Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Balinov #6292 üzenetére
Ja, a családi képek az nálam is más tészta (én is amatőr vagyok egyébként), azt JPG-ben lövöm eleve. Mostanában még úgy se, mert minek, amit telefonnal csinálnak, többe nézik, 'merolyanszípszínes. A "Mikor küldöd át?" kérdésekre meg az "Itt van a NAS-on" válasz megy tőlem...
-
válasz
Balinov #6290 üzenetére
Köszi, akkor egyelőre azt kihagyom. Egyébként is ez lesz az első WACOM nálam, nulla tapasztalatom van a táblákkal, de mivel brutális energiát tolok az utómunkába, aminek dacára sz@rok a képeim képminőségre, mindent megpróbálok, amivel gyorsabb lehetek, és hatékonyabb. Ha meg már új szoftverekhez nyúlok, emellett a teljes workflowt is újra tanulom, kiváló alkalom rá, hogy kipróbáljak egy célhardvert is.
"1 teljes evnyi lemaradasom van raw feldolgozasban"
Az komoly, nekem két hónapnyi hátrányom van, és ennek zöme workshopos kép, tehát nem kell adnom a modellnek semmit, mégis soknak érzem! :)
-
válasz
Balinov #6288 üzenetére
Köszönöm a választ, Oázistól is azt az infót kaptam, hogy nincs vele gond, csak furcsa volt, mert a net meg tele a szopós sztorikkal emiatt. Én is retushoz használnám, igaz, Luminar 4 alatt átmenetileg, de már tervben van a COne / PS-re váltás, ott biztosan szuperül fog működni. Póthegyet érdemes hozzá venni rögtön, vagy ésszel használva, hobbi szinten elég az alap 4 hegy egy darabig?
Köszi még egyszer!
-
Ronaldohun
tag
válasz
Balinov #5988 üzenetére
Nem tudom, ki hogy van vele, mert biztos lenne aki többoldalas tippeket tudna írni, de őszintén megvallva ezt a beállítás kérdést nem kell ezt túlgondolni. Gyakorlatilag ahogy feltelepíted a táblát az használatra kész, semmi finomhangolást nem igényel. Én a tollérzékenységet szoktam növelni (vagyis gyenge nyomásra állítani), hogy ne karistoljam szét a táblát, meg ne kopjon hamar a hegy, de ezenkívül feleslegesnek tartok bármit is állítgatni.
A táblán lévő gyorsgombokat keveset használom (kivéve a toll gombjait, azzal szoktam ecsetméretet változtatni). Helyette jobb kezemben a toll, bal kezem meg folyamatosan a billentyűzeten, és azon nyomkodom a megfelelő hotkeyt. Tapasztalatom szerint más is így van ezzel.Egyébként mi az ami furcsa vagy szokatlan? Az egérhez képest egyértelműen komfortosabb kéne, hogy legyen a használata már elsőre is. Legalábbis az olyan dolgoknál, amelyek rajzolás-szerű mozdulatokat igényelnek. (Én pl. görbe szerkesztéshez, még sokszor visszanyúlok az egérhez). De egyszerűen csak használd, egy idő fejben minden átáll, és magától értetődő lesz.
-
lanszelot
addikt
válasz
Balinov #5782 üzenetére
Gimp, sketchbook, stb amit google feldob azt próbáltam.
Wii U - n az art academy eleg komoly de mégis tiszta rajzprogrammal van ellátva, olyasmit keresnék.
Sketchbook jó lenne, de alapok hianyoznak belőle.
Ceruza, zsirkreta...stb. Ami benne van az nem ugy viselkedik, vagy az eszközöm hibás. Ceruzát hiaba nyomom rá semmi se történik. Pastel meg alig ér hozzá a toll olyan mintha ranyomnám, ha meg egy helyen satirozok akkor nem lesz fedettebb, hanem hol levesz, hol rá rak. Stb.... Vagy a progi hibás, vagy az eszköz. -
Chronos85
tag
válasz
Balinov #5690 üzenetére
Keybinding-et értettem alatt sorry, ha nem volt világos.
Pl.: csinálsz egy actiont azt lemented mondjuk F3-ra majd a tábla SWben ezt gond nélkül betod állítani egy gyors gombra. Sőt alap módosító billentyűket is megeszik (ctrl,alt,shift) kombinálva is ha kell.
De erről tuti van 1000+1 videó a Tecsőn is. -
Chronos85
tag
válasz
Balinov #5684 üzenetére
Hali,
Telepítés tényleg ennyi. Fontos hogy előbb a drivert rakd fel asszem kéri is, de indítsd újra a gépet és csak utána csatlakoztasd a táblát.Hotkeyeknél tényleg ami jól esik. Lehet action-t is keresztbe bindelni, ha az kell. Viszont ha megvan a jó setup érdemes backup-ba lementeni, nem jellemző, de van hogy néhány winfos frissítés után eldobja.
A kapott programok generációnként változnak, teljesek, de többnyire az egyszerűbbek pl.: nem Corel Draw csak Corel Painter., amikhez hasonló ingyenest is találni.
A fotós kérdésekre, sajnos nem tudok neked válaszolni.
Remélem azért segítettem.
Üdv.: Chronos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Keresünk dokkolókat
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest