- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Philips LCD és LED TV-k
- Micro Four Thirds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
Nem olcsó, nem is csak MindigTV-re jó, ellenben a PVR-je tökéletes, nincs benne kódolás, átverés, stb.
Mondjuk MindigTV-t nem próbáltam, a kábeles verziója van meg nekem, de ott a Conax-szal kódolt adásokat is fel lehet venni, szgépen megnézni.
[link]
Nem csak ez létezik, de olyat nem akarok ajánlani, amiben nincs tapasztalatom.
Tehát ezt az ajánlást úgy vedd, hogy ez tudja, de biztos van olcsóbbért más márka is.A PVR-es tévék nagy része sem nézhető meg pc-n, csak amivel fel lett véve, ezt vagy odaírják kisbetűvel, vagy nem.
-
nfsu17
veterán
válasz
learner #8684 üzenetére
SmartDVB-t használtam, de egyik napról a másikra elcsesződött az m1 hd, m2 hd, duna hd 16:9 kapcsolójele, így ezek is 4:3-ak, ki kell nyújtani.
Szerencsére volt lehetőségem megszabadulni a dvb-t-től, így nem nézek már innen semmit.
Először azt hittem, hogy a legújabb verziójú SmartDVB hibás, de a laptopon, a régi, jól bevált 0.1.5a verzió sem jó már, ami eddig jó volt.
Nem tudom mit csinált a mindigtv, de valami nem jót.
Nem tudok segíteni, nem fogok már ezzel a témával foglalkozni.
AAC-s rtl klub, ami nem is lett 16:9, a jól működő m1 hd sem jó már, elegem lett a kínlódásokból. -
nfsu17
veterán
válasz
zhagyma #8667 üzenetére
Nálunk DVB-C-n már jó az rtl.
Ha 4:3 az adás, akkor a kapcsolójel is ennyi, ha 16:9-et akarnak, akkor ennyi a kapcsolójel. Magyarul 4:3-as tévén is nézhető a dolog és most már csak a szolgáltatón múlik, hogy mikor állítja át az eszközeit. Vkiknek már reggel jó volt, nálunk 10 után, vkiknek 11 körül, stb. -
nfsu17
veterán
Nem értek a programozáshoz és a programok lelki világába sem látok bele.
A tapasztalatom és mások által írt tapasztalatokat tudok megosztani, néha akár hibás infót is.
Azt tudom, hogy KMPlayer, MPC-HC nem jó ide. Mindegyikhez lehet külső kodeket beadni, de sosem merültem el a dologban mélyebben.
VLC > hibátlan minden filmmel a gépemen, szépen át is tettem alapértelmezettre.SmartDVB > a monogram aac dekoderrel van szépen hang. Ezt ha minden igaz a K-Lite kodek pack tette fel anno. Hogy ezt miért nem tudja más progi használni (valahogy biztos tudná), az passz.
Nekem szerencsére sikerült "megszabadulnom" a MinDigTV-től, így nem kell tovább kínlódnom ezzel a hang dologgal.
-
nfsu17
veterán
-
nfsu17
veterán
cigam-nak válaszoltam erre:
"Ez azért, furi, mert windows alatt kezeli a tsmuxer:
Supported audiocodecs:
AAC;"Ez nem az az AAC, mint ami DVB-T-n van, ezért nem kezeli.
Youtube-on a HD videók alatt általában AAC hang van. Letöltöttem egyet, betöltöttem tsmuxerbe és simán látja a videó és audio hangsávot, írja is, hogy AAC.
-
-
nfsu17
veterán
Én meguntam a xarakodást a mindigtv-vel és az aac hangjaival és egy dvb-c boxnak köszönhetően (meg a szolgáltatómnak) ugyan azt elérem itt is, mint mindigtv-n, meg persze még mellette vagy 80 csatornát szintén digitális minőségben.
m1, m2 1920x1080, nem 1440x1080.
Duna szintén 1920x1080.
Minden más SD csatorna mpeg2 kodekes, és mp2-es hangú, amiért nem rinyál semmi kódoló program...ha kell kódolni. De a legjobb megőrizni az eredeti minőséget.A mai tévéknek nem gond ez az aac-s rtl klub, szóval ha felveszed az adást, kiteszed hdd-re, majd be a tévébe, akkor az menni fog. A reklámot meg átpörgeted.
Ezt a h264-es videó vágást nem tudja semmi rendesen vágni, vagy hagy benne reklámot, vagy még a filmből is elvesz. Én meguntam ezt.Ez nem szól vissza az aac hang miatt szerintem, próbáld meg, de az eredmény nem mindig az, mint amit várunk.
-
nfsu17
veterán
A tsmuxer nem ismeri az aac hangot, szerintem ezt közli is az elején a fájl beolvasásakor. Ezzel nem lehet mit kezdeni, az mp2-t, ac3-t kezeli (m1, m2, duna).
--
Igen, kiírja, kipróbáltam. "Néhány track nem felismerhető. Ezeket figyelmen kívül hagyom". Durván fordítva ezt írja. -
nfsu17
veterán
Biztos nem értett nagyon hozzá, relatíve új dolog ez a CAMezés, de mondjuk nem mentség rá, de előfordul az ilyen mindenhol, én még mindig normális szerelőt kaptam (1x
), mert sosem volt rájuk szükség...kopp..kopp.
Azért írt ki kódoltat - mint nálunk - mert a központban még nem frissített le a rendszerük, hogy Te már bizony CAM-et használsz. Pár óra múlva, vagy másnap már jöttek volna a csatik, kár volt ennyiben hagyni a dolgot. -
nfsu17
veterán
A 2. készülék, legyen az CAM, vagy STB 800-900Ft körül/hó, de nem találom sehol az oldalon.
Én a helyedben azt csinálnám, hogy a STB-ot egyelőre hagynám a francba, elkérném mégegyszer a CAM-ot, szerelő nélkül. Egy napig, vagy ameddig kell, szüttyögni vele, míg bejön az adás, mert be kell jönnie rajta. Ha nagyon nem megy, CAM vissza, STB újra ide. STB-al megnézni mi a helyzet, aztán ha nagyon kell, vehetsz CAM-et, de ha a Vidanetessel nem jön be, akkor nagy valószínűség szerint a technisattal sem fog jönni. Az idei, új CAMük már elég jó, sőt, nagyon jó.
Ilyet szoktak ajánlani, mikor keresed a csatornát.
Először gyári beállítás visszaállítása, terület finn, nyelv magyar, teljes keresés, gyors keresés, várni pár órát, majd újból, stb.
Nekünk alig kellett 20 perc és már volt adás, de nekünk LG van. -
nfsu17
veterán
Úgy tudom megy vett modullal is, mert régebb óta használják már egyesek, amikor még a Vidanet nem adta a CAM modult.
Tehát igen, ha veszel egyet, bele a kártyát, akkor mennie kell. De nem tudok erre garanciát vállalni. Mivel ingyen adja a Vidanet, én nem is vettem ezért. De mivel a tévé nem tud felvenni, ezért vettem egy felvevős boxot 2.-nak, szintén bele a kártya és megy.
Technisat modullal megy általában, akik úgy vették. -
nfsu17
veterán
Nekünk a kártyaillesztőt=CAM modul is a Vidanet adta, amint visszavittük a STB-ot. Ingyen.
Most úgy néz ki, hogy van ez a CAM modulunk, a Vidanet által, benne a Conax kártya, szintén Vidanetes, ez egy LG HD tévében, szuperül megy.
Van ezen kívül még egy Vidanetes gyári, ultragagyi STB is, benne a Conax kártya. Ez már havidíjas. Ebből kiszedtem a kártyát és egy magam vett jó minőségű STBban használom.
-
nfsu17
veterán
Én pont VidaNet-es vagyok és megy gyári STB nélkül a dolog (hála az égnek), LG tévével, a Vidás gyári CAM-el és kártyával.
Tehát a dolog működik, nálad nem tudom mi lehet.
De még másik STB-al is megy, csak a conax kártyával.Beüzemelés után mennyit vártál?
Pár óra azért lehet nem árt, míg aktiválódik. -
nfsu17
veterán
"Merevlemez már kényelmetlenebb, forog a motor, esetleg soha nem áll le, akkor kapcsold ki, de akkor nem fog készenlétben figyelni, nekem legalábbis hamar elegem lett belőle."
Természetesen, ha már 128GB-os pen-eket adnának fillérekért, akkor ez így valóban kényelmesebb lenne. Aki nem akar 2 óránál több HD adást rögzíteni, annak is jó megoldás ez. De azért 1 óra HD adás az ölég kevéske és ha megnéztem, törölhetem is, mert több nem is fér rá.
Én 320GB-os 2,5"-os, táp nélküli hdd-t használok.
Hangja nincs, ha bekapcsolom a boxot, ez is bekapcsol, ha lekapcsolom, ez is lekapcsol. Ha időzítve vesz fel valamit, akkor is bemountolja a hdd-t, hozzá sem kell nyúlni. Be lehet állítani, hogy X idő után lekapcsoljon. Na ezt még nem próbáltam, de ez után valószínű már nem is vesz fel semmit, ha nyomom a REC-et, hisz már lekapcsolta. Nekem mindig megy a hdd, ha tévézek.
Tök úgy működik, mint a pendrive, nem is értem miért lett belőle eleged. -
nfsu17
veterán
válasz
csiszii #8395 üzenetére
A Golden Media-nak vannak (voltak?) ilyen készülékei.
[link]
Mikor én vettem pár hónapja, még volt DVB-T + DVB-C készülék a honlapon.
Nekem pl C + S van most. De van a honlapon S + T is. De egyik sem jó Neked (C + T).
Hívd fel őket, hogy lesz-e még, szokott-e lenni stb.
Nem feltétlenül olcsó, de mindent tud, amire kell neked. -
nfsu17
veterán
Én nemrég nyugdíjaztam egy ilyen dvd felvevőt. Rákötöttem a dvb-c szolgáltatói stb vcr scartjára és így rögzítettem a tévé adásokat. MPEG2-ben mentett, AC3 hanggal. A minősége persze nem volt olyan jó, mint most közvetlen menteni a dvb-c stream-et, de anno nekem megfelelt, a semminél jobb volt. Ha nagyon offot írtam, akkor sorry
, de látom a digitalizálás a téma.
-
nfsu17
veterán
"Ez felhozza a kérdést, hogy a digi-nél, hogy tudom kihasználni a CI modult?"
"A DIGI TV ugyanilyen adásai meg nem kódoltak, azokhoz kártya sem kell."
Írták előtted, hogy a Digihez nem kell semmilyen plusz eszköz, csak egy DVB-C képes tévé, vagy STB, ha rögzíteni is akarsz (nem minden tévé tud felvenni).
-
nfsu17
veterán
válasz
ViTToRe #8171 üzenetére
Szerintem ahhoz, hogy 480i-t kapjál (miért pont azt? Miért nem 576i-t?), először dekódolni kell az 1080i-t, majd azt átalakítani 480i-be. Ez így rögtön decode-encode, ami real time még az én 4 magosom is megfektetné.
Amit tudsz tenni, az az, hogy renderless módban rögzíted a stream-et, ami 1-2%-os cpu terhelést jelent, majd ezt megnézed egy erősebb gépen, akár egy full hd tévén. De ez nem real-time nézés így, sok értelme nincs. -
nfsu17
veterán
Megjelent a SmartDVB 0.2.1 Beta 4, legújabb verzió. Szerintem a fő újdonság, hogy már van EPG, ékezettel, mindennel együtt, meg sok apró javítás.
Viszont ami nekem nem megy a 0.1.5a óta, hogy az m1 hd, m2 hd "kocka", nem ismeri fel a 16:9 kapcsolójelet. Most már nem használom a dvb-t-t, szóval nem érdekel a dolog, de lehet, hogy ti is belefuttok majd a dologba. Biztos be lehet állítani, de már nem érdekel. -
nfsu17
veterán
válasz
Lion-Heart #8030 üzenetére
Nem hülye volt a kérdésed, csak pontatlan, én meg lecsaptam a magas labdát.
(a tévéBEN van integrált tuner, dvb-c, dvb-t, mindjárt máshogy hangzik, nem?)A "hülye" válaszomról meg annyit, hogy semmi hülye nem volt benne, egyszerűen a tévé nem képes erre gyári állapotban (felvétel), max Te ezt nem vagy képes elhinni (pedig nem ártana).
Ezért írtam a boxot, mint felvételt tudó eszköz (+hdd nem árt, anélkül nem megy). Abban is van CI, Conax kártyaolvasó, dvb-t tuner, hdmi, tévével összeköthető és ugyanott vagy képminőségben is.PVR-es tévé: Samsung UE32C6620UWXXH
-
nfsu17
veterán
válasz
Lion-Heart #8028 üzenetére
"...hogy ha egy tévé integrált..."
Miben integrált a tévé? A falban?
Nem hiszem, hogy tudsz felvenni vele. Ilyen szavaknak kellene benne lenni, hogy PVR, RECORD, stb. Nekünk sem tud a nagyobb LG-nk felvenni.
Ezért vettem egy box-ot, ami meg felvesz.(Van olyan Samsung tévé, ami ugyan felvesz, de pl szgépen már nem tudod megnézni, csak a tévén)
-
nfsu17
veterán
Most rendeltem egy Golden Media box-ot, abból van dvb-c és dvb-t-s készülék, ami egyszerre tudja ezt. Az kb 48 pénz. De lehet (ha minden igaz, de ez nem biztos) mondjuk két dvb-c-vel kérni, de akkor sem lesz olcsóbb.
Ez pvr-es, kártyakezelés, sőt CAM kezelés, rögtön mindegyikből 2-2. -
nfsu17
veterán
válasz
sittes79 #7902 üzenetére
Ha csak 1 db mhz értéket írtál be, akkor az 1 db mux lesz.
Nekem pl 642 és 794-re kell keresést kiadnom.Működik a lite, de nekem pl a leadtek tunerrel nem, de amúgy minden mással szinte biztos.
Azt is meg lehet próbálni, de oda is egyszerre csak 1 frekin tudod nézni a jelet, pl 722-őn, aztán ha azzal jó, beírod a másik frekit.Ez is jelzi a signalt az ablak alján.
-
nfsu17
veterán
válasz
sittes79 #7899 üzenetére
Először a satellite fülön kell hozzáadni Európát, vagy mit, már nem tudom.
Utána mehet a scan current satelite a channels fülön.
Auto-n hagyd végig futni, nem tart órákig.
Nekem is azért fagyott ki mindig az elején, mert nem volt satellite hozzáadva.
Kicsit bogarászd, nem túl bonyolult. -
nfsu17
veterán
Igen, a szgépre rakásnál jelent csak gondot, hogy ha meg akarok őrizni valamit, akkor egy film (HD) ne álljon 167 darabból (barokkos túlzás).
Most hirtelen 2 progim is van, ami a HD AVC-t tudja "merge"-elni, összefűzni, csak a végeredményben a kérdéses, hogy a kérdéses időpontnál lesz-e kockásosdás, hangcsúszás, akadás, stb, mivel ezt az AVC-t (mint már többen is panaszoltuk) elég nehéz pontosan vágni, gyakori a hangcsúszás, stb.
Nem egyszerűbb, ha nem kell ilyennel szórakozni? (Selteka, vagy olyan készülék, ami HD esetén is 3 óránál vág)
De ezekről a készülékekről meg nem nagyon tudok semmit, hogy a szolgáltatómmal mennének-e.A Golden Media-ról beszéltünk sokat ORCA58-al priviben(köszi) és neki sikerül szépen az összefűzés is, és gépen lejátszva se lehet látni a vágási pontot.
Ha ezt a készüléket választom, akkor se nyúlok nagyon mellé végülis, csak gondoltam, amíg még ingyen tudok kérdezni, akkor körbejárom a témát jobban, hátha akad mégjobb készülék.HD-t is tudsz ezzel felvenni? (AVC)
Azt mivel szoktad összefűzni?
Vagy ha csak mpeg2, akkor azt mivel?
A végeredmény mindig jó? -
nfsu17
veterán
Üdv.
Használ valaki Vidanet szolgáltatást olyan módon, hogy a Vidanet által adott STB-ból csak a kártyát használja valamilyen általa vett PVR-es mediabox-ban? Tehát nem Vidanet által adott CAM-et.
Ilyen kütyü pl: Golden Media, Selteka, Optibox, Synaps, stb.Ahány fórum, annyi féle vélemény, szerintem még az ÜF is egyszer ezt mondaná, másszor azt.
Vki szerint párosítva van a kártya a box-szal, vki szerint nem.
Vkinek megy a szolgáltatói CAM tévében, valakinek rossz.
Valaki szerint a box figyeli milyen kártyát tesznek bele, viszont a kártya nem, ezért bele lehet tenni idegen boxba (de így előfordulhat, hogy nem frissül a kártya).
Vkinek havonta be kell tenni a kártyát a gyári boxba, hogy frissüljön, vkinek nem kell.
Vkinél érzékeli a kártyát, nyit pár csatornát, de nem mindet.
Valamelyik box 4GB-nál darabol, valamelyik nem.
Egyik játszik mkv-t, avi-t, másik nem.
Egyikben van CI, másikban csak Conax olvasó.
Mindenhol csak félinfót olvastam, azaz XY beírja a gondját, hogy nem nyit minden csatornát, de hónapok múlva sem írja le, hogy végülis most kuka, vagy valahogy megoldotta.Mindenféle infót már átnéztem a neten, a fejem már zúg ettől a temérdek infótól, de mégse jutottam 5-ről a 6-ra.
Vagyis kedves ORCA58 társunknak köszönhetően mégiscsak kaptam hasznos infót, de a box hiányossága a 4GB fájlkorlát darabolás, amit próbálnék kikerülni, de emiatt nem haladok előre a témában. Ha ez nem zavarna, már meg is vettem volna a készüléket.
-
nfsu17
veterán
ORCA58 társunkkal (aki GOLDEN MEDIA 9060 2CR2CI HD PVR Kábel TV box tulaj) váltottam pár privit (köszönöm ismét
) és arra jutottunk, vagyis én arra jutottam, hogy a készülék a tesztjei alapján 4GB-nál elvágja a felvételt és nyit egy új fájlt és ott folytatja. Lejátszáskor megoldható, hogy az átmenet ne legyen látható, szóval vkinek nem akkora drasztikus negatívum ez. Én azért még gondolkozom a készülék vásárlásán és esetleg tovább keresek, hátha van olyan, ami nem vág semmit sehova.
Ismét olyan készüléket keresek, ami DVB-C képes (+ DVB-T előny, de nem kötelező, tudom + pénz is), van benne CI modulfogadó, azaz kódolt adásra is jó, HD képes, rögzít (PVR képes usb-n hdd-re, pendrive-ra, stb).
Meg hát a szokásos alap funkciók: mpeg2, mpeg4, aac, mp2, ac3 hang kezelés, de ez szerintem alap, ezt nem is kell említenem. -
nfsu17
veterán
válasz
Sanya595 #7827 üzenetére
Pontosan ingyen ennyi mindent tudsz vele nézni.
Ha határszélen laksz, akkor esetleg szomszéd ország szintén ingyenes adóit. -
nfsu17
veterán
A szolgáltató által adott modul+kártyával simán megy a dvb-c, tévén, stb nélkül és automata keresésnek is meg kell találnia az adásokat. A MHz az változó, csak az alapján keresni elég nyűgös lenne.
Általában minden jó gyári állapotban.
Esetleg egy mégsem.
Ha Magyarország a területi beállítás, akkor azt változtasd meg finnre, svédre, valami északi országra.
Ne a nyelvet a tévén, hanem a területi beállítást.
Ja és konax kártya nélkül ne próbálkozz, ez nem digitv, ahol nem kell kártya, itt kötelező. -
nfsu17
veterán
Nem tudja esetleg vki, hogy a Vidanetnél, a most ingyen fogható m1 hd, m2 hd, duna hd (ami amúgy a fizetős hd csomag része) meddig lesz elérhető ingyen? DVB-C-ről van szó, kábelen.
Csináltak már olyat, hogy 1-2 hétig, hónapig promóztak új csatornát, majd levették. Ilyen ászf szerűségben én semmi infót nem találok erről.
Természetesen az lenne a jó, ha sose vennék ki, mert az alap boxszal úgysem lehet nézni, csak hang van, a hd box meg fizetős, akinek van dvb-c képes készüléke, meg kártyája, csak az tudja nézni, az meg még gondolom nem akkora szám.
Viszont nekem kellene tudnom egy vásárlás miatt, amin tudnék spórolni.
Meg fogom kérdezni természetes az üf-et, csak itt hátha már tudja vki, vagy más fórumon már olvasta, rá tud kérdezni, stb.
Köszi. -
nfsu17
veterán
válasz
Bigmasterl #7792 üzenetére
Nekünk is hasonló LG tévénk van.
A tévé koax bementetére rádugtam egy kis dvb-t usb tunerhez adott antennát és mivel itt van nem messze az adótorony, szépen hozta is a csatornákat, hd-t, mindent. DE csak a mindigtv ingyenes adásait. Ami ugye nem sok, de van akinek elég.
Ezek viszont gyönyörű képpel jönnek.
A TV2-nek, RTL Klubnak is van hangja, pedig AAC-sek, amit még a pc-k is megszenvednek, mert nem olyan népszerű kodek. -
nfsu17
veterán
#7780 BeLac
Köszi, látom más is ajánlja, meg nagyon sok cucc nincs is ezen kívül.
--
ORCA58
Sajnálom, hogy nem működik a tévén.
De az meg jó, hogy más módon meg mégis.
HDMI-n ha viszed a képet+hangot, akkor ott nem lehet minőségromlás, igaz?
Azaz nem lehetne elvileg észrevenni, hogy a tévében lévő kártyaolvasóval nézem az adást, vagy a Golden Media végzi a dekódolást és HDMI-n meg átküldi a jelet. Ezen a HD ugyan úgy átmegy, úgy tudom.De ha csak SCARTom van?
Azon átmegy az SD, a HD meg nem. Így gondolom.
De ettől a GM még felveszi a HD-t ha akarom és szgépre áttudom tenni és majd ott nézem meg a műsort.Ez így működik? Addig kell ez a megoldás, míg nem lesz HDMI-s tévém.
-
nfsu17
veterán
Közben már szerintem találtam is olyat, ami tudja ezeket.
[link]# 2 db CI modulfogadó
# 2 db Kártyaolvasó (Conax)Annyira nem vágom a témát, ezt kifejtené valaki nekem?
A tévénkben már gyárilag van ez a CI modulfogadó, igaz? És a szolgáltató adta a kártyaolvasót+kártyát, igaz? -
nfsu17
veterán
Sziasztok!
A V. betűs szolgáltatónál van előfizetésünk.
Máig STB-al néztük a digitális adást. A STB-nak voltak kisebb-nagyobb hibái, de a cég biztosít STB helyet Conax kártyaolvasót, a kódkártyával együtt.
Na mi ma megléptük ezt a cserét.
STB-ot vissza vittük, kártyaolvasót haza hoztuk.
LG tévébe betettem, 5 perc után már találta is meg a digis csatikat, minden gond nélkül.
3 adó kódolatlanul is jön HD-ben, ezek is gyönyörűen mennek, gyönyörű képpel.
Kábeles DTV-nek írja a tévé a csatikat.
Minden adó megy, sokkal szebb a képe, mint STB-on keresztül.
Nagyon jó "vásár" volt ez.Ehhez kérdésem.
Van olyan asztali, tévéhez köthető eszköz, amibe bele lehet tenni ezt a kártyát, majd az eszköz felveszi a streamet átkódolás nélkül valamire (belső hdd, külső pendrive, amit átvihetek majd számítógépre), és az eszköz összeköthető a hagyományos tévémmel, aminek csak scart csatija van (+koax).
Ez az "én" tévém lenne, ez a 2. leírás, az LG tévé meg "közös". -
nfsu17
veterán
Teljesítményemelés a budapesti digitális földfelszíni televíziós sugárzásban
Az Antenna Hungária Csoport a héten megkapta a szükséges rádióengedélyeket a budapesti Széchenyi-hegyi adóállomás C multiplexét érintő teljesítményemelésre vonatkozóan, a maximális ERP 39,8 kW-ról 50,1 kW-ra emelkedik ma délutántól.
A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság ezen a héten kibocsátotta az emelt teljesítményre vonatkozó rádióengedélyt a C multiplex vonatkozásában – 62. csatorna – a budapesti Széchenyi-hegyi adóállomásra (OMK). A kibocsátott rádióengedély birtokában az Antenna Hungária ma délután a C multiplex vonatkozásában a maximális ERP-t (Effective Radiated Power - effektív kisugárzott teljesítmény) 39,8 kW-ról 50,1 kW-ra emeli a budapesti Széchenyi-hegyi adóállomáson.
A mostani emelés eredményeképpen a 802 MHz-es frekvencián sugárzott C multiplex vételi lehetőségei egyes területeken tovább javulnak. Az A multiplex – 55. csatorna – esetében az Antenna Hungária jelenleg a nemzetközi koordináció által engedélyezett maximális teljesítménnyel sugároz, ezért egyelőre nem nyílik lehetősége teljesítményemelésre.
-
nfsu17
veterán
Azért megkérdezem, hátha.
Ha megy a tuner (Leadtek Dongle Gold), akkor nincs képernyővédő.
Sem XP alatt, sem 7 alatt. Azt hittem a SmartDVB a gond, de TSReader alatt sem kapcsol be.Csádám
A 2. nagyon necces, inkább nemet mondanék. A h264-nek elég nagy a gépigénye és itt még HD is van 3 csati is.
-
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7676 üzenetére
Célszoftver jelellenőrzésre win alá:
[link]
[link]Ezek sem tökéletesek.
A SmartDVB is mutatja a level és quality értékeket, egész jó pontossággal, azaz 60% Q értéknél már valóban szétesik a kép, míg 100% SmartDVB-ben az TSReader alatt is 100%.
Aztán van még egy win alá, egy parancssoros megoldás, ami a leggyorsabb, mert telepíteni sem kell, azért érdemes ránézni.
-
nfsu17
veterán
Igen, valóban, mivel ac3 hanggal vettem fel, ezért néhány lejátszó (igen, pl vlc) megkergül tőle, ha tsdoctor nem hozza helyre (kmplayert pl nem zavarja, simán lejátsza, de mpc-hc is viszi). Ellenben ha az mp2 hangot veszem fel, akkor vlc sem siránkozik. Lehet, hogy mégsem volt jó ötlet így feltenni próbára, na mindegy, elnézést érte. Engem nem zavar már, mert tudom javítani, ha kell.
VLC-vel is van hang, csak hangsávot ("b" bill.) kell váltani. Mindkét hangsávot is felvehettem volna, úgy az mp2 lenne az alapértelmezett.
A VLC úgy vettem észre, PID sorszám alapján játsza le az adatfolyamot. Az első pl az m1-en a videó sáv, a második az mp2, a 3. a TXT, a 4. az ac3 hang. A VLC meg játszaná le az mp2-őt, de mivel csak a sorszáma van ott, amúgy adat nincs hozzá, nem keresi tovább, míg megtalálná az ac3-at.A SmartDVB veszi fel így egyébként.
-
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7667 üzenetére
Nekem semmilyen okosságom nincs.
Fent van az ffdshow video/audio decoder.
Ezt szanaszét lehet állítani a beállításokban.
Ezen belül van külön a h264 "fül". Ezen belül még van 2 lehetőség, hogy mivel akarom kikódoltatni. Az egyik mind XP-n, mint win7-en használhatatlan a SmartDVB-vel, míg a másik (libavcodec) meg hasít mindkét rendszeren.
Ezek mellett még lehet DivxH264Decoder-el is nézni az adásokat, ez már stabilabb, ennek ellenére mégis gyakrabban fagy, mint az ffdshow. Mert ennek már köze sincs az ffdshow-hoz. -
nfsu17
veterán
válasz
sittes79 #7662 üzenetére
Nincs különbség technikai adatokban, hogy most épp hd adás megy-e, vagy sem.
Ha eléd tennék 2 tech. infot, amin egy mondjuk m1 Szomszédok 4:3-as adás van (ami amúgy 16:9-ben jön, az oldalán fekete csíkkal, ami a stream része), vagy egy m1 HD adást (Magyarország története), csak a tech. info alapján nem mondanád meg, hogy melyik melyik.Egyszerűbben: a HD adásnak sem nagyobb (sajnos) Mindigtv-n a bitrátája. Másfelől: egy Szomszédok epizód is ugyan olyan bitrátájú, mint egy HD adás.
Számokkal kifejezve ez kb 6000 kbps videó bitráta körül van. -
nfsu17
veterán
válasz
sittes79 #7660 üzenetére
Mindig hd az m1, m2, duna.
De az SD sem hagyományos SD, a h264 codecnek kicsivel nagyobb erőforrás kell, mint mondjuk egy azonos felbontású xvid-nek. -
nfsu17
veterán
válasz
sittes79 #7658 üzenetére
Szerintem esélytelen lesz a hd adókat nézni DXVA nélkül.
Annyira nem látok bele a kodekek lelkébe, hogy melyik "eszik" keveset, fagyásról tudok beszélni, hogy melyik a stabilabb nálam, ennyi.
Az ffdshow video decoder a h264-et 2 féle kodekkel (?) tudja kikódolni. Az egyik az FFmpeg-MT, ez amelyik nálam esélytelen, a másik a libavcodec, ami meg atom stabil az előzőhöz képest.
Egy kis erőforrást igénylő teszt, régebbi. -
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7655 üzenetére
Ha ugyan arról a programról beszélünk, akkor az SmartDVB, "a" nélkül, csak mert másodjára írod +a-val. Csak akik később jönnek, meg nem tudják majd mit kell keresni.
Mellesleg nekem is a SmartDVB a kedvencem, azaz ezt állítottam be legkönnyebben még anno, ez tudta azt, ami nekem kell.
A kodek nagyon fontos, hogy mi van beállítva, az egyikkel folyamatos fagyások, ha a legkisebb mértékben is leesik a jel, a másik meg stabil, mint az asztal lába. -
nfsu17
veterán
Aki parancssoros módszerrel szeretne jelminőséget nézni, annak itt egy módszer. Telepíteni sem kell.
Program elindít, majd "4"-es gomb.
Frekvencia beír: pl: "642000"
Majd: "8"-at beütni és elkezdi "sorról sorra" venni a jelet. Nem tudom elmagyarázni jobban, a sor legvégén mutatja a jelminőséget. -
nfsu17
veterán
válasz
redlingg #7606 üzenetére
USB stickes antenna csak nagyon közel, nagyon jó, tiszta rálátással szokott működni.
1 km-re vagyok a tornytól légvonalban, azt hittem, hogy akárhova teszem az antennát, ilyen közel csak működni fog. 1 hónapig tologattam ide-oda, míg stabil, 100%-os jelet találtam. Mondjuk most nem néz toronyra, lehet reflektált jelet vesz, nincs is ablak közelében, de jó.
Van, akinek a koaxvég 30km-ről is jó.
Elég helyfüggő, meg az sem mindegy melyik adó mennyivel sugároz.
Kb nézd meg hány km-re van tőled.Mintha a mindig írná, hogy tetőantennával értendőek a vételi lehetőségek természetesen.
-
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7591 üzenetére
Nálam van vele gond, igen, de azzal is amit használok, de megvagyok vele, amúgy hálás progi, nekem tökre megfelel.
A gondom az újjal, hogy ha a schedule-re rámegyek, beállítom mit, mikor vegyen fel, mit csináljon utána, stb, majd mikor kattintanék az OK gombra, akkor semmi. Ezerszer kattintok az OK-n és semmi, nem okézza le, nincs hibaüzenet, stb. A régebbi verziót visszatettem és szépen működik.
Egy bug zavar, de az is csak a monitor védelme miatt, hogy a disable screensaver teljen mindegy neki, hogy pipa vagy nem, mindig ki van kapcsolva a SS, tehát ha 5 órát megy a progi, akkor 5 óráig nem kapcsol ki a monitor, pedig 10 percre be van állítva. Ha nem megy a smartdvb, akkor persze kikapcsol.Avidemuxot még nem próbáltam.
-
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7587 üzenetére
1440x1080 ami jön. Láthatod a linken is. Ezzel nem lehet vitatkozni.
FullHD esetén sem fagy ki a h264tscutter, bluray esetén sem, Nálad nem oké valami.
Küldök dunát is.
Nézd meg.
[link]Kizárt, hogy a progi átkódolná, hisz van olyan lehetőség benne, hogy renderless mode, azaz nem dekódol semmit, egyszerűen a mux-ot szétszedi az adott csatorna streamjeinek megfeleően, majd ts-be muxolja. Ez kb 0-1-2% cpu terheléssel jár és így is lehet rögzíteni műsort. Ugye nem gondolod, hogy 1%-os cpu usage mellett valami "kódolódna".
És még mindig nem jutottunk előbbre vágás témakörben, de ha az én anyagommal is kifagy a progid, akkor ott más gond lesz, ezt Neked kell kiderítened.
Aztán majd jön valaki, aki megmondja a frankót vágás terén is, és eljutunk 5-ről a 6-ra.
-
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7585 üzenetére
De ha egyszer így adja a MindigTV, akkor mi a xart csináljak?
Mellesleg DunaHD-t, sőt bluray m2ts-t is vágtam már h264tscutter-el, ehhez nem lehet köze.
De mint már mondtam:
-nem ott vág pontosan, ahol én akarom
-több reklám kivágása esetén vágási pontokon minden lejátszóval bekockásodik a kép.Ez az én történetem, bajom.
A Te bajod, hogy kifagy.
Azért jól elvagyunk.
Még mielőtt szó érné a ház elejét, az mp2-es hangot és teletextet direkt nem vettem fel a streambe, nem akartam, hogy még az is bezavarjon.
-
nfsu17
veterán
válasz
m_kovacs #7579 üzenetére
Igen, az avi meg keyframe-nél vág direct srtream-ben, és ezért ott sem lehet újrakódolás nélkül vágni frame pontosan. Akkor ez is ilyen logika szerint készült.
IDR az alap, igen.
Csak sose tudom, hogy mikor vágok, akkor ráhagyás lesz a dologból, vagy elvesz abból a részből pár s-ot, amit meg akarok tartani. Preview alatt ezt lehet ellenőrizni, csak mindig macerás. -
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7577 üzenetére
Oké, persze, mindjárt frissen felveszek valamit m1-ről.
Most gondolom nincs hd minőségű műsor, de ez mindegy, hisz a mérete mindig hd és most ez a lényeg.
TSDoctorban be lehet állítani, hogy milyen kodeket használjon AVC-hez.
Ezt h264 ts cutterben nem lehet.
Arra gondoltam, hogy nem kezeli jól nálad a ts cutter az AVC-t.
Nem lehet, hogy nincs (nem megfelelő) kodek van a gépeden?
Én nem cicóztam anno, k-lite full-t feltettem (kis válogatással telepítéskor, egyénire szabva, stb). A k-lite-ban végülis benne van az ffdsow audio és video dekoder, én ezt használom mindenhez. SmartDVB-ben, TSDoctorban, amiben lehet és sose volt gondom ezzel.
De ha pl SmartDVB-ben a Divxh264decoder-t tettem be, hogy az dekódolja a videót, akkor nagyon sokszor kifagyott a progi. Azt hittem a SmartDVB nem jó (amúgy bugos, de az alap funkciókat egész jól ellátja), de közben a kodek miatt fagyott ki mindig. Mióta ffdshow video van belőve, egyszer sem fagyott ki azóta. -
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7573 üzenetére
Igen, a tsdoctor ismeri a full hd streamet. Legyen az duna, m1, m2.
Ha a tscutter összeomlik, akkor hibás a stream. pl. Nekem eddig csak ilyen esetben omlott eddig össze, ez talán 1-2 alkalom volt. Ezt ha tsdoctorral kijavítjuk, akkor lehet, hogy utána nem omlik össze, ezt még nem próbáltam, mostanában jók a felvételeim.
Ennek ellenére sem tsdoctorral, sem h264 ts cutterral nem tudok kivágni úgy reklámot, hogy a vágás helyén ne kockásodna be nézés közben, még vlc-vel is. Hangcsúszás vlc-vel ebben az esetben nincs.m_kovacs
Nálad a h264 ts cutter ott vág, ahol frame pontosan megadod neki? Soha nem lett még több/kevesebb kivágva? mpeg2 streamet tudok frame pontosan vágni egyedül mpeg2vcr-rel (mindigtvhez semmi köze) (minimális?)újrakódolással, de ettől még nagyon gyors.
-
nfsu17
veterán
válasz
csendes #7549 üzenetére
Persze, hogy telepítettem.
Hisz működik a smartdvb.A leadtek.hu fórumán valami módosított dll-t kell bemásolni, regelni, ezt mindet megcsináltam már 25x, mégsincs a program oindulásánál olyan dll, amivel menne. Ha valamelyikkel el is indul, rögtön kifagy az elején. XP alatt persze minden tökéletes, ott is ugyan úgy csináltam.
-
nfsu17
veterán
válasz
csendes #7481 üzenetére
Nekem a kezdetek óta egy 500ft-os 3m-es hosszabító végén van a dongle gold és hibátlanul üzemel, rengeteget vettem már fel vele.
Ezzel nem ellened akarok beszélni, csak a "másik oldal" véleményét is leírom, hogy azért nem lehetetlen a dolog.
Szintén hátra bekötve.
Tehát azt mondod, hogy ez a jelerősslget, stb nem befolyásolja, csak vagy megy a tuner, vagy nem, esetleg néha nem megy, instabil lenne.? -
nfsu17
veterán
válasz
zhagyma #7445 üzenetére
Lehet, hogy hülyeséget írok, de leírom.
Nekünk itthon úgy néz ki, hogy: az analóg adáson jön legelőbb a kép.
Aztán a tévéhez kötött STB 1-2s-al később adja azt, amit az analóg.
Nálam van a DVB-T, itt 10s-al később jön az adás, mint analógon. Tegnap az átadási ünnepségen már rég hallottam a fánfárokat a nappaliból, mire hozzám "ideért" a kép. -
nfsu17
veterán
válasz
Darahian #7426 üzenetére
Ne add fel.
Forgasd ide-oda, tedd-vedd, nekem az sem mindegy, hogy a mostani helyzetben van-e, vagy 3cm-rel arrébb, ahol máris gyengébb a jel. Mondjuk nekem leadtek "keksz" van, de ezt is kellett vagy hetekig tologatnom, míg egy helyet találtam az asztalom körül, ahol jó.
A tescosat én is meg akartam venni, persze nem találtam sehol. Amúgy az olyan olcsó, hogy ha megy a szekrény aljába, mert nem vált be, még az sem nagy pénzkidobás. -
nfsu17
veterán
Legalább Nálad megy.
Beszéltem olyannal is, akinek meg a tsdoctor vágó része megy jól, azaz nagyon pontosan tud vele vágni. Kipróbáltam, nekem azzal sem pontos.
Beleszólhat a dologba, hogy ki mivel vesz fel, milyen beállításokkal? Szerintem nem, hiszen felvevéskor semmit nem lehet beállítani, max hogy mi legyen a kimeneti formátum. Ha meg mégis beállítod, hogy mondjuk legyen a hang mp3, akkor az már átkódolás, az meg nem a nyers stream.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobilinternet
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Windows 11
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Építő/felújító topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest