Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cd334

    tag

    válasz ecaddsell #72233 üzenetére

    Sikerült az átépítés és ma sikerült is egy minimál range tesztet csinálni.
    A tesztet ott végeztem, ahol a crossfire-nek nehézségei voltak, illetve ez egy 5 emeletes lakótelep széle, tele Wifi-vel. Max 300m-re távolodtam el. A ELRS 250Hz volt beállítva 50mW teljesítménnyel. A gyári antennát használtam a Happymodel TX-en. Útban van egy prodrone moxon is, azzal is meg fogom ismételni a teszet. A Gyári happymodel eléggé vérszegénynek tűnik a T két vége nem egyenlő hosszú, valahogy nem bizom annyira benne. A prodrone antennától sokat várok.

    Az 1. drónon EP1 volt, a második drónon EP2 benn a zárt canopyban a FC és VTX tetején a kamera mögött, 3. drón kamera mögött az FC tetején, de nyitott canopyval.

    Első repülés a fák fölött.
    Az 1-es drón győzőtt azt nem tudtam zavarba hozni a LQ végig 99-100 volt és a jelet nem sikerült -80dB alá vinni, 300m visszafordultam.
    A 2. drón az 200m környékén -90db volt és 250m környékén kezdett a LQ esni itt oylan -95dB volt a jel.
    A 3. drónnal majdnem ugyanaz csak volt pár dB előnye.

    Második repülés talajközelben körrepülés, fák minden volt közbe, max távolság 200m.
    1. drónt itt se lehetett zavarba hozni, bár érződött rajta vannak akadályok a táv és az RX között. Itt kb. -85dB volt. LQ végig max.
    2. drón szintén simán vette csak a itt a minimum -95dB volt. A legtávolabbi ponton néha kicsit leesett az LQ.
    3. drón adati szinte megegyezett a másodikkal.

    Mivel whoppal repülök és nálam a 200m már extrem long rang-nek számít :D így én teljesen meg vagyok elégedve a rendszerrel. Szerintem a TX antenna uprade még sokat dob majd rajta. Már el is adtam a Crossfire rendszerem.
    A wifis update is nagyon szépen működik simán ment minden.

    Ahogy néztem az ELRS githubot a dinamikus módok jönnek, a bétákban elvileg már is érhető, illetve lesz új V2 LUA script :)) Sok finomság érkezik.

    Eladó drónos cuccaim: https://www.kwadmarket.hu/author/danielczigany/

Új hozzászólás Aktív témák