Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    válasz Schaf #9254 üzenetére

    "Na most képzeld el, hogy az egy bites turista Bidapesten úgy dönt hogy szép napos idő van és felengedem a drónt... mondjuk csak minden negyedik... ezek közül minimum egy barom, akinek nem elég a 120m... és különben is ő csak 50m-re volt az utasszállítótól, SZERINTE nem zavarta... "

    Tudod ezzel az a baj - szerintem - , hogy a normális 75%-t szopatjuk, ahelyett, hogy a 25% tényleg masszív idiótát kaszálnánk el kurvára..

    "Szerinted mi lenne ?"

    Szerintem semmi, az első 500 akinek elkoboznák a drónját, kapna 5000 EUR büntit elmondaná, hogy na ilyet nem lehet. :)

    "mondjuk GRD+20m"
    Ezekkel a fix számokkal azért nem jó, mert tényleg nincs különbség a 20m és a 20,1m között, csak épp az egyik szabályt sért. De ha a szabály úgy szól, hogy nem repülhet a legközelebbi tereptárgy magassága fölé, akkor a VLOS-ba nézett drónt könnyebben lehetne reptetni szabályosan. Mert én hiszem, hogy a többség szabályosan szeretne röptetni, de a hangsúly mégiscsak azon van, hogy szeretne röptetni!!

    Ez az ATOW meg MTOM közötti játszadozás, azért a fenti példa, hogy az egyébként 250g alatti drón majd felemel még ugyanannyit, az nem életszerű, maradni kéne a gyakorlatban leginkább előforduló eseteknél.

    TOMKTOM: én vissza sírom azokat az időket, amikor még nem voltak ilyen idióta szabályozások, mentél a dedikált fényképezőgépeddel és turistaként saját célra mindent is lefényképezhettél. Minden más ettől eltérő dolgot nem lehet emberileg értelmezni, mert mindig lesz legalább 1 olyan akinek sérted a jogait vagy ezt mondja, mert olyan kedve van. Egyébként nem tudom, hogy mit nem szabad lefényképeznem, mondjuk a kifejezetten tiltott zónákon kívül, mint pl egy katonai objektum mellett, stb., mert az, hogy nem tehetem nyilvánossá, nem oszthatom meg, az oké, de ezt régen sem lehetett.

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák