Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Üdv a Disney+ Topikjában! Használd az Összefoglalót! Jó filmnézést!
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
sajnos a streamingnél európában ez a jogvédelmi rendszer miatt van. Szét van szabdalva tagállamokra és az előfizető lakhelyén kell beszedni és szétosztani a helyi jogvédők rendszerén keresztül. Már az is nagy előrelépés, hogy van eu szintű kapcsolat köztük, így tudtak hozzánk is bejönni szolgáltatni. Usában szövettségi szinten megy ez 50 államban egységesen.
És mások eu tagállamonként a helyi jogtulajdonos cégek is, ezért nincs eu szinten egységes kínálat, szolgáltatás, hang és felirat.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Ja közben minden világos, köszi mégegyszer. És aztán meglepődnek az EU-ban, hogy Orbán vétóval zsarol a pénzért. Közben pitiáner az összes.
De a Disney is. Valóban Németországban élek, és nem azért van magyar Disney előfizetés, mert olcsóbb, hanem mert a német előfizetésben nincs magyar nyelv. Érted, kifizetném a magasabb díjat, de azt nem lehet, viszont az EU miatt hordozni igen. Netflixem ugyanezért nincs, HBO meg a németeknél abszolút nincs, így abból is magyar előfizetésem van. De amúgy az ilyen pitiáner árveréseket itt kint is rengeteg cég csinálja. Van itteni PayPalem is, eurós számlán, az soha egy fillérbe nem került.
És amúgy tényleg magyar IP-ről csináltam, nem VPN, hanem a Telekom roamingja magyar IP-t ad külföldön is. Szóval a Disney és a PayPal felé teljesen Magyarországról látszott a tranzakció.
-
Tin
veterán
Ja közben rájöttem, hogy az a fogadáshoz tartozik, és közben megtaláltam, hogy mi volt a gond. A kapitalista átb.szás magasiskolája.
Volt a Paypal egyenlegemen asszem kb 2000 Ft. Előfizettem a Disney 599 Ft-os hónapjaira, ez jár le jövő héten, mondom meghosszabbítom +1 évvel. Még szeptemberben, a legelső előfizetéskor hozzá kellett adnom az új bankkártyám (a régi lejárt, azóta nem használtam a PayPalt), viszont az első 3 hónap még PayPal egyenlegből ment, tehát nekem fogalmam sem volt róla, hogy a kártyát felvéve mit csinált vele, hiszen hozzá sem nyúlt, vagyis még szeptemberben csinált rá egy nullás ellenőrző fizetés.
Hát most kiderült, hogy szeptemberben a magyar forintos PayPal accountra a magyar forintos OTP kártyát magyar IP címről a magyar PayPal úgy vette fel, hogy a kártya pénzneme EUR. Ki hiszi el, hogy nem direkt csinálták?
Na mindegy, tanulópénz. Kösz a beszélgetést, ma is tanultunk valamit
-
azbest
félisten
Amit te nézel az az, hogy ha neked küldenek pénzt, akkor átváltsa -e "receiving payments".
A paypalnál felvett kártyánál lehet valamiért neked euro van megadva a kártya pénzneménél és azért váltott a megterhelésekor.
Amikor külön fizetünk valamiért, akkor a feldobott paypal felületen is szokott lenni váltási beállítás, de mivel korábban már fizettünk a disney-nél a paypallal, így az a felület nekünk nem jött fel, hanem ismétlődő fizetésként terhelték be automatikusan. Így most a paypal mélyén a kártyánál létvő pénznem érvényesült valsz neked. (tippre neked oda valamiért euro van állítva, hiába forintos kártya valójában)
Végülis akkor megfejtettük. Tanulság a többiek számára, hogy a közbülső fizetési szolgáltatók is be tudnak kavarni, főleg olyankor, amikor nem első alkalommal fizetünk adott szolgáltatásra, mert akkor nem jön elő a kérdés már.#2197 Tin : ellenőrizd le a kártya beállítást, ahogy mutattam, 99% hogy ezzel szívtad meg és ez legközelebb is így lesz, ha nem javítod ki. Bocs, hogy közben tovább szerkesztettem, miután olvastadközben felfogtam, hogy pont ezt írtad[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Igen, a Disney fiókomban 30.900 Ft van. A PayPal visszaigazolásban szintén. A számla magyar, és forint alapú.
Ez a PayPal Disney automatikus kifizetése:
Ez meg ugye a PayPal jól eldugott menüpontja a konverzióról, de ez is jól van beállítva:
Ez pedig a PayPal tranzakció részletei.
Azt hiszem, a PayPal itt egy csöppet túltolta a biciklit. Nem tudom, milyen menüpont alapján merte ezt megcsinálni, de én ezt itt most megreklamálom.
-
azbest
félisten
ha disney-n is forintban látszik, akkor csak a paypal lehetett a hunyó a felesleges váltással, előző kommentbe beszerkesztettem közben.
és mellette a paypalom
szóval neked valamiért tényleg a paypal vont euróban a kártyáról. A plusz költség gondolom a váltási árfolyam miatt lesz. A paypal felületen a fiókba lépve a weblapján, a felvett bankkártyánál is van pénznem megadás, nekem forintos.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Eddig magyar forintban is vonták le. Egyszerűen nem értem. A PayPal-re van kötve a kártya, tehát a PayPal-en ment át a fizetés, de a fiókomban be van állítva, hogy a PayPal nem végezhet konverziót, ha forinttól eltérő devizában történik a fizetés, tehát a PayPal amúgy sem váltana. Ez esetben meg elvileg forintban történt a fizetés.
A PayPal számlámon volt még 203 Ft, emellé megterhelte a kártyát 86,09€-val:
PayPal-egyenleg 203 HUF
VISA Debit Card XXX számokkal végződő bankkártya 86,09 € EUR
A következő tétel fog szerepelni a számlakivonaton: "PAYPAL *DISNEYPLUS"
A banki SMS-ben 86,09€ terhelés van, de a netbankban is ezt látom, és ez 383,2-es árfolyamon 32.984 Ft. Mondjuk a kifizetést a DISNEYPLUS NL kezdeményezte.
A PayPal kivonaton meg 30.900 HUF szerepel, miközben összesen 33.187 Ft-ot fizettem a PayPal maradék 203 Ft egyenlegemmel együtt.
Elképzelni nem tudom, hogy jött össze ez a művelet, hogy került bele bármilyen € összeg, és miért, milyen alapon charge-oltak meg 2287 Ft-al többel.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
a magyar fiókhoz forintban vonnak le. A különbséget keresd a visa/mastercard vagy a bankod váltási árfolyamánál, ha euro alapú kártyával fizetsz.
Ha jól olvasom a németeknél €89.99 az éves előfizetés, gondolom hasonló lehet máshol is, nem szoktak 09 centes véggel árazni.
Rendes böngészőben a fiókod alatt nézd meg, hogy ők valójában milyen pénznemet írnak. Ott meglesz, mit és mennyit vontak.(például ha paypalon keresztül fizeted, akkor lehet ott van elállítva a pénznem és az váltott forintról euróra, a bankod meg euróról forintra vissza)
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Egy kérdés: ha a 3 olcsó próbahónap után előfizetek 1 évre, akkor miért 86.09€-t vont le a Disney a kártyámról, ami 32.984 Ft, miközben elvileg 30.900 Ft az éves előfizetési díj?
Az OTP korrekten váltott, 383,2-es meghirdetett középárfolyamon. Csak nem értem, hogy a Disney miért euróban charge-ol egy magyarul meghirdetett szolgáltatást, egy magyar kártyáról, forint helyett.
-
Ck.
addikt
Remélem ennek a Hulu-val való egybeolvadásnak nem az lesz a következménye, hogy búcsút mondhatunk a magyar tartalmaknak.
-
toompa
őstag
válasz Harbinger85 #2184 üzenetére
Üdv!
Itt nincs türelmi idő. Ha nem mondod le és nem tudja levonni az összeget, kb. órára pontosan amikor aktiváltad, nem fogod tudni elérni a szolgáltatást.
Indy pedig igen. -
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
Meglehet fura kérdés lesz, de: szeptemberben sikerült meglépnem az 599 Ft-os akciót és 16.-ával aktiváltam. A lényeg hogy sem én, sem a család nem igazán használta - jómagam Sky-os vagyok + van még Prime és alkalmi promó kódos Apple - szóval az akció lejártával nagyon gondolkodom megújítsam-e. Hisz egy-egy hónapra bármikor előfizethetek.
A lényeg, hogy ha nem mondom le, de nem tudja levonni az adott összeget a megújításhoz kb. hány nap múlva jár le/szűnik meg az előfizetés?Oh, és ugye jól tudom hogy Indy utolsó kalandja csak Disney+ érkezik 15.-ével?
-
joci86
senior tag
Ez engem is érdekelne, mert mobilon használva (Android, nincs frissebb app) az elvileg letöltött (megjelenik a listában, letöltöttként jelezve) az elmúlt hetekben a teljes havi adatkeretem lehúzta a Disney+ app, méghozzá úgy, hogy a beállításokban csak wifi streamelés és letöltés van engedélyezve...
Ez így nagyon ciki.
Találkoztatok hasonlóval?
-
insido
tag
Sziasztok! Próbáltam rákeresni itt a problémámra de nem találtam, vagy nem voltam elég kitartó! A probléma: Töltöttem le offlineba pár filmet sorozatot, de rendre visszaáll, nem tudom offline megnézni, újra le kell töltenem. Találkozott már valaki ilyennel? Magyarországon használom. Köszönöm a segítséget.
...Hirtelen szétrobban minden és rádüvölt az élet. Megszakad legmélyebb álmod, nem szökhetsz meg mégsem... /Lelkes Állatok - Újságos/ A hosszú élet titka: Lélegezz!!!
-
pkaresz
őstag
S lőn új rész! :-)
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
negyven2
veterán
válasz pkaresz #2178 üzenetére
Viszont konkrét berendelés bár még nincs, mivel egy évadosra lett tervezve a történet, de a készítők nem zárkóznak el a folytatás lehetőségétől (értelemszerűen másik helyszín és ügy).
A kérdés, hogy ez mennyi időbe kerülne, hiszen az előző munkájuk, a 'The OA' esetében majdnem 2,5 év telt el az első és második évad között (úgyhogy a tervezett 5 évad már meg volt írva az elejétől kezdve). Viszont a második évad 2019-es kaszája után ezen a történeten dolgoztak. Eredetileg most nyár végén jött volna, és csak a sztrájkok miatt lett eltolva. Vagyis ha most állnának neki egy második évad írásának, akkor is évek múlva jöhetne ki csak ki. Ráadásul vanna olyan nyilatkozataik is, hogy nem tettek le még arról, hogy folytassák a 'The OA-t' se (bár ugye az Netflix tulajdon, és az ott kaszált dolgokat nagyon nehéz elhozni onnan. máshová).“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
pkaresz
őstag
Sziasztok!
A Gyilkosság a világ végén mikor folytatódik, milyen időközönként?
Kerestem róla infót de nem találtam!Köszönet, biztos én nem keresek jól, kritikát többet is olvastam, hátha a végén lesz infó, de nem!
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
laci laci
addikt
Üdv mindenkinek.Eddig néztem a 911 LA évadokat.De a 6 évad után csak angol nyelven van,talán még fogják szinkronizálni?
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
senior tag
válasz kisputyin #2169 üzenetére
Szerintem a Disney-nél nincs globális beállítás. Pl. ha PC-n web-es felületen átállítom sárgára (felirat választásnál fogaskerék ikon), akkor PC-n sárga lesz, de CCwGTV-n marad fehér. De utóbbin is átállítható sárgára (vagy bármire), csak az eszköz beállítás / kisegítő lehetőségek / felirat menüpontját kell használni.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
kisputyin
tag
Lehet volt róla már szó a fórumban " nem olvastam végig" Az volna a kérdésem, hogy lehet-e a felirat színét más színre állítani pl sárgára. A telón sárga,de ha a tv-n nézem akkor fehér. Úgy gondoltam mint a Netflixen. Ott beállítom sárgára és az összes tv-n sárga színű a felirat.
-
skroy
senior tag
Amikor elindult az 599Ft/hó 3 hónapig, már akkor irták, hogy azt követően, decembertől 3090Ft.
-
negyven2
veterán
válasz Redneck #2161 üzenetére
De az nem a Disney hibája, hogy anno a Marvel eladta a filmes jogokat másnak. Ugye ha a Sony nem akarja akkor nem adja oda a Disney+-nek a streaming jogokat (eleve ők a Netflix/HBO Max/Max-al vannak valamilyen üzleti kapcsolatba. Ezen platformok után jöhet más. Pl. hiába a Disney-é az Indiana Jones franchise is, azok (az első 4 film) disztribúciós és streaming jogai a Paramount-nál maradtak. Az Indiana Jones 5 már teljesen Disney dolog (december elsején jön majd Disney+-ra), de az első 4 filmet elvileg most is csak license-eli a Disney, a Disney+-ra.
Ott pl. a Hulk/She-Hulk/Namor (és a hozzájuk kapcsolódó karakterek), ami már idén júniusa óta ismét 100%-ban a Disney-é, de Namor és Hulk esetében az önálló filmes jogok még 2025-ig az Universal-nál vannak.“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
mephi666
nagyúr
válasz negyven2 #2160 üzenetére
a sony a Tóbiásos pókember filmek és a morbius-on kívül értelmeset nem tudott eddig produkálni élőszereplősben... szerintem... úgy, hogy anno azok a pókember filmek sem ütöttek nálam nagyot, de ahogy jöttek az újabbak, felértékelődtek
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Redneck
nagyúr
válasz negyven2 #2160 üzenetére
Köszi, közben nekem is leesett! Szutyok dizni, uccsó hónap amire be vagyok fizetve, már eddig is többször felhúztak. Ha valami nagyon érdekel, majd megnézem máshol.
Szerk:
Persze ez üzlet, de nálam az SW meggyalázásaival már megásták amit meg lehet.[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
negyven2
veterán
válasz Redneck #2159 üzenetére
Mert azok Sony Pictures filmek, és nem Disney/Marvel...
Még 1999-ben adta el a Marvel a Sony-nak a Spiderman és jópár hozzá kapcsolódó élőszereplős filmes jogait. Ami azóta is nála vannak.
És ilyenkor nem csak az számít, hogy a Disney fizetne-e érte, hanem az is, hogy a Sony "odaadja-e".
[ Szerkesztve ]
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
Redneck
nagyúr
Megnéztem pár szuperhősös filmet unalmamban, de valamit nem értek. Az Andrew Garfieldos Pókemberek, illetve a Tom Holland főszereplésével készült "Nincs hazaút", és a "Hazatérés" címűek nincsenek fent a platformon.
Mi ennek az oka?Nem futja a saját licenszdíjaikra? Vagy a szinkron miatt?
Mert marha jó hogy a díjat beszedik, és egy csomó hulladék fent van, de engem ezek érdekelnének.Szerk:
Nincsenek a jogok a Disneynél. Ha már így állnak, eladhatnák a Star Warst is, hátha jönne még valami értelmes tartalom az univerzumban...[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
spiky03
veterán
Mást is megviccelt az alkalmazás frissítése vagy milye?
Tegnap a Jégvarázst akarták nézni a lányok és nem volt fent a Gyerek profil alatt.
Aztán megnéztem a beállításokat és bekerült egy junior opció, ami eddig nem volt vagy nem így működött, hogy a 6+os tartalmakat nem jelenítette meg.
Így most a korhatár beállításoknál megadtam neki, hogy csak a 6+ alattiakat mutassa és így megjelent már.
Érdekes mert így meg mintha több minden lenne látható mint korábban. Nah de sebaj, a lényeg, hogy már van a Legyen hóóóSuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
TrollBalint
addikt
válasz Kristof_94 #2156 üzenetére
Csak tipp, de előfordulhat, hogy a Disney máshogy kódolja / tömöríti az adatot és ezért nagyobb sávszélesség kell. Ha a wifi hálózat le van terhelve, amihez az is elég lehet, hogy ha lóg rajta még pár készülék, akkor elképzelhető ez. Legjobban úgy tudnád letesztelni, ha tudnád kábelen is átvinni a netet.
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Kristof_94
nagyúr
Hiába lett áramtalanítva majd vissza a tv, meg mindig szaggat a Disney plus. Lehet az a baja, hogy wifin kapcsolódik a tv a nethez? Netflix, Hbo soha nem volt problémás.
-
Bondix
tag
-
TrollBalint
addikt
válasz spiky03 #2153 üzenetére
Igen, de ilyen nálam is volt (nem ezzel, hanem másik alkalmazásokkal), hogy egyszer csak elfelejtette, pedig hozzá se nyúltam, csak gondolom a frissítés elállított valamit.
bbmt: Nincsen Disney-m, csak általalános tapasztalatot írtam le, hogy nálam olyankor szokta ezt kiírni az erősítő, ha a hang elállítódik valahol. De egy ideje már nem a számítógéphez van az se kötve, így minden emlékem elég régi.
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
spiky03
veterán
válasz l.skywalker #2150 üzenetére
Nálam a tálcán is fehér lett.
Az a baj, hogy Kodi alatt is csak 720p tud ha jól emlékszem.
Nekem nem kell a 4k meg a HDR meg ilyenek, csak egy normális 1080p.Jah meg már a leírásban sem írja, hogy 5.1-e a hang meg HDR mint korábban.
@TrollBalint
Nem állítom benne semmit sem sehol, csak automatikus befrissult az app.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
bbmt
senior tag
válasz TrollBalint #2151 üzenetére
Hol lehet a hangot állítani az app-ban? Még pc-n sem találtam meg.
A kanál a gyengék villája
-
-
spiky03
veterán
Használja itt vki Win alatt a gyári appot?
Nem rég frissült, fehér lett az ikonja is.
És azt vettem észre, hogy mintha rosszabb lenne a kép is meg már az erősítő sem írja ki, hogy Dolby D+, hanem Multi PCM-et ír ki.
Meg lassabb is a felület, szinte mindig meg meg akad.Másnál milyen a helyzet?
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Ma értem a végére a kórnak (The Strain). Pontosabban a harmadik évad utolsó részéhez... hát van ebből negyedik évad is, csak nem a Disney +-on Amúgy ezt bírom, HBO-nál és Prime-nál is jártam így. Sőt HBO-n ment a TWD, Amazonon meg a FTWD
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Sefneni
őstag
Sziasztok!
Szerintetek várható, hogy az X-Akták megkapja a jó öreg magyar szinkronját? Néztem angolul is, de valahogy ez szinkronnal az igazi.Not all stories have happy endings. But yours has yet to be written.
-
Bondix
tag
Sziasztok
Már mindent próbáltam kb de semmi siker így itt kerdezek hátha másnak is van vagy volt ilyen problémája.
Van Netflix Hbo és Disney+ is és mindegyik XIAOMI MI TV STICK 4K-n keresztül megy a tv-n
Az első kettő szépen megy tv és házimozira is kép hang minden.
Viszont a Disney plusz valamiért olyan halk hogy teljes hangerore kell tennem h halljak valamit.
Vízszont ps4 konzolra is leszedtem és ott valamivel jobb.De az érdekes h minden más app-nak jó a hangja tehát nem tudom mi lehet a probléma!?
Köszönöm előre is
-
válasz Chris0321 #2142 üzenetére
Közben megleltem. Nekem a monitor olyan 2 méterre van kb a fejemtől
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz Chris0321 #2140 üzenetére
Elsődlegesen én ezen nézem: ASUS TUF VG249Q Gaming monitor 144Hz
Most meg azt próbálom kitalálni, hogy mivel megváltozott a betű mérete, hogyan tudom növelni Amúgy jó ez a váltás, a 144 Hz miattbe quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz Chris0321 #2138 üzenetére
Plusz végre tartja a 144 Hz-et De áttértek Edge motorra...
-
Úgy látom a Windows Store-os alkalmazás új ikont kapott:
-
Gabesz87
veterán
Gyerek tabletén az istenért nem akar működni most valamiért a Disney. GÉpen belépve nincs gond. Újraindítottam a tabletet, töröltem a gyorsítótárat, de nem segített.
Nem sikerül csatlakozni a Disney+-hoz üzenet fogad. Ha a gyerekprofilból a sajátomba akarok váltani, akkor is "Hiba történt. Próbálkozz újra" üezenet jön elő, a végén 83-as hibakóddal. WTF? -
senior tag
válasz Kristof_94 #2133 üzenetére
Volt egy ilyen tipp nemrég.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Kristof_94
nagyúr
Sziasztok!
LG tévénken a Disney plusz elég sokszor szakadozik/laggol. Mi lehet az oka? A program és maga a tv is frissítve van. A kapcsolat wifis.
Netflixen vagy bárhol máshol ezt soha nem érzékeltem. -
@rglaaf
veterán
üdv
ps5 appban lehet már feliratot testreszabni?PSN:BiZzare_0 ️
-
senior tag
válasz mephi666 #2129 üzenetére
Nem tudom, hogy egészen pontosan hogyan képzeled a szerverparkot, ezt esetleg részletezhetnéd. Kiindulhatunk abból, hogy 140 millió előfizető fejenként 4 stream-mel az fél milliárd stream, készüljünk arra, hogy legfeljebb az ötöde van egyszerre, és HD stream-ről van szó, ami kis ráhagyással 1 petabit sávszélességet igényel (ami kb. 1 millió gigabit), az mondjuk 100 ezer szerver egyenként 10 gigabites hálózati csatlakozással...
Valójában én úgy tudom, hogy a Disney-nek nincs olyan szerverparkja, ami közvetlenül előfizetőket szolgálna ki, hanem a tartalmat ténylegesen CDN-ek szolgáltatják, mint pl. az Akamai, amelyek egyenként több százezer szervert üzemeltetnek elszórva világban. A D+ amúgy az európai indulásakor a hálózati forgalom 18%-át adta...
-
azbest
félisten
válasz mephi666 #2129 üzenetére
akkor itt most lenne érdekes ismerni arányaiban, hogy mekkora része üzemelési és üzemeltetési. Amit nem tartalom licenszelésre és saját gyártásra költenek, gondolom.
Nem a rendszergazda fizetése, hanem a vas működisi és forgalmi költségek a nagyok. Valamilyen hibrid megoldást használnak, van aws és saját (net szolgáltatókhoz kihelyetett) infrastuktúrája is.Néhány írás előfordul a témában. Például 1 milliárd usd / év 2020-ban az aws költség, de ezen kívül is van más üzemeltetés is [link] azóta gondolom több
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz Fandango #2128 üzenetére
tartalomgyártást ne mossuk bele, mert ott el tud szaladni a ceruza: üzemeltetési költségként azt értem, hogy felhúznak egy kiszolgáló szerverparkot, amit kb minimális személyzet karbantart... plusz van szoftveres oldala is van, de miután kiépítették, nem sokat kell rákölteni... a cégek hajlamosak az elvárttól negatív irányba eltérő nyereséget veszteségként beállítani...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
ezek azért irgalmatlan számok streamingnél, aminek sok üzemeltetési költsége nincs gondolom úgy számolták ki a veszteséget, hogy az elvárt 5.5milliárd helyett csak 4.9-et termeltek és a köztes 600milliót fogták rá arra, hogy ennyi bejött volna ha nem szórakoznának sokan "családbővítéssel"
-
senior tag
válasz mephi666 #2120 üzenetére
"mindez a profitmaximalizálás érdekében"
Ha jól értelmezem a számokat, akkor a Disney streaming (DTC) ágazata a legutolsó negyedévben 510 millió dollár veszteséget termelt. Ez valóban a profitmaximalizálás felé mutat: az előző negyedévben 659 millió dollár volt a veszteség, az azelőttiben pedig 1 milliárd dollár.''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
zseko
veterán
válasz mephi666 #2120 üzenetére
Hiába használsz közös profilt, attól még kidob, Netflixnél ezt csinálja. Kiírja, hogy ezt a TV nem a háztartás része, igazold hogy tiéd az előfizetés, vagy fizess elő. Jelenleg úgy néz ki, hogy három havonta. Persze ha valóban haverok használják akkor megoldható, így leginkább azoknál csapódik le akik neten kerestek 'családot' a nézéshez. De a poén - vagy vicc - az az, hogy csak a tévénél írja, mobilon, pc-n ugyanúgy megy tovább ugyanarról az ip címről. Bár lehet azokon is korlátozná egy idő után.
HR24.hu
-
Scale
őstag
válasz l.skywalker #2118 üzenetére
Hát az én ismeretségi körömben elég sokan, szinte mindenki ezt csinálja ahogy netflixnél is, szóval szerintem sokakat fog érinteni ez alapján de aztán ki tudja. Netflix sem járt jól tudtommal ezzel a nagy megszorítással, elég sok usert veszített.
-
mephi666
nagyúr
még akár az is lehet, de ezzel meg nincs kivédve az, hogy haverok ne használjanak közös profilt ...az lesz a vége, hogy kiskaput megtalálják az élelmesek, becsületes polgárok meg szívatva lesznek... mindez a profitmaximalizálás érdekében (csak hát ez elsülhet visszafelé is)
-
mephi666
nagyúr
ez vicc: nem érint még minket, de a családi csomagnak pont az lenne a lényege, hogy pl egyik szülő otthonról használja, másik a munkahelyén néz sorozatot szabadidejében, egyik gyerek 200km-re kollégiumban, másik meg a szomszéd városban, mert már elköltözött
"Ezzel párhuzamosan pedig frissültek a Disney+ helyi felhasználói feltételei is, amelyekből kiderül, hogy a vállalat az "elsődleges személyes lakhelyünkkel összefüggésbe hozható eszközök gyűjteményét" érti a háztartás kifejezése alatt."
...magyarul úgy házhoz akarják kötni az előfizetést, mint a 30évvel ezelőtt elterjedt kábeltévét, amit nem tudsz levinni magaddal a tópartra, hogy horgászás közben meccset nézhess??? holott jelenleg technikailag minden adott ehhez
-
Scale
őstag
Asszem akkor disneyt se kell tovább fizetni ha ez tényleg jön idehaza is.
Nem viccelt, heteken belül lesújt a jelszómegosztókra a Disney+ -
szuszinho
őstag
Nálam is ez a probléma. Egyre többször fordul elő, hogy nézhetetlen, annyira akadozik. Weben is néztem a beállítást.
LG C9, Digi net. -
Vangelis
félisten
Srácok nekem az a gond. asszony néz egy sorozatot ..
De sajna sokszor akad .. már nem is full felbontáson van.
Hanem mérsékelt vagy mi.Tv. [LG]
WODA 500-as net.
Most wifi-n van de próbáltam kábelen is.HBO max pl jó.
De a netflix is ha jól rémlik.
De hát engem ..nak miatta
Fogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
skroy
senior tag
válasz l.skywalker #2106 üzenetére
A Comedy Central-on néztem amikor még adták. Nagyon nagy. Meg is örültem, amikor megláttam a kínálatban.
-
l.skywalker
Topikgazda
Végre itthon is, a Disney kínálatában látható a Life in Pieces streamingen.
Csak ajánlani tudom aki szereti az elborult vígjátékokat
Life in Pieces (TV Series 2015–2019) - IMDbNem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
Calogero
addikt
válasz Pro Koryak #2104 üzenetére
A kedvezmény csak az első évre szólt... Hosszabítás után a 24 900 Ft-o vonja le.
-
Pro Koryak
addikt
Ha lejár az 1éves előfizu, akkor megy tovább a kedvezményes áron automatikusan, amíg le nem mondom vagy hosszabbítani kell, de akkor már az időközben megemelt árat kell fizetnem?
-
Serpiko
addikt
válasz Geo19870322 #2101 üzenetére
Mintha itt korábban azt írta volna valaki hogy december 06.- tol.
A titok akkor marad titok, ha arról három ember tud és ebből kettő halott. Névtelen kínai bölcs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Villanyszerelés
- Spórolós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- ÚJ 4K Core I5 12400 Gamer MAX PC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 1.0TB NVME SSD ÚJ RTX 4060 TI 8GB DDR6 2ÉV GAR!
- Apple magic keyboard
- Eladó vagy telefonra cserélhető egy Samsung Tab A9 8/128 Lte tablet
- ÚJ MSI 4K CORE I5 12400F Gamer PC 6X4.6GHz 16Gb 512Gb SSD MSI GAMING TRIO RX 6800 16GB DDR6 2ÉV GAR!
- Fortnite cobalt star
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest