- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
E300TD
tag
Küzd valaki ilyen problémával?
Másfél éve megy a huza-vona. Minden ki lett cserélve az optikai bekötésen kívül. Bejelentem, kijönnek, általában nem csinálnak semmit, jó 2-4 hétig, utána kezdődik minden előröl! Ledon a net a mellékeltek szerint, még a Win10 is úgy látja van net, de nincs. Diginél is azt mondják ilyenkor, hogy szerintük van ... -
xact
tag
válasz
MadMancs #97794 üzenetére
Most arra várnak hogy jelezzek vissza és akkor kijön valaki mérni.
Amilyen szerencsém lesz, pont akkor jobb lesz és majd 5000-t hozzászámolnak a következő hónaphoz.
Feltettem a kérdést hogy mi van akkor ha sokadik 5000-t leveszik és egyszer mondjuk igazam lesz, akkor visszakapom a pénzemet?
Persze válasz nem jött rá.
A központ szerint nincs gond.
A garantált meg ugye 300/75 , ami sajnos megvan.
Az zavar, hogy évekig jó volt minden és most ezek miatt az úgymond elemi károk miatt rosszabb a net és ez csak annak az embernek a munkáján múlt, aki kötötte vissza.
Mérődoboz az pontosan milyen is lenne ? -
MadMancs
veterán
Keményebben neki kell menned a dolognak. Az nem úgy van hogy megvan a garantált akkor lerázhatnak. Hanem minimum 90%-ban (nem biztos hogy jól emlékszem de valahol itt a topicban linkelték a pontos számot/időt) a kínált sebességet el kell tudjad érni megfelelő eszközök esetén (ez nálad adott mert korábban megvolt). A kínált sebesség 1000/300-as csomag esetén 700/210mbps.
Vesd be NMHH, vagy csak szóban, vagy egyszerűen kérj mérődobozt tőlük. -
xact
tag
Sziasztok!
Esetleg van valakinek ebben tapasztalata ?
Kb 1 hónapja volt 1 optikai kábel szakadásom az összekötő dobozok között (FTTH), amit megcsináltak, de onnantól kb 2 hétig voltak Modem Hangup -aim.
Naponta 5-10 alkalommal, majd bejelentettem ezt és kiderült hogy amikor kötötték vissza a kábelt , ott volt "érintkezési" gond. Két nap nem telt el majd az ONT-n csak a LOS villogott és valami vihar miatt kiszakadt az optikai kábel a dobozból. Visszarakták és azóta olyan 300Mbit-s a letöltésem.
Előtte 800 felett volt kényelmesen.
A gond hogy az esetek 60-70%-ban megvan a garantált 300, sőt a bosszantásom miatt 308-315 Mbit.
Bejelentettem e-mailben, csatoltam olyat ahol hál istennek 300 alatti volt a sebesség, de persze jöttek azzal ha kijönnek és megvan a garantált, akkor fizessek 5000-t.
Szerintetek lehet ezzel valamit kezdeni?
Azért bosszant hogy évekig jó volt a sebességem, most meg a vihar, meg egyéb beavatkozások miatt harmadolódott a sebességem.
-
Apucy01
őstag
A fene vinné el!
Miért kerülök kb 2 hetente natba? már szégyelek telefonálgatni a diginek. -
Laccoss
addikt
válasz
david199801 #97786 üzenetére
Bridge módban tudod, saját routeren. Bár elvileg ONT-n is állítható, de nem fogják állítgatni azt neked.
-
david199801
tag
Hali
Az alany egy zxhn f618v2. Hogy tudom megoldani hogy a különboző vlanba lévő eszközök lássák egymást? Vagy csak bridge modba állítva másik routeren tudom csak megoldani? -
Redneck
nagyúr
Ti nem tapasztaltok a napokban sebesség csökkenést? 200Mbit/sec alatt megy a netem vezeték nélkül. Bridge módban van a ZTE-s cucc, a TP Link Archer C5 Gigabites routerem 5Ghz-es csatornán, korábban 700-800Mbit/s volt. Áramtalanítottam mindkét eszközt, de nem megy feljebb, pedig Gigabites csomagom van. Se telefonon, se XSX-en nem tölt gyorsabban.
Bp. XI. kerületben lakom.
-
-
válasz
user12 #97778 üzenetére
gondolom reflexből bejelölték, aztán úgy maradt.
amikor ezres fttb-t kértem a százas helyett, egy órán keresztül kábelezték előre-hátra az egész házat, aztán a munkalapra felírtak 2-3 utp toldót. pillanatra elgondolkoztam, hogy nekiálljak-e hepciáskodni, hogy a lépcsőházi hálózatukhoz semmi közöm, de ezt a dolgot valószínűleg már akkor elrontottam, amikor lefizettem őket, hogy ne 60 nap múlva jöjjenek ki megnézni, hogy egyáltalán van-e lehetőség átkötni -
Caranita
aktív tag
megjött az első Digi számla, bekötés után 1 héttel
70ft anyaghasználati díj
-
-
Lacccca87
addikt
válasz
Tarokk79 #97770 üzenetére
Telenor csak mobilnet 100gb os csomagjat vedd meg huseg nelkul es ha bekototte a digi mond le.
Ez a 4ig s indok meg süketeles. Napon belul a megrendelteket attol meg teljesitenie kellene. Helyedbe panaszt tennek vizsgaltasd ki es fizettsd ki veluk a mobilnet tobbletkoltseget. -
Tarokk79
aktív tag
válasz
gereii #97756 üzenetére
Én is hasonló cipőben járok. 08.10-én rendeltem meg, és 15 napot vállaltak. Többször hívtam őket, mindig ígértek visszahívást, eddig 4-ből egyszer hívtak vissza. Akkor kaptam egy időpontot 09.01-re. A szerelő felhívott, hogy 15 perc és jönne. Utána rá fél órával, hogy nem jön, és nem is fog jönni, mert a 4IG tulajdonos váltás miatt azonnal hatállyal felmondták a szerződését.
Sajnos nincs nagy választásom, mert optikai vezetéket csak a digi húzott ki ide (Dunakeszi),és nekik a legnagyobb a feltöltési sebességük.
Jövő héten kezdeni kellene a home officet, de így nem tudom, hogy hogyan.
-
TeeJay
félisten
válasz
czanga #97768 üzenetére
Lényeg hogy valahol a lakásba bemenjen a vékony optikai szál és ez lehetőleg ne legyen megtörve semmivel. Takarítás, kutya/macska/nyúl/hörcsög ne rágja meg, bútort ne tolj rá, porszívóval ne kaszált el, az ONT-t célszerű a bejárati ajtó környékére tenni, onnan meg lakáson belül a koaxot meg UTP kábelt esetleg telefonhoz a kábelt úgy vezeted ahogy akarod mert azt bárki otthon is tudja toldani javítani. Optikai szálat csak DIGI szerelő tud te nem!
Ha saját routert akarsz tedd oda ahol legjobb a wifi szórása és oda CAT6 vagy CAT6A kábelt vigyél az ONT-től akkor 10gigabitig nem lesz gondod -
czanga
őstag
válasz
TeeJay #97767 üzenetére
Épp módosítani akartam a HSZ-t mikor már menetrendszerűen megint elszállt a Voda net. Már huzamban ma egy hete, hogy minden este 10-után valahogy, és hajnal 1-2 körül rendeződik..Szóval azért volt érdekes, hány eszköz van, mert az elhelyezés szempont, és szeretném ha a bekötés már elsőre normálisan sikerülne. Nem akarok elnagyaolt, elbarmolt bekötést.. abban volt már részem.
Ezek szerint akkor 1, amiről tovább osztódik UTP és Koax is. Rendben, köszönöm!
Egy Apple Time Capsule lesz a router, mivel Voda AC-s cuccát használtam eddig, de késöbb majd lesz valami combosabb is. Bridge módban gondolkodtam, és mivel a tetőtérben lévő műhelyemben pont van egy gigabit switch, abba bele is állhatnak ONT-ből majd UTP-vel már behúzva fixen megy a Time Capsule felé. Koax kiállás kezdőpontjai is pont itt vannak, így remélem értelmesen megcsinálják ha szépen kérem.
-
TeeJay
félisten
válasz
czanga #97766 üzenetére
Huawei, ZTE vagy Fiberhome ONT-t oszt a DIGI
mindegyik 2antennás 2,4GHz N wifit tud maximum tehát 300-as linksebesség 40MHz mód mellett. 20MHz-en 144mbit a max link
Legtöbbnek LAN1 portja gigabites a többi 100-as de van amelyiknek mind gigabites, van amin csak 2 port van, valamelyiken 4.
Bridge mód és saját router mindig jobb megoldás már csak az AC és AX wifi miatt is meg a komolyabb vas miatt is -
czanga
őstag
Sziasztok.
Kötöttem egy szerződést, (22. ker, 1000-es net)a 30nap végén vagyunk, szóval gondolom lassan jönnek bekötni. Elő akarom készíteni a terepet, tehát lenne egy kérdésem. A Digi kollégáinak is elmondtam, hogy KOAX kábellel végig van húzva a ház, erre technikus úr mondta, hogy semmi gond. Beállnak egy pontig a házon belülre (családi kertes) üvegszállal, és onnan osztják tovább.
Kérdésem az lenne, hogy ilyenkor egy eszköz van vagy kettő? Tehát lesz egy üvegszálról UTP-re és/vagy koax-ra konvertáló egység, és mögötte (teszem azt máshol) egy szolgáltatói modem router, VAGY 1db egység van amiben az említett két dolog benne van?
Illetve mit osztanak most, ha nem kértem külön bérelhető TP-Link fancy routert? Előre is köszönöm!
-
-
TeeJay
félisten
válasz
gereii #97756 üzenetére
Gondolom nem matekoztál el még azon hogy kb. országosan megszüntetik az FTTB-t és sok százezer ügyfelet kell mihamarabb FTTH-ra átkötni és még ha minden stimmel is akkor is 1 szerelő jó ha napi 5-6címet le tud tolni. Még ha 100 szerelővel csinálják akkor is ennyi cím 2-3év alsó hangon. Mellé vannak új megrendelők, vannak reklamálók, akihez 2x kell kimenni mert elsőre nem engedi szétfúrni a lakást vagy nem akar kábelt látni satöbbi.
Majd mennek ha lesz ember -
FerNandor
őstag
válasz
MadMancs #97759 üzenetére
Köszi. Akkor felhívom őket. Gondolom ez csak az internetre van hatással, a telefon és a TV ugyanúgy megy a digi eszközén keresztül, nem? Nem tudom, hogy ez a bridge mód, hogyan működik, de ha bekapcsoltatom, akkor a Digi eszközéből már nem tudok működő LAN-t húzni, nem? Majd csak már az én routeremből?
-
FerNandor
őstag
Sziasztok!
Hozzánk is behozták a fibert egy ZTE ZXHN F618V2-vel együtt.
Megnéztem az első hsz-t, meg olvasgattam is.
Van egy saját ASUS RT-AC57U Routerem.
Az olvasgatás során olyat írtak, hogy a privát routert AP módba kell rakni, miután összekötöttem a WAN portját a DIGI-s ZTE egyik LAN portjával.
Ezt követően működik is pl a telefonomon 5G-n a WiFi.A kérdésem annyi lenne, hogy ez így elég?
Kb 1 éve telefonáltam be nekik, hogy vegyenek ki a NAT mögül, azóta az jó is volt. Remélem maradt az is úgy.
Van még valami teendőm? Vagy az összefoglaló első pontja alapján rakassam a bridge módba? -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
gereii #97756 üzenetére
Szia!
"28 napba kerül ma egy bekötés,"
Az nem is rossz!
Én több évet vártam rá Magyarországon (mivel nem szolgáltattak ott ahol laktam).
Aztán külföldre költöztem, ott sem volt lehetősség gyors vezetékes internetre, csak ADSL szolgáltatás tudtam beköttetni.
Végre meglátogatott egy DIGI-s üzletkötő, megkötöttem a szerződést és már 3 hónap múlva élvezhettem a gyors internetet valamint az analóg és digitális kábel TV-t. (és mindezt nagyon olcsón, igaz én 2 év hűséget is vállaltam)
A DIGI-s mobilnet viszont rosszabb ott ahol lakom mint Magyarországon, 2G-re kellett kapcsolnom a telefonom mert csak úgy van megfelelő térerő a telefonáláshoz, VoWiFi-n sem használható rendesen mivel azon meg szakadozik, oka: sajnos Xiaomi a telefon.
-
gereii
csendes tag
szevasztok!
köttetett valaki közületek mostanában frissen digi netet? 11.-én rendeltem meg, azóta egyszer kaptam időpontot, hogy jön a szerelő, de nem jött. most frissen keresett az ügyfélszolgálatuk, hogy jövő hét szerda a legközelebbi. 28 napba kerül ma egy bekötés, ez normális? csak mert a megrendelést visszaigazoló emailjükben 15 napot ígérnek, de ha tudom hogy ennyit töketlenkednek, inkább megyek máshoz
ja, és bp
-
Caranita
aktív tag
válasz
Pancsermeste #97747 üzenetére
nvr felületére lépj be, és nézd át a konfigot
én tegnap ssh-val szívtam, kiderült, hogy a kínai csoda minden egyes sikertelen kapcsolódás után letiltja, és újra engedélyezni kell, de mire erre rájöttem ....
simán lehet hogy az nvr-ed állított valamit defaultra
-
Lynx82
újonc
válasz
gho0st #97746 üzenetére
sziasztok!
Kaptam kölcsön egy CAT5e kábelt, gondoltam letesztelem ezzel.
De előtte lefrissítettem a routert ( MIMO technológiához jött valami új) majd újraindította magát.Láss csodát... megjött a 910Mb ... többszöri mérésnél olyan 800 - 900Mb ot mértem.
Köszönöm a javaslatokat.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
4Grider #97748 üzenetére
Azt már sajnos nem tudom, milyen kamera pontosan. Egyszerű gagyi kis kínai
Azt nem írtam, hogy már vagy 5 éve használom, eddig ment hibátlanul P2P, bár csak ritkán néztem rá mobil appból (ha van mozgás, azt tölti fel FTP-re meg küldi az Emailt).
Így aztán lusta voltam jobban bekonfigolni, mert amúgy tudja az Onvif és RtSP-t is, meg persze most is rá tudok nézni kívülről HTTP-n is, csak a P2P nem megy hálózaton kívül. Itthon Wi-Fire csatlakozva meg megy P2P is, szóval, mivel a routerem és beállítása nem változott, akkor csak a szolgáltatónál történhetett valami... vagy mi... legalábbis mivel nem értek hozzá, én csak erre tudok gondolni.supercow : VPN-hez végképp nem értek, de majd lehet beleásom magam.
-
bbdzyx
senior tag
Sziasztok!
Abszolút teljesen nulla a tudásom a hálózatok terén, de egy NAS kellett már a háztartásba, így beszereztem egy DS220+t. Egyelőre a gigabites FTTH net mellé, Digitől kapott Huawei HG8143A5-re van kötve a szerver, de mivel a nappaliban három eszközhöz elvinném a netet kábelen is, ezért beszereztem egy ASUS RT-AC65P-t, mert a szolgáltatói egységnek csak egy portja gigabites.
A képen narancssárgával szereplő 3 kábel ki van már húzva, csak egyelőre nem használtam a végükön az RJ45 aljzatokat. Switchet ilyen esetben hova kell raknom? A nappaliba a 3 eszközhöz, amelyekre csak 2 aljzat jut vagy kell egy a kamrába is, az ASUS és a 3 UTP kábel közé vagy azok mehetnek direktbe a routerbe?
-
supercow
őstag
válasz
Talán egy Ddns és hazatelefonálós VPN megoldaná a problémát. Kapcsolódás után olyan lenne mintha az otthoni hálózaton lennél. Nem egyszerű de megoldható.
-
4Grider
félisten
válasz
Nat mindenképp van a saját routereden. Egy csomó gyártónál az app csak akkor működik kívülről, ha előfizetésed van a kamerák külső elérésére (hiszen ilyenkor a kamerás szolgáltatón keresztül csatlakozol be, ergo ottani sávszélt használsz).
Konkrétan milyen kamerarendszerről van szó? -
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a routerre kötött P2P kamerát csak hálózaton belül érem el androidos appal?
Kívülről, pl mobilnettel nem kapcsolódik a kamerához, de amint hálózaton belüli Wi-Fi-re váltok egyből megy P2P kapcsolat.
Nem natolt, publikus IP, ONT bridge-be. Már mindent kizártam, talán csak a Digi nettel lehet gond, valamit korlátoznak? Bár, torrent megy.... -
r3dsnake
nagyúr
válasz
r3dsnake #97738 üzenetére
Fhu visszakértem magam bridge módból, hogy az ONT legyen a router. Nem volt egyszerű. Mindenképp sávszélet akartak méretni velem, meg hogy dugjam össze máshogy, biztos nem a routerem kevés a gigabithez. Mondom de, itt nézem a router felületét, maxra kiakad a procija, ha elkezdek mérni. Nembaj dugjam össze azért direktbe is. Mondom nem tudom, nem vagyok otthon, távoli aszalról nézem. Aztán a 12(!!) perces telefonbeszélgetés végén eljutottunk odáig, hogy visszateszik nekem bridge-ből.
Miért kell ez? Amikor bridge-be kértem át, 2 perc alatt megvoltunk, senki nem kérdezett semmit, nem kellett magyarázattal meg speedtestekkel szolgálnom hozzá.
-
Lynx82
újonc
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a frissen ( pár napja) bekötött digi1000 NET sebességét nem tudom mérni. Azaz max 105Mb-ot mér az összes honlap. ( nettspeed, digi sebességmérő stb )Digi ONT (ZTE ZXHN F618V2 ) bridge módban. Saját router Tp-link Archer C80 AC1900. pppoe kapcsolat, automatikusan vált 5gre ha kell.
A wifi sebessége olyan 250-280Mb amit legutóbb mértem mobilon.
az ONT cat5e kábellel van összekötve a routeremmel amit frissen krimpelt a szerelő mert szerinte a színsorrend nem volt megfelelő , a Tp linkről meg cat6 kábel fut a PCbe.pc: ryzen r5 3600, 16gb , asus B550 lap.
felhívtam az ügyfélszolgálatot, ott azt mondták, hogy nem is tudom mérni mert a saját routerem keresztül jön a net... gondoltam ez baromság mert másnak müxik rendesen.
Vkinek van ötlete, hogy mi a hiba?
-
r3dsnake
nagyúr
Van egy Asus RT-AC1200G+ routerem, amit AP módban használtam eddig digi gigabit mellé, gond nélkül. Átkértem most az ONT-t bridge-be, és így routerként használom az asust, de nagyon kevésnek tűnik gigabithez, főleg proci szempontból. Ez így normális? Tényleg csak ennyit tud? Felugrik a speedtest maxra, de egyből vissza is esik 2-300mbitre.
Mi a legjobb ár-érték arányú router digi nehethez?
-
Dr.NX
addikt
válasz
r3dsnake #97735 üzenetére
TP-Link AX10-et adnak és csak net mellé nem kérheted.
https://digi.hu/WIFI6
"Az akció 12 hónap határozott idejű hűségidő vállalással igénybe vett DIGINet 1000 FTTH 2019 + DIGITV 2019 + DIGITel 250 szolgáltatások DIGI NEKEM csomagban történő előfizetése esetén érhető el."
"A szolgáltató által megjelölt kábeles FTTH területek, ahol a Wi-Fi 6 technológiát tartalmazó ajánlat elérhető: Békéscsaba, Budapest, Debrecen, Dunaújváros, Győr, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Tatabánya, Veszprém." -
r3dsnake
nagyúr
Érdekelne ez a 250ft-os huawei router. Ez valóban routerként működik, vagy csak AP-ként használható digivel?
Átkértem magam bridge módba, és nem bírja sajnos az asusom a gigabitet. Ezzel a huawei-el garantáltan menne? Kérhetem sima net előfizu mellé is? Tévé, telefon nincs.Köszi!
-
Mate
nagyúr
válasz
dchard #97729 üzenetére
Előfizető szempontjából az egész nem lényeges. Én csak arra akartam rávilágítani, hogy ha meghallja az előfizető, hogy -8, -13, -23 az önmagában semmit nem jelent. Mint írták előttem nem mindegy pontosan mit mérnek és milyen a hálózat. Az előfizető szempontjából az a lényeg, hogy jó legyen a szolgáltatás.
-
válasz
dchard #97729 üzenetére
A Digi két hullámhosszon üzemelteti a szolgáltatást, mivel nem IPTV van, ebből adódóan az 1550 nm hullámhosszon van a TV-s jel ( ott a -3dBM-től kb - 9dBm-ig tekinthető jónak a jel), amit a szerelő mondjuk kint mér helyszínen, míg bent csak az ONT adatokat látják , ami másik hullámhosszon más dBm értékkel üzemel.
-
TeeJay
félisten
válasz
dchard #97729 üzenetére
Nekem bentről kérdezte meg a kollégát aki átrakta Bridge módra és -23dB volt az érték
Ami érdekes hogy 2hete szüleimnél Eger melletti faluban vadiúj T FTTH hálózaton szintén -23dB-t írt az ONT pedig ott kis faluban alig van osztás, szerintem egy 128-as osztással minden előfizetőt lefednek de 2x64 esetén is bőven -
dchard
veterán
Itt valami logikai bunkfenc van. Azt kérdezte a -23dBm jó-e. A válasz: igen, jó. Hogy lett ebből -8 meg -10dBm? Ha a műszeres mérés és a modem által riportált érték között nagyobb az eltérés, mint 2dB, akkor ott valami nem kerek.
Az meg, hogy mi az ami "elmegyeget" kevéssé érdekes. Ami biztos, hogy -28dBm alatt, és -8dBm felett riaszt az OLT, tehát a kettő között fogadható el, ezt egyébként rögzíti a Class B+ optikai modulokra vonatkozó szabvány is. FEC-cel akár -30dBm alatt is "elmegyeget", de ettől még nem fogadható el egy ilyen eredmény
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok.
másnál is rossz ma a net? Nálam Pesterzsébeten reggel óta nem megy.
köszi
üdv -
chatran
őstag
válasz
Intruder2k5 #97721 üzenetére
Így néz ki a DSL modem/wifi routerük. Ezeket is lehet bridge-be rakatni?
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Abban kérném a segítségeteket, hogy ismerősöm hívott,az alábbi problémával,hogy segítek neki: Digis 1000-es net, modem/router az alábbi: ZTE F618/ZTE ZXHN F618
max 60nm-es lakás, de a router melletti szobában már nincs normális wifi, max 10-15/10Mb-es netet tudtam kicsikarni bármilyen eszközből: Iphone 12 mini, 2-3éves laptop wifije.inSSIDer-el csatornát tudtam állítani, illetve a channel-nél még a mhz-t auto-ra vagy 40Mhz tettem (Auto, 20 vagy 40-et kínálta fel) amivel maximum 15/40Mb-et tudtam kicsikarni.
Gondolom felesleges szórakozni a szolgáltatós modemmel/routerrel inkább vetetek vele egy normálisabb routert és az 1.hsznben lévő módon járjak el pl.:Bridge mód+routerA társasházban ahol laknak auto volt a csatornakiosztás,ezért hogy átállítottam valamit módosult fel/letöltés.
Mivel 5Ghz-s wifit gondolom nem tud a ZTE én szívem szerint nem szórakoznék vele.Jól gondolom ugye?
Én max 5-8 percig bütyköltem Teamweaver-en keresztül, ennyit tudtam kihozni belőle.
Segítséget előre is köszi.
-
-
chatran
őstag
Az Invitelből lett Diginet bekötéssel van valakinek tapasztalata? Ez esetben is bridge-be kell rakatni a modemjüket, ha külön router van?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
ElektrikusDE #97715 üzenetére
Köszi ElektrikusDE, Raiden_! Személyesen megyek be az ügyfélszolgálatra, itt vannak mellettünk. Panasonic telefonunk van, ha jól emlékszem pont ezzel volt gondja a FibeHome-nak. Ha megkérem, hogy írják be, nem kérek ilyen ONT-ot, nem hiszem, hogy csak azért is rám erőszakolják. DIGI-s szerelők nem hívnak fel egyeztetni? UPC-nél mindig hívtak, kérhettem is, hogy milyen routert hozzanak. Egyébként a XIII. kerületben kapott már valaki FibeHome-ot? Felettünk lakó szomszédnak Huaweit adtak.
Bridgeben lenne, Asus 65P van, ha nem lesz jó, akkor TP-Link AX20-at veszek majd. Lehet ennyiért, amúgy is érdemes lenne venni. -
Raiden_
tag
válasz
pinnacle #97714 üzenetére
Bridge módban nagyon kicsi az esélye, hogy gond lesz vele, amíg várakozol inkább
rakd rendbe az otthoni kábelezést az új/meglévő routered körül, hogy a gondatlan
saját hálózaton élezhesd az interneted, ahelyett hogy az ügyfélszolgálatot próbálod elérni
akár naponta több óra szabadidődet erre szánva. Olvass vissza, megéri. -
ElektrikusDE
senior tag
-
pinnacle
nagyúr
Bemegyek a DIGI ügyfélszolgálatára kérni az optikára átkötést. Végre pár hónapja elértek a XIII. kerületbe is, csak a vírus miatt kértem későbbre, mondták majd szóljak, ha jöhetnek. Van valami változás ONT-ban, vagy maradt a régi felállás, FiberHome-ot semmiképp, inkább Huawei, ZTE legyen?
-
m_kovacs
tag
válasz
its_grandpa #97706 üzenetére
Nem teljesen ez volt a kérdés. Ha már változtatott accountot, akkor szerintem nem kritikus a helyzet.(kellően erős jelszó esetén) Szokott lenni olyan menüpont, hogy le lehet tiltani a távoli elérést teljesen.(lehet hogy nem minden készüléken van ilyen lehetőség)
m_kovacs -
Mate
nagyúr
-
Sumi
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, sfp(+) ONT-ot továbbra sem lehet kérni/kapni a digitől, vagy olyan fehér dobozt amiben sfp(+) ONT van (=> ki lehet belőle venni)? -
Dr.NX
addikt
válasz
Gabesz1019 #97703 üzenetére
-
levin70
tag
-
válasz
Gabesz1019 #97703 üzenetére
Üdv!
Ha módodban áll, vegyél sajátot! Lehet WiFi-ben jól teljesít a DIGI-s TP-LINK is, de akkor is egy szolgáltatói eszköz marad, az ő megkötéseikkel, korlátaikkal. Ha jól tudom nem gyári, hanem egyedi DIGI-s fw van rajta, ergo a szolgáltató ahhoz is bármikor hozzáfér a tudtod nélkül is, és Te csak korlátozott jogokkal rendelkezel felette. Én nem bíznám egy ilyen eszközre a LAN hálózat védelmét.
-
Gabesz1019
senior tag
Sziasztok!
A Digitől havi 250Ft-ért bérelhető Wi-Fi 6 routernek mi a típusa? Ha jól tudom TP-Linket adnak, de azon belül melyiket? Nem tudom, hogy vegyek egy TP-Link Archer AX20-at, vagy inkább béreljek a Digitől?
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #97694 üzenetére
-27dB talán a határ, nálam panelban -23dB volt mikor átkötöttek szóval teljesen jó
Amúgy bentről a szerelő ezt meg tudja kérdezni mivel bentről látják az ONT adatokat -
adika4444
addikt
válasz
MadMancs #97687 üzenetére
Én is írtam, kicsi az esélye, hogy egyszerre romlik el minden, de zárjuk ki alapon érdemes eszközölni azt a beállítást, ami itt már sokak szakadozását megoldotta.
#97695 Adam035:
Hívd fel őket, vagy menyj be személyesen egy Digi Pontra, a netes rendelés néha nyomtalanul eltűnik.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Túra és kirándulás topic
- Ingatlanos topic!
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest