Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KillHates

félisten

válasz Kolondrum #3125 üzenetére

Nagyon szívesen, köszönöm az elismerő szavakat :R
    Lehet, hogy egy kicsit maradi vagyok, de inkább ennék egy használt lightbridge-es gépet, mint egy WiFi-set a városba. Ha a tajgában reptetnéd, akkor azt mondom, hogy legyen WiFi-s azt úgysem zavarja semmi. Én vidéken lakom és még a LB-s Inspire is "megérzi" ha kint reptetem Tökölön, mint valahol a városban bent.
    Ha "hegyes" részen laksz, akkor gyanítom, hogy nem lakótelepen, így azt mondom, hogy talán nem lesz (annyi) gond. Ha gondolod, szívesen kölcsönadom a Tello-t, ha az ott gond nélkül megrepüli a 100 métert- akkor a Mini tudni fogja a fél kilométert is. Teljesen hely-függő a dolog, nem a technológiával van a gond.
    Szerintem nem lesz értéktartó, mert már most megy a Mini savazása sok helyen és sok maximalistának lesz csalódás és dobják majd piacra. A másik, hogy a Mini valamilyen szinten "belépő" drón, sokan meg fogják venni és rájönnek nekik nem fekszik a kijelző fölött görnyedni és figyelni és izgulni amíg a levegőben van a gép (mert tud fárasztó lenni, ellenben a szemüveges FPV repüléssel)
    Attól függ mi takarja! Ha kőépület vagy növényzet (ez szint nulla jelvesztés) akkor nem szokott gond lenni, inkább a domborzat és a fém szerkezetes épületek ami befolyásolja a reptetést. De jártam már úgy, hogy nem tudtam egy panelt megkerülni óbudán, mert szerintem minden lakásban 3db WiFi router volt, tiszta halálcsillag az ilyen a drónnak :D
    Igen a felszállás ponthoz, így ha gödörből (völgyből) indítod akkor kalkuláld bele azt is! Érdemes egy párszor egy-kétszoftos reptetést csinálni a környéken és feljegyezni a magasságokat és majd az ahhoz viszonyítani a RTH adatait. Ha elveszi a jelet, akkor hazajön. Ha van kedved gyere ki Csepelre itt dolgozom, megmutatom Neked a nagy madár hogyan iparkodik haza ha gebasz van :D Egyből pirosra vált a seggén a fény, kicsit körbetotyog és utána amilyen gyorsan tud úgy iparkodik vissza; elképesztően fejlett szoftveres szinten a DJI. (így nagybetűkkel)
    A hazajövetelbe elsősorban a user-error szól bele; rossz RTH magasságot állítottál be, azaz: az a gyárkémény még nem volt ott, mikor arra repültem!" és az erre visszavezethető technikai proléma "elég lesz az az 5% hazajönni" vagy "jó még ez a kehes akku a gépbe, úgyis csak 100m-re küldöm" meg ilyenek! :D Nagyon szélsőséges esetben ha viharban repteted, akkor brutál széllökés miatt nekimegy valaminek, de ha eleve fúj a szél, akkor még AZT IS belekalkulálja az RTH pont elérésekor a repidőbe!!

Új hozzászólás Aktív témák