Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    válasz Csabex #7918 üzenetére

    Mi a jó benne? Írják, hogy NEM KELL légtér engedély? Vagy NEM kell biztosítás? Vagy nem kell jogsi? Vagy NEM kell regisztráció?

    Gyakorlatilag annyi az engedmény, hogy a 250g alatti gépekkel emberek felett (de nem tömeg felett) is repülhetsz. (ha ezt itthon tiltanák a tervezetben.., akkor azt most nem tehetik meg).
    A lakott területen belüli légtér kérelemre ez nem vonatkozik, regisztráció minden drónra kell, biztosítás kell, repülési ismeretek (jogsi) kell.

    Az igazi az lenne, ha azt mondanák ki, hogy a kis gépek ott repülhetnek ahol nem veszélyeztetnek semmit, és ez lehet lakott területen is akár, minden további x nappal előtte igényelt légtér engedély nélkül. Kisétálsz a Hősök terére és ha nincs ott más drónos, nincs lóverseny, tömeg rendezvény, stb, akkor felrepülhetsz csinálni pár fényképet.

    Végül is a jogsira van megoldás, biztosítás ugyan drága, de lehet kötni, talán nyitnak az egyéb biztosítók is, lesz árverseny, stb, vagy lehet kötni német, osztrák, stb biztosításokat is, regisztrálni is lehet, még valahol egyet is tudok érteni vele.

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák