Hirdetés
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
lord_m
senior tag
sziasztok!
Pár hete nálam is bekötötték a DigiLAN 20/10-et. (Bp. XVIII.)
Ahhoz képest egy ideje ilyen paramétereket mutat a mérés.
Viszont Torrent esetében egyszerűen mintha nem is létezne a feltöltés, 2-3 peer csatlakozik másodpercekre, 3-4KB/s-el.... Bittorrent, Utorrent egyaránt ezt csinálja)
A feltöltés egyéb csatornákon viszont megy rendesen, tesztek szerint is...
Ezzel lehet vmit kezdeni?
Előre is köszi, ha valaki tud segíteni.
-
lord_m
senior tag
válasz nmemlekszem #10223 üzenetére
Neked is köszi az ötleteket! Hétvégén lesz igazán időm tesztelgetni.
Egyébként eddig is XP volt, változatlan beállításokkal, és ment rendesen.Igaz, nem volt ekkora sávszélem eddig...
Ekkora eltérés az uploadnál (a teszt szerint) a csomaghoz képest normális? Nem mintha zavarna..
-
lord_m
senior tag
Sziasztok!
Én is tervezem az elkövetkező hetekben router-rel megosztani a Digi-s netet és ezzel kapcsolatban lenne néhány laikus kérdésem, így előre.
A router Wan menüjében beállítom a PPOE kapcsolatot, dhcp-t, digis felhaszn. névvel, jelszóval, beállítom a wifit titkosítással, tetszőleges névvel, jelszóval. Az asztali gépen kell valamit külön állítani majd?
Viszont nem szándékozom 0-24-ben használni a netet, így a routert sem. Kikapcsolásnál (vagy akár áramszünetnél) gondolom, nem felejti el a beállításokat, csak factory reset-nél. (?)
Újraindítás esetén ugye új ip címet kap a router kifelé (netes játékok, torrent miatt lenne érdekes) ?
Elnézést a banális kérdésekért, első routerem lesz.
-
-
lord_m
senior tag
Sziasztok!
Azt vettem észre a napokban, hogy Én is NAT-olva lettem, a routerben a WAN IP 100.66.x.x., tehát nem látszik a külső címem, ami oldalak szerint valójában teljesen más ugyebár.
Ha telefonon jelzem, hogy mindenképp szükségem van a publikus címre, visszaállítják, tudni fogják miről beszélek?
-
lord_m
senior tag
Sziasztok!
Másnál is van gond a letöltési sebességgel a 18. kerületben? Lakótelep, FTTB. Alap 100/100 csomagom van.
[link][ Szerkesztve ]
-
lord_m
senior tag
Sziasztok!
Édesanyámhoz holnap jönnek elvileg a Digisek, mert pár hete aláírt egy papírt, mely szerint minden egyéb marad, de gyorsabb lesz a net.
Jól gondolom, hogy ez az optika bevitele lesz a lakásba? Eddig FTTB 2019 Diginet 100 volt. Utp megy be szépen elrendezve. ( Amúgy digitv 2019, digitel 250).
Ez mivel jár pontosan? Újabb kábelt húznak be, szétcseszik nagyon a lakást? Vagy csak kap valami berendezést?
Tudnátok tájékoztatást adni?
Köszönöm!
-
lord_m
senior tag
Tegnap elkészült az optikai bekötés édesanyámnál. Nagyon rendes volt a szerelő, ràhagyott az optikai kábelre is néhàny métert, ha át szeretnénk helyezni az ont-t, amely Huawei lett.
Működik is minden, tv, telefon, net, viszont az alább olvasott sebességekhez képest 100-as netnek megfelelő sebességet mértem nála...Wifin is 80Mbps lenovo tableten, meg régi asztali gépén is, elvileg intel Gigabites hálókártyával, utp Cat5e kábellel, amely az eredeti maradt.
Bőven elég Neki, nem is szólna emiatt, de Én megtenném.Ez miért lehet? Ont-ben kell átàllítani vmit? Az, hogy folyamatosan szerelnek másoknál is a lépcsőházban, befolyàsolja?
-
lord_m
senior tag
válasz Dragon3000 #99692 üzenetére
Szerintem a mai nap folyamán nem volt kihúzva, visszadugva az Ont, ha nem jön egyéb ötlet, ezt megmondom neki, köszi.
-
lord_m
senior tag
válasz Dragon3000 #99699 üzenetére
Szerencsére erről nincs szó. Eddig volt a bejövő utp-ről leválasztva ugye, de most átkerült a telefon oda, ahol az Ont van, abba megy a telefonkábel.
-
lord_m
senior tag
Sziasztok!
Huawei ONT szórja a netet nálunk, 5Ghz ill. 2,4Ghz-en. Ma reggelre a táblagép ill. a TV sem érzékelte az 5Ghz hálózatot. "Leválasztva" címszó, nézzem meg a jelszót stb. Képtelenség újra csatlakozni.
Tegnap még gond nélkül ment. Többi kütyü ugyanakkor működik.
2,4 Ghz-en enged csak kapcsolódni, ott viszont simán.Mi lehet ennek az oka egyik napról a másikra?
-
lord_m
senior tag
válasz Stanley-B. #101264 üzenetére
Sikerült belépnem a felhasználói felületre és a csatornàt automatikusról átállítottam egy fixre.
Egyelőre úgy néz ki, ez segitett. Ettől függetlenül egy újraindítást lehet megejtek majd, köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Vicces képek
- Projektor topic
- Autós topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Fali konzol lapos tévékhez
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Politika
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 9800X3D masina
- Iphone 13pro max 128gb
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB SSD + 1TB M.2 SSD / 650W GOLD
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 2025.11.25-ig Alza garanciával, Bp-i üzletből eladó
- Sony eszközpark eladó! Tamron objektívek (35-150, 28-75, 17-50, Viltrox 24 1.8.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest