Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eláraszt az infó...
De tényleg köszi, örülök hogy a topicban mindenki segítőkész.
B06 alaplap bármiben jobb mint a B03? Vagy mi egyáltalán a difi?EV800 szemcsit egyelőre megvettem 41 USD-ért. Az már fix!
-
Peaceliker
addikt
válasz
SpydeR3412 #64492 üzenetére
Mondjuk 8usd be bl lap az lol
-
-
Saccco
nagyúr
válasz
SpydeR3412 #64487 üzenetére
Nem jó lapot linkeltél.
-
SpydeR3412
aktív tag
Ahogy Peaceliker is irta....
Szemüvegre nem térnék ki bővebben...
Kamera a legjobb választás és a gép is. Viszont ilyen tervekkel nem venném meg a gépet, mert felesleges. Úgyis megy a kukába (tartaléknek) minden.
Amit én vennék: Flight Controller - 8$, Motor - 8$, - Propeller - 2-3$, Váz - 3-4$
Ez kicsivel több, mint amit te írtál, de egyből jót kapsz.
Meg akkor már szerintem egy töltő is kéne. Ezzel meg az aksi problémád is le van tudva.. Csak egy táp kell hozzá. -
Saccco
nagyúr
Ha ezt a szemüveget veszed, akkor külön vedd meg a $5-os kuponnal, ha megakad a vámon, akkor a kérvénnyel átengedik, mivel határ alá kerül.
Esetleg a Boldclash-t is fontold meg, kis mértékben jobb távirányító jár mellé.
BoldClash BWhoop B03 Pro (1-3 akku)
Boldclash 716 erősebb motor
(BC cuccokat futár hozza.)Akksiból szerintem a GNB-k nagyon jók. 260/300mAh csík forma és 3,8V-os, nem 3,7-es, amitől erősebbek, mint a gyáriak.
Vagy BC akku + töltő - táp nem biztos, hogy egyszerű, amíg nincs semmid hozzá
Vagy töltő Uruav 6 in 1, nevével ellentétben 5 akksit tud tölteni és laptop tápról szépen működik.Ha táv is kell, akkor valamilyen Jumper (Hobbyking) ajánlható, ezek minden protokollt visznek.
De, azt tényleg döntsd el, hogy Whoop-ozni szeretnél vagy mehetnek a nagyobb dolgok is, mert az alapján a többiek jobban irányba tudnak állítani.
-
válasz
Saccco #64477 üzenetére
Köszönöm! Akkor eddig valahogy így sikerült összevadásznom a dolgokat:
JJRC H67 - 13,93 USD
Eachine EV800 - 45,75 USD
Eachine TX06 PAL - 12,73 USDMinden Aliexpress-en volt a legolcsóbb...
Sőt, van egy 5 USD kuponom is, így a fenti motyó 67,41 USD lesz, tehát kb 20.000 Ft.
Ehhez majd kell valami budget távirányító. Abból jelenleg miket tudnátok javasolni?
Érdemes vennem hozzá még bármit? Jobb motort?
Illetve milyen akksit rendeljek hozzá? Gyáriból van vagy 6db már, de olvastam hogy ez elég béna.Nagyon köszönöm a segítségeteket!
-
Peaceliker
addikt
Ha azt mondod hogy whoop és ne tovább akkor tinyhawk kit jó lehet. Ha meghagyod a lehetőséget hogy lesz flotta és 2s whoop vagy nagyobb gép stb akkor azért nem jó mert a távirányító leginkább csak ehhez használható akkor pénz kidobás.
Amúgy maga a tinyhawk sztem nagyon jó. Nagyon kezes, elég erős hogy ha bénázik az ember legyen lehetőség menteni (igen, kezdesnek könnyebb erősebb géppel repülni), de mégsem irányíthatatlan. Atom stabil.
De nekem könnyebb volt mert frsky távom már volt. Ha most veszel egy tinyhawk ot (90usd)meg egy q7/xlite távot (100usd) meg szemcsit (ev800 most 40usd alin) akkor az nem kevés lóvé, de lesz jó táv és jó szemcsi, ami bármire is jó lesz később, nem mellesleg ezek eladhatoak ha úgy alakul.
Kit veszélyesebb ilyen szempontból. Kis kefés 716 gép meg jó, építeni is jó móka, fentebb láthatod mennyi árban a difi. Táv és szemcsi ügyben maradnék az általam javasoltaknál (frsky és ev800) hiába nem a legolcsóbb lépésnek tűnik elsőre.
Esetleg lehet i6 távot (10k kb) venni, ahhoz is van beépített vevős whoop fc... Mondjuk fc ügyben én betaflight os vagyok, abból nem engedek.
Persze végtelen lehetőség és kombináció létezik még
De végy egy mély levegőt, aludj rá 1-2 t és határozz meg egy (vastagabb) pénz keretet, mi az ami max bele fér, írd meg és súgunk -
Saccco
nagyúr
1. Ha mindent magad vadászol össze, akkor első körben olcsóbb lesz. Például nem veszel rendes nagy távirányítót. Olcsóbb szemüveget választasz. Második körben, ha veszel ide távirányítót, már jobbat fogsz venni, mint a kettes pontban csomagolt.
Nagyjából a gép, kamera, akku, kicsi töltő, kijön itt 15-25eft között.
Kelleni fog egy szemüveg 10-30eft.
Ha veszel távirányítót 20-30eft.Ha megvadulsz akkor feneketlen pénztemető.
2. Komplett csomag, fix költség, nagyjából fix lehetőség.
Tinyhawk-ra nézve ez kb. 50eft.
E013 sokkal olcsóbb, de úgy se éri meg. A csomag minden eleme felejtős későbbre. -
Johnny_vT
senior tag
Az elején mindenképp kockáztatni kell az anyagiakat sajnos. Ha a legolcsóbb (és így rosszabb minőségű) cuccokkal kezded az ismerkedést, akkor csalódás lehet belőle, de a drágább dolgokkal sem garantált ennek az ellenkezője. Igaz ez micro drónok és nagyobb 5-6"-os gépek esetén is.
Saját példa: én tavaly cuppantam rá teljesen az FPV-re és őszre össze is állt az első drónom. Full budget build-et építettem, így mindenestül (szemüveg, távirányító, akksik, szerszámok) kb 300-350 euróban állt meg a beruházás. BÖSZME-1 egy 5"-os freestyle gép lett, amit kalandvágyból teljes egészében én válogattam és építettem össze. Hozzá kell tenni, hogy ezt követően már további 100-150 euróból beszerezheted/megépítheted a második, majd a harmadik, majd a negyedik drónodat, hiszen a szemüveget és a távot nem feltétlenül kell cserélni. (Azaz kelleni nem kell, de mire túlvagy az első éven érteni fogod, hogy miben nyújt többet a márkás, többszörös árú termék.)
Nomeg számítani kell rá, hogy ami felmegy az le is jön, rosszabb esetben törik is.
#64469) F1DO
Az iNAV felé kezdenék el nézelődni, ez a Betaflight-nak egyfajta testvérszoftvere több kiegészítő funkcióval, amelyek a GPS alapú repülést jobban támogatják. A magasság- és helytartáshoz jó lehet a flight controlleren lévő barométer és egy 10 eurós GPS modul (pl. BN-220) kombója, ezeket a rendszer natívan tudja kezelni (mondjuk a barométer pontosságával kapcsolatban vannak kétségeim...). -
Saccco
nagyúr
Várj! Ne ugorj egyből!
Pl. Olvasd el a cikket az aláírásomban.
Nézz rá az Emax Tinyhawk-ra, van belőle komplett csomag. Illetve BetaFPV és Boldclash.Döntsd el a keretet és hagyj egy kis időt, mire összeáll a topikinfó.
Felesleges költés előtt sok infót fogsz kapni.Az E010-ből a váz jó lehet egy silverware 617-hez.
Szeretnél építeni, szoftverezni vagy komplett megoldást vennél inkább?
E010/H36 mostanra zsákutca. E011C/H67/bwhoop az alsó szint.Markizmark:
1 hét. -
válasz
Egy-két #64472 üzenetére
Köszönöm!
Miközben válaszoltatok, kicsit utánanéztem ennek az "FPV-zésnek". Teljesen belezúgtam!
Szóval felteszem másképp a kérdéseim, úgy hogy kicsit átvariálódott a fejemben mit is akarok igazából. Alapból nem is gondoltam, hogy egy E010 gyengébb a kicsi méretűek közt.Szóval, ha egy nagyon jó tiny whoop-ot szeretnék építeni/venni, akkor bármilyen alkatrészt fel tudok vagy egyáltalán érdemes felhasználnom az E010 modellemből? pl váz, motor, alaplap, bármi. Vagy E010-et adjam el a turóba, ne foglalkozzak vele.
Az ilyen karbon, vagy fém váz dolgokba nem mennék bele, ha sokkal drágább. De ha már van egy E010 alapom felhasználnám. Viszont ha bármivel jobb úgy kezdenem, hogy veszek egy H36 alapot, akkor úgy teszek.
-
Egy-két
tag
Eachine e011c, jelenleg JJRC H67 néven kapható a banggoodon (akciós is 13-15$ 2 akksival távval) - ez már erősebb mint az e010, és elbír egy pici kamerát.
Eachine tx06 fpv aio, ez mehet a kis gép tetejére!11$
És fpv szemüveg kellhet még a teljes élményhez.
Vagy ha nagyon idegenkedsz az fpv szemüveg beszerzésétől, akkor vannak WiFi-s cuccok is, de az nem adja át az élményt amikor egy telefon képernyője fölé görnyedve nézed hogy épp merre jár a drón :/
Update: szemüveg pl eachine ev800, és ha nem jön be a dolog még boldogan ugyanannyiért el is tudod adni, mint amennyiért vetted.
Ok, az összköltségvetés át lett lépve 😅 -
válasz
Johnny_vT #64468 üzenetére
Egyelőre csak megtanulni irányítani, ráérezni a dologra. Mivel nem tudom mennyire fogok beleszeretni, ezért nem mernék ennél többet bele áldozni. Szóval mondhatni igen freestyle.
(A kamerára azért gondoltam, mert van a házban amiben lakom egy olyan rész a tetőn, amit csak drónnal tudnék megnézni. Lehetetlen egy embernek felmennie arra a részre a tetőn.) -
Sziasztok,
Racer drónomba szeretnék magasság és pozíció tartást tenni, ehhez milyen minél kisebb méretű modul / elektronika ajánlott?
Melyik megoldás adja a legpontosabb, legstabilabb tartást ami mintha odaszögeznék az égboltra a coptert?
- magasság tartásnál barometrikus, vagy ultrahangos szenzor ami a gép aljára kerül?
- pozíció tartásnál meg GPS alapon kiegészítve a légáramlások által okozott elsodródás ellen giroszkópikus vagy gyorsulásmérős szenzorokkal? -
Sziasztok! Kérlek segítsetek valami kezdő, hobbi, ökörködős drónt vásárolni nekem.
Vettem bangood-ról E010 modellt és gondoltam kipróbálnék egy lépcsőfokkal jobbat/nagyobbat. Tényleg nem egy drága cuccot keresek, kb 15 körüli összegért, amivel a kertben bohóckodhatok. Lehet használt, kínai webshop, új, mindegy.
Két alternatívát is megköszönnék. Egy amin van gyárilag kamera (tudom gagyi képe lesz ennyiért, de nem baj) és egy olyat, amin nincs kamera. Illetve ha kettő közti előnyt, hátrányt részleteznétek hálás lennék.Köszi!
-
Saccco
nagyúr
válasz
Markizmark #64465 üzenetére
GLS
-
Markizmark
addikt
Hobbykingtől hángöribe EU raktárból ki szokott fuvarozni?
-
Geller72
veterán
válasz
-szabi- #64463 üzenetére
Nem akartam vészmadár lenni, de az eddigieket figyelembe véve szinte biztos voltam benne, hogy ezt sem sikerül összehozniuk hibátlanra. Valahogy soha nem jön össze nekik, pedig pénzük van doszta. A lehetőség adott volt, hogy valami legendát alkossanak. Azt hihettük, hogy azért késnek ennyit ezzel is, mert nem akarnak leégni. De mégis xar lett ez is. A legnagyobb gond az velük kapcsolatban, hogy én eddig nem láttam arra utaló magatartást, hogy ha valami nem jó elsőre, akkor azon javítanak. Lásd Mi 4K, vagy bármelyik drónjuk. Az is megmaradt a tűrhető kategóriába, és az is úgy, hogy már 100k huf-ra is lement az ára, csakhogy vigyék már valamennyire. Annyira tudnak koppintani, saját maguktól (Dji-t is ott gyártják) nem tudnak normálisan lopni?
.
A videóval kapcsolatban olvasom, hogy valamilyen csavar kiesett a verdából. Gyárilag sem voltak meghúzva a csavarok eygszerűen és szétesik. Azért az komoly.
.
-
-szabi-
addikt
Az első repülés igen rövid lett: Fimi X8 SE Catastrophic Failure
Olcsóbb mint DJI, de azért így is drága, nem ezt várná az ember. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #64460 üzenetére
Beta85x-ben pont patent.
-
molnigee
aktív tag
válasz
AMDaZERG_1 #64453 üzenetére
-
fape
senior tag
-
fape
senior tag
válasz
AMDaZERG_1 #64453 üzenetére
Néztem én is. Egyelőre csak preorder van. Gondolom ez már a pr kampány előszele csak. Hamarosan kapnak a reviewerek a preproductionből. Aztán mire felpörög a gyártás és kampány már pont zavarni fog, hogy mindenhol szembe jön. Pedig neked már úton lesz a sajátod
-
fape
senior tag
válasz
Johnny_vT #64447 üzenetére
Ez még egy prototípus. Szal majd kiderül
Viszont az ezwifibroadcast/openhd egyelőre jóval olcsóbb, cserébe diy és többen használják már. Rpi és wifi alapú. Nekem is van otthon, a szobában jól megfért a wifik mellett. Bár ez semmit nem jelent...Edit: a digitális jel jobban tűri, ha van még mellette más is. Lásd wifi vagy rc irányítás.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Johnny_vT #64449 üzenetére
És érdekes, hogy sehol egy teszt, de semmi videó sincs, amit vele készítettek.
Piacra dobják előzetes felfuttatás nélkül?
Mellesleg, fene tudja, többnyire inkább csak vicces hozzászólásokat olvastam az újdonságukról. Persze lehet jó... Véleményem, hogy nem fog nagyot domborítani.
Ami még fura, ahogy az oldalukon összehasonlító kép van a 4k videójukból és egy nem 4k videóból rögzített képpel. Tudom, mindegyik gyártó "kicsit" túl szépíti a kamerája képét (totálisan), de ott elég fura módját választották a hasonlításnak -
Markizmark
addikt
válasz
SpydeR3412 #64451 üzenetére
Kiszolgálás.
Meg vigye a Bugs 3-at és az E011-eket,
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Markizmark #64450 üzenetére
Attól függ, mi a félelmed?
-
Markizmark
addikt
Hobbyking EU raktárból nyugodtan megrendelhetem a Jumper T12-t?
-
Johnny_vT
senior tag
Drone Hungary-től lopom a hírt: megjött a Caddx Tarsier dupla kamerás rendszere. Analóg FPV-kamera és 4k@30-ra képes felvétel egy csomagban $89-ért
-
fape
senior tag
Fpv.blue minta videók
(akinek nincs meg mi ez: alacsony késleltetésű digitális videó, az analóg fpv "jövője") -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #64443 üzenetére
Az említett Realacc Triple Feed-et már tegnap megrendeltem a Pro58-cal együtt, így max. összehasonlításra lett volna jó a Stingpad. Nomeg passzol a szarból várat mentalitásomba
Ősszel (új munkahely) elkezdek minőségi alkatrészeket is vásárolni, de most ennyi a budget erre a hobbira és őszintén szólva baromira élvezem a
reménytelenbarkácsolást -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #64441 üzenetére
Ha elhinném nem tettem volna fel a kérdést, hanem berendeltem volna két tucatot
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
ezoltan #64439 üzenetére
Felettébb érdekes így a kérdés, hogy milyen mérési módszerekkel jött ki nekik a 16 dBi
Tekintve, hogy a jelerősség logaritmikus és nem lineáris lefolyású, többszörös eltérésnek kéne jelentkeznie az Eachine felé. Számomra már az is cáfolná ezt a megállapítást, ha "hasonló" lenne a tapasztalat velük.
-
Johnny_vT
senior tag
Valakinek van összehasonlítási alapja az Eachine Stingpad és mondjuk a Realacc Triplefeed Patch antennák között? A számok alapján az Eachine 16dBi, utóbbi csak 9,4dBi, de az Eachine nagyon, nagyon gyanúsan olcsó. Akár 2 darabos szettben 2 további antennával együtt is megvehető ~6 euróért... Mi lehet az oka?
-
Peaceliker
addikt
válasz
SpydeR3412 #64436 üzenetére
mondjuk első splitekre panaszkodtak ilyen téren, ezek meg már mini ből is kettők és caddx meg ezek után jött, csak megoldották már
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #64427 üzenetére
Nem vettem észre késést, de egyenlőre 40-50km/h-nél még nem mentem többet vele.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Peaceliker #64431 üzenetére
Arra leszek kivancsi mit reagál erre a runcam
Illetve a foxeer... -
Toncsi
aktív tag
Néztem közben a leírását (bár van néhány érdekes hiba benne), az 1440p/60fps egész érdekes lehet. Sajnos csak combosabb whoopokba lesz jó (18g), de lehet a bushidoba bepróbálom
-
molnigee
aktív tag
válasz
Peaceliker #64429 üzenetére
Igazából be kell állítani rendesen, esetleg nd szuru... Nekem is jön már hozzá. Splitem is van kettő is. Sztem nem jobb,bár azt nem allitgattam.
Albert Kim videóit érdemes nézni, pl https://youtu.be/TVVckYCZBiI
Szerintem nem rossz... -
molnigee
aktív tag
válasz
Peaceliker #64427 üzenetére
Nekem nem volt gondom, nem vettem észre... Szerintem az csak Hard core racernel szamit....
Toncsi 720p mi... -
Kris87
aktív tag
válasz
ezoltan #64423 üzenetére
Na a probléma első fele user error volt, most láttam meg én is, hogy menü gomb 3 mp-ig majd save hiányzott, köszi. Ez a része pipa. Akkor csak az a problémám, hogy nem megy az irc tramp a softserial porton. Valami timing megoldást láttam valahol, de nem találok infót, hogy hova tovább.
-
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
Ma végre meghozta a postás az r9m - r9mm kombót, gondoltam beépítem. Opentx 2.2.3, bootloader is 2.2.3,, legfrissebb flex firmware az adón és vevőn, ez működik is. De nyilván nem megy minden simán, 2 gondom lenne. Egyik, hogy a betaflight lua script nem tud állítani semmit, az aktuális beállítások megérkeznek a távirányítóra, ami egy qx7-es, szóval látom a pideket, rateket, mindent amit kell, viszont ha módosítani szeretnék valamit, az az infó nem jut vissza a repcsibe. F4 repvezérlő 3mas uart portot (tx) állítottam be fporthoz, r9mm inverted s.portjával kötöttem össze, betaflightban serialrx_halfduplex = ON, serialrx_inverted = OFF. Az összes szenzort töröltem, majd megkerestettem, akku fesz, rssi, fogyasztás, giroszkóp adatai szépen jönnek a távra. Visszafelé kommunikáció részben működik, elvégre a drónt tudom vezérelni. tolom a karokat, mozognak a csúszkák betaflightban.
Másik problémám, hogy a vtx irc tramp nem működik. A tramp-ot már csak softserialra tudtam tenni, a ppm lábat felszabadítottam teljesen cli-ben, az lett a softserial 1, de nem vezérli az adót. 3.5.7-es betaflight van a vason.
Hogyan tovább? Köszi előre is! -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #64420 üzenetére
Hümm, és a képminőség is teljesen pariban van vele. Király, akkor csak a 3,5 ojrós ST-Link kell, amivel pedig elég korrekt csomag. Főleg, hogy a ProDVR már rég itt van, szóval új szemüveget nem érné meg vennem egyelőre.
-
Johnny_vT
senior tag
Szeretek szarból várat építeni. Most segíthettek eldönteni milyen váram legyen
A ProDVR után tovább
fejlesztenémbarmolnám az EV800-amat és diversity mod-ban gondolkodom. Ahogy látom három út áll előttem:1) Lekapom az RX5808 chipet a lapról és rákötök egy PRO58 külső jelfeldolgozót ca. 25 euróból. (Ennél mondjuk további pénzt kell költeni, ha a buta alapszoftver helyett rá akarnám tolni a mindenhol ajnározott Achilles-t.)
2) Kísérleti jelleggel megpróbálhatnám ugyanezt egy EV200D jelfeldolgozóval is, mert ahogy látom ennél is az RX5808 lábai adják az egyetlen kontaktot a board-dal. Szóval talán mennie kell.
3) A meglévő board mögé bebarkácsolom a Goggle Two külön is kapható diversity board-ját. (Ez több kérdést is felvet, kezdve azzal, hogy normális vagyok-e
)
+1) Félreteszem az EV800-at és veszek egy olyan szemüveget amiben a kívánt funkciók (diversity, DVR) legalább egyike már benne van. Pl.: EV800D ha doboz vagy (
EV100szerk.: rájöttem, hogy ez csak kamu diversity...).Mit gondoltok, melyik irányba szórjam értelmetlenül a pénzem?
-
Djuree
félisten
válasz
Peaceliker #64414 üzenetére
hát mozgásban tuti elkeni.
-
Djuree
félisten
válasz
Peaceliker #64408 üzenetére
kipróbálnék egy ilyet, mit megy a nagyobb drónjaimhoz képest, azok 1 kilósak kb.
azok is mennek elég jól, de nyilván nincs viszonyításom. videókat láttam már, de élőben biztos más. borsodban nyomja valaki ilyennel?
-
Peaceliker
addikt
válasz
Djuree #64407 üzenetére
Égre nem megy velük senki
alacsony repülés, ágak között, játszó téren stb. Én mondjuk nem viszem ki őket (kintre van gyorsabb, erősebb), irodában repülök velük.
De most rendeltem egy 36g os szörnyet, ami kint is mérges lesz
Amúgy acro ban nem olyan érzékenyek szélre, csak nyomi angle módban küzd a legtöbb gép a széltől. Mondjuk ekkora méretben erősebb szélben tényleg nem érdemes vele kimenni. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #64405 üzenetére
Nekem volt vmi 21.xxg talán.
-
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #64403 üzenetére
-
Peaceliker
addikt
716 os whoop ra mi a target súly?
régen vt róla szó, de nem rémlik már.
Össze állít végre lowrider gányolt 716 mellé a tiny6x is és meglepően kb egy súlyban vannak
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #64400 üzenetére
A tű benne maradt, szerintem inkább rádugom ahogy van és magát az IPEX-et forrasztom oda.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Fotó állvány eladó
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest