Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• MaCS_70

félisten

válasz Schaf #74201 üzenetére

Légijármű... Na, itt kezdődnek a gondok.

Magával a szabályozás létével egyébként egyetértek. Tényleg szükség van rá. Biztosítással, akár regisztrációval, tudásigazolással. Egy olyan szabályozásról beszélek, amelyik nem a szabályok megkerülésére, figyelmen kívül hagyására buzdít.

Amivel nem értek egyet, az az, hogy a saját kertemben nem szállhatok fel egy akármilyen pici, de kamerás drónnal.

A skála másik feléről pedig, ahol egyáltalán nem vagyok ismerős, de talán nem véletlen, hogy a gazdák és a mezőgazdasági drónozással foglalkozók egybehangzóan panaszkodnak ugyanarra -- már tudniillik, hogy a jelenlegi szabályozás betartásával durva károkat szenvednek (-nének) el.

Az, hogy régen rosszabb volt, nagyon nem érv. A német szabályozás felemlegetése sem minden estben szerencsés, sőt... A legközelebbi példa az a német bravúr, amellyel Németország sikeresen radírozta le magát egyetlen európai demokráciaként a Google-térképről évekre -- amin maguk a németek is elég nagy számban ki voltak akadva.

Az intimitásvédelmi szempontokat egyébként megértem -- nem egyszer repültek már be hozzám drónok, amelyek a helyi sajátosságok miatt biztosra vehetően kimondottan meztelen napozókra vadásztak. De ezt a jelenlegi szigorú szabályozás önmagában nem tudja megfékezni, legfeljebb érdemi műszaki háttérrel, ami viszont már elég durván hangzik szintén jogi szempontból.

Szóval én úgy látom, hogy a jelenlegi szabályrendszer sok más esethez hasonlóan csak a jogkövető magatartást korlátozza, tereli át a szürke zónába, de a rosszindulatú felhasználással semmit nem tud kezdeni.

Amint írtam, vannak itt kérdések, és a drónozás szabályozása mindennek csak egy nagyon vékonyka mellékszála. Alapjogok ütköznek, és tudomásul kell venni, hogy sok terület határán egyszerűen nincs jó megoldás. A technika viszont fejlődik.

MaCS

Új hozzászólás Aktív témák