Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
anmazol #1799 üzenetére
Ha jössz Pestre, akár beugorhatnál hozzánk is. Mondom az indokokat:
- A Geniust és a Trustot nem szabad a Wacom Intuos4 táblákkal összehasonlítani. Az Intuos4 messze többet tud, persze drágább is. Inkább a Wacom Bamboo táblákkal érdemes összehasonlítanod, mert tudásban azok a konkurensei ezeknek a tábláknak. Igaz, hogy méretben a Genius és a Trust is verhetetlen, viszont néha teljesen felesleges túl nagy tábla. 19"-ig kényelmesen lehet egy A6-ot használni, 22-24"-ig pedig egy A5-öt. Megkötésekkel az A6 is mehet ekkora méretnél, bár az már kényelmetlenebb használat lenne mondjuk rajzolásnál. De például fényképszerkesztésnél néha még az is elmegy...A méretek minden gyártó táblájára igazak, ezt több, mint 10 éves Wacom tapasztalatunk alapján alakult ki és eddig még senki nem reklamált, hogy rossz méretű táblát választottunk neki
A Bamboo táblákban pedig van már multitouch, úgyhogy az egy plussz előny a konkurens táblákkal szemben. Ezenkívül: két év gari, de ha garin túl tönkremegy a toll, akkor sem gáz, mivel 8000 Ft+ÁFA egy tartaléktoll. Most szállítottunk egy ügyfélnek egy ilyen tollat a kb. 5 évvel ezelőtti gyártású táblájához. Nem kell új táblát venni
Azért ez így jobb, nem?
Amiket nézz meg táblában:
- Wacom Bamboo Pen and Touch fekete A6 Wide: 18400 Ft+ÁFA
http://www.grasshopper.hu/vasarlas/wacom/A6-wide/bamboo-tolleger.html [link]
- Wacom Bamboo Pen and Touch FUN Small (A6 Wide, azonos tudású, mint a fenti fekete tábla, csak több szoftverrel és ezüst színben): 19900 Ft+ÁFA
http://www.grasshopper.hu/vasarlas/wacom/A6-wide/bamboo-FUN-Pen-and-Touch-S.html [link]
- Wacom Bamboo Pen and Touch FUN Medium (A5 Wide méretben, a FUN Small-lal teljesen egyező tudású, ugyanazokat a szoftvereket tartalmazza, mint az A6 + egy Corel Painter Essentials 4-et): 39.900 Ft+ÁFA [link]Egy próbát megérnek szerintem, csak vigyázz, mert ha egyszer átállsz Wacomra, nem fogsz tudni leszokni róla és 1-2 éven belül már egy Intuos4 felé kacsintgatsz majd. Ezt a többi Wacomos meg fogja erősíteni
A specifikáció sokszor nem ér semmit addig, amíg ki nem próbáltad és láttad a különbséget.
-
anmazol
csendes tag
No csak annyit akkor még, hogy a geniusról van valami olyan dolog amiről nemtudok?Mondom két éven használtam mielőtt tönkrement, akkor is úgy hogy leesett a toll stb.. Minden fórumban, ha valaki felhozza a geniust akkor annyit mond rá a fl net szinte egyszerre hogy a trust az egy szar.
tudom én.de a genius? wacom ok, profi, tele felesleges csillivilli funkciókkal dehát az ára...hamajd álom fizetéssel 10 éve miyazakinak vagy a disneynek dolgozok veszek egy 100 ezres wacomot de addig..ha két évente lecserélem a geniust akkor is 10 éven át olcsóbban jövök ki vele
eddig annyit hallottam negativ kritikaként geniusról hogy elem van a tollban...na a trust táblát mikor kiprobáltam ismerősnél, tényleg szörnyű hogy a toll teteje nehéz, dehát a geniusnál középen van és semmi gond vele..ráadásul két évig nem is cseréltem elemet..a trust tablet tényleg rossz rajzolásra is, de a genius kellően pontos volt nekem mindig, pedig nem csak fotokat vagdosok, hanem festek és rajzolok .Most ledöntöttem hogy 13-15 körül a5 ös geniust veszek megint.(egy A4 es táblát is kiprobáltam, zavaroan nagy)Jövőhéten felmegyek pestre, megéri vlmi boltban keresni, és ha igen hol? mert webáruházakban sok helyen van, de nem tudom mennyire megbízhatóak..
-
FazekasLaci
aktív tag
Na hali újra, mindenkinek,
sajnos a vizsgaidőszak miatt kicsit el voltam havazva (diplomamunka), de aki email-en keresett, vagy telefonon Wacom kérdéssel, problémával, az megtalált
Az elmúlt hetek elég mozgalmasak voltak, április eleje óta teszteljük folyamatosan a Wacom Intuos4 Wireless táblát, és meg kell mondanom, hogy nagyon jók a tapasztalatok. Nincs adatátviteli időben késés, pont ugyanazt tudja, mint a vezetékes változatok. Ráadásul a méretét jól eltalálták, mert közelít az A5-höz, annál ugyan picivel kisebb, de ez nem zavaró, mobil környezetbe ideálisabbat nem is lehetne találni. Figyelni kell azonban arra, hogy ez a termék nem azonos a Wireless Pen Tablet táblával, ami még régi Wacom Graphire technológiát használ 512-es nyomásérzékenységgel. Sajnos sokan összekeverik, mivel a kisebb tudású is viszonylag drága (50e feletti árral).
Összehasonlításul:
Wacom Intuos4 Wireless tablet: [link]
Wacom Wireless Pen tablet: [link]Ha valakinek kedve támad kipróbálni, nyugodtan szóljon. A telefonszámomat ideírom: 70/429-3200.
-
anmazol
csendes tag
23 ért A5 ? max a6 ost találok.Mondjuk úgy nézem szidják az "olcsóbb" wacomok touchpadjait.. nekem nem is lenne szükségem touchpadra,mindig rajta van a kezem a tableten .kipróbáltam valakinél egy A4 es tabletet is, valóban túl nagy nekem, az A5 ös pont jó.Szerintem akkor geniusnál maradok,bár még azon is vannak programozható gombok és adnak hozzá egeret ami mind fölösleges, de jóval megfizethetőbb.
-
1nsan1ty
tag
sziasztok!
Szerencsére minden általam felvetett problémámat sikerült megoldanom. ezeket leírom ide hátha valaki szembe találja magát velük.
I. Photoshop CS4 - Win764bit lassú, laggol, nehézkes a rajzolás:
A megoldás egyszerűbb volt mint gondoltam. fel kell telepíteni az alábbi update-t.
http://www.adobe.com/support/downloads/thankyou.jsp?ftpID=4292&fileID=4003Nekem ez már megoldotta a problémát. A preferenes-ben engedélyezni kell a opengl drawing-ot. itt ezen belül az advenced settings-nél én mindent kikapcsoltam.
II. Nem lehet a tálcára kattintani, ha PS-ben (nálam cs4 64bit, de illustrator-nál is előjött. OS win7 64bit) dolgozol, tehát rossz a tábla mapping-ja:
A hiba az új wacom driverekkel fordul elő, a feladat annyi hogy a régi drivert kell feltenni. Ezzel megoldódott a probléma nekem a wacom intuos 3 a5 wide se táblámnál. (612-5 driver)III. Idegesítő vízcsepp effekt tollal kattintásnál (vagy ahogy a win7 hívja KOPPINTÁSNÁL!
Futtatásban inditsuk el a gpedit.msc programot.
Aztán Felhasználó konfigurációja->Felügyeleti sablonok->Windows-összetevők->Táblaszámítógép->MutatókItt engedélyezzük a tollvonásokról adott visszajelzés kikapcsolása elemet. ezzel ha mindent jól csináltunk megszabadultunk a vízcsepp effekt-től!
remélem hasznára válnak ezek a tippek mások számára is!
üdv, Z
-
anmazol
csendes tag
ésmennyiért lehetkapni? rákerestem az intuos3 A5-A4 táblákra de csak százezres árakat találok...én nézem rossz helyeken? mert mondom max 35 ömlenne rá, mivel nem volt betervezve...és az előző is teljesen megfelelt nekem 15 ezerért mg
-
Dexter68
addikt
válasz
anmazol #1791 üzenetére
Mást nem nagyon tudok tanácsolni, mint, hogy vegyél wacomot
Trusttal van tapasztalatom, Geniussal nincs. Van a családban egy intuos3 A5, meg egy Bamboo Pen&Touch A6, mindkettő jó minőségű és nagyon jól használható tábla. A tollak elem nélkül működnek, maximálisan kiváltja az egeret (legalábbis nálam, a fiam azért egerészik a tábla mellett).
-
anmazol
csendes tag
hát lehet...már nem tudom sajna ellenőrizni..akkor valami tanács?
-
anmazol
csendes tag
Mousepen 8X6 os
-
anmazol
csendes tag
válasz
Dexter68 #1786 üzenetére
háát...lehet maradok az A5 ösnél...mennyiért tudok legolcsóbban/és hol szerezni ilye wacomot? mivel pécsi vagyok pestre nem fogok elmenni érte(az +15 ezer lenne kb utazással....) Dőlés érzékenység--- de hát sima genius toll is érzékelte a dőlést, vagy az nem ugyanaz? kicsit váratlanul ért ez a tablet halál, és nem néztem utána a dolgoknak évek óta, de minél előbb szeretnék ugye újat, mert nap nem telt el két éve szinte hogy nem rajzolta, festettem volna..de akkor geniusnál használat közben leszámítva a plusz gombokat,radírt, meg ilyenek(nekem nem hiányzik) annyival többet nyújt a wacom?És a touch funkció mindegyiken van? mert a geniuson mindig rajta tartottam a kezem...csak ha nincs olyan dolog amiért annyival megérné a wacom, veszek geniust...megéri több mint kétszer annyit költeni rá csak azért mert nem kínában állították össze?
-
Dexter68
addikt
válasz
anmazol #1785 üzenetére
Érdemes lenne kipróbálnod a wacomokat (Grasshoppernél asszem lehet, de majd Fazekas Laci megerősít – vagy cáfol). Pláne, ha festesz, akkor Intuost ajánlanék a dőlésérzékenység miatt. Én A5-öst használok (2 monitorral), az A4-est kényelmetlenül nagynak találom. A fiam A6-os bamboo-ja is teljesen használható méretű.
-
anmazol
csendes tag
Üdv! na olvastam itt már mindent...kíváncsi vagyok a legfrissebb véleményekre.Az történt hogy két és fél évig volt egy A5 ös genius táblám, nekem tökéletesen megfelelt, mondjuk azok a beprogramozható gombok még fölöslegesek is voltak...photoshopban festettem ,rajzoltam otthon, zbrushban is használtam,de most hirtelen elkezdett akadni...cseréltem elemet s ...alig működik, sőt legtöbbször nem is mozdul az egér, alig érzékeli a táblát, probáltam máshova bedugni stb, egy szoval úy néz ki tönkre ment...Na most kéne egy új mert van pár dolog amit folytatnom kéne ..gondoltam akkor már veszek eggyel nagyobbat, A4 est mert elég nagy festményeket is csinálok már, és talán jól jönne...de most olvasom hogy mindenki a wacomot ajánlja..csakhogy amint néztem az tele van funkciókkal is amik nekem nem kellenek..még egér sem kell hozzá, az van, csak egy toll meg tábla..és mivel nem volt betervezve hogy meghal az előző tábla ,nincs pénzem egy 40 ezres wacomra...mit csináljak? Annyira rossz lenne 30 ért egy genius A4 es?(ami talán sok is pénzben...lehet egy ugyanilyen A5 öst veszek 16 körül...) Vagy van esetleg wacom táblábol olyan típus amiben csak toll tábla és ennyi? max 30-35 öt áldoznék rá...És A6 osra semmikép nem fejlődnék vissza, az A5 is kezd kicsi lenni:S Esetleg veszek egy wacom A4 est,de akkor meg nemtudom használni mert éhenhalok pár hétre rá
-
1nsan1ty
tag
két újabb idegesítő dolgot vettem észre megint win7 + wacom-nál ebből az egyik gondolom megoldható! az egyik ez az esőcsepp effekt amikor kattintok a tollal, eddig nem találtam meg hol lehet megszabadulni tőle. A másik hogy ha ps-ben rajzolok, akkor nem lehet lekattintani tollal a tálcára, pl ha el akarok indítani valamit, vagy bármilyen más okból, hanem először ki kell kattintani az asztalra, és csak utána lehet. erre van vmi megoldás? nem csak ps-ben hanem illustratorban is, más programot még nem próbáltam, de roppant idegesítő. tehát nem érzékeli addig a tálca területet és nem számít bele az akitív területbe amig nem kattintok az asztalra.
üdv, Z
-
Dexter68
addikt
Na, hosszú idő után frissítettem drivert (Intuos-3), két tapasztalat hirtelen: A 6.1.4-3-ban már van Backup Preferences, ellenben a régi másolgatós pref migráció nem működik résmentesen.
-
beni3d
aktív tag
válasz
srofciger #1774 üzenetére
Ma ugyanez volt nekem!
hiba: megy a kurzor össze-vissza, nem reagáll semmire
észrevétel: villog a fehér led bal oldalt, mintha az ujjammal nyomogatnám a táblát
megoldás: nyomogasd türelmesen a disable touch gombot, pár nyomás után elértem azt, hogy egyáltalán ne érzékelje a kezem (bekapcsolt állapotban) majd egyszer csak- mintha mi sem történt volna- megjavult.Hát nem jó hogy ezt csinálják, de ez van...
-
1nsan1ty
tag
sziasztok!
win 7 ultimate 64bit-es oprendszer van telepítve a gépemre (adataimnál olvasható a konfig). ps cs4 szintén 64bites alatt van problémám, mégpedig az hogy laggol a kurzor rajzoláskor tehát késik látványosan. új nvidia driverek fenn vannak. Intuos3 a5wide táblám van. a régi gépemen win XP 32bit-es alatt ilyen gondok nem voltak, ezért meglepő hogy az új gépemen ez van. tartok tőle hogy a win 7-el van inkább a probléma. feltettem a cs3-ast is azzal se jobb a helyzet.
bármilyen ötletet, vagy segítséget szivesen fogadok! köszi előre is! -
srofciger
csendes tag
Sziasztok!
Nem találtam alkalmasabb topicot, úgyhogy itt írom le a problémámat, remélem tudtok segíteni...
Wacom bamboo fun táblám van, és mostanában a kurzor megbolondult. Ezt úgy értem, hogy néha szaggat, de a legnagyobb gond az, hogy -látszólag- minden ok nélkül olykor-olykor "megszalad" kb. mintha "pen mode"-ból hirtelen "mouse mode"-ba váltana, és ott maradna pár másodpercig. Azt gondoltam, talán valami másik program zavar be, bár semmi újat nem telepítettem föl. Túl vagyok már a driver újra installálásán is, a probléma továbbra is fennáll.
Kérem, ha valaki tud, segítsen. Iszonyú idegesítő!
előre is köszönöm! -
beni3d
aktív tag
Sziasztok!
Most újítottam egy Wacom Bamboo Pen & Touch-ot. Mivel komolyabban nem dolgoztam hasonlóval nem tudok szakértői véleményt adni, de mindent megteszek, ami tőlem telik...
Nagyon kényelmes, elegáns a cucc, és a "fülecske-toll tartót" is meg lehet szokni, de nem ezért kell megvenni
.Én általában csak rá teszem, csak ha abbahagyom a tollazást véglegesen akkor csúsztatom be. A legjobban eddig az Autodesk Mudbox-nál tudtam kihasználni, de Gimp-ben is játszottam vele. Hátrány lehet még, hogy nem minden program ismeri föl egyből a radír funkciót, bár nem vagyok benne biztos, hogy bárki is használja...
Multitouch funkciók: döcögős... nem mindig jönnek be, nem tudja pontosan, hogy mit akarok, de lehet, hogy én vagyok a béna... Görgetés lefele 10/9-szer működik, oldalra már egyszer sem: elkezdem húzni jobbra, és hiába engedem el, kivisz a böngésző/kép nézegető széléig, ami nem nagy öröm, de ki lehet bírni...A forgatást nálam se a picasa, se az IrfanView nem tudta, csak a windows drága kép nézegetője, ami figyelmeztetett, hogy a forgatás minőség vesztéssel járhat, úgyhogy egyből le is tiltottam. A zoomolás viszont tökéletesen működik, és ráadásként VLC media player-nél a hangerő szabályozására is használhatjuk, mindenféle beállítás nélkül. A böngészőkben az előre, és hátra funkció kicsit rizikós, ha éppen belezoomoltunk az adott oldalba nem tudja biztosan, hogy éppen görgetünk oldalra, vagy az imént említett funkciót szeretnénk használni.
Még egyszer több mint valószínű, hogy én vagyok még béna, ráérzek, és majd tutteró jó lesz minden.
Driver: Érzékenységeket, gyorsaságokat lehet állítani agyba-főbe, de sajnos a gombok, funkciók már korlátozottak. Amit hiányolok az a programokhoz való testre szabhatóság, tehát nem mondhatom meg hogy Photoshoppban a tollon lévő oldal gomb jobbklikk, Mudboxban pedig "Alt" legyen, illetve az egér és toll funkció közötti váltás lehetősége gyorsbillentyűvel. (nem kell megijedni, touch funkciónál automatikusan átvált egér módba, tollal viszont már csak a beállításokban tudjuk átállítani) Prodramokat elindítani is max. furfangos módon lehet: beállítunk egy billentyűkombinációtpl. Crtl+Alt+T pl. az egyik oldalsó gombhoz, majd utána beállítjuk pl. a Total Commandernek ezt a billenytyűkombináció parancsot, és utána ellenőrizzük, hogy a mondatunkban nincs-e túl sok "pl.".
Eleinte úgy gondoltam, hogy nem kell majd nekem a "Disable Touch" gyorsbillentyűnek, de annak is meg van az előnye, ha nem nyúlunk bele véletlen a rajzunkba...
Le lehet szedni ingyenesen a [Bamboo Dock] funkciókat, aminek nincs sok értelme, de aranyos...
Mivel még gyerek vagyok, ki kellett próbálnom a táblát Battlefield-ben is...Bár nem hiszem, hogy ez itt sok embert érintene, de vicces amikor a kezemmel próbálok körbe nézni, és időnként elsül a fegyver....
Mindezt egybevéve mindenkinek tudom ajánlani a Bambit, ha nem bánjuk, hogy a driverjében nem úszunk a lehetőségektől...
Én a magam laikus szemeivel ár/érték arányban (tekintettel arra, hogy mégis egy csúcsminőségű tábláról van szó) 5/5-öt adok neki
-
Dexter68
addikt
válasz
bigmasterg #1771 üzenetére
sztem tedd fel a proponóra is
-
bigmasterg
addikt
Ha valakit érdekelne egy Wacom Intuos3 A6 Wide + CorelDRAW X4 20th Anniversary Edition, az enyém eladóvá vált.:
http://www.vatera.hu/wacom_intuos3_coreldraw_x4_20th_anniversary_edi_167385724.html -
vigtor
csendes tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki ezzel a táblával közelebbről?:
Hanvon SenTIP
[link]Gyanús, hogy valami nagyon hasonló lehet, mint a cintiq 12wx, csak más kasznival.
Érdekelne hogy mik a lényegi különbségek a kettő között.
Köszi,
Vigtor -
Dante252
csendes tag
kösz, a komment megírása után megtaláltam hamar
meg is vettem a pen & touch-ot, eddig nagyon tetszik!
egy dolog zavar, aminek még nem találtam meg az okát:
mióta telepítettem a tablet cuccait, azóta ha pl. elindítok egy játékot a monitor natív felbontásánál kisebb felbontásban, akkor nem működik a scaling, tehát nem tölti ki az adott játék a monitor teljes felületét.
hiába állítom be a vga driver-nél, hogy a display scaling-je, vagy a vga kártya scaling-je működjön, egyszerűen nincs scaling...erre van valami ötletetek?
köszi,
D -
stephan0s_
csendes tag
-
Dante252
csendes tag
válasz
stephan0s_ #1766 üzenetére
köszi a segítséget!
annyiról még fel tudtok világosítani, hogy a kettő között mi a különbség?
[Wacom Bamboo Pen and Touch]
[Wacom Bamboo Pen and Touch FUN S]az összehasonlító táblázatban különbséget nem látok, maximum annyit, hogy a FUN-hoz jár plusz szoftver.
-
stephan0s_
csendes tag
válasz
Dante252 #1765 üzenetére
Wacomot kell venni, a többi szar. A Wacom megbízható, és van hozzá rendes szoftvertámogatás.
Ha szigorúan 20K alatt, akkor ez:
http://www.grasshopper.hu/vasarlas/wacom-bamboo2-digitalis-rajztabla.html
Ha dupla akkora érzékenységet akarsz, akkor inkább ez, és csak 4K-val van a megjelölt ár felett:
http://www.grasshopper.hu/vasarlas/wacom/A6-wide/bamboo-tolleger.html
Én biztos a kicsit drágábbat venném, mert a kategória felett már az Intuos van, ami neked felesleges. (Plusz 60 ezer forint.)
Tehát kategóriájában a legjobbat megvenni nem akkora plusz anyagi teher.
-
Dante252
csendes tag
Sziasztok srácok!
Más fórumon már próbálkoztam, de érdemi választ sajnos még nem kaptam, ezért megkérdezem tőletek is
Szükségem volna egy digitáblára, ami lehetőleg 20k alatt megáll.
Főként fotósoppra kell, többnyire melóhoz, retusálgatni, képszerkeszteni, néha-néha újat alkotni (nem vagyok grafikus, de szeretek tartalmat generálni egy-egy kampányhoz, illetve a grafikushoz intézett kéréseket megtámogatni egy-egy mockup-pal)
Mindent összevetve egy hobbiszintű cuccra volna szükség, gyönyörű digitális festményeket valószínűleg nem fogok kreálniRégebben vérre menő vitákat olvastam az ócccsó' genius vs drága és minőségi wacom táblákról... mindenki másra esküdött...
Most épp hogy áll a harc? Mit érdemes venni (illetve hol érdemes venni) az általam megjelölt felhasználási területre?
-
mark00011
csendes tag
Sziasztok!
Digitalizáló táblát szeretnék vásárolni. Kerestem már, de még nem találtam olyat, ami nekem kellene. Körülbelül 1m x 1m-es kezelőfelületű kellene. Sablonok körberajzolásához használnám és amelyik sablont körbe rajzolnám azt autocad-be be kellene olvasztania méretarányosan pontos adatokkal. Ha tudtok ilyesmit várom válaszotokat középkategóriás is jó lenne. -
FazekasLaci
aktív tag
válasz
1nsan1ty #1760 üzenetére
Szia!
Ne haragudj, de hosszú ideig nem voltam elérhető, így csak most láttam az írásod.
Lényeg:
- Elképzelhető, hogy a hegy összetételével lehet valami, bár ilyenről még nem hallottam. Ha van nem használt hegyed, akkor ha behozod hozzánk, kapsz cserébe egy másikat, így másik szériából is lesz hegyed, és ki tudod próbálni.
- fogj egy rongyot és fújj a rongyra egy kis ablaküveg-tisztítót (Clean, stb., csak ne olyan legyen, ami oldószert is tartalmaz!). Ezután töröld le a rajzfelületet a ronggyal, hátha valami olyan szennyeződés van rajta, amit csak sima ronggyal nem tudsz letakarítani.Végszükség esetén, ha a a tollhegy csere és a tiszítás sem segít, akkor még mindig cserélhetsz rajta védőfóliát (tudunk szállítani). Szóval nem lesz semmi gáz vele
Classic pen egyébként még kapható, külön kérésre tudunk hozni, bár nem nagyon éri meg. Inkább add el ezt a táblád, vegyél egy Intuos4-et, mivel az Intuos4-hez az összes toll lényegesen olcsóbb (kb. 10-15e Ft-tal).
-
Dexter68
addikt
Kedves táblatársak! Itt egy kis finomság, külön érdekessége, hogy flashmentes megoldás.
-
1nsan1ty
tag
helló!
lenne egy kérdésem. intuos3 a5wide SE táblám van és észrevettem, hogy a felületet pár hét elteltével kaparni kezdi a toll hegye. szabályosan hallani hogy serceg. megtisztítottam, lefújtam porra gyanakodva de nem igazán segített. ez azért furcsa mivel mostanában nem használom rendszeresen, és már a harmadik hegyet cserélem ki ezért, 1 hónapon belül!
és még valami,
Intuos3 hoz kapható még classic pen ? -
FRankie27
csendes tag
Sziasztok.
Nekem egy Wacom Bamboo A6-al ez sikerült másodikra. Remélem kedvet kap hozzá minél több ember, komoly móka
Én egy 102-es fullhd lcd használom és semmi gondom. (méret ilyesmi) És Fazekas Laciéknál vegyétek, ha lehet. Renkívül korrekt ember.
http://www.youtube.com/watch?v=gygYSj4uOvc
Hmm..és nem sokára megyek hegyért.
-
FazekasLaci
aktív tag
Sziasztok!
A mai nap igazi örömöket hozott Wacom területen
Két friss infó:Megjelent a Wacom új VEZETÉKNÉLKÜLI Intuos4 digitális táblája, a Wacom Intuos4 Wireless Bluetooth digitális tábla.
Mint a neve is mutatja, Intuos4 technológiát tartalmaz, nem szükséges az USB a számítógépes kapcsolathoz, mivel vezeték nélkül, Bluetooth technológiával csatlakozik. Néhány érdekesség azonban: USB-n tölthető a litium-ion akksi és töltés közben is működhet a tábla - ilyenkor olyan, mint a normál USB-s Intuos4-ek. Mindent tud, amit az Intuos4 táblák (A5 - Medium-tól felfelé), van 8 ExpressKey gyorsgombja és OLED kijelzője is. Méretét tekintve valahol az A6 (Small) és az A5 (Medium) között van, bár az A5-nél nem sokkal kisebb. Árban sem sokkal több, mint az A5 normál tábla, így igazi alternatíva tud lenni.
Bővebben az alábbi linken olvashattok részletes technikai tájékoztatást a termékről:
http://www.grasshopper.hu/vasarlas/intuos/4/wacom-intuos4-wireless-bluetooth-tabla.html [link]Számomra az egyedüli, ami kérdéses lesz majd, de ezt csak a hosszabb használat tudja majd visszaigazolni: mennyi időt bír ki az akksi töltés nélkül. A régebbi - még a Graphire táblán alapuló Wireless Pen tablet - 25 órát bírt ki, bár ott nem volt OLED, ami azért energiaigényes. Remélhetőleg az 1 napos wireless munkát fogja bírni ez a tábla is
A másik, ami jó hír:
- ha valaki nagyobb méretű tábla-monitorról álmodott, de az anyagi lehetőségei nem tették lehetővé, akkor jó hírként fogja értékelni, hogy a Cintiq 21" tábla-monitor ára nagyon leesett, 387.000 Ft+ÁFA lett, ami soknak tűnik, de nem egy jó színmegjelenítésű monitorért, ami ráadásul még egy kb. A3 méretű beépített profi táblát is tartalmaz. Mindenesetre (hála istennek) a 600.000 Ft-os bruttó végárak már a múlté, remélhetőleg egyre nagyobb és olcsóbb Wacom monitorok lesznek forgalomban.
Aki nem ismeri ezt a tábla-monitort, itt olvashat róla részletesen:
http://www.grasshopper.hu/vasarlas/wacom/interaktiv-monitor/cintiq-21-ux.html [link]Ha bármi kérdés van a táblákkal kapcsolatban, nyugodtan lehet kérdezni
-
KMZ
csendes tag
válasz
FazekasLaci #1753 üzenetére
Bocsesz Laci, az a fránya pavlovi neveltetés tudod
-
FazekasLaci
aktív tag
Na, le kellett szerkesztenem a hozzászólást, mert közben KMZ is beírta a fórumba
Szóval összefoglalva:
Feltehetően Win7 alatt a PS3 túl sok erőforrást használt a gépén és ez okozta rajzolás közben azt, hogy a gép nagyon számolni akart és eközben a driverből érkező infókat csak időszakonként tudta feldolgozni a gép. Amikor megjelent a CS3, az akkori Mac-eken hasonló jelenséget sikerült ugyanis reprodukálnunk. Akkor a videókártya tűnt a ludasnak, de ebben a konfigban nekem az egymagos AMD-proci az, ami esetlegesen bekavarhatott.
Ha valaki hasonló problémával találkozik, akkor javaslatunk:
- ellenőrizni kell, hogy a PS teljesítményoptimalizálása megtörtént-e. Erre a gyártó az alábbi oldalon nyújt megoldást:
http://kb2.adobe.com/cps/401/kb401088.html [link]
- Ha igen, és a jelenség továbbra is jön, le kell ellenőrizni, hogy más programokban is jelentkezik-e. Szedje le a Painter 11-et a www.corel.com oldalról. Próbálja ki azzal is a rajzolást. Ez a PS rajzolási képességeinél lényegesebben többet tud, mivel a PS inkább fényképszerkesztő, nem rajzolóprogram. A Painterben ez a jelenség abszolút nem jött KMZ-nél, de más szoftverben sem, legalábbis amíg beszéltünk. Ezért szinte biztos, hogy a PS3 másként kezeli ezt a hardverkonfigot Win7 alatt.64 bites XP és 64 bites Windows 7 hardverigénye értelemszerűen teljesen más. Nálunk újabb gépeken Win7 alatt PS-ben nem jön rajzolás közben a laggolás, ezért javasoltam - és hasonló cipőben járóknak javasolom - hogy az adobe.com-ról le kell tölteni és ki kell próbálni a CS4 64-bites változatát. Valószínűleg a Win7-et jobban kihasználja már, így elképzelhető, hogy a probléma abban már nem fog jelentkezni.
Hozzáteszem még, hogy nagyon kell nézni az oprendszereknél azt is, hogy a háttérben milyen programok ülnek a memóriában. Ezek sokszor teljesen szükségtelenül töltődnek be előre, vagy futnak a háttérben. Ebből sajnos egyre több van, szinte minden gyártó szeretne a memóriában csücsülni telepítés után, elég csak a QuickTime-ra, az OpenOffice vagy az MS Office inditójára, vagy egyéb progikra gondolni, amiket amúgy is el lehetne indítani, ha valóban szükség van rá. Ráadásul service szolgáltatásokban sok progi a háttérben indexel, ami szintén sebesség, vagy memóriacsökkenést okoz. Ezt érdemes átnézni, mert ezzel sokszor lehet sebességnövekedést is elérni, vagy a gép szaggatását megszüntetni. Nálam csak egy példa: a Sony-m nagyon csendes gép. Ha hallom, hogy a venti nagyon sokat megy, akkor tudom, hogy a Firefox már megint elérte a 3-400 MB-os memóriát a RAM-ban és a procit terheli állandóan. Ilyenkor egy Firefox lezárás és újraindítás rögtön elcsendesíti a gépet és újra jól megy minden. Ez a sok ablak cache-elése miatt van gondolom, de ez egy másik fórumra tartozna, így csak egy példát írtam ide, hogy egy mindennapi program hogy tudja belassítani a teljes gépet, hogy 60% felett pörögjön a proci egy új szoftver esetén is...
Amúgy nem vagyok Fazekas Úr, csak Laci
Még csak 35 múltam -
KMZ
csendes tag
Oké, a problémának nagyobb volt a füstje mint a lángja, ugyanis nem 64, hanem 32 bites Ps volt a gépemre telepítve. Persze tehetetlen rohamomban előkerítettem Fazekas urat éjfélkor, megnyugtatott, megmondta a frankót, és most minden megy királyosan a 64bites CS4-el, (CS3ból nem találtam 64est).
Szóval ha valaki ilyen hibába esik (amit kétlek), bizonyosodjon meg róla hogy rendelkezik a megfelelő hardverrel, driverrel, és figyeljen arra hogy 32 vagy 64.
Igazából ezt magamnak mondom...buta KMZ
Ja és a Painter 11 állat! -
KMZ
csendes tag
Üdv!
Látom pont az oprendszerekről beszéltek, nekem pont idevág a problémám. Frissítettem a rendszert, Windows 7 Ultimate 64bit került fel, ezelőtt XP sp2 64bites volt. Feltettem a Win7re a Photoshop CS3at és hát...iszonyúan belaggol 3-4 másodpercenként, 70-90% CPU használatot mutat a task manager akárhányszor lendületesebb mozdulatot teszek a tollal.
Hivatalos Wacom fórumon írták páran, hogy a device manager-Wacom Virtual Hid driver-t nyomjam ki, nem vált be, mert csak az asztalon érzékeli a táblát, Photoshopban nem. Írták azt is, hogy a double-clicket offoljam, vagy állítsam át a Tabletet standard módra a recognition datáról. Továbbá a legfrisebb driver van fenn mind a táblához, mind a videókártyához (Amúgy a gépem AMD Athlon 3000+, 4 giga ram DDR2, Geforce 9500 GT 512 mega ram, alaplap Asrock valami), tehát ez sem probléma.
XP-n minden tökéletesen ment, semmi röccenés. Win 7en pedig szinte használhatatlan festésre/rajzolásra a tábla. Megéri feltenni az XP-módot meg ezt a virtuál izét? Ha ez sem működik vajon mi lehet a probléma? Tegyem vissza az XP-t és ne is próbáljak frissebb oprendszeren rajzolni? A tabletemmel (Wacom Intous3 A5 Wide) tutkó nincs probléma.
Előre is köszönöm a válaszokat!
KMZ
-
Auratech
őstag
válasz
FazekasLaci #1746 üzenetére
köszi...
kicsit sejtettem..hátha előkerül valahol...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
FazekasLaci #1747 üzenetére
"Nálam a Win7 alatt gyorsabban megy például a Photoshop is, mint Vista alatt. Ez érezhető már a betöltésnél is. Pedig a 32 és a 64 bites változatot a telepítő egyaránt felrakta...."
De gondolom eleve a 64 bites változatot használod, nem? Nem sok értelme lenne ilyen esetben a 32 bites változatot használni...A 64 bites meg nyilván gyorsabban működik, ez annyira nem meglepő.
Én is úgy érzékelem, hogy az általános futási sebesség is gyorsabb 64 bites oprendszer alatt, de ez elvben nem így van, attól, hogy 64 bites oprendszert használsz, még önmagában nem kellene gyorsabbnak lennie pl. egy 32 bites alkalmazásnak. (Persze az elv sokszor távol áll a gyakorlattól.Egyébként sajnos számos esetben tapasztalok inkompatibilitási problémákat a 32 bites szoftverekkel (helytelen működés). Eleinte azt hittem, nálam van a para, de kicsit utánaolvasva ez sajnos egyelőre általános jelenség. Egyes 32 bites programok tökéletesen mennek 64 bit alatt is, mások nem. Az "inkompatibilitás" fogalma az informatikában az egyik leghomályosabb fogalom.
(Ezernyi oka lehet.) )
"Ebből a Vista 32 biten csak 3-at tudott kezelni, bár látta a 4 GB-ot. "
Ez nem a Vista, hanem eleve a 32 bit korlátja...PAE kapcsoló... "De az biztos, hogy egy újabb gépnél, ahol már megvan a ram, olcsóbb az oprendszert cserélni."
Minél olcsóbb? Annál, hogy a bootfájlt kicsit átszerkeszd?
Ez nem egy kézzel fogható kapcsoló..."Ráadásul a Win7 Pro és Ultimate-ben van XP Mode is, ami megkönnyíti a régi progik futtatását. Így ablakból mehet az XP is."
Ez az érv most hogy jön ide?De ha már itt tartunk:
CSAK egyetlen esetben megy az XP Mode: amennyiben a processzor támogatja a virtualizációt.
Pl. nézd csak meg az én processzorom adatlapját (E2180), NEM támogatja a virtualizációt ("Intel® Virtualization Technology (VT-x): No"), így ha a fejem tetejére állok, akkor sem fog menni az XP Mode.Csak Microsoft Virtual PC, VirtualBox és ehhez hasonló "külső" szoftverek jelentenek ilyenkor kerülő - de közel sem ugyanolyan - megoldást.
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
tgulyas #1744 üzenetére
Teljesen jól kellene használnod. Egyszerűbb kijelölni benne a fényépek részleteit, mivel a csuklód szabadon mozog, így nem köti a kezed mozgását úgy, mint egy egér.
Mivel maszkoláshoz akarod használni, így a nyomásérzékenység nem is annyira fontos, mint a rajzolásnál, így a Bamboo elég is lesz, nem kell ezért Intuos4. Ha rajzolnál is, akkor persze az kényelmesebb lenne. De én a helyedben beruháznék még egy onOne MaskPro szoftverre is, [link]
Demó a fenti linkről letölthető.
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #1743 üzenetére
Hát, saját tapasztalatomból indultam ki
Nálam a Win7 alatt gyorsabban megy például a Photoshop is, mint Vista alatt. Ez érezhető már a betöltésnél is. Pedig a 32 és a 64 bites változatot a telepítő egyaránt felrakta....
A gyorsabban fut kifejezést a következőre értettem: nekem a gépemben alapból 4 GB ram volt. Ebből a Vista 32 biten csak 3-at tudott kezelni, bár látta a 4 GB-ot. Erre pedig nem volt megoldás, lévén notit használok... Amint ráraktam a 64 bites oprendszert, már vígan kezelik a progik a 4 GB-ot, így valószínűleg a 32 bites Photoshop is ezért lett gyorsabb, mivel több memóriához fért hozzá. De ezt Corel és más progik alatt is tapasztaltam, bár erősen függ attól, hogy mennyire régi a szoftver, ez igaz. XP 64 bit alatt én azt hallottam, hogy sok minden el sem indult. Én a 64 bites változatnál ezt nem tapasztaltam Win7 alatt.
PAE kapcsolót nem próbáltam, de szerintem a szerveres OS-ek eltérnek az asztali gépekétől. Érdekes lenne tudni, hogy asztali gépnél ez működött-e hagyományos oprendszerrel is. De az biztos, hogy egy újabb gépnél, ahol már megvan a ram, olcsóbb az oprendszert cserélni. Ráadásul a Win7 Pro és Ultimate-ben van XP Mode is, ami megkönnyíti a régi progik futtatását. Így ablakból mehet az XP is.
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
Auratech #1742 üzenetére
Hát, szerintem próbáld megkeresni, hogy egyáltalán ki foglalkozik itthon ilyen táblával és tőle próbálj tollat venni. Szerintem 99%-ban reménytelen az ügy, valószínűleg új táblát kell venned, mert vagy nem találsz, vagy drága lesz a toll... A Wacomhoz is csak a póttoll 8.000 Ft+ÁFA...
-
Auratech
őstag
Valaki 1742-re?
-
tgulyas
senior tag
Hali egy kérdés menyire tudom használni ezt a terméket Wacom Bamboo Pen and Touch FUN (S - A6 Wide méretű) EZÜST Photoshopal képszerkesztés retusálás ban?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
FazekasLaci #1740 üzenetére
Pontosítás:
"Kvázi egy Win7 környezetben való munkával nemcsak időt takaríthatsz meg, de a Win XP 3GB-os memórialimitjét is megszünteted, ami 64 bites oprendszernél már nincs, így az összes komolyabb szoftver gyorsabban fut rajta, mint az XP-n."
- XP-ből is van 64 bites verzió (nem igazán dicsérik, de van)
- akkor igaz a gyorsabb futás, ha "komolyabb szoftver alatt" azt értjük, hogy 64 bitre is megírták a programozók.Önmagában attól nem lesz gyorsabb egy szoftver, hogy 64 bites oprendszeren fut (ld. 32 bites alkalmazások 64 bites oprendszeren)
- létezik a PAE kapcsoló, így bőven lehet a gépbe pakolászni RAM-ot 32 bites oprendszerek esetén is, amit el is tud érni (gondolj csak bele a régi 32 bites Server OS-ekbe, ott is bőven 4 GB feletti mennyiség volt kezelhető) -
Auratech
őstag
Remélem nem szentségtörés, ha egy ilyen alap cuccról kérdezek. Van egy Medion 9570md/ Aiptek Hyperpen12000u táblám, ami nekem megfelel. Viszont a tollat elkevertem, vagy felrobbant.
Valhol be tudom szerezni?
Köszönöm! -
Danniel
tag
válasz
FazekasLaci #1739 üzenetére
Szia!
Tőletek van a tábla. Szerintem délután beviszem Hozzátok, ha megoldható. Tollat is, táblát is, garipapírt is. Aztán majd megmondjátok, hogy mi legyen.
Köszönöm a segítséged!
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
HalasKYO #1738 üzenetére
A Volito2 egy viszonylag régi tábla, megér annyit. Csak figyelj arra, hogy a hegye mennyire van elkopva, mert 5 db hegy 2400 Ft+ÁFA (3000 Ft), amit tudunk adni, de így kicsit megdrágul a tábla. Ha a Volito2-höz hasonló tudású táblát szeretnél, akkor az most egy Bamboo Pen tábla, ami nem azonos a Bamboo Pen and Touch táblákkal, mivel jóval kevesebbet tud, azonban az ára ennek megfelelően is kevesebb: 12.500 Ft+ÁFA (15.625 Ft fizetendő)
Bővebben a tábláról:
http://www.grasshopper.hu/vasarlas/wacom-bamboo2-digitalis-rajztabla.html
[link]Az Acecad beállítás: ha nincs hozzá Win7 driver, akkor lehet, hogy felejtős, bár jó hír, ha a jegyzetfüzetben megy....
Javaslom, hogy töltsd le a Corel Painter 11-et, ez a szoftver a legjobban összerakott rajzolóprogram véleményem szerint, amiben még a nyomásérzékeny tollakat sem kell beállítgatni, mert alapból működnek (A PS-ben külön be kell ugyanis ezt állítani).Amúgy, ha a Corel Painter 11-ben sem megy, akkor szerintem el is felejtheted, hogy natív Win7 eszközként használd. Esetleg még meg lehet próbálni a Win7 Pro és Ultimate verziókhoz letölthető XP Mode szoftvert, ami az oprendszeren belül lehetővé teszi a Windows XP futtatását külön ablakban. Ott abban a külön módban fel tudod majd installálni az Acecad-et, mint XP-s eszközt és onnan tudod is majd használni. A hátránya, mint minden emulációnak, az XP Mode futtatása lassabb lesz, mint a Win7, mivel extra erőforrásokat igényel az emuláció. Bővebben a Microsoft honlapján olvashatsz erről, de azt tudni kell, hogy csak olyan gépen megy majd ez az XP Mode, ahol a proci támogatja a virtualizációt (az elmúlt 2 évben újonnan megjelent majdnem összes számítógépproci támogatja ezt....).
Magánvéleményem szerint azonban a zBrush-hoz és egyéb, ilyen komoly 3D szoftverekhez inkább a 64 bites környezet lenne a megfelelő, mivel a procik jobban kihasználják az új oprendszert. Kvázi egy Win7 környezetben való munkával nemcsak időt takaríthatsz meg, de a Win XP 3GB-os memórialimitjét is megszünteted, ami 64 bites oprendszernél már nincs, így az összes komolyabb szoftver gyorsabban fut rajta, mint az XP-n.
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
Danniel #1736 üzenetére
Szia!
Vedd ki a tollhegyet, fújj bele kicsit a tollba, és a hegyet is töröld le. Lehet, hogy poros. Az oldalkapcsolókat is nyomogasd meg kicsit... Elméletileg nem lesz baj a tollal, de ha ezután is ezt csinálja majd, akkor azért érdemes lenne megnézetni....
Tőlünk van a tábla? Ha igen és a probléma nem oldódik meg, akkor azt javasolnám, hogy hozd majd be hozzánk és leteszteljük a tollat és ha valóban ezt csinálja, akkor szimplán kicseréljük. Ha máshonnan van, akkor bizony elkezdődik majd egy garis hercehurca...
De bárhonnan is van a tábla, szívesen leteszteljük Neked, hogy mi lehet a probléma... Ezért fizetni meg nem kell. Persze szét nem szereljük, mert arra csak a hivatalos szerviz (ami a németországi Krefeldben van - Wacom Europe GmbH) jogosult, alkatrészt is ők szállítanak. Amúgy a tollat nem is lehet szétszedni, tehát ha az romlott el garisan, akkor szimpla csere történik, ha a tábla, azt viszont spéci eszközökkel kell javítani, úgyhogy németországi visszaküldés történik ilyenkor.
Nálunk, ha garis a tábla és tényleg vissza kell küldeni, akkor a javítás idejére adunk egy cseretáblát. A Wacom Bamboo-kra 2 év gari van egyébként, szóval ebből csak jól jössz majd ki
-
HalasKYO
aktív tag
Illetve ha ez a acecad mégse megy, csak xp vel akkor egy wacom Volito 2 megér egy 8-10 k-t ?
Win 7 64 bitre kellene.
Rajzhoz illetve zBrushoz, max ,maya ,cad és egyébk finomságok -
HalasKYO
aktív tag
Hello!
Win 7 64 biten hogy lehet ,hogy tudom esetleg egy ace cad flair xp s driverét feltteni ? mer ha rádugom azonnal a win 7 ráveti magát felismeri mozog, de awin jegyzetfüzeten kívül nem megy a nyomásérzékenysége:S
Vmi ötlet ? -
Danniel
tag
válasz
FazekasLaci #1733 üzenetére
Szia Laci!
Egy már kifutott Bamboo-t vettem a barátnőmnek még tavaly szeptemberben karácsonyi ajándéknak. Akkor ki is próbáltam, semmi baja nem volt. Ez a próba kb. 2 nap volt. Visszacsomagoltam, nemrég átadtam. Amikor segítettem neki beüzemelni, olyan hibával találkoztam, hogy a toll mindig ír/rajzol, akkor is, ha felemelem a tábláról. Ergó használhatatlan... Találkoztál már ilyen hibával? Két gépen is próbáltam, több szoftverrel, egyiken sem megy normálisan. Ez a toll vagy a tábla hibája lehet? Mit lehet ilyenkor tenni?
Köszi
Dani -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
FazekasLaci #1727 üzenetére
Elnézésedet szeretném kérni, kiderült, hogy nálunk történt a tévedés. Egy céges címre ment a mail, és én azt akkor épp nem láttam, faterom meg akkor nem tudott szólni, hogy kaptunk ilyen témájú levelet, és később meg elfelejtette.
Most viszont megtaláltam.
Szóval bocsi, valóban korrekten elküldtétek, csak mi kutyultuk el. -
djtometkow
csendes tag
hát de azért még van mit tanulni...
most a színezéssel próbálkoztam:http://dj-tometkow.deviantart.com/art/wolfgirl-colored-150498273
annyi hibája van hogy nekem túl magasan vannak a toll gombjai(eléggé alul fogom a ceruzát is), de ezt leszámítva jobb mint gondoltam
Ja igen! És ami lemaradt:
Mindenkinek ajánlom ezt a király kis táblát, meg a grasshopper.hu-t!!!!!!!
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
djtometkow #1732 üzenetére
Jó lesz ez elsőre
Gyorsan tanulsz...
A tábláról meg... japán tervezés, kínai kivitelezés. Profi és olcsó
-
djtometkow
csendes tag
válasz
FazekasLaci #1731 üzenetére
most hogy egy ideje szórakozgatok vele, egész jól megy
http://dj-tometkow.deviantart.com/art/wolfgirl-150486967 <--ez az első rajzom velekicsit csálé meg minden de még csak tanulom a kezelését
észrevettem hogy toll és kéz egyszerre nem megy, ügyesek ezek a japcsik
imáádom
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
djtometkow #1730 üzenetére
A Bamboo Pen and Touch tábláknak van egy nagyon jó tulajdonságuk, de szerintem erre már rájöttél
Ha a tollat hatótávolságon belül érzékeli (kvázi kb. 1 cm-re a tábla felületétől, akkor a kézérzékelő automatikusan kikapcsol. Így például rajzolás közben nyugodtan ráteheted a kezed a táblára, nem fogja érzékelni
Arra kell figyelni, hogy az érzékelő a toll két végében (a radír és a tollhegy mögött helyezkedik el!), tehát onnan számít ez a távolság...).
Még valami: ha kettőnél több ujjat érzékel a tábla egyidőben a felületén, akkor sem fog bekapcsolni a kézérzékelő (kvázi letilt), mivel azt hiszi, hogy csak rátetted a kezed
Így sokszor hasznos, ha csak az asztalon fekszik a tábla és más mutatóeszközt használsz...
Bár itt megjegyzem, hogy ez érdekesen működik, nálam néha-néha akkor bekapcsolt, amikor a karom kicsit hozzáért gépelés közbenLehet, hogy a szőrszálakat is érzékeli?
-
djtometkow
csendes tag
megkaptam a cuccot.
Hát érdekes, meg kell szokni, de nagyon vicces.
még egy kérdés:
ha tollal rajzolás közben ráteszem a kezem az aktív felületre az nem gond?de állat
ennél nagyobb nem is kell (A6)
imáádom -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
FazekasLaci #1727 üzenetére
Ment privi.
Amúgy a 2. bekezdésben leírtak érthetőek, ezzel semmi gond nincs. -
ByKa
csendes tag
Jujj, ideért a Bamboo FUN Pen&Touch, ismét nagyon köszönöm a Grasshopper segítségét és korrektségét!
Nagyon érdekes a feeling, és nagyon használható, ezúton jelentem:VAN ÉLET AZ EGÉR UTÁN!!!
Mondjuk az otthoni Intuos3 (A5wSE) után fura, de mégiscsak egy Wacom tablet, retusálni és hordozni nagyon jó lesz...
Egy dolog amit hiányolok, és remélem, hogy csak én nem találtam még meg a driverben az Intuos-nál lévő Screen Toggle (esetleg mapping), amivel a kétmonitoros üzemmódban az aktív képernyőt lehet váltani.
Így sem rossz, de vmit erre ki kell találnom, mert a pen mód az úgy a pen mód nekem.További minden jót!
ByKa
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #1726 üzenetére
Rendszerint e-mail-en küldjük ki arra az e-mail címre, amiről a rendelés jön, vagy amit külön átvételnél megad az átvevő. Küldd át nekem privátban az e-mail címet, amire kéred és átküldetem még a délelőtt folyamán, illetve megnézetem, mi lehetett a bibi.
Az értelemszerű, hogy a dobozban csak az eredeti gyári cuccok lehetnek, a terméket eredeti gyári csomagolásban szállítjuk, ezért van ez külön hozzá. Ugyanis ezt mi állítottuk össze a gyártói információk és a 10 éves Wacom tapasztalatunk alapján. A gyártó azért nem rak ilyet a csomagba, mert nem is készült el náluk a magyar használati sem az intuos4-re, sem a Bamboo Pen and Touch-ra.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
FazekasLaci #1720 üzenetére
"Amúgy a beállításokkal, stb. kapcsolatban annyit, hogy minden Bamboo-hoz adunk egy 97 oldalas magyar használatit (ezt nem mindenhol kapod, mivel nem a csomag része!)"
Ezt most megkérdeztem nővéremtől (hátha csak én emlékszem rosszul...de mégsem), de mi nem kaptunk hozzá, pedig Tőletek vettük...Mitől függ, hogy valaki kap-e MAGYAR használati útmutatót, vagy sem?
Volt benne egy CD, de MAGYAR NYELVEN SEMMI.
Wacom Bamboo Pen and Touch A6-ost vettünk.(#1724) Wilika: hát igen, a legnagyobb gond, hogy jó monitort venni igen drága mulatság, és most eléggé leállt/lelassult a monitorok árának esése.
-
djtometkow
csendes tag
válasz
hali
Mindenesetre már tegnap este megrendeltem tőletek
, mert annyi jót olvastam róla.
A monitort nem fogom mostanában cserélni mert most vettem ezt az LCD-t(használtan), és majd amúgy is később úgyis laptopot fogok venni ami már amúgy is eléggé széles.Mindenesetre köszi a választ
-
Wilika
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #1723 üzenetére
*sóhaj*
De basszus, annyira idegesítő, hogy nézem egyre-másra a monitorokat egy online áruházban, és mindig megnyitok egyet, nézem, hogy óóódecsini, aztán óóódeszépnagy, megóóódeszépfelbontás, aztán lejjebb gördülök, és ott van a D-sub a listában, de sehol a DVI... én meg káromkodom, hogy mi a franc?! csinálnak egy hiperszuper monitort, telematricázzák, hogy HÁÁÁDÉÉÉ, meg MagadalászarszGraphics3000(C), aztán hátul meg kókadozik kifele az a csatlakozó, ami apámnál anno a tészes gépeken is volt már tán...
Mindenesetre nagyon köszi a választ.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Bár nem tőlem kérdezted, de számít. Régen D-Sub-bal használtam UGYANAZT a monitort, amit most használok (kétféle bemenete van), most már DVI-jal, és a kép simább, tisztább, élesebb, és több óra használat után kevésbé fárad a szemem. (Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés.
) Tényleg látszik a különbség, ez nem csak parasztvakítás.
-
Wilika
aktív tag
válasz
jut eszembe monitor.
Hamarosan muszáj lesz új monitort vennem, mert a jelenlegi épp csak kölcsönben van, és az is haldoklik.
De azért szeretem, mert DVI-os, és nem volt sok gondom a beállításával. Emlékszem anno, mire a régebbi D-SUBos csatlakozású samut beállítottam, kisírtam mindkét szemem, és még akkor sem volt jó. Haver most ajánlgat egy HD felbontásút, de egy bajom van vele, hogy D-SUB-os, és baromira félek, hogy megint eljátszanám ezzel is amit a régebbivel. Habár emlegetett valami kis kalibrálót hozzá (gondolom, hogy nem egy pantone-tappancs, de kíváncsi vagyok, hogy miről beszélt)
Tényleg annyit számít, hogy DVI-os, vagy D-SUB-os? (nemrég hallottam csak, szóval lehet, hogy tök butaság, gondoltam megkérdezem, hátha te tudod) -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
"Azért azt hozzáteszem, hogy a következő monitorod már szélesvásznú lesz, mivel 4:3-ast már nem is nagyon lehet kapni
"...újonnan.
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
djtometkow #1717 üzenetére
Hát meg kell szokni, az kétségtelen, de mivel nagyon pici a tábla, ezért nem nagyon lehet észrevenni még ekkora monitoron.
Számodra is - ha zavaró az aránykülönbség - a fentiekhez hasonlóan a force proportions beállítás megoldás lehet az illesztőprogramban.
Azért azt hozzáteszem, hogy a következő monitorod már szélesvásznú lesz, mivel 4:3-ast már nem is nagyon lehet kapni
Ebben a méretben egy jó monitor is már 30e körül kapható, úgyhogy szerintem a tábla után hamarosan vágyni fogsz egy még jobb monitorra is és akkor már a tábla méretaránya is stimmelni fog
Amúgy a beállításokkal, stb. kapcsolatban annyit, hogy minden Bamboo-hoz adunk egy 97 oldalas magyar használatit (ezt nem mindenhol kapod, mivel nem a csomag része!), úgyhogy abból mindent meg lehet tanulni. Ráadásul látható, hogy sok mindenre használható ez a tábla, ha a felhasználói sem 2 oldal, hogy így telepítsd
De amúgy van rá terméktámogatásunk is, úgyhogy később sem veszel el, ha a wacomot választod.Ha érdekel a dolog, akkor kipróbálhatod nálunk vásárlás előtt, majd ha tetszik, akár azonnal el is viheted, mivel majd minden Wacomból folyamatosan van rakink (még Wacom Cintiq 12 tábla-monitor is
) Ha érdekel, dobj egy privátot.
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
grandaw #1716 üzenetére
Az illesztőprogramban van mapping, úgyhogy bármire be lehet állítani. A képernyő méretéhez igazítva a force proportions opciót kell választani.
Ezt minden Wacom tábla tudja. De hozzáteszem, hogy mivel nagyon kicsi az eltérés a kettő között, ezért általában nem is szokták átállítani, csak ha valaki HD TV-n dolgozik, de az ritka az A6-os táblánál
Átállítani azért nem igazán kell, mert a szem-kéz koordináció fejlődésével az agy ugyanis korrigálja a kézmozgást automatikusan (általában a 3. nap után már természetessé válik a toll használata, addig még erőltetni kell, mint a síelésnél a tanulást)
Nekem már például tökmindegy, hogy 4:3-as, vagy szélesvásznú táblával dolgozom-e HD felbontású monitoron
De azért ehhez meg 10 év wacomozás kellett
-
djtometkow
csendes tag
UP
-
djtometkow
csendes tag
Hello
Most gondolkodom egy ilyen digitális rajztábla vásárlásában. Elolvastam az utolsó kb300 hozzászólást, úgyhogy nagyon úgy tűnik hogy az A6-os fekete bamboo pen & tuch lesz a nyerő.
Viszont lenne egy kérdésem ezzel a torzítással kapcsolatban. Nekem egy 19"-os 4:3 as monitorom van, és nem tudom mennyire torzítana a wide-os tábla..Ez mennyire okoz gondot?
-
grandaw
csendes tag
azt szeretném kérdezni Fazekas Lacitól, hogy az új Bamboo táblák 16:9-re és 16:10-re is
beállíthatóak-e, vagy csak a 16:10 az opzimális ? -
hypno skate
senior tag
válasz
FazekasLaci #1699 üzenetére
Az Artweaver nekem tetszik. Meglátjuk mit szól hozzá a gyermek.
-
Wilika
aktív tag
válasz
FazekasLaci #1712 üzenetére
Wacomot és a cégeteket egyaránt ajánlom mindenkinek akivel szóba kerül a téma.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
FazekasLaci #1710 üzenetére
Igen, belegondolva tök logikus, ha nálam lenne a tábla, szerintem elsőre is annak találtam volna.
De nem az enyém, csak továbbítok kérdéseket, ha van.
Nővérem retusálásra használja, eddig tetszik neki.
-
Wilika
aktív tag
válasz
FazekasLaci #1708 üzenetére
Óh, nagy vagy!
Tényleg megszűnt most a remegés, miután kivettem, és megfújtam.
Tegnap néztem az oldalatokon a a Pen and Touch-ot. Meg is tetszett nagyon, de egyelőre más kiadások vannak tervben, és meglehet, hogy amíg nem hal ki teljesen a táblám, nem nagyon cserélek. (habár a wacomok nem arról ismerszenek, hogy elromlanak)
Tollhegyet mennyiért lehet kapni amúgy? Az egységesen mindegyik tollba jó?Szóval később még lehet, hogy rárepülök egy Pen@Touch-ra, de egyelőre megnyugodtam, hogy működik a Graphire3.
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #1704 üzenetére
Csak annyit tudok hozzátenni ehhez, hogy igen, de ha jobban belegondolsz, logikus a felépítése a Wacom tollaknak. Ugyanis, Windows alatti navigációnál a tollat a tábla felett, annak érintése nélkül használhatod navigációra (előnye, hogy így nem kopik a tollhegy). Ennek egy praktikus oka is van: Az egértől eltérően nem kell huzogatni, hanem ha pl. a tábla bal sarkából átteszed a tábla jobb sarkába a tollat, azonnal odaugrik az egérkurzor....
Amúgy az egérnél sem kell lenyomni a bal egérgombot navigációnál, márpedig a toll hegye bal egérgombra van alapból programozva
Tehát ezért is logikus. Ha van rá lehetőséged, akkor használd folyamatosan a tollat és rájössz, hogy kb. 2-3 nap után már az egér használata lesz zavaró
Akik tollaznak, azok tudják, hogy csak ezzel az egy fejlesztéssel pl. a fényképszerkesztés sebessége egy átlagos egérhez képest mindenképpen felgyorsul.
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
Hunqwert #1707 üzenetére
Semmi probléma ezzel, a védőfóliát kell cserélni (kopóalkatrész). 5000 Ft+ÁFA a csere védőfólia, tudunk adni gond nélkül. Hegyekből hogy állsz? Ha nagyon elkoptak, akkor tudd, hogy 5 db hegyet 2.400 Ft+ÁFÁ-ért lehet kapni hozzá (legalábbis nálunk).
Nézd azért meg a tábla hátoldalán, hogy PTZ630 van-e ráírva modellszámnak, mert nekem a képről inkább egy A4 méret (PTZ930) jött le, bár elég csalóka volt a perspektíva...
Ha kell a fólia, akkor dobj egy privátot.
-
FazekasLaci
aktív tag
Nem biztos. Vedd ki a tollhegyet, fújj egyet bele, lehet, hogy csak egy porszem a ludas. Ha visszateszed a tollhegyet és utána is csinálja, akkor elképzelhetően tényleg megadta magát. Persze teszteld le egy másik gépen is....
Ha A5-ös táblád van, akkor érdemes inkább csak tollat venni (kb. 10e Ft-ért rendelhető), ha A6-od van, akkor egy frissítéssel kétszer jobb táblát kapsz a Bamboo Pen and Touch személyében.
Bár elég régi típus, ha jól emlékszem, valahol a sok Wacom cucc között nekünk még van egy saját Graphire3-as táblánk, úgyhogy ha kell le tudjuk tesztelni, hogy valóban a tollad romlott-e el, mielőbb egy új toll vásárlásába beleugranál. Ha érdekel a dolog, dobj egy privátot...
-
Hunqwert
csendes tag
sziasztok!
Nekem olyan gondom lenne, hogy van egy Wacom Intuos3-am (A5) és a sok használattól eléggé megkopott az érzékelő felülete:
http://www.danyigallery.extra.hu/upload/STA47860.jpg
http://www.danyigallery.extra.hu/upload/STA47861.jpgnos, mivel így a tollhegyeket nagyon koptatja, ki kellene cserélni valahogy azt a lapot, nem tudjátok, hogy ezt ki lehet-e? esetleg szervízben?
Qwert
-
Wilika
aktív tag
Ajj...
Lehet, hogy szegény graphire 3-asom hirtelen megadta magát?
ha ráteszem a tollat (ha van driver installálva, ha nincs) a kurzor eszetlenül remegni kezd(nem, ennyire nem bizonytalan a kezem) pedig pár hete rajzoltam vele, ebben biztos vagyok.
Lehet, hogy ez a vége?
-
FazekasLaci
aktív tag
Szia!
Egyszerű a válasz: nézd meg, hogy az ExpressKey-re ráprogramozott gyorsbillentyű billentyűzeten való lenyomása után mi történik. Ott visszaáll? Ha nem, akkor ezért nem teszi az ExpressKey sem.
Azt tudni kell, hogy az ExpressKey gyakorlatilag semmi más, mint egy olyan gomb, amire egy tetszőleges billentyűkombinációt rá lehet programozni. Ha a billentyűzeten úgy viselkedik, valószínűleg az ExpressKey-en is így fog viselkedni a billentyűkombináció. Ha korábban másként működött, az lehetett szerencse kérdése is. Elképzelhető, hogy egy windows frissítés a ludas a dologban, ami miatt a driver már másként reagál, ezt nem tudom. Nálunk már CS4 van, így sajnos ezt letesztleni sem tudom, de ha gondolod, írd meg, hogy pontosan milyen táblád van (Intuos3 vagy Intuos4?).
Még lehet egy lehetőség, hogy a PS saját belső beállításaiban megnézed, hogy a belső gyorsgomb beállítások, stb. nem kínálnak-e bármilyen extra beállítási lehetőséget, amit még nem állítottál be (Settings).
Még azt a megoldást tudom ajánlani, hogy próbáld ki esetleg egy régebbi Wacom driverrel, hátha ez a problémát megoldja. Ha bárhol képes vagy ismét reprodukálni a korábbi jelenséget, írd meg a pontos konfigot nekem privátban és összerakunk egy hasonló környezetet és leteszteljük és ha szükséges, konzultálunk a Wacommal is, hátha lenne rá megoldás... De így látatlanban ehhez egy support nem fog tudni hozzászólni, mivel ez nem fizikai táblaprobléma.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
FazekasLaci #1702 üzenetére
Köszi szépen a választ, jobban belegondolva valóban nem érdemes átkonfigolni, a maszkoláshoz úgyis nyomva kellene amúgy tartani a bal egérgombot, ebbe eddig nem is gondoltam bele...
Csak pl. Windows-kezelésnél fura, hogy a levegőben kell mozgatni a tollat a kezeléshez. Azt hallottam amúgy, hogy aki elkezdi a toll intenzív használatát, az nem is akar visszaszokni az egér használatára még az általános oprendszerkezelésnél sem. -
KMZ
csendes tag
Üdv!
Kicsit körülményesen tudom csak leírni a problémám:
Wacom expresskey-re van állítva az eyedropper tool-om (Photoshop cs3), hogy gyorsan és hatékonyan tudjak az árnyalatokkal dolgozni ha rajzolok. Namost eddig úgy ment hogy ha megnyomtam az expresskey-t CSAK AKKOR volt aktív az eyedropper, és ha elengedtem a gombot automatikusan visszaugrott a brushra, és a pickelt colorral festhettem tovább.
Újratelepítettem a gépet, beállítottam ugyanúgy, és most az van, hogy megnyomom az expresskeyt, pickeli a colort, DE ÚGYMARAD. Tehát külön gombot kéne beprogramoznom arra hogy a pickelés után megint brushra váltson, pedig tökre megszoktam hogy egy gyors gombnyomással színt váltok és nem kell külön szöszmötölni azzal hogy brush-ra váltson vissza.
Szóval vázlatosan eddig az volt hogy nyomvatartom a gombot, addig pickel, és ha eleresztem, akkor brushra vált, és ezt szeretném megint elérni, de most ha eleresztem, még mindig az eyedropper tool aktív és nem a brush tool.
Most kb 3szor leírtam ugyanazt, és elég bután vakarom a fejem hogy mégis mi lehet itt a probléma. Remélem érthetően írtam le mit is szeretnék elérni, ha tud valaki megoldást, szivesen várom.
KMZ
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #1701 üzenetére
A válasz:
- igen, át lehet variálni a tollat, csak nem érdemes. Azt kell tenni, hogy az oldalkapcsolóra kell a kattintást programozni az illesztőprogramban, mivel a tollon kell egy gomb, ami a bal kattintást helyettesíti. Csak ezután tudod a tollhegyről levenni a click funkciót.Amúgy a retusálók ráteszik a táblára a tollat és úgy rajzolják a maszkot, mint ahogy az életben is az egérrel. De ha gondolod, gyere be és megmutatjuk PS-ben, ez hogyan működik. Elég természetes, aki már használ táblát maszkolásra, az tudja, hogy úgy jó, ahogy a csomagban érkezik, nincs szükség állítgatásra a maszkoláshoz
A kéz remegését meg jól kiváltja egy helyesen megválasztott nagyítás a maszkoláshoz, valamint egy jó maszkolószoftver, ahol nem kell a pixelek szintjén maszkolgatni a pontos kijelöléshez, hanem a progi végzi el a számítást a maszkoláshoz a kijelölés után. Amit ajánlok még: az onOne help-jében vannak tutorial videók. Nézz végig néhányat és aszerint indulj el a maszkolásban, mert nagyon sokat segít megismerni, hogyan kell a maszkolóeszközöket kombinálva bonyolultabb maszkolást is profi szinten, egyszerűen megcsinálni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
FazekasLaci #1700 üzenetére
Köszi, ezeket korábban is ajánlottad, ki is fogjuk próbálni az onOne Mask Pro-t, demót már letöltöttem. (A tábla meg már ugye megvan.
)
De a kérdés lényegi része arra irányult volna, hogy át lehet-e variálni a beállítást (sajnos én most nem tudom próbálgatni, mivel nem nálam van, csak továbbítom a kérdést) úgy, hogy ne olyan legyen a toll lerakásakor, mintha nyomnám a bal egérgombot, és ha igen, akkor a retusálók így szokták-e használni, VAGY a levegőben mozgatva.
Amikor még itthon volt a tábla, próbáltam utóbbit, úgy számomra nehéz volt igazán precízen csinálni hosszabb ideig, mivel ugye az ember keze valamennyire elkerülhetetlenül remeg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 88 - Lenovo ThinkBook 16p G4 (IRH) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest