nem is érzékeli,hogy van benne lemez.
a mostani a Samsung a 083L (most viszem vissza) mint egy traktor,rezeg,csörömpöl,nyekereg,stb... gyanítóm a leszorító koronggal van baj. talán egy másik régebbi Samsung külső fémtetőt lecserélni egy másikra,lehet megjavulna.Kár,hogy az LG nem MediaTEK chipes
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Feltehetőleg a Pioneer DVR-110D-re gondolt,és sanszos,hogy a lemezek rosszak!
A másik ,hogy az általa korábban írt íróval,lehet,hogy utána nem is ellenőrizte le az írásminőségét. Nem is gondolt épen arra,hogy rosszak lettek az írások.
A Pioneer BDR-208D firmware[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Hello!
MA el se indult az Imgburn progi.
Próbáltam újra telepíteni de kompatibilitási hibára nem sikerült. Ezek szerint már nem Windows 10 Pro kompatibilis? -
jeni
félisten
válasz snake1977 #14745 üzenetére
ez jobb lemez de drágább
még drágábban,de ezt már szerintem nem érné meg.Az utóbbi időkben már csak a Made in UAE-ban (Arab Egyesült Emirátus) készült lemezek a jobbak. Azóta sehol sem készültek ennél jobb lemezek.
A TDK és a Verbatim már sehol sincsenek.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz musli26 #14690 üzenetére
Az a jó lemez amit a verybigboy és én jómagam tartunk otthon. Ha valaki szépen kéri akár eladásra is. Természetesen még vagyunk páran. Az ITmedia kínálatában vannak par archiválásra alkalmas lemezek. Azok legalább 200Ft/dv hanem több!
Pletyka azerint az M-Disc lemezek 1000 évig megőrzik a rá írt adatokat. Ehhez megfelelő író (Lg szabadalom?) és megfelelő lemez is kell. M-DISC lemezből talán a Verbatim. Lehet,hogy van más gyártó azóta a porondon.DVD lemez:
Talán a Falcon Media Pro széria[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Intruder A 6 #14684 üzenetére
Szia!
Biztosan vannak még ahogy lett írva 1 sorral lejjebb elfekvő készletek. Az is tény ha van még még jó vagyis UAE gyártmány esetleg Japan,talán még Szingapúri akkor azok többnyire drágák.
Ami még lhet,hogy a gyűjtőknél az aprón keress. Nekem is vannak még bontatlan minőségi lemezeim,még nem döntöttem,hogy eladóm-e vagy sem? Apró pénzért biztosan nem adom el.
Most még kapható elfogadható áron Maxell Japan lemezek. A Nor az aki ott dolgozik és ő tudja melyikből mi mennyi van? Ami nekem van abból már egy sincs a raktárukban lévén már nem gyártanak olyat. -
-
jeni
félisten
Az aprón,csapjatok le rá gyorsan!
DVD-R - Japán! TAIYO-YUDEN -
jeni
félisten
válasz zozopapa68 #14603 üzenetére
Volt róla szó korábban,hogy az L változat simában fut,halkabb,valamint az tudja DVD-RAM írást. Nem kizárt,hogy az L jobban is ír,mindenesetre rosszabb semmikép nem lesz vele az írás!
-
jeni
félisten
válasz zozopapa68 #14594 üzenetére
Pedig az egy liteon iHAS "A" sorozatból való író.
-
jeni
félisten
válasz zozopapa68 #14552 üzenetére
a két kép alapján kezdtem furcsállni,hogy tökéletesen egyforma eredménnyel sikerült megírni a DVD lemezt.
-
jeni
félisten
válasz blattida #14473 üzenetére
még szerencse,hogy Szlovákiában mások a médiaanyagok,eszközök adó vonzataik.
ha jól tudom egyéb műszaki cuccokra is hasonló adótartalommal bírnak.egyedül nálunk van az,hogy hogyan nyúzzuk le az állampolgárainkat és hogyan tároljuk hosszabb időn át a polcokon,ahelyett,hogy inkább a reális eladási árakkal jönnének elő és lenne folyamatos korforgás,és nem pedig felhalmozódások a raktárban.
-
jeni
félisten
hogy miért?
az optikai adatrögzítés és ehhez kapcsolódó iparág már leszálló ágban van.
fejlesztések nincsenek már ilyen téren. inkább az olcsóbbodásra ,minél kisebb összegben és minél több legyártás a cél.
azzal nem törődnek.hogy mit nézel meg 5 év múlva az optikai lemezen,esetleg 10-15 év múlva előveszed és akkor.....
ma már más a trendi. -
jeni
félisten
ott ilyeneket nem kapsz!
ezeket csak spéci boltból vagyis onnan tudod beszerezni ahol ezzel konkrétan is foglalkoznak.
csakis az ITmedia vagy olyan shop amelyek szintén évek óta benne vannak a dologban.a közértben is kaphatóak és nagyobb műszaki boltokban is (Lidl,Aldi,Edigital,MediaMarkt,stb...) ott viszont nem fogják neked MID alapján megmondani és garantálni azt amit megrendelsz vagy helyben készletről megveszel! -
jeni
félisten
válasz musli26 #14264 üzenetére
Szia
Az itmedia boltban ami jelenleg ajánlott lemez a Maxell DVD+R. Ha tíz évente veszel 10 lemezt akkor érdemesebb 10-s csomagban venned és nem a 100-s kiadásban.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
visszament 50Ft-ről 63Ft-ra/db ára a lemeznek
-
-
jeni
félisten
válasz Ottó58 #14227 üzenetére
én oda adtam a rokonságnak,barátoknak.
aztán most mikor akciós a Maxell 100-s guriga DVD+R lemez. azon annyira spórolnak,hogy sima celofánba egybe csomagolják a 100-s lemezeket. -
jeni
félisten
válasz zozopapa68 #14174 üzenetére
Az Imation lemez az milyen MID-s?
-
jeni
félisten
válasz zozopapa68 #14147 üzenetére
Nagyon frankó írás! Csak az a fránya Sony AD-7200A iron az a IDE csatlakozó ma már hiányzik a PC alaplapokon.
-
jeni
félisten
válasz zozopapa68 #14096 üzenetére
remélem hagytál nekem is egy gurigával,mert megrendelném.a kép alapján jónak is nézz ki.
-
jeni
félisten
válasz MasterMark #14092 üzenetére
Nincs jelentősége a +R verzió esetén,hogy melyik íróval jobb. Mivel a -R és a +R egyaránt kompatibilis bármely DVD íróval.Az igaz,hogy újabb szabvány mint a -R verzió.
4,3GB méretű egy DVD formátum ha kiírod a lemezre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WD My Cloud Mirror Gen2
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + SD adapter új
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest