Hirdetés
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
ezen sebességhez még igen, de azért illik azt is figyelembe venni, hogy wifi esetében az elméleti 300 megabit/sec a gyakorlatban általában a felét sem közelíti meg!
átlagban pont 80 megabit/sec környékén mozog a sebesség, attól jobb eredményhez minőségi eszközök, megfelelő beállítás, és mondhatni már extrém környezet kell!
például a upc 120/10 megabit/sec sebességét már nem minden 300-as eszköz tudja áttolni teljes egészében![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
wifi hálózaton? közel sem, sőt! főként mert a 300-as router nem feltétlenül gigabit képes, és akkor már eleve bukott a mutatvány! de gigabit képes esetén is extrának számít wifi hálózaton a 120 megabit/sec átvitele! némi viszonyítási alap; link - a jellemző sebességet nézd, az a gyakorlati érték! meg néhány wifi tesztelős oldalt is nézz meg, hogy milyen eszközökkel, milyen körülmények között, milyen átviteli sebességet sikerült elérni! 70 - 80 - 90 megabit/sec a jellemző, ritka az attól gyorsabb tartósan valós sebesség!
[ Szerkesztve ]
-
Atapi
senior tag
szerintem te nem érted, hogy mire utal a "kolléga": ha kanócon csak 100mbps megy át a routeren fizikailag, akkor 120at nem fogsz rajta keresztülnyomni még akkor sem, ha papiron a wifi 300mbps. (ha van egy tölcséred, akkor a legszűkebb keresztmetszet határozza meg a maximális áteresztő képességet. routerre lefordutva, ha csak 100as ethernet portok vannak rajta, akkor 100mbit lesz a max (elvi) routolási képesség, hiszen a wan port fizikailag nem bír többet) hmm?
-
legenda
nem, nem keverem a mértékegységeket, de mást sem!
szerintem itt csak te kevered a dolgokat!
a 300-as jelölés az a wifi elméleti maximális sebessége, a 100-as és az 1000-es (gigabit képes router) pedig a vezetékes átvitelre utal! nagyon sok router tudja az n szabványos (300-as) wifi átvitelt, de attól még közel sem gigabit képes! nem, nem gondolom, hogy a 300-as routeren egyértelműen csak gigabit képes portok lehetnek, de a lényeg az, hogy a gyártók sem úgy gondolják! csak néhány példa; tp-link tl-wr941nd, tp-link tl-wr841nd, asus rt-n13...stb!
ha egy router wan/lan portjai nem gigabit képesek, akkor azon routerre nem viszed fel a 120-as netet, hogy aztán wifi hálózaton kitold!
istenem...[ Szerkesztve ]
-
legenda
inkább te kavarsz...
amíg a tl-wr1043nd volt a téma, addig nem is volt gond, de főként ezen hozzászólásoddal indítottad el a lavinát; #7958 - ahol is olyat állítottál, ami nem felel meg a valóságnak! aztán megmutattad, hogy kevered/nem jól értelmezed a wifi és a vezetékes átviteli jelzős értékeket, nem vagy teljesen tisztában a wifi elméleti és valós sebességeivel, valamint és olyan párhuzamot vontál, ami nem stimmel!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
ubbconfig
aktív tag
Láttál már olyan 300Mbit-es routert, amin nincsenek gigabites portok?
igen, pl. az enyém [link]
leszállhatsz a magas lóról és beiratkozhatsz egy "hálózati ismeretek 1." tanfolyamra...
Ha visszaolvasnál kedves újonc kolléga, láthatnád, hogy a DIGILAN-nál általunk használt wifi routerek töviről hegyire ki vannak belezve, az 1043-as tp-link pl. minden 20. HSZ-ben felmerül, mint a TOPNET-re egyik legalkalmasabb router...a gigabit is ki lett tárgyalva százszor.
-
őstag
ez kiszolgál minden publik internet hozzáférést, lanon-wiifn.
de sok n képesnek árult router van, ami lanon nem gigabites.
és a 100 Mb/sec sajnos fulduplex sem tud egy 80-as digilant megenni.
nekem is ilyen routerem van, lan wifi adatátvitel soha nincs 150 felett[ Szerkesztve ]
-
Atapi
senior tag
korábban valaki tett be képet arról a switchről, amin ő lóg (talán McLaca volt a tettes), az pedig nem D-Link volt. szoval kategorikusan nem igaz, hogy D-Link switcheket használ a digi, bár helyenként előfordulhat.
kérdés persze, hogy mit is jelent a szoros együttműködés. egy ilyesmi cikkre emlékszem, ahol konkrét termékről és a digiről volt szó, de abban médiakonverterek szerepeltek, switchről egy betű nem esett, ugyhogy megkereshetnéd a cikket ha tudod, had okosodjanak a topiclakók az alkalmazott hálózati eszközöket illetően. -
törölt tag
Nagyon elméletileg. Nekem is már a f... kivan, hogy elvileg jól be van állítva, hogy csatlakozzon a windows-ba történő bejelentkezéskor, erre várnom kell a csodát. Időnként működik, aztán elkezd nem működni. Múltkor csak az segített, ha újra létrehoztam a kapcsolatot más néven. Most próbálok utánanézni valami más megoldásnak. Fenéért nem lehet behúzni egyszerűen a parancsikont az indítópultba, aztán jónapot, az legalább működött mindig.
-
dethroner
veterán
Az a kábel átvágásos dolog még a múlt hét csütörtökön történt, ha valóban az történt egyáltalán, mert sehol nem volt híre, ellenben a tavalyi kábelvágással, ahol azért jópár helyen olvasható volt a dolog. És nem tudom az hogy függene össze azzal, hogy a szomszédban van telefon, nálam meg nincs.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
LA1703
tag
Ha uTorrentet használsz nyomj egy Ctrl+g-t (vagy beállítások->beállítások kalauz) és futtasd le a "kalauzt". Mert mikor telepítetted a uTorrentet akkor még szerintem a régi neted volt és ahhoz a kapcsolathoz állította be magát a kliens.
Nekem mondjuk ezt hozzta ki 20/10-es netnél úgy, hogy közben megy a digis feltöltés teszt.
http://fektigumi.hu/
-
McLaca
őstag
Nálunk meg "eltűnt" a hívószámkijelzés. A mi számunk átmegy bárhová, de hozzánk nem érkezik egy sem. Úgy vettük észre, hogy a hívószámkijelzésnél a pontos (szerver)idő is átjön a vonalon, és ahhoz állítja magát a telefon, mostanában meg már negyed órát késik.
Holnap délelőtt felhívom őket.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
McLaca
őstag
Egyszer már én is "újraindítottam", felmentem az elosztóhoz, és lekapcsoltam a kismegszakítót, aztán fel.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
McLaca
őstag
10 emeletesben általában a 3. és 7. emeleten 1-1, nálunk 4 emeletesben a legfelső szinten 1db. Azért ott, mert a 2. emeleten, ahol ideális lenne, a UPC van, a harmadikon meg valami helyi kis vacak szolgáltató, akivel a kutya se köt szerződést, nem piacképes a digivel szemben. Ja, mindez a villanyóra "szekrényben".
Üdv!
-
brd
nagyúr
Éppen lehet igaz is, nem tudni pontosan, hogyan épül fel a DIGI hálózata (ill. sok mindent ki lehetne azért deríteni). Lehet, hogy ha bizonyos IP-ket (bizonyos tartományokból) kapnak az ügyfelek, akkor egy jobban leterhelt router felé mennek a csomagok, ezért lassabb lesz.
Megjegyzem, én még semmilyen IP-vel nem tapasztaltam lassabb sebességet.The only real valuable thing is intuition.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Ukrajnai háború
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Opel topik
- Milyen monitort vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Iphone 13pro max 128gb
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB SSD + 1TB M.2 SSD / 650W GOLD
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 2025.11.25-ig Alza garanciával, Bp-i üzletből eladó
- Sony eszközpark eladó! Tamron objektívek (35-150, 28-75, 17-50, Viltrox 24 1.8.
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest