Hirdetés
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Micro Four Thirds
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
MeDana
csendes tag
Gondolom a kép paraméterére gondolsz 150dpi alatt... megtörtént: [link]
aztán gondoltam, arra gondolsz, hogy a tábla paramétereit kéne kicsit adjusztálni, hát lekorlátoztam a "working area" méretét, úgy cirka a negyedére és az eredmény: [link]
hasonló eredményeket értem el más rajzprogikkal is, úgyhogy nem szoftverhiba lesz... csak a gimpes volt kéznél, hogy közzétegyem.
(Az eszköz azért van még egyáltalán nálam, mert a kereskedő szabira ment. Szerdára beszéltünk meg időpontot, és vissza fogja venni.)
-
MeDana
csendes tag
Sziasztok, új vagyok itt, és csak azért regisztráltam, hogy a tapasztalataimat megoszthassam, nehogy másvalaki is belessen abba a hibába amibe én...
Vettem egy Trust TB-3100 wireless tablet névre hallgató csodát.
A táblával létrehozott eredményeimet itt láthatjátok:[link]
A kép bal alsó sarkában egy helyes kis spirált akartam elkövetni, a diagonális vonalak vonalzó mellett készültek és csak a sebesség a különbség az egyenesebbek és a kockásak között. A rajzprogram tökmindegy, mindegyikkel ugyanaz lett az eredmény, csakúgy mint driver, számítógép vagy oprendszerváltáskor.Írtam a Trust supportnak, hátha mondanak valami hasznosat, de választ eddig még nem kaptam.
Ma viszem vissza a boltba, és egy Wacomot fogok követelniElőzetes tapasztalatom egy kölcsön Geniussal volt A6 méretben, és a szokásos panaszoktól eltekintve nem voltak nagyon komoly gondjaim vele. (toll szétesős, gagyi, a tábla néha kicsit pontatlan, néha elfelejt nyomásérzékeny lenni) Ezeket a kezdeményeket is azzal a Geniussal produkáltam: [link]
De a Trusttal nem tudtam dolgozni... inkább visszamegyek akkor az egérhez, az is pontosabb eszköz, mint a TB3100...
Szóval, ha kezdők is vagytok, ne vegyetek Trust cuccot, mert több vele a gond, mint az öröm...
-
Kaoru
senior tag
na megkaptam végre a bamboomat.
A medion a4-sel összehasonlítva:
1. igazi, pontos nyomásérzékenység.
2. Precízebb, nem ugrál, vonalzózni nem vonalzóztam, de sokkal stabilabb az egész.
3. Jól funckionáló billenő gombok
4. Touch/scroll pad a táblán, okos dolog, még inkább a billhez vagyok szokva.Ami nem tetszett:
A tol. Olyan gagyi anyagnak tűnik, ergonometrikusnak sem tűnik, szinte olyan, mint a medion táblának a tolja azt leszámítva, hogy ez elem nélküli, az meg nem.Egyébként imádom, tényleg más vele dolgozni, a4ről a5re nem tűnik annyira borzasztónak, de a6osat nem bírom elképzelni rajzolgatásra.
Egyéb:
Ha olcsón sikerül egy jó táblát szerezni (mondjuk 10-15k környékén, én az enyémet 4800 ft-ért vettem használtan a visionben), s az ember még csak most próbálkozik a rajzolgatással, nem élet-halál kérdése, akkor egy genius/trust/medion is jó választás lehet. Egérhez képest az is 1000x jobb, és kicsit több türelemmel ugyan olyan képet lehet vele csinálni, mint egy wacommal. Én is csak 2 év használat után váltottam le a medionomat, és adom tovább a köv tulajnak
Szal táblára fel !
Majd később csinálok mindkettővel teszt képeket.
-
Kaoru
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #291 üzenetére
ha jól emlékszem alapból 3 csere hegy van benne.
De biztos van módja annak, hogy rendeljek hozzá póthegyeket, akár wacomtól, akár máshonnan.
A garancia 2 évre szól, ha bármi baja van a táblának visszaküldöm, vagy adnak egy ugyanolyat, vagy levásárolhatom, vagy veszek egy jobbat és fizetem a különbözetet.Nem, sajnos szerintem nevetséges, hogy már 8ik hete várhatnék még mindig a codra válaszára, hogy van-e tábla vagy sem.
-
Kaoru
senior tag
válasz
petrosilov #288 üzenetére
heheheh, ahhoz képest, hogy megígérték, h értesítenek e-mailben, újra nem kaptam semmit
nem már megrendeltem pixtől, 2nap múlva itt lesz, fun a5-öt kértem, jelentős az árkülönbség, úgy látszik csak én vagyok ilyen szerencsétlen a codrával. -
petrosilov
tag
-
Kaoru
senior tag
Új táblákat dobott a wacom piacra. Jobban mondva kifuttatta a Graphire sorozatot és bedobta a Bamboo Fun sorozatot. Az Új gombokat és a dizájnt leszámítva teljesen olyan, mint a Graphire tudásilag. Van a5 és a6-os kiszerelésben, elvileg 3 fajta színben.
Én most kivételesen a Pixmániát ajánlanám, mert ott kb 2000 forinttal drágább a Graphirehoz képest, Codránál pedig majdnem 20 ronggyal. Arról nem is beszélve, h 1 hónapja rendeltem meg tőlük a graphire-t, 2 hét múlva telefonálok, hogy mi van, ó még nem jött meg wacom nem küldte meg, ha lesz valami felhívnak. Várok újabb kéthetet, természetesen közben kapom folyamatosan a hírleveleket, hogy vegyek vagy fekete bamboot, vagy fehér graphire-t, majd egy olyat, hogy megjött az új Bamboo sorozat, s a graphire eltűnt az oldalról, illetve pixmánián is átváltott kifutott termékké. Felhívom Codrát, hogy mi a helyzet, nem is lesz graphire, mert most már csak bamboo van? Magyarázat kezdés, aminek a lényege az, hogy igen kifutott és most már csak Bamboo lesz, de még nem jött meg, jövőhéten majd küldenek e-mailt, hogy mi a helyzet, vagy felhívnak.
Tragédia, szóval most megrendeltem pixmániáról.
-
Silentsoul
csendes tag
A wacom táblákat érdemes kihuzni az USB-ből ha nem használjuk?
-
Komplikato
veterán
Üdv. Van egy "jó öreg" AceCat/AceCAD A6-os rajztáblám (1024-es érzékenység, DPI azt hiszem 2000-3000 között), a gyártó általában NEM csinál táblákat, viszont ő gyártja másoknak magát a tábla érzékelő részét, tollat, stb. Amennyiben jók az információim bizonyos Wacom táblák belét is ők csinálják, a fentnevezett tábla meg elvileg megegyezik egy régebbi A6-os Wacom Graphire táblával. Nem lehet annaka driverét ráhackelni esetleg? Vagy nem tudja valaki melyik tábla driverét használhatnám ehhez a táblához?
Egész konkrétan megy vele a saját drivere is, de pl. photoshop alatt belassul ezerszeresére (?) és egy másik fontos progival (aminek nem jut eszembe a neve, japán shareware, direkt szabadkézi rajzokhoz) meg egyáltalán nem akart menni.Ja és a ceruzába való elem beszerzése érdekelne még ...
-
amoba
tag
Segítség kéne, vettem egy Aiptek táblát (Hyperpen 12000U ) de nincs hozzá toll, kérdés kinek van ilyenje vagy esetleg más ami müködik ezzel a táblával.
Mivel a magyar forgalmazó már több mint 3 éve nem forgalmaz ilyeneket... igy azt tanácsolták hogy rendeljek a német oldalról, de van egy problémám csak paypal fizetési lehetőség van. Aki tud segíteni van tolla vagy esetleg pay pal számlája az irjon.amoba114@msn.com
Üdv minden kedves forumtársnak.
-
BSOD
senior tag
Időközben beszereztem egy bamboo-t egy fórumtárstól. Semmi gond dual monitoros felállásban sem, sőt automatikusan vált érzékelési felületet, ha bekapcsolom a második moncsit. Természetesen az arányokat is tartja, ha be van kapcsolva az opció...
A feületet kicsinek gondoltam mielőtt megvettem, de használva kellően nagy (még két monitorra is). Ha nagyobb lenne már kényelmetlenül nagy volna, túl nagy kézmozdulatokat kellene tenni a tollal. A precizitása is rendben van a mérete ellenére. A nyomásérzékenységet még szoknom kell, szerintem ez lesz a gyengéje (nem tűnik kellően finomnak az átmenet az 512 szint ellenére, ill. nem tudom hol a végállás, nem akarom vésni a tollat).
Két kisebb gondom viszont van vele. Mivel nem a legújabb szériás ezért ciripel/sípol. De amennyire tudom az új szériák sem tökéletesek...
A másik a remegés. Ezt az ethernet (!!!) kábel okozza ami tőlünk (a harmadikról) megy a muterékhoz (a földszintre). Sajnos kábeltv, telefon és 220v vezetékek melett. Túl sok zavart szed össze, de nem tudom máshol elvezetniAz érdekes, hogy eddig semmi más gondot nem okotott. Nem gondoltam volna hogy pont egy tablet-nek fog problémát okozni...
Ha kiúzom a hálókártyából megszűnik a remegés...
Nem tudtok valami zavarszűrőt ethernet hálózatra?
Lehet, hogy megpróbálok a switch-et bekötni a gép elé hátha megfogja... -
Petdro
csendes tag
Nem tudom hogy megfelel-e a célomnak. Ha valaki tud, segítsen hogy döntőképes legyek.
Engem is érdekelne ilyen rajztábla vagy toll, amivel grafikát vihetnék be, de még mindig nem tudom, hogy milyet érdemes megvenni a célom meg valósításához. Álltalába A5 -ős méretű grafikákat csinálok a jegyzetekhez de, vannak esetek, amikor az A4-es lenne a meg felelő. Ez utóbbi számomra drága és nem is állandóan használnám.
De ha már van, akkor olyan kellene, ami a gépeken leledző programok is felismernek (pl. Corel Graphics Suite 11, MSN, Ms Office stb.)
Mondjuk ezt szemeltem ki: Wacom Graphire4 Classic XL
De az adott infó számomra nem mond sokat
Jó természetesen értem mi van oda írva csak kompatibilis minden szoftverral akár A5-ből nagyíthatok-e A4-re javíthatom-e az A4-es nagyítást.
Lehet, hogy hülye kérdés de szeretném tudni mire képes, nehogy pofára esek, ha megvettem és az én elvárásaimnak nem felel meg. Vagy az hogy felesleges meg vennem ezt, ha egy olcsóbb és kisebb is tudja azt, amit én szeretnék. -
BSOD
senior tag
Hali!
''Visszább'' olvastam, hogy a kisebb wacom-okkal gond, volt dual monitoros setup-ban. Sikerült erre megoldást találni? Egy graphire vásárlásán gondolkodom, de nem szeretnék tojást rajzolni kör helyett (erre alapból is sok esélyem van)...
Üdv. -
Mantidea
csendes tag
válasz
bLaCkDoGoNe #278 üzenetére
Köszi! Egészen biztosan így van! De én már annyira hozzászoktam a PS HotKey-jeihez, hogy kizárt, hogy ki tudnám a táblával váltani a klaviatúrát. Már csak azért sem, mert annyi gyorsbillentyű van, mint égen a csillag. Legalább 20-at használok.
A bemutató képeken látom, hogy az ürge a jobb kezében tartja a tollat a ballal meg pöcögteti a touchstrippet. Nekem ez annyira nem menne. Egyáltalán nem életszagú. Nálam bal kéz szigoruan a billentyűzeten, jobb kézben a toll, és közben a jobb középső ujjammal (mi mással) vakarászom a tablet kezelőszerveit...
Döntöttem. Bamboo... Kíváncsi leszek a TouchRingre.
...és, hogy Wide, az álom... -
Mantidea
csendes tag
Tegnap végigretusáltam egy éjszakát A6-ra korlátozva. Egyáltalán nem volt gáz. (Leszámítva, hogy nem volt pontos, és részletes a felbontáscsökkenés miatt.)
Tehát megvan a döntés Wacom, és A6. De most kedves krokk feladtad a leckét!
Így három készülék maradt a listámon:
Wacom Bamboo Fekete tollegér A6 Wide 27.720Ft (Codra árak)
Nagyon szimpatikus, hogy széles a dupla monitorom miatt!
Wacom Graphire4 WHITE Classic A6 tollegér 27.720Ft
Igazából nem tudom, hogy mi az előnye a Bamboo-val szemben
WACOM Intuos3 A6 Wide tollegér 62.369Ft
Egyre jobban gondolom, hogy számomra haszontalan a dőlésérzékenység. ...és drága. (biztos állati klassz tábla, de több, mint 2X drágább a riválisainál. Vajon annyival jobb is? ...illetve annyival többet is ér nekem?)
Úgy néz ki körvonalazódik bennem a dolog.
Még egy kérdés! A radíron kívül ti találtok más hiányosságot a Bmaboo-ban a Graphire4-el szemben? -
csfejes
csendes tag
Sziasztok!
Én most szereztem be egy Wacom Intuos3 A3 Wide táblát. Térképet fogok vele rajzolni, amint sikerült elsajátítanom a kezelését (nem lesz könnyű úgy látom).
De még így gyakorlatlanul is csak ódákat tudnék zengni róla, nagyon precíz és és igényes az egész. Fotót már rajzolgattam vele: alá az eredetit és kézzel copy. Meglepően jó lett!
Én mindenkinek csak ajánlani tudom.
Majd írok a tapasztalataimat. -
krokk
senior tag
válasz
Mantidea #274 üzenetére
Én most tervezek táblát venni, ill már régóta, csak nagyon keveset használom jelen pillanatban
idő nincs rá igazából. De amúgy énis fotó retusálás meg rajzolásra szeretném használni. Hajlok énis azirányba amit te mondasz, hogy az A6os jobb mint az A4-5 nekem az A5is nagy volt. Egyenlőre egy Wacom tábla van nálam tervben az új Bamboo. Ez 27e. Szerintem neked is elég lenne egy ilyen. Ismerősnek van A6os graphire4-e és azt mondja tökéletes. De sajnos én nem tudtam még kipróbálni így bővebbet nem tudok mondani. Fotó retusálásnál szerintem nincs jelentősége a dőlésszöknek. Inkább festésnél rajzolásnál. De valaki biztos meg tudja cáfolni amit mondok.
-
Mantidea
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy A4-es Trust táblám van. Annak ellenére, hogy sokszor álló helyzetében remeg, izeg-mozog, meg kicsit vastagnak és nehéznek érzem a tollat én egészen jól el voltam vele.
Mivel én PS-ben retusálásra használom -mégpedig elég sokat- az ergonómia nekem kimondottan lényeges. Legnagyobb problémám a táblával a mérete volt. Nem használtam ki az A4-et, lekorlátoztam az aktív méretet, így a felbontását is. Elhatároztam, hogy megválok ettől a trust ''csodától'' és beruházok egy komolyabb, precízebb eszközbe. Végigolvastam a fórumot, olvasgattam cikkeket, átrágtam a témát, és a döntés egyértelműen WACOM.
De itt még nincs vége… a dilemmám a következő:
Graphire4 WHITE Classic XL A5 49.680Ft , vagy
Intuos3 A6 Wide tollegér 62.369Ft (Codra)
Nem tudom, hogy elegendő-e retusáláshoz az A6-os méret. Ha valaki ilyesmivel foglalkozik, és van tapasztalata e téren, kérem ossza meg velem. (pár napra lekorlátozom a tabletemet A6-ra kíváncsiságból...)
Illetve azt szeretném kérdezni, hogy a dőlésérzékenység hordoz-e értéket retusálás közben?
Én dupla monitorral dolgozom és szimpatikusnak találom az Intuos Wide-ot ebből a szempontból. (Valakinek erről tapasztalat?)
...és a legfontosabb: Honnan vegyem meg? Hol a legolcsóbb?
Köszönöm szépen a segítséget! -
rii
nagyúr
Ti milyen területen dolgoztok, és munkátok/hobbitok során mire hasznájátok a digi táblát, illetve milyen programmal?
-
marcias
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #269 üzenetére
Hol?
-
ZéZé@PH
aktív tag
Szerintem elég az A6. Nézd meg a Wacom Bamboo-t, szerintem az elégséges méretű.
Genius nem rosz csak Vista x64 alatt nincs megfelelő driver így a nyomásérzékenységet nem tudom kihasználni. Toll egész kényelmes bár jobbat is el tudtam volna képzelni, ha kis távolságban a tábla fölött tartod a tollat látod hogy hol van a kurzor és a tollat mozgatva mozog a kurzor is. Trust-ot nem ismerem, bár ha lenne pénzem biztos, hogy Wacom bamboo-t vennék, de mivel nincs így kölcsön táblával dolgozok.
Egyébként nagyon mókás starcraftozni a tollal.
[Szerkesztve] -
bLaCkDoGoNe
veterán
-
marcias
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #263 üzenetére
Hm.. ez jó megoldának tűnik, viszont akkor elég nagy dpi-re lehet szükség, nem? Neked milyen típus van, és meg vagy vele elégedve? Na és honnét tudod, hogy pontosan hova fogsz bökni?
-
marcias
őstag
Aham. A Wacom-nál is láttam már elfogadható árú táblákat, de azok csak A6-os méretűek, mindenképpen jó lenne egy A5-ös, azon már elképzelhetőnek tartom, hogy elférnék. Sajna a Grahire4 XL az, ami a legolcsóbb és A5ös, de 40k-ba kerül, az pedig nekem nagyon sok egy A5ös tábláért.. Nincsen esetleg vmi alternatív megoldás? A Genius minőségre milyen? Esetleg a Trust termékei?
-
bLaCkDoGoNe
veterán
A dolog úgy működik (legalábbis az én tabletemnél), hogy be lehet állítani, hogy a tábla teljes felülete a Windows Asztal teljes felületének feleljen meg (ekkor pl. ha a tábla bal felső sarkába böksz, akkor a kurzor a képernyő bal felső sarkában lesz), vagy pedig egér-szerűen is használható. Ez utóbbi mód nálam nem nagyon jött be.
De a lényeg, hogy kis méretű táblát is használhatsz nagy rajzok elkészítéséhez, de ez teljesen egyénfüggő, hogy kinek mi jön be. -
marcias
őstag
Üdv!
Szeretnék egy jó rajzolótáblát venni, szerintetek melyik az a méret, ami már jól használható rajzolásra? Úgy értem, nagyobb ábrákat is lehet kisebb felületen készíteni? Hogyan működik ez? Köszi -
Crashy123
csendes tag
Sziasztok
Gondban vagyok ugyis most akarom megvenni ez első digitalizáló rajtáblámat.
Mivel rengeteget rajzolok ezért valami jobbat akarok venni ami nem túl drága de hasznalhato legyen ... Én egy TRUST Wireless Scroll Tablet TB-4200 re gondoltam mert ez aránylag elfogadható áron van és a4 es méretű ami nekem kifejezetten kell ( mondjuk ha van jobb minőségű a5 ös hasonló áron ámlegyen ... ) Tudom hogy a Wacom a legjobb de nincs 100 000 rem egy a4 es tabletre szóval szeretném megtalálni egy jó árban levő hasznalhato gépetEsetleg ha tudnátok ajánlani párat sokat segítenétek sőt ha van tapasztalatotok az még jobb lenne
Előre is thc -
azbest
félisten
hmm most használtam kicsit a genius g-pen 450-esemet...
hát a toll az elég silány:
- a billenő gombok (azaz vagy egyik vagy másik van nyomva közös műanyag elem, ami billen két irányba) kezdettől nem volt szimpatikus, de észrevettem hogy egyik alig alig működik már (nehezen veszi be a gombnyomást)
- Ez még nem olyan vészes mert amúgy sem nagyon kézreálló tollon gomb. De hogy pl a toll szára nem ad semmi támaszt mert a primitív összedugós elemtartó miatt nyeklik-nyaklik a felső részte....
Igen tudom hogy olcsó táblától ne várjak sokat... csak dühítő hogy ilyen pár filléres anyagspórolás miatt kel vacakolni... ha kicsit masszívabb lenen a toll tökéletesen megfelelne az igényeimnak...
[Szerkesztve] -
ZéZé@PH
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy digitalizáló táblát.
Az alábbi típusokat néztem ki:
Trust Wireless Tablet TB-3100
Genius MousePen 8×6
A kettő közül melyik a jobb, vagy esetleg tudnátok más alternatívát javasolni. Olyan 15k szánnék a dologra, rajzolásra, festésre és retusálásra kellene.
Ja és fontos, hogy Vista x64 alatt is menjen.
Válaszokat előre is köszi. -
krokk
senior tag
sziasztok
Van valakinek Wacom Bamboo táblája?
Nagyon gondolkodóba estem most, mivel egy árban van a Graphire 4 classic-al.
Minimálisan jobb értékei vannak, kicsit jobb felbontás és kicsit szélesebb aktív felület.
A graphire 4 kiforrott a bamboo viszont teljesen új, viszont mindkettő Wacom.
Mindkettő A6os méret.
Rajzolásra szeretném használni, nem vagyok profi szóval semmi extrára nincs szükségem, de ha mégis többet rajzolgatok mégis egy kicsit jobb készüléket szeretnék.
Melyiket ajánlanátok? van valamelyikkel valakinek tapasztalata?
Még soha nem volt táblám haver tábláját próbáltam így bármilyen tapasztalatot szívesen fogadok.
Köszi -
-
BLiNk3r
senior tag
-
BLiNk3r
senior tag
válasz
sebipayne #248 üzenetére
1. Az A6-os felület nem kicsi. Mivel nagyon érzékeny a tábla, finom és apró mozdulatokat is érzékel.
2. Akár használtan is veheted, túl sok minden nem romolhat el rajtukHa jó állapotú, és jó árban van, akkor miért ne?
A Graphire4XL annyival több a Volitonál, hogy a felülete ugye nagyobb, továbbá a toll végén van 'radír', és kapsz hozzá egy egeret. Bár én mióta megvettem a Graphire tabletemet, az egeret csak alig használtam, a radírt is csak nagyritkán.
3. lsd. 2-es pont. Max a toll hegye kopik el, de ahhoz is elég sokat kell rajzolgatni. Hegyeket meg lehet venni külön is.
Remélem tudtam segíteni. -
sebipayne
tag
Up!
Na valaki a 2-vel ezelőtti hozzászólásomra reagálna érdemben? Sürgős lenne!
-
delirobi
tag
igen úgy kb engem is ezek érdekelnének plusz még hogy vki vett-e mostanában trustot és ha igen mik a tapasztalatok?
Meg ha lesz mikorra várható az intutos 4? -
sebipayne
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy rajztáblát, mert szerintem a későbbiek folyamán jó hasznát venném szerintem a Photoshop-ban, meg tán a 3DS Max-ban isAmúgy én is minimum A5-ös méretben érdeklődök...
Lenne pár kérdésem:
Wacom táblákat nézegettem, mondván hogy azok tűnnek a legjobbaknak, azonban pénz híjján max 20ezerig nézelődhetek.
1. Mi a véleményetek a Wacom Volito2-ről? Nem kicsi szerintetek az A6-os aktív felület? (nemigazán értek hozzá hogy működik a felületen való rajzolás, és ahogy a monitoron megjelenik)
2. Úgyláttam hogy az Intuos3 táblák nagyon drágák, de szerintetek megérné megvenni mondjuk 20000Ft körül egy Graphire4 XL-t /A5-ös aktív felület/ használtan?
Mennyivel jobb a Volito2-nél?
3. Ez a kérdésem az előzőhöz kapcsolódik: Mennyire romlandóak ezek a táblák? Tehát ha használtan veszek egy használt wacom-ot mondjuk ebay-ről nagy az esélyem hogy szar-t kaphatok/ az úton hazafelé elromlik? Vagy mindenképpen vadi újat vegyek?
Előre is köszi a választ!
[Szerkesztve] -
tavi007
csendes tag
Sziasztok!
azt szeretném megkérdezni, hogy a digitalizáló táblákat internetes játékoknál is lehet használ? Gondolok itt pl a jatek.hu-n lévő graffiti játékra? Ha esetleg valaki tudna ebben segiteni nagyon hálás lennék érte!
előre is köszönöm -
gliskard
senior tag
Hello,
szeretnék egy rajztáblát, de mivel anyagai keretem szükös ezért olcsóbb megoldásokat keresek. Nekem photoshop-hoz és illustratorhoz kéne a cucc. Ami fontos hogy az iveket ne egyenesekre darabolja hanem lehetöleg ivek legyenek. Esetleg van konkrét tapasztalatotok ilyen téren? -
Kaoru
senior tag
Nemsokára én is graphire4 XL tulaj leszek
, ha meglesz akkor majd mesélek a régi a4es (Medion) táblám és az eközötti különbségközött.
-
tamu
csendes tag
Üdv all!
Nem rég vettem egy Trust Wireless Scroll Tablet TB-4200 grafikus táblát és a következő a problémám: ha huzok egy átlót egyik sarokból a másikba akkor 4 helyen megtöri a vonalat.
Ez mitöl lehet ?
Válaszokat előrre is köszi
Tamu -
azbest
félisten
válasz
krixkrax #239 üzenetére
Most vettem egy G-pen 4x5.5-öset... hű.. nagyon nagynak tűnik a felülete az egér után... valami tisztességesebb felbontás nem árt a monitoron hozzá, hogy részletes legyen a rajz.
Még csak ismerkedem vele, de kézírást elég hamar megszoktam... gimp tusrajzzal már kis figurákat is tudok
Érdekesség: mivel egymonitoros módot tud a drivere, ezért az elsődleges kijelző felületét adja a tábla. Gimp / Inkscape bezavarodik a másod monitoromtól (asztal kiterjesztés), a pozicionálás nem oda mutat ahol az egér van hanem odébb... talán a teljes asztalszélességet akarja használni. egymonitiros módban jól megy. Gyors és pontos azt hiszem... a toll hátsó része nehezebb az elemtől... a gombjai nem állnak nekem kézre (nagy kezem van) egyébként 3 gombos egérként is lehet használni (hegy+2 gomb - ez utóbbiból egyszerre egyiket lehet nyomni mert billenős).
Ja igen... indukciós egérpad [link] mellett nem működik... de ez nem meglepő...
Vista alatt magától felismerte és működött... Xp alatt driver nélkül felismerte de bénáztam és nem ment úgy (vagy az egér vagy az usb hosszabbító kábel valami miatt).. driverrel jól megy. Xp bejelentkező képernyőn még nem működik.... vista alatt viszont ott is megy már.
Linux alatt még nem próbáltam mert macerás.... osx alatt sem.
Ja igen, sokszor úgy írják hogy van hozzájuk Corel Paint valahanyas... igen de csak TRIAL... próbaverzió... szóval ezt ne vegyétek figyelembe ha választani kell. (Corel Painter 9 trial és Photoshop Cs trial van a lemezen, de ezek gondolom netről is ingyen letölthetőek).
[Szerkesztve] -
gabor977
csendes tag
Sziasztok!
Én a Wacom Volito 2-esét néztem ki magamnak. Akinek ilyenje van, legyen olyan kedves, ossza meg a véleményét... megéri-e beruházni rá.
Egy vonalzótesztre is nagyon kíváncsi lennék.
Üdv. -
krixkrax
tag
Nekem trace-eleshez lenne szuksegem tablara: vektorgrafikus gorbeket (egyszeru kis rajzokrol) rajzolni allando vonalvastagsaggal. Ar alapjan a Genius MousePen 8x6 kerult fokuszba.
Az ajanlott teszt [link] irja, hogy nincs fedofoliaja. Ez miert van kiemelve? Csak mert kenyelmetlenebb lenne ratenni egy kinyomtatott papirt es arra egy foliat? Vagy ez a megoldas mas problemaval jarna (esetleges csuszkalason kivul)? A masik, hogy a rossz kiegyensulyozottsaga a tollnak az szemelyes preferencia, vagy tenyleg egy elrontott designrol van szo? Ez inkabb csak muveszkedesnel szamitana, az en esetemben nem?
Egyebkent talaltam magyar tesztet is. [link]
Apro kerdesek, de foloslegesen nem akarok kolteni, ugyhogy ha van vkinek ilyen iranyu tapasztalata, kerem irjon. Koszonom! -
atithebest
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy pár napja vettem egy Wacom Volito2-es táblát, végig is csináltam a Tutorial-t, az szerint gyakoroltam a nyomás érzékenység finom kezelését is, de az a problémám, hogy a tábla aktív területén meg látszik, amit a toll rajzolt vele.
Tehát az lenne a kérdésem, elsősorban wacom táblával dolgozóktól, hogy ez normális, vagy sikerült egy rosszat kifognom.
Köszönöm a segítséget előre is. -
Laprasi991
aktív tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van nekem egy Genius táblám (5' x 4'-s Wizardpen) és a problémám az vele, hogy éppen hogy hozzáérintem a tollat a táblához, már duplát is klikkelt, pedig a hozzáadott progiban a PenTip-hez síma kattintás van beállítva, illetve a kattintás se a legérzékenyebbre van állítva. Mi lehet a gond?
Előre is kössz a segítséget -
rdi
veterán
Sziasztok,
engem az érdekelne, hogy oktatási célra, a nagy marha digitális iskolatábla helyett mit javasolnátok?
A varázstollat nézegettem, meg a digitáblákat egy kismértű pont jó lenne nem? -
lakiadam
csendes tag
Mi a véleményetek a Walcomról ? mik az igényei, mennyi memória, milyen gép kell hozzá ? Ha valki tudna segíteni azt nagyon megköszönném.
-
Dexter68
addikt
200 hozzászólás nem a világ, el lehet olvasni. Blackdogone-nak igaza van. A Wacom a műfaj Rolls Royce-ja. És tényleg jó, nem csak parasztvakítás. Viszont olyan ára van, ami elég elrettentő. Én Trustot vettem és elégedett vagyok vele. (Grafikus vagyok, 12 éve a szakmában) Persze, amikor nem a saját, hanem a munkáltatóm pénzét költöttem, én is Wacomot használtam.
-
Artemisy
csendes tag
Kösz a felvilágositást.
Egyébként szerinted mivel tudnél ekönyvetket olvasgatni? Ha jol tudom digitális könyvolvasó itthon még nem kapható, a PDA kicsi, a laptop megy nagy és nehéz. -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Artemisy #230 üzenetére
Igen, rosszul.
A rajzolótáblák semmit sem tudnak megjeleníteni. Ezek a kütyük grafikai munkára vannak, lehet rajtuk egy toll-szerű izével matatni, rajzolgatni, de az eredményt csak a monitoron látod. Illetve van olyan, amin lehet rajzolni és látod is rajta, amit csinálsz, de az kb. félmillió forint. -
Artemisy
csendes tag
Gondolom gépelt szöveget meg tud jeleniteni. Vagy rosszul gondolom?
-
Artemisy
csendes tag
Sziasztok.
Szerintetek megéri könyvolvasgatásra ilyet venni?
Láttam 13500-ért 6x8''-os geniust. De ha van valakinek jobb javaslata, azt szivesen fogadom.
Köszi. -
Kobe
veterán
kérdés
tollhoz ilyen fejet hol lehet kapni ?
mert én azt veszem szre h alig használtam és kibaszottul elkpott annak a fehér muanyagnak az egyik oldala :S vagy alapbol ilyen h az egyik picit srégen van kialakitva ? -
Kobe
veterán
na
ma nekem is megjött a wacom volito m, nagyon tetszetős darab
gondom azonban : nem szeretném egérként is használni, nincs vkinek tippje hogyan tudnám egyszerre USB ről a tablicskut és még a régi csatlakozóról futó egér is menjen ? mer amint bekötöttem, a wacom átvette az uralmat -
Umbar
csendes tag
hi! karácsonyra nekem is jön a tábla: Wacom Graphire4 Classic A6
Remélem, ugyanolyan jók lesznek a tapasztalataim, mint az eddigiek.
-
nbk
aktív tag
válasz
skippper #219 üzenetére
én is ezen gondolkodtam mielött megvettem a Graphire4-et...
Szerintem A6-os méret is elég, bár én Graphire XL-t vettem...
Tuti jobb a Graphire, a paraméterek nem számítanak annyira szerintem mint a minőség és a tapasztalat ami a Wacom-nak van.
Nem próbáltam még ki mást, csak a graphire-t, de teljesen jó, szépen lehet vele rajzolni...
1 napja használom és lenne egy kérdésem...
Be lehet állítani, hogy a rajzoló felület ne az egész windows asztal legyen?
Mivel nálam 2 monitoron megy a win, ezért az képarány nem 4:3-as, ezért ha 2 monitorral rajzolok széthúzza a rajzolt képet viszintesen a monitoron. Kört rajzolsz, elipszist kapsz...
Remélem sikerült rendesen leírnom mi a gond..
[Szerkesztve] -
skippper
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek Graphire4 vagy Genius Mousepen 8'' x 6'' ? Melyikkel járnék jobban? a Genius 16,5k a Wacom pedig 21,5k. Puszta adatai szerint a Mousepen a jobb, de a Wacom, mint márka híresebb. nem tudom melyik legyen.Ha valakinek van valami tapasztalata légyszives ossza meg velem. Köszike előre is..
[Szerkesztve] -
nbk
aktív tag
itt van a kicsike, megjött... graphire 4 xl white..
még nem volt időm beüzemelni, csak annyit mondhatok hogy szép, igényes kivitel...
tapasztalatok később... talán este
bye -
Kobe
veterán
na én meg megrendeltem a Volito-t, remélem kipostázzák, p*xmaniat még nem ismerem ilyen tekintetből, remélem kellően korrektek, ha nem, akkor én elmegyek a legvégsőkig
de remélem mielőbb megjön -
nbk
aktív tag
hi,
megrendeltem Wacom Graphire4 XL -t (fehéret) jövő 7en úgy néz ki meg is jön...
nagyon kiváncsi vagyok, nem kevés pénzbe kerül, ezen vehettem volna majdnem 4 geniust ugyanilyen méretben...
webes grafikákra + PS-re használnám, remélem nem fogok benne csalódni, mindenhol a wacom-ot istenítették, annak ellenére, hogy papíron rosszabb paraméterekkel rendelkezik mint egy Genius...
Szal jövő 7en bővebb infókkal tudok szolgálni...
(és győzzetek meg, hogy az Apple fehér nem koszolódik)
-
mix721
csendes tag
Egy volito2 -vel lehet frankó design munkákat késziteni?
Mennyire van jelentősége az 1000, 2000, ...5000dpi-s felbontásnak?
esetleg zavaróan alacsony e az 1000es?! -
mix721
csendes tag
válasz
bLaCkDoGoNe #212 üzenetére
Hát.. lusta ember lévén, bevallom, nem.. Beleolvastam pár oldalt de igy h belinkelted, tökéletes! Köszönöm. az is leirtad már pl h milyen munkákat végzel? mondjuk gondolom egy 130.000es cuccal nem msnbe rajzolgatsz!
Ha továbbra is tudna nekem vki a Genius MP8x6 és Wacom Gaphire táblákkal kapcsolatban jo&rossz tapasztalatokat az legyen szives irjon pár szót.. köszi -
mix721
csendes tag
válasz
bLaCkDoGoNe #208 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Az a helyzet, h bár megértem az álláspontod bLaCkDoGoNe h mindenkinek más és más jön be, de ha pl azt mondtad volna: ''Nekem Intuos3-am van és Nekem a wacom a nyerő mert.....''. Azzal tuti többre mennék.. mert egy pár hozzáértő véleménye alapján már be tudnám lőnni h az igényeimnek megfelelően én melyik mellett döntök..
Átnéztem a wacom specifikációit, meg igyekeztem a geniusnak is (nem sok sikerrel)
Nekem a Wacom egy preciz dolognak tűnik.. a Genius pedig egy ''lelkes'' probálkozásnak, h kielégitsék a nagyközönség igényét a témában, elérhető áron.
(hozzáterszem, én nem csalódtam még a Genius márkában..)
De a kérdés továbbra is az hha egyet értetek a véleményemmel, akkor érdemes e dulpa annyi pénzt kiadni egy wacomért? vagy ugyanannyiért egy 2x annyi tudású Genius venni? -
Kobe
veterán
ez a mousepen 8x6 engem is érdekelne, mint egy wacom volito 2 lehetséges vetélytársa
elsősorban azér mert ez nagyobb felületet, és nagyobb nyomásérzékelést ad, szóval ezek méltó vetélytársává teszik egy A6 os méretű wacomnak vajon ? -
Laprasi991
aktív tag
Hello!
Genius WizardPen 5x4''-es tábláról van valakinek valami tapasztalata?
A Genius MousePen 5x4'' az csak az egérrel több, vagy az esetleg többet tud?
Ja meg még annyi, hogy vezeték nélküli-e a ceruzája a WizardPennek?
Nem akarok komoly grafikákat rajzolgatni, de néha jól jönne egy digitalizáló tábla -
bLaCkDoGoNe
veterán
A Wacom és a Genius között nem szeretnék állást foglalni - jó párszor fel lett már téve ez a kérdés itt a topikban, sajna ezt Neked kell eldöntened. Akinek Wacomja van, az arra esküszik, akinek Geniusa, az pedig arra.
Cintiq témában: nem használtam soha Cintiq-et, viszont van egy A4-es Intuos3-am, ami szintén tud pl. dőlésszög érzékelést, és bizony egyes programokban (pl. Painter) nagyon jópofa effekteket lehet összehozni vele. Szintén nagyon hasznosak a két oldalán levő kezelőgombok illetve a touchstripek, nagyon meggyorsítják a munkát. Én látom a Wacomban az igyekezetet, hogy minél ergonómikusabb eszközt alkosson, amivel időt lehet megtakarítani és kényelmes, természetes módon lehet dolgozni. Nekem az is nagyon tetszene (Cintiq), ha a kijelzőn rajzolgathatnék, mert mégis az a bevitel legtermészetesebb módja. (Más kérdés, hogy a képernyő érzékenységével kapcsolatban vannak fenntartásaim.) -
mix721
csendes tag
hello mindenkinek!
olyan kérdésem lenne azoktól akik nagyon értenek hozzá, h - tudom h a wacom képviseli a minőséget a piacon de ha nem befektetésnek veszem a táblát akkor méregdrága - meyiket érdemesebb inkább venni:
Genius MP 8x6 (1024, 20x15cm, stb) 14000.-
Wacom Graphire 4 (512, 12x9cm, stb) 22000.-
Egyértelmű h nem ugyanaz a pontosság, precizitás jellemezheti.. csak hát nem tudom h ez ér-e sztetek ennyit?!
Fontos h milyen célra kell: minnél profibb feladatok megoldására, 1024x768-1280-1024es képekhez, de nem pénzkereseti célra.
Másik dolog h ezeket a felbontásokat, effekteket ki lehet váltani szoftveresen is, nem??
(pl rajzolsz vmit és vektorosan nagyitod stb)
Meg kiváncsi lennék még h a csúcstechnikákról (pl Cintiq) mi a véleményetek? Mert nekem ugy tünt h ezek csak olyan flancok.. (dőlésszög, scroll jobbra-balra nagyitó.........
előre is köszi!
Hello -
nickbrennan
csendes tag
Sziasztok!
Nem értek egyáltalán ezekhez a cuccokhoz, de átbogarászgattam a fórumokat. Ajándék lenne egy grafikus lelkű barátomnak karácsonyra, egyetemista költségvetésből kell kigazdálkodnom úgyhogy tudom hogy a wacom a csúcs de az nem megy. A trust jó árú de ahogy látom nem a legjobb minőség...A genius mousepen 8*6ost néztem ki.
A kérdésem az lenne, hogy a wiazardpen 5*4 és a mousepen 8*6 között van valami különbség? Tudom a mousepenhez van egér és nagyobb is, amúgy a táblák egyforma képességűek? -
BLiNk3r
senior tag
Általában a digitális művészek a skicceket papíron készítik el, hagyományos módon, aztán azt bescannelik, így megvan a lineart, a táblával már csak a színezés marad - arra meg simán elég egy A6-os Wacom. Nekem A6-os Graphire3-am van, de nem érzem azt, hogy van olyan, amit ne tudnék vele megcsinálni.
-
Kobe
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #202 üzenetére
jah, abban kellett mert se google se wacom oldala nem mutatott mást
hát, engem a képek meggyőztek amiket találtam róla, szóval vhogy beszerzem az fix -
Kobe
veterán
na
próbáltma utánanézni mik is a határai ennek a valito nak, főképp deviantart os munkákkal
nagyon jó cuccokat lehet vele kihozni hozzáértő embereknek
legalábbis sok munkát találtam ami nem volito 2 vel, hanem sima volito val kéészült, tudomások szerint illetve a talált képek alapján viszont az is cska kis méretben létezett, legaábbis nagyméretű sima volito nem volt...javitson ki vki ha tévedek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest