Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
portika #1148 üzenetére
Jövő hét megfelelő? Akkor bejöhetnél, csak szólj előtte nekem, hogy mikor.
Szerdán jönnek be A5-ösök, de azok már mennek is ügyfelekhez. De a következő szállítmányból neked is tudunk adni, ha kérsz. Akció nem lesz, ez tuti. Még ugyanazon az áron áruljuk, mint amikor 260 volt az euró. Sikerült egy kis kedvezményt kicsikarnunk a németektől, úgyhogy most ők állják az árfolyamingadozás egy részét, de ha 300 marad az euró, ez is el fog illanni, mert ez max. 290-es árfolyamig elég... És ők is csak az Intuos3-at támogatják anyagilag...
-
FazekasLaci
aktív tag
Szia!
Tollat tudunk szállítani elméletileg, ha van Wacom enabled matrica a notidon. De az kb. olyan lesz, mint ami neked van.
A tábla karcolódását sajnos nem tudjuk kijavítani, ezt max a Toshiba tudná megoldani, mert az érzékelősor ugyan Wacom, de a noti az nemA kalibrálást a Vista alatt egyszerűen meg tudod oldani, mert arra külön opció van. Bár a notidhoz is kellett, hogy legyen valami kalibráló... Kalibráld kicsit félre az alján és ellenőrizd, hogy akkor jól jön-e
Én már vertem át így gépet, általában a széleken, és főleg a bal oldalon szokott ezeknek gondjuk lenni.
-
portika
csendes tag
Kedves FazekasLaci,
fájó pénztárcával, amiben amúgy sincs soha elég, úgy látom a fórumból, hogy Intuos3 A5-be kellene beruháznom az igényeim alapján. Azt szeretném tudni, hogy mikor lehet bemenni Hozzád megnézni a ketyerét, s váltani két szót arról, hogy tényleg jól látom-e a dolgokat. Várható-e mostanában valami jó kis akció, mint amikor adtatok hozzá egy plusz eszközt (ha jól láttam)?. üdv -
tucsike86
tag
válasz
Dexter68 #1146 üzenetére
Szép táblámMi lesz belőle
... amúgy nem is én használom (azaz én nem rajzra, windows-t kezelni vele egyébként nagyon kényelmes, sokkal jobb, mint egérrel), nekem ugyanis a rajztehetségem a nullával egyenértékű. Asszonyka viszont grafikus, Ő "picit" más ...Szóval az Ő ajándéka ez a tábla. Leesett az állam, amikor megmutatta, hogy milyen képet rajzolt elsőre vele. Majd felrakom, csak neki semmi sem "sikerül elég jól", szóval számára minden - amúgy tökéletes - kép SZ*R. De ha majd egyet enged, akkor felrakom én is a fórumba.
-
Dexter68
addikt
válasz
tucsike86 #1145 üzenetére
Nézd meg, hogy ha az intuos3-mat munkaeszközként használod, egy év alatt mivé válhat.
-
tucsike86
tag
válasz
FazekasLaci #1143 üzenetére
Királyság, akkor tudom, hogy kihez forduljak majd. Köszönöm.
Igen, a nyomásérzékenységet pont emiatt már a legérzékenyebbre raktam, és mivel annyira megtetszett a Corel Painter, hogy jelenleg minden kép abban készül, így pont jó is, mert sokkal "durvábban" kezeli a nyomásérzékenységet, mint a Photoshop, pl. Szóval erőteljesebb nyomást kíván ugyanolyan vastagságú/erősségű vonalhoz, mint a Photoshop, de nem is baj, mert most, hogy maximumon van a nyomásérzékenység, nagyon kényelmesen tudom használni, és a tábla sem kopik annyira.
A plexi karcolódása meg - mostmár - nem zavar, főleg hogy tudom, hogy lehet pótolni.. Meg a kezdeti "b*zmeg nemrég még zsír új volt és 2 nap alatt karcos!" érzés már elmúlt.. Használva van aktívan, persze, hogy nem lesz olyan, mint az új.. A működését nem befolyásolja egyáltalán.
-
-VIGH-
csendes tag
Lacitól szeretnék pár dolgot kérdezni.Van egy Toshiba tábla pc,amiben egy
wacom monitor van.Nem gyártanak ehhez véletlenül,normális vastagságú tollat?
Mint például az intous tolla.A másik dolog,hogy nem mai gyerek a kicsike és
kezd karcológni ennek is a plexije.Hol tudnám ezt kicseréltetni és van-e értelme?
Mert,ha sokba kerül,akkor nem ér már annyit az egész ketyere.
A kalibrálásával is vannak gondok,a monitor alja felé kezd a jel elmászni kb.
három-négy millimétert.Az istennek nem birom ezt kiküszöbölni,mondjuk már
megszoktam,de egyszer jó lenne normálisan is használni.
Nem várható mostanában valami jó kis újdonság a wacomtól?Köszi!
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
tucsike86 #1142 üzenetére
Szia!
Pótolható. Most fejből írom az árat, valahol 5-6e körül van.
Igen, a plexik karcolódnak, de ez ne nagyon zavarjon, mert ez olyan, mint az autóLesz karc a másikon is, de nem vészes... Akkor kell cserélni, ha a karcolás a tollat megvezeti.
Egyébként javaslom, hogy a nyomásérzékenyésget állítsd a kezedhez a driverben, mert így csökkentheted a tábla terhelését.Egyébként igen... a Wacom Graphire Bluetooth lett átcsomagolva Wireless Pen tabletre kb. akkor, amikor a Graphire-t kivonták a forgalomból és helyette jött a Bamboo....
-
Dexter68
addikt
válasz
tucsike86 #1140 üzenetére
Fazekas Laci talán egy oldallal visszább írt ilyet, hogy tudnak hozni „covert”, de technikailag egy kép átrajzolása úgy szokott történni, hogy az ember beszkenneli a képet, és egy layerre berakja elhalványítva hátulra (vagy legfelülre) és rajzol. A monitort bámuljuk erősen és nem a táblát.
-
tucsike86
tag
válasz
FazekasLaci #1139 üzenetére
A Wireless Pen Tablet (ami mostmár Graphire Bluetooth néven fut, ahogy sikerült kideírenem) esetében ez a resetelős jelenség eléggé fennáll, eddig 3X kellett resetelnem, mindig akkor, amikor egy másik géphez is párosítani akartam. A connect gomb olyankor nem sokat ér, csak ha előtte kireseteltem a táblát. Persze, ha az ember egyetlen gépen használja (mint minden normális ember...
), akkor nem kell az életben resetelni, ezt aláírom. Én ahhoz, hogy minden géppel párosítani tudjam, kénytelen voltam. De miután rájöttem a módjára, pillanatok alatt megvoltam már vele.
Az új driver azért volt fontos az én esetemben, mert a CD-n található driver az ősidőkből való volt, az, amivel még gondok voltak Photoshopnál (pontatlan volt a tablet). Az új driverrel ez egyből megoldódott, ráadásul a kapcsolat minősége is jobb (nem késik a kurzor, mint az előző driverrel), ez gondolom azért van, mert optimalizálták az adatátvitelt.
Minden esetre mostmár tökéletes, mindhárom gépen.
Viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy ennél a típusnál van egy levehető "cover", ami alá képet lehet betenni (bár ilyet nemtom ki csinál, mindegy is..). Ez egy gyakorlatilag átlátszó plexi. Viszont sajnos eléggé hamar karcolódik, kb 20 kép készítése után megjelentek rajta kisebb karcok. Néztem a neten, hogy lehet venni "cover"-t, de kép hiányában nem tudom, hogy ez az-e amire én gondolok.
Tudsz esetleg a jövőben, ha szükség lesz rá, hozni ilyet? -
FazekasLaci
aktív tag
válasz
katacita #1136 üzenetére
Kétféle dolgot látok, ami probléma forrása lehet:
- ha van a tollon oldalkapcsoló, nézd meg, nincs-e beragadva.
- ha tudod, vedd ki a tollhegyet, nézd meg a végét, hogy nem sérült-e. Mert ha leesett és sérült, beragadhatott egy kis darabka a nyomásérzékelőbe, és ezért ír mindig. Ha a jelenség ezután is jön, akkor nézd meg másik gépen is a jelenséget. Ha ott is jelentkezik, irány a szervíz, mert rossz a toll.A Wacomnál régen a Volito2-nél volt hasonló jelenség (ezért sokan nem is szerették), ott a toll oldalkapcsolója ragadt be sokszor és hasonló jelenséget okozott. Mondjuk ez kb. 4-5 éve volt, azóta a technika fejlődött, a mai Wacomoknál ez a jelenség már nem igazán fordulhat elő (konkrétan én már egy éve nem találkoztam ilyen problémával).
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
tucsike86 #1132 üzenetére
Minden Wacom táblát lehet resetelni, de ritka, mint a fehér holló, hogy ezt használni kelljen.
A Wireless tábládon van egy párosító gomb, amivel újra tudod párosítani az eszközt, ha szeretnéd. De ezt max. első alkalommal használja az ember, vagy ha a drivert újratelepíti.Drivert újratelepíteni csak akkor javasolt, ha tényleg gond van a táblával... Ritka az az eset, amikor egy driver újratelepítése után gyorsabban működött volna. Tehát, ha nincs probléma a driverrel, akkor nem is kell újat telepíteni. Egyébként a driverek leírásában mindig szerepel, hogy a korábbihoz képest milyen bug-ot javítottak.
-
Dexter68
addikt
válasz
katacita #1133 üzenetére
Ezzel pont úgy lehet rajzolni, mint mással. A ceruza sem rajzol, csak, ha hozzáérinted a papírhoz.
Ha felemelt állapotban is rajzol, akkor valami gáz van. vagy beragadt, vagy elment valami a beállításoknál, stb. Milyen táblád van? Milyen op. rendszert használsz? Milyen programban jelentkezik a probléma? (esetleg másik programban is?) -
katacita
csendes tag
sziasztok!
na most lehet hogy igen hülye vagyok, de!
azt hittem, hogy egy ilyen táblára az ember úgy rajzolgat mint máshova.
de ez még az egérnél is nehezebb!a problémám az, hogy nincs az hogy felemelem a tollat és akkor nem rajzol, mert ugye fölötte 1-2centivel is érzékeny.
szóval ezt hogy lehet megoldani? vagy ti hogy rajzoltok így??? mert így szerintem nem lehet!!
segííítség mert kezdek becsavarodni
köszönöm -
tucsike86
tag
válasz
Khapishi #1131 üzenetére
Resetelni nem lehet? Az én wacom táblámat lehet resetelni (15mp-ig nyomva kell tartani a bekapcsológombot és a két másik hotkey-t). Így a tábla alaphelyzetbe áll, és készen áll az újbóli párosításra, visszaállnak a beállításai, stb..). Ha esetleg írnak erről valamit a neten, érdemes lenne megnézni.
Ez az enyém kézikönyvében sem volt benne, a neten találtam hozzá leírást.
A wacomnál konkrétan akkor hozzák fel ezt a megoldást, amikor a tábla ledje sűrűn villogni kezd, és a töltés/telep gyengeségeit akarja jelezni, vagy nem hajlandó kapcsolódni. Ezért gondolom, hogy esetleg megoldás lehet, ha reseteled a táblát. -
Khapishi
csendes tag
válasz
FazekasLaci #1128 üzenetére
Sajnos a kézikönyv nem ír semmit se ilyesmiről, csak telepítési javaslatokat ad. Nem wacomon van sajnos, hanem geniusom (G-Pen) és ahogy írtam az elemet is cseréltem
Nem használt semmit. Minden elképzelhető dolgot csináltam már, lassan a szétszerelés fog következni, de míg garanciális, addig meg nem lehet... Azt hiszem marad a szervíz
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
tucsike86 #1129 üzenetére
Igen, a bluetooth az egy érdekes dolog
néha trükkös a párosítás, de ha egyszer megtalálta, akkor a jövőben már soha nem lesz vele probléma. Nálam is így működik minden.
Ha majd idővel akksi kell a táblához, mert már nem bírja sokáig, akkor ne feledd, hogy a töltő vezetékéről üzemeltetve egyszerre tölt és működik is. Ha meg cserélni akarod majd egyszer az akksit, nyugodtan szólj. Nem vészes tétel az sem...
-
tucsike86
tag
válasz
FazekasLaci #1127 üzenetére
Ennél nem 0000 volt, csak - mint lentebb írtam - olyan progi kellett, amiben ki lehet választani azt, hogy "nem igényel passkey-t". Csodák csodájára a windows saját bluetooth stack-jében volt ilyen. Párosítottam az eszközt, egyből wacom HID települt (nem egérként amúgy, amíg úgy használtam, addig valóban nem tudott semmi mást, semmi abszolút pozicionálást, sima egérként ismerte a windows és kb használhatatlan volt).
Ehhez is jár egér
OK, úgy lesz!
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
Khapishi #1125 üzenetére
A felhasználói kézikönyv hibamegoldások részében nézd meg, hogy mit jelent az, ha gyorsan villog a gomb. Lehet, hogy így jelzi a meghibásodás módját. Ld. a wireless egereknél is elkezd villogni egy gomb, ha merül az elem.
A Wacom Intuos táblákon, ha hozzáérinted a tollat a táblához, akkor kékről zöldre vált (ha jól emlékszem) a gomb a táblán. Vagyis jelzi, hogy van kapcsolat.
Szóval ennek nézz utána a könyvében. Ha angol nyelvű, akkor a Troubleshooting opciót keresd.
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
tucsike86 #1126 üzenetére
Örülök, hogy közben sikerült, bocsi, hogy csak most tudtam elolvasni a hozzászólásokat.
Általában a legtöbb eszköznél, ahol nincs beállítva passkey, ez 0000 szokott lenni.
Amúgy az oprendszer ismeri fel egérként (Wacom HID Mouse), mivel ez mutatóeszköz. Azonban spec. egérként működik- vagyis egér helyett toll az alakja, de gyakorlatilag ugyanazt tudja.
Mellesleg sok digitális táblához egér is jár, ezért is van, hogy a driver ezt is kell, hogy támogassa (ld. Bamboo-hoz is van külön egér, meg Intuos-hoz is).
Ha valami még van, nyugodtan írj privátot nekem, mert az az email-emre jön, amit naponta többször is nézek...
-
-
Khapishi
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem:
Van egy genius G-pen digitáblám, ami érdekes dolgokat produkál. Egyrészt van rajta egy kék villogó izé, ami most vadul villogni kezdett. A toll pedig messzebbről nem akar mozdulni, csak ha közvetlenül érintkezik a tábla felületével. Nem az elem merül, nem a program rossz, amiben használni akarom, a beállításokkal hiába vacakolok, újra lett indítva a gépem és a tábla is újra lett telepítve.Van még esetleg valakinek valamilyen tanácsa, vagy ötlete, mit tudok vele kezdeni? Garanciális még (másfél hónapos) , de nem akarom még elküldeni kicserélni, vagy javítani addig, míg utánakérdezek itt-ott, hátha valaki tud segíteni
Ugyanis kellene a tábla.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
tucsike86
tag
válasz
Dexter68 #1123 üzenetére
Leszedtem az újat.. azzal sem megy.
Rájöttem, hogy mi van.. A Bluesoleil, amit kaptam a bluetooth dongle-höz nem hajlandó PÁROSÍTANI az eszközt, szóval a "pair" funkció nem működik, mert mindenáron passkey kell neki. Ha nem adok meg passkey-t, "authentication failed". Ha bármit megadok, akkor is, mert a wacom leírásában benne van, kiemelve, hogy "does not require passkey".
Namármost, egyféleképp tudtam eddig csatlakoztatni az eszközt: "connect via bluetooth HID". Amire most rájöttem, hogy az rohadtul tök más, valami generic cucc, ami vagy windowsos, vagy a bluesoleilhez jön, de semmi másra nem képes, mint "bluetooth HID mouse"-ként feltenni, és eddig is ebben működött. A Wacom driverhez az egésznek köze nem volt, ezért állítottam be hiába akármit, hiszen most jöttem rá, hogy ha bármilyen telepített wacom eszközt letiltok, attól még vígan működik a tablet. Ha a bluetooth mouse-t letiltom, nem.
Frissíteni a wacom driverekkel nem lehet ezt az egyetlen eszközt, mert a kettőnek nem sok köze van egymáshoz, kiírja a win, hogy nem talált illesztőprogramot.
.. és miért? Mert nem PÁROSÍTOTTAM az eszközt, csak HID-n keresztül csatlakoztattam. Párosítani kellett volna, mert akkor felismeri a win új hardverként, és már ott is vannak neki a wacom driverek.
Jelenleg olyan bluetooth szoftverre vadászok, amiben van olyan opció, hogy "I don't need to use a passkey". És létezik ilyen, csak nem találom sehol. Állítólag a windows XP-nek is van valami utilja, legalábbis azt olvastam, de sehol nem találtam meg se a neten, sem a gépen.
Szóval ebben kell a help nekem, a többit már kisakkoztam...
-
Dexter68
addikt
válasz
tucsike86 #1122 üzenetére
Az eredeti driverrel küzdesz, vagy leszedtél egy újat?
-
tucsike86
tag
válasz
tucsike86 #1120 üzenetére
Na, már nem hajlandó összepárosodni sem a géppel, most, hogy újrainstalláltam a bluetooth-t. Bekapcsolom, villog.. device discovery -> felismeri wacom tablet. Párosítás -> jelszót kér -> nem kap jelszót (nincs), majd "Authentication failed, please try again".
Mindent megpróbáltam már.. Help please!
Szerk: megvan... de bluetooth HID mouse-nak ismeri fel.. :S
-
tucsike86
tag
válasz
FazekasLaci #1118 üzenetére
Na, már nem tudok szerkeszteni az előzőn..
Szóval [itt] leírtam a telepítés menetét. Át tudnád futni, hogy esetleg mit ronthattam el, vagy mit nem csináltam meg?
-
tucsike86
tag
válasz
FazekasLaci #1117 üzenetére
Van hozzá használati, és ott be is állítottam. De semmit nem ér, mert attól még, hogy ott beállítom, nem működik (pl a hotkey). Az meg különösen idegesít, hogy miért nem radíroz?! Most leszedtem az új drivert, holnap majd nekiállok.
Amúgy valószínűleg ott lesz a gond, hogy a BlueSoleil nem ismeri fel a táblát, mert a leírásban az van, hogy ha az akkuállapotnál ? van (márpedig az van), akkor "table is not recognised", ami meg azért fura, mert maga a tábla működik (csak részben..)
Ja, Corel Painterben működik a nyomásérzékelés (radírozni ott sem radíroz, vagy van olyan, hogy néha meghülyül és CSAK radíroz).
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
Dexter68 #1115 üzenetére
A Photoshop-ban a nyomásérzékenységet külön is be lehet állítani a rajzolóeszköznél. Lehet, hogy ez ki van kapcsolva, és ezért nem ismeri fel a Wacom...
Ki kell próbálni Corel Painterben is, mert ha ott jól jön a nyomásérzékenység, akkor a problémát nem a táblában, hanem a Photoshop-ban kell keresni.
Innen le lehet tölteni a Painter-t:
http://www.grasshopper.hu/vasarlas/corel-painter-x-wacom-akcio.html [link] -
FazekasLaci
aktív tag
válasz
tucsike86 #1116 üzenetére
Húha... ez a tábla használt volt, vagy külföldről jött magyar használati nélkül?
A driverben kell ezeket beállítani. Ugyanaz a driver, mint a Bamboo-nak van.
Ha beugrassz a jövő hét elején, akkor beállítjuk Neked. Ha meg itthon vetted és nem segített az eladó, akkor sírni való kedvem van a szolgáltatási szintjükön és oszd meg másokkal is, hol ne vásároljanak. -
tucsike86
tag
Most nézem csak, hogy 1.6-os bluesoleil van az otthoni gépen (asszonyka gyorsan beolvasta nekem
). Jelenleg a bluesoleil 6.4-es verziónál tart.. Most reménykedek benne, hátha az már tabletként ismeri fel, és az új driverrel (2008.12.12-ei), ami a wacom honlapján van már nem lesznek ilyen problémák. Ha lesznek, akkor nem tudom, mitévő legyek.
-
Dexter68
addikt
-
tucsike86
tag
Érdekes, nekem máshogy néz ki a utility (nincs benne ilyen tablet / tool / application dolog), sokkal egyszerűbb kis util, konkrétan a felső kép, amit beraktál nekem nincs, csak az alsót látom. Ez a pressure test - dolog sincs benne az enyémben. Rakok majd fel screenshotot, csak most nem ülök otthon a gép előtt.
Ennek a utilnak mi a neve, amit te használsz? Kíváncsi vagyok kezelné-e a táblámat..
Tudtál, köszönöm.. kezdem érteni a dolgokat.
A "nem radíroz" és egyéb kérdéseimben (Bluetooth, BlueSoleil, driver) ha valaki tud segíteni, nagyon megköszönöm!
-
ByKa
csendes tag
nem kell, alapból a tábla felülete a monitorod felülete, de tudsz ettől eltérőt is beállítani (Intuos-nál Mapping)
Ezek az Intuos beállításai, nem tudom, a BT Wireless táblád mennyi szabad kezet enged.
Remélem tudtam segíteni!
-
ByKa
csendes tag
Helló!
Nekem nem wireless tabletem van, de valószínűleg megegyeznek a fő beállítások a tabletek driverjeiben.
Ha a Wacom driverben működik a nyomásérzékenység, akkor Photoshopban is fog, de BE kell kapcsolni (windows/brush/Shape Dinamic vagy Other Dinamic)
Ezeken tudod beállítani, hogy a nyomásérzékenység az ecset mely tulajdonságát kezelje (ecsetátmérő vagy átlátszóság).
A PS-sel valszeg nincs baj, ha jól emlékszem az 5.0-s verziótól már stabilan kezelte a táblákat de akkor még nem voltak wireless BT táblák.A driver Pen/Mouse beállítása a tollnál arra vonatkozik, hogy (ésszerűen) egér módbnan minden balra mozdulatnál mindig balra mozdul a kurzorod, mindegy, hányszor és honnan indulsz el a táblán, pen módban viszont az un. ABSZOLÚT pozicionálás, amikoris a tablet fizikai érzékelőfelülete megegyezik a monitorod teljes felületével, vagyis ahhoz, hogy a bal felső sarokból a mutatód (kurzor vagy ecset) a jobb alsó sarokba ugorjon, ahhoz elég, ha a táblád jobb alsó sarkát érinted meg a tolladdal. (EZ a tábla alapfunkciója, rajzolásnál, maszkolásnál, festésnél ezt kell használni).
VISTA-n az alap HID driver szokott galibát okozni, ehhez tényleg várd meg a Lacit.
-
tucsike86
tag
válasz
Dexter68 #1109 üzenetére
XP.
Vettem egy Bluetooth Dongle-t, BlueSoleil-el érkezett.
Felraktam a BlueSoleil-t, párosítottam az eszközt (egérként ismerte fel, a leírásban az volt, hogyha tabletként nem ismeri fel, akkor egér legyen).
Feltelepítettem a kapott CD-ről a drivert (jó sokáig települt), utána kiírta, hogy "Wacom mouse" telepítése sikeresen befejeződött. Megnéztem a utilt, amit felrakott, lehet váltani "pen" és "mouse" mód között (amik nem tudom, hogy mire jók, azon kívül, hogy jár a tablethez egy egér is, de nem vagyok benne biztos, hogy ez erre utalna). Ezen kívül érzékenységet lehet benne állítani, meg hotkey-eket konfigolni (de olyan, mint a halottnak a csók, mert hiába jegyzi meg a program, nem működik).
Photoshop indít -> azon kívül, hogy tök pontatlan a tablet (jah és NEM RADÍROZ a radírral, ugyanúgy rajzol!), nem nyomásérzékeny.Ennél jobban nem tudom leírni, remélem ez elég info, ennyit tettem eddig vele, miután kicsomagoltam, meg feltöltöttem az akksiját.
Abszolút hülyének érzem magam a témához és nem tudom, hogy mitévő legyek. A kapott kézikönyvet elolvastam, az utasításokat követtem.. Sajnos nem tudom, hogy egy ilyen tablethez ezen kívül mi kell (driver, util, stb), hogy rendesen működjön.
Lenne valami beállítás, újabb driver, kiegészítő utility? Mit tegyek, hogy rendesen működjön?
.. egyáltalán a PhotoShop valahol kéne, hogy tudja, hogy ilyen táblával használom?
Előre is köszi a válaszokat, ismét!
-
tucsike86
tag
Sziasztok!
Húúú, de nehezen akadtam rá erre a topikra!!! Mindegy, itt vagyok végre..
Vettem egy Wacom Wireless Pen Tablet-et, és Photoshop CS2-ben nem akar az istenért sem nyomásérzékeny lenni. Tudna esetleg valaki segíteni, hogy hol tudom beállítani, hogy a toll nyomásérzékenységét nézze a PS? Google-ben rákerestem már, elég kevés sikerrel.
Illetve, ha esetleg használ valaki hasonló Wacom táblát, szívesen venném, ha megosztaná velem azt a bluetotth progit, amivel nem egérnek, hanem tabletnek lehet felismertetni, mert félek, hogy ez is közrejátszhat (bár lehet tévedek). Azt mondják, a friss driverrel már photoshopban is megfelelően dolgozik a tablet (nem pontatlan, ami állítólag sokak problémája volt régen), de attól tartok ez csak akkor fog menni, ha tabletként látja, és nem a "Wacom Mouse" driver megy fel hozzá. Vajon a BlueSoleil 6-os verzió tabletnek látja már?
És még egy dolog, a hotkey-ek valamiért nem működnek, hiába vannak beállítva.. Ez miért lehet?
Előre is köszi a válaszokat!
-
-VIGH-
csendes tag
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
#86690432 #1104 üzenetére
Jövő héten szerdától, ha akarsz, be tudsz jönni a Vevőszolgálatunkra és akkor megnézem neked külön a digitáblád, illetve megnézünk egy Wacomot is a gépeden, hogy azzal is gond van-e. Ha nálam jön a hibád, akkor biztosan gond lesz a tábláddal. Ha viszont a Te gépeden a Wacom sem megy, akkor a gépeden lesz valami, azt meg külön akkor meg kell nézni...
Korábban sajnos most azért nem tudok foglalkozni vele, mert vizsgázom, a kollégák meg nagyon túl vannak terhelve munkával, mert sokan keresik a táblákat...
Ha jó, akkor dobj egy privit, a többit meg megbeszéljük.
Elérhetőségek, térkép: http://www.grasshopper.hu/terkep [link] -
törölt tag
válasz
FazekasLaci #1100 üzenetére
Köszönöm a tippeket,
A kalibrálást már korábban megpróbáltam, a Vistáét és a driver által adottat is. A Vista ugye először a bal felső sarkot adja me, de hiába "ütögetem" bárhol a táblát, nem érzékeli, nem ugrik tovább a következő pontra.
A tollban lévő elemet is próbáltam kicserélni, de nem lett jobb. (meg a szervízben a saját, régi eleme volt benne, és azzal működött, tehát ezt kilőhetjük...)
De ez az egérmód, ez érdekes... hol tudom ezt megnézni?
-
FazekasLaci
aktív tag
Igen, az Intuos tollak sokat kibírnak. Többet, mint a Bamboo tollak, mert ha megnézed, úgy van a toll kialakítva, hogy ritkán esik függőlegesen a toll és a toll hegye körül úgy van kialakítva, hogy oldalra dőljön azonnal eséskor, ne a hegyet terhelje. Sajnos ez a Bamboo-nál nincs. De ha valaki vigyáz rá, akkor nincs is lesz baj
Ezért javasolt a tolltartóban tartani. Én is rengetegszer leejtettem már a tollam és még mindig jól megy...
Bármely tollat, ha a hegyére ejted, mivel ott van a nyomásérzékelő, akkor a hegy nyílvessző módjára átszakíthatja az eséstől a nyomásérzékelőt... Szerencse kérdése az egész.
Mellesleg regényeket lehetne írni az érdekesebbnél érdekesebb Wacom esetekből:
- amikor a titkárnő rendet rakott a főnök asztalán és kidobta a nem író Wacom tollat-tól egészen a kutyus kettéharapta a tollat esetekig -
-VIGH-
csendes tag
válasz
FazekasLaci #1101 üzenetére
Na,jó,de ezt nem mondtam,ahol vettem.A másik dolog,hogy tényleg csak egyszer esett
le a toll és rögtön vége lett.Az intuos táblám tolla már egy párszor padlót fogott és mégis
tökéletesen működik. -
FazekasLaci
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G Snapdragon
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest