- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
zhagyma #1125 üzenetére
Szinte biztosra vélem hogy az utóbbi 1440x1080 -as HDV felbontást fogják használni (off korz' ez megjelenítéskor 16:9 -re nyújtva jelenik meg). Engem a hangsáv kérdése foglalkoztat még, a tesztidőszakban az erősen korosodó mp2 -t használták; reménykedem hogy ezt becserélik egy AC3 -ra, Stereo esetén 192kbps már bőven jó lenne, illetve nyitva hagynák az időszakos 5.1 -re váltásra lehetőségét (AC3@384kbps és ilyenkor valamivel lejjebb esik a videó bitsebessége, vagy már eleve fent tartják neki a helyet). Persze nem tudom kodekek között egyáltalán lehet-e menet közben váltani (tehát úgy hogy nézem az adást még MP2 -ben és a soron következő műsor már 5.1 AC3 -al szól és nincs akadás), lehet az sem jelent gondot. Talán egyébként még AAC-LC jöhetne szóba, csak azt nem tudom ez mennyire elterjedt a set-top-box -ok esetében; ilyen szempontból az AC3 sokkal szerencsésebb választás.
-
Pippen
csendes tag
-
ati2
őstag
Én is pontosítok:
Valahol olvastam, hogy a bot antenna jobban összeszedi a házakról visszavert jelet mint a tányéros. De a tunerhez adott bot antennában meg nincs erősítő
Ezeket az fényképkeret tipusú erősítős DVD-T antennákat meg nem is tudom melyik kategóriába soroljam, vagy egyáltalán hogy működnek
-
zhagyma
őstag
Pontosítok!
...A felerősített jelet majd a dvb-t tuner demodulálja. A kiválasztott csatorna mpeg stream-jét pedig a PC h264 dekódere fogja neked kicsomagolni. Vázlatosan ennyi...
helyett
...A felerősített jelet majd a dvb-t tuner demodulálja. A kiválasztott csatorna mpeg stream-jét pedig valamilyen splitter szétválasztja (pl.: Haali) majd az mpeg4 video folyamot a h264 (pl.: CoreAVC) dekódolja a hangot (pl.:ffdshow megfelelő kódekje) fogja neked kicsomagolni. Vázlatosan ennyi...
-
ati2
őstag
Emiatt nem akarok én se sokkal több pénzt költeni.
Ha idáig megvoltam analóg tuner nélkül, akkor kibírom már ezt a pár évet nélküle.
Analógra meg egyenlőre megmarad a kábeltv + TV kombináció, mivel analóg adásból jó minőséget úgyse lehet rögzíten.Szerintem nem lesz DVB-T2 egy jódarabig, mivel ennek a kiépítése is iszonyú drága lehetet.
Máski dolog, hogy kompatibilis-e a DVB-T és T2 sugárzás és a DVB-T tuner?
A kitömörítés részét úgyis a PC végzi, ezért szoftveres része megoldható. -
wassermann
Topikgazda
...az LCD-TV vásárlás tunerproblémái miatt (mpeg2/mpeg4, dvb-t/dvb-c/dvb-s) gondolkodom az USB-s tuner vásárlásán...
Ha már leírtad ezt a mondatot, azt jelenti érted mire kell figyelni. Innentől kezdve nem lehet gond.
Egyébként meg, ha november 1. után vásárol valaki LCDTV-t, már nem verhetik át itthon (már jogilag sem) használhatatlan MPEG2-essel. Állítólag a fogyasztóvédelem is kifejezetten figyelni fogja, hogy a régi LCDTV készletek kiárusításánál nehogy valakire MPEG2-est sózzanak rá. -
ati2
őstag
Sajnos ezek a tripla tunerek még drágák (80-100 euro).
A DVB-C egyenlőre a kódolt adás miatt nem érdekel (Fibernet + PR Trió van nálunk).
Későbbiekben, ha valakinek majd működik gyakorlatban a DVB-C normálisan, akkor meg veszek olyan tunert.
Egyenlőre próbára elég lesz a sima DVB-T is.Az analóg adásból a TV2 + RTL Klub egy somogyi erősítős beltéri antennával elég jól jön nállunk, az M1 az hangyás...
-
ati2
őstag
Közben átnéztem pár külföldi review-t a nanostick-ről.
Röviden összegezve:
+ tuner érzékeny
- az antenna nem ér semmit
- a gyári szoftver teli van buggal
- az antenna átalakító vagy az aljzat (ez nem volt egyértelmű), a sok ki-be húzgálástól eltörhetInkább egy [leadtek dongle gold] -ot fogok venni (8-9 eft körül van az ára
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Facebook és Messenger
- Ingatlanos topic!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged