Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabelmania27
félisten
válasz Renato1993 #19818 üzenetére
Az nem igaz hogy nem fejleszt (10éve még nem volt ed3, csak docsis2) a Telekom emelte a sebességet, iptv-t is fejlesztette, a szűk keresztmetszetet 5-65Mhz visszirány jelenti ezért erősítő csere nélkül nem lehet több feltöltést adni kábelneten, koax hálózat karbantartása költségesebb mint egy FTTH/FTTB rendszeré, két technológiát nem érdemes összehasonlítani, ha a koax szolgáltatókat hasonlítjuk össze nem áll rossz helyen a Telekom.
[ Szerkesztve ]
-
Gejza1981
tag
válasz Renato1993 #19832 üzenetére
sem a T se a UPC nem töri magát, hogy versenyezzenek a Digivel, mert nem akarnak, sem minőségben, sem árban, se hűségben...
amíg ennyire monopol helyzetben tudnak lenni 1-1 területen addig nem is fog ez változni...
-
kabelmania27
félisten
válasz Renato1993 #19832 üzenetére
Igazad van.Telekom az előfizetők egy részét hiéna csomaggal meg fogja tartani, áram gáz, mobil előfizetéssel, kedvezményes telefon/laptop/tv vásárlási lehetőséggel.
Gejza1981: Azért fejlesztenek csak a hálózat szűk keresztmetszetet képez, T és UPC koax terület nagyobb a Diginél, nem olyan egyszerű gyorsabb netet adni mint Diginél valakit bekötni az ont-ba, koaxnál szegmentálni kell, modemet kell cserélni ed3ra, cmts-t bővíteni.[ Szerkesztve ]
-
Gejza1981
tag
válasz Renato1993 #25254 üzenetére
szülőknél fél éve fenn van a doboz a póznán és még nem lehet előfizetni...
semmit nem jelent. lehet 3 nap múlva lehet 3 év múlva lesz belőle bármi is.
körzetenként eltérő a reagálás. -
zsolt501
nagyúr
válasz Renato1993 #25265 üzenetére
Van remény, mert most a Diginek minél több bevétel kell, ha a mobilos szolgáltatást komolyan gondolja, és nem hagyhatja hogy a hálózata csak parlagon kihasználatlanul, és bevétel termelés nélkül csak úgy ott álljon.
Szegeden is kihúzták az oszlopokon a hálózatot több helyin is tavaly, csak a dobozok hiányoznak még és a bekötés, igaz sok helyen már üzemel a hálózat de még nem mindenhol.
A paneles kiépítés már itt kész, a magán házas terület még nincs kész mindenhol.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Gejza1981
tag
nem
-
MDanny
senior tag
Ma reggel a ködben mintha kirajzolódott volna egy "bekötés", méghozzá a Digi által már kb. egy éve kibérelt ingatlanba.
A hétvégén kihúztak egy kisebb utcába is kábelt, ahol azt mondták az első ütemben szerelők, hogy "majd oldalról be tudják kötni", valószínűleg mégsem, úgyhogy le kell venni a dobozt, amit múlt kedden raktak fel.
A lakótelepek közelében is megjelentek a nagy tekercsek a dobozkák alatt. Arra viszont kiváncsi leszek, hogy ahol nincs légvezeték oszlopon, oda hogyan lesz bekötve, mert nem hiszem, hogy fel fogják bontani a nem olyan régen készült járdát. Igaz, az önkormányzathoz beadott tervekben szerepel az adott utca, méterre megadott kábelhosszal.
Az ügyfélszolgálat azt mondja jelenleg, hogy a címemen FTTH hálózat kialakítása van folyamatban, hamarosan elérhetőek lesznek az ajánlataik. Személyes ügyfélszolgálaton tavaszi indulásról beszéltek.
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoWiFi + Telekom VoWiFi), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
poli27
veterán
válasz Renato1993 #25318 üzenetére
Gondolom a fejallomas epulete..
-
MDanny
senior tag
válasz Renato1993 #25318 üzenetére
Igen, XVI. kerület. Akár ügyfélszolgálat is lehet, mert ez egy üzlethelyiségnek kiadott ingatlan. A valószínű az, hogy fejállomás és üfsz. Az önkormányzat oldaláról beszerezhetőek a dokumentumok, sajnos nincs fent minden fontos infó, de kiindulásnak jó. A vicc az, hogy már kb. két éves történet...
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoWiFi + Telekom VoWiFi), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
PeterPH
senior tag
válasz Renato1993 #25894 üzenetére
FTTH területen csak a DIGI+ TV csomagra lehet előfizetni, ez nem területi sajátosság.
-
ludsimon
veterán
válasz Renato1993 #25893 üzenetére
Elküldöd kérlek Rákosszentmihály üzletkötő telefonszámát?
undefined
-
andaman
tag
válasz Renato1993 #25954 üzenetére
Nekem szerencsém volt, mindent úgy csinált a szerelő ahogy mondtam, adtam szerszámot, minden fúrója rövid és életlen volt...
Én felraknám a kampót.The man is a snowflake on the river.
-
Flashget
félisten
válasz Renato1993 #26014 üzenetére
Jó van ilyen igaz régen is volt amíg valaki/k nem frissítették az elérhető utcák listáját.
Realme GT Master Edition
-
DonMaster
addikt
válasz Renato1993 #26014 üzenetére
ted hozzá hoyg a 16kerben még csak msot kezdtek el szolgáltatni , igy azért még nincs listázva de hamarosna az is lesz
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
ludsimon
veterán
válasz Renato1993 #26589 üzenetére
Úristen 3 ms pingel xarabb a T kábelen. Most mi lesz velem.
undefined
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Renato1993 #26624 üzenetére
Csak valamiert elkezdte ekézni a digit de hogy miert, passz. Front van.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
TeeJay
félisten
válasz Renato1993 #26624 üzenetére
én 2800-at fizetek panelban és mégis DIGI+ csomag jön szidjam én is a DIGI-t akkor?
mellesleg használtam már T-home SAT TV-t, UPC kábelTV-t de eddig a DIGI a nyerő mert minden TV-n megy a DVB-C bármi nélkül és a legjobb kínálat van elég sok HD adóval és hogy is mondjam a legjobb áron...ha panelből 1x költözök akkor az FTTH-s DIGIS terület lesz mert maradnék a normális szolgáltatás mellett.
ráadásul ahol GPON van ott lazán megy az 1000-es csomag mindenféle erőlködés nélkül mivel maga a hálózat 2,5/1,25-öt már most tolMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
ludsimon
veterán
válasz Renato1993 #26712 üzenetére
Természetesen én is a hűséget akartam visszapattintani, a szolgáltatás meg a régi marad, ha a digi bekötve, megy a lemondás. De ez az egész bukhat, ha azt mondja az üzletkötő, hogy itt a Pálya utcában nincs még. A kábel be van húzva, kérdés van-e benne adat.
undefined
-
Falka
tag
válasz Renato1993 #26836 üzenetére
Nekem is 3600-as van és nagyon jó. Árban és tudásban is. Köszönöm srácok, hogy ezt ajánlottátok!
Nexus 5
-
ludsimon
veterán
válasz Renato1993 #26862 üzenetére
Eljátszottam a gondolattal, ettől függetlenül értelmét még mindig nem látom ekkora sebességnek és valóban elegendő nekem a 120/10.
undefined
-
poli27
veterán
válasz Renato1993 #27000 üzenetére
-
poli27
veterán
válasz Renato1993 #27002 üzenetére
AZ véletlen volt az se megy még az is a hév másik oldalán van, igazából a héven nem tudnak jelenleg átjutni a Digisek ez a baj....
-
ludsimon
veterán
válasz Renato1993 #27039 üzenetére
Igen, ezt tudtam, innen hol a gerinc, az lett volna a kérdés.
undefined
-
poli27
veterán
válasz Renato1993 #27039 üzenetére
Kézbesítő utca 2. a pontos cím amúgy
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Renato1993 #27139 üzenetére
Körzethez tartozó ügyfélszolgálatra menj be, ott van a szerelők koordinátora is.
Telefonos ügyfélszolgálat nekik is csak emailben írja a dolgokat.⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Renato1993 #27141 üzenetére
Te tudod melyik a jobb időtöltés: egész nap várni őket, vagy bemenni és beszélni az emberrel, akinek a kezében vannak a munkalapok.
Üzletkötő? Passz, egy hívást megérhet hétfőn.
⭐ Stella
-
somnia
őstag
szívtak ott vagy 4 órát, de mindent megcsináltak ami kérve lett,
Gondolom az meg sem fordult a fejedben, hogy ők is belefutottak egy ilyen kuncsaftba?
-
Flashget
félisten
Amúgy azt hol lehet kideríteni a honlapjukon hogy melyik a körzethez tartozó ügyfélszolgálat?
Lakcímhez legközelebb eső?
Realme GT Master Edition
-
somnia
őstag
válasz Renato1993 #27151 üzenetére
Ha beírsz egy fórumba, ne csepegtesd az információt, mert most azt tetted!
Ha azzal kezdted volna, hogy 8-ra ígérték, most nem kellett volna magyarázkodnod. -
somnia
őstag
válasz Renato1993 #27153 üzenetére
de mindenképpen délelőtt,
-
Lin3Lord
tag
válasz Renato1993 #27233 üzenetére
vagy majdnem ugyan annyit kellene varnia, mert az eszkozkezleten is mulik, hogy van mire cserelni vagy sem a regi sweket. nincs akkora arres a ket csomag kozott, hogy ennyivel nagyobb priot kapjon egy egyedi csomagmodositas
akkountvadasz
-
kabelmania27
félisten
Csak átkötnék az ont üres portjába, nem cserélnének switchet.
TeeJay: Az előfizetők többségének a legkisebb netcsomag bőven elég, gigabites csomagnak marketing jelentősége van, attól még hogy valaki 40 alatt van nem biztos hogy 100Megabit feletti sebességet igényel.
Ha a switchben nincs szabad port akkor 3x7=21 előfizető van jelenleg -
radi8tor
MODERÁTOR
Nem cserélik. Én akkor rendeltem meg 200-ast, amikor megjelent a gigás csomag. Azóta semmi változás.
⭐ Stella
-
kabelmania27
félisten
válasz Renato1993 #27273 üzenetére
Igen, de lehet az adott előfizetőknek jobban számít hogy nem kell váltással bajlódni+nethasználati szokásból adódóan nem probléma hogy lassabb a kapcsolat.
-
kabelmania27
félisten
válasz Renato1993 #27276 üzenetére
Jah, csak közben leírtam, hogy létezik egy olyan felhasználó akinél ha nincs probléma a meglévővel (kábelnet) és elég neki az adott kapcsolat nem vált hanem ügyfélmegtartóban/hiénába marad.
szili.tamas1: UPC-nél az új 500-as csomagnál van 22-es feltöltés, Telekomhoz képest az előfizetőhöz közelebb van az optikai node.
Bocs a kitérésért.[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Renato1993 #27432 üzenetére
Átmegy az 1000Mbit csak nem mind "hasznos" adat... Lásd winyók. GB=GiB regota...
cantus: többet ismerek akinek emeltek. Folyamatban.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
unravel
őstag
válasz Renato1993 #27432 üzenetére
"Viszont az meglepett hogy az ő ügyfélszolgálatuk lett a legjobbra értékelve"
Az engem is meglepett. De ha sokakkal úgy van mint nekem, hogy csak egyszer kellett az ügyfélszolgálattal felvenni a kapcsolatot (szerződéskotéskor), akkor akár lehet jogos az első hely.
Amikor lemondtam a T-s netet, 5 év után küldtek egy csekket 0 Ft-ról. Nem fizettem be.
¯\_(ツ)_/¯
-
llacee
őstag
válasz Renato1993 #27465 üzenetére
Honlapon be lehet az akcio fulon kattintani mennyi huseg milyen szolgcsomag.A jelenlegi T-s 25/5 + tv 12eft nel csak jobban jarhatok,pedig 12eve vagyok naluk semmi kedvezmeny mint regi ugyfel.csak a mail cimem sajnalom
-
llacee
őstag
válasz Renato1993 #27468 üzenetére
A tovabb gombot nem figyeltem,de akkor a 140-et nyilvan megeri a kedvezmeny.Itt Matyasfoldon mar majusban elhuztak a kabelt es azota sem szereltek fel az eszkozoket,csinalhatnak gyorsabban
-
laca.1
aktív tag
válasz Renato1993 #27483 üzenetére
Családi ház, van egy un. Digitalizáló abba jön a üvegszál az oszlopról és ebből a készülékből van a telefon, net, tv.
A sebesség tesztet természetesen router nélkül csináltam.
Viszont van egy fali net aljzat. Még nézem a bekötés, meg van e mind a 4 szál. -
Renato1993
tag
válasz Renato1993 #27213 üzenetére
A fenti hozzászólásomra valami választ tud valaki okos?
Főleg arra a részre hogy közvetlen az ONT-be dugva az UTP kábelt miért csak 10/10-el megy át a net, de ha beiktatok egy RJ45-RJ45/RJ11 szétosztót is, akkor felmegy 100Base-TX -től elvárt sebességre, 90Mbit környékére?
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,AMD Phenom II X4 965BE,Sapphire HD5850, 240GB SSD, 2x4GB DDR3 RAM,Corsair VX450 táp,Tt VB6000BWSD ház,TOSHIBA DT01ACA200 2TB HDD
-
zsolt501
nagyúr
válasz Renato1993 #27500 üzenetére
Milyen bekötéssel van az UTP káben itt a szín sorrendre gondolok, mert az is okozhat gondot.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
poli27
veterán
válasz Renato1993 #27502 üzenetére
Sztem el van kötve a kábeled színsorrendje, a géped nem 10mbit et ír véletlenül csatlakozásra?
-
laca.1
aktív tag
válasz Renato1993 #27524 üzenetére
Áh, köszönöm ezeket mind ellenőrizni fogom. Csak érjek már haza, (úgy utalok dolgozni nem tudom intézni az ügyeim.)
-
poli27
veterán
válasz Renato1993 #27507 üzenetére
akkor sztem az lesz a hiba, hogy "a" szerint van bekötve és a "b" kéne ezt szokták elbaszni!
-
zsolt501
nagyúr
válasz Renato1993 #27534 üzenetére
Én szereznék egy kábel teszter-t valahonnan, mert az is lehet, hogy maga a kábel hibás, mielőtt felesleges dolgokba nem vered magad.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
TeeJay
félisten
válasz Renato1993 #27524 üzenetére
vigyázz ezzel
én ma kipróbáltam ám a nyáron vett Gigabyte B85M-D3H alaplapomon lévő Realtek gigabites LAN-t
és ha auto módon van a speed akkor a hálózati kapcsolatra gigabitet ír valamiért
ellenben mikor csinálok PPPoE kapcsolatot és csatlakozom ott meg 100megabitet
valszeg utóbbi a valós tehát te is nézd úgyzsolt501
UTP kábel tesztelőt nehogy idehaza vegyél
ebay-en 5-600foritn körül indul az ára, de van olyan készlet hogy 2ezer körül egy 4-6-8p krimpelő mellé pedig UTP tesztelő és ingyen házhozszállítással.
mondjuk van egy tippem ezek a tesztelők csak simán azt nézik mind a 8ér érintkezik-e mindkét végén rendesen, azt már nem nézik hogy milyen frekvencián mit teljesít az így legyártott kábeled[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
laca.1
aktív tag
válasz Renato1993 #27577 üzenetére
"Te el is olvasod azt amire válaszolsz?
"CAT5E vagy CAT6 kell ahhoz, hogy 100 mega fölött menjen"
Ezt értelmezve szerinted akkor ha neked CAT5E kábeled van, akkor miért ne lenne jó?"Jaj ezt jól beolvastam ekkora bar....ot. jól elsiklottam fölötte.
[ Szerkesztve ]
-
laca.1
aktív tag
válasz Renato1993 #27599 üzenetére
Igen,igen. De hát még ti nem mondtátok ezt a kábeles probléma lehetőséget, én meg nem néztem volna. Na dehát ezért is van ez a fórum. Most megint sokat tanultam.
-
Flashget
félisten
válasz Renato1993 #27642 üzenetére
Meg gondolom több a funkció is a Tp-link routerben.
Eleve a ZTE csodában korlátozott hozzáférést enged a Digi a saját routerrel meg úgy bűvészkedik mindenki ahogy akar.
Realme GT Master Edition
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- 9gen PC(i3-9100f/512gn SSD/Rx570-8gb/16gb ddr4)
- Apple gyártói garanciával, bontatlan, iPhone Se 3 kártya-független, apple világgaranciával
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: Új i7-12700KF/14700KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest