Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• ecaddsell

aktív tag

válasz cd334 #72249 üzenetére

Köszi a tesztet, akkor kb. hozta amit vártunk/a papírformát.
    Csak most jöttünk vissza (és még hetekig nem sok időm lesz ezzel foglalkozni), de az antennát megnéztem és a szórás a két TX antenna közt amit kaptam tényleg nagyon sok (NanoVNA-val néztem, csak a jobbat teszem ide, mert a rosszabb az tényleg elég gyatra, lehet valami hibás példány mert nem volt egy határozott pontja ahol kicsi lett volna a reflektált jel).
    A jobb antenna az kb. ugyanazt hozza mint a T-Lite antennája (a sárga görbét kell nézni, minél kisebb a reflektált jel annál több megy ki).
    T-Lite TX:

ELRS TX:

A kb +3dB nyereség az viszont vsz. marginális (link budget 100dB felett).
    Ezek alapján meggondolandó, hogy a nagyobb RC-re 10dB-es antennát tegyek (azért csak a nagyobbra, mert batár nagy, de ebből van normál SMA mert a többség RP-SMA ami ide nem jó), de addig felcserélem a T-Lite meg az ELRS antennáját.
    Ha több időm lesz valamikor akkor lehet jobban utánanézek ennek az antenna dolognak Pluto-val (ez is egy RF eszköz amivel viszonylag pontosan lehet mérni antenna nyereséget).

A dinamikus TX power 1 dolog, engem az is érdekelne, ha már nincs lehetőség további növelésre akkor a Hz csökkentés is jöhetne.

Új hozzászólás Aktív témák