Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Monitor hiba topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
kevinium
aktív tag
válasz E300TD #42945 üzenetére
nincs port forwarding csak virtual server (NAT) beállítás
(DDNS-t saját gépről is lehet futtatni, de szerintem a saját routered is megoldja nat mögül is.) A port forwarding és a Network Address Translation ugyanaz... Service port - Az a port, porttartomány amit "forwardolni" akarsz, ip address - A számítógéped lan ip-címe... (Tipikusan 192.168-al kezdődik RFC 1918 alapján), ha biztosra akarsz menni (áramtalanítás után nem biztos, hogy a dhcp ugyanúgy osztja a címeket) akkor fix ip-t adjál azon gépeknek amelyekre portot akarsz nyitni...
Mind a két routeren meg kell nyitnod a portot a fenti módon mert így dupla nat mögött vagy... Arra figyelj még, mert érdekes dolgokhoz vezethet, hogy a két hálózati cím ne legyen egyforma... (Ha az egyik nat 192.168.0 címet oszt 24-es maszkkal, akkor a másik 192.168.1-el kezdődő címeket osszon szintén 24-es maszkkal.)
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz E300TD #43390 üzenetére
ennél sokkal egyszerübb a dmz-be be irni a saját router ip-jét és akkor mindne portot oda küld az meg a emgfelleö helyre nas gép.
az eponnál ha van lehetöség akkor ott kell a dyndns-t beállitani
igy az kb bridge ként mükszik
és a saját routered oda küldi a portot amelyiknek ahova kell menni-eLG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
kevinium
aktív tag
válasz E300TD #43416 üzenetére
A drágább eszköznél meg túlnyomórészt a márkát és a marketingköltségeket fizeted pluszban, nem a "minőségibb" alkatrészeket... A marketing másik nagy vívmánya, hogy az emberek már azt hiszik, hogy a drágább automatikusan jobb is, mint az olcsóbb.
Valószínűbb, hogy a csatlakozó nem tökéletes amit az optika végére raktak, vagy az optika illesztése nem jó.
[ Szerkesztve ]
-
Gyurka6
őstag
válasz E300TD #43414 üzenetére
Hali!
Nálunk tavaly indult az "üveg", bekötve, upc net lemondáskor tudtak olyan árat mondani, amiért meggondoltam volna, ha előtte ajánlják. A telefon maradt náluk, elromlott a modem, voltam bent és rákérdeztem, hogy mit tudnának adni. Most erre a területre "rendkívül kedvező" csomagok vannak, korlátozott ideig... Kérdezz rá, esetleg ott is újra gondolják az árakat...
Gyurka
-
betyarr
veterán
válasz E300TD #43690 üzenetére
köszi,azonban van ez:
Attention: This service is provided for D-Link customers only. We monitor this portal carefully, and should we detect that you are not a D-Link customer, your account will be deactivated without notice. If you are not a D-Link user, please see below.
illetve,mintha láttam volna a nagy ddns kutakodás során egy youtube videót,hogy a d-link router "tulajdonos" is hasonlóképp járt el,de ha jól rémlik,akkor felhívta a figyelmet,hogy havonta meg kell erősíteni a reget,különben törlik az accot.pont mint a no-ip-nél.de hirtelen nem lelem a vidót.
Flashget: akkor ez zsákutca...
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
-
__Keskin__
tag
válasz E300TD #43696 üzenetére
Igen vagy custom fw-vel, vagy bármi mással.
Nálam pi2-ről fut az ipv6 rész(mivel azé kell) az ipv4 meg Openwrt-ről.
Szóval ha van valami hasonlód akkor nem gond, hogy lekérd de ha gyári a router akkor alternatíva kell (pl egy pi és lekéri neked mind a 2 címet, de ezért felesleges beruházni egyre).
Amúgy Openwrt DD-ben alapban benne lesz már.
Csak azért raktam ki mert szerintem nagyon korrekt kis ddns.[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
válasz E300TD #43929 üzenetére
Szia!
TP-LINK gyári fw esetén nincs mód arra hogy a külső publikus IP-t használja a DDNS-hez, csak a WAN ip-t tudja, ami pedig 192.168.x.x
Tehát a DDNS az vagy custom fw-rel, vagy egy TP741ND+DD-WRT bekötésével oldható meg, vagy NAS, RasPy, vagy egy géppel.
szal egyszerű megoldás nincs, rájöhetnének hogyan kell azt a fránya bridged módot kifacsarni a masinából...üdv, adika4444
-
vargalex
félisten
-
Sasos
senior tag
válasz E300TD #43945 üzenetére
Valahogy így fest, mikor NAT mögül is tudja frissíteni a DDNS-t. De ez gyári FW esetén nem túl gyakori...
(#43946) vargalex: Vagy fut valamin egy Dinamic Update Client, csak elfelejtettük.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz E300TD #43955 üzenetére
Ott sincs igazan gond, mashol pedig PLÁNE nem áll meg a "talán"...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
HUNited
őstag
válasz E300TD #44163 üzenetére
Igen, engedélyeznem kellett még egy beállítást az adminban, így a 8080-as porton a webfelületet elértem.
Ftp, és egyéb beállításokhoz is duplázva kell megadni a portszámot? Pl FTP 2121 legyen?Egyébként a DDNS így sem megy, tehát csak akkor érem el távolról a cuccot, ha tudom az aktuális IP címet. Persze ez is több mint a semmi, és nagyon köszi a segítséget.
Ha már te is itt Királytelep környékén lógsz, mesélhetnél a szolgáltatás minőségéről nekem (esetleg priviben, hogy másokat ne zavarjunk?). Az UPC-s szakik azt mondták, a hálózat jó de bent a központban szutyok TP-Link cuccok vannak, ezért szokott sűrűn para lenni. Jó, vágom hogy a konkurencia, nem fogja dicsérni a szolgáltatást, így kíváncsi lennék te / ti mit mondtok.
-
tahepa
senior tag
válasz E300TD #44162 üzenetére
Most olvasom át ötödjére a " Egyedi előfizetői szerződés kábeles szolgáltatásra és mobilnet előfizetői szerződés" dokumentumot. Ebben nem szerepel sehol sem a jelszó sem a felhasználónév.
Próbáltam már a TP-link routerből (az albérlő viszi magával) kilesni de nem lehet megjeleníteni a csillagok mögötti tartalmat.
Ha ugyezt a szerződést fogják kinyomtatni az ügyfélszolgálaton azzal sajna nem leszek beljebb..
.Szóval meg vagyok lőve..[ Szerkesztve ]
-
Sasos
senior tag
válasz E300TD #44170 üzenetére
Tomato alatt van CTF, így olyan 800 körül biztosan teljesít, de lehet átolná az 1000-et is. De van a routernek saját topikja.
(#44166) HUNited :Gyári Firmware esetén nem. Tomato alatt megoldható, de ITT több segítséget kapsz, csak ne ott kérdezd ami ide való, és fordítva.
[ Szerkesztve ]
-
pjtr
aktív tag
válasz E300TD #43995 üzenetére
Szia,
Erről a nem publikus csomagról (grassalkovich csomag) lehet tudni valamit? Tesómnak 20.-án jár le a szerződése, lehet hogy érdekelné a lehetőség.
Mikor én felmondtam a Gödöllői üszin,akkor megkérdezték, hogy miért mondom vissza, de ott nem ajánlottak semmilyen új ügyfélmegtartó csomagot, ez kb 1 hónapja volt. (a nevemet leírta egy A4-es lapra Kb. 3/4 volt már a papír teleírva DIGI váltás miatt aznap )Ez elérhető lehet a lemondás után is, vagy esetleg van üzletkötő aki köthet?
Köszönöm!
-
HUNited
őstag
válasz E300TD #44286 üzenetére
Nem lehet hogy itt Gödöllőn van valami szar? Mittudomén lejár az IP bérleti idő és a DHCP szerver nem újítja meg?
Nálam is egyébként mindent faszának mutatott, mégsem volt net.
Szerk: Ti ketten szintén Gödöllőiek vagyok, igaz? Azért gondolom hogy itt lehet a hiba, hiszen mindhárman elvileg (az rémlik) hogy itt vagyunk egy kupacon
[ Szerkesztve ]
-
HUNited
őstag
válasz E300TD #44330 üzenetére
Neked is Asus AC56 routered van, nem? Amúgy gőzöm sincs, hogy melyik router olyan, hogy NAT mögül is kilát Eleve nem értem, hogy miként teszi, ha egyszer nem ő kezeli a portokat? Ja és elvileg a feltett merlin FW naponta erőszakkal frissíti a DDNS-t, de én óránként akarnám. Így most scriptelni próbálnék (egyenlőre kicsi sikerrel)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- AMD Ryzen 7 9800X3D masina
- Iphone 13pro max 128gb
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB SSD + 1TB M.2 SSD / 650W GOLD
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 2025.11.25-ig Alza garanciával, Bp-i üzletből eladó
- Sony eszközpark eladó! Tamron objektívek (35-150, 28-75, 17-50, Viltrox 24 1.8.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest